Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Ντυμένοι σκύλοι .

dressed up dogs17
dressed up dogs11
dressed up dogs10
dressed up dogs07
dressed up dogs02
dressed up dogs01

Ο Ποπάι ήξερε τι έτρωγε

Ένα πιάτο σπανάκι την ημέρα κάνει τους μύες πιο αποδοτικούς άρα και πιο δυνατούς υποστηρίζουν οι ερευνητές του Τμήματος Φυσιολογίας και Φαρμακολογίας του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης τους η κατανάλωση 300γρ. σπανακιού καθημερινά μειώνει έως και 5% την ποσότητα οξυγόνου που είναι απαραίτητη για την τροφοδοσία και την ενεργοποίηση των μυών όταν ασκείται κανείς. Άρα χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για το ίδιο αποτέλεσμα.

Πίσω από αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα της κατανάλωσης σπανακιού «κρύβονται» τα νιτρικά άλατα που περιέχει σε αφθονία και οι ερευνητές τα παρομοιάζουν σε ένα «βελτιωμένο καύσιμο για τους μύες» που τους κάνει να τρέχουν πιο ομαλά και αποδοτικά.

Η «μυστική δύναμη» του σπανακιού αρχικά είχε θεωρηθεί ο σίδηρος όμως όπως αποκαλύφθηκε τα νιτρικά άλατα είναι αυτά που το καθιστούν «σούπερ τροφή». Πλούσια σε νιτρικά άλατα είναι και άλλα πράσινα λαχανικά που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ότι δεν έχουν κάποια σπουδαία θρεπτικά αξία. .

Ρεαλιστικά παιγνίδια ενηλίκων .

dolls20 Realistic Adult Toys
dolls12 Realistic Adult Toys
dolls10 Realistic Adult Toys
dolls03 Realistic Adult ToysΕδώ και αρκετό καιρό, άνθρωποι με απώλεια όρασης σε ποικίλους βαθμούς ισχυριζόντουσαν ότι μπορούσαν να νιώσουν κάποιο αντικείμενο που βρισκόταν τριγύρω τους, ακόμα και στην περίπτωση που δεν μπορούσαν στην πραγματικότητα να το δουν. Το φαινόμενο αυτό ονομάστηκε ‘τυφλή όραση’ (blindsight) και στη διάρκεια των περασμένων χρόνων γιατροί και επιστήμονες σχετικών πεδίων έχουν προσπαθήσει να βρουν μια εύλογη επιστημονική εξήγηση γι’ αυτό. Τώρα, ιάπωνες επιστήμονες στο Εθνικό Ινστιτούτο Φυσιολογικών Επιστημών (National Institute for Physiological Sciences) κατάφεραν να προσδιορίσουν ότι η τυφλή όραση συμβαίνει όταν το φως μεταβιβάζεται στους οπτικούς υποδοχείς χωρίς να περνάει από τα συνήθη κανάλια του πρωτοταγούς οπτικού φλοιού.

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε διάφορους πιθήκους για το πείραμα. Είχαν ποικίλες βλάβες στον πρωτοταγή οπτικό φλοιό και οι επιστήμονες εστίασαν στο να τους εκπαιδεύσουν ώστε να δουν αντικείμενα που βρισκόντουσαν ακριβώς μπροστά τους. Μετά από λίγο καιρό, οι πίθηκοι έδειξαν σημάδια που επέτρεψαν στην ομάδα να θεωρήσει ότι μπορούσαν πραγματικά να δουν αυτό που τους παρουσίαζαν. Η όρασή τους μπορούσε να αναγνωρίσει αντικείμενα που παρουσιάζονταν από έξι διαφορετικές κατευθύνσεις, κάτι που οδήγησε τον καθηγητή Tadashi Isa και τον δόκτορα Masatoshi Yoshida στο να θεωρήσουν ότι πιθανώς υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ της τυφλής και της νυχτερινής όρασης.

Οι πίθηκοι συνήθως δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν σκοτεινά αντικείμενα στο φυσιολογικό τους οπτικό πεδίο, έτσι οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το δεδομένο αυτό ως ένα σημείο αναφοράς. Υποκείμενα ελέγχου που είχαν βλάβη στον πρωτοταγή οπτικό τους φλοιό επέδειξαν την ίδια συμπεριφορά όπως εκείνα που τους παρουσιάστηκαν σκοτεινά αντικείμενα, με δύο διαφορές: είχαν μια ευθεία τροχιά στην κίνηση των ματιών τους και έναν σύντομο χρόνο αντίδρασης για την κίνηση των ματιών. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτές οι διαφορές δεν αποτελούν τόσο τη συνέπεια της βλάβης στο φλοιό των πιθήκων, όσο το γεγονός ότι τα κέντρα για τον έλεγχο της κίνησης των ματιών και τα κέντρα λήψης αποφάσεων είχαν επίσης επηρεαστεί.

Οι ιάπωνες επιστήμονες δηλώνουν ότι η εκπαίδευση που έκαναν στους πιθήκους αποδείχτηκε ότι είναι χρήσιμη στο να μάθουν πώς να ενεργοποιούν δευτερεύοντα εγκεφαλικά κυκλώματα ώστε να καταφέρουν να μεταφέρουν οπτικές πληροφορίες στον εγκέφαλό τους. Τώρα ελπίζουν να επεκτείνουν την έρευνά τους σε ανθρώπους σε μια προσπάθεια να προσφέρουν σε τυφλούς ασθενείς την ευκαιρία τουλάχιστον να νιώσουν τα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά τους.

"Τα ευρήματά μας θα εξασφαλίσουν μια νέα μέθοδο για την αποκατάσταση σε άτομα που έχουν βλάβες στον πρωτοταγή οπτικό φλοιό. Αυτό σημαίνει, έναν τρόπο εκπαίδευσης ώστε να ενεργοποιηθούν εναλλακτικά εγκεφαλικά κυκλώματα ώστε να μπορεί κανείς να δει αυτά που δεν μπορούσε να δει", κατέληξε ο δόκτωρ Yoshida.
http://www.teamgr.gr/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=90&id=2015&Itemid=282

Η γυναίκα με τα περισσότερα τατουάζ στον κόσμο .

julia gnuse03 The Most Tattooed Woman in the World
julia gnuse04 The Most Tattooed Woman in the World
julia gnuse05 The Most Tattooed Woman in the World
julia gnuse06 The Most Tattooed Woman in the World
julia gnuse07 The Most Tattooed Woman in the World
julia gnuse08 The Most Tattooed Woman in the World

Ο καφές βελτιώνει την απόδοση των γυναικών


Οι γυναίκες εργαζόμενες που πίνουν πολλούς καφέδες στη δουλειά τους βελτιώνουν την απόδοσή τους, όμως το ίδιο δεν συμβαίνει με τους άνδρες συναδέλφους τους
Οι γυναίκες εργαζόμενες που πίνουν πολλούς και δυνατούς καφέδες στη δουλειά τους, για να τα βγάλουν πέρα με τις διάφορες καταστάσεις που τους προκαλούν άγχος, βελτιώνουν την απόδοσή τους, όμως το ίδιο δεν συμβαίνει με τους άνδρες συναδέλφους τους, στους οποίους οι πολλοί καφέδες φαίνεται να επιδρούν αρνητικά, σύμφωνα με μια νέα έρευνα βρετανών επιστημόνων.

Οι ψυχολόγοι του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό εφαρμοσμένης κοινωνικής ψυχολογίας “Journal of Applied Social Psychology”, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που πίνουν πολλούς και δυνατούς καφέδες αποκτούν τελικά μειωμένη αυτοπεποίθηση και χρειάζονται περισσότερο χρόνο να ολοκληρώσουν μια δουλειά, αντίθετα με τις γυναίκες, που γίνονται πιο σίγουρες για τον εαυτό τους και πιο γρήγορες στα εργασιακά καθήκοντά τους.

Κατά καιρούς, διάφορες έρευνες έχουν διαπιστώσει διάφορα δυνητικά οφέλη του καφέ, όπως προστασία κατά του διαβήτη και του Αλτσχάιμερ, χάρη στη διεγερτική ουσία καφεΐνη, που επιδρά στον εγκέφαλο.

Οι βρετανοί ερευνητές μελέτησαν τη δράση της καφεΐνης στον οργανισμό, όταν αυτός βρίσκεται σε συνθήκες στρες, όπως συχνά συμβαίνει στο εργασιακό περιβάλλον. Έκαναν πειράματα με 64 εθελοντές, άνδρες και γυναίκες, που τους χώρισαν σε ζευγάρια ίδιου φύλου. Κάθε ζευγάρι έπρεπε να ολοκληρώσει μια σειρά από καθήκοντα, όπως να κάνει διαπραγματεύσεις, να συμπληρώσει παζλ και να κάνει τεστ μνήμης, ενώ έπρεπε να κάνουν και μια δημόσια παρουσίαση ενώπιον κοινού.

Οι ψυχολόγοι έδωσαν στους εθελοντές καφέ με καφεΐνη ή ντεκαφεϊνέ και διαπίστωσαν ότι οι ικανότητες των ανδρών συστηματικά μειώνονταν μετά την κατανάλωση αρκετού καφέ με καφεΐνη. Για παράδειγμα, χρειάζονταν κατά μέσο όρο 20 δευτερόλεπτα περισσότερα για να λύσουν ένα παζλ, απ’ ό,τι όταν δεν είχαν πιει καφεΐνη. Αντίθετα, οι επιδόσεις των γυναικών που είχαν πιει άφθονο καφέ με καφεΐνη βελτιώνονταν σημαντικά (έλυναν π.χ. το παζλ κατά 100 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα).

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτή η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα οφείλεται κυρίως στο διαφορετικό τρόπο που αντιδρούν στο στρες. Οι άνδρες συνήθως έχουν την τυπική αντίδραση «μάχης ή φυγής», ενώ οι γυναίκες τείνουν να συνεργάζονται για να λύσουν το πρόβλημα.

Γι’ αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν είναι καλή ιδέα όσοι άνδρες συμμετέχουν σε υψηλού επιπέδου συσκέψεις και σε ομάδες εργασίας, να πίνουν πολύ καφέ, γιατί κινδυνεύουν, χωρίς να το καταλάβουν, να «σαμποτάρουν» και τον εαυτό τους και τις συνεργασίες τους. Μάλιστα, σε ειδικές περιπτώσεις, όπως σε κρίσιμες στρατιωτικές συσκέψεις, που συνήθως ανδροκρατούνται, όπως είπαν οι ερευνητές, οι συνέπειες από την υπερβολική κατανάλωση καφέ θα μπορούσαν να αποβούν επικίνδυνες..
ΕΘΝΟΣ

Τι σχέση έχουν τα γονιδιά μας με τις ρυτίδες?Nαι η αποκωδικοποίηση του DNA και η χαρτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος άνοιξε νέους δρόμους και στην κοσμητολογία. Αποκαλύφθηκε λοιπόν ότι τα γονίδια που συνδέονται με τη νεανική εμφάνιση της επιδερμίδας «εκφράζονται» με την παρουσία ή την απουσία συγκεκριμένων πρωτεϊνών-δεικτών στα κύτταρα. Οι καλλυντικές φόρμουλες που αναπτύχθηκαν δεν επεμβαίνουν φυσικά στο DNA, αλλά στοχεύουν στη μακροζωία των κυττάρων. Είτε με την ενίσχυση των πρωτεϊνών που συμβάλλουν στην προστασία, στην ανανέωση και στην επανόρθωση των φθορών τους, είτε με την εξυγίανση των κατεστραμμέ­νων πρωτεϊνών ώστε η επιδερμίδα να συνεχίσει να λειτουργεί και μετά τα 40 όπως η νεανική.
Η συμβουλή της αισθητικού: Τα ενεργά συστατικά που συμβάλλουν αποφασιστικά στη μακροζωία των κυττάρων είναι τα εκχυλίσματα μαγιάς, τα φλαβονοειδή, το υαλουρονικό οξύ, τα αντιοξειδωτικά και οι πρωτεΐνες φυτικής η"θαλάσσιας προέλευσης.

Ο νέος Σούπερµαν,


«Ο πιο άτυχος άνδρας στο Χόλιγουντ» παίρνει την εκδίκησή του.
Ο λόγος για τον Χένρι Κάβιλ, ο οποίος θα ενσαρκώσει τον Σούπερµαν στη µεγάλη οθόνη. Ο 28χρονος ηθοποιός, γνωστός κυρίως από τη σειρά «The Tudors»,

Τα... πριβέ facebook ,

Τα Asmallworld και Diaspora είναι δύο ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης που δίνουν µεγάλη έµφαση στην προστασία των προσωπικών δεδοµένων

To facebook µπορεί να είναι το µεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι όµως το µοναδικό.


Αν έχετε κουραστεί από τα share και τα like και δενθέλετε να κοινοποιείτε στον… µισό πλανήτη πού βρίσκεστε και τι κάνετε ανά πάσα στιγµή, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Μια σειρά από νέα – ή όχι τόσο νέα – κοινωνικά δίκτυα επιτρέπουν την επικοινωνία µε επιλεγµένους φίλους, βάζοντας όµως ψηλά τον πήχυ της ιδιωτικότητας. Αλλες εφαρµογές πάλι συνεργάζονται και ενισχύουν τα υπάρχοντα δίκτυα, προσθέτοντας επιπλέον υπηρεσίες και ευκολίες.

Μία από αυτές είναι το Instagram. ∆εν αποτελεί από µόνο του ένα ξεχωριστό δίκτυο, αλλά είναι µια εφαρµογή που σας επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες µε το iPhone σας και στη συνέχεια να τις ανεβάζετε όπου εσείς θέλετε. Με τη διαφορά ότι πριν από το ανέβασµα η εφαρµογή επιτρέπει στον χρήστη να παίξει µε τις φωτογραφίες, χρησιµοποιώντας ειδικά εφέ και άλλες τεχνικές που καθιστούν το τελικό αποτέλεσµα µοναδικό. Συνεργάζεται αρµονικά µε το facebook, το twitter,το Flickr, και άλλα δίκτυα, ενώ στους περίπου τέσσερις µήνες πουδιατίθεται στην αγορά το έχουν κατεβάσει περισσότεροι από 1 εκατοµµύριο χρήστες. Μάλιστα, αφού κανείς γραφτεί, µπορεί να αναζητήσει ποιοι άλλοι χρησιµοποιούν την εφαρµογή – φίλοι του ή όχι – και να έρθει σε επαφή µαζί τους, παρατηρώντας τι έκαναν µε τις δικές τους φωτογραφίες.

Οι πεταλούδες του έλεγαν αλήθεια!


Παγκοσµίως είναι γνωστός ως ο συγγραφέας της «Λολίτας» και ένας εκ των σπουδαίων µυθιστοριογράφων του 20ού αιώνα

Το πάθος του όµως, όπως ο ίδιος επέµενε να λέει, ήταν οι πεταλούδες.
Ο Βλαντίµιρ Ναµπόκοφ δεν ήταν ένας απλός συλλέκτης. Εκανε την προσωπική του έρευνα και είχε αναπτύξει µια ολόκληρη θεωρία πάνω στη µετεξέλιξη ενός συγκεκριµένου είδους πεταλούδας. Σήµερα, 34 χρόνια µετά τον θάνατό του, επιστηµονικές µελέτες τον δικαιώνουν πανηγυρικά.

Κανένας δεν τον έπαιρνε στα σοβαρά όταν το 1945 διατύπωνε τη θεωρία του για την εξέλιξη της µπλε πεταλούδας (Polyommatus blues). Βασιζόµενος στην τεχνική της παρατήρησης και σε γλώσσα όχι αυστηρά επιστηµονική, ο Ναµπόκοφ υποστήριζε τότε ότι το συγκεκριµένο είδος πεταλούδας ήρθε από την Ασία. Πριν από εκατοµµύρια χρόνια, σύµφωνα µε τη θεωρία του, µεγάλα σµήνη µπλε πεταλούδων ξεκίνησαν από τη Σιβηρία, διέσχισαν τον Βερίγγειο Πορθµό, έφθασαν στην Αλάσκα και από ‘κει συνέχισαν το µεγάλο ταξίδι τους για τη Χιλή. Αυτό το κύµα µετανάστευσης πραγµατοποιήθηκε τουλάχιστον πέντε φορές, σε διαφορετικές όµως χρονικές περιόδους.

Οσο ο Ναµπόκοφ ήταν εν ζωή, λίγοι εντοµολόγοι πίστεψαν ότι η θεωρία του είναι δυνατό να έχει κάποια βάση. Τα τελευταία δέκα χρόνια, όµως, ειδικοί επί των πεταλούδων πραγµατοποίησαν διεξοδική έρευνα πάνω σε αυτό ακριβώς το θέµα. Πρώτα εξόρµησαν στις Ανδεις για να βρουν και να συλλέξουν µπλε πεταλούδες και στη συνέχεια αποµόνωσαν το DNA τους. Τελικά, χάρη στην εξειδικευµένη τεχνική της γενετικής ακολουθίας, κατέληξαν πως ο ρωσικής καταγωγής συγγραφέας ήταν 100% σωστός. «Πραγµατικά µοιάζει µε θαύµα», τονίζει η Ναόµι Πιρς, συγγραφέας της έρευνας η οποία δηµοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Βασιλικής Ακαδηµίας του Λονδίνου.

Ο Ναµπόκοφ ήταν µεν ειδήµων όσον αφορά τις πεταλούδες, αλλά αυτοδίδακτος. Το πάθος του το κληρονόµησε από τους γονείς του. Οταν ο πατέρας του φυλακίστηκε από τις ρωσικές αρχές για την πολιτική δραστηρι ότητά του, ο οκτάχρονος τότε Βλαντίµιρ του πήγε δώρο στο κελί του µια πεταλούδα. Αλλά και αργότερα, ως έφηβος πλέον, ο Ναµπόκοφ περνούσε αρκετές ώρες κυνηγώντας πεταλούδες µε απόχη. Αµέσως µετά, τις ταξινοµούσε και τις περιέγραφε όπως ακριβώς τα επιστηµονικά περιοδικά τα οποία διάβαζε στον ελεύθερο χρόνο του. Εάν δεν ήταν η Ρωσική Επανάσταση, λόγω της οποίας η οικογένειά του εξορίστηκε το 1919, ο Ναµπόκοφ έλεγε πως ίσως να είχε ασχοληθεί επαγγελµατικά µε τις πεταλούδες.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ ΤΟΥ στην Ευρώπη, επισκέφθηκε όλα τα µουσεία µε συλλογές πεταλούδων. Με την έναρξη του Β’ Παγκοσµίου Πολέµου όµως και την άνοδο των Ναζί στην εξουσία, οδηγήθηκε ξανά στην εξορία. Αυτήν τη φορά ο Ναµπόκοφ έφθασε µέχρι τις ΗΠΑ, οι οποίες έµελλαν να αποτελέσουν σταθµό στην καριέρα του, αφενός διότι εκεί αναγνωρίστηκε διεθνώς ως συγγραφέας και αφετέρου διότι µπόρεσε να εντρυφήσει στην επιστήµη των λεπιδόπτερων. ∆ιορίστηκε διευθυντής του τοµέα των λεπιδόπτερων στο Μουσείο Συγκριτικής Ζωολογίας του Πανεπιστηµίου του Χάρβαρντ και κατάφερε να συλλέξει έντοµα διασχίζοντας σχεδόν όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ. «Πίστευε πως ήταν παίκτης µιας πολύ µεγάλης επιχείρησης», επισηµαίνει η Πιρς. «∆εν ήταν γνωστός ως επιστήµονας. Οµως η θεωρία του αποδεικνύει ότι γνώριζε σε βάθος το αντικείµενο».

Τέσσερις γενιές κλαρίνα στο Μέγαρο Μουσικής,


«Οταν παίζω, πάω εκεί που µε πάει το συναίσθηµα και εκείνο που φτιάχνω εκείνη τη στιγµή είναι κάτι καινούργιο», λέει ο Πετρολούκας Χαλκιάς που θα φτιάξει «κάτι καινούργιο» και στην αίθουσα συναυλιών
Το κλαρίνο του Πετρολούκα Χαλκιά (φωτογραφία) είναι κλαρίνο που αναπνέει. Που τραγουδάει. Και πουσίγουρα καταφέρνει να ανεβάζει στον ουρανό την έµπνευση της στιγµής, όπως συµβαίνει στις περιπτώσεις των µεγάλων αυτοσχεδιαστών που έχουν τηµουσική σαν δεύτερη αναπνοή τους.

Γεννηµένος στο ∆ελβινάκι της Ηπείρου το 1934 από οικογένεια µουσικών και ποτισµένος µε µια παράδοση που πήγαινε την τέχνη του κλαρίνου τρεις γενιές πίσω, θεωρείται σήµερα ο πιο αυθεντικός εκπρόσωπος της «παλιάς γενιάς», αφού έχει ζήσει την τέχνη του από παιδί συνδυάζοντας µε θαυµαστό τρόπο τοπαίξιµο σε γλέντια και πανηγύρια, αλλά και τις δεξιότητες που έχει ο µεγάλος σολίστας, αυτοσχεδιαστής, πέρα από µουσικές ταµπέλες και είδη.

«Οταν ήµουν πολύ µικρός, έντεκα χρονών, ο πατέρας µου µε πήγε σε ένα γκαράζ στα Γιάννενα για να µάθω µηχανικός αυτοκινήτων. Οµως εγώ δεν καταλάβαινα τίποτα. Βρήκα ένα ξύλο,κάνω έξι τρύπες και χωµένος σε έναν λάκκο αρχίζω να φυσάω µέχρι να σκάσω. ∆εν ήθελα να σταµατήσω. Αντί για σπατάλη της αναπνοής, αυτό για µένα ήταν το οξυγόνο µου... Το έχω ξαναπεί, το κλαρίνο δοξάζει το µεγαλείο της ψυχής», έλεγε παλιότερα.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory