Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Ο φανοποιός και το βρώμικο e-mail


«Όταν έμαθα τι ακριβώς συνέβη, πήγα να πηδήξω από το παράθυρο».
«Όταν έμαθα τι ακριβώς συνέβη, πήγα να πηδήξω από το παράθυρο. Και όταν μου είπαν ότι ασχολήθηκε το ΠαΣοΚ η ΝΔ και η Βουλή έφυγα από το σπίτι μου». Αυτά, φέρεται ότι είπε ο «δράστης» του βρόμικου e_mail. Πρόκειται για έναν φανοποιό από τα Χανιά, όπως αναφέρει ο δικηγόρος του κ. Γ. Κομισσόπουλος, που αναφέρει ότι ο πελάτης του ποτέ δεν υπολόγιζε τι θα μπορούσε να ακολουθήσει.

Ο φανοποιός διαθέτει στο φανοποιείο του ένα lap_top και είχε ως χόμπι το...bloging, να αλληλογραφεί δηλαδή με διάφορα blogs στην Κρήτη, αλλά και στην Αθήνα. Αυτά είπε στην Αστυνομία, στην οποία προσήλθε, όπως λέει, αυτοβούλως μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από το «αγανακτισμένο e-mali» που έστειλε, σε γνωστό ειδησεογραφικό blog της Αθήνας.

Και για όλα αυτά, όπως ισχυρίζεται, έφταιγαν οι αναδουλειές που είχε τους τελευταίους μήνες στο φανοποιείο του: «Δεν είχε σταυρώσει ούτε ένα ευρώ το τελευταίο διάστημα, είναι έγγαμος με παιδί, δεν είχε λεφτά και από αγανάκτηση κάθισε και έγραψε την ηλεκτρονική επιστολή».

Με μία όμως διαφορά, στην ηλεκτρονική επιστολή του αναφέρει φράσεις, όπως το «bank running», «ρευστοποίηση χρημάτων», κ.α. που κανονικά ένας φανοποιός δεν τα γνωρίζει: «Ασχολείται με τα blogs, διαβάζει τα πάντα και πιθανόν από εκεί να τα έμαθε», αναφέρει ο δικηγόρος του, ο οποίος βεβαιώνει ότι ο πελάτης του ήδη ανακρίθηκε από την Αστυνομία και δεν θέλει τώρα να μιλήσει με κανέναν: «Πήγε να πηδήξει από το παράθυρο», όταν το έμαθε, λέει.

Το θέμα όμως τελειώνει εδώ; Όχι βεβαίως, γιατί δεν έχει τόση σημασία τι έκανε ένας Χανιώτης φανοποιός, επειδή, όπως ισχυρίζεται, είχε αναδουλειές, αλλά με ποιο τρόπο είχε αξιοποιηθεί από διαφόρους κύκλους το e_mail αυτό, που προειδοποιούσε για χρεοκοπία της χώρας. Εδώ είναι όλη η ουσία του θέματος και αυτό ψάχνει να βρει τώρα η Αστυνομία.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εντείνει τις ανακρίσεις της και στόχος της είναι να διαπιστώσει εάν υπήρχε και παράλληλο σέρβις, σαφώς στοχοποιημένο προς ορισμένη κατεύθυνση, που λειτούργησε παράλληλα με το e_mail του φανοποιού.
Χασαπόπουλος Νίκος
sourta-ferta

Η ακμή των ενηλίκων


Είναι µια πάθηση ιδιαίτερα συχνή στους εφήβους, καθόλου όµως σπάνια και στους ενήλικες. Πού οφείλεται η καθυστερηµένη εµφάνιση ή η επανεµφάνισή της;

1. Πόσο συχνά παρατηρείται η ακµή στους ενήλικες;

∆εν υπάρχουν µελέτες στην Ελλάδα που να καθορίζουν το ακριβές ποσοστό. Είναι σαφώς µικρότερο απ’ ό,τι στους εφήβους, ωστόσο δεν είναι σπάνια κατάσταση. Ειδικά στις γυναίκες µετά την ηλικία των 20 είναι πολύ συχνή, αφού δύο έως τρεις στις πέντε περιπτώσεις ασθενών µε ακµή που επισκέπτονται τον δερµατολόγο είναι άτοµα των ηλικιών αυτών.

2. Ποιες είναι οι αιτίες;

Είναι οι ίδιες µε αυτές στην εφηβική ηλικία*. Στους ενήλικες όµως πολλές φορές συνυπάρχει µια ορµονική δυσλειτουργία, η οποία µπορεί να περιλαµβάνει είτε το σύνδροµο πολυκυστικών ωοθηκών, είτε ευαισθησία του σµηγµατογόνου αδένα στα φυσιολογικά επίπεδα ανδρογόνων. Επιπλέον υπάρχουν µορφές ακµής που οφείλονται σε φάρµακα (τοπικά ή εσωτερικά χορηγούµενα), µε πιο γνωστή την κορτιζόνη. Και οι «αθώες» κρέµες όµως, όταν δεν χρησιµοποιούνται σωστά (οι κρέµες ηµέρας δεν πρέπει να παραµένουν στο πρόσωπο και το βράδυ, ούτε να επιστρώνονται η µία πάνω στην άλλη), µπορεί να προκαλέσουν ακµή. Πρέπει ωστόσο να διευκρινιστεί ότι η πρωταρχική αιτία της είναι κατά βάση άγνωστη και δίνεται µεγάλη βαρύτητα στη διερεύνηση της γενετικής προδιάθεσης.

3. Αυτοί που είχαν ακµή ως έφηβοι «κινδυνεύουν» περισσότερο;

Αν η πάθηση αντιµετωπιστεί θεραπευτικά ορθά κατά την εφηβεία, δεν υπάρχει κίνδυνος παραµονής του προβλήµατος και στην ενήλικη ζωή. ∆εν αποκλείεται όµως κάποιος που δεν έχει εµφανίσει καθόλου ακµή στην εφηβική ηλικία να παρουσιάσει το πρόβληµα ως ενήλικας.

4. Πώς αντιµετωπίζεται;

Επειδή η πάθηση είναι πολυπαραγοντική, δεν µπορεί ένα µόνο φάρµακο να θεραπεύει όλους τους ασθενείς. Υπάρχουν όµως πολλά τοπικά ή από του στόµατος (αντιβιοτικά, ρετινοειδή, αντισυλληπτικά, αντιανδρογόνα) φάρµακα, τα οποία µε την κατάλληλη εξατοµικευµένη χορήγηση µπορούν να αντιµετωπίσουν το πρόβληµα επιτυχώς. Το ζητούµενο είναι να χορηγηθούν εγκαίρως προκειµένου να περιοριστούν το ψυχολογικό κόστος αλλά και τα σηµάδια που αφήνει, τα οποία «καταδιώκουν» τον ασθενή στην υπόλοιπη ζωή του. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Παγκόσµιος Οργανισµός Υγείας τείνει να κατατάξει την πάθηση στα χρόνια νοσήµατα..
ΠΗΓΗ: FORMA

Δημόσιοι κουρείς στην Ινδία .

barber.jpg
barber1.jpg

barber2.jpg
barber3.jpg
barber4.jpg
barber6.jpg
barber9.jpg


OI AMAZONEΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.


Υπάρχει και η ...άλλη πλευρά..των γυναικών στην Ουκρανία .ονομάζονται "ASGARDA " και είναι σύγχρονες αμαζόνες !!!
Στην Ουκρανία, μια χώρα όπου οι γυναίκες είναι συχνά θύματα εμπορίας λευκής σαρκός και σεξουαλικής κακοποίησης, ένα νέο κίνημα γυναικών εμφανίστηκε. Αυτοαποκαλούνται "Asgarda" και προσπαθούν να γίνουν αυτοδύναμες.
Μένουν στα Καρπάθια Όρη και υπολογίζεται ότι είναι περισσότερες από 150 γυναίκες διαφόρων ηλικιών, ως επί το πλείστον σπουδάστριες, υπό την ηγεσία της 30χρονης Katerina Tarnouska.


Ξαναζωντανεύοντας την παράδοση των Αμαζόνων της Σκυθίας κατά την αρχαία Ελληνική μυθολογία, οι Asgarda εκπαιδεύονται στις πολεμικές τέχνες, με δάσκαλο τον Volodymyr Stepanovytch (η πολεμική τέχνη του οποίου "Πολεμικός Ηopak" αριθμεί περίπου 10 χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ουκρανία) και διδάσκονται μαχητική φιλοσοφία ζωής, τέχνες και επιστήμες.
Ελάχιστες πληφορίες υπήρχαν για τις σύγχρονες Αμαζόνες, μέχρι που ο Γάλλος φωτογράφος Guillaume Herbaut τις συνάντησε το 2004, ως ανταποκριτής για την "πορτοκαλί επανάσταση", κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, τις φωτογράφισε και διαπίστωσε ότι αυτές οι γυναίκες εκπαιδεύονταν ήδη παραστρατριωτικά και ως κοινότητα για τέσσερα χρόνια.


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/03/oi-amazone.html#ixzz1GlEZVs8g

Ταξιδεύουν 11 χρόνια συνεχώς .
ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ....

Ουίλλιαμ και Κέητ, βασιλικό ζεύγος, βασιλικός γάμος, πρίγκιπας ΑγγλίαςΠιθανό γαμήλιο ταξίδι στην Κέρκυρα- Κάμπινγκ για φτωχούς θεατές-Αν είστε από τους λάτρεις των βασιλικών γάμων και θέλετε να παρακολουθήσετε διακαώς τον επόμενο μήνα το γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον στο Λονδίνο αλλά δεν έχετε αρκετά χρήματα για να μείνετε σε κάποιο ξενοδοχείο, υπάρχει η επιλογή… του κάμπινγκ.
Τη δυνατότητα αυτή προσφέρει το Camp Royale (η βασιλική κατασκήνωση), η οποία θα στηθεί στην περιοχή Clapham Common στο νότιο Λονδίνο και υπόσχεται ένα φθηνό εναλλακτικό τρόπο για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στους εορτασμούς την ημέρα του γάμου, στις 29 Απριλίου.
Η «Διανυκτέρευση για τον Μεγάλο Βασιλικό Γάμο», όπως λέγεται, θα λειτουργήσει από τις 28 Απριλίου ως την 1η Μαϊου και η διαμονή εκεί θα κοστίζει σχεδόν 80 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις.
Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι η κατασκήνωση θα διαθέτει ντουζιέρες με ζεστό νερό σε 24ωρη βάση, καθαρές τουαλέτες, δωρεάν τσάι και φύλαξη από άνδρες εταιρίας ασφαλείας.

Στην Κέρκυρα το γαμήλιο ταξίδι;
Στην Κέρκυρα θα περάσουν τον μήνα του μέλιτος ο πρίγκιπας Γουίλιαμ της Αγγλίας και η μέλλουσα σύζυγος του Κέιτ Μίντλετον. Το νεαρά ζευγάρι, έπειτα από προτροπή του πρίγκιπα Καρόλου -ο οποίος, ως γνωστόν, έχει ελληνικές ρίζες από τον πατέρα του Φίλιππο και λατρεύει τη χώρα μας- σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να περάσει τις πρώτες μέρες του έγγαμου βίου του στο νησί των Φαιάκων. Όμως επειδή τόσο οι ίδιοι όσο και οι άνθρωποι του παλατιού θέλουν να ...

Εκπληκτικές πολυθρόνες .

Sink into comfortable and stylish armchairs after a long day
Sink into comfortable and stylish armchairs after a long day
Sink into comfortable and stylish armchairs after a long day
Sink into comfortable and stylish armchairs after a long day
Sink into comfortable and stylish armchairs after a long day
Sink into comfortable and stylish armchairs after a long day

Jessica Rabbit ή αλλιώς Rihanna

Η πιο διάσημη πληθωρική κοκκινομάλλα είναι η Jessica Rabbit... Μέχρι σήμερα... Γιατί φαίνεται πως η νέα ποπ σταρ Rihanna παίρνει επάξια τα σκήπτρα. Όχι μόνο με το έντονο κόκκινο των μαλλιών της αλλά και με τις πληθωρικές καμπύλες της.

Η νεαρή τραγουδίστρια είναι το νέο πρόσωπο στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue, του τεύχους Απριλίου που μάλιστα είναι και επετειακό για τα 10 χρόνια της shape έκδοσης.


Συναισθηματική νοημοσύνη: Η άγνωστη ευφυΐα

Όπως αναφέρει ο Αριστοτέλης στα Ηθικά Νικομάχεια, το να είσαι οργισμένος είναι εύκολο. Το να εξοργιστείς όμως με το σωστό άτομο, για το σωστό λόγο, στο σωστό βαθμό, τη σωστή στιγμή, για το σωστό σκοπό και με το σωστό τρόπο, αυτό είναι δύσκολο.

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι αρκετά σχετική με τέτοιου είδους προβληματισμού. Τί όμως είναι η συναισθηματική νοημοσύνη (EQ); Σε τι διαφέρει με τη διανοητική νοημοσύνη (IQ); Με ποιο τρόπο συμβάλλει στην επαγγελματική και στην προσωπική μας επιτυχία; Με ποιους τρόπους μπορεί να βελτιωθεί;
Για αρκετά χρόνια η νοημοσύνη σχετιζόταν με τον παραδοσιακό ορισμό της ευφυίας και μετριόταν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Το γνωστό σε όλους μας δείκτη νοημοσύνης (IQ).
Μάλιστα, επικρατούσε η πεποίθηση ότι ένα άτομο με υψηλό δείκτη νοημοσύνης μπορεί να πετύχει σε κάθε τομέα της ζωής του. Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων η θεωρία αυτή άρχισε να παρουσιάζει ”κενά” και να μην ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα.
Έτσι λοιπόν μελέτες και έρευνες απέδειξαν ότι υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες εκτός της ευφυίας που επηρεάζουν αλλά και συμβάλλουν σημαντικά στην πορεία τόσο της επαγγελματικής όσο και της προσωπικής ζωής των ανθρώπων. Οι παράγοντες αυτοί αποτελούν και τη λεγόμενη συναισθηματική νοημοσύνη.
Οι ρίζες της συναισθηματικής νοημοσύνης ανάγονται στην...

Η πιο μικρή κάμερα του κόσμου,


Εχει μέγεθος όσο εκείνο ενός κόκκου αλατιού

Με διάμετρο μόλις ενός χιλιοστού, η μικρότερη κάμερα του κόσμου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην ιατρική, ή ακόμα και σε αυτοκίνητα, αντικαθιστώνας τον καθρέπτη. Εκτός όμως από μικρό μέγεθος, η κάμερα έχει και μικρό κόστος, τόσο μικρό που θα μπορούσε να είναι μίας χρήσης.

«Η κάμερα είναι μικρή όσο ένας κόκκος χοντρού αλατιού -η μικρότερη κάμερα που γνωρίζουμε» υπερηφανεύεται ο Στέφαν Βολτζ, διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Awaiba, η οποία συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Fraunhofer.

Εργαλείο για ιατρικές επεμβάσεις

Η νέα μικροκάμερα, με ανάλυση 62.500 εικονοστοιχείων (pixel), αναμένεται να χρησιμοποιηθεί αρχικά σε ενδοσκόπια για ιατρικές επεμβάσεις. «Μπορούμε να τις παράγουμε με τόσο μικρό κόστος ώστε ο γιατρός να μπορεί να πετά τα ενδοσκόπια έπειτα από μία μόλις χρήση» σχολιάζει ο Μάρτιν Βίλκε του ινστιτούτου.

«Από τις αρχές του 2012, θα μπορούμε να προσφέρουμε ενδοσκόπια μιας χρήσης με τιμή μερικών ευρώ. Έχουμε ήδη το πρωτότυπο» αναφέρει ο διευθυντής της εταιρείας.


Αργότερα, η μικροκάμερα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην αυτοκινητοβιομηχανία: τοποθετημένη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, χωρίς να επηρεάζει την αεροδυναμική του συμπεριφορά, η κάμερα θα επέτρεπε την αντικατάσταση του καθρέπτη του οδηγού με μια οθόνη.

Ακόμα, θα μπορούσε να τοποθετηθεί πάνω από το παρμπρίζ για να παρακολουθεί το βλέμμα του οδηγού και να ελέγχει αν τον έχει πάρει ο ύπνος.

Οι ψηφιακές κάμερες αποτελούνται γενικά από δύο τμήματα: έναν φακό και έναν αισθητήρα που μετατρέπει την εικόνα σε ηλεκτρικά σήματα.

Στην περίπτωση μιας μικροκάμερας, οι αισθητήρες παράγονται συνήθως μαζικά όπως τα τσιπ υπολογιστών: μέχρι και 28.000 αισθητήρες μπορούν να κατασκευαστούν ταυτόχρονα πάνω σε έναν δίσκο πυριτίου.

Μέχρι σήμερα, οι αισθητήρες αυτοί έπρεπε να κόβονται και να συνδέονται ένας-ένας με τον φακό και το καλώδιο που μεταφέρει το σήμα της εικόνας.

Πιο εύκολη διαδικασία κατασκευής

Με τη νέα τεχνική κατασκευής, οι αισθητήρες συνδέονται με τις ηλεκτρικές επαφές του καλωδίου πριν κοπούν από τον δίσκο. Επιπλέον, οι φακοί για τις μικροκάμερες συνδέονται όλοι ταυτόχρονα, υπό τη μορφή ενός δίσκου με ενωμένους φακούς. Στο τέλος της διαδικασίας, οι έτοιμες μικροκάμερες κόβονται από τον δίσκο και είναι έτοιμες για χρήση

Σχοινάς - Γαρμπή: «Θα φύγουμε οικογενειακώς από την Ελλάδα»,


Στο περιοδικό "Radar" μίλησε ο Διονύσης Σχοινάς για την σχέση του με την Καίτη Γαρμπή, αλλά και για τα σχέδιά του να φύγει από την Ελλάδα. «Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε πιάσει πάτο, είναι μια πολύ κακή στιγμή.(...) Ζούμε σε μια άσχημη κατάσταση με πολλά λαμόγια, και προτείνω στον κόσμο αν μπορέσει να φύγει στο εξωτερικό. Εδώ επικρατούν τα λαμόγια. Δεν γουστάρουν να δουλεύουν, είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στις καφετέριες», δήλωσε ο τραγουδιστής.

Για ποιον χτυπάει η καµπάνα;


Τα φαρδιά παντελόνια λένε ένα πλατύ αντίο στα ξεπερασµένα εφαρµοστά τζιν
Χρειάζεται ένα τολµηρό µυαλό για να ωθήσει τα πράγµατα µπροστά. Στη µόδα το έκανε ο Τοµ Φορντ µε την ανοιξιάτικη συλλογή του. Τον οποίο καλωσορίζουν και πάλι ως σωτήρα του στυλ οι διάφοροι φίλοι του. Κι έχουν δίκιο αφού ο Φορντ άρχισε το νέο του κεφάλαιο στα γυναικεία ρούχα µε παντελόνια καµπάνα. Πιο 1972 δεν γίνεται. Αλλά αυτήν την κίνηση προς το παρελθόν τηνεννοούµε τώρα στυλιστική εξέλιξη. Επειδή οι καµπάνες θα αποκαθηλώσουντα σαν δεύτερο δέρµα σφιχτά τζιν παντελόνια.

Ρεκόρ πωλήσεων για το iPad 2,


Ρεκόρ πωλήσεων σημειώνει το iPad 2 στην Αμερική, τρεις ημέρες μετά την έναρξη διάθεσής του.

Ήδη σε πολλά καταστήματα τα αποθέματα έχουν εξαντληθεί, ενώ οι χρήστες που παραγγέλνουν την συσκευή μέσω Ίντερνετ πρέπει να περιμένουν τρεις με τέσσερις εβδομάδες μέχρι να την παραλάβουν.

Αναλυτές της τεχνολογικής αγοράς εκτιμούν ότι η Apple πούλησε περίπου ένα εκατομμύριο iPad 2 μέσα στο Σαββατοκύριακο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις πωλήσεις του πρώτου iPad τον περασμένο Απρίλιο, κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

«Δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε ότι η Apple πούλησε 1 εκατομμύριο iPad 2 το Σαββατοκύριακο», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Σκοτ Σάδερλαντ, αναλυτής της εταιρείας ερευνών Wedbush Securities.

Το πρώτο iPad πούλησε ένα εκατομμύριο κομμάτια τις πρώτες 28 ημέρες.

Αναλυτές της εταιρείας Global Equities Research εκτιμούν ότι το Σάββατο και την Κυριακή η Apple ενδέχεται να πούλησε τρεις φορές περισσότερα iPad 2 σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση της ταμπλέτας.

Η εταιρεία πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών Best Buy ανακοίνωσε ότι ορισμένα από τα καταστήματα της «ξέμειναν» εντελώς από την δημοφιλή ταμπλέτα και τα εξαρτήματά της μέσα σε 10 λεπτά από την έναρξη της πώλησής της.

Αντίστοιχες αναφορές υπήρξαν και από άλλα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Η διάθεση του iPad 2, του νέου υπολογιστή tablet της Apple, ξεκίνησε την Παρασκευή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η τιμή της συσκευής ξεκινά από τα 499 δολάρια και φτάνει τα 829 δολάρια, ανάλογα με την έκδοση.

Το Βατικανό πάει... Facebook,


Τα social media της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Τα social media στην υπηρεσία της θρησκείας θέτει το Βατικανό, το οποίο εδραιώνει την παρουσία του στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, υιοθετώντας όλα τα χαρακτηριστικά της «ψηφιακής εκκλησίας».

Μέσα στην εβδομάδα, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα παρουσιάσει μια ειδική σελίδα στο Facebook αφιερωμένη στον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β', ο οποίος απεβίωσε το 2005 και πρόκειται να αγιοποιηθεί την 1η Μαΐου.

Facebook για την αγιοποίηση του Πάπα

Η σελίδα θα παραπέμπει σε μαγνητοσκοπημένο υλικό από τον βίο και την δράση του επί 27 έτη Πάπα της Ρώμης, με σαφή στόχο να προωθήσει επικοινωνιακά την επικείμενη αγιοποίησή του. Στη συνέχεια, θα αποτελέσει έναν ηλεκτρονικό τόπο «προσκυνήματος» των πιστών στον νεότερο άγιο της καθολικής εκκλησίας.

Η πρώτη οργανωμένη «εκστρατεία» του Βατικανού στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, οργανώθηκε με αφορμή την διαφήμιση της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' στην Αγγλία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Έξι μήνες μετά, η σελίδα παραμένει κάτι περισσότερο από ενεργή: ενημερώνεται σχεδόν καθημερινά και δέχεται 10.000-15.000 επισκέπτες την ημέρα, όπως υποστηρίζουν οι διαχειριστές της.

«Διαπιστώσαμε ότι το Facebook δεν είναι μόνο για να μοιράζεσαι πληροφορίες. Δημιουργεί ένα περιβάλλον κοινότητας. Οι άνθρωποι αρχίζουν να συνομιλούν και να ανταλλάσσουν ιδέες», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ο πατέρας Παύλος Τάιγκ, από το Γραφείο Επικοινωνίας του Βατικανού.

Στρατηγική κοινωνικής δικτύωσης

Η στρατηγική κοινωνικής δικτύωσης που ακολουθεί το Βατικανό, η οποία ξεκίνησε το 2009 με την δημιουργία καναλιού στο YouTube, γίνεται τώρα ακόμη πιο «επιθετική», με προφανή στόχο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να προσελκύσει το «δυναμικό» -και νεανικό- κοινό που χρησιμοποιεί καθημερινά τα social media.

Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας θα αποτελέσει το λανσάρισμα της νέας ενημερωτικής πύλης του Βατικανού την περίοδο του Πάσχα.

Το περιεχόμενο του νέου portal θα είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αλληλεπιδρά με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και να μπορεί να κοινοποιηθεί στα προφίλ χρηστών στο Twitter, στο Facebook, αλλά και σε ιστολόγια.

Μια βραδιά με τη Ντι Ντι Μπριτζγουότερ,

Η νικήτρια των εφετινών Γκράμι, Ντι Ντι Μπριτζγουότερ, εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής, σε ένα αφιέρωμα στην αγία της τζαζ, Μπίλι Χόλιντεϊ
Η νικήτρια των εφετινών Grammy το Σάββατο στο Μέγαρο τραγουδά για τη Μπίλι Χόλιντέι

Μια μεγάλη της τζαζ τραγουδάει για μια «αγία» της τζαζ. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται τη νικήτρια των εφετινών Grammy, Ντι Ντι Μπριτζγουότερ, για μία και μόνο συναυλία, το Σάββατο 12 Μαρτίου, αφιερωμένη στη θρυλική Μπίλι Χόλιντέι που πέθανε τόσο τραγικά, στα 44 της χρόνια, πριν από μισό αιώνα.

«Το Billie Holiday with Love» θα τραγουδήσει επομένως η Ντι Ντι Μπριτζγουότερ και στο Μέγαρο, η οποία ακριβώς για αυτή την εκπληκτική της ερμηνεία, απέσπασε για άλλη μια φορά το βραβείο Grammy.

Στη συναυλία της Αθήνας, η πολυβραβευμένη ερμηνεύτρια θα συνοδεύεται από «την μπάντα των ονείρων της», όπως η ίδια αποκαλεί τους εξαιρετικούς μουσικούς της. Με τον Έντσελ Γκόμεζ Ρέντας στο πιάνο -που τη συνοδεύει εδώ και αρκετά χρόνια-, τον Γκρεγκ Χάντι στο σαξόφωνο και στο φλάουτο, τον Κέντι Ντέιβις στο μπάσο και τον Λιούις Νας στα ντραμς, ξαναχτίζουν τον κόσμο της συναισθηματικής, βέβηλης, γενναιόδωρης και ασύλληπτα ταλαντούχας αυτής γυναίκας, με σεβασμό στην ίδια και στις προσωπικότητες των συνθετών που έγραψαν τα τραγούδια της και με μια ελευθερία που αποκτάει θεατρικές διαστάσεις.

Παράλληλα, η Ντι Ντι Μπριτζγουότερ μας προτείνει να ακούσουμε τη μουσική τής Μπίλι με έναν τρόπο διαφορετικό, όπως της αξίζει, σημερινό και εορταστικό. «Η Μπίλι δεν ήταν μόνο μια τραγική φιγούρα, βυθισμένη στη θλίψη και τα πάθη, αυτή είναι η μισή αλήθεια. Ηταν και μια γυναίκα γεμάτη ζωή, που έκανε πλάκες, έβριζε σαν μαουνιέρης και μαγείρευε για τους συνεργάτες και τους μουσικούς της», είπε η μεγάλη ερμηνεύτρια χαρακτηριστικά όταν άνοιγε και τη συναυλία με τα τραγούδια της Χόλιντέι στο Λίνκολν Σέντερ της Νέας Υόρκης.

Βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα,


Μια ομάδα επιστημόνων πιστεύουν πως βρήκαν την Ατλαντίδα. Από όλα τα μέρη που ψάχνουν, είναι στην Ισπανία. Η πόλη είχε θαφτεί από ένα φονικό τσουνάμι, υποστηρίζουν

Η ομάδα έλυσε το παλιό μυστήριο, με την χρήση δορυφορικών φωτογραφιών μιας υποβρύχιας πόλης βόρεια του Καντίζ στην Ισπανία. Εκεί θαμμένο σε μια ελώδη περιοχή με το όνομα Dona Ana Park πιστεύουν πως βρήκαν to αρχαίο βασίλειο της Ατλαντίδας.

Η ομάδα αποτελούμενη από αρχαιολόγους και γεωλόγους το 2009 και το 2010 χρησιμοποίησαν έναν συνδυασμό ραντάρ εδάφους μεγάλου βάθους, ψηφιακής χαρτογράφησης και υποβρύχιας τεχνολογίας για να εξερευνήσουν το χώρο.

Εικαστική πολυγλωσσία στο Ιδρυμα Ωνάση,


Διάλογος ετερογενών στοιχείων από 30 καλλιτέχνες

Την πολυφωνία και συνύπαρξη πολλών και διαφορετικών, εικαστικών γλωσσών κάτω από την ίδια στέγη πρεσβεύει η έκθεση τίτλο «Πολυγλωσσία» με την οποία εγκαινιάζεται στις 15 Μαρτίου ο εκθεσιακός χώρος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Με στόχο την ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ ετερογενών στοιχείων παρουσιάζεται στην έκθεση το έργο 30 καθιερωμένων στο χώρο τους εικαστικών καλλιτεχνών, που έχουν ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους εκτός Ελλάδας και καλύπτουν ευρύ φάσμα ηλικιών, τάσεων και εκφραστικών μέσων.

Η επιλογή των καλλιτεχνών από την επιμελήτρια, ιστορικό τέχνης κυρία Μαριλένα Β. Καρρά έγινε αφενός με γνώμονα την συνεισφορά και την αναγνώρισή τους σε διεθνές επίπεδο όπως οι Νάσος Δάφνης, Τζον Χριστοφόρου, Φιλόλαος, Τάκις, Παύλος, Κωνσταντίνος Ξενάκης, Χρύσα, Γιάννης Κουνέλλης, Λουκάς Σαμαράς, Στηβ Γιανάκος και Λίντα Μπένγκλις και αφετέρου με στόχο τη συγκέντρωση ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος έργων που καλύπτουν όλα τα είδη εικαστικής έκφρασης, όπως είναι η ζωγραφική, η γλυπτική, οι εγκαταστάσεις, τα περιβάλλοντα, οι προβολές και εγκαταστάσεις βίντεο, η φωτογραφία, το σχέδιο, το κολάζ, οι μεικτές τεχνικές και τα πολυμέσα.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory