Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Το 1909 είχε προβλέψει o Νίκολα Τέσλα,


Η χρήση των γραπτών μηνυμάτων (sms) έχει καθιερωθεί ως η πιο εύκολη και γρήγορη μορφή επικοινωνίας του 21ου αιώνα. Κι όμως η σύλληψη της ιδέας αυτής έγινε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, από τον Νίκολα Τέσλα!!

Ο πρωτοπόρος Αμερικανός εφευρέτης, μηχανικός και ηλεκτρολόγος μηχανικός, Νίκολα Τέσλα, βρίσκεται πίσω και από την ιδέα των γραπτών μηνυμάτων. Το 1909 είχε προβλέψει ότι στο μέλλον θα υπάρξει μία φορητή συσκευή που θα διαθέτει υπηρεσία αποστολής γραπτών μηνυμάτων SMS. «Ο κάτοχος αυτής της συσκευής θα μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει μικρά κείμενα με τα οποία θα ειδοποιεί το συνομιλητή του χωρίς να χρειάζεται να τον πάρει τηλέφωνο».

Τι δήλωνε ο Τέσλα το 1909 στο περιοδικό Popular Mechanics

Η δήλωσή του αυτή φιλοξενείται στο επιστημονικό περιοδικό Popular Mechanics με ημερομηνία έκδοσης το 1909. Πρόκειται για ένα περιοδικό που εκδόθηκε πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1902 και από τότε εκδίδεται σε 9 διαφορετικές γλώσσες και έχει χιλιάδες θαυμαστές και φανατικούς αναγνώστες. Μέσα από τα άκρως επιστημονικά άρθρα του επιχειρεί να «οραματιστεί» το μέλλον και τα τεχνολογικά επιτεύγματα που θα μπουν στη ζωή μας.

Ο Νίκολα Τέσλα γράφει στο περιοδικό: «Κάποια μέρα οι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν «ασύρματα μηνύματα» σε όλον τον κόσμο μέσω μίας συσκευής της οποίας η χρήση θα είναι πάναπλη. Οι αποστάσεις θα εκμηδενιστούν. Κάποια μέρα όλος ο κόσμος θα επικοινωνεί έτσι. Μιλάμε για μία νέα εποχή στην τεχνολογία».

Ο σημερινός εκδότης του περιοδικού Popular Mechanics, κος Seth Porges σχολίασε ότι ο Νίκολα Τέσλα ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Είχε την ιδιαίτερη ικανότητα να προβλέπει τα τεχνολογικά επιτεύγματα που ήταν ακόμα στις απαρχές τους και που θα έκαναν το «ντεμπούτο» τους 100 χρόνια μετά. Στο ίδιο άρθρο του μιλούσε και για μία άλλη αγάπη του, ένα πάθος του που άκουγε στο όνομα «ασύρματη δύναμη».

Παπούτσια δολοφόνοι .

if shoes could kill 01 15 Fantastic Shoes Photos. Be Careful!
if shoes could kill 02 15 Fantastic Shoes Photos. Be Careful!
if shoes could kill 04 15 Fantastic Shoes Photos. Be Careful!
if shoes could kill 05 15 Fantastic Shoes Photos. Be Careful!
if shoes could kill 06 15 Fantastic Shoes Photos. Be Careful!
if shoes could kill 07 15 Fantastic Shoes Photos. Be Careful!

Τα εξοχικά της Τουρκίας «βάζουν στο μάτι» οι Έλληνες

 
Χιλιάδες εξοχικά έχουν αγοραστεί από Έλληνες στην Τουρκία ενώ η εγχώρια αγορά παραθεριστικής κατοικίας σημειώνει κατακόρυφη πτώση από τα τέλη του 2007- αρχές 2008.

Οι έλληνες έχουν αποκτήσει 9.954 παραθεριστικές κατοικίες σύμφωνα με έκθεση της τουρκικής υπηρεσίας κτηματογράφησης, καταλαμβάνοντας έτσι την τρίτη θέση με τους Γάλλους και τους Γερμανούς να προηγούνται.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, Αντώνης Κολλάρος επισημαίνει πως: «Η απουσία ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τον τουρισμό και η μη ξεκάθαρη οριοθέτηση των χρήσεων γης στον παράκτιο χώρο δεν επιτρέπουν τη δημιουργία οργανωμένων συγκροτημάτων κατοικίας στην Ελλάδα, όπως αυτά που διαθέτει η Τουρκία».

Η χρησικτησία αποτελεί ακόμα έναν παράγοντα που λειτουργεί αποτρεπτικά για τους υποψήφιους αγοραστές τουριστικών ακινήτων στη χώρα μας.

«Οι Έλληνες δεν στρέφονται στην Τουρκία μόνο λόγω των χαμηλότερων τιμών, αλλά κατά βάση επειδή στη γειτονική χώρα τα εξοχικά βρίσκονται σε ολοκληρωμένα οικιστικά συγκροτήματα, που διαθέτουν πολυάριθμες παρεχόμενες υπηρεσίες, έως και ελικοδρόμια», εξηγεί Έλληνας κτηματομεσίτης που δραστηριοποιείται στην Τουρκία.

Την πρώτη θέση ως προς την ζήτηση κατέχουν, η Αττάλεια (Αλάνια) και η Αλικαρνασσός (Μποντρούμ), δύο πόλεις που διαθέτουν αεροδρόμια και πολύ καλή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα ελληνικά παράλια.

Σήμερα στο κέντρο του τουριστικού θέρετρου της Αλικαρνασσού πολυτελής βίλα πλήρως επιπλωμένη, τριών υπνοδωματίων, που απέχει μόλις μισό χιλιόμετρο από τη θάλασσα, πωλείται προς 127 χιλιάδες ευρώ.

Στην Αττάλεια, βίλα με πανοραμική θέα στη θάλασσα και ιδιωτική πισίνα πωλείται περίπου προς 470 χιλιάδες ευρώ.

Τι προβλέπει ο τουρκικός νόμος για αγορά κατοικίας από Έλληνα


Βάσει του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου της γειτονικής χώρας, η αγορά ακίνητης περιουσίας είτε σε παράκτια είτε σε παραμεθόρια περιοχή αποτελεί «απαγορευμένο καρπό» για τους Έλληνες. Οι Έλληνες, οι Ισραηλινοί και οι Σύριοι υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς, ανήκοντας στις «ειδικές κατηγορίες» αγοραστών.

Οι μη Τούρκοι αγοραστές δεν έχουν δικαίωμα να αγοράσουν περισσότερα από 25 στρέμματα, ενώ το υπουργικό συμβούλιο της χώρας καθορίζει το είδος των περιοχών στρατηγικής, περιβαλλοντικής ή πολιτισμικής σημασίας που τα ξένα νομικά και φυσικά πρόσωπα δεν μπορούν να αγοράσουν.

Το συνολικό κόστος αγοραπωλησίας ακινήτου στην Τουρκία, είναι της τάξης του 9% επί της αξίας, ενώ η πώληση κατοικιών κάτω των 150 τετραγωνικών μέτρων σε ιδιώτες δεν υπόκειται σε ΦΠΑ.

Σύμφωνα με κτηματομεσίτες που γνωρίζουν το τουρκικό real estate, είναι απαραίτητο η αγοραπωλησία να πραγματοποιείται με Έλληνα δικηγόρο, καθώς οι «παγίδες» δεν λείπουν. Ο αριθμός των παραμεσιτών, ιδιαίτερα στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, είναι μεγάλος, ενώ απαιτείται ενδελεχής έρευνα των τίτλων ιδιοκτησίας που στην τουρκική γλώσσα αποκαλούνται «tapu».

Τα tapu μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί ως υποθήκη για την έκδοση στεγαστικού, ενώ, όχι σπάνια, οι φερόμενοι ως πωλητές, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που προσκομίζει ο υποψήφιος αγοραστής -στο πλαίσιο ελέγχου της ταυτότητάς του από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας-, παίρνουν δάνειο.

Στην περίπτωση αυτή οι «ενδιαφερόμενοι» μπορούν να χάσουν πολύ εύκολα την ιδιοκτησία του σπιτιού που υποτίθεται ότι αγόρασαν, αφού, σε περίπτωση καθυστέρησης αποπληρωμής των δόσεων, η τράπεζα προχωρά στην κατάσχεσή του.

Εικονες .

m128/></p> <p style=
m128/></p> <p style=
m128/></p> <p style=
m128/></p> <p style=
m128/></p> <p style=
m128/></p> <p style=

Τρόμος στον αέρα του FIR Αθηνών με βρετανικό αεροπλάνο

 

Θρίλερ έζησαν οι επιβάτες και το πλήρωμα ενός βρετανικού Boeing 757 - 200 της βρετανικής εταιρείας Thomson το οποίο χρειάστηκε τη συμβολή δυο ελληνικών οπλισμένων μαχητικών τύπου F-16 για να προσγειωθεί.

Ήταν 14.17 όταν το αεροπλάνο πετούσε πάνω από το FIR Αθηνών με 213 επιβάτες. Η εταιρεία στο Λονδίνο ενημέρωσε την Αθήνα ότι ενδέχεται να υπάρχει βόμβα στο αεροπλάνο της στη συγκεκριμένη πτήση.

Πέντε λεπτά αργότερα στις 14.22 δύο οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη F-16 απογειώνονται από τον Άραξο και σε ελάχιστα λεπτά εντοπίζουν το βρετανικό αεροσκάφος.

Από εκείνη τη στιγμή ακολουθήθηκαν οι διεθνής κανονισμοί για συγκεκριμένες περιπτώσεις και τα δυο μαχητικά αεροσκάφη συνόδευσαν το βρετανικό αεροπλάνο μέχρι να προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επιβάτες και πλήρωμα είναι καλά στην υγεία τους ενώ στο αεροπλάνο αναμένεται να μπουν ειδικοί για να το ελέγξουν.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πτήση είχε απογειωθεί από το Μπρίστολ της Βρετανίας και είχε προορισμό το Σαρμ Ελ Σέϊχ της Αιγύπτου.

Τρομπόνι φλογοβόλο .


The Trombone Flamethrower brought to you by Funny Clips

Ελληνικά βιολογικά προιόντα στa Harrods απο την Καρδίτσα

 

Ελληνικά βιολογικά προιόντα στa Harrods

Ελληνικά προϊόντα από την Καρδίτσα, όπως μέλι και τομάτα, είναι διαθέσιμα στα Λονδρέζικα καταστήματα "Harrods", "Harvey Nichols" και "Selfridges" .


Μέλι από άνθη, θυμάρι, κωνοφόρα και έλατα και τομάτα στραγγιστή σε ποικίλες παραλλαγές, δεσπόζουν στα ράφια των διάσημων αγγλικών πολυκαταστημάτων.

Ο παραγωγός από την Καρδίτσα, Αλέξανδρος Γκουσιάρης βρίσκεται πίσω από τα προϊόντα αυτά. Ο Αλέξανδρος Γκουσιάρης αποφάσισε σε νεαρή ηλικία να ασχοληθεί (αν και απόφοιτος του ΑΠΘ)..με την παραγωγή μελιού, στην αρχή ερασιτεχνικά και αργότερα επαγγελματικά. Τα μυστικά του επαγγέλματος μετέφερε, άλλωστε, η οικογένειά του πάππου προς πάππου, καθώς οι πρόγονοί του εξέτρεφαν, στα τέλη του 19ου αιώνα, μελίσσια στην αυλή του σπιτιού τους, για την κάλυψη των ετήσιων οικογενειακών αναγκών σε μέλι.

"Για εμάς είναι πολύ σημαντικός ο βιολογικός τρόπος παραγωγής, όχι μόνο όσον αφορά στην παραγωγή των προϊόντων, αλλά και σχετικά με τη διαχείριση της γης", εξηγεί ο Αλέξανδρος Γκουσιάρης. Έτσι, η παραγωγή της τομάτας γίνεται με τη χρήση εγγενών σπόρων παλιάς ποικιλίας, που καλλιεργείται ανελλιπώς από τις αρχές του 1900 στην ευρύτερη οικογένεια. "Χρησιμοποιούμε ένα γενετικό υλικό που χάνεται. Οι παλιοί σπόροι δεν είναι μουσειακό αντικείμενο, αλλά ζωντανό υλικό", προσθέτει ο ίδιος.

Σήμερα, το 90% της παραγωγής του Αλέξανδρου Γκουσιάρη διατίθεται στο εξωτερικό με την ετικέτα "Odysea", ενώ στην Ελλάδα η διάθεση γίνεται περιορισμένα σε καταστήματα, αλλά και πολυτελή ξενοδοχεία, με τις ετικέτες "Μέλι, παραγωγή Γκουσιάρης" και "Τομάτα Στραγγιστή".

"Δεν έχουμε ως στόχο μας τη διάθεση των προϊόντων μας μόνο στο εξωτερικό, απλά εκεί έχει βρει η παραγωγή μας διέξοδο, μέσα από τη συνεργασία μας με την εταιρεία που τα διαθέτει στο Λονδίνο", υπογραμμίζει.

Τα προϊόντα έχουν αποσπάσει πλήθος βραβείων στην Αγγλία, το Βέλγιο και την Ελλάδα. Επίσης, δειλά βήματα για την προώθησή τους γίνονται ήδη σε Αυστρία και Γερμανία.

Η επιτυχημένη πορεία των προϊόντων του Αλέξανδρου Γκουσιάρη, από ένα μικρό χωριό της Καρδίτσας μέχρι τις αγορές του εξωτερικού αποτελεί το θέμα του ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου "Οικολογικά Ημερολόγια- Μια μικρή μεγάλη ιδέα", που προβάλλεται στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Στην ταινία καταγράφεται η επίσκεψη Άγγλων από πολυτελές κατάστημα του Λονδίνου, οι οποίοι έρχονται για να δοκιμάσουν το μέλι και τις σάλτσες ντομάτας, του Αλέξανδρου Γκουσιάρη.

"Μέσα από την ταινία θέλω να δείξω ότι η Ελλάδα μπορεί να μην γίνει ποτέ μεγαλοεξαγωγέας αγροτικών προϊόντων, αλλά θα μπορούσε να λειτουργήσει ως τόπος παραγωγής υψηλής ποιότητας βιολογικών προϊόντων. Ως η γκουρμέ μπουτίκ της Ευρώπης", προσθέτει.

Η ανάρτηση δεν είναι διαφήμιση απλά μ'αρεσει να προβάλλω  τέτοιες προσπάθειες γιατί είναι  παρηγορητικές άσχετα αν ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα...


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/#ixzz1IX5Y8Z1L

Οι Καλυτερες συναυλιες του Yanni,

Μπαλέτο και όπερα κάνουν τα πρώτα τους 3D βήµατα,


Οι τρισδιάστατες ταινίες, την περσινή χρονιά, είχαν να κάνουν κυρίως µε κινούµενα σχέδια και ιστορίες φαντασίας όπως το «Toy story 3» και η «Αλίκη στη χώρα των θαυµάτων». Τώρα όµως µπαίνουν και σε βαθύτερα νερά. Πριν από λίγες ηµέρες ο κόσµος του µπαλέτου έκανε το πρώτο του ντελικάτο και εξαιρετικά ζυγισµένο βήµα στον κόσµο του σινεµά 3D. Η «Ζιζέλ 3D» – της οποίας τα γυρίσµατα έγιναν πριν έναν χρόνο στο ιστορικό Θέατρο Μαρίινσκι στην Αγία Πετρούπολη – έκανε πρεµιέρα στο Λονδίνο.

Αλλά δεν είναι µόνο το µπαλέτο που προσπαθεί να κάνει τον κόσµο να βάλει τρισδιάστατα γυαλιά. Εκανε και η όπερα τα πρώτα της βήµατα στον χώρο µε την τρισδιάστατη «Κάρµεν» του Μπιζέ και τη «Λουκρητία Βοργία» του Ντονιτσέτι. Η τελευταία, η οποία παρουσιάστηκε από την Εθνική Οπερα της Αγγλίας, σκηνοθετηµένη από τον Μάικ Φίγκις, µεταδόθηκε ζωντανά σε 15 κινηµατογράφους της Βρετανίας και της Ιρλανδίας, καθώς και από το κανάλι Sky TV, τον Φεβρουάριο. Ενώ και η «Κάρµεν», µε πρωταγωνίστρια την Κριστίν Ράις, κινηµατογραφήθηκε σε 3D στη Βασιλική Οπερα.

Οι πρώτοι κάτοικοι εποίκισαν την Αµερική πριν από 15.000 χρόνια,


Οι πρώτοι κάτοικοι της Αµερικής έφτασαν στην ήπειρο πολύ νωρίτερα από ό, τι πίστευαν µέχρι σήµερα οι επιστήµονες. Ανασκαφές στο Τέξας έφεραν στο φως χιλιάδες λίθινα εργαλεία που χρονολογούνται πριν από 15.000 χρόνια.

Σύµφωνα µε τη µέχρι τώρα θεωρία, οι πρώτοι άνθρωποι που εποίκισαν την αµερικανική ήπειρο ήταν ο πολιτισµός των Κλόβις. οµως τις τελευταίες δεκαετίες οι επιστήµονες εξέφραζαν τις αµφιβολίες τους. Η ανασκαφή 60 χλµ. βορειοδυτικά του οστιν έβαλε για πάντα στην άκρη αυτή την θεωρία, σύµφωνα µε τους ανθρωπολόγους.

οι Κλόβις έφτασαν στην Αµερική από τη Σιβηρία περνώντας πρώτα στην Αλάσκα, που πριν από 13.500 χρόνια συνδεόταν µέσω µιας λωρίδας γης µε την Ασία. Ξεχώριζαν για την τεχνολογία στα εργαλεία τους, που ήταν πολύ προηγµένη για την εποχή. Με τα ακόντια και τα βέλη τους είχαν να αντιµετωπίσουν τα γιγαντιαία ζώα της Εποχής των παγετώνων, τα µαµούθ, τα µαστόδοντα και τους βίσονες.

Τα νέα ευρήµατα όµως δείχνουν πως οι πρώτοι άποικοι έφτασαν νωρίτερα στην ήπειρο.

Το Χιλιοειπωμένο τραγούδι,


Άστρα μην με μαλώνετε,χιλιοειπωμένο τραγούδι που τούς στίχους και την μουσική έχει γράψει ο Λευτέρης Καμπουράκης και την πρώτη εκτέλεση έχει κάνει ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης. Αφεθείτε για λίγο από την καθημερινότητα και απολαύστε τα λόγια του τραγουδιού καθώς και τίς πολλαπλές εκτελέσεις

Άστρα μη με μαλώνετε
που τραγουδώ τη νύχτα

Ω, γιατί 'χα πόνο στην καρδιά
γιατί 'χα πόνο στην καρδιά
ψηλό μελαχρινάκι μου
γιατί 'χα πόνο στην καρδιά
και βγήκα και τον είπα
Άστρα μη με μαλώνετε
που τραγουδώ τη νύχτα

Στ' άστρα θα πω τον πόνο μου
απού δεν τον μαρτυρούνε

Ω, απού 'χουνε κι υπομονή
αχ-ή, πώς με κατάντησες
απού 'χουνε κι υπομονή
ώρες με τσ' ώρες και γροικούνε
Στ' άστρα θα πω τον πόνο μου
απού δεν τον μαρτυρούνε

Δεν έτυχε φεγγάρι μου
να 'ρθεις στο χάλι απού 'μαι

Ω, κι έχεις το δίκιο να ρωτάς
αχ-ή, πώς εκατάντησα
έχεις το δίκιο να ρωτάς
γιάηντα στεναχωρούμαι
Δεν έτυχε φεγγάρι μου
να 'ρθεις στο χάλι απού 'μαι

Έχασα την αγάπη μου
κι εσύ ρωτάς φεγγάρι

Ω, για ήντα τσι νύχτες δεν μπορεί
αχ-ή, καημοί και βάσανα
για ήντα τσι νύχτες δεν μπορεί
ο ύπνος να με πάρει
Έχασα την αγάπη μου
κι εσύ ρωτάς φεγγάρι


Κοράλλια 2.000 ετών στην πετρελαιοκηλίδα,

Τα ζωντανά μαύρα κοράλλια είναι στην πραγματικότητα πορτοκαλί ή κόκκινα. Γίνονται μαύρα όταν πεθαίνουν

Ερευνητές χρονολογούν μεγάλη αποικία στον Κόλπο του Μεξικού

Μια μεγάλη αποικία μαύρων κοραλλιών που έχει ανακαλυφθεί κοντά στην πηγή της πρόσφατης πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού χρονολογήθηκε από Αμερικανούς ερευνητές στα 2.000 χρόνια ζωής.

Η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) μελετούσε τα κοράλλια ήδη πριν από το ατύχημα που σημειώθηκε στην εξέδρα της BP τον Απρίλιο του 2010 προκαλώντας τη χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην αμερικανική ιστορία.

Οι ερευνητές δεν έχουν εξακριβώσει ακόμα την έκταση της βλάβης που ενδεχομένως έχουν υποστεί, κατάφεραν όμως να χρονολογήσουν τον αρχαίο, ζωντανό ύφαλο.

Σπάνια και δυσπρόσιτα

Τα μαύρα κοράλλια, συγγενείς των θαλάσσιων ανεμώνων, βρέθηκαν 34 χιλιόμετρα από τη γεώτρηση της ΒP, σε βάθος 300 μέτρων.

Αποστολή στο κέντρο της Γης για νέα πετρώµατα,


Το γεωτρύπανο θα φθάσει σε βάθος 2 χλµ. κάτω από τον βυθό του ωκεανού, στον µανδύα της Γης. Από εκεί, αν όλα πάνε καλά, θα ανεβάσουν πετρώµατα, τα οποία θα συγκρίνουν µε τα δείγµατα που πήραν οι αστροναύτες από τη Σελήνη
Ταξίδι στο κέντροτης Γης προγραµµατίζουν οι επιστήµονες, φιλοδοξώντας να φτάσουν στο βαθύτερο σηµείο που έχει προσεγγίσει ποτέ ο άνθρωπος.

Οι προκαταρκτικές γεωτρήσεις θα αρχίσουν σύντοµα στον Ειρηνικό Ωκεανό, έξω από τις ακτέςτης Κόστα Ρίκα. Στόχος των επιστηµόνων είναι να φθάσουν σε βάθος 2 χιλιοµέτρων κάτω από τον βυθό του ωκεανού,στον µανδύα της Γης. Από εκεί, ανόλα πάνε καλά, θα ανεβάσουν πετρώµατα, τα οποία θα συγκρίνουν µε τα δείγµατα που πήραν οι αστροναύτες από τη Σελήνη, από άποψη τόσο επιστηµονικής σηµασίας όσο και δυσκολίας περισυλλογής τους.

Το κόστος του εγχειρήµατος είναι πολύ υψηλό, απαιτείται άλλωστε εξοπλισµός προηγµένης τεχνολογίας. Ολες οι προηγούµενες προσπάθειες, από τη δεκαετία του ‘60 ακόµα, απέτυχαν. Τώρα όµως οι ειδικοί γνωρίζουν πολύ περισσότερα για τα εσωτερικά στρώµατα του πλανήτη, ενώ έχουν στηδιάθεσή τους και το ιαπωνικό ωκεανογραφικό πλοίο µε το µεγαλύτερογεωτρύπανο στον κόσµο για θαλάσσιες γεωτρήσεις. «Πρόκειται για µακροχρόνιο όνειρο των επιστηµόνων, δηλαδή να φτάσουν στο κέντρο της Γης», λέει ο γεωλόγος Ντέιµον Τιγκλ στο «National Geographic News». «Τον επόµενο µήνα θα φτάσουµε πιο βαθιά από ποτέστον πυθµένα του ωκεανού».

Ανάµεσα στον πυρήνα της Γης και τον εξωτερικό φλοιό είναι ο µανδύας, πάχους 3.200 χλµ.,επί του οποίουβρίσκονται τα περισσότερα πετρώµατα του πλανήτη.∆εν γνωρίζουµεόµως πολλά γι’ αυτά, παρά µόνο ότι βγήκαν από ηφαίστεια ή έχουν παγιδευτεί σε αρχαία ορεινά στρώµατα.

Και αυτά όµως έχουν υποστεί µεταβολές µέχρι να φτάσουν στην επιφάνεια του µανδύα οπότε δεν αποτελούν καλό δείγµα της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό του.

ΕΝ∆ΕΙΞΕΙΣ ΖΩΗΣ. Οι επιστήµονες ενδιαφέρονται να αναζητήσουν ενδείξεις ζωής και σε αυτά τα βάθη. «Οπου κι αν έχουµε κοιτάξει, βρίσκουµε ενδείξεις µικροβιακής δραστηριότητας σε θερµοκρασίες µέχρι 120° Κελσίου», λέει ο Τιγκλ. «Θα θέλαµενα ψάξουµε και στον µανδύα».

Ηλεκτρισµός και συναίσθηµα,


Ενας δίσκος κινδυνεύει από το σουξέ του. Πάντα συνέβαινε αυτό. Αλλά τώρα, που είναι καθεστώς να ακούµε τραγούδια και όχι ολοκληρωµένες δουλειές, κινδυνεύει ακόµα περισσότερο...

«Δεν ξέρω» είναι το τραγούδι που παίχτηκε περισσότερο του Γιάννη Μήτση, όπου τον ακούµε σε ντουέτο µε την Ελευθερία Αρβανιτάκη, στον πρόσφατο δίσκο του «Η µόνη αλήθεια είναι ο δρόµος» (επιµέλεια παραγωγής Αγγελου Σφακιανάκη).

Εντεκα τραγούδια σε µουσικές δικές του και στίχους Κώστα Φασουλά, έντεκα µικρές ιστορίες που έχουν τον συναισθηµατισµό της τραγουδοποιίας του ‘90, µε ένδυµα ηλεκτρικό. Η ηλεκτρική µπαλάντα στην εποχή της εσωτερικής αναζήτησης, των χαµένων ερώτων, των άδειων σταθµών, των δύσβατων δρόµων...

Αυτά τα σκιερά συναισθήµατα µου θυµίζουν τη δική µου γενιά, το δύσκολο παρκάρισµα στις ανηφόρες του «Μετρό», τα τσουγκρίσµατα στην υγειά του Μάλαµα, το ροκ του Ζιώγαλα, τον ηλεκτρισµό του Δηµητριάδη. Αν και ανήκε στις δυνάµεις των Ξύλινων Σπαθιών – συνοδοιπόρος επί πολλά χρόνια του Παύλου Παυλίδη – µοιάζει να έχει περισσότερες καταβολές από το έντεχνο (έστω ροκ αποχρώσεων), µια τραγουδοποιία που στηρίζεται στιςιστορίες των στίχων και δίνει προτεραιό τητα στη φωνή. Από κάθε άποψη πάντως «Η µόνη αλήθεια είναι ο δρόµος» είναι µια ολόκληρη δουλειά.

Καλοδουλεµένη, προσεγµένη ενορχηστρωτικά, µε ωραία κιθαριστικά περάσµατα, ήπιο ηλεκτρισµό και έναν Μήτση που τραγουδιστικά υποστηρίζει άψογα το υλικό του (ώρες ώρες η χροιά του θυµίζει Γιώργο Δηµητριάδη).

Γι’ αυτό και είναι κρίµα να σταθεί κανείς µόνο στο «Δεν ξέρω» (που όντως έχει έναν έντονο συναισθηµατισµό που σε παρασύρει) ενώ στο ίδιο CD υπάρχουν κοµµάτια όπως το «Οι φίλοι µου» (έχει και αυτό προδιαγραφές ραδιοφωνικές) οι «Γυµνές αλήθειες» ή τα «Γιάννενα». Το σηµαντικότερο κριτήριο όµως είναι ότι όλος ο δίσκος ακούγεται σαν ένα µεγάλο τραγούδι, χωρίς κενά. Και το επίσης σηµαντικό είναι ότι ο στίχος διηγείται...

Ψηφιακές «φιλενάδες» στο Facebook,

Για τα μάτια τα δικά σας και των φίλων σας, η τέλεια ψηφιακή φιλενάδα θα σας λατρεύει στο Facebook

Μια ψεύτικη, «ψηφιακή» φιλενάδα προσφέρει στους εργένηδες χρήστες του Facebook ένα site στις ΗΠΑ, ώστε οι online «φίλοι» τους να πιστέψουν ότι δήθεν έχουν σχέση με μια γοητευτική κοπέλα. Το ψέμα και η επιδεικτικότητα στην υπηρεσία κάποιων διαδικτυωμένων αρσενικών.

Στόχος του Cloudgirlfriend. com, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή, υποτίθεται ότι είναι να χτίσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση ανθρώπων που δυσκολεύονται να βρουν το ταίρι τους.

Ο Ατλας της βαρύτητας,


Μοιάζει µε τεράστια πολύχρωµη πατάτα στο Διάστηµα. Μη βιαστείτε να υποθέσετε ότι ένας νέος πλανήτης ανακαλύφθηκε και ερευνάται εξωγήινη ζωή. Διότι τούτο το γεώµηλο είναι ο δικός µας πλανήτης από µια άλλη οπτική γωνία. Για την ακρίβεια, είναι ο χάρτης του βαρυτικού πεδίου της Γης, όπως αποτυπώθηκε από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Coce και παρουσιάστηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισµό Διαστήµατος (ESA). Σε πολύ απλά ελληνικά, αυτός ο χάρτης δείχνει πως η έλξη προς τα κάτω δεν είναι ίδια σε όλα τα µέρη της Γης – στις κίτρινες περιοχές η βαρύτητα είναι µεγαλύτερη και στις µπλε µικρότερη. Οι επιστήµονες λοιπόν ελπίζουν πως θα βγάλουν πολύτιµα συµπεράσµατα για τη λειτουργία διαφόρων φαινοµένων, όπως η ηφαιστειακή και σεισµική δραστηριότητα αλλά και η κλιµατική αλλαγή.

Αναδημοσιευση Απο Νεα

Greecelands

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory