Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Η Ποντικοπαγίδα...


Ένα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο. Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο; Αναρωτήθηκε.
Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλο ήταν το σοκ που έπαθε, όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα!
Τρέχει γρήγορα λοιπόν στον αχυρώνα για να ανακοινώσει το φοβερό νέο!: ...
-Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι! Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι!
Η κότα κακάρισε, έξυσε την πλάτη της και σηκώνοντας το λαιμό της είπε:
"Κύρ Ποντικέ μου, καταλαβαίνω πως αυτό αποτελεί πρόβλημα για σας. Αλλά δεν βλέπω να έχει καμιά επίπτωση σε μένα! Δε με ενοχλεί καθόλου εμένα η ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"
Το ποντικάκι γύρισε τότε στο γουρούνι και του φώναξε:

"Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"

Το γουρούνι έδειξε συμπόνια αλλά απάντησε:
"Λυπάμαι πολύ κυρ ποντικέ μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να προσευχηθώ. Να είσαι σίγουρος ότι θα το κάνω. Θα προσευχηθώ."
Τότε το ποντίκι στράφηκε προς το βόδι και του φώναξε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου:
"Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"
Και το βόδι απάντησε:
"Κοιτάξτε, κύριε ποντικέ μου, πολύ λυπάμαι για τον κίνδυνο που διατρέχεις, αλλά εμένα η ποντικοπαγίδα το μόνο που μπορεί να μου κάνει, είναι ένα τσιμπηματάκι στο δέρμα μου! "
Έτσι, ο καλός μας ποντικούλης, έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι, περίλυπος και απογοητευμένος γιατί θα έπρεπε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της ποντικοπαγίδας!

Την επόμενη νύχτα, ένας παράξενος θόρυβος, κάτι σαν το θόρυβο που κάνει η ποντικοπαγίδα όταν κλείνει, ξύπνησε τη γυναίκα του αγρότη που έτρεξε να δει τι συνέβη. Μέσα στη νύχτα όμως, δεν πρόσεξε πως στην παγίδα πιάστηκε από την ουρά ένα φίδι ....
Φοβισμένο το φίδι δάγκωσε τη γυναίκα.
Ο άντρας της έτρεξε γρήγορα και την πήγε στο νοσοκομείο. Αλλοίμονο όμως, την έφερε στο σπίτι με πολύ υψηλό πυρετό. Ο γιατρός τον συμβούλεψε να της κάνει ζεστές σουπίτσες..
Έτσι ο αγρότης *έσφαξε την κότα* για να κάνει μια καλή κοτόσουπα!

Η γυναίκα όμως πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και όλοι οι γείτονες ερχόταν στη φάρμα να βοηθήσουν. Ο καθένας με τη σειρά του καθόταν στο προσκεφάλι της γυναίκας από ένα 8ωρο.

Για να τους ταΐσει όλους αυτούς ο αγρότης αναγκάστηκε να *σφάξει το γουρούνι*.

Τελικά όμως η γυναίκα δε τη γλύτωσε! Πέθανε! Στη κηδεία της ήρθε πάρα πολύς κόσμος, γιατί ήταν καλή γυναίκα και την αγαπούσαν όλοι.

Για να φιλοξενήσει όλον αυτόν τον κόσμο ο αγρότης αναγκάστηκε να *σφάξει το βόδι*
Ο κυρ Ποντικός μας, έβλεπε όλο αυτό το πήγαιν'έλα από την τρυπούλα του με πάρα πολύ μεγάλη θλίψη.......

Πολύ χρήσιμο παραμύθι στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε. Το επιμύθιο της ιστορίας δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνείας: Η έλλειψη αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής οδηγεί όλους στον αφανισμό.
 Γι' αυτό το νου σας!


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/#ixzz1I6uP4Kg7

Αεροφωτογραφίες απο όλο τον κόσμο .Μεταφορικά μέσα .

uniquetrans
uniquetrans
uniquetrans
uniquetrans
uniquetrans
uniquetrans

Φοβερή επιδεξιότητα το κορίτσι στο ποδόσφαιρο .

Φράουλα! Είναι σέξι, είναι γευστική, σε ομορφαίνει και σε αδυνατίζει...


Ένα κατακόκκινο τρυφερό φρουτάκι βουτά με λαχτάρα σε ένα πελώριο βουνό σαντιγί. Δεκάδες κόκκινες καρδούλες κολυμπούν σε μια πισίνα κονιάκ, ζάχαρης και χυμού! Το μακρόστενο πιρουνάκι ενός fondue οδηγεί τη στρογγυλή κατακκόκινη μπαλίτσα σε γυαλιστερή σοκολατένια όαση!

Ναι, η φράουλα ανεβάζει τη λίμπιντο, ευφραίνει τον ουρανίσκο και δίνει υπέροχη γεύση όπου κι αν χρησιμοποιηθεί. Και το καλύτερο; Δεν έχει πολλές θερμίδες, βοηθά τον οργανισμό στην πιο γρήγορη καύση του λίπους, τον ομορφαίνει και τον προστατεύει από μια σειρά ασθενειών.

Κάθε πράμα στον καιρό του και η φράουλα την Άνοιξη....
Βρίσκεις φράουλες, τις οποίες μεταξύ μας τις πληρώνεις "χρυσάφι", όλον το χρόνο. Οι διαιτολόγοι όμως είναι κατηγορηματικοί! Κάθε τρόφιμο καλό είναι να το καταναλώνει κανείς στην εποχή του. Έτσι, λοιπόν ο κολιός τον Αύγουστο και η φράουλα την Άνοιξη. Ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στους πάγκους των μανάβικων οι πρώτες φράουλες. Άλλωστε αν τις επιλέξεις τώρα που είναι είναι σε αφθονία και νόστιμες θα είναι και πολύ πιο φθηνές.
Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου συστήνει επίσης να τις διαλέγεις...

Tα γκίνες ή τα ρεκόρ...των αρχαίων...!!

Τα πιο αστεία, τα πιο άσχημα και τα πιο παράξενα της αρχαιότητας μέσα από ένα βιβλίο που αναζητεί μια λιγότερο γνωστή πλευρά της


Ποιός έκανε  μεγαλύτερη κλοπή έργων τέχνης; Πόσο κόστιζε το ακριβότερο άρωμα του κόσμου; Ποια ήταν η μεγαλύτερη σήραγγα; Ποιο ήταν το πολυτελέστερο πλοίο; Ποια γυναίκα ήταν το ωραιότερο μοντέλο; Ποια ήταν η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου;


Η πιο υψηλή τιμή για βιβλία αγόρασε τα έργα του Σπευσίππου αντί τριών ταλάντων που αντιστοιχούσαν σε 77 κιλά ασήμι.


Το πιο ακριβό σαπούνι. Ο Δημήτριος ο Πολιορκητής,βασιλιάς της Μακεδονίας,ξόδεψε περί τα 6.500 κιλά ασήμι προκειμένου να αγοράσει σαπούνι για τις ερωμένες του.


Το πιο άσεμνο έργο τέχνης. Ηταν του μεγάλου
 ζωγράφου Παράσιου με μια ασυνήθιστα ρεαλιστική σκηνή από τη μυθολογία στην οποία απεικονιζόταν η κυνηγός Αταλάντη καθώς έκανε στοματικό έρωτα στον πρίγκιπα Μελέαγρο.

Το καλύτερο άλμα εις μήκος. Το έκανε ο Σπαρτιάτης Κίωνης που πήδηξε 17 μέτρα (στα μέσα του 5ου π.Χ.αιώνα).

Το πιο ακριβό ύφασμα. Λαμπερό λινάρι ονόμαζαν ένα εξαιρετικά σπάνιο ύφασμα από μικρές κλωστές, το οποίο κόστιζε όσο και τα μαργαριτάρια.Ο λόγος,ότι ήταν πυρίμαχο,γι΄ αυτό και λεγόταν «άσβεστον λινόν».Υποτίθεται ότι προερχόταν από ένα φυτό που φύτρωνε στις ερήμους της Ινδίας.

Τα πιο πολυτελή επιδόρπια. Ηταν αυτά που προσέφερε ο Μέγας Αλέξανδρος στους φίλους του:
Μπουκίτσες από καρύδια,σύκα και άλλες λιχουδιές τυλιγμένες σε φύλλα χρυσού.Τις ξεφύλλιζαν και έτρωγαν το περιεχόμενο πετώντας το χρυσάφι στο έδαφος. Ο Καλιγούλας πάντως τον ξεπέρασε σε εκκεντρικότητα αφού,σύμφωνα με τον Σουητώνιο,σέρβιρε στους καλεσμένους του χρυσό ψωμί και χρυσό κρέας ενώ εκείνος έπινε μαργαριτάρια διαλυμένα σε ξίδι.

Τα καλύτερα εδέσματα. Μεγάλης εκτίμησης έχαιραν τα μυαλά στρουθοκαμήλου και οι γλώσσες κορυδαλλών.

Η καλύτερη βαφή βλεφαρίδων. Ηταν το κατράμι,δηλαδή το κατακάθι της πίσσας (μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως βαφή μαλλιών),το οποίο ο Πλίνιος αναφέρει ως αμπελίτη

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/03/t.html#ixzz1I56th2OE

Windows 7 Start Button Changer 2.6,WINDOWS 7 START BUTTON CHANGER 2.6


GHANGE YOUR WINDOWS 7 START BUTTON

Σας επιτρέπει να αλλάξετε το Windows 7 Start button
( To εικονίδιο απο το μπουτόν έναρξης )εύκολα

DOWNLOAD ICONS HERE - ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΕΔΩ
Συνδεθείτε ή Γ'ινετε μέλος για να δείτε το σύνδεσμο!


Κατεβάστε το Windows 7 Start Button Changer 2.6


Προβολές τρίτου τύπου,


Μια κινηµατογραφική αίθουσα τίγκα στους εξωγήινους; Οχι, απλώς οι Βερολινέζοι έχουν χιούµορ και οι θεατές της περιπετειώδους κωµωδίας επιστηµονικής φαντασίας «Paul», που έκανε επίσηµη πρεµιέρα στη γερµανική πρωτεύουσα, για να το διασκεδάσουν – έβαλε και η εταιρεία διανοµής το χεράκι της – φορούσαν όλοι µάσκα του εξωγήινου πρωταγωνιστή.
 Το στόρι της υπόθεσης έχει ως εξής: δύο τύποι φανατικοί των κόµικς τριγυρνούν στις ερηµιές των ΗΠΑ, φθάνουν λίγο έξω από τη µυστηριώδη βάση Area 51 της αµερικανικής Πολεµικής Αεροπορίας, όπου λέγεται ότι γίνονται έρευνες για UFO, και πέφτουν πάνω σε έναν εξωγήινο, τον Πολ. Η ταινία θα βγει στους γερµανικούς κινηµατογράφους στις 14 Απριλίου.

Η Στέλλα, ο Δράκος, η Ιστορία...


Ο πολυγραφότατος θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος υπέκυψε ύστερα από µακροχρόνια µάχη µε τον καρκίνο
Αν ήταν Αµερικανός και έγραφε σενάρια για το Χόλιγουντ, στην προσωπική του συλλογή – ίσως στον λουτροκαµπινέ του, γιατί τόσο περήφανος ήταν – θα είχε τοποθετήσει τρία Οσκαρ σεναρίου. Οπωσδήποτε για τη «Στέλλα» (εξ ηµισείας µε τον Μιχάλη Κακογιάννη). Οπωσδήποτε για τον «∆ράκο». Αυτό κι αν ήταν επινόηση µε οίστρο και εφευρετικότητα επιπέδου Μπίλι Ουάιλντερ. Και ίσως για την «7η µέρα της δηµιουργίας». Λένε «δυστυχία να είσαι Ελληνας». Λέω «ευτυχία να είσαι Ιάκωβος Καµπανέλλης».

Αυτό το απλό, καθηµερινό, µειλίχιο πλάσµα, έφερε µέσα του έναθεόρατο, δηµιουργικό φορτίο.

Πλήρες από πρωτοτυπία, έµπνευση και σκοτάδια. Παράδειγµα; «Ο δράκος» του Νίκου Κούνδουρου (1956). Οταν ο Ιάκωβος ήταν 34 ετών. Ηρωάς του (Ντίνος Ηλιόπουλος) ένας απλός υπάλληλος. Περίπου όπως ο Καµπανέλλης. Απίστευτη ταύτιση του συγγραφέα µε τον ήρωά του. Ο Ηλιόπουλος λοιπόν, που κάθε βράδυ αγοράζει ένα κεσεδάκι γιαούρτι, εκλαµβάνεται από µέλη της µαφίας ως ο αρχηγός τους. Ενα... τίποτα ο σωσίας του µεγάλου.

Μετά από αυτό δεν θα ξαναπείτε αναψυκτικό,

META ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΙΕΙΤΕ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ & ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ! ! !
ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΛΑΒΑ ΑΥΤΟ ΤΟ E-MAIL ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΦΙΛΗ, ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΣΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ..

Τον Οκτώβριο του 2001, η αδελφή μου άρχισε να αρρωσταίνει πολύ . Είχε σπασμούς στο στομάχι και κινούταν δύσκολα. Το περπάτημα γινόταν με μεγάλη δυσκολία… Και έπρεπε να βάζει όλα τα δυνατά της για να σηκωθεί από το…
κρεβάτι! Πονούσε αφόρητα.
Μέχρι τον Μάρτιο του 2002, είχε υποστεί αρκετές βιοψίες ιστού και μυών και της είχαν δώσει 24 διαφορετικά φάρμακα. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν ποιο ήταν το πρόβλημα . Πονούσε τόσο πολύ και ήταν τόσο άρρωστη που απλά ήξερε ότι πέθαινε.
Έβαλε το σπίτι της, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ασφάλεια ζωής, κ.λπ. .. στο όνομά της μεγαλύτερης κόρης της, και φρόντισε ώστε τα μικρότερα παιδιά της να είναι εξασφαλισμένα.
Ήθελε επίσης μια τελευταία χαρά, έτσι προγραμμάτισε ένα ταξίδι στην Φλόριντα (βασικά σε μια αναπηρική καρέκλα) για την 22η Μαρτίου.

Στις 19 Μαρτίου, την κάλεσα να ρωτήσω πώς πήγαν οι τελευταίες εξετάσεις της, και είπε ότι δεν βρέθηκε τίποτα, αλλά πίστευαν ότι είχε σκλήρυνση κατά πλάκας.
Θυμήθηκα ένα άρθρο ενός φίλου που μου έστειλε με e-mail και ρώτησα την αδελφή μου αν έπινε σόδα διαίτης; Μου είπε ότι το έκανε. Και πως μάλιστα ετοιμαζόταν να ανοίξει μια εκείνη τη στιγμή.
Της είπα να μην την ανοίξει και να σταματήσει να πίνει το σόδα διαίτης! Της έστειλα στο e-mail της, το άρθρο που ο φίλος μου, ένας δικηγόρος, μου είχε στείλει. Η αδερφή μου, μου τηλεφώνησε 32 ώρες μετά από την προηγούμενη τηλεφωνική συνομιλία μας και μου είπε ότι είχε σταματήσει να πίνει σόδα διαίτης και μπορούσε τώρα να περπατήσει!

Οι μυϊκοί σπασμοί εξαφανίστηκαν. Είπε ότι δεν αισθανόταν 100%, αλλά σίγουρα πολύ καλύτερα. Μου είπε θα μιλήσει με τον γιατρό της για το σχετικό άρθρο και θα με πάρει τηλέφωνο όταν θα πάει στο σπίτι.
Ο γιατρός της έμεινε άφωνος! Θα μιλούσε με όλους τους ασθενείς του με ΣΚΠ για να ανακαλύψει εάν κατανάλωναν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες οποιουδήποτε είδους. Με λίγα λόγια, η αδελφή μου είχε δηλητηριαστεί από την ασπαρτάμη στην σόδα διαίτης …. και κυριολεκτικά πέθαινε με έναν αργό και άθλιο θάνατο.

Όταν έφτασε στη Φλόριντα 22 Μαρτίου, το μόνο που έπρεπε να πάρει ήταν ένα χάπι για τη δηλητηρίαση από την ασπαρτάμη! Τώρα είναι καλά και οδεύει προς μια πλήρη ανάκαμψη. Και περπατάει! Δεν είναι σε αναπηρική καρέκλα! Το άρθρο έσωσε τη ζωή της.
Αν το αναψυκτικό σας λέει «χωρίς ζάχαρη» στην ετικέτα? ΜΗΝ το σκέφτεσαι καν! Έχω περάσει αρκετές ημέρες δίνοντας διάλεξη στο Παγκόσμιο Περιβαλλοντικό Συνέδριο με θέμα «ασπαρτάμη» στην αγορά ως «Nutra Sweet», «Equal» και «Spoonful».

Στην εναρκτήρια ομιλία από την EPA, ανακοινώθηκε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2001, υπήρξε μια επιδημία πολλαπλών σκληρύνσεων και συστηματικού ερυθηματώδους λύκου. Ήταν δύσκολο να καθοριστεί ακριβώς ποια τοξίνη προκαλεί αυτή την καλπάζουσα αύξηση.
Σηκώθηκα και είπα ότι ήμουν εκεί για να μιλήσω σχετικά με αυτό ακριβώς το θέμα.

Θα σας εξηγήσω γιατί η ασπαρτάμη είναι τόσο επικίνδυνη:
Όταν η θερμοκρασία του γλυκαντικού είναι μεγαλύτερη από 86 βαθμούς F, το ξυλο-οινόπνευμα της ΑΣΠΑΡΤΑΜΗΣ μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη και στη συνέχεια σε μυρμηκικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί μεταβολική οξέωση … Μυρμηκικό οξύ είναι το δηλητήριο που βρίσκεται στο τσίμπημα των ερυθρών μυρμηγκιών. Η τοξική μεθανόλη μιμείται, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, τη σκλήρυνση κατά πλάκας και το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο.
Πολλοί άνθρωποι είχαν διαγνωστεί κατά λάθος ότι πάσχουν από ΣΚΠ. Παρά το γεγονός ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι αιτία θανάτου, η τοξική μεθανόλη είναι!
Ο Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος έχει γίνει σχεδόν ανεξέλεγκτoς, όπως και η σκλήρυνση κατά πλάκας, ιδίως με την κατανάλωση Diet Coke και Pepsi .

Τα θύματα συνήθως δεν γνωρίζουν ότι η ασπαρτάμη είναι ο ένοχος. Συνεχίζουν τη χρήση της – ερεθίζουν το λύκο σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται η κατάσταση απειλητική για τη ζωή τους. Έχουμε δει ασθενείς με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο να γίνονται ασυμπτωτικοί αμέσως μόλις σταματήσουν την κατανάλωση διαιτητικής σόδας.
Σε αρκετές περιπτώσεις από αυτούς που διαγνώστηκαν με σκλήρυνση κατά πλάκας, τα περισσότερα από τα συμπτώματα εξαφανίζονται. Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις όπου η απώλεια όρασης εξαφανίστηκε και η απώλεια ακοής βελτιώθηκε αισθητά.
Αυτό ισχύει επίσης για τις περιπτώσεις των εμβοών και η ινομυαλγία.
Κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης, είπα, «Αν χρησιμοποιείτε ασπαρτάμη (Nutra Sweet, Equal, Spoonful κ.λπ.) και υποφέρετε από συμπτώματα ινομυαλγίας , σπασμούς, πόνους, μούδιασμα στα πόδια, κράμπες, ίλιγγο, ζάλη, πονοκέφαλο, πόνο στις αρθρώσεις, ανεξήγητη κατάθλιψη, κρίσεις άγχους, μπερδεύετε την ομιλία σας, έχετε θολή όραση ή απώλεια μνήμης, τότε έχετε πιθανώς δηλητηριαστεί από ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ! ‘
Οι άνθρωποι πηδούσαν επάνω κατά τη διάρκεια της διάλεξης λέγοντας, «έχω κάποια από αυτά τα συμπτώματα!!!»
Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση;
Ναι! Ναι! Ναι! STOP σόδες διαίτης και να επαγρύπνηση για την ασπαρτάμη στις ετικέτες των τροφίμων!

Πολλά προϊόντα είναι εμπλουτισμένα με αυτό! Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο Δρ Espart (ένας από τους ομιλητές μου) παρατήρησε ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν συμπτώματα για ΣΚΠ και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε ένα νοσοκομείο, μια νοσοκόμα δήλωσε ότι έξι από τους φίλους της, που ήταν συστηματικοί καταναλωτές Diet Coke, είχαν όλοι διαγνωστεί με ΣΚΠ. Αυτό είναι πέρα από κάθε σύμπτωση!

Η σόδα διαίτης ΔΕΝ είναι ένα προϊόν διατροφής! Είναι ένα χημικά τροποποιημένο προϊόν που περιέχει πολλαπλά άλατα και ασπαρτάμη και που στην πραγματικότητα σε κάνει να επιθυμείς να καταναλώσεις υδατάνθρακες.
Είναι πολύ πιο πιθανό να κάνετε αύξηση σωματικού βάρους!

Τα προϊόντα αυτά περιέχουν επίσης τη φορμαλδεΰδη, η οποία αποθηκεύεται στο λιπώδη κύτταρα, ιδιαίτερα στα ισχία και τους μηρούς.
Η φορμαλδεΰδη είναι μια απόλυτη τοξίνη και χρησιμοποιείται κυρίως για τη διατήρηση «δειγμάτων ιστών»
Πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά περιέχουν αυτές τις χημικές ουσίες αλλά ΔΕΝ πρέπει να τα αποθηκεύσει το σώμα μας!
Ο Δρ. HJ Roberts δήλωσε στις διαλέξεις του, ότι από τη στιγμή που απελευθερώθηκαν από τα προϊόντα «διαίτης» και χωρίς αξιόλογη αύξηση της σωματικής άσκησης, οι ασθενείς του έχασαν κατά μέσο όρο 9 κιλά σε μια περίοδο δοκιμής.
Η ασπαρτάμη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους διαβητικούς.

Βρήκαμε ότι ορισμένοι γιατροί, οι οποίοι πίστευαν ότι είχαν έναν ασθενή με αμφιβληστροειδοπάθεια, στην πραγματικότητα, είχε συμπτώματα που προκαλούνται από ασπαρτάμη.
Η ασπαρτάμη αποσυντονίζει εντελώς τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Έτσι ένας διαβητικός μπορεί να υποστεί οξεία απώλεια μνήμης λόγω του γεγονότος ότι το ασπαρτικό οξύ και η φαινυλαλανίνη είναι νευροτοξικά όταν λαμβάνονται χωρίς τα άλλα αμινοξέα που απαιτούνται για μια καλή ισορροπία.
Ειδικά με τους διαβητικούς, η ασπαρτάμη περνάει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ αίματος / εγκεφάλου και επιδεινώνει , στη συνέχεια, τους νευρώνες του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες βλάβες του εγκεφάλου, σπασμούς, κατάθλιψη, μανιοκατάθλιψη, κρίσεις πανικού, ανεξέλεγκτο θυμό και οργή.
Η κατανάλωση της ασπαρτάμης προκαλεί τα ίδια συμπτώματα και σε μη διαβητικούς επίσης. Σχετικά έγγραφα και μελέτες αποκαλύπτουν επίσης ότι χιλιάδες παιδιά στα οποία είχε διαγνωστεί ADD και ADHD είχαν πλήρη ανάκαμψη στη συμπεριφορά τους όταν αυτές οι χημικές ουσίες αφαιρέθηκαν από τη διατροφή τους.
Τα λεγόμενα «συνταγογραφούμενα φάρμακα τροποποίησης συμπεριφοράς»(Ritalin και άλλα) δεν χρειάζονται πλέον. Και για να πούμε την αλήθεια , δεν ήταν απαραίτητα εξ αρχής!
Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά «δηλητηριάζονταν» σε καθημερινή βάση με τα ίδια τα τρόφιμα που ήταν «καλύτερα γι ‘αυτούς από τη ζάχαρη».
Υπάρχουν επίσης υπόνοιες ότι η ασπαρτάμη που καταναλώθηκε σε χιλιάδες παλέτες diet Coke και diet Pepsi από τους άνδρες και τις γυναίκες που πολεμούσαν στον πόλεμο του Κόλπου, μπορεί να είναι εν μέρει υπεύθυνη για το γνωστό σύνδρομο του Πολέμου του Κόλπου.
Ο Δρ Roberts προειδοποιεί ότι μπορεί να προκαλέσει εκ γενετής ανωμαλίες, δηλαδή, διανοητική καθυστέρηση, εάν λαμβάνονται κατά την περίοδο της σύλληψης και κατά τη διάρκεια των πρώιμων σταδίων της κύησης.
Τα παιδιά ιδιαίτερα κινδυνεύουν από νευρολογικές παθήσεις και δεν πρέπει ποτέ να τους δίδονται τεχνητά γλυκαντικά.
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ιστορίες περιπτώσεων που αφορούν παιδιά που πάσχουν από νευρολογικές διαταραχές, οι οποίες μιλάνε για τη μάστιγα των νευρολογικών παθήσεων που προκαλούνται άμεσα από τη χρήση του εν λόγω θανάσιμου δηλητηρίου».
Εδώ έγκειται το πρόβλημα:
Υπήρχαν ακροάσεις του Κογκρέσου στις ΗΠΑ, όταν η ασπαρτάμη έχει συμπεριληφθεί σε 100 διαφορετικά προϊόντα και είχαν διατυπωθεί ισχυρές αντιρρήσεις όσον αφορά τη χρήση της. Μετά από αυτή την πρώτη ακρόαση, έχουν υπάρξει δύο επόμενες ακροάσεις, και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Το λόμπι των φαρμάκων και των χημικών προϊόντων έχουν πολύ βαθιές τσέπες.
Δυστυχώς, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Monsanto για την ασπαρτάμη έχει λήξει! Υπάρχουν τώρα πάνω από 5.000 προϊόντα στην αγορά που περιέχουν αυτή το θανάσιμο χημικό και θα υπάρξουν χιλιάδες περισσότερα. Καθένας θέλει ένα «κομμάτι από την πίτα της ασπαρτάμης».
Σας διαβεβαιώνω ότι η Monsanto, ο δημιουργός της ασπαρτάμης, ξέρει πόσο θανατηφόρα είναι.
Δεν είναι ειρωνικό το γεγονός ότι η Monsanto χρηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία, τη Αμερικανική Διαιτητική Εταιρεία και το Συμβούλιο του Αμερικανικού Κολεγίου Ιατρών;
Αυτό έχει πρόσφατα δημοσιευθεί στους New York Times. Οι οργανώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσουν κριτική για τις πρόσθετες ύλες ή να σταματήσουν να σχετίζονται με την εταιρεία Monsanto, επειδή παίρνουν χρήματα από τη βιομηχανία τροφίμων και οφείλουν να εγκρίνουν τα προϊόντα τους.
O Αμερικανός Γερουσιαστής Howard Metzenbaum έγραψε και παρουσίασε ένα νομοσχέδιο με το οποίο
θα απαιτούνται προειδοποιητικά σήματα στα προϊόντα που περιέχουν ασπαρτάμη, ιδίως όσον αφορά έγκυες γυναίκες, παιδιά και βρέφη.

Στο νομοσχέδιο θα κατατίθονταν επίσης ανεξάρτητες μελέτες σχετικά με τους γνωστούς κινδύνους και τα προβλήματα που υπάρχουν στο γενικό πληθυσμό σχετικά με καρδιακές προσβολές, αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου, νευρολογικές αλλαγές και συμπτώματα συμπεριφοράς.
Το νομοσχέδιο θάφτηκε.
Είναι γνωστό ότι το ισχυρό λόμπι των φαρμάκων και χημικών είναι υπεύθυνοι γι ‘αυτό, αφήνοντας χαλαρά την νόσο και τον θάνατο σε ένα ανυποψίαστο και ανενημέρωτο κοινό.
Λοιπόν, τώρα ενημερωθήκατε!
ΔΕΝ μπορείτε να επικαλείσθε άγνοια!!!


Τατουάζ και στα υφάσµατα,


Τα σύµβολα του περιθωρίου αλλά και µιας συλλογικής πολιτισµικής κληρονοµιάς γίνονται ξεχωριστά ρούχα σαν δεύτερο δέρµα
Το µελάνι είναι το νέο µαύρο χρώµα. Μιλάµε για το ειδικό µελάνι µε το οποίο οι καλλιτέχνες των τατουάζ στάζουν στο δέρµα δηµιουργώντας σχέδια, σύµβολα, φράσεις, άλλων εποχών και διαφορετικών πολιτισµών. Αυτό το δεύτερο δέρµα, το στολισµένο µε δράκους, γκέισες, πλάσµατα φανταστικά,σύµβολα του πολέµου ή µιας κλειστής οµάδας επαναφέρουν οι νεώτεροι σχεδιαστές και το ενσωµατώνουν στα ρούχα τους. Η µόδα που άρχισε στα µέσα των90s µε τον Ζαν Πολ Γκοτιέ και τις µπλούζες από τούλι ζωγραφισµένες µε παραδοσιακά ιαπωνικά τατουάζ, αυτή τη σεζόν παρουσιάζει τις εξελιγµένες προτάσεις της.

«Τα τατουάζ δεν είναι µόνο στολίδια.

Είναι εµβλήµατα υψηλής καταγωγής, σύµβολα κατάταξης µέσα σε κάποια κοινωνική ιεραρχία. Είναι επίσης µηνύµατα µε πνευµατική και ηθική σηµασία, τα οποία δεν χαράχτηκαν απλώς ως σχέδιο πάνω στη σάρκα, αλλά οι µορφές τους εντυπώνουν στο µυαλό όλες τις παραδόσεις και τη φιλοσοφία µιας οµάδας», έχειγράψει στις εθνο-ανθρωπολογικές µελέτες του ο γάλλος ερευνητής Κλοντ Λεβί Στρος.

Ο Σκωτσέζος Κρίστοφερ Κέιν κάνει υπέρβαση των κανόνων κοµψότητας, των σύγχρονων «πρέπει» και συνδυάζει τα ασυνδύαστα προκαλώντας το επιφώνηµα θαυµασµού που χρειάζεται να υπάρχει στη µόδα για να διαφοροποιείται από προηγούµενες εποχές. Ο Κέιν χρησιµοποίησε για βάση των µεταξωτών φορεµάτων της καλοκαιρινής συλλογής του τα τατουάζ της Γιάκουζα (ιαπωνική Μαφία), ιδιαίτερα τα µεγάλα ερπετά και τους κυπρίνους. Και τα µάρκαρε µε φλουό φιτίλι σχηµατίζοντας πένσες, πιέτες, σχέδια µε επάλληλες διαγώνιες γραµµές πάνω από τα σχέδια των τατουάζ που εµφανίστηκαν και σε τουίν σετ, φούστες ή πουκάµισα.

Καρκίνος στήθους εξαιτίας εμφυτευμάτων,


Κίνδυνος αναπλαστικού λεμφώματος

Τα εμφυτεύματα στήθους πιθανώς να συνδέονται με σπάνια μορφή καρκίνου, προειδοποιούνται Αυστραλοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με αναφορά της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, βρέθηκαν 60 περιπτώσεις αναπλαστικού λεμφώματος σε γυναίκες που έχουν δεχτεί εμφυτεύματα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στη Αυστραλία.

Ωστόσο, ο Πίτερ Κάλαν, πρόεδρος του Συνδέσμου Πλαστικών Χειρουργών Αυστραλίας, ανέφερε ότι, εφόσον ο αριθμός των περιπτώσεων προσβολής από το σπάνιο αυτό είδος καρκίνου είναι τόσο χαμηλός, οι περισσότερες γυναίκες δεν θα αλλάξουν γνώμη για την επέμβαση και δήλωσε:

«Οι γυναίκες με εμφυτεύματα στήθους πρέπει να είναι ενημερωμένες γι' αυτή την περίπτωση και να επισκεφτούν άμεσα κάποιον ιατρό, εάν παρουσιάσουν πρήξιμο στο στήθος».

Ο γενικός διευθυντής του Αντικαρκινικού Συμβουλίου, Ίαν Όλβερ, αναφέρει ότι παρ' ό,τι αυτό το είδος καρκίνου είναι σπάνιο, είναι κάτι που όλες οι γυναίκες θα πρέπει να γνωρίζουν. Ο ίδιος παροτρύνει γυναίκες, με εμφυτεύματα στήθους, να παρακολουθούν και να ελέγχουν τακτικά εάν το στήθος τους παρουσιάζει οποιαδήποτε δυσμορφία ενώ δήλωσε:

«Άρωμα» Παρισιού και λάμψη «αστέρων» στην Αθήνα,


Με την ταινία «Potiche», του Φρανσουά Οζόν, ανοίγει την προσεχή Πέμπτη η αυλαία του 12ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας.

Παρουσία πλήθους διεθνών «αστέρων» του κινηματογράφου, όπως η Κατρίν Ντενέβ, η Κλαούντια Καρντινάλε και ο Εμίρ Κουστουρίτσα, το Φεστιβάλ του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών θα υποδεχθεί τους χιλιάδες θεατές του από την Πέμπτη 31 Μαρτίου έως την Παρασκευή 8 Απριλίου στην Αθήνα. Στην συνέχεια (7-12 Απριλίου) θα «ταξιδέψει» στην Θεσσαλονίκη.

Παρόντες στο σημαντικότερο κινηματογραφικό γεγονός της Άνοιξης θα είναι, επίσης, δύο κορυφαίοι σκηνοθέτες: ο Κώστας Γαβράς και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.

«Ανάδοχος» της διοργάνωσης θα είναι η διεθνούς φήμης Ελληνογαλλίδα ηθοποιός και μοντέλο Άννα Μουγκλαλίς. Ο -επίσης Ελληνογάλλος- σχεδιαστής Αντουάν Αντωνιάδης δημιούργησε ειδικά για το Φεστιβάλ μια συλλογή από φουλάρια και δερμάτινες πλεκτές τσάντες.

Μέλη της κριτικής επιτροπής -της οποίας προεδρεύει ο Θ. Αγγελόπουλος- είναι η εξέχουσα πανεπιστημιακός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Αρχιμανδρίτης, η Ειρήνη Γαβαλά, μέλος της Επιτροπής Προγράμματος των σταθμών ARTE και ΕΡΤ, η κριτικός κινηματογράφου Ελιζαμπέτ Κιν, ο παραγωγός του «Κυνόδοντα» Γιώργος Τσούργιαννης και ένας νεαρός Γάλλος που κάνει σπουδές τέχνης στην Ελλάδα.

Οι ταινίες

Εκτός από την πρεμιέρα του «Potiche» του Φ. Οζόν (η είσοδος στην οποία θα γίνει μόνο με προσκλήσεις), στις εννέα ημέρες του φεστιβάλ θα προβληθούν περισσότερες από 60 σημαντικές ταινίες από την Γαλλία και τις γαλλόφωνες χώρες, καθώς επίσης και αφιερώματα σε σημαντικούς δημιουργούς.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται η ταινία του Ολιβιέ Ορλέ «Ένα ξεχωριστό καλοκαίρι» (τελετή λήξης), με πρωταγωνιστή τον σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα, η οποία θα προβληθεί σε πρώτη παγκόσμια προβολή.

Ξεχωρίζουν, ακόμη, οι ταινίες «Gino, ο νονός της πίτσας» του Σαμιουέλ Μπενσετρί, «Η διορία» του Φρεντ Καβαγιέ, το «Κάρλος» του Ολιβιέ Ασάγια, το «Πες μου τ’ όνομά σου» του Μισέλ Λεκλέρκ, η «Ατίθαση Λίλι», του Φαμπιέν Μπερτό και τα «Μικρά όνειρα της νιότης μου», του Σαμ Γκαρμπάρσκι.

Αφιέρωμα στον Κλοντ Σαμπρόλ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί μια αναδρομή στις ταινίες Κλοντ Σαμπρόλ. Με συμπληρωμένο μισό χρόνο από την ημέρα που ο δημιουργός άφησε την τελευταία του πνοή, το 12ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιχειρεί να αποδώσει φόρο τιμής σε έναν από τους σημαντικότερους Γάλλους σκηνοθέτες όλων των εποχών.

Το αφιέρωμα, το οποίο θα παρουσιαστεί από τον πρόεδρο της Γαλλικής Ταινιοθήκης, Κώστα Γαβρά, περιλαμβάνει τις ταινίες: La Route de Corinthe, A Double Tour, Les Liens Du Sangre, Dr. M, L’Enfer, La Ceremonie, Rien Ne Va Plus, A CŒur Du Mensonge, Merci Pour Le Chocolat, La Fleur Du Mal, La Fille Coupee en Deux και Les Cousins, Bellamy.

Ανθρώπινος καµβάς,
Οι Απόκριες πέρασαν, τα καρναβάλια σε όλον τον κόσµο εορτάστηκαν και φέτος πανηγυρικά, αλλά η διάθεση για µασκάρεµα φαίνεται πως είναι παντός καιρού. Χθες και προχθές, στο θέρετρο Κο Σαµούι, στη Νότια Ταϊλάνδη, πραγµατοποιήθηκε ο ?ιεθνής ?ιαγωνισµός Ζωγραφικής Σώµατος (µπόντι πέιντινγκ στην καθοµιλουµένη) υπό τον διπλό τίτλο «Κάτω από την µπλε θάλασσα» και «Παράδεισος στη Γη». Καλλιτέχνες από όλες τις γωνιές του κόσµου – από την Αυστρία και τη Νότια Κορέα έως την Τουρκία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ – συµµετέχουν σε αυτή την εκδήλωση φιλοτεχνώντας τα καλλίγραµµα κορµιά των µοντέλων, πράγµα που τους παίρνει ουκ ολίγο χρόνο. Για να µετατρέψουν, ας πούµε, µια γυναίκα σε πολύχρωµη ορχιδέα χρειάζονται περίπου έξι ώρες. Αν λοιπόν αναλογιστεί κανείς ότι το θέαµα περιλαµβάνει δηµιουργικά ζωγραφισµένα – πλην όµως γυµνά – κορµιά και ότι όλα αυτά εκτυλίσσονται σε µια ωραιότατη εξωτική παραλία, αντιλαµβάνεται και τη «θάλασσα» του τίτλου αλλά και τον «παράδεισο».

Αναδημοσιευση Απο Νεα

Greecelands

Ζουµ στη φωτεινή Ελλάδα,


Εξι ντοκιµαντέρ, διάρκειας 45 λεπτών. Εξι ιστορίες αισιοδοξίας και θετικού προσήµου από την Ελλάδα στο φόντο της πιο αµήχανης, δύσκολης, επισφαλούς συγκυρίας.

Να το κάνω λιανά.Σκεφτείτε µια φυσική καταστροφή και µια κιβωτόόπου θα διασώζαµε ελπιδοφόρα πράγµατα και δράσεις. Ο καθείς θα έβαζε κάτι διαφορετικό. Οι σκηνοθέτες τηςνέας σειράς ντοκιµαντέρ όµως επέλεξαν και βάζουν έξι ωραίες ιστορίες από την Ελλάδα. Ή µάλλον όχι απλά ιστορίες, αλλά πρωτοβουλίες ανθρώπων που µας κάνουν περήφανους, που θυµίζουν τη φωτεινή πλευρά της ζωής και κυρίως που ξετυλίγονται δίπλα µας.

Γιατί µόνο κιβωτός αισιοδοξίας είναι µια βιβλιοθήκη - διαµάντι στην επαρχιακήπόλη της Βέροιας. Μια βιβλιοθήκη που αποτελεί και εναλλακτικό τρόπο βίου.Μόνο ως θετική νοείται η ιστορία και παραγωγή της µαστίχας στη Χίο και πολύπερισσότερο η εξαγωγή της στη ρωγµή του πιο δύσκολου οικονοµικού χρόνου.

Μόνο θετικά µπορούµε να δούµε τις οικοκοινότητες που ξεφυτρώνουν ανά την Ελλάδα και που δειλά δειλά κατασκευάζουν µε φυσική δόµηση σπίτια.

Γιατί µας κάνει να ξεχνάµετην κατήφεια των καιρών η εναλλακτική κοινότητα Πελίτι στο Παρανέστι ∆ράµας µε την ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών(χωρίς χρήµα παρακαλώ!) και τη συλλογή και διάδοση ντόπιων ποικιλιών σπόρων που έχουν χαθεί για δεκαετίες.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory