Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Τα νέα gadgets που καίνε καρδιές!

Όμορφα πράγματα στο CES του Λας Βέγκας
Πολλές οι πληροφορίες στο διαδίκτυο, που είτε παρουσιάζουν τα καλά είτε τα άσχημα στοιχεία των gadgets από το CES 2011 που έλαβε χώρα στο Las Vegas. Έτσι κι εμείς θα προσπαθήσουμε να στριμώξουμε τα πέντε "καλύτερα" του σόου, το κάθε ένα από διαφορετικό τομέα.

Ταμπλέτες

Η ταμπλέτα η οποία ξεχώρισε καθαρά, και η οποία έχει τη μεγαλύτερη δυνατότητα να απειλήσει και να υπερνικήσει το γίγαντα που λέγεται iPad είναι το Χοοm, της Motorola. Η εν λόγω συσκευή έρχεται σε οθόνη 10.1 ιντσών και "φοράει" Tegra 2. Αυτό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το Android Honeycomb, το καινούριο λειτουργικό το οποίο θα χρησιμοποιεί. Η έκδοση του Honeycomb δεν ήταν καν η τελική η οποία θα κοσμεί τις ταμπλέτες των εταιριών που το έχουν επιλέξει. Παρόλα αυτά, το Xoom ξεχώρισε για τις δυνατότητες και την ευχρηστία του. Αναμένουμε το κονταροχτύπημά του με το iPad ή ακόμα και με το iPad2.

Smartphones

Το Smartphone που κατά την ταπεινή μας γνώμη ξεχώρισε έριξε τα φώτα και πάλι στην Μοtorola η οποία φαίνεται να κάνει δυναμική επανείσοδο στο προσκήνιο. Ο λόγος για το Μοtorola Atrix το οποίο η εταιρία ονόμασε ως το "πιό δυνατό smartphone στον κόσμο". Αν και θεωρούμε πως αυτή η ονομασία μπορεί να αποδειχθεί μόνο στην πράξη, το Atrix παραμένει εντυπωσιακό, αν όχι για τις δυνατότητές του, τότε για τα πολύ έξυπνα και όμορφα περιφερειακά του, τα οποία συμπεριλαμβάνουν το dock της οθόνης, και το dock του laptop. Μπορεί απλά να είναι ακόμα άλλο ένα κόλπο του μάρκετινγκ, παρόλα αυτά τα εν λόγω docks διευκολύνουν πολύ με την απροσδόκητη διαδραστικότητά τους από συσκευή σε συσκευή.

Gaming

Συνεχίζοντας την πολύ επιτυχημένη παράδοση των παιχνιδιών τύπου Guitar Hero η... touchscreen έκδοση της κιθάρας, επονομαζόμενη MISA Kitara, είναι ένα αμάλγαμα του παλιού μοντέλου με τα κουμπάκια, της τεχνολογίας touch και της πραγματικής κιθάρας. Πιστεύουμε πως είναι μία όμορφη προσέγγιση που στοχεύει το πιστό κοινό των συγκεκριμένων παιχνιδιών.

Ταμπλέτες 2... "Η Συνέχεια":

Πολλά τα μοντέλα που περπάτησαν στην πασαρέλα φέτος, αλλά μία όμορφη παρουσία ονόματι ΑSUS Eee Pad Slider με τη δυνατότητα "slide" η οποία είναι της ίδιας "ιδεολογικής" οικογένειας όπως η ταμπλέτα της Samsung 7 Series, μας κίνησε το ενδιαφέρον και μας ανάγκασε να αποκλίνουμε από τον κανόνα της μίας συσκευής ανά κατηγορία. Το αρκετά ενδιαφέρον με αυτές τις παρεμφερείς συσκευές δεν είναι ούτε το ότι είναι ταμπλέτες αλλά ούτε το "slide". Είναι πως φέρουν full QWERTY πληκτρολόγιο. Θα μπορούσε να σημάνει αυτό το "θάνατο" των notebooks; Ίδωμεν.

Car Gadget

Μία από τις συσκευές που ξεχώρισαν ήταν το Parrot Asteroid. Η ιδέα αυτή η οποία απευθύνεται σε όλους εμάς που μας αρέσει η μουσική κατά τη διάρκεια της οδήγησης, θα έχει τη δυνατότητα να δέχεται φωνητικές εντολές. να συνδέεται μέσω 3G για online music streaming, να "παίρνει" apps και να τρέχει Android. Πολύ γευστικός συνδυασμός δυνατοτήτων..

Η μουσική είναι σαν το... σεξ!

Προκαλεί την παραγωγή ντοπαμίνης, η οποία συνδέεται με την ευχαρίστηση.
ΛΟΝΔΙΝΟ. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει νιώσει έστω και μια φορά ευφορία ή ακόμη και μια γλυκιά ανατριχίλα στο άκουσμα ενός μουσικού κομματιού που του αρέσει. Είτε είστε λάτρης του Μπετόβεν είτε του ρεμπέτικου, η μουσική αποτελεί μια μεγάλη απόλαυση για τον εγκέφαλο, αντίστοιχη με εκείνη που προσφέρουν το φαγητό, το σεξ, τα ναρκωτικά ή το χρήμα: και αυτό διότι προκαλεί την παραγωγή ενός χημικού του εγκεφάλου, της ντοπαμίνης, η οποία συνδέεται με την ευχαρίστηση.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ειδικοί του Πανεπιστημίου Μακ Γκιλ στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπως αναφέρουν στην επιθεώρηση «Νature Νeuroscience», έπειτα από «σάρωση» του εγκεφάλου οκτώ εθελοντών με χρήση τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (ΡΕΤ scan) ενόσω εκείνοι άκουγαν μουσική.

Οπως προέκυψε από τις τομογραφίες ΡΕΤ, ο εγκέφαλος των εθελοντών παρήγαγε περισσότερη ντοπαμίνη σε μια περιοχή που ονομάζεται ραβδωτό σώμα όταν εκείνοι άκουγαν αγαπημένα μουσικά κομμάτια σε σύγκριση με τις περιπτώσεις που άκουγαν κάποιο κομμάτι που δεν τους ενθουσίαζε ιδιαίτερα.

Παράλληλα οι ειδικοί υπέβαλαν τους εθελοντές σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fΜRΙ- εξέταση που παρακολουθεί τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο) προκειμένου να ανακαλύψουν πού και πότε ακριβώς γινόταν έκλυση ντοπαμίνης. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι η παραγωγή ντοπαμίνης αυξανόταν σημαντικά σε μια συγκεκριμένη περιοχή του ραβδωτού σώματος (κερκοφόρος πυρήνας) 15 δευτερόλεπτα πριν από την κορύφωση ενός μουσικού έργου, ενώ μια διαφορετική περιοχή του ραβδωτού σώματος (επικλινής πυρήνας) παρήγαγε ντοπαμίνη όταν η κορύφωση του μουσικού θέματος είχε πλέον φθάσει. Οπως εξήγησε ένας εκ των επικεφαλής της μελέτης, ο δρ Ρόμπερτ Ζατόρε, όταν υπάρχει προσμονή για το άκουσμα της κορύφωσης ενός μουσικού κομματιού ενεργοποιούνται οι περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στις προβλέψεις και στην απόκριση στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος, ενώ όταν αυτή η κορύφωση έρχεται, τότε ενεργοποιείται το μεταιχμιακό σύστημα το οποίο εμπλέκεται στα συναισθήματα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το νέο εύρημα σχετικά με την παραγωγή ντοπαμίνης στο άκουσμα μουσικής εξηγεί το γιατί η μουσική είναι τόσο δημοφιλής σε όλον τον κόσμο και σε διαφορετικούς πολιτισμούς..

Είναι τα υπερβαρα κορίτσια όμορφα ?

http://www.buzzinn.net/img/misc/you-don't-like-overweight-girls/you-don't-like-overweight-girls01.jpg
http://www.buzzinn.net/img/misc/you-don't-like-overweight-girls/you-don't-like-overweight-girls02.jpg
http://www.buzzinn.net/img/misc/you-don't-like-overweight-girls/you-don't-like-overweight-girls03.jpg
http://www.buzzinn.net/img/misc/you-don't-like-overweight-girls/you-don't-like-overweight-girls04.jpg
http://www.buzzinn.net/img/misc/you-don't-like-overweight-girls/you-don't-like-overweight-girls05.jpg
http://www.buzzinn.net/img/misc/you-don't-like-overweight-girls/you-don't-like-overweight-girls06.jpg
http://www.buzzinn.net/img/misc/you-don't-like-overweight-girls/you-don't-like-overweight-girls07.jpg
http://www.buzzinn.net/img/misc/you-don't-like-overweight-girls/you-don't-like-overweight-girls08.jpg

Για να είστε πάντα όμορφες...

       Τρεις είναι οι βασικές ρουτίνες ομορφιάς που κάθε γυναίκα πρέπει να ακολουθεί πιστά για να κάνει την καθημερινότητά της και την ίδια ελκυστικότερες.  Τώρα με τη νέα χρονιά, ήρθε η καταλληλότερη στιγμή για να τις θυμηθούμε και να τις επανεντάξουμε στη ζωή μας. 

  •        Απολέπιση: ίσως η πιο ευεργετική ρουτίνα ομορφιάς. Συχνά πυκνά αμελούμε την απολέπιση, παρά το ότι μπορεί να μη ξεχνάμε ποτέ την ενυδάτωση μας. Κι όμως, αν δεν απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπο και το σώμα μας, η ενυδάτωση έχει μισή αποτελεσματικότητα. Χρησιμοποιείστε κρέμα, σαπούνι ή απολεπιστικό scrub για να καθαρίσετε τους πόρους σας και να γίνει απαλότερο το δέρμα. 

  •        Αντιηλιακό: μετά τα 30, καλό θα ήταν να μη περάσει ούτε μία μέρα χωρίς αντιηλιακή κρέμα προσώπου. Ειδικά εμείς που μένουμε στην πιο ηλιόλουστη χώρα του κόσμου, είμαστε υποχρεωμένες να φερθούμε στον ήλιο όπως του πρέπει: με αγάπη και προφύλαξη. Αν η πρωινή ενυδατική σας κρέμα προσφέρει και αντιηλιακή προστασία, δε χρειάζεστε κάτι παραπάνω για το χειμώνα. Το καλοκαίρι φροντίστε η ειδική κρέμα να ταιριάζει με τον τύπο δέρματος σας και τις ανάγκες του. 

  •        Κομμωτήριο: αν δεν είστε φανατική των αλλαγών στα μαλλιά σας, προσπαθήστε να είστε τυπική στην βασική τους φροντίδα. Καθιερώστε μία φορά κάθε δύο μήνες να πηγαίνετε στο κομμωτήριο για ένα retouch χρώματος και κουρέματος. 

Το πιό ασφαλές σπίτι στον κόσμο .
Kάνε γυμναστικη σύμφωνα με τον ....χαρακτήρα σου!!

 Σύμφωνα με έρευνες πάνω στην ψυχολογία, η ανθρώπινη προσωπικότητα αποτελείται από 5 χαρακτηριστικά: ευσυνειδησία, εξωστρέφεια, ηπιότητα, νευρωτισμός και περιέργεια.Αν και η προσωπικότητα είναι πολύπλοκη έννοια, τα βασικά χαρακτηριστικά όλων μας είναι τα παραπάνω και η διαφορά έγκειται στον βαθμό που τα διαθέτουμε. 
     Η ευσυνείδητη:  Aν είστε από εκείνες που δε ζητάνε ποτέ extensions από τα deadline τους και ακολουθείτε τους κανόνες κατά γράμμα, τότε σίγουρα σας αρέσει να ακολουθείτε τη γυμναστική σας ρουτίνα, κατά προτίμηση στη solo μορφή της, ενώ ο βασικός λόγος που γυμνάζεστε είναι η υγεία σας. Τα όργανα ή ο διάδρομος είναι από τα αγαπημένα σας πράγματα, μιας και είναι πάντα στη διάθεση σας, βρέξει, χιονίσει.
     Η κοινωνική:
Αισθάνεστε εντελώς χαμένη αν περάσετε έστω και μία μέρα μόνη; Σας αρέσει να μιλάτε με τους συναδέλφους σας και να οργανώνετε πάρτι – έκπληξη; Ακολουθήστε ομαδικά sport αν δεν θέλετε να τα παρατήσετε αμέσως. 
     Η κυρία «συμφωνώ με όλα»:
Αν πάλι και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα μόνη σας και συμφωνείτε με ό,τι σας προτείνουν οι εκάστοτε γνωστοί και φίλοι, τότε χρειάζεστε κάτι που δεν θα έχει κανένα ίχνος ανταγωνιστικότητας. Η yoga είναι μια καλή άσκηση για εσάς. 
     Η νευρωτική:
Δεν ηρεμείτε με τίποτα. Είστε μονίμως αγχωμένη και οι διαθέσεις σας αλλάζουν ώρα με την ώρα. Η νεύρωση έχει να κάνει με την υπερευαισθησία σας και την ικανότητά σας να αντιλαμβάνεστε τα πάντα σε έντονο βαθμό. Τα άτομα που είναι νευρωτικά ασκούνται περισσότερο για να χάσουν κιλά και να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση. Η άσκηση βοηθά επίσης στην εξισορρόπηση της ενέργειας μέσα τους, οπότε οτιδήποτε περιλαμβάνει πολύ ιδρώτα, είναι καλό. Τρέξτε και δώστε βάρος στην αεροβική άσκηση. 
     Η περίεργη:  Αν η περιπέτεια είναι γραμμένη στο dna σας, τότε η άσκηση στη φύση είναι απαραίτητη για σας. Ποδηλασία, κολύμβηση, ιππασία. δοκιμάστε τα όλα και κρατήστε αυτό που σας πάει περισσότερο. 

Φωτογραφίες της Γαλλίας από την Γερμανική κατοχή .

acupation41 Vintages Photos of France Under German Occupation
acupation40 Vintages Photos of France Under German Occupation
acupation33 Vintages Photos of France Under German Occupation
acupation27 Vintages Photos of France Under German Occupation
acupation19 Vintages Photos of France Under German Occupation
acupation18 Vintages Photos of France Under German Occupation
acupation09 Vintages Photos of France Under German Occupation

Πόσο «τρέχει» το... φτάρνισμα;

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ. Χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονο εξοπλισμό επιστήμονες στη Σιγκαπούρη προσπαθούν να διαπιστώσουν πόσο μακριά φθάνουν οι μικροοργανισμοί που εκτοξεύει κάποιος όταν φταρνίζεται. Στόχος των ερευνητών είναι να διαπιστώσουν το επίπεδο επικινδυνότητας μετάδοσης των μικροοργανισμών που μεταφέρονται μέσω του αέρα ώστε να μελετήσουν τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισης της εξάπλωσης μιας ασθένειας. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια κάμερα υψηλής ταχύτητας που μπορεί να καταγράφει χιλιάδες καρέ/δευτερόλεπτο και έτσι να βλέπει κάποιος κάθε κίνηση που υπάρχει σε μια σκηνή με κάθε λεπτομέρεια. Η κάμερα που χρησιμοποίησαν οι ερευνητές είναι τελευταίας γενιάς και μπορεί να καταγράφει 250.000 καρέ/δευτερόλεπτο με αποτέλεσμα να μπορούν να διαπιστώσουν με απόλυτη ακρίβεια πόσο μακριά φθάνουν οι μικροοργανισμοί ακόμη και αν κάποιος που φταρνίζεται καλύψει το στόμα του με το χέρι ή ένα μαντίλι.

Επόμενο βήμα της ίδιας ερευνητικής ομάδας είναι να καταγράψει τη μετάδοση μικροοργανισμών όταν κάποιος γελάει, κλαίει, τραγουδάει, μιλάει, ροχαλίζει ή αναπνέει, ώστε να μάθουμε ποια ενέργεια εξ αυτών είναι η πιο επικίνδυνη για μετάδοση ασθενειών..

Πως φροντίζουμε τη σχέση μας....

   Το 2011 μπήκε δυναμικά και έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας: να αδυνατίσουμε, να γυμναστούμε, να μάθουμε να μαγειρεύουμε και πολλά άλλα ενδιαφέροντα. Μήπως όμως ξεχάσαμε το πιο βασικό; μήπως πριν απ΄όλα, πρέπει να φροντίσουμε τη σχέση μας; 

    1. δείξτε κατανόηση και μη γκρινιάζετε: είτε είστε παντρεμένοι, είτε συζείτε, είτε κάνετε dating, οι αφορμές για γκρίνια είναι πολλές. Προσπαθήστε να τις αγνοήσετε, αν θέλετε να μη σας στραβοκοιτάζει ο σύντροφός σας, ή απλά συμφωνείστε να γκρινιάζετε για τα απολύτως απαραίτητα, όπως είναι οι απλήρωτοι λογαριασμοί. 

       2. ρίξτε το στο sex: κάντε την ερωτική σας ζωή προτεραιότητα. Όσο κι αν δουλεύετε, όσο κι αν οι υποχρεώσεις ως μητέρα και νοικοκυρά σας κατατρέχουν καθημερινά, υπάρχει λύση, και μάλιστα μία λύση που θα ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές. Δείξτε προθυμία και διάθεση για sex όσο πιο συχνά μπορείτε. Το θέλετε και οι δύο, οπότε τι πραγματικά σας εμποδίζει;

       3. κρατήστε  τη ζωή σας όπως ήταν πριν τον γνωρίσετε: ο άντρας θαυμάζει τη γυναίκα που διατηρεί πλούσια προσωπική ζωή, με τα χόμπυ της, τις φίλες και τους φίλους της, τις εξόδους της και τη γενικότερη αυτονομία της. Αν πάτε με το πρόγραμμα του αγαπημένου σας, το χάσατε το παιχνίδι. Ο θαυμασμός του για εσάς λειτουργεί απόλυτα ερωτικα και για πάντα.

Ο Άντρας Που Έγινε Γυναίκα, Η Γυναίκα Που Έγινε Άντρας Και Ο Γιος Τους Που Έγινε Κόρη,


Ο Ντομινίκ ήταν γυναίκα, η Άντρεα άντρας, και τώρα αφού άλλαξαν φύλα (η Ντομινίκ έγινε άντρας και ο Αντρέα γυναίκα) παρακολουθούν το γιο που έφερε στη ζωή η Ντομινίκ να γίνεται γυναίκα.

Δώσε προσοχή:

Όλα ξεκίνησαν πριν από 15 χρόνια, όταν η Ιλόνα Τομέτσκοβα άφησε τον άντρα της και το γιο της και έγινε ο Ντομινίκ Σέιντα. Όντας πλέον άντρας, ο Ντομινίκ τα βρήκε δύσκολα στην αναζήτηση παρτενέρ για χρόνια. Παρ' όλα αυτά, η τύχη δεν του γύρισε την πλάτη και κατάφερε να συνάψει σχέση με την Άντρεα Καϊζάροβα, transsexual και αυτή που πριν ήταν άντρας και λεγόταν Τόμας Κάιζαρ, μπόντι μπίλντερ στο επάγγελμα.

«Είχε αντρικά γεννητικά όργανα όταν πρωτογνωριστήκαμε, αλλά ωστόσο είχε ουδέτερο όνομα και έμοιαζε με γυναίκα», είπε ο Ντομινίκ για τη σχέση του και τόνισε πως ήξερε άλλες 3 πανομοιότυπες σχέσεις στην Τσεχία.

Η Άντρεα με τη σειρά της δήλωσε πως γοητεύτηκε από το χαρακτήρα του Ντομινίκ και πως αυτός ήταν ο άντρας που θα ήθελε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της μαζί.

Και με το παιδί, θα με ρωτήσεις, τι γίνεται;

Ο Ντομινίκ δεν τον ξέχασε το γιο του. Αφού, λοιπόν, βρήκε τον έρωτα στα μάτια της Άντρεα, προσπάθησε να ξαναφτιάξει τις χαλασμένες σχέσεις του με την προηγούμενη οικογένειά του. Τα βρήκανε σχετικά εύκολα.

Το παιδί με χαρά θέλησε να ξαναδεί τη μητέρα/τον πατέρα του. Εκεί μάλιστα ο Ραντίμ, έτσι λέγεται ο γιος, αποκάλυψε πως θα προβεί και αυτός, ναι καλά διαβάζεις, και αυτός σε αλλαγή φύλου και πως από 'δω και στο εξής θα τον φωνάζουν Βικτόρια.

Άρα έχουμε και λέμε: Η βιολογική μητέρα του είναι πλέον ο πατέρας Ντομινίκ που θα φωνάζει το γιο του Βίκι, αφού από γιος θα γίνει κόρη μετά την αλλαγή φύλου.

Δύο ροκ κορίτσια !!


ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΦΑΦΟΥΤΗ
Ποπ ερμηνεύτρια και συνθέτρια
Με οδηγό το myspace
Η Μαριέττα Φαφούτη με το άλμπουμ «Τry a little romance» απέδειξε γιατί η ποπ αρέσει τόσο πολύ όταν είναι καλή. Η ίδια, ενώ εργάζεται στον χώρο της διαφήμισης, εν τούτοις είναι συνθέτρια μουσικής σε κινηματογράφο, θέατρο, διαφήμιση και τηλεόραση. Με οδηγό το myspace, η δισκογραφική της εταιρεία την ανακάλυψε μέσω αυτού και, όπως έχει δηλώσει η ίδια, ίσως έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι τους «βομβάρδισε» όλους με e-mail. «Οταν κατάλαβα πόσες δυνατότητες μου δίδονται μέσα από έναν υπολογιστή για να γράψω μουσικές,το πήρα απόφαση ότι θα κυνηγούσα το πάθος μου». Και δεν το άφησε. Χαρακτηρίζει τη ζωή όμορφη και γλυκιά. «Υπάρχει η μεγάλη γενική εικόνα στην οποία βλέπεις τον πόνο και τη δυστυχία,αλλά και η μικρότερη εικόνα που απαρτίζεται από τις προσωπικές μας στιγμές και είναι γεμάτη από την αγάπη,τον έρωτα και τις μικρές χαρές της καθημερινότητάς μας».ΜΟΝΙΚΑ
Συνθέτρια,ερμηνεύτρια
Δεν την τρομάζει τίποτε

Δ ύο άλμπουμ«Αvatar», 2008 και «Εxit», 2010-είναι αρκετά όχι για να την κατατάξουν στα πλέον ελπιδοφόρα πρόσωπα αλλά και για να θεωρείται δεδομένο ότι ήρθε για να μείνει. Ολα βρίσκονται στο χέρι της Μόνικα. «Γέννημα θρέμμα» του myspace, δημιούργησε τη δική της σελίδα, έγραψε τη μουσική της και κατάφερε να φτιάξει στην Ελλάδα την κατηγορία singer/songwriter. Η Μόνικα, πριν καν συμπληρώσει τα 30 της χρόνια, είναι «must». Σε όλες και για όλες τις ηλικίες. Οι ηλεκτρικές της μπαλάντες δεν περνούν αδιάφορες, συγκινούν, απογειώνουν και της φέρνουν ευτυχία, όπως σημειώνει η ίδια. « Το γεγονός ότι γεμίζουν οι συναυλίες μου και ο κόσμος τραγουδάει τα κομμάτια μου είναι ευτυχία!Κατά τ΄ άλλα δεν φοβάμαι αν όλο αυτό το κλίμα κάποια στιγμή “ξεφουσκώσει” επειδή απλά δεν έχει αλλάξει κάτι μέσα μου.Δεν με τρομάζει τίποτα.Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες,γιατί όπως έχω ξαναπεί οι μεγάλες προσδοκίες φέρνουν μεγάλες απογοητεύσεις.Προχωρώ βήμα-βήμα,με τα εφόδια που είχα,κερδίζω με τις τωρινές εμπειρίες και βλέπουμε ».

O Aλέξης Σταμάτης γράφει για τα πράγματα που θα ήθελε να δει αλλιώς στην Αθήνα το 2011,


1. Θα ήθελα να βρεθούν «έξυπνες» και δραστικές λύσεις για τις περιθωριοποιημένες ομάδες ατόμων, τους άστεγους ,τους ναρκομανείς, τους «μη νόμιμους» μετανάστες — όσο κι αν δε μ’ αρέσει η λέξη. Όχι

γκέτο, όχι «τείχη», αλλά ανθρώπινη αντιμετώπιση. Ειδικά για τους «μη νόμιμους μετανάστες», θα ήθελα μια δίκαιη μεταναστευτική πολιτική που θα λύσει το πρόβλημα και θα επιτρέπει ένα επίπεδο αξιοπρεπούς
διαβίωσής τους.

2. Θα ήθελα ο δήμος να χρησιμοποιήσει τα εγκαταλειμμένα κτίρια επισκευάζοντάς τα και προσδίδοντάς τους νέες λειτουργικές χρήσεις (πολιτιστική στέγη).

3. Θα ήθελα περισσότερο πράσινο, όχι μόνο ως «μπάλωμα». Γενναίες «πράσινες» αποφάσεις. Για παράδειγμα, αυτό το αραχνιασμένο γήπεδο της Λεωφόρου θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα όμορφο αλσύλλιο — (στη διπλωματική μου στο Πολυτεχνείο πριν από δεκαετίες το κατεδάφιζα και το μετέτρεπα σε πολυπολιτισμικό κέντρο, αλλά κατηγορήθηκα για ακραιφνής γάβρος).

Γιάννης Δεβετζόγλου Βρήκαν το… facebook του εγκεφάλου,


Τα άτομα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, έχουν περισσότερο διογκωμένο ένα βασικό όργανο του εγκεφάλου: την αμυγδαλή.

Ειδικοί στο Πανεπιστήμιο του Harvard έκαναν μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου σε 58 εθελοντές. Αυτό που προέκυψε από την ανάλυση της μελέτης, ήταν ότι όσοι εμφάνιζαν εξωστρεφή συμπεριφορά και είχαν περίπλοκες κοινωνικές σχέσεις, είχαν μεγαλύτερο μέγεθος αμυγδαλής.

Το έναυσμα για τη μελέτη ήταν έρευνες που είχαν γίνει σε κοινωνικά ζώα και είχαν καταδείξει ότι το μέγεθος των αμυγδαλών τους σχετίζεται με την έντονη τάση τους για κοινή συμβίωση, όπως είναι η αγέλες ή ο μόνιμος σύντροφος.

Σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν εάν το ίδιο ισχύει και στον άνθρωπο, η ομάδα της ψυχολόγου Lisa Feldman Barrett, έκανε τη μελέτη και κατέληξε στο αναμενόμενο συμπέρασμα.

Οι αμυγδαλές μέχρι σήμερα ήταν γνωστό πως σχετίζονται και με πολλές άλλες λειτουργίες όπως το συναίσθημα και η νοητική κατάσταση.

Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες ερευνητές παρουσίασαν την περίπτωση 44χρονης με κατεστραμμένες αμυγδαλές, η οποία δεν ένιωθε ποτέ φόβο.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Neuroscience.

Αναδημοσιευση Απο Νεα
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory