Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

...O Σύμβουλος επιχειρήσεων....Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά του σε μια απόμερη τοποθεσία, βλέπει από μακριά να πλησιάζει μια αστραφτερή ΒΜW.

Ο οδηγός, ένας νεαρός ντυμένος με κοστούμι Versace, παπούτσια Gucci, γυαλιά ηλίου Ray Ban και γραβάτα Hermes, σταματάει δίπλα του, κατεβάζει το παράθυρο και του λέει:

"Αν σου πω ακριβώς πόσα πρόβατα έχεις στο κοπάδι σου, θα μου δώσεις ένα;" Ο βοσκός κοιτάει το νεαρό, που ήταν φανερά ένας γιάπης, κοιτάει και το κοπάδι και του απαντά ήρεμα:
"Ναι, γιατί όχι;"
Αμέσως λοιπόν ο γιάπης κατεβαίνει από το αυτοκίνητο μαζί με ένα Dell laptop το οποίο και συνδέει με ένα Sony Ericsson κινητό με παγκόσμια σύνδεση της AT&T.
Αφού συνδέεται με το Internet, πηγαίνει σε μια σελίδα της NASA, και επιλέγει ένα σύστημα δορυφορικού προσδιορισμού τοποθεσίας GPS το οποίο υπολογίζει την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρίσκονται και ....αποστέλλει τα στοιχεία αυτά σε ένα άλλο δορυφόρο της NASA ο οποίος σκανάρει την περιοχή και βγάζει μια φωτογραφία υπέρ-υψηλής ανάλυσης.
Αφού επεξεργάζεται τη φωτογραφία με το πρόγραμμα Adobe Photoshop, στέλνει την εικόνα σε ένα εργαστήριο ερευνών στο Αμβούργο, στη Γερμανία και μετά από μερικά δευτερόλεπτα λαμβάνει στο Palm Pilot του ένα e-mail που επιβεβαιώνει ότι η φωτογραφία έχει αναλυθεί και τα στοιχεία έχουν καταχωρηθεί σε μια βάση δεδομένων.
Μέσω μίας σύνδεσης ΟDBC εισχωρεί σε μια MS-SQL database και καταχωρεί όλα τα στοιχεία σε ένα φύλλο εργασίας Excel το οποίο και στέλνει μέσω e-mail στο Blackberry του. Μετά από λίγα λεπτά εκτυπώνει μια έκθεση 150 σελίδων με έγχρωμες φωτογραφίες από τον καινούργιο του HP LaserJet εκτυπωτή και αφού τη διαβάζει λέει στο βοσκό:
Έχεις ακριβώς... 1586 πρόβατα!!!!".
"Ακριβώς. Καλώς λοιπόν, μπορείς να πάρεις όποιο πρόβατο θέλεις" λέει ο βοσκός και κοιτάζει το νεαρό καθώς διαλέγει το ζώο και το μεταφέρει στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου.
Εκείνη τη στιγμή, λέει ο βοσκός στο νεαρό:
"
Να σου πω......αν βρω ακριβώς τι δουλειά κάνεις θα μου επιστρέψεις το πρόβατο;"

Ο γιάπης το σκέφτεται για μια στιγμή και μετά λέει γελώντας στο βοσκό:
"ΟΚ, γιατί όχι;"
"Είσαι σύμβουλος επιχειρήσεων" λέει ο βοσκός.
"Απίστευτο λέει αποσβολωμένος ο νεαρός έτσι είναι!! Μα πως το μάντεψες;"
"Δεν είναι και τόσο δύσκολο. λέει ο βοσκός Ήρθες χωρίς να στο ζητήσει κανείς, θέλεις να πληρωθείς για μια απάντηση την οποία ήδη ξέρω, σε μια ερώτηση που δεν σε ρώτησε κανείς και όλα αυτά ενώ δεν έχεις ιδέα για τη δουλειά μου.

Τώρα δώσε μου πίσω το σκύλο μου!!!!".

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/02/o_26.html#ixzz1F5MZWlsC

Οι πιο πολύχρωμοι και δηλητηριώδεις βάτραχοι .Τι είναι το ABS και πως λειτουργεί .

Αρχικά να αναφέρουμε ότι αν και το abs έχει την ίδια φιλοσοφία λειτουργίας, είναι ελαφρώς παραλλαγμένο από εταιρεία σε εταιρεία.

Εδώ θα δούμε τη γενική λειτουργία του abs, με απλά λόγια και χωρίς ακατανόητες και πολύπλοκες έννοιες.

Τι είναι το abs;

Είναι ένα σύστημα που εφαρμόζετε και στους τέσσερις τροχούς. Αυτό το σύστημα, αποτρέπει το μπλοκάρισμα των τροχών, ρυθμίζοντας πολύ απλά την πίεση πέδησης των φρένων, σε ένα απότομο φρενάρισμα, όσο δυνατά κι αν πατήσουμε το φρένο.

Γιατί είναι καλό αυτό;

Αποφεύγοντας το μπλοκάρισμα των τροχών, αμέσως αμέσως, σε ένα απότομο φρενάρισμα, μας δίνεται η δυνατότητα, φρενάροντας, ναστρίψουμε και το αυτοκίνητό μας να στρίψει και να συμπεριφερθεί όπως θέλουμε!

Επίσης, ιδιαίτερα σε ένα ολισθηρό οδόστρωμα, μας βοηθάει να μην κάνει τσουλήθρα πάνω στο οδόστρωμα το αυτοκίνητό μας, και νασταματήσει πιο γρήγορα.

Όσο κι αν σας φαίνεται χαζό αυτό, έχει αποδειχτεί ότι αν μπλοκάρουν οι τροχοί, το φρενάρισμα «τρενάρει» περισσότερο, απ’ ότι αν λειτουργήσει το abs και δεν αφήσει τους τροχούς να μπλοκάρουν!

Άλλο θετικό είναι ότι δεν φαγώνουμε τα λάστιχά μας. Σκεφτείτε ότι σε 10 φρεναρίσματα που θα λειτουργήσει, θα έχουμε φαγώσει κατά πολύ τα λάστιχα.
Πως λειτουργεί το abs;

Ας δούμε από τι αποτελείται το σύστημα αυτό:

- αισθητήρες ταχύτητας,
- βαλβίδες abs σε κάθε φρένο,
- αντλία,
- ελεγκτής.


Οι αισθητήρες ταχύτητας, είναι κάποιοι αισθητήρες οι οποίοι αντιλαμβάνονται, βάσει ταχύτητας, ένα απότομο φρενάρισμα – απότομη μείωση ταχύτητας. Αυτοί βρίσκονται είτε σε κάθε τροχό, είτε στο διαφορικό.


Τώρα όσον αφορά τις βαλβίδες. Υπάρχει σε κάθε φρένο, μια βαλβίδα η οποία ρυθμίζει, για να μην τα πολυλέμε, πόσο δυνατά θα πατηθεί το φρένο. Αυτές οι βαλβίδες βρίσκονται σε τρεις καταστάσεις:

στην κατάσταση 1: οι βαλβίδες είναι ανοιχτές και δεν επηρεάζουν το σύστημα πέδησης (είναι σαν να είναι απενεργοποιημένο)

στην κατάσταση 2: οι βαλβίδες είναι κλειστές και μπλοκάρουν το φυσιολογικό φρενάρισμα για να το κάνουν ρυθμιζόμενο (όταν ενεργοποιείται, συνδυαστικά με την κατάσταση 3)

στην κατάσταση 3: οι βαλβίδες αφήνουν ελεγχόμενα, βάσει του δυνατού φρεναρίσματος, να φρενάρει το αυτοκίνητο. Δηλαδή ανοιγοκλείνουν για να ρυθμίσουν την πίεση του φρεναρίσματος.


Η αντλία, βάσει των αλλαγών πίεσης των φρένων από τις βαλβίδες, ρυθμίζει τη σωστή πίεση του υγρού στα φρένα.


Ο ελεγκτής, είναι ένας μικρουπολογιστής, ο οποίος «διαβάζει» τους αισθητήρες κίνησης και «παίζει» με τις βαλβίδες όταν εντοπίσει απότομο φρενάρισμα από τους αισθητήρες.
πηγη

Γυναίκες με μουστάκι .


Ο θησαυρός της μπομπότας .

Υψηλής βιολογικής αξίας οι παραδοσιακές τροφές
Στην τσουκνιδόπιτα, τον τραχανά, το φακόρυζο, ακόμη και στο σνακ των προηγούμενων γενιών, το ψωμοτύρι, οι διατροφολόγοι εντοπίζουν θησαυρούς. Όπως όμως διαπιστώνουν, οι Νεοέλληνες έχουν γυρίσει την πλάτη τους στις παραδοσιακές συνταγές, βγάζοντας έτσι από το τραπέζι τους τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.
Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι τα όσπρια πλέον σπάνια αχνίζουν φρεσκομαγειρεμένα στο ελληνικά νοικοκυριά. Έτσι, ενώ το 1974 η μηνιαία κατανάλωση κατά άτομο ξεπερνούσε τα 520 γραμμάρια, σήμερα μετά βίας αγγίζει τα 430 γραμμάρια.
Κι όλα αυτά, την ώρα που οι επιστήμονες υπογραμμίζουν σε κάθε ευκαιρία πως η συγκεκριμένη ομάδα τροφίμων συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της κινητικότητας του εντέρου, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες και συντελούν στη μείωση της χοληστερίνης, ενώ φαίνεται να προλαμβάνουν τον καρκίνο.
Η γαστρονομική σοφία των γιαγιάδων μας, ωστόσο, επιβεβαιώνεται για ακόμη έναν λόγο: «Ένας συνήθης τρόπος μαγειρέματος τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν ο συνδυασμός οσπρίων, όπως τα ρεβίθια και οι φακές, με ρύζι. Τα όσπρια, αν και αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, δεν χρησιμοποιούνται τόσο παραγωγικά από το σώμα, λόγω της απουσίας συγκεκριμένων αμινοξέων. Το κενό αυτό έρχεται να καλυφθεί από το ρύζι ή το κριθαράκι, με αποτέλεσμα το φακόρυζο και το ρεβιθόρυζο να αποτελούν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, σχεδόν εφάμιλλης με αυτήν του κρέατος», υπογραμμίζει στα «ΝΕΑ» ο κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος κ. Τάσος Παπαλαζάρου.
Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι επιστήμονες, οι οποίοι γνωρίζουν τα «μυστικά» της κουζίνας, επιμένουν να τρώνε παραδοσιακά! «Μαγειρεύουμε συχνά όσπρια με ρύζι στο σπίτι, αντικαθιστώντας έτσι φαγητά που περιέχουν κρέας και άρα υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος, δεδομένου πως η συχνή κατανάλωσή τους σχετίζεται με τα καρδιαγγειακά».
Το τυρί και το ψωμί, το πιο διαδεδομένο κολατσιό παλαιότερων εποχών, λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δημιουργώντας έτσι ακόμη ένα «παζλ» τροφών υψηλής βιολογικής αξίας για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Η τσουκνίδα. Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα της... παρεξηγημένης τσουκνίδας. Οι περισσότεροι την αναγνωρίζουν εξαιτίας του έντονου ερεθισμού που προκαλεί στο δέρμα. Κι όμως, οι σεφ υπογραμμίζουν πως αποτελεί εξαιρετικό γέμισμα για τις σπιτικές πίτες, αφού η γεύση της δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το σπανάκι.
«Τη δεκαετία του ΄40 και του ΄50 η τσουκνιδόπιτα και η τσουκνιδόσουπα ήταν διαδεδομένο φαγητό, αφού το συγκεκριμένο φυτό φύτρωνε παντού- στους κήπους, στα χωράφια και σε ακαλλιέργητους τόπους- και άρα ήταν σε αφθονία. Σήμερα, ωστόσο, ελάχιστοι είναι αυτοί που το προτιμούν», τονίζει ο κ. Παπαλαζάρου.
Όμως, τα φύλλα της αποτελούν πηγή βιταμίνης C και Α (κυρίως β-καροτένιο) ενώ παράλληλα προσφέρουν πλούσιες δόσεις στοιχείων απαραίτητων για τον οργανισμό, όπως είναι ο σίδηρος, το νάτριο και το κάλιο.
Ακόμη και η μπομπότα, το ξεχασμένο δηλαδή καλαμποκόψωμο, έχει την δική του αξία αν και έχει περάσει στην ιστορία ως το ψωμί των φτωχών. Η περιεκτικότητά του σε θειαμίνη και νιασίνη (ανήκουν στο σύμπλεγμα της βιταμίνης Β) συμβάλλει στην καλή λειτουργία των νευρικών κυττάρων- άρα του εγκεφάλου. Τα «συν» του όμως, δεν σταματούν εδώ: περιέχει και ποσότητες φυλλικού οξέος, τα υψηλά επίπεδα του οποίου έχουν σχετιστεί και με μειωμένη συχνότητα εμφάνισης αρτηριοσκλήρυνσης.

Πλιγούρι για τους διαβητικούς
Ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν οι διατροφολόγοι και στο πλιγούρι. Ο διαιτολόγος - διατροφολόγος στη Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Γρηγόρης Ρίσβας το προτείνει στους καταναλωτές ως εναλλακτική του ρυζιού και των μακαρονιών, και όχι μόνο για τον διατροφικό πλούτο του. Σε σχέση με άλλα δημητριακά, έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (μετά την κατανάλωσή του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πολύ πιο ήπια και συνεπώς συνιστάται στους διαβητικούς) και παράλληλα έχει υψηλό δείκτη κορεσμού.
Συνεπώς, είναι ιδανική επιλογή για όσου θέλουν να διατηρήσουν τη γραμμή τους, αφού χορταίνουν με μικρές ποσότητες! Μάλιστα, οι ειδικοί βάζουν στην πρώτη γραμμή και την κατανάλωση του τραχανά, για τους ίδιους λόγους.
Αναδημοσίευση από ΤΑ ΝΕΑ.

Ο σκύλος και τα 6 γουρουνάκια .

Δοκιμάστε ρούχα, στο internet!

  Όμως αυτό που σίγουρα αγοράζουμε περισσότερο διστακτικά από το διαδίκτυο, είναι ρούχα. Και αυτό γιατί δεν μπορούμε να τα δοκιμάσουμε για να δούμε εάν κάθονται καλά στο σώμα μας.
 Το πρόβλημα αυτό όμως φαίνεται πώς το αντιλήφθηκαν οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας Fits.me και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που διαθέτει ό,τι ακριβώς και τα καταστήματα που επισκεπτόμαστε, δηλαδή ποικιλία ειδών, διάφορα μεγέθη και χρώματα αλλά με μία επιπλέον δυνατότητα: εδώ εμφανίζεται κι ένα εικονικό ρομπότ έτοιμο να  προβάρει τα ρούχα για εμάς για να μας δείξει πώς θα φαίνονται επάνω μας, εάν μας στρώνουν καλά και εάν μας κολακεύουν ή όχι.
 «Εδώ μπορείς να «δοκιμάσεις» τα ρούχα σου πριν τα αγοράσεις από το Ίντερνετ» είναι το σλόγκαν του site. Πώς; Επιλέγετε το ρούχο που σας αρέσει, στη συνέχεια συμπληρώνετε τις αναλογίες σας, δηλαδή ύψος, μέση, περιφέρεια στο ειδικό πλαίσιο και ένα ρομπότ αποκτά το σωματότυπό σας και φοράει το μελλοντικό σας απόκτημα.
 Μην διστάσετε να του ζητήσετε να βάλει το μεγαλύτερο ή το μικρότερο μέγεθος, για να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας είναι στενό ή φαρδύ, ούτε να του ζητήσετε να φορέσει κάτι άλλο, εάν αλλάξατε γνώμη. Δεν πρόκειται να δυσανασχετήσει ούτε να διαμαρτυρηθεί!
 Πέρα από τους διαδικτυακούς πελάτες που έχουν «αγκαλιάσει» το Fits.me, ακόμα και οι μεγάλες εταιρείες το βλέπουν με καλό μάτι και αυτό γιατί μετρήσεις που έχουν γίνει, έδειξαν ότι το Fits.me ενισχύει την αγοραστική ικανότητα των καταναλωτών, αφού οι πωλήσεις σε είδη ένδυσης έχουν αυξηθεί κατά 3.1 φορές, ενώ οι επιστροφές ρούχων επειδή το μέγεθος δεν ήταν το ιδανικό έχουν μειωθεί σε ποσοστό 28%.
 Να σημειώσουμε δε, ότι στο ευρωπαϊκό συνέδριο της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας για το 2010, το Fits.me βγήκε πρώτο αν και μετρά μόνο λίγους μόνους λειτουργίας.

 Σίγουρα τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με μία εξόρμηση για shopping therapy, κυρίως για εμάς τις γυναίκες, αλλά δείτε το Fits.me σαν μία καλή εναλλακτική λύση, σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για να επισκεφθούμε τα εμπορικά καταστήματα και να κάνουμε τις αγορές μας ή δεν υπάρχει η... πολυτέλεια του χρήματος οπότε πρέπει να αρκεστούμε στο "φάτε μάτι ψάρια"!

Η Ομάδα αίματος επηρεαζει την υγεία!!

Αίμα
 
Είναι δυνατόν να επηρεάζει η ομάδα αίματος τον κίνδυνο που διατρέχουμε να αναπτύξουμε καρκίνο, υπογονιμότητα, πεπτικό έλκος ή και λοιμώδη νοσήματα ακόμα, όπως η ελονοσία; Ολοένα περισσότερες μελέτες υποδηλώνουν πως – στην χειρότερη περίπτωση – είναι πάρα πολύ πιθανό…
Η νεώτερη μελέτη για τις ομάδες αίματος δείχνει πως όσοι έχουν ομάδα αίματος 0 διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν έμφραγμα.
Όπως γράφει η εφημερίδα «Daily Mail», ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ανακάλυψαν αυτό το όφελος σε μελέτη με 20.000 εθελοντές. Η μελέτη τους, που πρόκειται να δημοσιευθεί σε μία από τις σημαντικότερες ιατρικές επιθεωρήσεις, την «The Lancet», έδειξε πως όσοι φέρουν το γονίδιο Adamts7 διατρέχουν σημαντικό υψηλότερο κίνδυνο εμφράγματος.
Σε όσους φορείς όμως έχουν ομάδα αίματος Ο, το Adamts7 δεν αυξάνει τον κίνδυνο αυτό.
Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μέρντοκ Ράιλι, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο, λέει πως αυτή η γνώση θα μπορούσε να συμβάλει στην επινόηση νέων φαρμάκων για όσους κινδυνεύουν να υποστούν έμφραγμα, τα οποία θα μιμούνται την ωφέλιμη δράση του γονιδίου όσων έχουν ομάδα αίματος Ο.
  • Φυσική εξέλιξη
Η ομάδα αίματος που έχει καθένας από εμάς καθορίζεται από τα γονίδια που κληρονομεί από τους γονείς του.
Εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης οδήγησαν στην δημιουργία τεσσάρων ομάδων αίματος: την Α, την Β, την ΑΒ και την Ο. Υπολογίζεται ότι το περίπου 45% του πληθυσμού έχει ομάδα αίματος Ο, το 41% έχει ομάδα αίματος Α, το 10% έχει ομάδα αίματος Β και μόλις το 4% έχει ομάδα αίματος ΑΒ.
Κάθε μία από αυτές τις ομάδες φαίνεται πως εξελίχθηκε για να παράσχει προστασία από θανατηφόρες ασθένειες, αλλά κάθε μία έχει και τις αδυναμίες της.
Όσοι λ.χ. έχουν ομάδα αίματος Ο διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από ελονοσία, σε σύγκριση με όσους έχουν οποιαδήποτε από τις άλλες τρεις. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, είναι πιο ευάλωτοι στην χολέρα και στο πεπτικό έλκος που προκαλείται από βακτήρια.
  • Αρρώστιες του πεπτικού
Τα δεδομένα αυτά υποστηρίζονται από αρκετά πειστικά στοιχεία. Την δεκαετία του ’50, μελέτη σε τέσσερα νοσοκομεία του Λονδίνου είχε δείξει ότι ο κίνδυνος εκδηλώσεως γαστρικού (στομαχικού) καρκίνου είναι πολύ υψηλότερος για όσους έχουν ομάδα αίματος Α απ’ ό,τι για όσους έχουν ομάδα αίματος Ο.
Επιπλέον, όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο κινδυνεύουν περισσότερο απ’ όλους να εκδηλώσουν έλκος στομάχου ή δωδεκαδακτύλου.
Πριν από λίγες ημέρες, το εύρημα αυτό επιβεβαίωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Καρολίνσκα της Σουηδίας, οι οποίοι παρακολούθησαν επί 35 χρόνια περισσότερους από 1 εκατομμύριο εθελοντές.
Η μελέτη αυτή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο δρ Γκούσταφ Έντγκρεν από το Τμήμα Ιατρικής Επιδημιολογίας & Βιοστατιστικής του πανεπιστημίου, έδειξε πως όσοι έχουν ομάδα αίματος Α είναι πιο επιρρεπείς στην υιοθέτηση παραγόντων κινδύνου για καρκίνους του πεπτικού, όπως το κάπνισμα, η κατάχρηση αλκοόλ και η κατάχρηση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.
Αντίστοιχα, όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο είναι πιο ευάλωτοι στη μόλυνση με το ελικοβακτήριο του πυλωρού, που προκαλεί πεπτικό έλκος.
Άλλες μελέτες έχουν δείξει πως όσοι έχουν ομάδα αίματος ΑΒ ή Β, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του παγκρέατος σε σύγκριση με όσους έχουν ομάδα
 
Οι ομάδες αίματος έχουν επίσης σχετισθεί με γυναικολογικές διαταραχές και νοσήματα.
Τον περασμένο Οκτώβριο, επιστήμονες από το Κολέγιο Ιατρικής Άλμπερτ Άϊνσταϊν στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τον δρα Έντουαρτ Νεγιάτ, ανακοίνωσαν πως η ομάδα αίματος μιας γυναίκας μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητές της να μείνει έγκυος.
Μελετώντας περισσότερες από 560 γυναίκες οι οποίες υποβάλλονταν σε θεραπεία για υπογονιμότητα, διαπίστωσαν πως όσες είχαν ομάδα αίματος 0 είχαν διπλάσιες πιθανότητες να παράγουν λιγότερα και χειρότερης ποιότητας ωάρια, με συνέπεια να δυσκολεύονται περισσότερο να συλλάβουν.
Επιπλέον, όσες είχαν ομάδα αίματος Α παρουσίαζαν με βραδύτερο ρυθμό την μείωση στον αριθμό των παραγόμενων ωαρίων με το πέρασμα του χρόνου.
Οι ομάδες αίματος έχουν σχετιστεί και με άλλα γυναικολογικά νοσήματα. Τον περασμένο μήνα, λ.χ., μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ έδειξε πως οι γυναίκες με ομάδα αίματος Α ή Β διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου των ωοθηκών.
Υπάρχουν επίσης ενδείξεις πως οι γυναίκες με ομάδα αίματος ΑΒ διατρέχουν διπλάσιες έως τριπλάσιες πιθανότητες από τις υπόλοιπες να αναπτύξουν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης προεκλαμψία.
Η προεκλαμψία οφείλεται στην επικίνδυνη αύξηση της αρτηριακής πίεσης – και, αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να απειλήσει τη ζωή της εγκύου και του μωρού της.
  • Γαστρεντερίτιδες και παχυσαρκία
Άλλες μελέτες έχουν δείξει πως, μολονότι τα άτομα με ομάδα αίματος Ο έχουν μειωμένο κίνδυνο πεπτικών καρκίνων, είναι πιο ευάλωτα στον νοροϊό – το βακτήριο που προκαλεί σοβαρή γαστρεντερίτιδα και ενδέχεται ακόμα και να απειλήσει τη ζωή.
Οι άντρες με ομάδα αίματος Ο, εξάλλου, μπορεί υπό ορισμένες συνθήκες να είναι επιρρεπείς στην συσσώρευση περιττών κιλών, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Bispebjerg, στην Κοπεγχάγη.
Η μελέτη τους έδειξε πως οι άντρες αυτοί διατρέχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας όταν εργάζονται σε χώρους με έντονη ρύπανση – ίσως διότι η ρύπανση ενεργοποιεί φλεγμονώδεις χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό που τους οδηγούν στην συσωρευση του λίπους...

Τι σας θυμίζει το φεγγάρι του Κρόνου;


  Η φωτογραφία που βλέπετε τραβήχτηκε από το διαστημικό σκάφος της Nasa "Cassini". Απεικονίζει το δορυφόρο του Κρόνου, Mima. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας στην επιφάνειά του, ενδεχομένως ευθύνονται για την ποικιλομορφία που εμφανίζει.
  Ο Mima, είναι ο μεγαλύτερος δορυφόρος που βρίσκεται πιο κοντά στον Κρόνο, και έχει απασχολήσει ιδιαιτέρως τους ερευνητές λόγω του κρατήρα Herschel. Τα τοιχώματα του κρατήρα έχουν ύψος 5 χλμ και η κορυφή του φτάνει τα 6 χλμ πάνω από τον κρατήρα.
  Αλήθεια, τι σας θυμίζει η φωτογραφία από το φεγγάρι του Κρόνου; Άνθρωποι της Nasa πάντως, υποστηρίζουν πως η επιφάνεια του Mima μοιάζει με ένα πασίγνωστο "τερατάκι" που ετοιμάζεται να κατασπαράξει τον κρατήρα! Δεν μπορεί να μην έχετε ... παίξει ποτέ!!!

Πέντε μηχανές «τρέχουν» στον πρώτο μαραθώνιο για ρομπότ,


Ξεκίνησε χθες στην Οζάκα της Ιαπωνίας ο πρώτος στον κόσμο Μαραθώνιος για… ρομπότ. Διαγωνίζονται πέντε μηχανικοί μαραθωνοδρόμοι που κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Vstone και από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της πόλης. Τα λιλιπούτια ανθρωποειδή θα τρέξουν μία κούρσα 100 μέτρων επί 422 φορές μέσα σε τέσσερις ημέρες, ώστε στο τέλος να έχουν καλύψει την "κλασική" απόσταση των 42 χιλιομέτρων και 192μέτρων και ο αγώνας τους να θεωρείται μαραθώνιος.

«Κάντε ζέσταμα και διατάσεις για την πρόληψη τραυματισμών ! Βάλτε στόχο να τρέξετε όλο το μαραθώνιο !», παρότρυνε ένα ρομπότ, που ονομάζεται Robovie - PC, τους υπόλοιπους τέσσερις συντρόφους του.

Ο αγώνας, που διοργανώνεται από την εταιρεία Vstone Co, ονομάζεται «Robo Mara Full», θα αναδείξει νικητή το ρομπότ με την μεγαλύτερη αντοχή και την καλύτερη ικανότητα ελιγμών. Οι μηχανοκίνητοι μαραθωνοδρόμοι θα επιτρέπεται να αλλάξουν τις μπαταρίες τους και να υποβληθούν σε επισκευές, αν κριθεί απαραίτητο, αλλά σε περίπτωση ανατροπής τους θα πρέπει να σηκωθούν μόνα τους, χωρίς ανθρώπινη βοήθεια.

Παγκόσμια Ημέρα Γης,


"Καυτές ιδέες για έναν πιο δροσερό πλανήτη". Τις προτάσεις τους για έναν καλύτερο πλανήτη παρουσιάζουν σε έκθεση του Λος Άντζελες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο

Αναδημοσιευση Απο Ελευθεροτυπια

Greecelands

Ίσως υπάρχουν εξωγήινοι σε 500 εκατ. πλανήτες του γαλαξία μας,


Ο... αστρονομικός αριθμός τουλάχιστον 50 δισεκατομμυρίων πλανητών περιλαμβάνονται στον γαλαξία μας. Από αυτούς, περίπου 500 εκατομμύρια πλανήτες πιθανόν να φιλοξενούν μορφές ζωής, αφού διατηρούν μια μέση θερμοκρασίας, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των επιστημόνων.

Ο Ουίλιαμ Μπορούκι, ο επικεφαλής επιστήμονας της αποστολής του διαστημικού τηλεσκοπίου «Κέπλερ» της NASA, που αναζητά εξωπλανήτες, δήλωσε, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα DailyMail, ότι οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των πλανητών στον γαλαξία μας βασίζονται στα πρώτα δειγματοληπτικά αποτελέσματα της έρευνας του «Κέπλερ», το οποίο μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα και εστιάζοντας σε ένα μικρό τμήμα του νυχτερινού ουρανού (μόλις στο ένα τετρακοσιοστό), έχει ήδη βρει εκατοντάδες πιθανούς εξωπλανήτες.

Έφτιαξαν ραδιόφωνο-τοστιέρα,


Αν συνηθίζετε να τρώτε τοστ ή φρυγανιές για πρωινό, την ώρα που ακούτε τον αγαπημένο σας ραδιοφωνικό σταθμό, στο εξής μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας μία μόνο συσκευή.

Το Breville Radio Toaster είναι το πρώτο ραδιόφωνο-τοστιέρα, που κυριολεκτικά ψήνει τοστ μετά μουσικής και προβάλλει ως το «απόλυτο γκάτζετ» για την κουζίνα.

Η συσκευή, που θα κυκλοφορήσει την 1η Μαρτίου, έχει ενσωματωμένο δέκτη ραδιοφώνου FM/AM, γραφικό ισοσταθμιστή, 10 προεπιλογές σταθμών, ψηφιακή οθόνη με οπίσθιο φωτισμό και υποδοχή line-in με δυνατότητα σύνδεσης iPod ή MP3 player.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory