Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Παλιές διαφημίσεις τσιγάρων .

Vintage Tobacco Ads   awesome 2
Vintage Tobacco Ads   awesome 2
Vintage Tobacco Ads   awesome 2
Vintage Tobacco Ads   awesome 2
Vintage Tobacco Ads   awesome 2
Vintage Tobacco Ads   awesome 2

Γράμματα στο Θεό..

Αυτά τα γράμματα, τα έγραψαν μικρά παιδιά στο Θεό............
Απολαυστε τα...
Με συγχωρείς που δεν σου έγραψα νωρίτερα. Μόλις αυτή τη βδομάδα έμαθα να γράφω. Μάρθα

Αγαπητέ Θεέ, γιατί πρέπει να προσεύχομαι αφού έτσι κι αλλιώς ξέρεις τι θέλω; Αν όμως σ' ευχαριστεί αυτό θα προσεύχομαι. Σιού

Αγαπητέ Θεέ,αν ζούμε μετά το θάνατό μας,τότε γιατί να πεθάνουμε; Ρόν

Αγαπητέ Θεέ,το αντρόγυνο στο διπλανό διαμέρισμα τσακώνεται για τα καλά
όλη την ώρα.Θα έπρεπε ν' αφήνεις να παντρεύονται μόνο οι πολύ καλοί φίλοι.Νάν

Αγαπητέ Θεέ,πώς έγινε και δεν εφεύρες κανένα καινούργιο ζώο τελευταία;
Έχουμε πάντα τα ίδια τα παλιά. Τζόννυ

Αγαπητέ Θεέ, ξέρω που λέει να γυρίζεις και το άλλο σου μάγουλο,
τι γίνεται όμως αν η αδερφή σου σε χτυπήσει στο μάτι;
Με αγάπη Τζέρεσσο

Αγαπητέ Θεέ, αν δεν πάρεις πίσω το μωρό, δεν θα καθαρίσω το δωμάτιό μου.Τζόυ

Αφού δεν θέλεις οι άνθρωποι να λένε κακά λόγια, γιατί τα εφεύρες; Ευγένιος

Αγαπητέ Θεέ, ήθελες πράγματι η καμηλοπάρδαλη να είναι έτσι ή μήπως
έκανες λάθος; Νόρμα

Αγαπητέ Θεέ,θα μπορούσες να γράψεις μερικές ακόμα ιστορίες;
Τις διαβάσαμε όλες αυτές που έγραψες και τις ξαναρχίσαμε.
Με ευγνωμοσύνη Έμιλυ

Διαβάσαμε ότι ο Θωμάς Έντισον ανακάλυψε το φως. Εγώ νόμιζα
ότι το είχες ανακαλύψει εσύ. Ντόνα

Αγαπητέ Θεέ, είσαι πλούσιος ή μόνο διάσημος; Στήβεν

Πώς ήξερες ότι ήσουνα Θεός; Τσάρλυ

Αγαπητέ Θεέ, στις απόκριες θα ντυθώ διάβολος. Σε πειράζει; Μάρνιε

Αγαπητέ Θεέ, η δασκάλα λέει ότι οι μέρες άλλοτε μικραίνουν κι άλλοτε
μεγαλώνουν .Δεν μπορείς να καταλήξεις σε μια απόφαση; Μίντυ

Αντί ν' αφήνεις τους ανθρώπους να πεθαίνουν και να φτιάχνεις άλλους,
γιατί δεν κρατάς αυτούς που έχεις τώρα; Τζέην

Αγαπητέ Θεέ, είναι καλύτερα τ' αγόρια από τα κορίτσια; Ξέρω πως είσαι
αγόρι, αλλά προσπάθησε να είσαι δίκαιος. Σύλβια

Αγαπητέ Θεέ, ελπίζω να μην έχουν καμιά ιδιαίτερη αξία τα μυρμήγκια,
γιατί τα πατάω όλη την ώρα. Ντένις!

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/04/blog-post_04.html#ixzz1IkU6KwTW

Ερχεται ο firefox 5 .

Έρχεται ο Firefox 5
Δεν πρόλαβε καλά-καλά να κυκλοφορήσει η πολυαναμενόμενη 4η έκδοση του Firefox και οι συζητήσεις για τον Firefox 5 έχουν ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν αποκλείεται να δούμε την πέμπτη έκδοση του δημοφιλούς browser μέσα στο επόμενο τρίμηνο!

Ευτυχώς, φαίνεται ότι η Mozilla δε θα χρειαστεί και πάλι ένα και πλέον χρόνο για να παρουσιάσει νέο browser, όσο χρειάστηκε δηλαδή για να περάσει από τον Firefox 3.6 στον Firefox 4. Αν, τελικά, δεν υπάρξουν καθυστερήσεις όπως αυτές που ταλαιπώρησαν την τελευταία έκδοση, ο Firefox 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να κυκλοφορήσει και 6η έκδοση μέσα στο 2011.

Όσο για τα χαρακτηριστικά του Firefox 5, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πιο εύκολη αλληλεπίδραση με τα social networks, ενώ φαίνεται ότι αλλάζει και η διαχείριση των tabs, με πιο «χτυπητή» αλλαγή τη δυνατότητα του χρήστη να έχει ανοικτές ταυτόχρονα πολλές σελίδες στο ίδιο παράθυρο. 

Επίσης, κάθε tab θα μπορεί να έχει το δικό του μενού. Έτσι, αν ένας χρήστης μπαίνει πολύ συχνά στο Facebook, θα μπορεί να έχει ένα πλήρως παραμετροποιήσιμο μενού στο συγκεκριμένο tab.

Τέλος, ο Firefox 5 θα έχει ενσωματωμένο έναν PDF viewer, ενώ ακούγεται ότι έρχεται υποστήριξη και για άλλους τύπους αρχείων.

Πηγή: epcmag.gr

Φθηνότερο το πασχαλινό τραπέζι φέτος!

Φθηνότερα κατά 2,66% κατά μέσο όρο, σε σχέση με πέρυσι, εμφανίζονται τα κρέατα και κατά 4,79% τα λαχανικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών για τα σούπερ μάρκετ. Η σύγκριση αφορά στις 20 Μαρτίου 2011 σε σχέση με την ίδια μέρα το 2010, ωστόσο οι πληροφορίες από την πλευρά των χονδρεμπόρων κρέατος, που ήδη προχωρούν σε προμήθειες για το Πάσχα αναφέρουν ότι το αρνί φέτος θα πωλείται ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι. Αιτία της ανόδου των τιμών είναι η μειωμένη ελληνική παραγωγή και το γεγονός ότι οι γειτονικές χώρες που μας προμήθευαν με ζώντα ζώα φέτος δεν είναι σε θέση να καλύψουν την ελληνική ζήτηση καθώς έχει απορροφηθεί η παραγωγή τους - σχεδόν το σύνολό της από την Τουρκία - σε πολύ υψηλές τιμές, μάλιστα.

Η εκτίμηση των χονδρεμπόρων είναι ότι η μέση τιμή από τα 7 ευρώ που ήταν πέρυσι, φέτος θα διαμορφωθεί γύρω στα 11 ευρώ το κιλό για το αρνί κάτι που εκτιμάται ότι θα επιφέρει και μείωση των ποσοτήτων που θα αγοραστούν. Η κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της οικονομικής κρίσης και των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων που έχουν τα ελληνικά νοικοκυριά έχει προβληματίσει τους εμπόρους που προχωρούν σε παραγγελίες λιγότερων ποσοτήτων σε σχέση με παλαιότερα χρόνια.

Στο μεταξύ θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυξάνονται τα ''κανόνια'' χονδρεμπόρων κρέατος μικρού μεγέθους καθώς δεν παρουσιάζουν την απαιτούμενη ρευστότητα που απαιτείται για τις προμήθειές τους.

Πάντως το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε ανακοίνωσή του με την οποία γνωστοποιεί τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών ενδεικτικά αναφέρει ορισμένες τιμές από τις οποίες προκύπτει ότι το νωπό αρνί εμφανίζει μείωση σε σχέση με πέρυσι που φθάνει και το 13,48%, το νωπό κατσίκι μείωση 11,19%, το νωπό κοτόπουλο μείωση 12,61%, το νωπό μοσχάρι σπάλα μείωση 9,62%, το νωπό χοιρινό -μπριζόλα λαιμού μείωση 7,46%.

Επίσης, οι τιμές στα λαχανικά παρουσιάζουν μείωση που φθάνει και το 43%. Ενδεικτικά το αγγουράκι τεμάχιο μειώθηκε κατά 28,10%, τα κολοκυθάκια κατά 17,75%, η μελιτζάνα, 30,54%, το μπρόκολο κατά 43,23% και το σπανάκι 25,21% πάντοτε σε σχέση πέρυσι. Ωστόσο ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι διαμορφώνεται η τιμή της πατάτας και της ντομάτας κατά 9% και 6,7% αντίστοιχα. Ειδικά δε η τιμή της εισαγώμενης πατάτας είναι ακριβότερη κατά περίπου 43% σε σχέση με πέρυσι λόγω των ελλείψεων που παρατηρούνται διεθνώς.

Πως σχηματίζεται η τιμή της βενζίνης .Είναι γνωστό ότι κάθε φορά που βάζουμε βενζίνη πληρώνουμε την εργασία χιλιάδων, ίσως και εκατομμυρίων, ανθρώπων. Ας τους γνωρισουμε από κοντά.
Θυμηθείτε έναν αριθμό: η αξία του πετρελαίου αμέσως μετά την εξόρυξη του είναι 1 λεπτό ανά λίτρο. Αμέσως, ξεκινά η πρώτη επεξεργασία του: απομακρύνεται το νερό και τα διάφορα αέρια (υδρόθειο, άζωτο κ.α.). Αποθηκεύεται σε βαρέλια (1 βαρέλι: 158,97lt) και μεταφέρεται στον τόπο μεταπώλησης, όλα αυτά επιβαρύνουν το κόστος, που… φυσικά μεταφέρεταιστο τελικό κόστος της βενζίνης. Ένα από τα πιο γνωστά σημεία μεταπώλησης είναι το Γιάμπου (Yambu), στη Σαουδική Αραβία. Εκεί, καταλήγουν όλα τα μεγάλα ναυτιλιακά – εμπορικά γραφεία της Ν. Υόρκης, Σιγκαπούρης, Λονδίνου, που αγοράζουν το πετρέλαιο και ναυλώνουν τα τάνκερς. Μόλις το πετρέλαιο φορτωθεί στο τάνκερ, αυτόματα διπλασιάζεται η τιμή του (πλήρωμα, ασφάλεια, γενικότερα έξοδα μεταφοράς-cost insurance and freight-), κόστος που… φυσικάμεταφέρεται στο τελικό κόστος της βενζίνης. Τα τελευταία χρόνια προστέθηκαν επιπλέον τέλη (2 δολ. ανά βαρέλι) για την οικολογική προστασία που… φυσικά μεταφέρεται στο τελικό κόστος της βενζίνης. Είναι, επίσης, προ των πυλών η αύξηση του κόστους λόγω της αντιτρομοκρατικής προστασίας, που όλα τα πλοία είναι υποχρεωμένα να υιοθετήσουν (ISPS). Για να ολοκληρωθεί η εκφόρτωση του πετρελαίου χρειάζεται μία μέρα. Αμέσως μετά, το καράβι αναχωρεί και, αφού ταξιδέψει μία μέρα, θα φτάσει στη διώρυγα του Σουεζ. Εκει, θα πληρώσει αρκετές χιλιάδες δολάρια για να διέλθει τη διώρυγα και που… φυσικά μεταφέρεται στο τελικό κόστος της βενζίνης (τα παραπάνω ισχύουν για το πετρέλαιο που έρχεται από την Σαουδική Αραβία, γιατί, αν έρθει από την Κασπία, ή αλλού, το κόστος είναι σαφέστατα μικρότερο). Μετά από ταξίδι άλλης μίας μέρας το τάνκερ θα φτάσει στα λιμάνια μας. Θα πληρωθούν τα λιμενικά τέλη και οι πρώτοι φόροι υπέρ του δημοσίου που… φυσικά μεταφέρεται στο τελικό κόστος της βενζίνης. Τότε, θα αρχίσει η επεξεργασία του πετρελαίου. Το 10% του πετρελαίου που μεταφέρει ένα τάνκερ, δαπανάται για να λειτουργήσουν οι μηχανές του διυλιστηρίου (ιδιοκατανάλωση), κόστος που…φυσικά μεταφέρεται στο τελικό κόστος της βενζίνης. Γενικά, υπολογίζεται ότι από 4 λίτρα αργού πετρελαίου θα παραχθεί 1 λίτρο βενζίνης. Τέλος, πρέπει να συνυπολογίσουμε τα έξοδα μεταφοράς από τα διυλιστήρια έως το βενζινάδικο και το νόμιμο κέρδος του βενζινοπώλη, που … φυσικά μεταφέρεται στο τελικό κόστος της βενζίνης. Πάντως, όπως και να έχει, μέχρι αυτό το σημείο τό κόστος της βενζίνης δεν ξεπερνά τα 50 λεπτά ανά λίτρο.Τότε, επεμβαίνει η εφορία, που είτε με το ΦΠΑ, είτε με άλλους φόρους θα διπλασιάσει την τιμή της βενζίνης. Σχηματικά, η βενζίνη βγαίνει από το διυλιστήριο προς 50 λεπτά, περίπου (θυμηθείτε ότι ξεκινήσαμε από το 1 λεπτό (τιμή αργού πετρελαίου στην πετρελαιοπηγή), και θα την πληρώσουμε 1,6 ευρώ στο βενζινάδικο (και που είσαι ακόμα!!)
Πάντως, όσο και αν φαίνεται αφελές, καλό είναι να προβληματιστείτε σε μία «παιδική» απορία. Πώς, είναι δυνατόν 1 λίτρο εμφιαλωμένο νερού, από το Λουτράκι για παράδειγμα, να στοιχίζει 1 ευρώ, όσο δηλαδή και η βενζίνη. Μήπως, τελικά, είναι πολύ φτηνή η βενζίνη; ή το νερό, τελικά, είναι πολύ ακριβό; Ιδού η απορία.

Tα ....μυστικά του ΄"μεγάλου".....του Άρη Μαλανδράκη

Το μακρινό 1672, ο Ολλανδός ανατόμος Ρενιέ ντε Γκράαφ διακήρυξε: «Τα ονόματα που έχουν δώσει σε αυτό το όργανο είναι τόσα πολλά, ώστε είναι αδύνατον να καταμετρηθούν, και διαρκώς περισσότερα εφευρίσκονται καθημερινά από συνδαιτημόνες που χαριτολογούν μετά τα δείπνα, από αργόσχολους με ιδιαίτερη έφεση στις ερωτικές απολαύσεις, καθώς επίσης και από λάγνους ποιητές». Από το 17ο αιώνα μέχρι σήμερα προστέθηκαν εκατοντάδες άλλα παρατσούκλια στο ονοματολόγιο του ανδρικού μορίου. Μεταξύ άλλων, το «Ελ Καπιτάν» για τους λατίνους, το «Mr. Big» για τους Αμερικανούς, το «Εξκάλιμπερ» για τους Αγγλους, η «μαλαπέρδα» στη δική μας αργκό, ο «Μυς του έρωτα» για τους εκπροσώπους της γαλατικής ευγένειας κ.ό.κ.

Προκαλώντας τον «φθόνο του πέους» στις γυναίκες (σύμφωνα με τον Σίγκμουντ Φρόιντ), ή διαθέτοντας την «παντοδυναμία του φαλλού» (σύμφωνα με τον επίγονό του, Ζακ Λακάν) ο γνωστός «φιρφιρής» των σόκιν ανεκδότων διαθέτει εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία, αλλά και μύθους, δοξασίες ή... εσκεμμένα ψέμματα, που έχουν καταστρέψει πολλές -αρσενικές- βεβαιότητες!

Διαβάστε μερικές...

* Ανθρωπολόγοι ισχυρίζονται ότι η βάλανος (κεφάλι) του πέους απέκτησε το σχήμα μανιταριού, για να μπορεί να «φτυαρίζει» το σπέρμα του αντίπαλου αρσενικού από το γυναικείο κόλπο.

* Οι άνδρες της φυλής Walibri, από τους αβορίγινες της Αυστραλίας, διατηρούν ακόμα και σήμερα το έθιμο να χαιρετίζονται κουνώντας ο ένας το πέος του άλλου.

* Το 1609, ο Ελβετός γιατρός Γιοχάνες Γιάκομπ Βέκερ ανέφερε για πρώτη φορά την περίπτωση κάποιου άνδρα που είχε δύο πέη (στην ιατρική diphallasparatus, ελληνικά: διφαλλισμός. Η περίπτωση είναι πολύ σπάνια και έχει καταγραφεί, έκτοτε, σε λιγότερους από 100 άνδρες.

* Το Κάμα Σούτρα αναφέρει πως τα αυγά τηγανισμένα στο βούτυρο και μετά βουτηγμένα στο μέλι, χαρίζουν σε εκείνον που τα τρώει διαρκή στύση όλη τη νύχτα.

* Το πέος αυξάνει τον όγκο του περίπου 200-300% όταν είναι σε πλήρη στύση. Επίσης κυκλοφορεί 8-10 φορές περισσότερη ποσότητα αίματος στα αγγεία του, απ' ό,τι σε κατάσταση... νηνεμίας.

* Κάποιες οσμές και αρώματα έχουν τη φήμη ότι αυξένουν τη ροή του αίματος στο πέος και, επομένως, συμβάλλουν στη στύση: γλυκόριζα, κολοκύθα, λεβάντα και σοκολάτα.

* Ενας υγιής άνδρας μπορεί να έχει μέχρι 11 στύσεις στη διάρκεια ενός εικοσιτετραώρου -οι 9 από αυτές στον ύπνο του. Μετά την εκσπερμάτωση, συνήθως χρειάζεται από δύο λεπτά μέχρι δύο... τέρμινα (ανάλογα με τη διάθεση και το σφρίγος) για να αποκτήσει μια νέα στύση.

* Ο μέσος άνδρας παράγει 1-2 κουταλάκια σπέρμα σε κάθε οργασμό. Συνολικά, στη ζωή του θα εκσπερματώσει περισσότερο από 7.000 φορές δίνοντας περίπου 53 λίτρα σπέρματος (μια μπανιέρα γεμίζει, κατά μέσο όρο, με 132 λίτρα νερού).

* Το σπέρμα περιέχει, κάθε φορά, γύρω στις 7 θερμίδες και μπορεί μείνει ζωντανό στο γυναικείο κόλπο μέχρι μια εβδομάδα.

* Ιατρικές έρευνες έχουν καταγράψει την περίπτωση κάποιου άνδρα, το σπέρμα του οποίου εκτινασσόταν σε από στάση 3,5 μέτρων (το ρεκόρ -επισήμως τουλάχιστον- παραμένει ακατάρριπτο).

* Μέση ταχύτητα του σπέρματος την στιγμή του οργασμού: 45 χιλ./ώρα. Μέση ταχύτητα ενός λεωφορείου στην πόλη: 40 χιλ./ώρα.

* Η έρευνα Κίνσεϊ για το σεξουαλικό «προφίλ» των ανδρών σε ολόκληρο τον κόσμο, κατέριψε την... περιρρέουσα φήμη ότι οι Αφρικανοί έχουν μεγαλύτερο πέος από τους εκπροσώπους της Ινδοευρωπαϊκής φυλής. Υπολογίστηκε ότι το μόριο των μαύρων σε στύση φθάνει, κατά μέσο όρο, τα 16 εκ. μήκος με διάμετρο 9,6 εκ. Οι λευκοί φθάνουν, αντίστοιχα, τα 15,7 εκ. και τα 9,3 εκ. -σιγά τη διαφορά, δηλαδή.

* Το μεγαλύτερο -καταγραμμένο- πέος σε στύση, ήταν 34,3 εκ (πηγή: Ινστιτούτο Κίνσεϊ, ο εθελοντής ανώνυμος). Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι λιγότεροι από 5.000 άνδρες στον κόσμο διαθέτουν όργανο μεγαλύτερο από 22-25 εκ. Σε κάθε περίπτωση, το μήκος δεν εξασφαλίζει την επίτευξη μιας «αρίστης ποιότητος συνουσία», για να θυμηθούμε τον Εμπειρίκο.

http://www.teamgr.gr/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=169&id=2815&Itemid=282

http://ektiesthisi.blogspot.com/

Ενας πόθος γκλασέ,


To «Λεωφορείον ο Πόθος» του Τεν. Ουίλιαµς παρουσίασε το ∆ΗΠΕΘΕ Πάτρας
Ο καιρός και οι συνθήκες δεν µε υποχρέωσαν χρόνια τώρα να αλλάξω απόψεις για τη δραµατουργία του Τεν. Ουίλιαµς, έτσι για να αξιολογήσω την τωρινή παράσταση του ∆ΗΠΕΘΕ Πάτρας µε το «Λεωφορείον ο Πόθος», θα αναφερθώ θεωρητικά σε παλιότερες εκτιµήσεις µου:

«∆εν υπάρχει αµφιβολία πως ο χρόνος είναι η δεσπόζουσα στις σκηνικές συµφωνίες του Τεν. Ουίλιαµς.

Πράγµατι η καταδαµάζουσα ισοπεδωτική δύναµή του κατατρώγει όλες τις υπάρξεις του, ιδιαίτερα τις θηλυκές, ανδρικές και γυναικείες. Φοβάµαι όµως πως ο χρόνος στον αµερικανό συγγραφέα δεν έχει ούτε την κλασική ούτε τη ροµαντική διάσταση· δεν είναι ούτε η οντότητα των τραγικών ούτε η θύελλα, η φυσική ροή, η ανεµική του σαιξπηρικού θεάτρου· δεν είναι ο φθονερός γέρων, εχθρός ούσης µνήµης, του Κάλβου. Είναι ο χρόνος που µετριέται µε τη στιγµή, ο ποσοτικός, ο βιολογικός, ταυτισµένος µε την ηλικία της σάρκας.

Ο χρόνος στα έργα του Τεν.

Ουίλιαµς δεν είναι µεταφυσικός, δεν είναι οντολογική αρχή· είναι υπαρξιακή αγωνία. Γι’ αυτό και ταυτίζεται µε την ατοµική ευτυχία ή ατυχία, µε την επιτυχία ή την αποτυχία· είναι ο χρόνος της Αµερικής, ένας χρόνος χωρίς µυθικό αποτύπωµα, χωρίς ιστορία. Ενας χρόνος αφιλοσόφητος και γι’ αυτό σπαραχτικός.

ΑΝΑΠΗΡΙΑ και ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ,


Δεν υπάρχει κανένας λόγος, μια ακρωτηριασμένη κοπέλα να αντιμετωπίζεται, ή να επισημαίνεται, ως διαφορετική.
Μία αναπηρία δεν σε κάνει λιγότερο γυναίκα........Τα παιδία σερφάρει,


Γονείς, κοιμηθείτε ήσυχοι! Ο δράκος του Ιντερνετ δεν έχει (για την ώρα;) καταπιεί τα ελληνόπουλα. Τα παιδιά τα δικά μας δεν έχουν συναντηθεί πολλές φορές με σεξουαλικά ερεθίσματα εντός του Δικτύου και σε ελάχιστες περιπτώσεις ποστάρισαν ή έστειλαν μηνύματα ερωτικού περιεχομένου. Δεν έχουν, επίσης, υποστεί πολυάριθμες επιθέσεις εκφοβισμού ή εξύβρισης και όσον αφορά το πάσης φύσεως βλαπτικό υλικό (ρατσισμός, ναρκωτικά κ.λπ.), είναι πιο κάτω από τον μέσο όρο της Γηραιάς Ηπείρου.
Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα από την έρευνα «EU Kids Online», που πραγματοποιήθηκε σε 25 ευρωπαϊκές χώρες (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2010 και αφορά παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών, που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, και τους γονείς τους.

Να τα δούμε ένα ένα, ξεκινώντας από το σεξ, μια και εκεί επικεντρώνονται στις περισσότερες περιπτώσεις οι φόβοι των μεγαλυτέρων. Εδώ λοιπόν προκύπτει από την έρευνα το συμπέρασμα ότι ποσοστό 14% των παιδιών πανευρωπαϊκώς έχει αντικρίσει σεξουαλικές ή πορνογραφικές εικόνες τούς τελευταίους 12 μήνες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για όλα τα media ανέρχεται στο 23%. Ποια είναι η χώρα που κρατάει τα σκήπτρα στον συγκεκριμένο τομέα; Η Νορβηγία, με ποσοστά αντίστοιχα 34% και 46%, και ακολουθούν η Εσθονία με 29% και 37% και η Φιλανδία (29% και 37%).

Στο κάτω μέρος του καταλόγου συναντάμε την Γερμανία με 4% και 10%, την Ιταλία με 7% και 12% και την Ισπανία με 11% και 14%. Και η Ελλάδα; Είναι πάνω ακριβώς στον μέσο όρο στις ερωτικές εικόνες που έχουν δει τα παιδιά στο Ιντερνετ (14%) και πάνω απ' τον μέσο όρο (29%) για όλα τα media. Εδώ, μάλλον, πρέπει να παίζει τον ρόλο της η τηλεόραση και το γεγονός ότι συχνά-πυκνά τέτοιου είδους εικόνες σκάνε μύτη μέρα μεσημέρι ή απόγευμα στα ελληνικά κανάλια...

Τηλεστάρ από το PC σας!


Ενας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθµός, από το σπίτι σας κατευθείαν στοInternet. Τηλεοπτικάσόουσε απευθείας µετάδοση, µε εκατοντάδες ή και χιλιάδες τηλεθεατές. Και όλα αυτά µε ελάχιστο κόστος. Ακούγεταισαν σενάριο επιστηµονικής φαντασίας. Και όµως, χιλιάδες χρήστες από όλοτον κόσµο συµπεριλαµβανοµένης της Ελλάδας ήδη µεταδίδουν σε πραγµατικό χρόνο.

Η υπηρεσία Ustream(www. ustream.tv)συνδυάζει τη λογική του YouTube, επιτρέπονταςστους χρήστες της να ανεβάζουν τα προσωπικά τους βίντεο, µε τη διαφορά ότι όλα γίνονται σε ζωντανή µετάδοση. Καιεπιπλέον, πέρα από την εικόνα, οπαρουσιαστής µπορεί να δέχεται σχόλια από το κοινό µέσα από chat και να απαντά σε αυτά όσο τρέχει η εκποµπή σε πραγµατικό χρόνο.

Το Ustream έκανε το µεγάλο µπαµ στις προεδρικές εκλογές των Ηνωµένων Πολιτειών, όταν φιλοξένησε online debates των υποψηφίων, αλλά και στελεχών τους µε ζωντανή συµµετοχή από το κοινό. Το χρησιµοποίησαν χιλιάδες Ιάπωνες ανεβάζοντας σε πραγµατικό χρόνο εικόνες από τηλεοπτικά δίκτυα, δίνοντας ζωντανές πληροφορίες για τον καταστροφικό σεισµόκαι το τσουνάµι που ακολούθησε. Και βέβαια, έχει τους δικούς του φανατικούς χρήστες στην Ελλάδα.

Ο Ανδρέας ∆ερδεµέζης είναι ένας από αυτούς. Κάθε Τρίτη και Πέµπτη, στις 10 το βράδυ, µεταµορφώνεται στην ψηφιακή του περσόνα, τον Cowboy, και µεταφέρει τους φίλους της εκποµπής του στην «Aγρια ∆ύση του κυβερνοχώρου», όπως ο ίδιος διατείνεται.

Ηδη από τον προηγούµενο Νοέµβριο, το σόου του Cowboy µεταδίδεται ζωντανά στο Ustream, παρουσιάζοντας νέα, εξελίξεις και τάσεις από τον κόσµοτης ψηφιακής διασκέδασης, των βιντεοπαιχνιδιών αλλά και των e-sports, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Τουλάχιστον 50 έως 100 φανατικοί φίλοι παρακολουθούν ζωντανά την εκποµπή και σχολιάζουν όσα συµβαίνουν, ενώ αν αθροίσει κανείς και εκείνους που παρακολουθούν στη συνέχεια κάθε εκποµπή καθώς τα βίντεο στο Ustream αποθηκεύονται στο κανάλι του χρήστη (http: //www. ustream. tv/channel/cowboytv), ο αριθµός ξεπερνά τα 300 άτοµα.

Οπως εξηγεί ο κ.∆ερδεµέζης, η προσπάθειά του,εµπνευσµένη από αντίστοιχα σόου στο εξωτερικό, είναιη πρώτη πουχρησιµοποιεί το νέο µέσο γιααυτόν τον σκοπό στην Ελλάδα και κρίνοντας από την ανταπόκριση του κοινού δείχνει ότι η ζωντανή e-τηλεόραση έχει µέλλον.

Το κόστος για να στήσει κανείς τον δικό του e-τηλεοπτικό σταθµό δεν είναι απαγορευτικό, τουλάχιστον στην αρχή. Το µόνο που χρειάζεται είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής µε ικανοποιητικά χαρακτηριστικά (µε µέσο κόστος ανάµεσα στα 1.500 και 2.000 ευρώ), γρήγορη σύνδεση στο Internet (µε κόστος περίπου 20-25 ευρώ τονµήνα), µια ψηφιακή βιντεοκάµερα υψηλής ευκρίνειας (µε κόστοςπου ξεκινά από τα 500 και φτάνει τα 1.000

Eκθεση φωτογραφίας 'Of Peoples and Places',


Δώδεκα καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο αποτυπώνουν τις εντυπώσεις τους στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο 'Of Peoples and Places' σε επιμέλεια της Els Hanappe και του Λάζαρου Σιάκου.
Η Alexandra Mir από την Πολωνία σχολιάζει την αποξένωση στις πόλεις με τη συμμετοχή των φίλων της ή και αγνώστων που απαθανατίζονται απέναντι στα κοινωνικά στερεότυπα με παιχνιδιάρικη διάθεση. Ο Martin Kersels από τις Η.Π.Α καταγράφει τον εαυτό του και τους φίλους του να πέφτουν, να στροβιλίζονται, να σκοντάφτουν και να κυλούν σ’ ένα ιλιγγιώδες “γύρω-γύρω-όλοι” που συνδυάζει αντικρουόμενα συναισθήματα χαράς και τρόμου. Η Βραζιλιάνα Bia Gayotto εμπνέεται από το Λος Άντζελες, την πόλη που τη φιλοξενεί, και διερευνά τη σχέση ανάμεσα στη γεωγραφία, το τοπίο, την ατομικότητα και τον πολιτισμό. O Olafur Eliasson από τη Δανία αποτυπώνει φυσικά τοπία αναζητώντας την αρμονία ανάμεσα στον αστικό χώρο στον οποίο ζει ο θεατής και στην αντίληψή του για τον φυσικό κόσμο. Ο Πολωνός Josef Schulz από την άλλη, επιλέγει να σβήσει τις λεπτομέρειες που προσδιορίζουν έναν τόπο δίνοντας την αίσθηση μιας αρχιτεκτονικής σκιαγράφησης.

Εκθεση φωτογραφίας του Gilles Mermet,


Σε ένα μαγευτικό ταξίδι στην καρδιά της φύσης προσκαλεί το κοινό ο Γάλλος δημιουργός Gilles Mermet, μέσα από την έκθεση 'Το μεγαλείο της Φύσης: Έντομα και Φυτά'. Στα έργα του αποκαλύπτονται οι λεπτομέρειες φυτών και εντόμων και αναδεικνύονται οι αντιστοιχίες τους.
Στο πλαίσιο συνεργασίας του με το περιοδικό GEO, καθώς και για τις ανάγκες του βιβλίου του με τίτλο Trompe l’oeil (Οφθαλμαπάτη) πάνω στα έντομα, ο δημιουργός φωτογράφισε χρησιμοποιώντας μηχανή μεγάλων διαστάσεων περισσότερα από διακόσια είδη, δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια μέσα σ’ ένα φωτογραφικό στούντιο. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ρεπορτάζ στη Νέα Καληδονία, τη Νότια Ινδία, όπως και μέσα σε βοτανικά θερμοκήπια, με στόχο να αποκαλυφθούν οι μορφές, οι δομές και οι υφές του κάθε υπό εξέταση είδους.

Φυσική αναγέννηση στο δάσος του Πρέβελη,

Όλοι οι φοίνικες, με χαρακτηριστικό είδος τον Phoenix theophrastii

Το φοινικόδασος του Πρέβελη, ένα από τα πολυτιμότερα οικοσυστήματα της Ελλάδας που είχε καεί το προηγούμενο καλοκαίρι, αναγεννήθηκε.
Όλοι οι φοίνικες, με χαρακτηριστικό είδος τον Phoenix theophrastii, αναβλάστησαν, σπόροι που είχαν πέσει στη γη φύτρωσαν και μικροί φοίνικες αναπτύσσονται κανονικά, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Κατά τον ίδιο τρόπο αναγεννήθηκαν και τα υπόλοιπα είδη που συμπληρώνουν το οικοσύστημα, χαρουπιές, σχίνοι, πλατάνια και αλμυρίκια.

Το 70% του πανέμορφου φοινικόδασους είχε καεί την 22η Αυγούστου 2010.

Ύστερα από προσπάθειες, που επικεντρώθηκαν στην προστασία της φυσικής αναβλάστησης με την απομάκρυνση της πίεσης που ασκούν η βόσκηση και το ποδοπάτημα, οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης προχώρησαν στη φυσική αναγέννηση της περιοχής.

Δυνατοτητες για το UltraPlayer,


Το UltraPlayer υποστηρίζει MP3, WMA, RealAudio, WAV, MIDI, CD ήχου, ραδιόφωνο μέσω Internet, και αρχεία βίντεο (Windows Media, AVI, MPEG, REAL).
Είναι ελαφρύ και ισχυρό

Το UltraPlayer Audio είναι ελεύθερο.

* Αναπαραγωγή MP3, βίντεο, WAVs, WMAs, τα CD και CD-Audio

* Συντονιστείτε και καταγράψτε MP3 Internet Radio Streams μέχρι pukes στο σκληρό σας δίσκο.

* Κάντε Drag and drop τα αρχεία σας ή τους φακέλους με μουσική κατευθείαν στο UltraPlayer.

* Συνδέστε όλα τα τελευταία DSP και να απολαύσετε μια βελτιωμένη εμπειρία ακρόασης.
* Αποθήκευστε τα MP3s σας και WAV αρχεία με ένα μόνο κλικ.

* Κάνετε μετονομασία στην MP3 συλλογή σας με τον ID3 tag editor.

* Επισκεφθείτε το site κάθε μέρα για να πάρετε καινούργιες εκδόσεις,skins,plugins.


SOME SKINSSystem Requirements:


* Win95/98; WinNT / 2000 (IE 4.x or higher required for WinNT)

* Pentium 90mhz +

* 32MB RAM

* 16-Bit Color or higher (recommended)

* Sound Card

Αναρτημενο Απο Αετο στο Φορουμ ΤeamGR ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory