Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Ti θα πρότειναν οι Αρχαίοι φιλόσοφοι για την κρίση..


Academy.8 Τι προτείνουν οι Αρχαίοι φιλόσοφοι για την κρίση
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει οικονομική κρίση. Η Ελλάδα, όμως, είναι η πατρίδα των φιλοσόφων, οι οποίοι βοηθούν ώστε να λυθούν τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά προβλήματα. Άραγε ποιες στρατηγικές θα στήριζαν οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τρέχουσα καταστροφή; 


Η κ. Angie Hobbs, Dr. φιλοσοφίας στο Warwick University, υποστηρίζει ότι ο Πλάτωνας, ο θρυλικός μαθητής του Σωκράτη, θα ήθελε η ελίτ της γνώσης να αναλάβει την όλη κατάσταση. Με άλλα λόγια, αφήστε το ΔΝΤ να φτιάξει μία συνταγή για την δημοσιονομική προσαρμογή, ακόμη και εάν «οι πολλοί» δεν είναι σύμφωνοι με αυτή.
Σε ό,τι αφορά τους κατόχους ελληνικών ομολόγων, συνεχίζει η Dr. Hobbs «ο Πλάτωνας θα τους 
συμβούλευε να ξανασκεφθούν ότι το πάθος για χρήμα προέρχεται από ένα τμήμα της ψυχής που είναι παράλογο και άπληστο». Δηλαδή με άλλα λόγια να δεχθούν μείωση των κερδών τους, για το κοινό καλό και την απόκτηση κοινωνικής επιφάνειας. Το ίδιο ισχύει και για τους Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι είναι οργισμένοι για τη μείωση μισθών και τις απώλειες θέσεων εργασίας.

Οι Επικούρειοι φιλόσοφοι θα συμβούλευαν τα θύματα της κρίσης να αποσυρθούν από την κοινωνική ζωή. Αυτό θα μπορούσε να «μεταφραστεί» σε αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. Αν και κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την Ευρώπη, η αποχώρηση θα μείωνε το κόστος των διακοπών των Βορειοευρωπαίων στην Ελλάδα το καλοκαίρι. Περισσότεροι Γερμανοί θα μπορούσαν να απολαύσουν την καλοκαιρινή αύρα της Ελλάδας και να πληρώσουν, φθηνά σε δραχμές.

Οι Κυνικοί φιλόσοφοι θα ζητούσαν επίμονα την παροχή δανείου από ευρωζώνη και ΔΝΤ. Σύμφωνα με την Dr. Hobbs: «Πίστευαν ότι τα χρήματα διαφθείρουν τόσο πολύ, ώστε προτιμούσαν να ζητιανεύουν παρά να δουλεύουν». Αυτοί οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν «πνευματικά αλαζόνες» και πιθανώς να «μοιάζουν» με τους τραπεζίτες που ζητούν επίμονα την προσφυγή στην βοήθεια ευρωζώνης-ΔΝΤ.
Oπερ και εγένετο...

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/05/blog-post_9685.html#ixzz1NB3bS7ka

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory