Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣΦωτογραφικη επιμέλεια ΕΚΠΤΩΤΟΣ

Μερικές φορές η πόλη αυτή γεννάει μυστήρια, η μάλλον μυστηριώδεις προσωπικότητες. Ο καλλιτέχνης αυτού του έργου, άγνωστος, όμως το σίγουρο είναι ότι νοίκιασε ένα διαμέρισμα στην συγκεκριμένη πολυκατοικία και έφτιαξε  αυτό το έργο στην είσοδο της. Η παρουσία του εκεί κράτησε 2 χρόνια και μόλις τα ολοκλήρωσε εξαφανίστηκε. Αυτά μάθαμε από τους ενοίκους της, αυτά σας λέμε. Πρόκειται για ένα έργο που έγινε με γύψο και διάφορα χάλκινα κομμάτια. Παρουσιάζει σε πολλά επίπεδα την αρχαία ελληνική ιστορία αλλά και μυθολογία. Σε κάποια σημεία διακρίνουμε τον Άτλαντα που κρατάει την γη και από πάνω βρίσκεται η Αργώ. Δεσπόζουσα θέση έχει ο ήλιος της Βεργίνας και ο Μ. Αλέξανδρος.
Σίγουρα ο άνθρωπος που το έφτιαξε ήθελε να περάσει κάποιο μήνυμα Αυτό που εμείς καταλαβαίνουμε είναι οτι έτρεφε μια απεριόριστη αγάπη αλλά και σεβασμό προς την αρχαία Ελλάδα, αυτή την εποχή που όλοι εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες θα πρέπει να τιμάμε και να  σεβόμαστε….
Το συγκεκριμένο κτήριο βρίσκεται στην οδό Απόλλωνος! στο κέντρο πίσω από την μητρόπολη και γύρω από μαγαζιά που πουλάνε εκκλησιαστικά είδη….Διαβάστε περισσότερα: http://paysanias.blogspot.com/2011/03/blog-post_30.html#ixzz1IOTboKYx

Αστεία καπέλα .

funny hats01
funny hats04
funny hats05
funny hats08
funny hats10
funny hats12

Διάλογος βρεφών σαρώνει στο YouTube!!


Tι μπορεί να λένε αυτοί οι μπόμπιρες?
Πάνω από 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής απολαύσει τον διάλογο του μπόμπιρα με τον δίδυμο αδελφό του, από τη στιγμή που το βίντεο βρήκε το δρόμο του προς το διαδίκτυο, πριν από ενάμισι μήνα.
Εκατοντάδες χρήστες προσθέτουν εικονικούς διαλόγους στην ομιλία των δύο βρεφών, ενώ πολλοί είναι και οι ειδικοί που μνημονεύουν το συγκεκριμένο βίντεο σε online συζητήσεις τους σχετικά με τον τρόπο που αναπτύσσουν τα παιδιά την δεξιότητα της ομιλίας καθώς μεγαλώνουν.

Δείτε το βίντεο..Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/#ixzz1IM6ZX94o

Φοβερές νεκροφόρες .

Biker Undertaker   bizarre
Biker Undertaker   bizarre
Biker Undertaker   bizarre
Biker Undertaker   bizarre
Biker Undertaker   bizarre
Biker Undertaker   bizarre
Biker Undertaker   bizarre

Cicely Mary Barker. Οι νεράιδες των λουλουδιών.

Η Cicely Mary Barker γεννήθηκε στο Croyden του Surrey στην Αγγλία στις 28 Ιουνίου του 1895. Η οικογένειά της είχε ήδη καλλιτεχνικές καταβολές. Ο πατέρας της ο Walter Barker κατάγονταν από οικογένεια ξυλοχαρακτών και εκείνος συνέχιζε την παράδοση. Το 1909 έγινε γνωστός για τον ξυλόγλυπτο άμβωνα που φιλοτέχνησε στην οικογενειακή τους εκκλησία. Η Cicely είχε το χάρισμα από παιδί, και αφιέρωνε πολλές ώρες για να σχεδιάζει και να χρωματίζει.
Δυστυχώς , υπέφερε επίσης από επιληψία, μια κατάσταση που εξαφανίστηκε στα κατοπινά της χρόνια. Εξ αιτίας  της πάθησής της δεν φοίτησε σε κανονικό σχολείο αλλά εκπαιδεύτηκε με μαθήματα κατ' οίκον.
Η Barker εμφανίζεται να έχει βελτιώσει το ταλέντο της μεγαλώνοντας έξω από τα πρότυπα ενός κανονικού σχολείου. Ο πατέρας της την έγραψε σε μια σειρά καλλιτεχνικών μαθημάτων με αλληλογραφία όταν ήταν ακόμη πολύ μικρή, και όταν έγινε δεκατριών ετών παρακολούθησε μαθήματα στη βραδινή σχολή τέχνης του Croyden, όπου αργότερα έγινε και δασκάλα.
Σε ηλικία 15 ετών ο εκδότης Raphael Tuck εκδίδει μερικές εικονογραφίες της σαν ένα σετ από ευχητήριες κάρτες. Την αμέσως επόμενη χρονιά κερδίζει βραβείο σε ένα διαγωνισμό αφίσας που διοργάνωνε ο καλλιτεχνικός σύλλογος του Croyden, και σύντομα ανακηρύσσεται σε επίτιμο ισόβιο μέλος του συλλόγου, και γίνεται έτσι το νεότερο μέλος του.
Barker μελέτησε προσεκτικά τα φυτά τα λουλούδια τα έντομα και τις πεταλούδες, και οι καλλιτεχνικές

Ομορφα κορίτσια .


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝΈνα θέμα το οποίο έχει εγείρει ερωτήματα και έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας για επιστημονικές κοινότητες ανά τον κόσμο αλλά δεν έχει συζητηθεί στην Ελλάδα όσο θα έπρεπε, ούτε καν για ενημερωτικά, είναι αυτό των λεγόμενων Parabens.


Τα Parabens - methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, isobutylparaben, isopropylparaben και benzylparaben – είναι μια ομάδα αλκυλεστέρων π-υδροξυβενζοϊκού οξέος τα οποία χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην παγκόσμια βιομηχανία ως συστατικά σαμπουάν, κρεμών μαλλιών, προσώπου και σώματος, αντηλιακών λαδιών, οδοντοκρεμών, ανδρικών τζελ ξυρίσματος, προϊόντων μακιγιάζ και φυσικά αποσμητικών. Μια ματιά στα συστατικά των δοχείων αυτών των προϊόντων αρκεί για να το διαπιστώσετε. Η βασική τους ιδιότητα είναι ότι αποτελούν ισχυρό συντηρητικό, καθώς είναι αντιμικροβιακά, αντιβακτηριδιακά και αντιμυκητιακά.


Στη φύση απαντάται μόνο το methylparaben και σε απειροελάχιστες ποσότητες, στα μούρα.


Το ζήτημα για το οποίο τα parabens έχουν βρεθεί στο στόχαστρο, είναι ότι σε πρόσφατες

Ουσία χαρίζει πιο ...γλυκιά ζωή,

Μια ουσία αναμένεται να κάνει πιο ευχάριστη την κατάποση πικρών φαρμάκων

Η κατάποση πικρών φαρμάκων ή η κατανάλωση κάποιων διαιτητικών ροφημάτων και αναψυκτικών που δεν έχουν την καλύτερη γεύση αναμένεται να αποτελέσει μελλοντικά πιο ευχάριστη εμπειρία. Και αυτό χάρη σε μια νέα ουσία η οποία μπλοκάρει την ικανότητα ανίχνευσης των πικρών γεύσεων από τους γευστικούς κάλυκες στη γλώσσα.

Η ουσία αυτή, η ανακάλυψη της οποίας ανακοινώθηκε χθες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Χημικών στην Καλιφόρνια, μπορεί μελλοντικά να προστίθεται σε πικρές τροφές, ροφήματα και φάρμακα ώστε να τους χαρίζει πιο ωραία γεύση.

Περισσότερες διατροφικές επιλογές

«Πολλοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στην πικρή γεύση κάποιων φαρμάκων αλλά και τροφών» ανέφερε η Ιοάνα Ουνγκουρεάνου, ερευνήτρια στην Εταιρεία Givaudan Flavours στο Σινσινάτι η οποία ανέπτυξε τη νέα ουσία. «Στόχος μας είναι να καλύψουμε την πικρή γεύση ορισμένων προϊόντων κάνοντας πιο ευχάριστη τη ζωή αυτών των ανθρώπων. Πιστεύουμε ότι η ανακάλυψή μας θα βοηθήσει τους καταναλωτές να τρώνε πιο υγιεινά και να επιλέγουν μεγαλύτερη ποικιλία τροφών. Θα βοηθήσει επίσης τα παιδιά και τους ηλικιωμένους να καταπίνουν πικρά φάρμακα αλλά και τα άτομα που κάνουν δίαιτα να πίνουν αναψυκτικά χωρίς θερμίδες».

Τα φρούτα που δεν παχαίνουν,

Τα βατόμουρα είναι αντιοξειδωτικά και περιέχουν τα πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό ω3 και ω6 λιπαρά οξέα ενώ οι φράουλεςε είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και με τις λιγότερες θερμίδες από τα περισσότερα φρούτα

Το Top 5 των φρούτων που είναι πλούσια σε βιταμίνες και φτωχά σε ζάχαρη

Ενα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! Μύθος ή πραγματικότητα; Οπως επισημαίνεται σε έρευνα του καναδικού περιοδικού «Family Health and Life», ένα μήλο σίγουρα δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες μας σε βιταμίνες, αλλά τα περισσότερα μήλα παχαίνουν.

Τι κάνουμε λοιπόν;

Μεγάλες ποσότητες από τα λάθος φρούτα _ λένε οι ειδικοί _ μπορεί ακόμα και να μας βλάψουν, γι' αυτό τον λόγο πρέπει να τα καταναλώνουμε έξυπνα. Τα φρούτα εξάλλου δεν διαφέρουν πολύ από τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες, όπως το ψωμί και τα μακαρόνια. Για τον λόγο αυτό μας προτείνουν τα πέντε φρούτα με τη λιγότερη ζάχαρη:

* Σμέουρα: Γνωστά περισσότερο ως κόκκινα βατόμουρα ή φραμπουάζ, τα σμέουρα αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, καλύπτοντας το 30% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού μας, ενώ επίσης μας παρέχουν και βιταμίνη C και μαγνήσιο. Βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου των φρούτων με αντιοξειδωτική δράση και εφόσον καταναλώνονται συχνά οχυρώνουν τον οργανισμό απέναντι στον καρκίνο, τον διαβήτη, τις καρδιαγγειακές ασθένειες και την εξασθένιση της μνήμης και της όρασης λόγω ηλικίας.

* Βατόμουρα: Είναι γνωστά για την υψηλή διατροφική τους αξία, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες C και K, φολικό οξύ και μαγνήσιο. Επιπλέον, είναι αντιοξειδωτικά και περιέχουν τα πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό ω3 και ω6 λιπαρά οξέα.

* Ακτινίδιο: Αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών C και K, μιας βιταμίνης που παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία πήξης του αίματος, καθώς επίσης και καλίου, σε ποσότητα ελαφρώς μικρότερη από την μπανάνα. Το κάλιο είναι στοιχείο σημαντικό για την υγεία της καρδιάς, αν και δεν είναι ακόμα πολύ δημοφιλές. Τέλος, το ακτινίδιο χάρη στις φυτικές ίνες παρουσιάζει και ήπια υπακτική δράση, βοηθώντας στη λειτουργία του εντέρου.

* Φράουλα: Φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, με λιγότερες θερμίδες από τα περισσότερα φρούτα. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και φλαβονοειδών και παρουσιάζει έντονη αντιοξειδωτική δράση.

Οι Καλυτερες συναυλιες του Yanni,

Mια Κιβωτός αισιοδοξίας στην ΕΤ1,

Σπίτι από φυσικά υλικά κατασκευασμένο από τους εθελοντές της φυσικής δόμησης - COB

«Κιβωτός.gr» η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της κρατικής τηλεόρασης

«Κιβωτός.gr» λέγεται η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της κρατικής τηλεόρασης και αποτελείται από έξι σαρανταπεντάλεπτα επεισόδια που θα προβάλλονται από την Παρασκευή 1 Απριλίου.

Τι κοινό έχουν η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, η μαστίχα Χίου, η εναλλακτική κοινότητα Πελίτι, η φυσική δόμηση COB, το κέντρο προσφύγων Λαυρίου και οι δρομείς της πόλης; Τα φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους θέματα διατρέχει ο κοινός άξονας της συστράτευσης σε μια ενδιαφέρουσα συλλογική προσπάθεια. «Τι θα βάζαμε σε μια σύγχρονη Κιβωτό; Αυτό αναρωτηθήκαμε», είπε στο tovima.gr o παραγωγός της σειράς Δημήτρης Μπακάλμπασης: «Πρόθεσή μας ήταν να εντοπίσουμε σπίθες καινοτόμου συλλογικής δραστηριότητας σε διαφορετικά σημεία της χώρας, να αναδείξουμε ένα αισιόδοξο πρόσωπο της Ελλάδας. Γυρίσαμε όλη τη χώρα αναζητώντας συλλογικές ή ατομικές πρωτοβουλίες που μας κάνουν περήφανους, που μας κάνουν να βλέπουμε την ζωή μας αλλιώς».

Διχόνοια στην οικογένεια του σκιτσογράφου του Αστερίξ,

Ο δημιουργός του πασίγνωστου κόμικ Αστερίξ, Αλμπέρ Ουντερζό, βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την κόρη του, Σιλβί

Μία πραγματική αλλά καθόλου διασκεδαστική εκδοχή του τεύχους «Διχόνοια» της διάσημης σειράς κόμικ Αστερίξ βιώνει ένας εκ των δημιουργών του, ο Αλμπέρ Ουντερζό. Ο ιταλικής καταγωγής 83χρονος σκιτσογράφος διαπιστώνει στην πραγματική ζωή πώς τα χρήματα και μερικές σκληρές λέξεις μπορούν να σπείρουν τη διχόνοια σε συγγενείς και φίλους.

Η κόρη του Σιλβί Ουντερζό, 54 χρόνων, κατέφυγε στα γαλλικά δικαστήρια ζητώντας να ανακηρυχθούν οι γονείς της «πνευματικά ανίκανοι να διαχειριστούν τις υποθέσεις τους». Επιπλέον κατηγόρησε τους συμβούλους τους για «εκμετάλλευση» της υποτιθέμενης πνευματικής αδυναμίας των γονέων της και «λεηλασία και καταστροφή ολόκληρης της οικογένειας».

Ο κ. Ουντερζό απάντησε κατηγορώντας με τη σειρά του την κόρη του και τον γαμπρό του για «δικαστική παρενόχληση». Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι του, ο κ. Ουντερζό τους κατηγορεί ότι δεν μπορούν να αποδεχθούν την απόφασή του να απομακρύνει το ζεύγος από τις ανώτερες θέσεις που κατείχαν στην εκδοτική του εταιρεία μέχρι το 2007. «Λυπούμαστε βαθιά που η μοναχοκόρη μας έπρεπε να επιδείξει αχαριστία προς τους γονείς της δημοσίως» αναφερόταν στην ανακοίνωση.

Η καρδιά θα φορτίζει τα κινητά και τα gadgets,

Αναπτύσσεται τεχνολογία που θα επιτρέπει την φόρτιση των τηλεφώνων και άλλων συσκευών από τους κτύπους της καρδιάς

Νανογεννήτριες θα παράγουν ενέργεια από την κίνηση του σώματος

Την απόλυτη λύση στο πρόβλημα φόρτισης των κινητών τηλεφώνων και των άλλων ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιεί καθημερινά ο σύγχρονος άνθρωπος υποστηρίζουν ότι βρήκαν ερευνητές στις ΗΠΑ. Ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο που τις φορτίζει μέσω της κίνησης του ανθρώπινου σώματος. Απώτερος στόχος τους είναι να χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας τους χτύπους της καρδιάς!

Θεωρητικά ακόμη και η πιο μικρή κίνηση (π.χ το κούνημα ενός δάκτυλου) μπορεί να παραγάγει ενέργεια. Επιστήμονες του Georgia Tech των ΗΠΑ ανέπτυξαν μια τεχνολογία η οποία εκμεταλλεύεται αυτή την ιδιότητα. Κατασκεύασαν μια μικροσκοπική γεννήτρια που αποτελείται από νανοσύρματα οξειδίου του ψευδαργύρου, τα οποία είναι 500 φορές πιο λεπτά από μια ανθρώπινη τρίχα μαλλιών και παράγουν ηλεκτρισμό ακόμη και από τις πιο μικρές κινήσεις του σώματος. Υποστηρίζουν ότι θα συνεχίσουν τις έρευνές τους ώστε να βρουν τρόπο να εκμεταλλευθούν τους παλμούς της καρδιάς για την παραγωγή της απαραίτητης ενέργειας φόρτισης των ηλεκτρονικών συσκευών.

Ευτυχία,

Ωραία λοιπόν. Τον υμνήσαμε, τον κηδέψαμε και αύριο, άντε μεθαύριο θα τον ξεχάσουμε. Τι ήταν παιδί μου ο Ιάκωβος Καμπανέλλης; Ποδοσφαιριστής κυρία; Εσύ Γιωργάκη; Μπασκετμπολίστας κυρία; Εσύ Δημητράκη; Ηθοποιός κυρία; Αγράμματοι. Φωνάζει η κυρία. Ενας μεγάλος συγγραφέας ήταν. Τουτέστιν γι αυτούς που ούτε το όνομά του έχουν ακούσει, ο άνθρωπος που επινόησε και υπέγραψε έναν «Δράκο» και «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» ήταν ποδοσφαιριστής. Γι αυτούς που διδάσκουν -αν το κάνουν- στα σχολεία είναι ένας μεγάλος συγγραφέας.

Η μπουρδολογία πάει σύννεφο δηλαδή. Γνωστή ιστορία. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας διαιρείται σε δύο κατηγορίες. Τα μέλη της πρώτης, της μεγαλύτερης δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα. Κτηνώδης Δύναμη Ογκώδης Αγνοια. Η δεύτερη αποτελείται από γονείς, δασκάλους, καθηγητές, πολιτικούς, επιστήμονες και εν γένει ενήλικες που έχουν κορνιζάρει κάποιο πανεπιστημιακό χαρτί στο σαλόνι τους. Αυτοί συνήθως κολυμπάνε στην ημιμάθεια.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory