Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Τα 5 κρυφά μυστικά των αδύνατων γυναικών


Ορίστε τί συμβουλεύει το περιοδικό Shape.

1. Συμβουλεύσου ένα διατροφολόγο, βρες απλές επιλογές για διατροφικές αλλαγές που να μπορείς να διατηρήσεις και ακολούθησέ τες σε συνδυασμό με την άσκηση για βέλτιστα αποτελέσματα.

2. Ακολούθησε το πρόγραμμα και το πρόγραμμα θα σε ακολουθήσει: Η συνέπεια είναι το «κλειδί» της επιτυχίας όσον αφορά την άσκηση. Οι άνθρωποι αποτυγχάνουν επειδή πηδούν από το ένα πρόγραμμα στο άλλο και ποτέ δεν ωφελούνται από ένα σταθερό, μακροπρόθεσμο πλάνο. Βρες ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα (από έμπειρο γυμναστή) και εμπιστεύσου το.

3. Δείξε υπομονή. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι ότι αρχικά δυσκολεύεσαι να ασκείσαι στη σωστή ένταση για αρκετή ώρα ώστε να δεις αποτελέσματα. Καθώς η φυσική σου κατάσταση θα βελτιώνεται, το ίδιο θα κάνει η ικανότητά σου να ακολουθείς τη σωστή ποσότητα και ένταση άσκησης, ενώ τα αποτελέσματα που βλέπεις θα βελτιώνονται.

4. Μην ασχολείσαι πολύ με τη ζυγαριά. Όταν ασκείσαι, πρέπει να περιμένεις αύξηση της μυϊκής μάζας και του όγκου πλάσματος (κυριολεκτικά, παράγεις περισσότερο αίμα). Αυτό ως εκ τούτου θα αυξήσει το βάρος σου αρχικά. Όμως, μην ανησυχείς τόσο για τους αριθμούς όταν ξεκινάς – επικεντρώσου στη φυσική κατάσταση και άφησε το βάρος να φροντίσει τον εαυτό του.

5. Βρες μια φίλη. Μην το κάνεις μόνη σου, είτε μιλάμε για διατροφή είτε για άσκηση, η καλύτερη εγγύηση επιτυχίας είναι η επιμονή σε ένα πρόγραμμα για πολύ καιρό. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσεις ότι θα το ακολουθήσεις από το να το κάνεις διασκεδαστικό;.
Real.gr

Μία μέρα όπως όλες οι άλλες .

Το...κουτσό κουτάβι.....Ένας ιδιοκτήτης pet-shop στην Αυστρία, είχε αναρτήσει μια πινακίδα έξω από
το κατάστημα του, που έγραφε: ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΟΥΤΑΒΙΑ.
Ένα μικρό αγόρι είδε την πινακίδα και μπήκε στο κατάστημα ρωτώντας:
«Πόσα χρήματα θέλετε για να μου δώσετε ένα κουτάβι»;

Ο ιδιοκτήτης απάντησε πως κόστιζαν από 30 έως 50 δολάρια.
Ο μικρός, βγάζοντας ελάχιστα χρήματα από την τσέπη του είπε: »
Δυστυχώς έχω μόνο 2 δολάρια, μπορώ τουλάχιστον να χαζέψω λίγο τα κουτάβια»;
Ο ιδιοκτήτης χαμογέλασε και σφύριξε δυνατά.

Μια σκυλίτσα μπήκε στο δωμάτιο, ακολουθούμενη από 5 κουταβάκια.
Το ένα από αυτά κούτσαινε, με αποτέλεσμα να μείνει λίγο πιο πίσω από τα
άλλα κουταβάκια.
Τότε ο μικρός ρώτησε: «Τι έχει αυτό το κουτάβι και κουτσαίνει»;

Ο ιδιοκτήτης του εξήγησε πως το κουταβάκι είχε γεννηθεί με πρόβλημα στο
γοφό και πως θα έμενε έτσι σε όλη του τη ζωή.

Ο μικρός ενθουσιασμένος είπε στον μαγαζάτορα:
«θέλω να το αγοράσω» του φώναξε αποφασιστικά.

Ο άντρας γέλασε και του είπε: «Όχι, δεν νομίζω να θέλεις ένα τέτοιο κουτσό
κουτάβι. Αλλά αν επιμένεις μπορώ να σου το χαρίσω»…

Ο μικρός ήταν περήφανος και του είπε ότι θα προτιμούσε να αγοράσει το
κουτάβι έστω και με ευκολίες και θα έκανε τα αδύνατα δυνατά να ξεπληρώσει
το χρέος του στον ιδιοκτήτη του pet shop, δίνοντας ένα ποσό κάθε μήνα.

Ο άντρας γέλασε ξανά και είπε: » το κουτάβι αυτό είναι άχρηστο, πραγματικά
δεν σου χρειάζεται, ποτέ δεν θα μπορέσει να τρέξει και να παίξει μαζί σου
όπως τα άλλα σκυλιά…».

Τότε ο μικρός σήκωσε το μπατζάκι από το παντελόνι του και άφησε να
ξεπροβάλλει το αριστερό του πόδι, το οποίο υποστηριζόταν από ένα μεταλλικό
σίδερο.

«Όπως βλέπετε, ούτε και εγώ θα μπορέσω να τρέξω και να παίξω μαζί του…
επομένως το κουτάβι θα έχει κάποιον που το καταλαβαίνει…».
Ο άντρας δάγκωνε τώρα τα χείλη του μην ξέροντας τι να πει.
Δακρυσμένος, προσπάθησε να χαμογελάσει και είπε: «εύχομαι… όλα τα
κουτάβια να βρουν κάποτε ένα ιδιοκτήτη σαν κι εσένα»…

Στην ζωή δεν μετράει το ποιος είσαι αλλά το αν κάποιος σε αγαπά, σε δέχεται
και σε εκτιμά γι’ αυτό που είσαι χωρίς όρους.

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/02/blog-post_1611.html#ixzz1Dd0vDJh1

Μήπως είναι καλύτερα να έχετε τυφλούς υπαλλήλους ?

Πώς να διαχειριστείτε εποικοδοµητικά τον θυµό σας

Της Μυρσίνης Κωστοπούλου
Θυµώνετε µε το παραµικρό... Περνάτε τα όριά σας, εκρήγνυστε και µετά βυθίζεστε στις ενοχές. Γιατί δεν µπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας;

Ο θυµός είναι ένα πανανθρώπινο, οικουµενικό συναίσθηµα, το οποίο απαντά σε ερεθίσµατα που απειλούν το αίσθηµα «δικαίου» µέσα µας, καθώς και την αυτοαξία µας.

Το να νιώθεις π.χ. προσβεβληµένος, υποτιµηµένος, καταπατηµένος ως προς τα δικαιώµατά σου, µπορεί εύκολα να σε εκνευρίσει στιγµιαία, ακόµη και να σε οδηγήσει σε µία έκρηξη οργής και επιθετικότητας, όπου ο έλεγχος του εαυτού χάνεται πλήρως και το άτοµο εισχωρεί σε µία ψυχολογία (αυτο)καταστροφική. Η ταχύπνοια, η ταχυκαρδία, η αύξηση της πίεσης του αίµατος, της αδρεναλίνης και της νοραδρεναλίνης είναι συνοδευτικές στον θυµό και επιβαρυντικές για τον οργανισµό.

Οταν ο θυµός στρέφεται προς τον άλλον, µπορεί να εκφραστεί µε λεκτική, µη λεκτική ή σωµατική επιθετικότητα, ενώ όταν στρέφεται ενάντια στον εαυτό µας, τότε συνδέεται µε καταχρήσεις, αυτοτραυµατισµούς, ενοχές, ακόµη και κατάθλιψη.

Η χρόνια συσσώρευση του θυµού οδηγεί σε µία κατάσταση χρόνιας και ήπιας «επιθετικής ετοιµότητας», η οποία καθιστά τον άνθρωπο παθητικο-επιθετικό και «ανειλικρινή» ώς προς τις συναισθηµατικές του ανάγκες.

Το ερώτημα είναι πως µπορείτε να διαχειριστείτε τον θυµό σας εποικοδοµητικά. Αν είναι κανείς άτοµο µε χαµηλές ανοχές, η βασική του παγίδα είναι η ετοιµότητά του σε καταστάσεις που το  απειλούν (π.χ. σε ανθρώπους που το αγνοούν), η οποία µεταµορφώνει αυτόµατα τον θυµό σε µοναδική συναισθηµατική του έκφραση.

Οµως, όσο πιο πολύ θυµώνει κανείς, τόσο λιγότερο αντικειµενικός γίνεται, µε αποτέλεσµα να πνίγεται σε χρόνια αισθήµατα αδικίας και αδυναµίας, που µε τη σειρά τους χτίζουν τις εύφορες συνθήκες για να ξανανιώσει έτσι µέσα από όλο και πιο ασήµαντα καθηµερινά γεγονότα.

Ο βασικός διαχωρισµός που πρέπει να κάνετε, είναι ανάµεσα στο ερέθισµα που σας προκαλεί τον θυµό και στις ψυχοσυναισθηµατικές σας αντιδράσεις σε αυτό. Συνήθως, υπάρχει µία λογική αναντιστοιχία.

Η καθηµερινή αυτοπαρατήρηση αναφορικά µε τη συχνότητα του θυµού σε µία τυπική µέρα, η καταγραφή των καταστάσεων που τον πυροδοτούν και οι επιπτώσεις του, θα σας φέρουν σε επαφή µε τον τρόπο µε τον οποίο λειτουργείτε και θα σας δώσουν αρχικά µια νοητική αίσθηση αυτοελέγχου.

Σε γενικές γραµµές, είναι υγιέστερο ψυχολογικά να εκφράζει κανείς τα συναισθήµατά του από το να τα καταπιέζει, αρκεί η έκφραση αυτή να µην είναι χωρίς οριοθέτηση. Σε κάθε περίπτωση, αν δυσκολεύεστε να δώσετε λύση σε έναν θυµό που νιώθετε να σας πνίγει, προτείνεται µία σειρά συνεδριών ψυχοθεραπείας σε συνεργασία µε ψυχολόγο.

Η Μυρσίνη Κωστοπούλου είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια (Ph.D.), email: myrsi@hol.gr
http://www.teamgr.gr/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=47&id=2172&Itemid=282

Πως να παγώσετε άμεσα την μπύρα σας .


μπύρα
Σας ήρθαν ξαφνικές επισκέψεις και δεν έχετε παγωμένες μπύρες για όλους; Δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεστε. Με 6 απλές κινήσεις θα έχετε παγωμένες μπίρες σε μόλις…
3 λεπτά :
1. Τοποθετήστε τις μπύρες σε μια κατσαρόλα.
2. Βάλτε στην κατσαρόλα τόσα παγάκια όσα χρειάζονται για να καλυφθούν οι μπύρες.
3. Γεμίστε την κατσαρόλα με νερό.
4. Ρίξτε μέσα 2 κούπες αλάτι.
5. Ανακατέψτε καλά, έτσι ώστε να διαλυθεί το αλάτι.
6. Τοποθετήστε την κατσαρόλα στο ψυγείο.
Μετά από 3 λεπτά βγάλτε την κατσαρόλα και απολαύστε εσείς και οι καλεσμένοι σας παγωμένη μπυριτσα.
Στην υγειά σας
πηγη

Η μαριχουάνα προκαλεί ψυχώσεις και σχιζοφρένεια

Νέα αυστραλιανή έρευνα επιβεβαίωσε τα πορίσματα παλαιότερων ερευνών, ότι η χρήση της μαριχουάνας αυξάνει τις πιθανότητες να παρουσιάσει κάποιος ψυχολογικά προβλήματα, ακόμη και σχιζοφρένεια, στο μέλλον, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι Αυστραλοί ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και το νοσοκομείο Prince of Wales, μελέτησαν πάνω από 20.000 ασθενείς και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες μαριχουάνας είχαν κατά 41% υψηλότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ψύχωση και συμπτώματα όπως παραισθήσεις, σε σχέση με τα άτομα που δεν είχαν κάνει ποτέ χρήση.

Μάλιστα, τις ψυχώσεις αυτές τις εκδηλώνουν, σύμφωνα με τη μελέτη, δυόμισι χρόνια νωρίτερα από τα άτομα που δεν έχουν κάνει χρήση μαριχουάνας και εμφανίζουν συμπτώματα ψυχώσεων.

«Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος ιδιαίτερα για νέα παιδιά των οποίων ο εγκέφαλος αναπτύσσεται ακόμη» είπε ο επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών. Υπογράμμισε επίσης ότι ο κίνδυνος αυξάνεται όσο μεγαλύτερη είναι η χρήση, προσθέτοντας ότι η χρήση μαριχουάνας συνδέεται με την εμφάνιση συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη σχιζοφρένεια: Οι χρήστες μπορεί να ακούν φωνές ή να βλέπουν ανύπαρκτα πράγματα. Όπως τόνισε ο ερευνητής, τα πορίσματα της έρευνας είναι ανησυχητικά γιατί, έστω και παροδικά, το 33% του αυστραλιανού πληθυσμού κάνει χρήση μαριχουάνας και το 18% των μαθητών του λυκείου..
real.gr

Ένα ξεχωριστό κατοικίδιο


Κατοικίδια υπάρχουν πολλά. Σκύλοι και γάτες για τους κοινότοπους, καναρίνια και άλλα πετούµενα για τους πιο ανεξάρτητους, σαύρες και φίδια για τους πιο ψαγµένους – και τους πιο τολµηρούς. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και ο νεαρός της φωτογραφίας. Ο Ενάλ ζει µαζί µε την οικογένειά του σ’ ένα µικρό πλωτό σπίτι έξω από την Ινδονησία.

Οπως είναι λοιπόν φυσικό, το κατοικίδιό του πρέπει, αν µη τι άλλο, να έχει καλή σχέση µε το νερό. Κι επειδή το χρυσόψαρο καλό και… χρυσό µεν αλλά δεν ζει πολύ, γιατί να µην παίξει τον ρόλο του καλύτερου φίλου ένας καρχαρίας, σκέφτηκε ο Ενάλ. Ετσι, κάθε απόγευµα βουτάει στα εξωτικά νερά της Ινδονησίας και απολαµβάνει τη συντροφιά και τα παιχνίδια µε τον φίλο του τον καρχαρία! Σε µια τέτοια απολαυστική στιγµή τον απαθανάτισε και ο φωτογραφικός φακός του 24χρονου βρετανού φωτογράφου Τζέιµς Μόργκαν..

Κρουαζιερόπλοιο France Ετοιμάζεται μια νέα πλωτή «Γαλλία»,

Ψηφιακή απεικόνιση του υπό ναυπήγηση «πιο σύγχρονου κρουαζιερόπλοιου του κόσμου», σύμφωνα με τις φιλοδοξίες των κατασκευαστών του. Θα κάνει κουαζιέρες στη Μεσόγειο από το 2015

Ένα νέο κρουαζιερόπλοιο με το όνομα «France»
θα ταξιδεύει σε λίγα χρόνια στα νερά της Μεσογείου. Ο διάδοχος του θρυλικού «France», του υπερωκεάνειου που πουλήθηκε για παλιοσίδερα το 2006, θα αρχίσει να κατασκευάζεται στα γαλλικά ναυπηγεία του Σεν Ναζέρ το 2013 με στόχο να καθελκυστεί το 2015. Δεν θα κάνει όμως το κλασικό υπερωκεάνειο ταξίδι από το λιμάνι του Μπορντό στη Νέα Υόρκη. Θα είναι το πιο σύγχρονο κρουαζιερόπλοιο της Μεσογείου, σύμφωνα με τις φιλοδοξίες των κατασκευαστών του - βλ. http://www.reconstruirelefrance.com/ .

Τα σχέδια του νέου πλοίου κάνει ο Ντιντιέ Σπαντ, γιος του διακοσμητή του παλαιού «France», αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνο. «Θα ήταν ιεροσυλία να αντιγράψω ένα θρύλο», αναφέρει ο ίδιος. Το νέο πλοίο θα είναι ένα θαύμα της σύγχρονης τεχνολογίας. Λίγο ξύλο, πολύ γυαλί, Κεβλαρ και άλλα μοντέρνα υλικά, απλές γραμμές με μερικές πινελιές Αρ Ντεκό. Οι καμπίνες θα είναι ευρύχωρες, όλες με μπαλκόνι και άνετα κρεβάτια, μεγάλα μπάνια με χωριστό ντους - και ένα πραγματικό ντρέσινγκ ρουμ.

Για τη γαστρονομία θα φροντίζουν έξι ή επτά εστιατόρια με διαφορετικές εθνικές κουζίνες το καθένα. Θα υπάρχει ακόμη ένα καζίνο, δύο πισίνες, σπα και ένας πραγματικός κήπος επιφανείας 1.500 τ.μ. που θα δίνει την εντύπωση στους επιβάτες ότι βρίσκονται σε εξωτικό νησί.

Το νέο «France» θα έχει μήκος 270 μέτρα και θα μεταφέρει 600 επιβάτες διαθέτοντας 14 καταστρώματα. Η επιφάνεια της μικρότερης καμπίνας θα είναι 32 τ.μ. και της μεγαλύτερης 150 τ.μ. Υπολογίζεται ότι η κρουαζιέρα μίας εβδομάδας θα κοστίζει από 2.000 ως 7.000 ευρώ το άτομο, ανάλογα με την καμπίνα και την εποχή.

Θρηνεί η Νικόλ Κίντμαν, συγκινείται ο θείος Οσκαρ ,

Από την εποχή του «Dogville» είχε η Νικόλ Κίντμαν να δώσει μια τόσο καλή κινηματογραφική ερμηνεία όσο αυτή στην «Απώλεια» του Τζον Κάμερον Μίτσελ

Εφόσον η «Απώλεια» που δηλώνει ο ελληνικός τίτλος της ταινίας «Rabbit hole» του Τζον Κάμερον Μίτσελ δεν είναι άλλη από την απώλεια του παιδιού,
πολύ σύντομα γίνεται αντιληπτό ότι αυτή η ιστορία δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν. Και δεν είναι. Το φιλμ, που ενδεχομένως θα ενοχλήσει κάθε γονέα, μοιάζει με εξονυχιστική μελέτη των επιπτώσεων που έχει ο χαμός του μοναδικού παιδιού του σε ένα καλοβαλμένο ζευγάρι τυπικότατων Αμερικανών ( Νικόλ Κίντμαν, Ααρον Εκχαρτ ).

Και οι δύο θρηνούν βουβά. Βλέπουμε τη μάνα να φροντίζει τον κήπο, να κοιτάζει έξω από το παράθυρο, να πλένει με στοργή τα ρούχα του παιδιού της, να γυμνάζεται στον ιδιωτικό της διάδρομο. «Είναι σαν ένα τούβλο που πρέπει να μάθεις να κουβαλάς διαρκώς στην τσέπη σου» της λέει η δική της μάνα (έξοχη η Νταϊάν Γουίστ ) που έχει ζήσει παρόμοιο χαμό. Από την πλευρά του, ο πατέρας πονά εξίσου, αλλά προσπαθεί να κάνει κάποια βήματα παραπάνω. Προτείνει να προσπαθήσουν να κάνουν άλλο παιδί, καταφεύγει σε συνεδρίες γονέων και θρηνούν όλοι μαζί για τις τραγωδίες τους.

Eurovision Στις 15 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστούν τα υποψήφια τραγούδια ,

Ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας
Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστούν τα υποψήφια τραγούδια για την ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό της Eurovision. Οι καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν είναι όλοι συμμετέχοντες σε μουσικά τηλεοπτικά talent shows.


Η εκπομπή με τις υποψηφιότητες θα παρουσιαστεί από τη δημοσιογράφο Λένα Αρώνη στις 20:00 το βράδυ.

Η Αντιγόνη Ψυχράμη, η Βαλάντω Τρύφωνος, το συγκρότημα «Κόκκινα Χαλιά», η Νίκκη Πόντε, ο Λούκας Γιώρκας, και το συγκρότημα Τριημιτόνιο θα διαγωνιστούν για την ανάδειξη εκείνου του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 56ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για το 2011.

Πιο «γενναιόδωρες» οι γυναίκες από τους άντρες σύμφωνα με έρευνα,

Το λεγόμενο «ασθενές» φύλο είναι φαίνεται και πιο καλόψυχο λόγω γονιδίων, αφού μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες έχουν ισχυρότερη γενετική προδιάθεση, σε σχέση με τους άνδρες, να βοηθούν τους γύρω τους.


Οι ερευνητές, υπό τον ψυχολόγο Γκάρι Λιούις του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό βιολογίας «Biology Letters» της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με την «Ιντιπέντεντ», μελέτησαν περίπου 1.000 ζεύγη ταυτόσημων και μη ταυτόσημων διδύμων και διαπίστωσαν ότι η τάση βοήθειας των άλλων στις μεν γυναίκες μπορεί να αποδοθεί σε ποσοστό περίπου 50% στα γονίδια (το υπόλοιπο στην ανατροφή και το περιβάλλον), ενώ στους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 20%.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το εύρημα αυτό ενισχύει την άποψη πως ορισμένοι άνθρωποι από μικρά παιδιά έχουν έμφυτη μία κοινωνική τάση. Η νέα έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες, περισσότερο από τους άνδρες, έχουν εκ γενετής την τάση να είναι γενναιόδωρες και να βοηθούν άλλους ανθρώπους, στο βαθμό, που έχουν πάρει παράλληλα και την κατάλληλη ανατροφή.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory