Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Τρίφωνο: η ερμηνευτική ισχύς εν τη ενώσει,

Η Ερωφίλη, ο Νίκος Κουρουπάκης και ο Δημήτρης Υφαντής, κατάφεραν να βρουν ένα κενό στην ελληνική μουσική και να το καλύψουν. Ποιό είναι αυτό; Τραγούδια βασισμένα, τα περισσότερα, σε τριφωνίες


Τριφωνίες χωρίς όρια και δεσμεύσεις από τους Ερωφίλη, Νίκο Κουρουπάκη και Δημήτρη Υφαντή


Ξεκίνησαν μάλλον σαν «στοίχημα» χωρίς και οι ίδιοι να το καλογνωρίζουν. Πριν εννέα χρόνια ανέβηκαν στο Αερικό (μουσική σκηνή) και από τότε δεν ξανακατέβηκαν. Η Ερωφίλη, ο Νίκος Κουρουπάκης και ο Δημήτρης Υφαντής, κατάφεραν να βρουν ένα κενό στην ελληνική μουσική και να το καλύψουν. Ποιό είναι αυτό; Τραγούδια βασισμένα τα περισσότερα σε τριφωνίες αφού και αυτό ήταν που τους ένωσε εξ αρχής, η χρήση της φωνής σαν μουσικό όργανο πάνω στην βασική μελωδία. Τρεις τραγουδιστές επί σκηνής, ένα συγκρότημα. Ρεπερτόριο πολυποίκιλο. Εντεχνα αλλά και παραδοσιακά χωρίς να λείπουν και οι επιρροές από το εξωτερικό. Και η αποδοχή από το κοινό πλήρης. Δεν χρειάζονται άλλωστε και περισσότερα πράγματα για να γίνει μια ομάδα επιτυχημένη.


Το Τρίφωνο, από τα πλέον δημιουργικά συγκροτήματα τα τελευταία χρόνια κατάφεραν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να κάνουν αυτό που οραματίστηκαν. Οπως σημειώνει στο «Βήμα» η Ερωφίλη «αν και συναντηθήκαμε μάλλον τυχαία και οι τρεις εντούτοις καταφέραμε να ενώσουμε και να αναπτύξουμε αυτό το παιχνίδι με τις φωνές. Δεν ήταν κάτι το προσχεδιασμένο. Δουλέψαμε πολύ ενώ και το κοινό ήταν εκείνο που μας παρότρυνε να το κάνουμε και να συνεχίσουμε στο δρόμο που χαράξαμε. Και αυτή η αγάπη του κόσμου είναι που μας κάνει να βάζουμε κάθε φορά τα δυνατά μας».Η τελευταία τους δουλειά «Τα τζιτζίκια του χειμώνα» άλμπουμ με κέφι και διάθεση καλοκαιριού (παρόλο που δεν κυκλοφόρησε καλοκαίρι) έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι καλές ιδέες δεν λείπουν από την ελληνική μουσική. «Είναι αλήθεια ότι το κλίμα της εποχής μας επηρεάζει και μας», υπογραμμίζει η Ερωφίλη «και ίσως αυτό μας κάνει να έχουμε περισσότερη ευθύνη σε αυτά που κάνουμε. Ισως για κάποιους πια, η διασκέδαση είναι ένα είδος πολυτελείας. Από την άλλη πλευρά, σε περιόδους κρίσης τόσο η Τέχνη όσο και οι καλλιτέχνες έχουν αυξημένες ευθύνες. Αλλωστε σε δύσκολες εποχές ανθίζει η τέχνη».


Κατά κάποιο τρόπο φαίνεται να ανθίζει και το Τρίφωνο, εφόσον προστίθεται ένα ακόμη μέλος, στην παρέα, ο Γιώργος Περαντάκος, ο οποίος θα αναπληρώνει τον Νίκο Κουρουπάκη, όταν ο τελευταίος θα βρίσκεται στις ΗΠΑ, για κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις.


Το επόμενο διάστημα θα τους βρεις σε συναυλίες ανά την Ελλάδα αλλά και το σύνθημα ότι «το τραγούδι τους δίνει δύναμη».


Ποιο είναι το Τρίφωνο
Η Ερωφίλη ο Νικος Κουρουπάκης και ο Δημήτρης Υφαντής τρεις νέοι τραγουδιστές με προσωπικές πορείες στα μουσικά δρώμενα δημιούργησαν το φωνητικό σχήμα Τρίφωνο. Το ταξίδι τους στη μουσική άρχισε το 2002 όταν πρωτοσυναντήθηκαν στη μουσική σκηνή του Αερικού. Στα εννέα αυτά χρόνια της πορείας τους έχουν συνεργαστεί με τον Παντελή Θαλασσινό, (ο οποίος έγινε και ο παραγωγός της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς) καθώς επίσης και με τα Υπόγεια Ρεύματα.


Το καλοκαίρι του 2005 ακολουθεί η συνεργασία τους με την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης συμμετέχοντας ο ίδιος ο Μίκης και ο Ζυλφύ Λιβανελί στο Τσεσμέ και στην Χίο και εν συνεχεία το φθινόπωρο στο ΟΑΚΑ για τα 80 χρόνια του Μίκη. Τον Ιανουάριο του 2006 στο πλαίσιο εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για τα παιδιά με κινητικά προβλήματα, συμμετείχαν σε αφιέρωμα για την Λίνα Νικολακοπούλου, στην συνέχεια το καλοκαίρι του 2006 με την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης συμμετείχαν σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (Λατινική Αμερική με το Canto General, με την Μαρία Φαραντούρη στο San Marino άνοιξη του 2007), με τον Κώστα Χατζή τον χειμώνα του 2007. Με την Χαρούλα Αλεξίου καλοκαίρι του 2007 αφιέρωμα στον Μάνο Λοίζο σε όλη την Ελλάδα. Η ηχογράφηση αυτής της συναυλίας στο Ηρώδειο έγινε πλατινένια. Από το φθινόπωρο του 2007 ως και την άνοιξη του 2008 Θεσσαλονίκη και Αθήνα με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
1ο CD Καράβια μοιάζουν οι ψυχές
2ο CD Τρίφωνο
3ο CD Προσοχή Τρίφωνο (με τη Λίνα Νικολακοπούλου)
4ο CD Τα τζιτζίκια του χειμώνα
Περισσότερες πληροφορίες στα
http://www.trifono.gr/
http://www.myspace.com/trifono


Αναδημοσιευση Απο ΒημαGreecelands

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory