Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Το αληθινό πρόσωπο του Τεντέν

Ο περιπετειώδης ρεπόρτερ έχει καθηλώσει τόσους αναγνώστες που η κινηματογραφική εκδοχή του μέσα στο 2011 από τον Σπίλμπεργκ μοιάζει με δικαίωση γενεών. Σε ποιον βασίστηκε όμως ο Βέλγος Ερζέ για τη δημιουργία του ήρωα με το περήφανο τσουλούφι;
Στη φωτογραφία που τον απεικονίζει να στέκεται προσεκτικά στην είσοδο του γραφείου της δανέζικης εφημερίδας Ρolitiken περίπου πριν από 80 χρόνια, ο Πάλε Χουλντ μοιάζει περισσότερο με συνεσταλμένο έφηβο παρά με τον ριψοκίνδυνο νεαρό που φέρεται να ενέπνευσε τον Ζορζ Ρεμί, ή Ερζέ, στον σχεδιασμό του θρυλικού Τεντέν. Μια προσεκτικότερη ματιά όμως δείχνει ότι ο Χουλντ φέρει την ενδυματολογική σφραγίδα που καθιέρωσε τον βέλγο ήρωα ενώ, αν ήταν έγχρωμη, η εικόνα αυτή του 1928 θα αποκάλυπτε ότι τα δύο πρόσωπα έχουν και το ίδιο κόκκινο χρώμα μαλλιών.

Οχι ότι η ταύτισή τους αποδεικνύεται εύκολα. Παρά τα εκατομμύρια αντίτυπα και το πολυαναμενόμενο «Οι περιπέτειες του Τεντέν: Το μυστικό του μονόκερου» που θα δει τις αίθουσες το φθινόπωρο του 2011, η ταυτότητα του προσώπου στο οποίο ο Ερζέ βάσισε τον κεντρικό του χαρακτήρα παραμένει κρυφή. Εικασίες και θεωρίες έχουν ακουστεί πολλές. Ο Πάλε Χουλντ- πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ως ηθοποιός, εγκατέλειψε το σχολείο στα 15 του για μια ανιαρή θέση υπαλλήλου και άρχισε το 1928 έναν παράτολμο γύρο του κόσμου στα πρότυπα του Τεντέν-, προσφέρει μάλλον μία από τις πειστικότερες.

Η ιστορία του θα μπορούσε να είναι μια περιπέτεια του νεαρού ρεπόρτερ. Η εφημερίδα «Ρolitiken» διενεργούσε έναν διαγωνισμό για να τιμήσει τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Ιουλίου Βερν και φιλοδοξία της ήταν να βρει έναν έφηβο «Φιλέα Φογκ», πρόθυμο να γυρίσει τον κόσμο σε 46 μέρες. Ο Χουλντ επιλέχτηκε μεταξύ εκατοντάδων συνομηλίκων του και αναχώρησε από τη Δανία την 1η Μαρτίου 1928. Το ταξίδι καλύφθηκε από τις μεγαλύτερες εφημερίδες όλου του κόσμου. Ο Χουλντ ξεκίνησε από την Κοπεγχάγη μέσα σε επευφημίες, αναγκάστηκε στον Καναδά να αλλάξει το πρόγραμμά του για χάρη ενός κοριτσιού που είχε γνωρίσει σε ένα κατάστρωμα στον Ατλαντικό, χρειάστηκε να περάσει την ταραγμένη Μαντσουρία που αποτελούσε αντικείμενο διαμάχης της Ιαπωνίας και της Σοβιετικής Ενωσης ενώ στη Μόσχα, όπου δεν τον περίμενε κανείς, αναγκάστηκε να... οργώσει την πόλη μέχρι να εντοπίσει την πρεσβεία της χώρας του. Τελικά, επέστρεψε στην Κοπεγχάγη έπειτα από 44 μέρες, όπου τον υποδέχτηκαν 20.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους και η μητέρα του η οποία σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού κοιμόταν με ηρεμιστικά. Ο Χουλντ δημοσίευσε το 1929 και ένα χρονικό με τίτλο «Ενας πρόσκοπος γυρίζει τον κόσμο». Είναι γνωστό ότι διαβάστηκε από τον Ερζέ, και η εμφάνιση του Τεντέν την ίδια χρονιά, μοιάζει κάτι παραπάνω από σύμπτωση. Ο δανός ηθοποιός ενθάρρυνε τις θεωρίες που τον ήθελαν σχεδιαστικό πρότυπο, οι ισχυρισμοί του όμως υπονομεύτηκαν αργότερα από τον ερευνητή Ζαν Πολ Σουλτς που συμπέρανε ότι ο Τεντέν ήταν βασισμένος στη ζωή του γάλλου δημοσιογράφου Ρομπέρ Σεξέ: λάτρευε και εκείνος τις μοτοσυκλέτες, δεν σταματούσε ποτέ τις εξερευνήσεις και ο καλύτερος φίλος του, αν και δεν ήταν σκύλος, λεγόταν Μιλού.

Ο Χουλντ, αρκετά διακριτικά, υποστήριζε μέχρι το τέλος της ζωής του τον περασμένο Νοέμβριο ότι ο Ερζέ είδε στο δικό του πρόσωπο τον ήρωά του, δεν πρόλαβε όμως να τους πείσει όλους. Σήμερα, κάποιοι θεωρούν ύποπτο ακόμα και τον μικρότερο αδελφό του σχεδιαστή, τον Πολ Ρεμί, έναν επαγγελματία στρατιώτη με το κούρεμα του Τεντέν. Το πιθανότερο είναι ότι ο θρυλικός ρεπόρτερ και η φράντζα του είναι η σύνθεση όλων των εικόνων και των ιστοριών που ο Ερζέ είχε στο μυαλό του. Ισως πάλι την απάντηση ήδη να την έχει δώσει ο ίδιος ο βέλγος δημιουργός ο οποίος ερωτώμενος σχετικά στο παρελθόν, και με εμφανή διάθεση να χαρίσει στο κοινό του άλλη μία «περιπέτεια», είχε δηλώσει ψύχραιμα, «ο Τεντέν είμαι εγώ»..

Η ανατοµία του φιλιού

Μια διαδικασία που συνδυάζει Βιολογία, Χηµεία, αλλά καθόλου πάθος.
Το µεθυστικό κοκτέιλ Χηµείας, Βιολογίας και Νευρολογίας που βρίσκεται πίσω από το φιλί αποκαλύπτει ένα βιβλίο που µόλις κυκλοφόρησε στις Ηνωµένες Πολιτείες.
Αντίθετα απ’ ό,τι θα µπορούσε να υποθέσει κανείς, στις σελίδες του υπάρχει ελάχιστος ροµαντισµός, σχεδόν καθόλου πάθος και πολλή επιστήµη.

Συγγραφέας του βιβλίου «Η επιστήµη του φιλιού» είναι µια νεαρή ερευνήτρια στο Πανεπιστήµιο του Τέξας.Η Σέριλ Κίσενµποµ επιχειρεί νααπαντήσει στοδιάσηµο ερώτηµα που είχε διατυπώσει ο Σιρανό ντε Μπερζεράκ: «Τι είναι έναφιλί;». Οι απαντήσεις που συγκεντρώνωνονται δεν έχουν ίχνος ροµαντισµού. Πίσω από την ακατανίκητη επιθυµία κρύβεταιη εξελικτικήθεωρία. Αυτόυποστηρίζει τουλάχιστον η Ελεν Φίσερ, καθηγήτρια Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήµιο Ράτγκερ των ΗνωµένωνΠολιτειών, διοργανώτρια συνεδρίων και επικεφαλής πειραµάτων µε στόχοτην αποκάλυψη των µυστικώντου φιλιού. Σύµφωνα µε την αµερικανίδα καθηγήτρια, η ένωση των χειλιών επιτρέπει τηνεπιλογή τουκαταλληλότερου συντρόφουγια αναπαραγωγή. Με το φιλί, υποστηρίζει, ο εγκέφαλος συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητεςπληροφορίες προκειµένου να κρίνει εάν ο υποψήφιος σύντροφοςείναι και ο πλέον σωστός για τη διαιώνιση του είδους.

Σοκ στον οργανισµό. Η επιστήµη γνωρίζει ότι ένα παθιασµένο φιλί προκαλεί ένα είδος κατακλυσµού στον οργανισµό. Τα αιµοφόρα αγγεία διαστέλλονται και ο εγκέφαλος προσλαµβάνει περισσότερο οξυγόνο. Η αναπνοή γίνεται ακανόνιστη και τα µάγουλα κοκκινίζουν. Οσφυγµός της καρδιάς αυξάνεται και οι κόρες διαστέλλονταισε τέτοιονβαθµό που κάνουν πολλές και πολλούς να κλείνουν τα µάτια τους. Συναίσθηµα; Καθόλου. Τη στιγµή εκείνη οι θηλές της γλώσσας αναζητούν πληροφορίες για να αναλύσουν τη «γεύση» του άλλου. Ο Κλάους Βέντεκιντ, ελβετός βιολόγος που πριν από µερικά χρόνια έβαλε µια οµάδα γυναικών να µυρίσουν τις µπλούζες µιας οµάδας ανδρών για να αποδείξει ότι η έλξη βασίζεται στη µυρωδιά, υποστηρίζει σήµερα ότι η «γεύση του άλλου» αποκαλύπτει πολλές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του και τη γονιµότητά του. Το φιλί µάλιστα συνεγείρει µια ενστικτώδη διαδικασία, η οποία µας ωθεί στην αναζήτηση συντρόφων µε διαφορετική γονιδιακή κληρονοµιά. Ο Βέντεκιντ κατέληξε στο συµπέρασµα ότι ο άνθρωπος προτιµά γεύση και µυρωδιά πολύ διαφορετικές από αυτές των οικείωντου για να αυξήσειτις πιθανότητες µιας πλούσιας και υγιούς αναπαραγωγής του είδους.

Οι χηµικές πληροφορίες που συγκεντρώνει ο εγκέφαλος µε το φιλί διεγείρουν δισεκατοµµύρια νευρώνες, οι οποίοι µε τη σειρά τους – και από χηµικής άποψης πάντα – διεγείρουν εκείνες τις περιοχές του εγκεφαλικού φλοιού που είναιυπεύθυνες γιατις κοινωνικές σχέσεις. Μέσα από µια χηµική διαδικασία απαντάει µε τη σειρά του ο εγκέφαλος για να υποδείξει το επόµενο βήµα. Με άλλα λόγια, ένα καλό φιλί επιδράσαν ναρκωτικό: διεγείρει ντοπαµίνεςκαι ωκυτοκίνες, ορµόνες που µας ωθούν να δράσουµε χωρίς πολλή σκέψη. Η απόρριψη. Αντίθετα ένα κακό φιλίπροκαλεί χηµικό χάος, όπως γράφει η «Ουάσιγκτον Ποστ»: ξυπνά µιαορµόνη που ονοµάζεταικορτιζόληκαιη οποία µας προτρέπει νααποµακρυνθούµε από έναπρόσωπο. Η σχέση τουκακού φιλιού µε τονχωρισµό εξετάζεταισε µελέτη του εξελικτικού ψυχολόγου Γκόρντον Γκάλοπ. Ο αµερικανός καθηγητής στο Πανεπιστήµιο του Αλµπανι κατέληξε στο συµπέρασµα ότιτο 59% των ανδρών και το 66% των γυναικών διακόπτουν µια σχέση µε αφορµή ένα κακό φιλί. Ισωςείναι κι αυτός ένας λόγος για τον οποίο το πρώτο φιλί δεν ξεχνιέται ποτέ. Σύµφωνα µε τον αµερικανό ψυχολόγοΤζον Μπόχανον θυµόµαστετο 90% εκείνης της στιγµής: πού ήµασταν, ποιος έκανε την πρώτη κίνηση, τι µουσική έπαιζε το ράδιο.

Η ένωση των χειλιών αφορά την επιλογή του κατάλληλου συντρόφου και όχι την έκφραση πάθους, λένε οι επιστήµονες . .
ΝΕΑ

Οπλα μέσα από ακτίνες Χ .

X rayed Guns
X rayed Guns
X rayed Guns
X rayed Guns
X rayed Guns
X rayed Guns
X rayed Guns

Οι άνδρες προτιμούν τις μικρές ή τις μεγαλύτερες;

Συνήθως οι μικρότεροι άνδρες ερεθίζονται στη σκέψη μιας μεγαλύτερης γυναίκας που τους χρησιμοποιεί σαν σεξουαλικό παιχνίδι. Ωστόσο ανάμεσα σε μία γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας και μία πιτσιρίκα, μάλλον επιλέγουν τη δεύτερη.

Αυτό προκύπτει από online έρευνα των Βρετανών επιστημόνων, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Evolution and Human Behavior, για τις ηλικιακές προτιμήσεις αντρών και γυναικών 20-50 ετών προκύπτει ότι οι γυναίκες προτιμούν τους συνομήλικους ή μεγαλύτερους άντρες.

Αντιθέτως, οι άντρες κάθε ηλικίας δείχνουν προτίμηση στις μικρότερες, αλλά δε θα έλεγαν όχι σε μία περιπέτεια με μία μεγαλύτερη και πεπειραμένη γυναίκα..

Οι γιαγιάδες έχουν πλάκα .

Grandmas Have Fun
Grandmas Have Fun
Grandmas Have Fun
Grandmas Have Fun
Grandmas Have Fun
Grandmas Have Fun

Η σέξι φωτογράφηση της Nicole Scherzinger

Το σεξ απίλ της χτυπάει κόκκινο για μία ακόμη φορά. Η τραγουδίστρια Nicole Scherzinger ξεπέρασε τον εαυτό της με τη νέα της φωτογράφηση στην οποία είναι πιο όμορφη από ποτέ. Η ποπ σταρ έβαλε τα δυνατά της καθώς οι συγκεκριμένες φωτογραφίες θα κοσμούν το νέο της άλμπουμ..

Ωραίες φιλίες .

How I made friends with Humphrey
How I made friends with Humphrey
How I made friends with Humphrey
How I made friends with Humphrey

Χελώνα με ρόδες...


... όπως λέμε γάτα με πέταλα. Ενας κτηνίατρος του νοσοκομείου άγριας ζωής στο Ραμάτ Γκαν Σάφαρι, κοντά στο Τελ Αβίβ, τοποθέτησε ειδικό μηχανισμό με ροδάκια στη χελώνα που ονομάζεται Τζβίκα, έπειτα από ατύχημα που είχε, όταν την πάτησε μηχανή κουρέματος του γκαζόν. Το συμπαθέστατο ζωάκι, με τη βοήθεια του μηχανισμού, μπορεί πλέον να περπατά, χωρίς να έχει ανάγκη τα πίσω, τραυματισμένα πόδια του, αλλά και χωρίς να ακουμπά το καβούκι του στο έδαφος.

Αναδημοσιευση Απο το Εθνος

Παραμυθένιες λίμνες ,

Στη λίμνη Κρεμαστών η γέφυρα της Επισκοπής ενώνει τους νομούς Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας

Πραγματικοί παράδεισοι έχουν δημιουργηθεί γύρω από τις λίμνες και τα ποτάμια της Ελλάδας και αποτελούν πόλους έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο
Τα νερά τους αγιάστηκαν χθες, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση. Το νερό από την αρχαιότητα ήταν άλλωστε συνδεδεμένο με την κάθαρση και αποτελούσε, όπως και σήμερα, πηγή ζωής.

Γουέστερν στον πάγο ,


Τέλος καλό, όλα καλά. Ελάφι και πυροσβέστης βγήκαν σώοι και αβλαβείς από την παγωµένη λίµνη στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας στη Γερµανία, έπειτα από µια επεισοδιακή επιχείρηση διάσωσης που θύµιζε ολίγον γουέστερν... στον πάγο. Ολα άρχισαν όταν πέντε αρσενικά ελάφια επιχείρησαν να διασχίσουν τη λίµνη, η οποία ναι µεν είχε καλυφθεί από πάγο, όχι όµως από τόσο παχύ στρώµα ώστε να µπορέσει να αντέξει το βάρος των ζώων. Στην περιοχή έσπευσαν οι πυροσβέστες, και διαπιστώνοντας ότι πρόκειται περί αρσενικών ελαφιών, αποφάσισαν να τα σώσουν µε την τεχνική του λάσου.

Εγινα ιππότης, ξανάγινα παιδί...


Ο Νίκολας Κέιτζ εργάζεται σκληρά, όχι μόνο γιατί πρέπει να πληρώσει φουσκωμένους λογαριασμούς και αμέτρητους φόρους, αλλά γιατί με τη νέα του ταινία «Το Κυνήγι των Μαγισσών», όπου ερμηνεύει έναν ιππότη τον Μεσαίωνα, επέστρεψε «στην παιδική του ηλικία», όπως λέει ο ίδιος στο «Ρόιτερς».
«Αυτή η ταινία ήταν η πρώτη μου ευκαιρία να φτάσω στ’ αλήθεια στην πηγή, στην παιδική ηλικία», λέει ο Αμερικανός ηθοποιός. «Οταν ζούσα στην Καλιφόρνια... ο πατέρας μου έφτιαχνε αυτό το ξύλινο κάστρο για μένα σαν αγόρι και θυμάμαι ότι πραγματικά εκεί ήρθα σε επαφή με τη φαντασία μου. Ημουν μάγος ή ιππότης και λόγω του κάστρου... το μυαλό μου πήγαινε κατ’ ευθείαν σε μεσαιωνικά πράγματα».
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory