Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Τρέξιμο… το ελιξίριο της νεότητας


Το ξέρατε ότι τα αθλήματα αντοχής, όπως το τζόγκινγκ και η γρήγορη ποδηλασία, μπορεί να αποτελούν ελιξίριο νεότητας; Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, αυτού του είδους η άσκηση προστατεύει από τη γήρανση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όσα από τα ποντίκια έτρεχαν τρεις φορές την εβδομάδα και επί πέντε μήνες σε έναν κυλιόμενο διάδρομο έδειχναν - και οργανικά ήταν - εξίσου νέα με τα φυσιολογικά ποντίκια, ενώ όσα δε γυμνάζονταν είχαν γκριζάρει, έχαναν το τρίχωμά τους, απομονώνονταν κοινωνικά και παρουσίαζαν μείωση της γονιμότητάς τους.

Τα ευρήματα αυτά δημοσιεύονται στην αμερικανική επιθεώρηση «Proceedings» της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS).

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι μπορούν να αποκομίσουν, παίρνοντας χάπια, τα οφέλη της συστηματικής γυμναστικής», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μαρκ Ταρνοπόλσκι, καθηγητής Παιδιατρικής & Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο ΜακΜάστερ, στο Χάμιλτον του Οντάριο.

«Αποδείξαμε με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο της αληθινής γυμναστικής όταν το ζητούμενο είναι η προστασία από τα γηρατειά. Το αληθινό ελιξίριο νεότητας είναι η γυμναστική, αλλά επειδή απαιτεί χρόνο και κόπο, οι περισσότεροι επιλέγουν να την αγνοούν», κατέληξε ο δρ Ταρνοπόλσκι..

Οταν οι γυναίκες μαγειρεύουν .
Нашите мили дами 5 част

Нашите мили дами 5 част

Κυρία, ετών...700!


Μούμια 700 ετών, πολύ καλά διατηρημένη, ανακαλύφθηκε τυχαία, τον περασμένο μήνα, στην ανατολική Κίνα κατά τη διάρκεια οδικών εργασιών στην πόλη Taizhou της επαρχίας Jiangsu.

Πρόκειται για μία γυναίκα, ύψους περίπου 1,5 μ., η οποία εκτιμάται ότι ανήκει στην ανώτατη τάξη της Δυναστείας των Μινγκ, που μεσουράνησε στην Κίνα από το 1368 μ.χ. έως το 1644 μ.χ.

Οι αρχαιολόγοι εξέφρασαν την έκπληξή τους για την εκπληκτική διατήρηση του δέρματος, των μαλλιών, των φρυδιών, αλλά και του προσώπου της, καθώς η γυναίκα έμοιαζε σαν να είχε πεθάνει πρόσφατα.
Στο αριστερό της χέρι φορούσε ένα δαχτυλίδι, ήταν ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά της Δυναστείας των Μινγκ, από μετάξι και βαμβάκι και ήταν τοποθετημένη μέσα σε ένα ξύλινο φέρετρο που περιείχε καφέ υγρό, το οποίο δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί τι είναι. Επίσης βρέθηκαν άλλα δύο ξύλινα φέρετρα που περιείχαν προσφορές.


Πρόκειται για την τελευταία από μία σειρά ανακαλύψεων στην περιοχή, καθώς από το 1979 έως το 2008 έχουν βρεθεί συνολικά πέντε μούμιες, όλες σε πολύ καλή κατάσταση.

Τα ευρήματα αυξάνουν το ενδιαφέρον για το τελετουργικό της ταφής εκείνης της εποχής.

Η Δυναστεία των Μινγκ, που ίδρυσε την Απαγορευμένη Πόλη και αναστήλωσε το Σινικό Τείχος έβαλε τη σφραγίδα της στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, συνάπτοντας τις πρώτες συμφωνίες με τη Δύση..
newsbomb.gr

Βολεύτηκα .....

Funny Kitty Picture

Επαγγέλματα που επαναφέρει η κρίση ..


Η οικονομική ευρωστία των προηγούμενων χρόνων οδήγησαν πολλά επαγγέλματα σε μαρασμό ακόμα και σε εξαφάνιση. Τα νέα, όμως, οικονομικά δεδομένα αλλάζουν, σταδιακά, τις μέχρι τώρα συνήθειες των καταναλωτών.

    Μοδίστρες, τσαγκάρηδες μπακάληδες και πολλές άλλες επαγγελματικές κατηγορίες που τα προηγούμενα χρόνια περνούσαν κρίση, επιστρέφουν στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς φαίνεται πως σε δύσκολους καιρούς προσφέρουν λύσεις με ποιότητα και φθηνές τιμές.

    Όταν τα χρήματα μιας οικογένειας δεν περισσεύουν για την αγορά καινούριων ρούχων, την "ανανέωση" της γκαρνταρόμπας αναλαμβάνουν οι ράφτες και οι μοδίστρες, η πελατεία των οποίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα τον τελευταίο χρόνο, καθώς ολοένα και περισσότεροι έχουν αρχίσει να "ξεθάβουν" από τις ντουλάπες τα παλιά τους ρούχα. Παντελόνια-καμπάνες, σακάκια με βάτες και παλτό μιας άλλης εποχής χρειάζονται τροποποιήσεις για να μπορέσουν να είναι στη μόδα και να ξαναφορεθούν.

    Πλέον, οι πελάτες φέρνουν ρούχα που είχαν στις ντουλάπες τουςεπαναφέρει η κρίση ντουλάπες τους από τις δεκαετίες του '80 και του '90 για επιδιορθώσεις και τροποποιήσεις. Γυναικεία και αντρικά ρούχα που είχαν να φορεθούν για χρόνια τώρα τ' αλλάζουμε, τα κονταίνουμε, τα στενεύουμε και είναι έτοιμα για χρήση. Τίποτα δεν πετιέται και ξαναγίνεται καινούριο", ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η μοδίστρα, Βάνα Μπαταλαμά.

    Όπως είπε, τα προηγούμενα χρόνια αρκετοί είχαν φτάσει στο στάδιο της υπερκατανάλωσης, αλλά τώρα, με την οικονομική κρίση, αρχίζουν να αλλάζουν συνήθειες: "Μας φέρνουν ρούχα με τα καρτελάκια τους, αφόρετα. Τα είχαν αγοράσει πριν από χρόνια, όμως δεν τα φόρεσαν ούτε μία φορά. Τώρα, θέλουν να τους κάνουμε κάποιες επιδιορθώσεις για να τα χρησιμοποιήσουν".

    Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα τσαγκαράδικα. Τα παπούτσια πλέον φοριούνται περισσότερο καιρό και είναι απαραίτητη η συμβολή του τσαγκάρη για να κολλήσει η σόλα και να επιδιορθωθεί το σπασμένο τακούνι.

    "Οι άνθρωποι περιορίζουν τις ανάγκες τους και δεν αγοράζουν τόσο εύκολα καινούρια παπούτσια. Σ' εμάς φέρνουν τα παλιά τους για να τα επιδιορθώσουμε και να βγάλουν τη σεζόν. Τους αλλάζουμε σόλες, τακούνια ακόμη και χρώμα, για να φαίνονται σαν καινούρια", δήλωσε  ο τσαγκάρης, Αλέκος Παπαδόπουλος.

    Η κρίση φαίνεται ν' "ανασταίνει" και τα μπακάλικα της γειτονιάς. Οι στενές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη, η ποιότητα των προϊόντων και οι καλές τιμές οδηγούν ολοένα και περισσότερους ν'Α αποφεύγουν τα μεγάλα σούπερ-μάρκετ.

    "Στα συνοικιακά καταστήματα, υπάρχει η διαπροσωπική σχέση με τον πελάτη. Στηριζόμαστε στο τρίπτυχο, ποιότητα, καλές τιμές και στενή σχέση με τους πελάτες", πρόσθεσε ο Νίκος Χατζηπέτρου, ιδιοκτήτης του καταστήματος "Μπακαλάκος".

    Τα περισσότερα προϊόντα στο συγκεκριμένο μπακάλικο πωλούνται χύμα, όπως παλιά. "Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε από την κατανάλωση και τη μεγάλη κίνηση που υπάρχει στο κατάστημα. Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, να μετράνε τα πάντα και κάποιες φορές μας ζητάνε να τους κάνουμε καλύτερη τιμή. Επίσης, αγοράζουν όσο τους χρειάζεται. Μπορεί δηλαδή να πάρουν 300 γραμμάρια φακή, 250 γραμμάρια ρύζι και τρία αβγά αντί για εξάδα, που έπαιρναν παλιότερα", λέει ο κ. Χατζηπέτρου.

Πως το έκανε αυτό ?

Unbelivable Parking Fail   cars
Unbelivable Parking Fail   cars
Unbelivable Parking Fail   cars

Μεθυστικό άρωμα… από αγελάδες

Όσοι από εσάς λατρεύετε τη μυρωδιά της εξοχής και του καταπράσινου λιβαδιού… μην προμηθευτείτε ένα νέο προϊόν με την ονομασία «Countryside air to go». Ο λόγος; Αυτά τα κουτάκια είναι γεμάτα με… τις αναθυμιάσεις που βγάζουν οι αγελάδες!

Το εν λόγω κουτάκι πωλείται στην περιοχή Adlkofen στη Βαυαρία και κοστίζει σχεδόν 6 ευρώ. Οι εμπνευστές αυτής της ιδέας βασίστηκαν στο γεγονός ότι οι πελάτες τους είναι κυρίως επαρχιώτες που έχουν μετακομίσει στην πόλη. Έτσι σκέφτηκαν ότι το «ευωδιαστό» τενεκεδάκι θα τους θυμίζει το χωριό τους…

Δεδομένης της επιτυχίας που... παραδόξως γνωρίζει το προϊόν, οι σχεδιαστές του ετοιμάζονται να ετοιμάσουν κουτάκια με τα «αρώματα» που αφήνουν τα άλογα, τα γουρούνια και τα πρόβατα..

Δεκα εφτά Μουσεία στο σπίτι σας...Περισσότερα από 1000 από τα διασημότερα έργα τέχνης παγκοσμίως. Δεκαεπτά μουσεία. 385 αίθουσες έκθεσης. 486 καλλιτέχνες. Όλα, έρχονται στο σπίτι σας για να τα απολαύσετε με την άνεσή σας, αφιερώνοντας όσο χρόνο θέλετε κάθε φορά. Και αυτό είναι μόνο η αρχή... Ο λόγος για το φιλόδοξο εγχείρημα της Google, δηλαδή το : που σας επιτρέπει να "μπείτε" κυριολεκτικά μέσα σε 1061 (για την ώρα) έργα, τα οποία σας προσφέρονται με εντυπωσιακή λεπτομέρεια εστίασης που φτάνουν σε κάθε ξεχωριστή πινελιά του ζωγράφου.

Περιηγηθείτε διαδικτυακά μέσα στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου με την βοήθεια της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί η goggle για την πλοήγηση στο εσωτερικό κλειστών χώρων. Με την τεχνολογία αυτή θα έχετε την αίσθηση ότι περπατάτε στο μουσείο και μελετάτε τα εκθέματα από απόσταση ...αναπνοής.

Προς το παρόν οι on line ξεναγήσεις αφορούν συνεργαζόμενα μουσεία από τις ΗΠΑ, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Τσεχία, την Ολλανδία και τη Ρωσία, αλλά φιλοδοξία του προγράμματος είναι η λίστα αυτή να αυξάνεται όσο περνάει ο καιρός.

Βέβαια, οι φωτογραφίες των έργων που θα μπορείτε να απολαύσετε παραμένουν πνευματική ιδιοκτησία του κάθε μουσείου και ενδέχεται μάλιστα να υπάρχουν σε αυτές -εσκεμμένα- κάποια θολά σημεία, προκειμένου να δυσχεραίνονται οι προσπάθειες αναπαραγωγής τους.

Το εξαιρετικό είναι πως κάθε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει την προσωπική του αίθουσα εκθεμάτων, με τα αγαπημένα του από κάθε μουσείο και να μοιραστεί την "γκαλερί" του με φίλους, συγγενείς και γνωστούς. Φανταστείτε δηλαδή την καταδική σας αίθουσα με τα έργα που λατρεύετε, μια online όαση που θα μπορείτε να επισκέπτεστε όσο συχνά θέλετε και να ανανεώνετε τα εκθέματά της.

Στα συν του προγράμματος συγκαταλέγονται ακόμα η άρτια οργάνωση των εκθεμάτων κάθε μουσείου (μπορείτε να κάνετε αναζήτηση με βάση το έργο, τον καλλιτέχνη ή το μουσείο), ενώ ακόμα μπορείτε να ενημερωθείτε με audio υλικό για στοιχεία που αφορούν το κάθε έργο, αλλά και τον δημιουργό του. Επίσης έχετε την δυνατότητα, εκτός από την οπτικοακουστική ξενάγηση, να δείτε και βίντεο από το YouTube που φτιάχνουν τα ίδια τα μουσεία για τα έργα των συλλογών τους.


Για να δώσουμε ένα σημείο αναφοράς, τα έργα τέχνης που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εκτείνονται από τη "Γέννηση της Αφροδίτης" του Botticelli, φτάνουν μέχρι το No Woman, No Cry του Chris Ofili, περιλαμβάνουν μεταϊμπρεσιονιστικά έργα βυζαντινής εικονογραφίας του Cezanne, ενώ θα δείτε ακόμα τις οροφές των Βερσαλλιών, χαρακτηριστικούς ναούς της αρχαίας Αιγύπτου, έργα του Rembrandt, του Βαν Γκογκ, και πολλά πολλά ακόμα.


Για αρχή, κάθε ένα από τα συνεργαζόμενα μουσεία διάλεξαν ένα μόνο έργο που φωτογραφήθηκε και σας προσφέρεται σε εξαιρετική λεπτομέρεια. Με τεχνολογία φωτογραφίας super high resolution (ή αλλιώς «gigapixel»), μπορείτε κυριολεκτικά να "βυθιστείτε" μέσα σε κάθε έργο αφού απαρτίζεται από σχεδόν 7 δισεκατομμύρια pixel! Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως σας δίνεται η δυνατότητα να μελετήσετε λεπτομέρειες που ακόμα και αν επισκεπτόσασταν το μουσείο δεν θα μπορούσατε να δείτε από κοντά.

Ο κατάλογος με τα έργα που μπορείτε να μελετήσετε με λεπτομέρεια 7 δισεκατομμύρια pixel

► Freer Gallery of Art, Smithsonian The Princess from the Land of Porcelain, James McNeill Whistler (1863-1865)
► The Frick Collection St Francis in the Desert, Giovanni Bellini (started around 1480)
► Gemäldegalerie The Merchant Georg Gisze, Hans Holbein the Younger (1497 - 1562)
► Museum Kampa The Cathedral, František Kupka (1912-1913)
► The Metropolitan Museum of Art The Harvesters, Pieter Bruegel the Elder (1565)
► MoMA, The Museum of Modern Art The Starry Night, Vincent van Gogh (1889)
► Museo Reina Sofia The Bottle of Anís del Mono, Juan Gris (1914)
► Museo Thyssen - Bornemisza Young Knight in a Landscape, Vittore Capaccio (1510)
► National Gallery The Ambassadors, Hans the Younger Holbein (1533)(1787)
► Rijksmuseum Night Watch, Rembrandt Harmensz. van Rijn (1642)
► The State Hermitage Museum Return of the Prodigal Son, Rembrandt Harmensz van Rijn (1663-1665)
► State Tretyakov Gallery The Apparition of Christ to the People (The Apparition of the Messiah), Aleksander Ivanov (1837-1857)
► Tate No Woman, No Cry, Chris Ofili (1998)
► Uffizi Gallery The Birth of Venus, Sandro Botticelli (1483-1485)► Van Gogh Museum The Bedroom, Vincent van Gogh (1888)

Η λίστα με τα 17 Μουσεία που συμμετέχουν στο Google Art Project
► Alte Nationalgalerie, Βερολίνο, Γερμανία
► Freer Gallery of Art, Smithsonian, Ουάσινγκτον DC, Η.Π.Α
► The Frick Collection, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α
► Gemäldegalerie, Βερολίνο, Γερμανία
► The Metropolitan Museum of Art, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α
► MoMA, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α
► Μουσείο Reina Sofia, Μαδρίτη, Ισπανία
► Μουσείο Thyssen - Bornemisza, Μαδρίτη, Ισπανία
► Μουσείο Kampa, Πράγα, Τσεχία
► National Gallery, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
► Βερσαλλίες, Γαλλία
► Rijksmuseum, Άμστερνταμ, Ολλανδία
► Μουσείο Ερμιτάζ, Αγ. Πετρούπολη, Ρωσία
► Tate, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
► Uffizi, Φλωρεντία, Ιταλία
 
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον για τους λάτρεις των εικαστικών..                                                    www.googleartproject.com


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/#ixzz1Fhnjog1W

Προστατέψτε το δικό σας Facebook,


Ούτε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αλλά ούτε και ο ίδιος ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχουν γλιτώσει από τους πειρατές που εισέβαλαν στον λογαριασμό τους στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ομως με λίγη κοινή λογική και ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες οι χρήστες του Facebook μπορούν να αποφύγουν τους κινδύνους.

1. Ο κωδικός πρόσβασης (password) είναι ο αδύναμος κρίκος της ασφάλειας. Αν είναι μια εύκολη λέξη, μια επίθεση με «λεξικό» (όπου ο επιτιθέμενος δοκιμάζει εκατομμύρια λέξεις μέσα σε δευτερόλεπτα) έχει πολλές πιθανότητες να επιτύχει. Επιλέξτε έναν περίπλοκο συνδυασμό, για παράδειγμα τα αρχικά των λέξεων του τίτλου μιας ταινίας ή μιας παροιμίας μαζί με αριθμούς.

2. Οι φίλοι των φίλων σας δεν είναι αναγκαστικά και δικοί σας φίλοι. Καλύτερα να γίνεστε «φίλοι» μόνο με ανθρώπους που γνωρίζετε. Να δυσπιστείτε προς τους άγνωστους / άγνωστες που σας βρίσκουν ξαφνικά καταπληκτικό και θέλουν οπωσδήποτε να σας γνωρίσουν, να κάνουν δουλειές μαζί σας κλπ.

3. Ενας απλούστατος τρόπος για να δείτε αν κάποιος πειρατής μπήκε στη σελίδα σας στο Facebook είναι ο εξής: από την επιλογή «Account» πηγαίνετε στο «Account Settings» και από εκεί στο «Account Security» και τσεκάρετε την επιλογή να λαμβάνετε μέιλ κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να μπει στον λογαριασμό σας από υπολογιστή διαφορετικό από εκείνον που χρησιμοποιείτε συνήθως.

4. Σημαντική ρύθμιση είναι να ορίσετε ποιος μπορεί να βλέπει τις πληροφορίες που σας αφορούν. Από το «Account» πηγαίνετε στο «Privacy Settings» και καθορίστε ποιος θα έχει πρόσβαση σε καθεμία από τις επιλογές. Προσοχή: η επιλογή «φίλοι φίλων» σημαίνει ότι άτομα που δεν γνωρίζετε θα μπορούν να δουν προσωπικές σας πληροφορίες. Επιλέξτε το «μόνο φίλοι» όπου είναι δυνατό.

5. Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια στο Facebook είναι πολύ ενοχλητικά: αν κάποιοι από τους «φίλους» σας παίζουν μανιωδώς ένα παιχνίδι, κινδυνεύετε να βομβαρδιστείτε από σχετικά μηνύματα. Κάντε κλικ στο σταυρό που εμφανίζεται στα δεξιά των μηνυμάτων αυτών και από εκεί στην επιλογή που μπλοκάρει τα μηνύματα αυτά.

6. Αν κάνετε κλικ στην επιλογή «Μ' αρέσει» στη σελίδα ενός προϊόντος που κυκλοφορεί στο εμπόριο, κινδυνεύετε να δείτε το όνομά σας να εμφανίζεται στις διαφημίσεις του. Για να το αποφύγετε, κάνετε κλικ στο «Account Settings» και στη συνέχεια στο «Facebook Ads» και επιλέξετε «No One» και στις δυο περιπτώσεις που θα εμφανιστούν.

7. Δεν είναι εύκολο να καταργήσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook. Πρέπει από το «Account» να πάτε στο «Help Center» και από τις «Top Questions» να διαβάσετε τις οδηγίες για το πώς θα σβήσετε οριστικά τον λογαριασμό σας.

Αναδημοσιευση Απο Βημα


Greecelands

Η ασθένεια της Ιταλίας λέγεται Σίλβιο Μπερλουσκόνι,


Η σοβαρότατη κρίση που πλήττει την ιταλική δημοκρατία οφείλεται στις βαθιές πληγές που έχει προκαλέσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην εθνική δομή, στους δημοκρατικούς θεσμούς και σε ολόκληρη την κοινωνία. Θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί: πώς είναι αυτό δυνατόν; Πώς μπορεί ένας άνθρωπος μόνος του να προκαλέσει τόση ζημιά σε μια δημοκρατία με τόσα εργαλεία διαλόγου και ελέγχου της εξουσίας;

Κατ’ αρχήν, είναι αδύνατο να περιορίσουμε την εξαχρείωση που έχει υποστεί η χώρα στην υπάρχουσα και ανυπόφορη περιφρόνηση με την οποία αντιμετωπίζει ο Μπερλουσκόνι και η μιντιακή του αυτοκρατορία την εικόνα της γυναίκας. Στην πραγματικότητα, οι Ιταλίδες δεν είναι τόσο ανόητες ώστε να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στην πόρνη που χρησιμοποιεί ο Μπερλουσκόνι πριν την πετάξει. Αυτό είναι βεβαίως απαράδεκτο, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Θα αρχίσουμε να κατανοούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης όταν θα έχουμε εμπεδώσει ότι, ακόμη και αν, υπό τη συνδυαστική δράση της ακόμη αβέβαιης και διχασμένης κεντροαριστερής αντιπολίτευσης, της κοινής γνώμης (ή ό,τι απομένει από αυτήν) και των δικαστικών αρχών, ο Μπερλουσκόνι καθαιρούνταν, αυτό θα γινόταν μέσω μιας ημι - ιδιωτικής και όχι πολιτικής διαδικασίας. Οι ιταλικοί δημοκρατικοί θεσμοί έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο κατακερματισμού και διαφθοράς που δεν λειτουργούν πλέον.

Αν μπόρεσε να προκληθεί μια τόσο βαθιά πληγή που παραμόρφωσε τη χώρα, είναι γιατί ο Μπερλουσκόνι ανέβηκε στην εξουσία ενόσω υπήρχε ένα είδος πολιτικού κενού. Η διάσπαση των πολιτικών φορέων στα τέλη της δεκαετίας του 1980, μετά την επιχείρηση «Καθαρά χέρια» που διεξήγε η δικαστική εξουσία, αποδείκνυε ήδη το βάθος της διαφθοράς του δημόσιου βίου. Η εξουσία του Μπερλουσκόνι είναι αποτέλεσμα μιας κρίσης μακράς διάρκειας της ιταλικής δημοκρατίας, την οποία χρησιμοποίησε προς όφελός του. Η άνομη και παράνομη λαϊκίστικη δημοκρατία πρόκειται να γίνει ο τάφος της ιταλικής δημόσιας ζωής. Όταν η δημοκρατία εξαντλείται, όταν εξασθενεί το δημοκρατικό πνεύμα, η δύναμη της δημοκρατίας γίνεται βορά εκείνων που θέλουν να προσεταιριστούν τη χώρα, η οποία θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι έτοιμη να πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια ορισμένων. Όταν βρεθούν αυτοί στην εξουσία, αφήνουν ζωντανό μόνο ένα «κέλυφος» δημοκρατικών θεσμών και ένα πανταχού παρόν μιντιακό σύστημα που σφυροκοπά τους πολίτες και εκφοβίζει τον ανεξάρτητο Τύπο, ωσότου όλοι μάθουν να υπακούουν, να σωπαίνουν ή να επαναλαμβάνουν τη φωνή του αφέντη.

Βλέπουμε σε ποιο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο συγκρότησε ο Μπερλοσκόνι και οι παθογόνοι αντιπρόσωποί του, συνεργάτες ή αυλικούς που τον υπερασπίζονται ως αφέντη τους, ένα μονοπωλιακό σύστημα: η μονοπώληση από ένα και μόνο άνθρωπο, έναν μόνο ιδιοκτήτη της σκηνής της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης. Οι δημοκρατικοί θεσμοί δέχονται μόνιμες πιέσεις να κινηθούν προς το λαϊκίστικο, οι συνταγματικές ρυθμίσεις έχουν σχεδόν καταστραφεί και οι μεγαλοεγκληματίες φαίνεται ότι στηρίζουν οικονομικά την όλη προσπάθεια. Το ιταλικό Σύνταγμα έχει τροποποιηθεί σε τέτοιο σημείο που η Ιταλία έχει μετατραπεί σε μια δεσποτική δημοκρατία χωρίς νομιμότητα. Σε αυτό όμως πρέπει να προσθέσουμε την μόνιμη απειλή της Λέγκας του Βορρά, πιστού συμμάχου του Μπερλουσκόνι, να διαρρήξει την εδαφική και πολιτισμική ενότητα της χώρας.

Η ζέστη φέρνει χιονοθύελλες!


Άλλη μια έρευνα προστίθεται σε προηγούμενες που έχουν δείξει ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη συνδέεται άμεσα με τη συχνότητα αλλά και την ένταση ακραίων καιρικών φαινομένων. Αμερικανοί ερευνητές διαπιστώνουν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας σχετίζεται με τις χιονοθύελλες αυξάνοντας την συχνότητα της εμφάνισης αλλά και της έντασής τους.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ανάλογο συσχετισμό της αύξησης της θερμοκρασίας με τη συχνότητα και την ένταση των καταιγίδων.

«Οι ισχυρές χιονοθύελλες είναι φαινόμενο που συνδέεται με την αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι όσο η θερμοκρασία στην Γη αυξάνεται, όλο και μεγαλύτερες ποσότητες υγρασίας απορροφώνται στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι πιθανότητες πρόκλησης ακραίων καιρικών φαινομένων και μάλιστα καθ'όλη τη διάρκεια του έτους. Αν συνεχιστεί η αυξητική τάση της θερμοκρασίας θα πρέπει να περιμένουμε ότι οι χιονοθύελλες θα συμβαίνουν με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση και μάλιστα για αρκετές δεκαετίες. Αυτή η εξέλιξη φυσικά θα έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στην ομαλή ζωή των κοινωνιών», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο μετεωρολόγος Τζεφ Μάστερς, ιδρυτής του Weather Underground, ενός οργανισμού παροχής μετεωρολογικών ειδήσεων και δεδομένων.

Αναδημοσιευση Απο Βημα
Greecelands
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory