Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Ορθορεξία: Κάτι σαν υστερία!

Εγώ το ένα φρύδι δεν μπορώ να το σηκώσω ψηλά, να κάνει τόξο, σε ένδειξη αποδοκιμασίας. Έχω δει όμως κάποια, κα Χ, να το κάνει επανειλημμένως, κάθε φορά που πάω να βάλω μία μπουκιά στο στόμα μου, η οποία κατά τη γνώμη της δεν είναι υγιεινή.

Πρόσφατα, διάβασα σχετικό, εμπεριστατωμένο άρθρο από ειδικούς, που λένε πως αυτή η εμμονή για κατανάλωση αποκλειστικά και μόνο υγιεινών τροφών και η ατελείωτη θερμιδομέτρηση και «βιταμινομέτρηση», είναι κι αυτή μία διατροφική διαταραχή, δηλαδή μία αρρώστια!

Οι πάσχοντες από ορθορεξία, διότι έτσι ονομάζεται, αρέσκονται στο να προγραμματίζουν τα γεύματα τους με στρατιωτική πειθαρχία ως προς την ποσότητα, ποιότητα και ώρα κατανάλωσης. Κομπάζουν για την ανυπαρξία γλυκών ή άλλων «ακατάλληλων» τροφών στη διατροφή τους, και αποδοκιμάζουν έντονα όσους τρώνε...φυσιολογικά(εκ σου και το ανασηκωμένο φρύδι). Στρέφονται αναπόφευκτα σε μία πιο αντικοινωνική συμπεριφορά και τρόπο ζωής, αφού είναι δύσκολο να φάνε αυτά που θέλουν έξω, και αισθάνονται ενοχές σε τυχόν παρέκκλιση τους από το πρόγραμμα. Δεν απολαμβάνουν σχεδόν καμία τροφή, απλά συντηρούνται..
Πηγή: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory