Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Κάντε τον ήλιο φίλο σας .


Image Ως σήμερα ήταν γνωστό πως η βιταμίνη D είναι άκρως σημαντική για την απορρόφηση τουασβεστιου και για την υγεία των οστών, ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η συγκεκριμένη βιταμίνη παίζει ακόμη καιαντικαρκινικό ρόλο.μερα ήταν γνωστό ότι η στγκεκριμένη βιταμινη παίζει αντικαρκινικό ρόλο..
Νέα, μάλιστα, επιστημονική έρευνα τουπανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, με επικεφαλής την Dr. Cedric Garland, καταδεικνύει ότι η υψηλή πρόσληψηβιταμίνης D μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού.

Βάσει της μελέτης, στην οποία συμμετείχε και η Ιατρική σχολή του Creighton University και στην οποία χιλιάδες άνθρωποι πήραν συμπληρώματα που κυμαίνονται από 1.000 έως 10.000 IU ημερησίως, απεδείχθη ότι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι τα 4.000 IU 

Μάλιστα, πέρυσι η επιτροπή της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών του Ινστιτούτου Ιατρικής (ΙΟΜ) ανακοίνωσε ότι 4.000 IU βιταμίνης D την ημέρα είναι ασφαλές επίπεδο, όχι μόνο για ενήλικες, αλλά και παιδιά ηλικίας 9 και πάνω.

Παλιότερες έρευνες, πάντως, έχουν αποκαλύψει  ότι μόνο το 10% των ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το κατάλληλο επίπεδο της βιταμίνης D και είναι συνήθως αυτοί  που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, όπου τα επίπεδα βιταμίνης D τους «αυξάνονται» μέσω της  έκθεσης στον ήλιο.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, παρ' όλο που ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα, η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί ότι, αντί για πλεόνασμα, έχουμε μάλλονέλλειμμα της βιταμίνης αυτής. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D παρουσιάζεται σε όλες τις ηλικίες στην Ελλάδα, αλλά τα ποσοστά ανεβαίνουν πολύ στους μεγαλύτερο, με το το 60% των Ελλήνων άνω των 65 ετών έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Μήπως τελικά έχει φτάσει η στιγμή να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο και να τον κάνουμε φίλο μας, έστω για 15 λεπτά την ημέρα, όπως μας συμβουλεύουν οι ειδικοί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory