Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Ρύζι με λαχανικά και κάρυ,



Τα υλικά μας:
180-200 γρ, ρύζι σπυρωτό
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1 μικρό καρότο
1 πράσινη πιπεριά
2 πράσινα κολοκυθάκια
3 σκελίδες σκόρδο
10-12 μπουκετάκια μπρόκολο
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
1 φλιτζανάκι κρασί λευκό
1 φλιτζανάκι νερό
4 κουταλάκια του γλυκού (γεμάτα) κάρυ
Στην πράξη:
Βράζουμε το ρύζι, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε το μπρόκολο αλ ντέντε, και το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, τις πιπεριές σε λωρίδες, το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε φετάκια, το καρότο σε μικρά κυβάκια, και τα κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια (ζυλιέν).
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά και τα μανιτάρια, με 3 κουταλάκια κάρυ.
Ανακατεύουμε δυνατά για 3-4 λεπτά.
Στο στάδιο αυτό, το κάρυ βγάζει όλα τα αρώματά του και είναι σκέτη απόλαυση!!
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε και 1 φλιτζανάκι νερό, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα λαχανικά να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρύζι και 1 ακόμη κουταλάκι κάρυ, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 ακόμη λεπτό το φαγάκι να μαγειρευτεί.
Τέλος προσθέτουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και ξανα-ανακατεύουμε ελαφρά.
Το πιάτο μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Σημείωση:
Όσοι δεν νηστεύετε, προσθέστε στο σερβίρισμα 2-3 κουταλιές τριμμένο κίτρινο πικάντικο τυρί.
Θα απογειώσει την γεύση του!


Αναδημοσιευσα Απο Συνταγες της Καρδιας

Greecelands

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory