Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Αρχαιοπτέρυξ Ρark

Τα άλματα στις τεχνικές της παλαιοντολογίας φέρνουν στο φως ευρήματα για τους δεινοσαύρους.
O Πιτ Λάρσον και ο Φιλ Μάνιν συναρμολογούν ένα απολίθωμα δεινοσαύρου επάνω σε μια μικρή τροχήλατη πλατφόρμα μέσα στο επιστρωμένο με μόλυβδο δωμάτιο. Οι δύο παλαιοντολόγοι κάνουν μερικές τελικές διορθώσεις και μετά αφήνουν το δωμάτιο κλειδώνοντάς το καλά. Στην κονσόλα ο γεωχημικός Ρόι Βογκέλιους ανοίγει έναν διακόπτη ο οποίος στέλνει μια δέσμη ακτίνων Χ πάνω από την επιφάνεια του απολιθώματος.
Η σκηνή στο Synchrotron Radiation Lightsource του Πανεπιστημίου Στάνφορντ στην Καλιφόρνια θυμίζει τον δρα Φρανκενστάιν να ζωντανεύει το τέρας του. Και στην ουσία αυτό ακριβώς προσπαθούν να κάνουν οι Λάρσον, Μάνιν και Βογκέλιους.

Το ερευνητικό πρόγραμμά τους είναι μία από τις πολλές αμφισβητήσεις στην υπόθεση που θέλει όταν τα ζώα απολιθώνονται να χάνονται όλα τα αρχικά οργανικά υλικά, από τα οστά ως το αίμα. Ο Λάρσον, από το Ινστιτούτο Βlack Ηills στη Νότια Ντακότα, και οι Μάνιν και

Αγοράστε ελληνικά προιόντα


Οι έμποροι ζητούν από τους τους καταναλωτές να στηρίξουν τα εγχώρια αγαθά.
Την στήριξη των ελληνικών προιόντων ζητά από τους καταναλωτές η Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με την ευκαιρία της «Ημέρας του Καταναλωτή» την 15η Μαρτίου.

Ειδικότερα η ΕΣΕΕ με την ευκαιρία της αυριανής ημέρας και σε συνεργασία με τις 13 Ομοσποδνίες και τους 270 τοπικούς εμπορικούς συλλόγους οργανώνει καμπάνια για:

- το πρόγραμμα «Συμμετέχω», με σκοπό την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των ανέργων καταναλωτών, στο πλαίσιο των δράσεων του «Ευρωπαϊκού Έτους κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού», σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ. Στη δράση αυτή θα προστεθούν εφέτος κατόπιν αιτήματός τους πολύτεκνοι και τρίτεκνοι καταναλωτές,

- η πανελλαδική καμπάνια «Ταμειακές μηχανές παντού – Αποδείξεις απ’ όλους», με τη διανομή και τοποθέτηση αφισών στις προθήκες των καταστημάτων λιανικής και τη συνεργασία όλων των Ομοσπονδιών και Εμπορικών Συλλόγων της χώρας. Η δράση αυτή στόχο έχει την απομόνωση του παρεμπορίου και την προσπάθεια να περάσουν τα «αδήλωτα» 20 δισ. ετησίως - σ΄αυτό το ποσό εκτιμάται ο τζίρος τουπαρεμπορίου - μέσα από τις ταμειακές μηχανές του νόμιμου εμπορίου,

- να στηρίξει το κίνημα «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων με barcode που ξεκινάει με αριθμό 520, συμπαρασύροντας έτσι τις μικρομεσαίες ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και τις πολυεθνικές αλυσίδες λιανεμπορίου να πράξουν το ίδιο.
Χαροντάκης Δημήτριος
sourta-ferta

Ομορφο και πολύχρωμο σπήλαιο .Ένας άντρας σου προτείνει "μάσκες" για τις φορέσεις!

   
   
  Παλεύεις κάθε μέρα να είσαι ο εαυτός σου. Όμως έχεις σκεφτεί ποτέ πόσους ρόλους παίζεις καθημερινά; Παίζεις τη χαζή όταν στη δουλειά γίνεται η στραβή. Την έξυπνη σε εμένα τον έρμο που προσπαθώ να βάλω πλυντήριο στο σπίτι. Την παιδούλα στον μπαμπά σου που σου έχει αδυναμία, την ώριμη στην μητέρα σου που μια ζωή σε θεωρεί παιδί. Τελικά πόσες μάσκες μπορεί να φοράει ένας άνθρωπος κάθε μέρα;

  ΠΑΙΖΟΥΜΕ ROLE PLAYIN'?
  Πριν κοκκινίσεις από τη ντροπή για τις ανήθικες προτάσεις που περιμένεις να ξεφύγουν από το στόμα μου, ηρέμησε. Αν και είμαι σίγουρος πως κι εσύ έχεις φανταστεί τον εαυτό σου σε ρόλο Λολίτας, Dominatrix ή δασκάλας, άλλος είναι ο σκοπός μου.

  Εγώ λοιπόν θα προτείνω κι εσύ θα "φοράς"
  Διαλέγω τη μάσκα της συνείδησης... Μέσα από τα μάτια της μπορείς να δεις πόσο πολύ γκρινιάζεις κάθε μέρα για ό,τι στραβό ή δύσκολο σου συμβαίνει. Πόσο δυσανασχετείς που είμαι αυτός που είμαι και δεν είμαι ο πρίγκιπας του παραμυθιού.

  Έζησαν αυτοί καλά στον παραμυθένια αψεγάδιαστο κόσμο τους κι εμείς καλύτερα στην πραγματικότητα που θέλει τον γαλαζοαίματο σύντροφό σου βαρετό, νευρικό, κακόκεφο, αλλά και έξυπνο, ρομαντικό και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ!

  Ντύσου καραμέλα και σκέψου πόση γλύκα μπορεί να σου αφήνει στο στόμα. Κάνε αυτή τη γλύκα λόγια και πες μου πως νιώθεις για μένα. Γιατί είναι φορές που νιώθω πως ντύνεσαι βαλίτσα που κουβαλάς στο σπίτι τα άγχη, τις ανησυχίες, την κούραση και τις δυσκολίες της δουλειάς.

  Σκέψου πόσο πιο εύκολα θα αντιμετωπίσεις την κοπιαστική καθημερινότητα, όταν αφήσεις τις έννοιες στο αυτοκίνητο και δεις μέσα από μια διάφανη γυαλιστερή καραμέλα. Άλλωστε μην ξεχνάς πως το γλυκό, ταιριάζει μόνο με γλυκό!

  Έλα στα δικά μου παπούτσια! Τι θα έλεγες μέρες που είναι να ντυθείς εσύ εγώ και εγώ εσύ; Δυο ζευγάρια μάτια, λίγα μέτρα πιο δίπλα από σένα. Μια φιγούρα που σε κοιτάει στα μάτια. Ένας τρόπος να δεις πως σε βλέπω. Είναι σίγουρο πως θα εκπλαγείς από τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η ανδρική ματιά τη γυναίκα που αγαπά.

  Κι αν η θηλυκότητα έχει πιστωθεί όλα αυτά τα χρόνια το συναίσθημα, στοιχηματίζω πως το πείραμα θα σου αλλάξει την κοσμοθεωρία. Που ξέρεις ίσως με αυτόν τον τρόπο να καταφέρω κι εγώ να σε καταλάβω, που τόσο διαμαρτύρεσαι ό,τι δεν τα καταφέρνω. 

  Βάλε γκρίζα μαλλιά... Στα '79 όταν θα 'σαι γιαγιά! Τι είναι αυτό που θα βλέπεις μέσα από τα γυαλιά μυωπίας; Εγώ θα βρίσκομαι εκεί; Είμαι στα σχέδια σου για το μακρινό μέλλον; Μπορείς να φανταστείς τη σκηνή; Καθισμένη σε μια κουνιστή καρέκλα, να θυμάσαι πως περάσαν σαν νερό 30 χρόνια με τον ίδιο άνθρωπο. Αντέχεις;

  ΜΑΣΚΕΣ ΦΟΡΑΜΕ ΟΛΟΙ
  Δεν είναι κακό. Όλοι μας φοράμε μάσκες για να βγούμε από μια δύσκολη κατάσταση. Μια μάσκα είναι και ο καλός μου εαυτός όταν προσπαθώ να σε πλησιάσω για πρώτη φορά. Όχι, δεν υπονοώ πως αυτός που γνώρισες την πρώτη φορά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είμαι τώρα. Απλά σου εξηγώ πως οι μάσκες είναι για να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στο περιβάλλον. Εγώ απλά προτείνω να φορέσουμε την μάσκα της αγάπης και να μην την βγάλουμε ποτέ... σε πιάνει αναγούλα και μόνο στο άκουσμα της πρότασης; Μήπως τότε δεν θέλεις σχέση και απλά θες να έχεις κάτι να ασχολείσαι;
  Toυ Λευτέρη Σαββίδη
   
  http://ektiesthisi.blogspot.com/

  Γονείς πρότυπο .


  Το κέρατο και η ...ειλικρίνεια.!!!!!!

   
  Ήτανε δυο φίλοι, ηλικίας γύρω στα σαράντα, παντρεμένοι, με παιδιά. Ένα βράδυ πηγαίνουν σε ένα μπαρ για να πιούν ένα ποτό. Εκεί που κάθονται, βλέπουν να μπαίνει μια ψηλή όμορφη, μελαχρινή, γυναικάρα. Λέει ο… ένας στον άλλο:
  - Ουάου, τι γυναικάρα. Θα πάω να της την πέσω.
  - Όχι ρε! Μην είσαι μαλάκας, παντρεμένος άνθρωπος, του λέει ο άλλος.
  Αυτός δεν ακούει τίποτα.
  - Πρέπει να σου πω και κάτι που δεν ξέρεις, του ξαναλέει ο άλλος. Είναι στραβή, δε βλέπει. Την ξέρω.
  - Ε και τι; Ρατσιστής είμαι εγώ; απαντάει ο άλλος και πλησιάζει την κοπέλα.
  - Σπίτι μου ή σπίτι σου;
  - Σπίτι μου, λέει αυτή.
  - Μισό λεπτό να πάρω τη γυναίκα μου να της το πω.
  Η κοπέλα κοκάλωσε.
  - Μα καλά, τόση ειλικρίνεια έχετε στην σχέση σας;
  - Α, όλα κι όλα. 15 χρόνια με τη Γωγώ, πάντα λέμε την αλήθεια μεταξύ μας.
  Βγάζει το κινητό, παίρνει τη Γωγώ και της λέει:
  - Έλα Γωγώ, θα αργήσω να γυρίσω σπίτι, γιατί μου έκατσε μια στραβή!!!

  Νύφες σε ιδιαίτερες στιγμές .

  brides16 Brides Caught In VERY Special Moments
  brides12 Brides Caught In VERY Special Moments
  brides10 Brides Caught In VERY Special Moments
  brides06 Brides Caught In VERY Special Moments
  brides05 Brides Caught In VERY Special Moments
  brides02 Brides Caught In VERY Special Moments

  Kelly Bensimon: Σέξι βουτιές στο Μαϊάμι

  Η Real Housewife της Νέας Υόρκης.
  Στο καλοκαιρινό Μαϊάμι για μπάνιο και ηλιοθεραπεία βρέθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η Kelly Bensimon.

  Η Real Housewife της Νέας Υόρκης εμφανίστηκε στην παραλία με ασπρόμαυρο μαγιό με γεωμετρικά σχέδια και έπειτα από μερικές βουτιές, έδειξε τις ικανότητές της στο jet ski.

  Η Bensimon είναι καλή φίλη της Maria Menounos και συχνά πηγαίνουν μαζί στις παραλίες της Καλιφόρνια για beach Volley.  ΜΜΜΜΜ.....ΜΥΡΙΣΕ ΑΝΟΙΞΗ!!


  Νιώθω όμορφα με τον πρωινό ήλιο ,θέλω να ξεφύγω έστω και για λίγο απο το μαύρο, το γκρίζο, την απαισιοδοξία, την απογοήτευση, την πίκρα....
  Μάζεψα τα πιο όμορφα λουλούδια της καρδιάς μου και σας τα προσφέρω....
  Και μαζί με αυτά μια πανδαισία χρωμάτων απο την χώρα της τουλίπας....
  H Tουλίπα έχει την τιμητική της σήμερα στο blog... είναι  η εποχή της άλλωστε!!
  Ένα μοναδικό πολύχρωμο χαλί από τουλίπες σκεπάζει τις καλλιέργειες στην Ολλανδία. Η εποχή της τουλίπας ξεκινάει από τον Μάρτιο και διαρκεί μέχρι τον Αύγουστο, με διάφορες πόλεις σε όλη τη χώρα να διοργανώνουν εκδηλώσεις. Το θέαμα είναι αναμφισβήτητα από τα θεαματικότερα αυτή την εποχή του έτους. Η καλλιέργεια των βολβών ξεκίνησε πριν από 400 περίπου χρόνια και σήμερα η Ολλανδία παράγει πάνω από 9 δις βολβούς το χρόνο, εξάγοντας τα 2/3 της παραγωγής στο εξωτερικό.
   
   
  Perierga.gr - Οι τουλίπες στην Ολλανδία!Perierga.gr - Οι τουλίπες στην Ολλανδία!Perierga.gr - Οι τουλίπες στην Ολλανδία!Perierga.gr - Οι τουλίπες στην Ολλανδία!
  ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...


  Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/03/blog-post_14.html#ixzz1GYoVPJFY

  Έρχονται οι «αιώνιες» μπαταρίες,

  Κινητά και λάπτοπ θα χρειάζονται φόρτιση μόνο μια φορά το μήνα!

  Αμερικανοί επιστήμονες δημιούργησαν «νανο-μπαταρία» κινητού που διαρκεί 100 φορές περισσότερο από τις υπάρχουσες μπαταρίες

  Μια «αιώνια» μπαταρία με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας δημιούργησαν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Ιλινόι, στις ΗΠΑ.

  Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες αντικατέστησαν τα μεταλλικά καλώδια μπαταρίας κινητού τηλεφώνου με νανοσωλήνες, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής της κατά 100 φορές.

  «Πιστεύω ότι όλοι όσοι ταλαιπωρούνται με τη συχνή φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, θα ήθελαν μια μπαταρία για το κινητό τους τηλέφωνο ή το λάπτοπ τους που να διαρκεί εβδομάδες ή ακόμη και μήνες» αναφέρει ο ερευνητής Έρικ Ποπ από το Ινστιτούτο Προηγμένων Επιστημών και Τεχνολογίας Μπέκμαν.

  Όπως υποστηρίζει ο Ποπ, η ανακάλυψη της ομάδας του θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα γενιά έξυπνων κινητών εξοπλισμένων με «αιώνιες» μπαταρίες. Ή ακόμη, σε συσκευές οι οποίες θα λειτουργούν συσσωρεύοντας θερμική ή ηλιακή ενέργεια και δεν θα εξαρτώνται πλέον από μπαταρίες.

  Σύμφωνα με την επιθεώρηση «Science», οι νανομπαταρίες θα μπορούσαν να φορτίσουν πολύ μεγαλύτερες συσκευές, ή ακόμη και ολόκληρα συστήματα.

  Πόσο στοίχισε στον ΑΝΤ1 ο χορός του Λάτσιου;


  Το markos.tv διαβάζει τον τύπο του Σαββατοκύριακου και σας ενημερώνει: Χέρι στη φωτιά δε βάζω, γράφει η "Καρφιτσωμένη Γάτα", αλλά οι πληροφορίες μου είναι από καλή πηγή: το τρέιλερ του "Dancing with the stars" Νο2 κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ, γύρω στις 50.000 ευρώ. Μα, θα μου πείτε, και με το δίκιο σας: Τι ήταν τόσο "τσουχτερό" που έκανε τους ανθρώπους του καναλιού να βάλουν τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους και μάλιστα σε τόσο δύσκολους καιρούς; Η απάντηση βρίσκεται στο ότι έπεσαν πολλά λεφτά στο γύρισμα και στο μοντάζ του κομματιού που βλέπουμε τον Λάτσιο στο... σώμα του Ευαγγελινού.

  Στα πάνω τους οι «Οικογενειακές Ιστορίες»,


  Ανέλπιστα θετικά ανταποκρίνεται το τηλεοπτικό κοινό στις «Οικογενειακές Ιστορίες». Μάλιστα η εκπομπή την Πέμπτη με την ιστορία γύρω από τον έρωτα ανάμεσα στην φοιτήτρια Νάντια και τον αλβανό φίλο της Γιάννη σημείωσε ιστορικό ρεκόρ στην πεντάμηνη παρουσία του. Συγκεκριμένα στο εμπορικό κοινό η εκπομπή τσίμπησε μέχρι και 40% σε τέταρτο με τον μέσο όρο στο 15-44 να κλειδώνει τελικά στο 31.2%.

  Αξιοσημείωτο είναι πως το κανάλι της Κάντζας δεν έχει ξαναδεί αντίστοιχα ποσοστά στην απογευματινή του ζώνη, ενώ η εκπομπή σημειώνει διπλάσιο ποσοστό στο 15-44 σε σχέση με τον μέσο όρο ημέρας που αγγίζουν οι δέκτες μετρήσεων για το κανάλι. Λογικό λοιπόν οι κάμερες και οι υπολογιστές των σεναριογράφων να γράφουν σε εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να βγει σύντομα στις οθόνες αντίστοιχη εκπομπή με θέμα τα εγκλήματα.

  Έρχεται συγχώνευση διαφημιστκών εταιριών,


  ΞΕΚΙΝΑ Ο ΧΟΡΟΣ Ο ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΤΑ MEDIA

  Σε blogs του χώρου διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες πως υπάρχει έντονη κινητικότητα στον χώρο των διαφημιστικών εταιριών.
  Γνωστή σελίδα που ασχολείται με την διαφήμιση και τα brands αποκαλύπτει πως υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε σύντομα σχετικές ανακοινώσεις για την συγχώνευση δύο μεσαίων διαφημιστικών εταιριών που ήδη έχουν κλειδώσει την συμφωνία.  Ο καφές «ασπίδα» ενάντια στο εγκεφαλικό,


  Τουλάχιστον μια κούπα καφέ την ημέρα προστατεύει τις γυναίκες από εγκεφαλικό

  Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού στις γυναίκες κατά 25%, σύμφωνα με νέα μελέτη που θα χαροποιήσει τις απανταχού λάτρεις του ροφήματος

  Ο καφές δεν αποτελεί μόνο αγαπημένη συνήθεια πολλών αλλά μπορεί να αποβεί ακόμη και σωτήριος για τη ζωή. Αυτό έδειξε μια νέα μελέτη ειδικών του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη σύμφωνα με την οποία γυναίκες που πίνουν περισσότερους από έναν καφέδες την ημέρα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 25%.

  Αντιθέτως όσες απέχουν πλήρως από την …αχνιστή συνήθεια αντιμετωπίζουν αυξημένες πιθανότητες εγκεφαλικού, σημειώνουν οι επιστήμονες. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η δρ Σουζάνα Λάρσον η οποία ήταν επικεφαλής της μελέτης τα νέα ευρήματα είναι σημαντικά με δεδομένο ότι ο καφές αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα στον κόσμο. «Ετσι, αν αποδειχθεί ότι ο καφές έχει έστω και μικρά οφέλη για τον οργανισμό, οι συνέπειες για τη δημόσια υγεία μπορεί να είναι μεγάλες».

  Η επιστήμονας προσέθεσε ότι αν και είναι νωρίς για να κατατάξουμε τον καφέ μεταξύ των «υγιεινών » ροφημάτων, οι γυναίκες που είναι λάτρεις του μπορούν να είναι τουλάχιστον ήσυχες ότι το αγαπημένο τους ρόφημα δεν είναι επιβαρυντικό για την υγεία τους. «Αντιθέτως ολοένα και περισσότερα ερευνητικά στοιχεία μαρτυρούν ότι η με μέτρο κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαφορετικών ασθενειών όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος του ήπατος».

  Wi-fi με ταχύτητα …χελώνας!


  Σε παρεμβολές επίπλων και ηλεκτρονικών συσκευών οφείλεται η καθυστέρηση

  Η χαμηλή απόδοση της ταχύτητας της ασύρματης σύνδεσης οφείλεται πολλές φορές στις παρεμβολές φυσικών εμποδίων και ηλεκτρονικών συσκευών

  Έως και κατά 40% πιο αργή είναι η ταχύτητα των ασύρματων συνδέσεων Wi-fi σε σχέση με εκείνη των σταθερών συνδέσεων, σύμφωνα με νέα μελέτη.

  Στην έρευνα της βρετανικής εταιρείας Epitiro, έλαβαν μέρος συνολικά 14.000 χρήστες του Διαδικτύου από τη Βρετανία, την Ισπανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ.

  Οι αναλυτές παρατήρησαν ότι οι κατ’ οίκον ταχύτητες download σημειώνουν μια μέση πτώση της τάξεως του 30% λόγω παρεμβολών που οφείλονται σε φυσικά εμπόδια (π.χ. έπιπλα, τοίχοι, πόρτες κ. ά.) και σε ραδιοσυχνότητες άλλων ηλεκτρονικών συσκευών (π. χ. φούρνοι μικροκυμάτων, ασύρματα τηλέφωνα, συστήματα ενδοεπικοινωνίας για την παρακολούθηση βρέφους, κ. ά.).

  Ως γνωστόν, η χαμηλότερη ταχύτητα της σύνδεσης επηρεάζει κυρίως την ταχύτητα online ηλεκτρονικών παιχνιδιών, την παρακολούθηση βίντεο όπως επίσης και την απόδοση κατά τo κατέβασμα αρχείων.

  Το Opportunity σε κρατήρα του Αρη Το ρομποτικό όχημα της NASA συνεχίζει την εξερεύνηση του Κόκκινου Πλανήτη,


  Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία το Opportunity συνεχίζει ακαταπόνητο την εξερεύνηση του Κόκκινου Πλανήτη. Την 1η Μαρτίου έφθασε στο στόμιο του κρατήρα Σάντα Μαρία όπου και «απαθανατίστηκε» σε μια φωτογραφία που δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα από τη NASA.

  Το ρομποτικό όχημα φαίνεται σαν μια γαλάζια κουκίδα στο κάτω δεξιά μέρος του στομίου του κρατήρα (με το ενδεικτικό βέλος). Τα ίχνη που έχει αφήσει φθάνοντας ως εκεί είναι επίσης ορατά ενώ γύρω από το στόμιο _ με ανοιχτά πορτοκαλί χρώματα _ μπορεί να δει κανείς τα αναβλήματα από τη σχετικά πρόσφατη πρόσκρουση που σχημάτισε τον Σάντα Μαρία.

  To Opportunity προσεδαφίστηκε στον Αρη το 2003 μαζί με το «δίδυμό» του Spirit. Τα δυο οχήματα αναμενόταν ότι θα είχαν πάψει να είναι λειτουργικά πολύ νωρίτερα, αλλά τελικά διέψευσαν όλες τις προβλέψεις. Το Spirit σίγησε τον περασμένο Μάρτιο, όταν μια ρόδα του «κόλλησε» στο έδαφος. Το Opportunity συνεχίζει την αποστολή του εξερευνώντας αυτή τη στιγμή αυτόν τον «φρέσκο» κρατήρα ο οποίος έχει διάμετρο περίπου 90 μέτρων.

  Aυτοκίνητο άνευ οδηγού της Google Ο αμερικανικός κολοσσός παρουσίασε το έξυπνο όχημα στο κοινό,


  Ένα «έξυπνο» αυτοκίνητο άνευ οδηγού παρουσίασε στο κοινό για πρώτη φορά ο αμερικανικός κολοσσός Google.

  Το αυτοματοποιημένο σύστημα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου Τεχνολογίας, Ψυχαγωγίας και Σχεδίου (TED) στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας, στις ΗΠΑ.

  Το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, τύπου Toyota Prius, έκανε βόλτα εθελοντές στο χώρο της έκθεσης προβάλλοντας τις δυνατότητές του.

  Όπως εξήγησε ο επικεφαλής μηχανικός λογισμικού Σεμπάστιαν Θερν, το συγκεκριμένο όχημα λειτουργεί με τη βοήθεια μιας βιντεοκαμέρας η οποία παρακολουθεί τη ροή της κίνηση. Αισθητήρες ραντάρ καθορίζουν τα όρια ταχύτητας και λέιζερ ανιχνεύουν την ύπαρξη άλλων οχημάτων γύρω από αυτό.

  Τόσο οι αναλυτικοί χάρτες που βρίσκονται φορτωμένοι στο κεντρικό σύστημα, όσο και η δυνατότητα δορυφορικής πλοήγησης επιτυγχάνουν την ολοκληρωμένη καθοδήγησή του στους δρόμους της πόλης.
  Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
  Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
  Link directory