Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Φίλα με ακόμα.....

Ένα κορίτσι χορεύει στον ουρανό, στο δωμάτιο
Το δρόμο, την δουλειά, το σχολείο
Μια ψυχή και άλλη μία, και μια συνομιλία
Μόνο μάτια, και λέξη καμία
Ένα τέλειο λάθος, μια καινούργια αρχή
Ένα δάκρυ που δεν μπορεί να κρυφτεί
Μια ανάσα βαθιά, για να μην τρελαθώ
Μια ιστορία αγάπης, τι πιο απλό
Και Θεός, και αμαρτία, για μια ευκαιρία
Για όσους δεν βρήκαν το χρόνο να ψάξουν
Είμαι μέσα σου η λύση, που θα τιμωρήσει
Σε όσους δεν έχουν φτερά να πετάξουν


                        

Κινητά τηλέφωνα τότε και τώρα .

mobile phones01
mobile phones02
mobile phones03
mobile phones04
mobile phones05
mobile phones09

Κάντε τον ήλιο φίλο σας .


Image Ως σήμερα ήταν γνωστό πως η βιταμίνη D είναι άκρως σημαντική για την απορρόφηση τουασβεστιου και για την υγεία των οστών, ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η συγκεκριμένη βιταμίνη παίζει ακόμη καιαντικαρκινικό ρόλο.μερα ήταν γνωστό ότι η στγκεκριμένη βιταμινη παίζει αντικαρκινικό ρόλο..
Νέα, μάλιστα, επιστημονική έρευνα τουπανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, με επικεφαλής την Dr. Cedric Garland, καταδεικνύει ότι η υψηλή πρόσληψηβιταμίνης D μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού.

Βάσει της μελέτης, στην οποία συμμετείχε και η Ιατρική σχολή του Creighton University και στην οποία χιλιάδες άνθρωποι πήραν συμπληρώματα που κυμαίνονται από 1.000 έως 10.000 IU ημερησίως, απεδείχθη ότι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι τα 4.000 IU 

Μάλιστα, πέρυσι η επιτροπή της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών του Ινστιτούτου Ιατρικής (ΙΟΜ) ανακοίνωσε ότι 4.000 IU βιταμίνης D την ημέρα είναι ασφαλές επίπεδο, όχι μόνο για ενήλικες, αλλά και παιδιά ηλικίας 9 και πάνω.

Παλιότερες έρευνες, πάντως, έχουν αποκαλύψει  ότι μόνο το 10% των ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το κατάλληλο επίπεδο της βιταμίνης D και είναι συνήθως αυτοί  που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, όπου τα επίπεδα βιταμίνης D τους «αυξάνονται» μέσω της  έκθεσης στον ήλιο.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, παρ' όλο που ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα, η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί ότι, αντί για πλεόνασμα, έχουμε μάλλονέλλειμμα της βιταμίνης αυτής. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D παρουσιάζεται σε όλες τις ηλικίες στην Ελλάδα, αλλά τα ποσοστά ανεβαίνουν πολύ στους μεγαλύτερο, με το το 60% των Ελλήνων άνω των 65 ετών έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Μήπως τελικά έχει φτάσει η στιγμή να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο και να τον κάνουμε φίλο μας, έστω για 15 λεπτά την ημέρα, όπως μας συμβουλεύουν οι ειδικοί;

Καταπληκτικά κουκλόσπιτα .

Hostel Doll House
18th Century French Chateau Doll House
Bosdyk Doll House
Henry Colbert's Doll House
Dust Doll House
$82,000 English Doll House

Ανοιξη η εποχή του ...έρωτα!!Έρωτας και άνοιξη… στο μυαλό όλων μας η άνοιξη είναι η εποχή του έρωτα, η εποχή όπου οι αισθήσεις ξυπνούν και το μυαλό και το σώμα μας είναι έτοιμα να δεχτούν νέα ερεθίσματα. Όχι ότι ο έρωτας δεν μπορεί να μας χτυπήσει και καταχείμωνο, αλλά όπως και να το κάνουμε, την άνοιξη όλα είναι αλλιώς…

Ο ανοιξιάτικος έρωτας

Ο ανοιξιάτικος έρωτας συνήθως συνδέεται με την αναγέννηση της φύσης και των χρωμάτων. Οι επιστήμονες μας ενημερώνουν ότι το πορτοκαλί και το κόκκινο διεγείρουν τις αισθήσεις στέλνοντας έντονα ερεθίσματα στον εγκέφαλο, ανοίγοντας μας την ερωτική διάθεση.

Η ανοιξιάτικη παλέτα χρωμάτων μας δημιουργεί την επιθυμία να αναζητήσουμε ερωτικό σύντροφο. Και αν ακόμα δεν αναζητούμε νέο σύντροφο πρακτικά, την άνοιξη γινόμαστε πιο ανοιχτοί σε γνωριμίες και σχέσεις.

Εξάλλου, ακόμα και οι δεσμευμένοι βρίσκουν την ευκαιρία να ανανεώσουν τη σχέση τους και τον έρωτά τους με τον / την σύντροφο τους. Η παιχνιδιάρικη διάθεση που δημιουργείται την άνοιξη είναι ιδανική για να διοχετεύσουμε την ενέργεια μας στη σχέση μας και να κάνουμε μικρές εκπλήξεις που θα λειτουργήσουν ευεργετικά για τη σχέση μας.


Η άνοιξη μας δημιουργεί μια αίσθηση ψυχικής ανάτασης, ευεξίας και όρεξης για απολαύσεις. Όλα αυτά είναι προϋποθέσεις της ανθρώπινης ευτυχίας, αλλά η ευτυχία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κάποιον να τη μοιραστούμε και να την καλλιεργήσουμε.

Από το χειμώνα στην άνοιξη

Τους χειμωνιάτικους μήνες οι περισσότεροι από εμάς είμαστε κάπως πιο περιορισμένοι, πιο σπιτόγατοι.. ο χειμώνας θεωρείται πιο εχθρικός, πιο μονόχνοτος. Την άνοιξη όμως ζωντανεύει η φαντασία μας και έτσι ψάχνουμε να ζωντανέψουμε αυτό που επιθυμούμε στα όνειρα και τις σκέψεις μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο στον Ελληνικό πολιτισμό όσο και σε άλλες κουλτούρες υπήρχαν διάφορες τελετές και πανηγύρια την άνοιξη για να συμβολίσουν την εποχή του έρωτα, της γονιμότητας και της αναγέννησης.

Η άνοιξη φέρνει μαζί της μια αίσθηση αισιοδοξίας. Να φταίει ότι μεγαλώνει η ημέρα και άρα αυτομάτως θέλουμε να είμαστε έξω; Να φταίει η άνοδος της θερμοκρασίας που αυξάνει και τις ενδορφίνες στον οργανισμό μας;

Όποια και να είναι η αιτία, η άνοιξη είναι η εποχή του έρωτα και του πάθους, η εποχή όπου αφηνόμαστε στις φυσικές μας διαθέσεις και παρορμήσεις. Ίσως απλά να θέλουμε να ανθίσουμε και εμείς μαζί με τη φύση… ίσως πάλι να μη θέλουμε να είμαστε μόνοι το καλοκαίρι που έρχεται!

Για τον έρωτα και την Ανοιξη – Τάσος Λειβαδίτης:
Αλήθεια εκείνη η άνοιξη, εκείνο το πρωινό, εκείνη η απλή κάμαρα της ευτυχίας
αυτό το σώμα σου που κράταγα πρώτη φορά γυμνόΔιαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/03/blog-post_27.html#ixzz1Hp1z3DLT

Προετοιμασίες για τον βασιλικό γάμο στην Αγγλία .

carriage
carriage
carriage
carriage
carriage
carriage

Aλλεργίες ..Άνοιξαν και σας ....περιμένουν !


                                                                              Claude Monet
της Τζούλης Αποστολάτου

Οι πιο συνηθισμένες ανοιξιάτικες αλλεργίες, η αλλεργική ρινίτιδα με ή χωρίς επιπεφυκίτιδα και το αλλεργικό άσθμα, οφείλονται κυρίως στη γύρη των φυτών. Τα τελευταία χρόνια, οι συγκεντρώσεις γύρης στην ατμόσφαιρα είναι πολύ υψηλότερες σε σχέση με το παρελθόν, καθώς, λόγω της αλλαγής του κλίματος (περισσότερη ηλιοφάνεια και καλοκαιρία), τα φυτά ανθίζουν νωρίτερα και επιπλέον καλλιεργούνται νέα είδη. Για παράδειγμα, έχουν κατακλύσει τη χώρα μας καλλωπιστικά κυπαρίσσια (Cupressus arizonica, Cupressus lusitanica, Τhuja orientalis) που ανθοφορούν από το φθινόπωρο έως και την άνοιξη. Αν και δεν έχουν γίνει μελέτες στη χώρα μας που να αποδεικνύουν ποια από αυτά πυροδοτούν αλλεργίες, έχει παρατηρη­θεί ότι από τότε που καλλιεργούνται ευρέως και σε άλλες περιοχές της ­Μεσογείου (π.χ. στη Μασσαλία), έχουν αυξηθεί οι αλλεργικές αντιδράσεις από τη γύρη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφεύγετε να πηγαίνετε εκδρο­μή στην εξοχή ή να κάνετε βόλτα στο πάρκο για να μη σας πιάσει συνάχι, φτάρνισμα, βήχας, δύσπνοια ή για να μην κοκκινίσουν ή τσούξουν τα μάτια σας. Αν ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του γιατρού σας και υιοθετήσετε τις πρακτικές συμβουλές του Vita, πιθανώς τη φετινή χρονιά να ταλαιπωρηθείτε λιγότερο.

Οι 10 εντολές της άνοιξης

Δεν χρειάζεται να στερηθείτε τις καθημερινές σας συνήθειες για να αποφύγετε τις ανοιξιάτικες αλλεργίες. Αρκεί μόνο να είστε περισσότερο προσεκτικοί.

1.Αποφύγετε την άμεση επαφή με τα φυτά που σας προκαλούν αλλεργία, παρόλο που η γύρη τους μεταφέρεται με τον αέρα χιλιόμετρα μακριά.

2.Πριν πάτε στην εξοχή, μάθετε ποια φυτά ανθίζουν στην περιοχή. Αποφύγετε τα μέρη που έχουν πολύ πράσινο και τρεχούμενα νερά και προτιμήστε παραθαλάσσιες περιοχές, όπου συνήθως η συγκέντρωση της γύρης είναι μικρότερη. Μάλιστα, αν είστε αλλεργικοί στα άνθη της λεύκας ή της ιτιάς, μην επισκέπτεστε περιοχές με λίμνες και ποτάμια.

3.Μην ασχολείστε με την κηπουρική την άνοιξη. Αν έχετε κήπο, φροντίστε να τον έχει καθαρίσει από τα «ένοχα» φυτά κάποιος άλλος!

4.Αποφεύγετε να αερίζετε το σπίτι ή τα κλινοσκεπάσματα και να απλώνετε ρούχα τις ώρες που οι συγκεντρώσεις της γύρης στην ατμόσφαιρα είναι υψηλές, δηλαδή: α) 9-12 το πρωί και ιδιαίτερα όταν φυσά, β) τις πολύ ζεστές ξηρές ημέρες, που έχει και άπνοια και η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι αυξημένη.

5.Προτιμήστε να γυμνάζεστε σε κλειστούς χώρους.

6.Φοράτε απαραίτητα γυαλιά ηλίου, ιδιαίτερα αν έχετε επιπεφυκίτιδα.

7.Κλείνετε τα παράθυρα όταν οδηγείτε στην εξοχή και χρησιμοποιείτε στο αυτοκίνητο κλιματισμό που διαθέτει ειδικά φίλτρα για τη γύρη.

8.Φοράτε κράνος που καλύπτει μύτη και μάτια, αν οδηγείτε μηχανή.

9.Καθαρίζετε συχνά τα φίλτρα των κλιματιστικών που έχετε στο σπίτι και στο αυτοκίνητό σας.

10.Περιορίστε τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας (π.χ. να μπαίνετε από εξωτερικό ζεστό περιβάλλον σε κλιματιζόμενο χώρο) και αποφύγετε τις έντονες μυρωδιές (π.χ. αποσμητικά, απορρυπαντικά, αρώματα), επειδή τα συμπτώματα της αλλεργίας πυροδοτούνται από αυτούς τους «ερεθιστικούς» παράγοντες.


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2010/04/blog-post_26.html#ixzz1HyJmAiBF

«Καλύτεροι πιλότοι οι γυναίκες»,


Οι γυναίκες πιλότοι της Αεροπορίας Στρατού είναι έτοιμες να ανεβούν ακόμη και στα «φονικά» ελικόπτερα Απάτσι

Τρία κορίτσια στην Πάχη Μεγάρων, εκεί όπου είναι η βάση των στρατιωτικών ελικοπτέρων, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα κυριολεκτικά στον αέρα. Είναι και τα τρία πιλότοι της Αεροπορίας Στρατού, χειρίζονται πανάκριβα και υπερσύγχρονα ελικόπτερα- η αξία του καθενός στοιχίζει όσο και τρία νοσοκομεία, όπως είπε υπερήφανος ο διοικητής των ελικοπτέρων Απάτσι αντισυνταγματάρχης Γ. Μαντζουράνης. Η μικρότερη, μόλις 22 ετών, η μόνιμη λοχίας Αθηνά Πανουργιά, με 130 ώρες πτήσης στο ενεργητικό της ως συγκυβερνήτης στα «Γερο-Χιού» (όπως αποκαλούν τα UΗ-1Η), έχει επιλεγεί έπειτα από πολύπλοκες διαδικασίες και διαγωνισμούς να πιλοτάρει ένα επιθετικό ελικόπτερο Απάτσι. Αν τα καταφέρει, θα είναι η πρώτη ελληνίδα κυβερνήτης στο πιο εξελιγμένο (και φονικό) ελικόπτερο που διαθέτει η χώρα μας. Οι άλλες δύο είναι η επιλοχίας Αλεξάνδρα Ράπτη, 24 ετών, με 180 ώρες πτήσης στο ενεργητικό της, πιλότος στα Σινούκ (μετείχε και στις ρίψεις νερού στις πυρκαγιές του καλοκαιριού), και η υπολοχαγός Νικολέτα Κοσμοπούλου, 26 ετών, απόφοιτη της Σχολής Ευελπίδων, με 270 ώρες πτήσης στο ενεργητικό της, η οποία πιλοτάρει ένα Τσέσνα της Πολεμικής Αεροπορίας- ένα «Ασπρουλιάρικο», όπως το ονομάζει, αφού τα χρώματά του είναι κυρίως άσπρο και μπλε. Η τέταρτη γυναίκα πιλότος στα Σινούκ και στα Χιούι, η πρώτη ιπτάμενη αξιωματικός στους «κοκκινοσκούφηδες» , βρίσκεται αυτές τις ημέρες εκτός υπηρεσίας με άδεια κυήσεως, και η πέμπτη απουσίαζε λόγω τροχαίου ατυχήματος.

Και τώρα, τα βακτήρια της… ευτυχίας!


Το ότι τα συναισθήματα και οι συνήθειές μας μεταδίδονται στους ανθρώπους που μας περιβάλλουν έχει μελετηθεί επισταμένα από επιστήμονες όπως ο δρ Νικόλας Χριστάκης καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ο δρ Τζέιμς Φόλερ καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και ο δρ Τζον Τ. Κατσιόπο καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου.

Οι επιστήμονες αυτοί έχουν τεκμηριώσει την κοινωνική μεταδοτικότητα της ευτυχίας, της μοναξιάς, της παχυσαρκίας, ακόμα και της διακοπής του καπνίσματος, για να αναφέρουμε μερικά μόνον παραδείγματα.

Ωστόσο, τα συναισθήματά μας φαίνεται ότι μπορεί να εξαρτώνται και από βακτήρια και παράσιτα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν την προσωπικότητά μας, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες.

Πως γίνεται αυτό; Ο ακριβής μηχανισμός δεν είναι ακόμα γνωστός, αλλά εικάζεται ότι τα μικρόβια επηρεάζουν την ισορροπία ορισμένων χημικών ουσιών στον εγκέφαλο, προκαλώντας έτσι αλλαγή σε ό,τι νιώθουμε αλλά και στην συμπεριφορά μας.

Εξωστρέφεια και ριψοκίνδυνη συμπεριφορά

Το τοξόπλασμα gondii, ένα παράσιτο που υπάρχει στα περιττώματα των γατιών, είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Το τοξόπλασμα είναι ευρέως γνωστό για τους κινδύνους που κρύβει σε περίπτωση που μολύνει μια έγκυο, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους είναι αβλαβές. Μελέτες υποδηλώνουν πως μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά σε μικρό αριθμό ιδιαίτερα ευαίσθητων ανθρώπων.

Η παρασιτολόγος δρ Νίκυ Μπάλτερ, ερευνήτρια λοιμωδών νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϋ, που μελετά το τοξόπλασμα gondii λέει πως μελέτες της τελευταίας δεκαετίας υποδηλώνουν ότι επηρεάζει διαφορετικά άντρες και γυναίκες.

Οι μολυσμένες γυναίκες λ.χ. έχει διαπιστωθεί πως είναι πιο ευφυείς, πιο συνεργάσιμες, πιο εξωστρεφείς, πιο φιλικές και πιο ερωτικές σε σύγκριση με τις μη μολυσμένες. Οι μολυσμένοι άντρες, όμως, είναι λιγότερο ευφυείς, πιο απρόσεκτοι και πιο ριψοκίνδυνοι, σε σύγκριση με τους μη μολυσμένους.

«Οι διαφορές που εντοπίζουμε είναι μικρές, αλλά εμφανείς», τονίζει η δρ Μπάλτερ.

Το παράσιτο έχει επίσης σχετισθεί με ψυχικά νοσήματα, όπως η σχιζοφρένεια, η διπολική διαταραχή και η διαταραχή ιδεοψυχαναγκαστικήςσυμπεριφοράς, αλλά ακόμα είναι νωρίς για να θεωρηθεί αιτία αυτών των προβλημάτων.

Όσον αφορά τη δράση του, φαίνεται πως επηρεάζει τα επίπεδα δύο χημικών ουσιών του εγκεφάλου (της ντοπαμίνης και του άλατος του γλουταμινικού οξέος), οι οποίες σχετίζονται με την ψυχική διάθεση και την κοινωνική αλληλεπίδραση.

Το μικρόβιο της ευεξίας

Και μετά, είναι το μικρόβιο της ευτυχίας - το αβλαβές μυκοβακτηρίδιο vaccae, η ευνοϊκή επίδρασή του οποίου στην ψυχική διάθεση έγινε αντιληπτή τυχαία πριν από λίγα χρόνια, από επιστήμονες που προσπαθούσαν να δουν αν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εξουδετέρωση των καρκινικών κυττάρων του πνεύμονα.

Η δρ Μαίρυ Ο’Μπράιεν από το Νοσοκομείο Royal Marsden στο Λονδίνο και οι συνεργάτες της είχαν παρατηρήσει ότι οι μολυσμένοι με αυτό ασθενείς ένιωθαν μεγαλύτερη ενεργητικότητα, ήταν πιο αισιόδοξοι και γενικότερα ήταν πιο καλοδιάθετοι.

Έτσι, άρχισε η μελέτη του ως πιθανού «βελτιωτικού» της διάθεσης – και όπως διαπιστώθηκε το βακτήριο επιδρά στον εγκέφαλο, διεγείροντας μια περιοχή που παίζει ρόλο στην παραγωγή της ορμόνης της ευεξίας, της σεροτονίνης.

«Είναι περίεργο, γιατί οι λοιμώξεις συνήθως προκαλούν φλεγμονή και η φλεγμονή μας κάνει να νιώθουμε χειρότερα», λέει ο δρ Γκρέιαμ Ρουκ, καθηγητής Ιατρικής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του University College στο Λονδίνο (UCL). «Το μυκοβακτηρίδιο όμως με κάποιον τρόπο δείχνει να εξουδετερώνει τη φλεγμονή, επιτρέποντας στη σεροτονίνη να δράσει».

Μάλιστα μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2007 στην επιθεώρηση «Neuroscience» έδειξε πως η έκθεση σε αυτό το μικρόβιο βελτιώνει την ψυχική διάθεση όσο και η λήψη αντικαταθλιπτικών.

Το μυκοβακτηρίδιο υπάρχει στο χώμα και έτσι είναι εύκολο να το εισπνεύσει κανείς ή να μολυνθούν τα χέρια του, κατά την δρα Ντόροθυ Μάθιους, αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιολογίας στο Κολέγιο Sage της Νέας Υόρκης.

«Η μόλυνση αυτή μπορεί να έχει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα», προσθέτει. «Την βελτίωση της μάθησης, καθώς μελέτες έχουν δείξει πως όταν μολύνονται με αυτό ποντίκια, διέρχονται μέσα από λαβυρίνθους με διπλάσια ταχύτητα απ’ ό,τι όταν δεν είναι μολυσμένα».

Θλίψη από το μικρόβιο της δηλητηρίασης

Το κολοβακτηρίδιο (ή e. coli) το οποίο αποτελεί μια από τις πιο γνωστές αιτίες σοβαρής τροφικής δηλητηρίασης, επίσης μπορεί να επηρεάσει τα συναισθήματά μας.

Όπως εξηγεί η δρ Ναόμι Άιζενμπεργκερ, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, όταν παθαίνουμε μια σοβαρή λοίμωξη, το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να ξαπλώνουμε στο κρεβάτι για να κοιμηθούμε.

«Αυτή είναι η φλεγμονώδης αντίδραση, που ουσιαστικά αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο εξασφαλίζει ο οργανισμός ότι όλη του η ενέργεια θα εστιαστεί στην καταπολέμηση της λοίμωξης», λέει. «Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι πως το ίδιο ακριβώς θέλουν να κάνουν και πολλοί πάσχοντες από κατάθλιψη, οι οποίοι συχνά αρνούνται να σηκωθούν από το κρεβάτι τους».

Ορμώμενη από αυτή την παρατήρηση, η δρ Άιζενμπεργκερ επιστράτευσε 39 εθελοντές και τους χορήγησε μικρή δόση από την βακτηριακή τοξίνη που παράγει το e. coli. Πριν και μετά την χορήγηση, οι εθελοντές συμπλήρωσαν ειδικά ερωτηματολόγια – και η σύγκριση των απαντήσεών τους έδειξε πως έπειτα από την μόλυνση ένιωθαν θλίψη και έτσι είχε ελαττωθεί το ενδιαφέρον τους για επαφές με άλλα άτομα, αλλά και για τις οικονομικές επιβραβεύσεις.

Όταν η δρ Άιζενμπεργκερ και οι συνεργάτες της έλεγξαν τομογραφίες του εγκεφάλου τους, είδαν πως είχε αλλάξει η δραστηριότητα σε τμήματα του εγκεφάλου που είναι γνωστό ότι ελέγχουν την προθυμία μας να ρισκάρουμε.

Αντικαταθλιπτικά τα προβιοτικά

Τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου επίσης μπορεί να επηρεάζουν τα συναισθήματά μας, σύμφωνα με άλλες μελέτες.

«Τα υπάρχοντα στοιχεία υποδηλώνουν ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να επικοινωνούν απ’ ευθείας με τον εγκέφαλο», λέει ο καθηγητής Γκλεν Γκίμπσον, μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο Ρήντινγκ. «Κάποιες αρχικές μελέτες δείχνουν πως η χορήγηση μικρών δόσεων από προβιοτικά μπορεί να επηρεάσει τα τμήματα του εγκεφάλου που σχετίζονται με τα συναισθήματα – κυρίως με τα καταθλιπτικά».

«Αν τα ευρήματα αυτά επιβεβαιωθούν, θα μπορούσαν μια μέρα τα προβιοτικά σε φαρμακευτική μορφή να χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης», συνηγορεί ο νευροεπιστήμονας Τζον Κράιαν, από το Τμήμα Φαρμακολογίας του UniversityCollege στο Κορκ (UCC).

Την άποψη αυτή ενισχύει μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2010 στην επιθεώρηση «Archives of General Psychiatry» και η οποία βασίσθηκε στην εξέταση όλων των μελετών που έως τώρα έχουν δημοσιευθεί για το όλο θέμα.

Το συμπέρασμα αυτής της μελέτης ήταν πως «ολοένα περισσότερα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η διαταραχή της αρχαίας σχέσης μας με τους μικροοργανισμούς στο χώμα, στα τρόφιμα και στο έντερο μπορεί να συμβάλλει στα αυξανόμενα κρούσματα κατάθλιψης».

Tips

Αν θέλετε να έχετε καλή ψυχική διάθεση, ασχοληθείτε με την κηπουρική – είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκτίθεσθε σε φιλικά βακτήρια που μπορεί να βελτιώσουν την ψυχική διάθεση.

Info

Τα συχνότερα προβλήματα ψυχικής υγείας και η αντιμετώπισή τους
http://www.apa.org/topics/index.aspx

Αναδημοσιευση Απο Νεα


Greecelands

Στον Αμερικανό μαθηματικό Τζον Μίλνορ το Βραβείο Άμπελ,


Στον Αμερικανό μαθηματικό Τζον Μίλνορ απονέμεται το Βραβείο Άμπελ για το 2011, το αποκαλούμενο και «Νόμπελ Μαθηματικών», όπως ανακοίνωσε η Νορβηγική Ακαδημία Επιστημών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ακαδημίας ο 80χρονος σήμερα επιστήμονας βραβεύεται για τις πρωτοποριακές του ανακαλύψεις στην τοπολογία, τη γεωμετρία και την άλγεβρα, δηλαδή σε όλο το φάσμα των μαθηματικών, ένα ασυνήθιστο επίτευγμα. Ο Μίλνορ έγινε διάσημος όταν ανακάλυψε ότι υπάρχουν σφαίρες σε επτά διαστάσεις, πολύ διαφορετικές απ' αυτές με τις οποίες παίζουμε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ.

Το βραβείο Άμπελ απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 2003, αποκτώντας γρήγορα «στάτους» ισοδύναμο με Νόμπελ μεταξύ των μαθηματικών, και συνοδεύεται από το ποσό περίπου του 1 εκατ. δολαρίων. Πήρε την ονομασία του Νορβηγού μαθηματικού του 19ου αιώνα Νιλς Χένρικ Άμπελ, ο οποίος ανακάλυψε τη θεωρία ομάδων μαζί με τον Τσέχο μαθηματικό Φράντιζεκ Βολφ.

Το βραβείο θα απονείμει στον Μίλνορ ο Νορβηγός βασιλιάς Χάραλντ κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί στο Όσλο στις 24 Μαΐου, όπως αναφέρουν οι επιστημονικές εκδόσεις “Science”, “Nature” και “New Scientist”.

Ποιος είναι

Ο Τζον Μίλνορ είναι ειδικός στην τοπολογία, καθώς και στις θεωρίες των δυναμικών συστημάτων, των παιγνίων, των ομάδων και των αριθμών και διδάσκει στο Ινστιτούτο Μαθηματικών Επιστημών του πανεπιστημίου Stony Brook της Νέας Υόρκης. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1950, όταν όντας ακόμα φοιτητής στο πανεπιστήμιο Πρίνστον, κατάφερε να λύσει ένα άλυτο μέχρι τότε πρόβλημα σχετικά με την καμπυλότητα των κόμβων, συγκεντρώνοντας πάνω του το ενδιαφέρον των μαθηματικών. Μόλις έξι χρόνια αργότερα αναγνωρίστηκε διεθνώς, όταν απέδειξε την ύπαρξη «εξωτικών» σφαιρών με επτά διαστάσεις και παράξενες τοπολογικές ιδιότητες.

Windows 7 Start Button Changer 2.6,WINDOWS 7 START BUTTON CHANGER 2.6


GHANGE YOUR WINDOWS 7 START BUTTON

Σας επιτρέπει να αλλάξετε το Windows 7 Start button ( To εικονίδιο απο το μπουτόν έναρξης )εύκολα

DOWNLOAD ICONS HERE - ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΕΔΩ
Συνδεθείτε ή Γ'ινετε μέλος για να δείτε το σύνδεσμο!


Κατεβάστε το Windows 7 Start Button Changer 2.6

Οι χαμένοι, διάσημοι δίσκοι του ροκ,


Η ανακοίνωση της κυκλοφορίας του αυθεντικού «Smile» των Μπιτς Μπόις πριν από λίγες εβδομάδες από τα μέσα ενημέρωσης ήταν λιτή: «Θα βγει στην αγορά το καλοκαίρι, είμαστε όλοι έτοιμοι» ήταν η φράση του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων της ΕΜΙ, Μπιλ Γκάνιον, για ένα δίσκο που είχε πάρει διαστάσεις μύθου στη ροκ σκηνή.
Ηταν οι ηχογραφήσεις που πραγματοποίησε το συγκρότημα ανάμεσα στο 1966 και το 1967 ακολουθώντας την επιτυχία του ιστορικού «Pet Sounds». Και ο Μπράιαν Γουίλσον, ο πολυτάλαντος εγκέφαλος των Μπιτς Μπόις, τις είχε αποκαλέσει ως «μια εφηβική συμφωνία προς τον Θεό».

Ο δίσκος, που ήταν ένα κράμα ψυχεδέλειας και ορχηστρικής μουσικής, δεν ολοκληρώθηκε ποτε. Ο Γουίλσον βυθίστηκε στην κατάχρηση LSD που τον οδήγησε στην παράνοια και είχε εγκαταλείψει το στούντιο. Για χρόνια ισχυριζόταν ότι είχε κάψει όλες τις ταινίες που έκρυβαν τις ηχογραφήσεις. Ενώ το 2004, όταν κατάφερε να επιστρέψει στη μουσική σκηνή, είχε κυκλοφορήσει ένα δίσκο με τον φορτισμένο τίτλο «Smile», όπου είχε ουσιαστικά επαναηχογραφήσει κάποια από εκείνα τα ιστορικά τραγούδια. Τελικά, 44 χρόνια μετά, παρέδωσε τις παλιές ηχογραφήσεις στη δισκογραφική του που θα κυκλοφορήσουν ως διπλός δίσκος σε cd και βινύλιο.

Οι λογοτέχνες στη σκηνή,


Χρόνια τώρα, παράλληλα με τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά ή ελληνικά θεατρικά έργα, η κλασική λογοτεχνία όπως και η ποίηση διεκδικούσαν το μερτικό τους επί σκηνής. Η θεατρική απόδοση πεζών και ποιητικών κειμένων-«μύθων» της δυτικής κουλτούρας, από σονέτα του Σέξπιρ μέχρι αφηγήματα του Κάφκα, βρίσκει οπαδούς ή μιμητές και στο ελληνικό θέατρο.
Η γλώσσα, το ήθος και το ύφος συγγραφέων όπως ο Βιζυηνός, ο Παπαδιαμάντης, ο Σολωμός, ο Ροΐδης προκαλούν το ενδιαφέρον σκηνοθετών και δραματουργών. Ετσι έχουμε δει να παρασταίνονται από το «Ασμα Ασμάτων» της Παλαιάς Διαθήκης μέχρι την «Πάπισσα Ιωάννα».

Φέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατο του Παπαδιαμάντη, ανέβηκαν τρεις παραστάσεις βασισμένες σε κείμενά του: «Ο Αμερικάνος» με τον Θανάση Σαράντο μόλις κατέβηκε από το «Ιδρυμα Κακογιάννη». Στον «Φούρνο» παίζεται η παράσταση «Θαλασσινοί έρωτες» της Μίρκας Γεμεντζάκη βασισμένη σε τρία ερωτικά διηγήματα που ερμηνεύουν οι Μαρία Καστάνη («Ερωτας στα χιόνια»), Ελένη Μακρή («Ονειρο στο κύμα»), Νάνα Παπαδάκη («Ερως-Ηρως»), ενώ στην Θεατρική Σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» ξεκίνησε η παράσταση «Φτωχοί και άγιοι» με πέντε διηγήματα του Σκιαθίτη συγγραφέα. Είδαμε επίσης την «Ασκητική» του Καζαντζάκη, έναν διπλό Βιζυηνό («Το μόνον της ζωής του ταξείδιον», «Το αμάρτημα της μητρός μου») και τώρα την «Τρισεύγενη» του Κ. Παλαμά.

Αλλά γιατί το σύγχρονο θέατρο στρέφεται στη λογοτεχνία; «Το θέατρο, ή ακριβέστερα το δράμα, είναι λογοτεχνία, αφού μαζί με την ποίηση και την πεζογραφία αποτελεί ένα από τα βασικά τρία είδη που την συναπαρτίζουν» λέει η Αγγελική Σπυροπούλου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. «Αλλωστε το θεατρικό δράμα από τις απαρχές του έως τον 19ο αιώνα με την εμφάνιση του ρεαλισμού είχε έμμετρη μορφή, άρα αποτελούσε μέρος της ποιητικής δραστηριότητας. Κορυφαίοι δραματουργοί, όπως ο Μπρεχτ, δοκιμάστηκαν και στη συγγραφή λυρικής και επικής-αφηγηματικής ποίησης ή και πεζών, αποδεικνύοντας έτσι την πορώδη σχέση του θεάτρου με τη λογοτεχνία. Το σύγχρονο θέατρο έχοντας παραμερίσει το διαλογικό στοιχείο, με υλικά την ποίηση και την αφήγηση, έχει στραφεί στο στοχασμό και την καταβύθιση στην ατομική εσωτερικότητα ως δείκτη της ιστορικής εμπειρίας».

Μια ταινία χωρίς έξοδα,

Τίτλος της, «Donoma». Θα τη δούμε κι εμείς στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που ξεκινάει την Πέμπτη στο Γαλλικό Ινστιτούτο, το «Αττικόν» και το «Απόλλων»

Μπορεί κανείς να γυρίσει ταινία μόνο με 150 ευρώ; Μπορεί και παραμπορεί. Το απέδειξε ο 30χρονος Γαλλοαϊτινός Τζιν Καρενάρ, ο οποίος μάλιστα την πρόβαλε στις Κάνες και την πούλησε στο κανάλι «Arte».
Η σπονδυλωτή αυτή ταινία παρακολουθεί τρεις ιστορίες: Μια δασκάλα ερωτεύεται έναν ατίθασο μαθητή της. Μια άθεη κοπέλα ξυπνάει με πληγές στα χέρια που παραπέμπουν στη σταύρωση. Και μια φωτογράφος ενδίδει σε έναν άγνωστο στο μετρό. Πετύχαμε τον Καρενάρ στη Γαλλική Γουιάνα, όπου βρίσκεται για τις ανάγκες μιας ακόμα ταινίας. Και τον ρωτήσαμε πού ξόδεψε τα 150 ευρώ! «Αγοράσαμε το σμόκιν ενός ήρωα» απάντησε γελώντας. «Ομως τελικά ο χαρακτήρας αυτός κόπηκε!»

Γεννημένος στην Αϊτή, ο Καρενάρ μεγάλωσε στην Γαλλία, αλλά έζησε και στη Λατινική Αμερική και την Αφρική, ακολουθώντας τους γονείς του που ήταν εκπαιδευτικοί. Στα 17 του μπήκε στη Σορβόνη για να σπουδάσει φιλοσοφία, όμως: «Τα παράτησα. Νόμιζα πως θα με άφηναν να εκφράσω και κάποιες δικές μου απόψεις, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να σε μαθαίνουν τις απόψεις των άλλων». Στα 20 του διάβασε ένα βιβλίο του Σπάικ Λι και αποφάσισε να γίνει σκηνοθέτης. Αρχισε να γυρίζει μικρού μήκους και μουσικά βίντεο. Το «Donoma» το γύρισε με ηθοποιούς που δούλεψαν τζάμπα. Ο ίδιος έκανε σενάριο, κάμερα, ήχο, μοντάζ, υποτιτλισμό. «Ηθελα απόλυτη ελευθερία».

Η Ελλάδα μετά το φολκλόρ,


Τον 19ο αιώνα οι ευρωπαίοι περιηγητές ανακάλυψαν την Ελλάδα και με ρομαντική ματιά αποτύπωσαν τα αρχαία ερείπια και στιγμές καθημερινού φολκλόρ.
Στα μέσα του 20ού, αρκετοί ξένοι καλλιτέχνες εγκαταστάθηκαν στον τόπο μας αναζητώντας τη δική τους Ιθάκη. Και οι σύγxρονοι; Πώς είναι να ζουν και να δημιουργούν σε μια χώρα σε κατάσταση βαθιάς οικονομικής ύφεσης;

Μια έκθεση με τίτλο «The Last Grand tour/ Σύγχρονοι περιηγητές στην Ελλάδα» που εγκαινιάζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στις 14 Απριλίου παρουσιάζει τη χώρα μας, τον πολιτισμό, την ιστορία, τη γεωγραφία της ως τόπο έμπνευσης, κατά τα τελευταία εβδομήντα χρόνια, μέσα από τα έργα 17 σημαντικών καλλιτεχνών.

Για μερικούς πρωτοποριακούς εικαστικούς η Ελλάδα έγινε το δεύτερο σπίτι τους ή ιδανικός προορισμός διακοπών: τις δεκαετίες του 1940 και του 1950 οι από την Αγγλία ορμώμενοι Τζον Κράξτον και Μπεν Νίκολσον έκαναν εικόνα τους ελεγειακούς στοχασμούς τους, αποτυπώνοντας στους πίνακες και τα σχέδιά τους τη μυθολογία και το νησιώτικο τοπίο. Αργότερα, το 1970 ο Αμερικανός Μπράις Μάρντεν μετασχημάτισε σε αφηρημένη ζωγραφική τα αρχαία θραύσματα.

Από το πάνελ δεν θα λείπουν και Ελληνες καλλιτέχνες με διεθνή φήμη, ο Λουκάς Σαμαράς και ο Γιάννης Κουνέλλης, τα έργα των οποίων συχνά αποκαλύπτουν τη σύνθετη σχέση τους με το παρελθόν. Οπως και η Λίντα Μπένγκλις, με ρίζες από το ακριτικό Καστελόριζο, η οποία τη δεκαετία του 1970 έγινε φεμινιστικό σύμβολο στην Αμερική, με προκλητικά έργα και γυμνές φωτογραφήσεις με δονητές στα μεγαλύτερα περιοδικά τέχνης. Τώρα πλέον δημιουργεί επιχρυσωμένα γλυπτά με πτυχώσεις που φέρνουν στο νου την υφή των Καρυατίδων.

Αξιοπρόσεκτο είναι ότι την έκθεση επιμελείται μια Βρετανίδα, η Τζέσικα Μόργκαν, επιμελήτρια της Τέιτ, η οποία φέτος έχει αναλάβει την αναδρομική του Γκαμπριέλ Ορόσκο και στο παρελθόν των Τζον Μπαλντεσάρι, Μάρτιν Κιπενμπέργκερ κ.ά.

«Με ενδιέφερε να σκεφτώ πάνω στις ιδέες που πλαισιώνουν την Ελλάδα και αρχικά τράβηξαν την προσοχή μου οι απρόσμενα μοντέρνες φόρμες των κυκλαδικών ειδωλίων. Ετσι οδηγήθηκα να ερευνήσω τη μοντέρνα, σε αντίθεση με την αρχαία, σημασία του ελληνικού πολιτισμού», μας λέει η ίδια.

Ιαπωνία - Η μέρα που η φώκια βγήκε στη στεριά,


Μια μεγάλη και ολοζώντανη φώκια βρέθηκε στη μέση ενός ορυζώνα στη βορειοανατολική Ιαπωνία λίγες μέρες μετά το σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, που προχώρησε σε μεγάλο βάθος στην ενδοχώρα.

Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου, ένας πενηντάχρονος, που κυκλοφορούσε με ποδήλατο, ανακάλυψε το θαλάσσιο αυτό κητοειδές (της οικογένειας των δελφινοειδών) κοντά στην πόλη Σεντάι, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από την ακτή, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ασάχι Σιμπούν».

Ο Μασαγιούκι Σάτο άκουσε ένα θόρυβο σαν παφλασμό και διέκρινε μια μαύρη μορφή μέσα στο θαλασσινό νερό που καλύπτει τον ορυζώνα. «Μόλις το είδα, κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω κάτι. Στο κάτω-κάτω, επρόκειτο για άλλο ένα θύμα του τσουνάμι», ανέφερε ο ποδηλάτης.

Ο Σάτο επικοινώνησε με ένα καταφύγιο ζώων εξειδικευμένο στους σκύλους και τις γάτες, το οποίο μετά την καταστροφή προσφέρει βοήθεια σε κατοικίδια ζώα που έχασαν τους ανθρώπους που τα φρόντιζαν
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory