Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Φαντασιωθείτε ελεύθερα


Πολλές γυναίκες δεν τολμούν να ομολογήσουν τις φαντασιώσεις τους στο σεξ, φοβούμενες ότι θα τις κατακρίνουν. Ωστόσο σύμφωνα με σεξολόγους οι φαντασιώσεις είναι απαραίτητες για μία καλή σεξουαλική ζωή και μάλιστα υπάρχουν τέσσερις από αυτές που θεωρούνται οι πλέον κοινές…

Καταναγκαστικό σεξ

Αυτό μπορεί να συνεπάγεται μια φαντασίωση όπου σε βιάζουν, σε δένουν ή σου φέρονται βάναυσα.

Τι σημαίνει: Συνήθως έχει να κάνει με το ότι απολαμβάνεις έναν παθητικό ρόλο, όπου ασκούνται πάνω σου σεξουαλικές πράξεις, κάτι που μπορεί να σε συναρπάζει αν συχνά είσαι αυτή που έχεις τον έλεγχο στην καθημερινή σου ζωή. Μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος να απαλλαγείς από τις ενοχές που αισθάνεσαι για τις δικές σου επιθυμίες και να αφεθείς σε αυτές κάποιου άλλου.

Ομαδικό σεξ

Σε αυτή την περίπτωση ένας άνδρας ή μια γυναίκα φαντασιώνεται να κάνει σεξ με δύο ή περισσότερους άνδρες ή γυναίκες.

Τι σημαίνει: Συχνά η φαντασίωση περιλαμβάνει το σύντροφό σου. Μπορεί να φαντασιωνόμαστε όταν φοβόμαστε πολύ να πούμε: «Αυτό είναι που μ' αρέσει να μου κάνουν». Το άλλο πρόσωπο στο συγκεκριμένο σενάριο είναι συχνά πιο περιπετειώδες και τολμηρό και αποτελεί μια «ευχή» ο σύντροφός μας να «μάθει» να συμπεριφέρεται με ανάλογο τρόπο. Το ομαδικό σεξ περικλείει επίσης την απόλαυση του να μας βλέπουν και να μας επιθυμούν.

Λεσβιακή φαντασίωση

Συνηθισμένο σενάριο, όπου οι γυναίκες φαντασιώνονται να κάνουν σεξ με άλλη γυναίκα.

Τι σημαίνει: Η μεγάλη πλειονότητα των γυναικών έχει μία ή περισσότερες λεσβιακές φαντασιώσεις. Αυτό δε σημαίνει απαραιτήτως πως είσαι ομοφυλόφιλη, αν και θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη ότι ίσως υπάρχει μια πλευρά της ζωής ή του μυαλού σου που δεν έχεις εκφράσει ή εξερευνήσει πλήρως. Μπορεί επίσης να εξερευνάς μια επιθυμία για μια πιο οικεία, πιο στοργική σεξουαλική επαφή ή να επιτρέπεις στη φαντασία σου να είναι ανεπιτήδευτα περιπετειώδης.

Ανδρική φαντασίωση με λεσβιακό σεξ

Οι άνδρες φαντασιώνονται να παρακολουθούν δύο λεσβίες, χωρίς όμως οι ίδιοι να συμμετέχουν.

Τι σημαίνει: Αυτή είναι μια εξουσιαστική φαντασίωση, όπου το αρσενικό λέει στις γυναίκες τι να κάνουν. Η έξαψη έρχεται επειδή οι γυναίκες κάνουν σεξ για τη δική του απόλαυση και έτσι είναι ένας τρόπος να επανακτήσει κάποιου είδους εξουσία σε μια σχέση. Μπορεί να είναι πιο συνηθισμένο σε άνδρες που είχαν αυταρχική μητέρα. Αποτελεί επίσης έναν τρόπο για να απαλλαγεί από τη συμμετοχή..
Πηγή: Shape.gr

Καγκουρό εισέβαλαν σε ιπποδρομίες


Τη δόξα των αλόγων κούρσας φαίνεται ότι ζήλεψε ένα κοπάδι από καγκουρό στην Αυστραλία και εισέβαλε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, διακόπτοντας την όλη διαδικασία. Μάρτυρες στο τραγελαφικό περιστατικό ήταν χιλιάδες κόσμου που πήγαν να δουν τις ιπποδρομίες Hanging Rock Cup.

Οι ιθύνοντες της διοργάνωσης αποφάσισαν τελικά να διακόψουν τους αγώνες γιατί αλλιώς οι παρευρισκόμενοι θα έπρεπε να ποντάρουν στα καγκουρό!.
newsbomb.gr

Καινούργιο άθλημα : πέτα το μωρό στον αέρα .

Tossing Babies
Tossing Babies
Tossing Babies
Tossing Babies
Tossing Babies
Tossing Babies
Tossing Babies

Το γονίδιο που μας... ανάβει το τσιγάρο


Αυξάνει τη λαχτάρα για νικοτίνη.
Μην τα βάζετε µε τον εαυτό σας αν δεν µπορείτε να κόψετε το τσιγάρο.

Για όλα φταίει µια λάθος... σύνδεση στον εγκέφαλο που δεν του επιτρέπει να νιώσει κορεσµό από τη νικοτίνη και ν’ απαλλαγεί από αυτήν µια ώρα αρχύτερα.

Βέβαια, δεν συµβαίνει το ίδιο µε όλους τους ανθρώπους. Η... λάθος σύνδεση, που στην ουσία πρόκειτα ιγια ένα γονίδιο που ελέγχει µια πρωτεΐνη - υποδοχέα, δεν είναι κοινό χαρακτηριστικό όλων µας. Σε κάποιους ανθρώπους ο µηχανισµός αυτός δεν λειτουργεί όπως πρέπει και έτσι ενθαρρύνεται ο εθισµός στη νικοτίνη.

Στο ΕργαστήριοΣυµπεριφορικής και Μοριακής Νευροεπιστήµης του Ερευνητικού Ινστιτούτου Scrips στη Φλόριντα, οµάδα επιστηµόνων µε επικεφαλής τον Πολ Κένι εντόπισε ύστερα από έρευνα σε ποντίκια ένα γονίδιο το οποίο ελέγχει µια πρωτεΐνη - υποδοχέα, η οποία µε τη σειρά της «συνδιαλέγεται» µε τα µόρια νικοτίνης.

Το γονίδιο που ελέγχει την πρωτεΐνη λέγεται CHRNA5 και η πρωτεΐνη που έχει τον τελευταίο ρόλο στην ανάγκη για νικοτίνη είναι η alpha 5. Οταν λοιπόν η σύνδεση του γονιδίου µε την πρωτεΐνη λειτουργεί κανονικά, τότε η πρωτεΐνη που βρίσκεται σε εγρήγορση ελέγχει την κατανάλωση νικοτίνης και όταν αυτή υπερβεί κάποιο όριο, στέλνει σήµα στον εγκέφαλο να σταµατήσει την πρόσληψή της. Στην περίπτωση, αντιθέτως, που το γονίδιο δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, τότε προκαλείται ανεξέλεγκτος εθισµός στη νικοτίνη καθώς το µήνυµα «φτάνει για σήµερα» δεν αποστέλλεται στον εγκέφαλο, µε αποτέλεσµα οι παθιασµένοι καπνιστές ν’ ανάβουν το ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο.

Η οµάδα των επιστηµόνων, που δηµοσίευσετα αποτελέσµατα της έρευνάς της στο περιοδικό «Nature», οδηγήθηκε στο συµπέρασµα αυτό ύστερα από µελέτες που έκανε σε ποντίκια, τα οποία προηγουµένως είχαν τροποποιηθεί γενετικά µε σκοπό ο συγκεκριµένος µηχανισµός να µη λειτουργεί κανονικά.

ΤΑ ΠΟΝΤΊΚΊΑ λοιπόν µε τη... λάθος σύνδεση έδειχναν ιδιαίτερη έφεση στην κατανάλωση νικοτί νης συγκριτικά µε τ’ άλλα φυσιολογικά ποντίκια.

Η δρ Κρίστι Φλάουερ, που ήταν µέλος της ερευνητικής οµάδας, τόνισε ότι από τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησαν θα µπορούσε να εξηγηθεί γιατί µερικοί άνθρωποι είναι πολύ περισσότερο ευάλωτοι στις εθιστικές ιδιότητες της νικοτίνης και πιο επιρρεπείς στο να εκδηλώσουν ασθένειες που σχετίζονται µε το κάπνισµα, όπως ο καρκίνος των πνευµόνων.

η ΕΚΤΊΜΗΣΗ των επιστηµόνων είναι ότι ο µηχανισµός ελέγχου της νικοτίνης είναι σε ορισµένους ανθρώπους «προβληµατικός» από τη φύση τους. Παρατηρείται µια δυσλειτουργία στο γονίδιο CHRNA5, κάποια µετάλλαξη δηλαδή, που ενθαρρύνει το κάπνισµα χωρίς να θέτει όρια.

Σύµφωνα µε ειδικούς, η νικοτίνη δρα γρήγορα στον οργανισµό. Εισέρχεται στους πνεύµονες, στην κυκλοφορία του αίµατος και φτάνει στον εγκέφαλο. Εκεί συνδέεται µε κυτταρικούς υποδοχείς και διευκολύνει την απελευθέρωση διαφόρων χηµικών ουσιών (κυρίως ντοπαµίνης) που προκαλούν αισθήµατα ευφορίας και εντείνουν τη λαχτάρα για περισσότερη νικοτίνη.

Οταν το γονίδιο δεν λειτουργεί σωστά, προκαλείται ανεξέλεγκτος εθισµός

«Το αποτέλεσµα της έρευνάς µας αφήνει πολλές υποσχέσεις για την ανάπτυξη στο µέλλον θεραπειών απεξάρτησης από το κάπνισµα», είπε ο καθηγητής Πολ Κένι..

Το μουσείο της B.M.W. στο Μόναχο .

BMW Museum Munich
BMW Museum Munich
BMW Museum Munich
BMW Museum Munich
BMW Museum Munich

Εβγαλε τα ρούχα της για να ζηλέψει ο πρώην

Η ξανθιά καλλονή της φωτογραφίας ονομάζεται Kayla Collins και αποφάσισε να φωτογραφηθεί με τα εσώρουχά της για να δείξει στον ποδοσφαιριστή Ashley Cole τι χάνει….

Είναι μόλις 23 ετών, έχει πρωταγωνιστήσει σε βρετανικό ριάλιτι και είναι μοντέλο του Playboy, ενώ μόλις πρόσφατα κατάφερε να βρεθεί στην αγκαλιά του διάσημου ποδοσφαιριστή, για πολύ λίγο όμως… Οι δυο τους χώρισαν ενώ έβγαιναν μόλις για έναν μήνα και η Kayla υποστηρίζει ότι για αυτό φταίνε τα media: «Βγήκαμε για δύο ραντεβού και έσπευσαν να μας παντρέψουν!».

Την ίδια ώρα πάντως πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τον Ashley να κάνει τα πάντα προκειμένου να τα ξαναβρεί με την πρώην σύζυγό του Cheryl Cole.
Πηγή Daily Mail

Κέντρο υποδοχής ζώων .

Οσα ζώα περνάνε παράνομα από το αεροδρόμιο Χιθροου , συλλαμβάνονται και κρατούνται σε ειδικούς χώρους .
Airports animal reception centre
Airports animal reception centre
Airports animal reception centre
Airports animal reception centre
Airports animal reception centre
Airports animal reception centre
Airports animal reception centre

Eνέργεια από... ηλιακούς ποδηλατοδρόμους στην Ολλανδία


Την ώρα που άλλες πόλεις σκέπτονται να κατασκευάσουν ποδηλατοδρόμους, μια ολλανδική πόλη προχωρά ένα βήμα παραπέρα, στρώνοντάς τους με ηλιακούς συλλέκτες.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο της μικρής πόλης Κρόμενι, βόρεια του ʼμστερνταμ, οι συλλέκτες θα είναι ενσωματωμένοι «σε μια παχιά επιφάνεια που μοιάζει με γυαλί, αλλά δεν θα γλιστράει και θα είναι ανθεκτική ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες».

Οι αρχές της Βόρειας Ολλανδίας και τα ινστιτούτα που συνεργάζονται για την υλοποίηση του σχεδίου εκτιμούν ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα αγγίζει τις 50 kWh ανά τετραγωνικό μέτρο το χρόνο, τροφοδοτώντας τα φανάρια, τα φώτα των δρόμων κατοικημένων περιοχών, τα ίδια τα σπίτια ή ακόμη και ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο μέλλον.

«Πρόκειται για ένα πραγματικό βήμα στην κατεύθυνση των μηδενικών εκπομπών, εάν λάβουμε υπόψη ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας συνεπάγεται την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα», λέει ο αξιωματούχος Μπαρτ Χέλερ.

Το σύστημα SolaRoad, που αναμένεται να τοποθετηθεί σε περίπου ένα χρόνο, αποτελείται από τσιμεντένιες πλάκες με ενσωματωμένα ηλιακά κύτταρα κρυσταλλικού πυριτίου, οι οποίες θα καλύπτονται από ανθεκτικό γυαλί πάχους περίπου 1 εκατοστού. Οι αρχές ευελπιστούν ότι η ενέργεια που θα παράγεται κατ' αυτόν τον τρόπο, θα μπορεί κατά τη διάρκεια της ημέρας να αποθηκεύεται επί τόπου για να διοχευτεύεται τη νύχτα.

Στην Ολλανδία ήδη γίνεται χρήση αρκετών μορφών ανανεώσιμης ενέργειας: βιομάζα, αιολική, γεωθερμική, ηλιακή, ενώ εάν κριθεί επιτυχές, το πείραμα του Solaroad θα μπορούσε να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα -που διαθέτει ένα οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 137.000 χιλιομέτρων- μειώνοντας κατά πολύ την εξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα..

Και όμως οι χιμπατζήδες πενθούν!


Ερευνα με εντυπωσιακά αποτελέσματα..
Οι άνθρωποι φαίνεται πως δεν έχουν την αποκλειστικότητα στον θρήνο για τον θάνατο αγαπημένων προσώπων τους, καθώς γερμανοί και αμερικανοί επιστήμονες, έπειτα από μελέτες και βιντεοσκόπηση χιμπατζήδων στο φυσικό περιβάλλον τους, βρήκαν νέες ισχυρές ενδείξεις ότι και οι πιο στενοί «συγγενείς» μας θρηνούν, όταν χάσουν ένα παιδί τους.

Οι ερευνητές του καταξιωμένου Ινστιτούτου Ψυχογλωσσολογίας Μαξ Πλανκ διαπίστωσαν ότι οι θηλυκοί χιμπατζήδες όχι μόνο αναπτύσσουν στενές σχέσεις με τα παιδιά τους, μεταφέροντάς τα μέχρι την ηλικία των δύο ετών και φροντίζοντάς τα μέχρι τα έξι, αλλά όταν πεθαίνουν, πιθανότατα θρηνούν γι’ αυτά με τρόπους ιδιαζόντως ανθρώπινους.

Οι επιστήμονες κινηματογράφησαν, στη Ζάμπια της Αφρικής, μια μητέρα χιμπατζή που έχασε ένα 16μηνο παιδί και η οποία μετέφερε το νεκρό σώμα του για περισσότερες από 24 ώρες, πριν το εναποθέσει τρυφερά στο έδαφος. Στη συνέχεια, απομακρύνθηκε λίγο από αυτό και κατά διαστήματα επέστρεφε για να το αγγίξει και (πιθανώς) να βεβαιωθεί ότι έχει πεθάνει. Τελικά μετέφερε το νεκρό σώμα στους άλλους χιμπατζήδες που με τη σειρά τους άρχισαν να το εξετάζουν (ίσως για να έχουν κι εκείνοι μια «γνώμη»), ώσπου την επόμενη μέρα αποφάσισε να το εγκαταλείψει πια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «τα νέα στοιχεία παρέχουν μοναδικές ενοράσεις στο πώς οι χιμπατζήδες θρηνούν για τον θάνατο». Οι επιστήμονες αναφέρουν, πάντως, ότι ακόμα το πεδίο αυτό είναι άγνωστο, καθώς δεν μπορούν να ξέρουν με βεβαιότητα τι καταλαβαίνουν οι χιμπατζήδες για τον θάνατο, τι νιώθουν και αν ακριβώς θρηνούν.

Είναι πάντως η πρώτη φορά που έχει καταγραφεί με τόση λεπτομέρεια η αντίδραση μιας μητέρας χιμπατζή για τον θάνατο του παιδιού της. «Όταν βλέπει κανείς το βίντεο, αναγκάζεται να σταματήσει και να σκεφτεί τι άραγε μπορεί να συμβαίνει στο μυαλό των άλλων πρωτευόντων» δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, η οποία πρόσθεσε ότι πιθανότατα ο θηλυκός χιμπατζής θρηνεί, χωρίς να αποκλείεται όμως ότι είναι απλώς περίεργος για το νεκρό σώμα.

Προηγούμενες μελέτες ζωολόγων είχαν επιβεβαιώσει την ύπαρξη στενού δεσμού ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί στην κοινωνία των χιμπατζήδων, καθώς οι θηλυκές μπορούν να μεταφέρουν το νεκρό σώμα για μέρες, ακόμα και εβδομάδες. Η νέα έρευνα συμπληρώνει αυτές τις γνώσεις, ενισχύοντας την υποψία των επιστημόνων ότι ο θρήνος δεν περιορίζεται στο ανθρώπινο είδος..
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΟΥΣΕΙΟ 12.500 έκαναν ουρά για σοκολάτα ,

Αµέτρητες σοκολάτες και δραστηριότητες περίµεναν τους επισκέπτες

ΣΕ ΟΥΡΑ χιλιοµέτρων, από την οδός Αλκµήνης στα Κάτω Πετράλωνα έως καιτην οδό Πειραιώς, στήθηκαν περίπου 12.500 λάτρεις της σοκολάτας όλων των ηλικιών – έως και γκρουπ
προσκόπων – για να πάρουν µια γεύση από το Μουσείο Σοκολάτας Υγείας Παυλίδη που λειτούργησε το Σαββατοκύριακο. Στην είσοδο του πολυχώρου «The Hub», όπου στήθηκε το µουσείο, τους περίµενε µια «γλυκιά» εµπειρία και τρία σιντριβάνια σοκολάτας ύψους ενάµισι µέτρου.

Αφορµή στάθηκαν τα γενέθλια της παλαιότερης ελληνικής σοκολατοποιίας, που γινόταν 150 χρονών. Οι επισκέπτες γνώρισαν µέσα από φωτογραφίες,

Τον «πόλεμο» των εφαρμογών κήρυξε η Google στην Apple,


Στην «μάχη» των εφαρμογών (apps) μπαίνει δυναμικά η Google, επιχειρώντας να πλήξει την παντοδυναμία της Apple στον εν λόγω τομέα. Η εταιρεία δημιουργεί ειδικό τμήμα ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά, προχωρώντας σε μαζικές προσλήψεις προγραμματιστών.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Wall Street Journal», η Google έχει ήδη αρχίσει να προσλαμβάνει δεκάδες μηχανικούς λογισμικού, προγραμματιστές και ειδικούς στην ανάπτυξη εφαρμογών, με στόχο να δημιουργήσει μια πληθώρα νέων apps για smartphone, υπολογιστές tablet και άλλες φορητές συσκευές.

Επιπλέον, αρκετοί υπάλληλοι που ήδη εργάζονταν σε άλλα τμήματα της Google, άλλαξαν πόστο και τοποθετήθηκαν στο νέο «τμήμα εφαρμογών».

Η «χρυσοτόκος όρνιθα» των apps

Η κίνηση αυτή έχει στόχο να βάλει δυναμικά την Google στο «παιχνίδι» των εφαρμογών, κοντράροντας την Apple σε έναν από τους πλέον αναπτυσσόμενους τομείς της τεχνολογικής αγοράς, στον οποίο σήμερα κυριαρχεί.

Πρώτο βραβείο Ηθοποιών για την ταινία «Ο Λόγος του Βασιλιά» ,


Η ταινία «Ο Λόγος του Βασιλιά» κέρδισε το μεγαλύτερο βραβείο του Σωματείου Ηθοποιών (Screen Actors Guild Awards - SAG).

Συγκεκριμένα, η ταινία που είναι υποψήφια για 12 Οσκαρ, κέρδισε το βραβείο συνολικής ερμηνείας, το οποίο αντιστοιχεί με το Οσκαρ καλύτερης ταινίας.

Στον πρωταγωνιστή της Κόλιν Φερθ απονεμήθηκε στο βραβείο πρώτου αντρικού ρόλου. Στη Νάταλι Πόρτμαν για την ερμηνεία της στην ταινία «Μαύρος Κύκνος» απονεμήθηκε το βραβειο πρώτου γυναικείου ρόλου.

Τα βραβεία δεύτερου αντρικού και γυναικείου ρόλου κέρδισαν ο Κρίστιαν Μπέιλ και η Μελίσα Λίο για την ταινία «The Fighter».

Μικρα και Πικαντικα Νεα,

Οχι, δεν χρειάζεται να βάλετε αθλητικά παπούτσια για να περπατήσετε στους βράχους της φωτογραφίας μας. Το αντίθετο! Πρέπει να βγάλετε τα παπούτσια σας και να απολαύσετε το χάδι της άμμου στα πόδια σας. Ναι, έτσι φαίνεται η άμμος, η οποία ορίζεται ως κομμάτια πέτρας με διάμετρο 0,05-2 χιλιοστόμετρα, στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης

Θέμα επιβίωσης
56% των μωρών απλώνει το χέρι του για να πιάσει στερεά τροφή σε ηλικία 6 μηνών

40% από αυτά τα μωρά έτρωγε την τροφή που είχε πιάσει (συνήθως ψωμί)

Η συμβουλή των σκωτσέζων ερευνητών που πραγματοποίησαν σχετική μελέτη είναι να ενθαρρύνονται τα παιδιά να πιάσουν και να φάνε μόνα τους στερεά τροφή,αλλά παράλληλα να τους χορηγείται πολτοποιημένη με το κουτάλι Οσα παίρνει ο άνεμος
Ερώτηση κρίσεως: Αν κάποιος ήθελε να συλλέξει στοιχεία σχετικά με τον άνεμο που φυσάει στην επιφάνεια του πλανήτη Αρη, ποια σημάδια θα ήταν έξυπνο να διαλέξει προς παρατήρηση; Οχι βέβαια το δήθεν μυστηριώδες πρόσωπο που αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε, αλλά τα πολύ ταπεινά ίχνη από τις ρόδες των δύο τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινήτων Spirit και Οpportunity. Εξυπνο και,όπως φαίνεται, αποτελεσματικό. Φωτογραφίες υπήρχαν και από τα πρώτα μέτρα που διήνυσαν στην επιφάνεια και μετά. Μπόρεσαν έτσι οι επιστήμονες να υπολογίσουν από το πόσο γρήγορα φαίνονταν να σβήνουν τα ίχνη από τις ρόδες το πόσο πολλές και πόσο δυνατές ήταν οι θύελλες στην επιφάνεια.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory