Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Σεξουαλική παρενόχληση σε Υπηρεσία των Σωμάτων Ασφαλείας

Ανάστατο είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Flashnews.gr το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ηρακλείου από την απόπειρα σεξουαλικής, παρενόχλησης στελέχους της Υπηρεσίας σε γυναίκα συνάδελφό του.

Ήδη για το θέμα έχουν ενημερωθεί υψηλόβαθμα στελέχη του Αρχηγείου ενώ ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής της υπόθεσης, είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά με μηνύματα στο κινητό της και γνωστή δημοσιογράφο του Ηρακλείου.

Η υπόθεση έχει "ταρακουνήσει" την ηγεσία του Λιμεναρχείου, αφού γεννά καχυποψία και δυσάρεστο κλίμα στα στελέχη της υπηρεσίας..

Έκτη μαζική εξαφάνιση των ειδών;


Η έκτη μαζική εξαφάνιση των ειδών στην ιστορία του πλανήτη ενδεχομένως να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ισχυρίζονται οι επιστήμονες.

Η έκτη μαζική εξαφάνιση των ειδών στην ιστορία του πλανήτη ενδεχομένως να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ισχυρίζονται οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με δημοσίευση της επιθεώρησης «Nature», οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στις ΗΠΑ, υποστηρίζουν ότι πολλά είδη ζώων, ανάμεσά τους και μεγάλος αριθμός θηλαστικών, βρίσκονται στο χείλος του ολοκληρωτικού αφανισμού τους από τη Γη.

Ισχυρίζονται μάλιστα ότι η ραγδαία μείωση που παρατηρείται στους πληθυσμούς τους πραγματοποιείται το ίδιο γρήγορα με τις πέντε προηγούμενες εξαφανίσεις των ειδών που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 540 εκατομμύρια χρόνια.

Σε κίνδυνο πολλά θηλαστικά

«Εάν παρατηρήσει κανείς μόνο τα θηλαστικά που απειλούνται από άμεσο αφανισμό – εκείνα δηλαδή που εμφανίζουν κίνδυνο εξαφάνισης τουλάχιστον 50% κατά τις τελευταίες τρεις γενιές – και υποθέσει ότι σε 1.000 χρόνια δεν θα υπάρχουν πλέον, τότε μπορεί να καταλάβει ότι έχουμε πλέον ξεφύγει από το φυσιολογικό πλαίσιο και ότι κινούμαστε προς την κατεύθυνση της μαζικής εξαφάνισης» δηλώνει ο καθηγητής Άντονι Μπαρνόσκι.

Τονίζει ακόμα ότι, εάν τα ζώα που στην παρούσα φάση συγκαταλέγονται στην κατηγορία των απειλούμενων ειδών, εξαφανίζονταν τελικά και ο ρυθμός αυτός συνεχιζόταν, τότε η έκτη μαζική εξαφάνιση θα μπορούσε να αποτελεί πραγματικότητα σε 3-22 αιώνες από σήμερα.

«Μέχρι στιγμής, το 1-2% όλων των γνωστών ειδών έχει ήδη εξαφανιστεί, σε πληθυσμιακές ομάδες που μπορούμε να παρακολουθήσουμε. Από τους αριθμούς αυτούς λοιπόν, φαίνεται ότι δεν βρισκόμαστε πολύ μακριά από τον δρόμο της μαζικής εξαφάνισης. Ωστόσο, ακόμη οφείλουμε να σώσουμε μεγάλο μέρος της χλωρίδας και πανίδας της Γης» επισημαίνει ο καθηγητής.

Ρυθμός μαζικής εξαφάνισης

Μετρήσεις βιολόγων πάντως δείχνουν ότι, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 500 ετών, τουλάχιστον 80 είδη θηλαστικών από τα αρχικά 5.580 έχουν ήδη εξαφανιστεί από τον πλανήτη.

Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι ο μέσος εκτιμώμενος ρυθμός εξαφάνισης των θηλαστικών μέχρι τώρα ήταν μικρότερος από την εξαφάνιση δύο ειδών ανά ένα εκατομμύριο έτη, ο τωρινός ρυθμός κατά τους ειδικούς, είναι πολύ ταχύτερος.

«Για τον λόγο αυτό, ο σύγχρονος ρυθμός εξαφάνισης παραπέμπει σε ρυθμό μαζικής εξαφάνισης» καταλήγει ο καθηγητής Μπαρνόσκι..
Βενιού Ειρήνη

Κάνει κακό το αλάτι στην υγεία μας ?


Αυστραλοί ερευνητές αμφισβητούν τις γενικές οδηγίες των ειδικών (λιγότερο αλάτι για καλύτερη ζωή), που παροτρύνουν τους διαβητικούς να μειώσουν το αλάτι στη διατροφή τους.
Σε μελέτη που έκαναν… διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με τα υψηλότερα επίπεδα νατρίου στα ούρα τους είχαν το μικρότερο κίνδυνο θανάτου σε διάστημα 10 ετών.
«Τα δεδομένα αυτά θέτουν υπό αμφισβήτηση τις συστάσεις που θέλουν όλους τους ενήλικες να πρέπει να προσπαθήσουν να μειώσουν την πρόσληψη αλατιού», δήλωσε ο Δρ Elif I. Ekinci από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης στη Βικτόρια.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι πρέπει να το παρακάνετε με το αλάτι.
πηγη

Τι σου κάνει η πείνα....απίστευτο!!

ψαρια,πατρα,πειναΤι μπορεί να σου κάνει η πείνα!
Αν ακούγοντας περιστατικά απειλής ή σωματικής βλάβης για λίγα ευρώ ή φαγητό κανείς αγανακτεί, εν προκειμένω δεν έχει παρά να γελάσει με αυτό που σκαρφίστηκε μετανάστης στην Πάτρα προκειμένου να κορέσει την πείνα του.
Όλα ξεκίνησαν -σύμφωνα με το thebest.gr- όταν παρέα γνωστών και εύπορων Πατρινών πήγε σε γνωστή ψαροταβέρνα στην παραλιακή Πατρών και παρήγγειλε ακριβά και νοστιμότατα ψάρια.
Ο σερβιτόρος πήρε την παραγγελία, την έδωσε στην κουζίνα και μετά από λίγη ώρα το φαγητό ήταν έτοιμο και ειδοποιήθηκε το γκαρσόνι για να μεταφέρει την πιατέλα στο τραπέζι της παρέας.
Ελάχιστα μετά αφού τα άφησε στο τραπέζι των πελατών της ταβέρνας, όμως, εμφανίστηκε ένα άλλο γκαρσόνι -μελαμψό- φορώντας κανονική στολή! Το δεύτερο γκαρσόνι (που στην πραγματικότητα ήταν ο μετανάστης μεταμφιεσμένος) επικαλούμενος ότι κάτι είχαν ξεχάσει να βάλουν στην πιατέλα, την πήρε πίσω λέγοντας ότι θα φέρει σε μισό λεπτό.
Το μισό λεπτό έγινε ολόκληρο και στη συνέχεια πεντάλεπτο, μέχρις ότου η παρέα των εύπορων Πατρινών ζήτησε να μάθει τι είχαν γίνει τα ψάρια! Μετά από έναν σουρεάλ διάλογο του στυλ «μα σας τα φέραμε», «ναι αλλά μετά τα πήρατε και δεν τα ξαναφέρατε», συνειδητοποίησαν όλοι -μαγαζάτορας, γκαρσόνι και πελάτες- ότι το δεύτερο γκαρσόνι δεν ήταν παρά ένας μεταμφιεσμένος πεινασμένος μετανάστης ο οποίος με το πανούργο του σχέδιο κατάφερε να εξασφαλίσει μια πιατέλα με πεντανόστιμα ψάρια!
Αν μη τι άλλο, δένει και με το κλίμα του Καρναβαλιού στην Πάτρα…!

http://ektiesthisi.blogspot.com/

Εντυπωσιακή κατεδάφιση .

Το πιο τριχωτό κορίτσι στον κόσμο!

 
Το πιο τριχωτό κορίτσι στον κόσμοΜοιάζει βγαλμένη μέσα από κάποια κινηματογραφική ταινία φαντασίας. Κι όμως, η 11χρονη Ταϊλανδή Σουπάτρα Σασουφάν δεν είναι φανταστική ηρωίδα της μεγάλης οθόνης αλλά απολύτως πραγματική.
Πηγαίνει σχολείο, της αρέσει το κολύμπι και ο χορός, παίζει με τα άλλα παιδιά και κυκλοφορεί στους δρόμους της Μπανγκόκ, της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης.
Η 11χρονη είναι, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Guinness, το πιο τριχωτό κορίτσι στον κόσμο. Μια ματιά στην φωτογραφία της, αρκεί προκειμένου να πειστεί κανείς για του λόγου το αληθές.
Η μικρή Ταϊλανδή είναι ένας από τους περίπου 50 ανθρώπους που πάσχουν εν έτει 2011 από το επονομαζόμενο «σύνδρομο του λυκανθρώπου», μια σπάνια ασθένεια η οποία οφείλεται σε ένα «λάθος» χρωμόσωμα και προκαλεί εντονότατη τριχοφυΐα.
«Είμαι πολύ ευτυχισμένη που μπήκα στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, τα παιδιά στο σχολείο παλαιότερα με κορόιδευαν αλλά όχι πια, έχω συνηθίσει την κατάστασή μου, απλώς μερικές φορές δυσκολεύομαι να δω όταν οι τρίχες γύρω από τα μάτια μου μακραίνουν», δηλώνει η τριχωτή μικρή η οποία όταν μεγαλώσει θέλει «να γίνει ιατρός και να θεραπεύει τους ανθρώπους».

Τρελά κοτόπουλα .

funny chickens17 Crazy Looking Chickens
funny chickens16 Crazy Looking Chickens
funny chickens14 Crazy Looking Chickens
funny chickens12 Crazy Looking Chickens
funny chickens05 Crazy Looking Chickens
funny chickens03 Crazy Looking Chickens

Κόβουν το σεξ οι Αμερικανοί


Συντηρητισμός και θρησκεία περιορίζουν τη διάθεση των νέων για ανακάλυψη της ηδονής.
Ουάσινγκτον.

Λιγότερο σεξ κάνουν οι Αμερικανοί έφηβοι και νεαροί ενήλικες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης και πλέον αξιόπιστης έρευνας που έγινε σε 5.300 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και η μελέτη δεν ρίχνει φως στις αιτίες του φαινομένου, οι αριθμοί μιλούν για ξεκάθαρη μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας στις τάξεις των ατόμων ηλικίας 15 έως 24 ετών.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι σε αυτή την τάση έχει παίξει σημαντικό ρόλο η έμφαση που δίνεται πλέον στην αποχή από το σεξ πριν τον γάμο ή την έστω την ενηλικίωση στην Αμερική. Άλλοι εκτιμούν ότι η ενημέρωση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και η ανησυχία που μεταδίδουν στα παιδιά τους γονείς που έχουν δει την κρίση του AIDS να εκτυλίσσονται, αποτελούν βασικούς παράγοντες. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι αυτή η γενιά εφήβων και νέων παρουσιάζει μικρότερη τάση για πειραματισμό με τα ναρκωτικά ή το σεξ.

Συγκεκριμένα, την τελευταία δεκαετία τα άτομα ηλικίας 15 έως 24 ετών που δηλώνουν ότι είχαν κάποιο είδος σεξουαλικής επαφής έχει πέσει από το 78% στο 72%. «Αν και η μείωση μοιάζει μικρή, αλλά είναι σημαντική», λέει δόκτωρ Αντζάνι Σάντρα του κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών. Αν και αρνήθηκε να εικάσει τους λόγους της μείωσης, η δόκτωρ Σάντρα υποστήριξε ότι είναι δύσκολο να ψάξουμε για σχετικές τάσεις πριν από το 2002 διότι οι προηγούμενες έρευνες δεν συγκέντρωναν λεπτομερή στοιχεία για τα διάφορα είδη σεξ.

Παρόλα αυτά, τα στοιχεία που υπάρχουν για την κολπική διείσδυση μεταξύ μη παντρεμένων εφήβων δηλώνουν μια σταθερή πτώση ήδη από το 1988.
Η μελέτη περιελάμβανε όμως στοιχεία και για μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες. Βασίστηκε σε συνεντεύξεις περίπου 13.500 άντρών και γυναικών ηλικίας 15 έως 44 ετών και διεξήχθη μεταξύ 2006 και 2008. τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με παρόμοια έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί το 2002..
Παστρικού Ελισάβετ

Μini lifting ματιών στο λεπτό!

mini lifting ματιών στο λεπτό,ματια,ρυτιδες ματιωνΈχεις μάτια με καθοδικότητα ή απλώς κουρασμένο βλέμμα; Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις (ή και στις δύο!) μπορείς με τρεις απλές κινήσεις να δώσεις στα μάτια σου την ανοδικότητα που θες! Πώς;
Βήμα 1: πιάσε τα μαλλιά σου σε ένα σφιχτό και ψηλό ponytail. Αμέσως, τα χαρακτηριστικά σου θα τραβηχτούν προς τα πάνω και ειδικά τα φρύδια σου, με αποτέλεσμα τα μάτια σου να δείχνουν πιο ανορθωμένα.
Βήμα 2: βάλε ένα touch λευκής ματ σκιάς στις κόγχες των ματιών σου ώστε να δείξουν πιο ξεκούραστα.
Βήμα 3: χρησιμοποίησε μάσκαρα μόνο στις άνω βλεφαρίδες. Αν απλώσεις μάσκαρα και στις κάτω αυτομάτως τα χαρακτηριστικά σου θα "τραβηχτούν" προς τα κάτω και θα προσθέσεις καθοδικότητα, ειδικά αν έχεις τέτοιο σχήμα ματιών.
 

Το σινεµά παίζει τζαζ και ροκ ,


Πάµε σινεµά να ευχαριστηθούµε µουσική.
Παράδοξο; Οχι ακριβώς.
Ο κινηµατογράφος «Δαναός» από σήµερα και όλες τις Τρίτες του Μαρτίου θα πληµµυρίζει από εικόνες µε νότες
Μια κινηµατογραφική παράδοση που ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘70 επανέρχεται στο 2011. Και µάλιστα πληµµυρισµένη µε νότες. Γιατί ο κινηµατογράφος «Δαναός» την επαναφέρει στον ίδιο χώρο µε ένα αφιέρωµα υπό τον τίτλο «Μουσικός Μάρτης».

Οι Τζακ και Μεγκ Γουάιτ, δηλαδή οι White Stripes, τα καρτούν Chico και Rita, ο Τζον Λένον µε τη Γιόκο Ονο γίνονται συνεπιβάτες στο ίδιο ταξίδι κάνουν στάση στη Λεωφόρο Κηφισίας και πιάνουν θέση στη µεγάλη οθόνη για να ξετυλίξουν ιστορίες ζωής, δεµένες µε νότες – από απόψε και κάθε Τρίτη στις 20.30.

Απόψε θα προβληθεί η ταινία «Under great white northern lights» του Εµετ Μαλόι. Είναι ένα µεγάλου µήκους µουσικό ντοκιµαντέρ εµπνευσµένο από τους White Stripes. Γυρισµένο το 2009, θα µπορούσε να πει κάποιος πως το φιλµ έγινε µε το βλέµµα να κοιτά πολύ µπροστά.

Απόδειξη; Στις 2 Φεβρουαρίου 2011 οι Τζακ και Μεγκ Γουάιτ ανακοίνωσαν επισήµως τη διάλυση του γκρουπ.

Το φιλµ ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας τους πιάνοντάς την από την αρχή, κάπου µέσα στο 1997, όταν οι Τζακ και Μεγκ Γουάιτ αποφάσισαν να πάνε κόντρα στο mainstream ρεύµα της εποχής και δηµιούργησαν ένα συγκρότηµα µε βαριές κιθάρες και αµφιλεγόµενη αισθητική. Μία δεκαετία αργότερα το ξεχωριστό ζευγάρι µουσικών κατάφερε να περιοδεύσει στον Καναδά µε τον πιο αλλόκοτο τρόπο και να καταγράψει τις καλύτερες στιγµές της καριέρας του σε µια περιεκτική κινηµατογραφική ιστορία. Το ανατρεπτικό αυτό ντοκιµαντέρ απέσπασε ακόµη και τον θαυµασµό του Τζιµ Τζάρµους.

Ο χορογράφος και διευθυντής σκηνής του «West Side Story», Τζερόµ Ρόµπινς, έναν χρόνο µετά τη δηµιουργία του θρυλικού µιούζικαλ, χορογράφησε ένα έργο που αναπαριστά πιστά την κατάσταση της νεολαίας στο νεοϋορκέζικο αστικό τοπίο.

Το «NY Export: Opus Jazz» (8 Μαρτίου) είναι το πρώτο φιλµ που επινοήθηκε, δηµιουργήθηκε και παρήχθη από χορευτές. Είναι µια κινηµατογραφική αποτύπωση που αναδεικνύει τις εκρηκτικές χαρές αλλά και τις έντονες απογοητεύσεις της νεολαίας σε µια πόλη που ποτέ δεν κοιµάται. Μια ιστορία πάθους, δηµιουργίας και καταστροφής που συγκινεί και γοητεύει από το πρώτο της κιόλας λεπτό είναι το φιλµ «Chico and Rita» (15 Μαρτίου) που υπογράφουν ο βραβευµένος µε Οσκαρ Φερνάντο Τρουέµπα και ο σχεδιαστής της µασκότ των Ολυµπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης, Χαβιέρ Μαρικάλ.

Κινούµενο σχέδιο, εναλλακτική αφήγηση, αυτοσχεδιασµός και εντυπωσιακή σκηνοθεσία ντύνονται µε τον µουσικό µανδύα των Τσάρλι Πάρκερ, Ντίζι Γκιλέσπι, Τίτο Πουέντε και Θελόνιους Μονκ.

Google: «Συγγνώμη» για τα σβησμένα email,


«Συγγνώμη» ζήτησε η Google από τους χρήστες της υπηρεσίας Gmail οι οποίοι έχασαν όλα τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα, εξαιτίας ενός προβλήματος που οδήγησε στην διαγραφή των δεδομένων που τηρούσαν στους λογαριασμούς τους.

Το πρόβλημα επηρέασε δεκάδες χιλιάδες χρήστες, κυρίως στις Η.Π.Α. Ωστόσο, σημειώθηκαν περιστατικά διαγραφής των μηνυμάτων από λογαριασμούς του Gmail και στην Ελλάδα, σύμφωνα με αναγνώστες των «ΝΕΩΝ».

Με χθεσινή της ανακοίνωση η Google γνωστοποίησε ότι είχαν σβηστεί τα μηνύματα από τους λογαριασμούς του 0,08% των χρηστών του Gmail, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 155.000 ανθρώπους. Ωστόσο, σήμερα ανέφερε ότι επηρεάστηκε μόλις το 0,02% των πελατών της υπηρεσίας, δηλαδή περίπου 38.600 χρήστες.

«Δεν χάθηκαν τα email»

Η εταιρεία διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι τα email «δεν χάθηκαν ποτέ». Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, όλα τα μηνύματα φυλάσσονται σε συστήματα αποθήκευσης αντιγράφων δεδομένων (backup) και θα επανέλθουν στους λογαριασμούς των χρηστών, παρά την καθυστέρηση που σημειώνεται στην επιδιόρθωση της βλάβης.

Η νέα αρπαγή της Ευρώπης,


Ο μύθος γνωρίζει πλήθος παραλλαγές, αλλά, γενικά, έχει ως εξής: η πανέμορφη Ευρώπη, βρισκόταν σε ένα λιβάδι με τις φίλες της, όταν τη συνάντησε ο Δίας. Μόλις την είδε, την ερωτεύτηκε παράφορα. Για να την πλησιάσει, μεταμορφώθηκε σε ένα ρωμαλέο λευκό ταύρο και πήγε δίπλα της. Εκείνη, γοητευμένη από το υπέροχο και δυνατό ζώο, αποφάσισε πρώτα να το χαϊδέψει και, στη συνέχεια να το ιππεύσει. Ε, ο ταύρος – Δίας δεν ήθελε και πολύ: άρχισε να τρέχει για να την πάρει μακριά κι εκείνη φώναζε κι έκλαιγε, αλλά δεν πηδούσε, από φόβο μη σκοτωθεί. Κι έτσι, έφτασε στην Κρήτη, όπου, μια μέρα γέννησε τον Μίνωα, καρπό του έρωτα του Δία, ο οποίος, εν τω μεταξύ, την είχε βαρεθεί κι είχε επιστρέψει στον Ολυμπο, αφού πρώτα την πάντρεψε με τον τοπικό βασιλιά για να την αποκαταστήσει...
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory