Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Σε θέλει αν...


Υπάρχουν κάποια σημάδια που δηλώνουν ότι ο άντρας που έχετε δίπλα σας γίνεται δικός σας όλο και πιο πολύ…

1. Παραγγέλνει μπριζόλα. Ακόμα κι αν μυστικά προτιμάει τα ζυμαρικά, θα προτιμήσει μια πιο macho επιλογή για να προβάλει την αρρενωπότητά του, σύμφωνα με μελέτη του Northwestern University. Έτσι αν συνεχώς προτιμά κάτι ανδρικό όπως ένα μεγάλο ζουμερό κομμάτι κρέας ,να ξέρεις θέλει να σε εντυπωσιάσει.

2. Αρχίζει να μιλάει σαν κι εσένα. Πανεπιστημιακές έρευνες έδειξαν πως οι άνθρωποι υποσυνείδητα μιμούνται ο ένας την ομιλία του άλλου-μέχρι και την διάλεκτο- για να έρθουν πιο κοντά. Έτσι την επόμενη φορά που θα είστε μαζί, πες κάτι ιδιαίτερο και περίμενε την αντίδρασή του.

3. Παθαίνει κενά μνήμης. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως αν ένας άντρας έλκεται από μια γυναίκα θα δαπανήσει τόση φαιά ουσία στο να την γοητεύσει που στιγμιαία θα χάσει την βραχυπρόθεσμη μνήμη του για βασικά θέματα όπως το όνομα της εταιρείας του ή το όνομα του κολλητού του..
newsbomb.g

Διπύρηνα και κινητά


Το Tegra Zone είναι εδώ.
Πρώτη Μαρτίου σήμερα και εις αναμονή της αποκάλυψης του iPad2, μία άλλη ταμπλετο-κινητή κίνηση από την NVIDIA την οποία γνωρίζαμε, ολοκληρώθηκε επιτυχώς με το λανσάρισμα της νέας εφαρμογής της εταιρίας. 
Το Tegra Zone ενεργοποιήθηκε σήμερα, και είναι διαθέσιμο για τους κατόχους του smartphone ή της ταμπλέτας της εταιρίας. Πρόκειται για μία «προηγμένη» έκδοση παιχνιδιών που βασίζονται σε Android και των οποίων οι σχεδιαστές έχουν κάνει το «κάτι παραπάνω» σε ό,τι αφορά τις γραφικές ικανότητες με τα υψηλότερα γεωμετρικά counts και την δυνατότερη απαιτούμενη υπολογιστική ικανότητα που προσφέρουν οι συσκευές της εν λόγω εταιρίας. Οι εφαρμογές/παιχνίδια θα είναι διαθέσιμες μέσω του Android Market και πραγματικά, σύμφωνα με ξένα reviews, αποδεικνύουν πως οι dual-core κινητές συσκευές είναι πολύ αξιόλογες.
sourta-ferta

Σπίτια φτιαγμένα με καλαμοσκεπές .

thatched house 11
thatched house 10
thatched house 8
thatched house 6
thatched house 4

Ροζ σκάνδαλα Γερμανών πολιτικών...

ροζ σκάνδαλα γερμανών πολιτικών
Ολα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν αυτές τις μέρες για τις επαφες του ιταλού προέδρου Μπερλουσκόνι με πόρνες. Αποσιωπώντας, ότι τα πράγματα στη Γερμανία είναι πολύ, πολύ χειρότερα του Udo Ulfkotte
Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης
Όλα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν αυτές τις μέρες για τις οικείες επαφές του Ιταλού προέδρου Σίλβιο Μπερλουσκόνι με πόρνες. Αποσιωπώντας, ότι τα πράγματα στη Γερμανία είναι πολύ χειρότερα. Αλλά αυτό είναι προφανώς ένα θέμα ταμπού. Δείτε εδώ, ποιοί γερμανοί πολιτικοί, πότε και πόσο συχνά επισκέπτονται -συχνά ανήλικες - πόρνες, πώς απολαμβάνουν τις σεξουαλικές περιποιήσεις τους σε ιδιωτικά αεροπλάνα σε βάρος των φορολογουμένων, και ποιά γερμανικά κρατίδια διατηρούν μια διακριτικά εργαζόμενη υπηρεσία Courier, ένα »Escortservice«, η οποία μεσολαβει για την προμήθεια γυναικών για χαλάρωση των πολιτικών, και βέβαια σε βάρος των φορολογουμένων.
[Image]Σχεδόν κάθε μέρα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν αυτάρεσκα ολο και νέα ονόματα των ιερόδουλων, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Στην Ιταλία τέτοιες υποθέσεις γίνονται αδιάκριτα θέματα δημοσίων συζητήσεων.
Εντελώς διαφορετική είναι η κατάσταση στη Γερμανία. Διότι στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας οι εισαγγελείς εξαρτώνται απο τίς οδηγίες των πολιτικών. Σε απλή γλώσσα, αυτό σημαίνει: Όταν οι έρευνες εναντίον πολιτικών είναι για πολιτικούς λόγους ανεπιθύμητες, τότε οι εισαγγελείς, ύστερα απο επεμβάσεις των πολιτικών, προτιμούν να κάθονται φρόνιμα και να μην ανοίγουν το στόμα τους. Το κοινό δεν θα πρέπει να μάθει τίποτε για τέτοιες υποθέσεις. Οι γερμανοί δημοσιογράφοι είναι συχνά υπηρέτες της εξουσίας - και κρατούν το στόμα τους κλειστό, αν και έχουν την υποχρέωση να τις γνωστοποιήσουν στο κοινό.
Θυμάστε την "υπόθεση Friedman" με τις ανήλικες πόρνες απο την Ανατολική Ευρώπης, που εξαναγκαζονταν ύστερα απο την χρήση κοκαίνης και βιας να "περιποιούνται" τον πολιτικό αυτό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), που στην κρατική τηλεόραση παρουσίαζε την εκπομπή "Vorsicht Friedman!" ("Προσοχή Friedman!"), όπου παρίστάνε τον αυστηρό δικαστή των ανήθικων αντισημιτικών, διετέλεσε δε απο το 2000 μέχρι το 2003 και Αντιπρόεδρος του πανίσχυρου Zentralrat der Juden in Deutschland (Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων στη Γερμανία); Την εποχή εκείνη υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας ήταν ο Otto Schily των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), ο οποίος με το που έγινε γνωστη η "υπόθεση Friedman" πήρε απο τις εισαγγελικές αρχές όλα τα αποδεικτικά στοιχεία των ερευνών στα χέρια του. Διότι σ' αυτά εμφανίζονταν, εκτός απο τον Michel Friedman, σαν πελάτες ανήλικων που εξαναγκάζονταν σε πορνεία και περισσότερα από 160 άλλα γνωστά ονόματα "προσωπικοτήτων" από την πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό και τα μέσα ενημέρωσης (μεταξύ άλλων και ένας προπονητής ποδοσφαίρου, τρεις ποδοσφαιριστές της Bundesliga, δύο τραγουδιστές ποπ, 17 πολιτικοί, οκτώ επιχειρηματίες και 34 δημοσιογράφοι). Μερικοί απο αυτούς που σήμερα επικρίνουν τα σκάνδαλα με τα Call-Girl του Μπερλουσκόνι, ήταν το 2003 μέσα στη λίστα που ο Otto Schily είχε κάνει κατάσχεση, και η οποία εξακολουθεί να φυλάσσεται σαν κρατικό μυστικό.
Η μανία των γερμανών πολιτικών και των γραμματέων τους για πόρνες φέρνει σε δύσκολη θέση ακόμη και εκείνους που τους τις προμηθεύουν. Ο "κόκκινος πρίγκηπας" Steffen J. στο Βερολίνο, γνωστός με το όνομα "Ο Πρίγκιπας της Stutti" (της Stuttgarter Platz, τότε κακόφημης πλατείας του Βερολίνου), ξεκίνησε "την καριέρα" του την εποχή του Willy Brandt (SPD). Ο Steffen J. έπρεπε να προμηθεύει στον Brandt και στους κομματικούς του φίλους πόρνες, μετα τους εκβιασμούς που έγιναν στον γερουσιαστή Heinrich Albertz (επάγγελμα θεολόγος και πάστορας της ευαγγελικής εκκλησίας) και τον Erich Mende ύστερα απο τις επισκέψεις τους στον αριστοκρατικό οίκο ανοχής του Βερολίνου "Pension Clausewitz". Η πολιτική χρειαζόταν πλέον έναν αξιόπιστο βοηθό, ο οποίος θα μπορούσε να κάνει διακριτικά τις συνδέσεις της με τον γυναικείο κόσμο. Ο Steffen J. ήταν νέος και γνώριζε πολλές ελαφρές κυρίες και από τότε έκανε μαζί τους καριέρα στο Βερολίνο και στη Βόννη. Όλοι οι ισχυροί από το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο της Καγκελαρίας, την Ομοσπονδιακή Βουλή και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δίωξης του Εγκλήματος ερχόντουσαν για δεκαετίες στον Steffen J. με κάθε είδους ασυνήθιστα αιτήματα. Τα οποία πλήρωνε πάντα ο Γερμανός φορολογούμενος.
Ποιοι ήταν και είναι οι πελάτες; Ποιός γνωστός πολιτικός νοικιάζει Call Girls, φερ' ειπείν μια "γυναίκα-παιδί χωρίς ταμπού και με μέγεθος φορεμάτων 32", μια "αισθησιακή έγχρωμη" η μια "Σουηδέζα με μέγεθος σουτιέν 80 DD" και βελτιώνει έτσι τις βουλευτικές του αποζημιώσεις που πληρώνουν οι φορολογούμενοι και ανέρχονται μηνιαίως στα 7009 € συν ένα αφορολόγητο ποσό εξόδων απο 3647 €;
Γιατί ορισμένα μέλη της Ομοσπονδιακής Βουλής περιφέρονται με το αυτοκίνητό τους στην "αγορά παιδιών" (Kinderstrich) της Kurfürstenstraße του Βερολίνο; Και τι κάνουν στα γκέι μπαρ της Fuggerstrasse και της Eisenacher Strasse;
Γιατί πληρώνονται γυναίκες από τα κόκκινα φανάρια 2.500 ευρώ την ώρα για να "περιποιούνται" διακριτικά πολιτικούς, σε αεροπλάνα κατά την πτήση;
Και γιατί όλα τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έκαναν πριν από μερικές εβδομάδες τα στραβά μάτια, όταν έγινε γνωστό, ότι γερμανοί εκπρόσωποι στην ΕΕ λειτουργούσαν στο κέντρο των Βρυξελλών έναν οίκο ανοχής;
Σαν γερμανός δημοσιογράφος είναι καλο να κακολογείς τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, γιατί αυτό δεν βλάπτει την καριέρα σου. Εδώ όμως, μπροστά στην πόρτα μας, οι ίδιοι κλείνουν καλύτερα τα μάτια τους. Για να μην βλέπουν τίποτε.

Ομορφο δαχτυλίδι απο χαρτί .

paper_ring_05
paper_ring_01
paper_ring_05

Η αισιοδοξία οδηγεί σε μακροζωία

Η θετική στάση για τη ζωή δίνει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης για ασθενείς με πρόβλημα στην καρδιά, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες οι οποίες έλαβαν χώρα στο Πανεπιστήμιο Duke στην Ατλάντα.

Συγκεκριμένα, δόθηκε ερωτηματολόγιο σε περισσότερους από 2.800 ασθενείς με καρδιακή νόσο από τους οποίους ζητήθηκε να αναφέρουν την πεποίθησή τους σχετικά με την ικανότητα ανάρρωσης και επιστροφής στη ρουτίνα.

Το αποτέλεσμα ήταν μετά από 15 χρόνια, να πεθάνουν 1.637 από τους ασθενείς. Από αυτούς, 885 θάνατοι αποδόθηκαν σε καρδιοπάθεια. Ασθενείς με θετική διάθεση είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν την περίοδο που διήρκεσε η έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Archives of Internal Medicine’, δήλωσαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Duke.

Μάλιστα, ο αυξημένος κίνδυνος θανάτου μεταξύ των απαισιόδοξων παρέμενε ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπόψη άλλους παράγοντες, όπως σοβαρότητα καρδιοπάθειας, ηλικία, φύλο, εισόδημα, κατάθλιψη και κοινωνική στήριξη.

Ο επικεφαλής της έρευνας, John. C. Barefoot, δήλωσε ότι η έρευνα είναι μοναδική επειδή δείχνει ότι η διάθεση του ασθενούς απέναντι στη νόσο δεν επηρεάζει μόνο την ικανότητα επιστροφής σε ομαλό τρόπο ζωής αλλά και τη μακροπρόθεσμη υγεία και τελικά την επιβίωση..
newsbomb.gr

Κατάρευση διάβασης στην Κίνα .

street-collapse
street-collapse
street-collapse
street-collapse

H Σιδηρα Κυρία της Estee Lauder είναι Ελληνιδα...

ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΜΕ ΛΑΜΠΡΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ, ΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ, ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ. Η ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ GARINOIS-ΜΕΛΕΝΙΚΙΩΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ESTEE LAUDER.


Η ιστορία της ξεκινάει από τη Δράμα, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα σε μια παραδοσιακή οικογένεια. Οι αναφορές στους γονείς της είναι συχνές, σημεία αναφοράς για έναν άνθρωπο ισορροπημένο. Ο πατέρας της, που διακαώς θέλει έναν γιο, δεν τα καταφέρνει, αφού αποκτάει τρεις κόρες, αλλά αυτό καθόλου δεν τον εμποδίζει από το να μεγαλώσει τη μεσαία του, Γεωργία, σαν αγόρι. «Ήταν πολύ φιλόδοξος και μου πρόσφερε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Με ανέθρεψε με την πίστη ότι μπορώ να κάνω τα πάντα, ότι δεν υπάρχουν όρια. Η μητέρα μου, Αφροδίτη, είναι πολύ γενναιόδωρη. Είναι το ειδικό μου βάρος και την έχω εδώ (σ.σ. δείχνει την καρδιά της). Όταν έχω προβλήματα στη δουλειά, της τηλεφωνώ. Έχει μια απλοϊκότητα, που με βοηθάει να παίρνω τις σωστές αποφάσεις».
Πέρασε πρώτη στο πολυτεχνείο της Αθήνας και με διπλή υποτροφία απο το ιδρυμα Μποδοσάκη και fullBright πηγαίνει για μεταπτυχιακές σπουδές στο ΜΙΤ της Αμερικής.
Η Γεωργία Garinois-Mελενικιώτου έχει μια μακρόχρονη λαμπερή καριέρα στο χωρο της ομορφιάς και μετα απο 24 χρόνια επιτυχημένης καριέρας στην πολυεθνική johnson &johnson της προταθηκε θέση στην estee lauder.
Τον Απρίλιο του 2010 ο όμιλος Estee Lauder ανακοινώνει με κάθε επισημότητα οτι η κυρία Γεωργία Garinois-Μελενικιώτου αναλαμβάνει αντιπρόεδρος του Corporate Marketing και μέλος της ηγετικής ομάδας του ομίλου.

 Μιλάει πολύ, γελάει δυνατά, κάνει έντονες χειρονομίες -στοιχεία εξωστρεφούς ανθρώπου- και επαναλαμβάνει συνέχεια τις λέξεις τύχη και σύμπτωση, ως καθοριστικούς παράγοντες στη ζωή της. Θαρρείς και τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά, οι υποτροφίες, η καριέρα, οι επαγγελματικές επιτυχίες έγιναν μόνο με ένα ελαφρύ σπρώξιμο της μοίρας και τη μίνιμουμ δική της συμμετοχή -άλλο ένα στοιχείο που φανερώνει μετριοφροσύνη.
Σήμερα ζει στη Ν Υορκη ειναι παντρεμένη με τον Fillip Garinois και έχει δ΄υο παιδιά.
'Θα ήθελα να κάνω κάτι για τη ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Δράμα .

Το όνειρό μου είναι να ιδρυθεί, με τη βοήθεια της Εstee Lauder ,ενα ίδρυμα που θα χρηματοδοτεί όσες νέες κοπέλες θέλουν να σπουδάσουν και δεν έχουν τα μέσα..΄

Μια Ελληνίδα άξια που τιμά τον τόπο της και μας κάνει περήφανους...Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/#ixzz1FNNA2LrO

Έγκυος και… αισθησιακή η Eva Herzigova

Το ντεμπούτο της στον χώρο της μόδας το έκανε την δεκαετία του ’90 ως το πρόσωπο και το σώμα της εταιρείας εσωρούχων Wonderbra, και πολύ γρήγορα κυριάρχησε στις παγκόσμιες πασαρέλες, ενώ φωτογραφίες της κοσμούσαν μερικά από τα μεγαλύτερα περιοδικά του πλανήτη.

Για την 37χρονη σήμερα Eva Herzigova η τέλεια σιλουέτα ήταν πάντα ένα από τα πολλά προσόντα της, πλέον όμως δεν έχει κανέναν δισταγμό να φωτογραφηθεί για το τεύχος Απριλίου του γνωστού περιοδικού Harper’s Bazaar, αποκαλύπτοντας τις καμπύλες που πρόσφατα απέκτησε, αφού είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

Η Τσέχα καλλονή, που είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Gregorio Marsiaj, λάμπει από ευτυχία και ομορφιά, καθώς διανύει τον έβδομο μήνα της κύησης. Ντυμένη με την τελευταία τάση της μόδας από τους οίκους Lanvin, Christian Dior και Chanel, δείχνει αστραφτερή και αέρινη, και φαίνεται να απολαμβάνει τις νέες της καμπύλες.

«Η εγκυμοσύνη έχει να κάνει περισσότερο με τον αισθησιασμό, παρά με το να είσαι σέξι. Αισθάνεσαι πολύ γυναίκα. Λάμπεις κυριολεκτικά, κυρίως τους τρεις πρώτους μήνες. Είναι λες και έκανα πλαστική στο πρόσωπο και το στήθος» είπε στο περιοδικό η εγκυμονούσα Eva.

Όπως παραδέχεται την τρομοκρατεί η ιδέα ότι κάποιες celebrities προγραμματίζουν την γέννηση του παιδιού τους με την βοήθεια της καισαρικής, πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι μήνες της κύησης. «Θέλω να γεννήσω φυσιολογικά σε εννέα μήνες» λέει το όμορφο μοντέλο που ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της τον περασμένο Οκτώβριο.

Την Τετάρτη ανοίγει τις πύλες του το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου ,

Ένα από τα οχήματα που θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι επισκεφθούν το Μουσείο

Την προσεχή Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011 αναμένεται να ανοίξει τελικά τις πύλες του το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, το οποίο βρίσκεται στο καινούργιο εμπορικό κέντρο του ομίλου Χαραγκιώνη, «Athenian Capitol», επί των οδών Γ' Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού και Πατησίων, στο κέντρο της Αθήνας.

Σε πρώτη φάση θα εκτεθούν στο μουσείο 110 αυτοκίνητα από τα συνολικά 294 που αριθμεί σήμερα η συλλογή. Το αρχαιότερο αυτοκίνητο της συλλογής που θα εκτίθεται στο Μουσείο είναι μια πυροσβεστική αντλία του 1895 ουγγρικής προέλευσης και το νεότερο είναι μια Ferrari 308 GTS του 1980.

Μεταξύ άλλων, στο μουσείο θα εκτίθεται η Mercedes 300 SL Gullwing του Πωλ Νιούμαν, η Chrysler Ιmperial κατασκευής 1959 που ανήκε στον Ρόμπερτ Πλαντ, μέλος του φημισμένου αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Led Ζeppelin, η Lancia Αurelia κατασκευής 1953, προσωπικό αυτοκίνητο του Lorenzo Βandini (διάσημου οδηγού της Formula 1).

Πρωτοεμφανιζόμενοι σκηνοθέτες κόντρα στην κρίση ,

Από αριστερά, ο Δημήτρης Καραντζάς, ο Θάνος Παπακωνσταντίνου, ο Ζαφείρης Χαϊτίδης και η Σύλβια Λιούλιου. Με αποσκευές την πίστη και την αγάπη τους για το θέατρο, οι τέσσερις σκηνοθέτες βουτούν σε βαθιά νερά ελπίζοντας σε μια μεγάλη πορεία

Είναι νέοι και στην ηλικία και στη δουλειά. Ξεκίνησαν να σπουδάζουν υποκριτική, αλλά στράφηκαν σχεδόν αμέσως στη σκηνοθεσία, αναλαμβάνοντας το ρίσκο μιας παράστασης... εν μέσω κρίσης. Και οι τέσσερις επιχειρούν, ουσιαστικά, να δώσουν τα πρώτα ολοκληρωμένα δείγματα δουλειάς. Είναι ο Δημήτρης Καραντζάς, 23 ετών, ο Θάνος Παπακωνσταντίνου, 31, η Σύλβια Λιούλιου, 31, και ο Ζαφείρης Χαϊτίδης, 36 ετών. Με αποσκευές την πίστη και την αγάπη τους για το θέατρο, οι τέσσερις σκηνοθέτες έχουν πίσω τους μια μικρή ιστορία και μπροστά τουςελπίζουν- μια μεγάλη πορεία.

«Είναι σήμερα ηρωικήσχεδόν πράξηνα κάνεις θέατρο» παραδέχονται ο καθένας με τον τρόπο του, καθώς οι πρεμιέρες των παραστάσεών τους είτε προετοιμάζονται είτε μόλις έγιναν. Με τον ενθουσιασμό της πρώτης φοράς, ξέρουν ότι κινούνται κάπου ανάμεσα στον ηρωισμό και στην άγνοια. «Η αναμέτρηση με τον εαυτό σου, με την ψυχολογική σου κατάσταση,είναι καθημερινή» λένε. Κανένας τους όμως δεν τα παρατάει. Ξέρουν ότι οι απαιτήσεις είναι πολλές, ότι οι παραγωγές κοστίζουν, αλλά προτιμούν να κάνουν κάποια άλλη δουλειά, λιγότερο ή περισσότερο σχετική με το θέατρο, παρά να εγκαταλείψουν τα όνειρά τους. Αλλωστε όλοι έχουν πίσω τους μια οικογένεια να τους στηρίζει...

«Δουλεύω για τα οράματα των άλλων, ώστε να μαζεύω χρήματα για τα δικά μου οράματα» λέει ο Ζαφείρης Χαϊτίδης. Εχοντας στο ενεργητικό του ταινίες μικρού μήκους και πολλά βιντεοκλίπ, μόλις ανέβασε και την πρώτη του θεατρική παράσταση: ως την Πρωτομαγιά θα παίζεται στη σκηνή Βlack Βox του θεάτρου Επί Κολωνώ «Ο καλός μαθητής». Το έργο είναι βασισμένο στη νουβέλα του Στίβεν Κινγκ «Αpt pupil», η οποία μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1998 με τίτλο «Μαθήματα φόβου», και παίζουν οι Μελέτης Γεωργιάδης, Νέιθαν Τόμας, Δημήτρης Καρανίκας και Νίκος Παντελίδης.

«Το θέατρο είναι η κρυφή μου αγάπη» τονίζει. «Είμαι δοσμένος σε αυτό και ξέρω ότι μόνο με την αφοσίωση και το πάθος μπορείς να καταφέρεις κάτι. Είναι ακόμη πιο δύσκολο όταν είσαι μόνος σου,χωρίς ομάδα. Ως προς το οικονομικό, στηρίζομαι στον εαυτό μου και στη βοήθεια από τον πατέρα μου. Είναι όμως πολύ υψηλό το κόστος». Φανατικός θεατής του Επί Κολωνώ, ο Ζαφείρης Χαϊτίδης επέλεξε συνειδητά τον συγκεκριμένο χώρο και αφιέρωσε τα τελευταία τρία χρόνια για να την προετοιμάσει.

Το βάπτισμα παίρνει και η Σύλβια Λιούλιου με τον «Πελεκάνο» του Στρίντμπεργκ που θα παρουσιάζεται στο Βios Βasement ως το τέλος Μαρτίου. Με τα κλασικά κείμενα ως αφετηρία και γέφυρα, η νεαρή δημιουργός επέλεξε το πιο αυτοβιογραφικό έργο του σουηδού συγγραφέα, σε μετάφραση Ερι Κύργια. Καταπιάνεται
με θέματα που τον είχαν απασχολήσει και σε προηγούμενα έργα του: ο θάνατος, ο έρωτας, η σεξουαλικότητα, η βιαιότητα των οικογενειακών σχέσεων. Δύο άνδρες, ο Λαέρτης Βασιλείου και ο Μιλτιάδης Φιορεντζής, επιχειρούν να αφηγηθούν την ιστορία μιας οικογένειας μετά τον θάνατο του πατέρα.

Who is Who Στη διάθεση του κοινού η 5η έκδοση της σειράς στην Ελλάδα ,


Στη διάθεση του κοινού βρίσκεται πλέον η 5η έκδοση του νέου «Who is Who» στην Ελλάδα. Ο κάθε τόμος είναι ανανεωμένος και περιλαμβάνει πάνω από 5.000 βιογραφικά προσωπικοτήτων από διάφορες επαγγελματικές ομάδες, όπως ακαδημαϊκούς, ιατρούς, πολιτικούς, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες. Όλα τα μέλη έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων και μπορούν να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες νέων και παλαιότερων μελών.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια συλλεκτική έκδοση χρήσιμη για κάθε επαγγελματία στο χώρο του και έναν οδηγό με σπάνια στοιχεία και πληροφορίες για κάθε ερευνητή και αξίζει κανείς να έχει στη βιβλιοθήκη του.

Καταγράφει μοναδικά και ανεπανάληπτα ιστορικά ντοκουμέντα και επιτεύγματα από σημαντικές εν ζωή προσωπικότητες στο χώρο τους. Κάθε δερμάτινος τόμος ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά, με άριστης ποιότητας δέρμα στο δέσιμο και χρύσωμα στο εξώφυλλο, ενώ διατίθεται και τόμος σε λινόδετη μορφή.

Αλκις Κούρκουλος «Η τηλεόραση σε ξεζουμίζει όσο πουλάς»,


Μια σειρά που μπήκε στο συρτάρι για μία τριετία, το «Χωρίς όρια» στον Αntenna, ξαφνικά ανασύρεται για να καλύψει κενά του προγράμματος. Ο Αλκις Κούρκουλος, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο σίριαλ, μιλάει στο «Βήμα» για την τηλεόραση, την κρίση, την έκθεση της προσωπικής ζωής του και την εικόνα του.

- Ποια ήταν η επίσημη δικαιολογία που σας δόθηκε για το ότι δεν παιζόταν η σειρά «Χωρίς όρια» εδώ και τρεις σεζόν;

«Γιατί να μας δοθεί δικαιολογία; Δεν υπάρχει λογική σε αυτή τη δουλειά, δεν έχω δει ποτέ λογική. Και αναφέρομαι και στη δουλειά και στον χώρο της τηλεόρασης».

- Σας πείραξε; «Οχι. Το πώς λειτουργούν τα κανάλια, σε όλους τους τομείς, είναι κάτι που είναι έξω από τη λογική μου». - Σας έχει ενοχλήσει κάτι συγκεκριμένο στην τηλεόραση και το λέτε αυτό;

«Η αντιμετώπιση προς τους ανθρώπους, όχι μόνο τους ηθοποιούς, οι οποίοι έχουν προσφέρει. Μόλις η τηλεόραση ή τα κανάλια νιώθουν ότι οι άνθρωποι δεν έχουν κάτι να προσφέρουν τους πετάνε. Τους ξεζουμίζουν όσο πουλάνε, αυτός είναι και ο μόνος γνώμονας κάθε καναλιού. Δεν υπάρχει κανένα καλλιτεχνικό κριτήριο στα κανάλια. Οι σειρές που γίνονται και έχουν κάποιο επίπεδο έχουν μεγάλο παράγοντα τύχης. Δεν θα γινόταν μια σειρά εξαιρετική όπως “Το Νησί” αν δεν υπήρχε το μπεστ σέλερ της Χίσλοπ. Δεν θα επένδυαν τόσα λεφτά αν δεν πίστευαν ότι θα πουλήσει και στο εξωτερικό. Αυτή είναι η άποψή μου».

- Αυτό συνέβαινε πάντα ή είναι κά τι που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης;

«Πάντα συνέβαινε αλλά τώρα τελευταία είναι χειρότερα τα πράγματα. Και βέβαια δεν φταίει το ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα κανάλια. Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα μόνο λεφτά φέρνει. Από αλλού χάνουν».

- Εννοείτε από τον ενημερωτικό τομέα;

«Προφανώς!». - Συμμετείχατε σε επιτυχημένες σειρές και γίνατε ιδιαίτερα δημοφιλής.Γιατί ξαφνικά φύγατε από το προσκήνιο; Ηταν επιλογή σας; «Οχι, δεν ήταν επιλογή μου. Δεν έτυχε, απλά».

- Το γεγονός ότι εκτός από ηθοποιός είστε και επιχειρηματίας στο θέατρο σάς στερεί τη χαρά του ηθοποιού;

«Ναι, πάρα πολύ. Προσπαθώ να το αποφύγω αλλά έχω μπει σε έναν περίεργο δρόμο αυτόν τον καιρό. Δεν είναι θέμα στοιχήματος. Προτιμώ να στοιχηματίζω σε ρόλους και όχι σε παραγωγές. Δεν ξέρω αν θα αντέξω άλλο. Επεσα ακριβώς στην περίοδο της κρίσης. Εχω πάθει οικονομική ζημιά. Ισως να μην είμαι καλός παραγωγός και δεν μ΄ ενδιαφέρει κιόλας». - Τα στοιχήματα που βάλατε με τους ρόλους τα έχετε κερδίσει;

«Δεν ξέρω. Το κοινό θα το πει αυτό. Αυτό που μετράει είναι τα στοιχήματα που έχω βάλει με τον εαυτό μου. Νιώθω ωραία, πιστεύω ότι έχω εξελιχθεί ως ηθοποιός. Και αυτό που βοηθάει στην εξέλιξη είναι η δουλειά και το να συνεργάζεσαι με καλούς ηθοποιούς, να έχεις καλή ομάδα».

- Στην τηλεόραση η εικόνα σας είναι αυτή του ζεν πρεμιέ,του γοητευτικού.Γιατί δεν τολμάτε να τσα λακωθείτε; «Τι θα έπρεπε να κάνω; Να μην είμαι γοητευτικός;».

- Ενδεχομένως να επιλέγατε ρόλους που δεν θα ενίσχυαν τη συγκεκριμένη εικόνα.

«Στο θέατρο το έχω κάνει, στην τηλεόραση μου ζήτησαν συγκεκριμένα πράγματα. Δεν έτυχε. Δεν τολμάει πολύ η τηλεόραση».

- Τη ζωή σας την προστατεύετε; Εφέτος έγινε μια συζήτηση η οποία δεν είχε ξαναγίνει στο παρελθόν. «Εχετε ακούσει περίπου πώς είμαι και τι κάνω; Ασχολούμαι με αυτά εγώ; Είκοσι πέντε χρόνια θα μπορούσα να κάνω πράγματα, κάτι θα είχε ακουστεί, θα υπήρχε μια ιστορία. Δεν υπάρχει δυνατότητα να προστατευθούμε, μόνο να κρυφθούμε. Ξαναέγινε στο παρελθόν κάτι αντίστοιχο. Οσο υπάρχουν κενές σελίδες στα περιοδικά δεν γίνεται να το εμποδίσω αυτό».
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory