Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Περί ύπνου....


Οταν πέφτουμε να κοιμηθούμε ,παρασυρόμενο μακριά το μυαλό μας ,περιπλανιέται 'φεύγει΄ από το άγχος της ημέρας , χαλαρώνει το σώμα , και το μυαλό μας αρχίζει  να κινείται   προς τις  βαθιές κοιλότητες του ύπνου .... τι γίνεται όμως τότε?

Τα αποτελέσματα των ερευνών για τον ύπνο είναι εντυπωσιακά: Ο κοιμισμένος εγκέφαλος ξεδιαλύνει πρώτα τα γεγονότα και τις πληροφορίες της ημέρας και τα χωρίζει σε κατηγορίες ανάλογα με το θέμα τους. Μετά τα ενώνει σε αναγνώσιμα «πακέτα», σε διαφορετικά χρονικά σημεία της νύχτας. Έτσι, τα διάφορα στάδια του ύπνου χειρίζονται συγκεκριμένα είδη πληροφοριών...
Σαν να λέμε γυρίζονται οι σκηνές απο τα "επεισόδια" που  ταξινομούνται αναλόγως ,και στο τέλος μοντάρονται  .........απίστευτο...!!!!


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/04/blog-post_9290.html#ixzz1JCRgZdCT

Ο κατακλυσμός του Νώε ξεκίνησε απο το Αιγαίο .


Ο Κατακλυσμός του Νώε, έχει αποτελέσει πολλές φορές αντικείμενο έρευνας των επιστημόνων, οι οποίοι αναζητούν μία επιστημονική εξήγηση για τα όσα περιγράφονται στο Βιβλίο της Γενέσεως.
  Μία από τις πιο πρόσφατες θεωρίες, είναι αυτή που σας παρουσιάζει το pyles.tv και ανήκει στους ερευνητές του φημισμένου ωκεανογραφικού ινστιτούτου Woos Hole, με έδρα στη Μασαχουσέτη. Το 2007 η ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου είχε υποστηρίξει ότι ο Κατακλυσμός του Νώε άρχισε από το Αιγαίο αλλά ήταν μικρότερης έντασης απ΄ ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα!
"Το λειώσιμο των πάγων, έφερε τον Κατακλυσμό"
  Μετά από πολύχρονες έρευνες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα νερά του Αιγαίου πριν από 9.500 χρόνια, κάλυψαν μια έκταση 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην παράκτια ζώνη της Μαύρης Θάλασσας! Αυτό συνέβη την Τελευταία Παγετώδη Περίοδο, κατά την οποία τεράστιοι όγκοι πάγου που είχαν καλύψει την Ευρώπη και ολόκληρο το Βόρειο Ημισφαίριο μέχρι και πριν από 11.000 χρόνια, άρχισαν να λειώνουν και η στάθμη της θάλασσας να ανεβαίνει.
 


 

  Ακριβώς τότε, λένε οι ερευνητές, έγινε αυτό που έμεινε στην ιστορία ως "ο μεγάλος Κατακλυσμός" και προκάλεσε τεράστιες γεωλογικές αλλαγές. "Μπορεί να έγινε ένας μεγάλος σεισμός, μπορεί όμως και να κατέρρευσε ένα "φυσικό φράγμα" στον Βόσπορο. Οποια κι αν ήταν η αιτία που τα νερά "όρμησαν" στην κλειστή έως τότε λίμνη της Μαύρης Θάλασσας, αυτό που έχει σημασία είναι ότι μέσα σε λίγα μόλις χρόνια η στάθμη της ανέβηκε μέχρι και κατά 10 μέτρα", περιγράφει δρ Λίβιου Γιοσάν, θαλάσσιος γεωλόγος του Ινστιτούτου.
"Μικρότερης έντασης από ό,τι πιστεύαμε"
 Όταν άρχισε ο Κατακλυσμός, οι εκβολές του ποταμού Δούναβη, καλύφθηκαν από τη θάλασσα και με τα χρόνια ο ποταμός απέκτησε το σημερινό Δέλτα. Σε αυτήν την περιοχή επικέντρωσαν τις έρυενς τους οι γεωλόγοι, ψάχνοντας  τις αρχαίες εκβολές του Δούναβη που θα τους βοηθούσαν να προσδιορίσουν κατά πόσον αυξήθηκε η στάθμη των υδάτων στη Μαύρη Θάλασσα από το 10.000 π.Χ εως σήμερα.
  "Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι η στάθμη τότε, ήταν περίπου 30 μέτρα κάτω από τη σημερινή και όχι 80 μέτρα όπως λεγόταν μέχρι σήμερα! Ο Κατακλυσμός ξεκίνησε όταν η στάθμη των υδάτων του Αιγαίου έφθασε το ύψος των Στενών του Βοσπόρου και μέσα σε λίγα χρόνια εισήλθαν στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτό στην πράξη, μεταφράζεται ως εξής: για κάθε χρόνο που διαρκούσε ο Κατακλυσμός, καλύπτονταν από τα νερά του Αιγαίου μερικές δεκάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα ενδοχώρας στην περιοχή της της Μαύρης Θάλασσας", λένε.
"Διαδόθηκε από στόμα σε στόμα!"
  Ο Κατακλυσμός, μεταξύ των άλλων συνεπειών του, προκάλεσε και τη βύθιση μίας απέραντης έκτασης που ήταν γεμάτη από νεολιθικούς οικισμούς! Οι άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τρομαγμένοι τις περιοχές όπου ζούσαν, προσπαθώντας να σωθούν!  Προφανώς, λένε οι επιστήμονες, αναζήτησαν καταφύγιο σε νέες εκτάσεις, όπου μετέφεραν από στόμα σε στόμα τις δραματικές εμπειρίες τους από τον Κατακλυσμό!

0 O κροίσος Σκρούτζ δεν φτάνει τον Γκέιτς...


Δεν γνωρίζουμε με ποιόν τρόπο, πάντως οι ειδικοί του περιοδικού Forbes κατάφεραν να κάνουν μια αποτίμηση της περιουσίας που κατέχουν διάφοροι μυθοπλαστικοί ήρωες. Ο πιό πλούσιος αναδείχτηκε βέβαια ο τσιγκούνης πάπιος Σκρουτζ Μακ Ντακ με περιουσία που δεν υπερβαίνει πάντως, αυτή ενός πραγματικού Κροίσου, του Μπιλ Γκέιτς. Ο Σκρούτζ διαθέτει περιουσία 44,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων αφήνοντας δεύτερο τον Κάρλαϊλ Καλλεν, τον μόλις 370 ετών βαμπίρ που είναι γνωστός από την σειρά βιβλίων και ταινιών "Λυκόφως". Ο Κάλλεν διαθέτει περίπου 36 δις δολάρια.


Τρίτος στη λίστα είναι ο Άρτεμις Φάουλ ΙΙ, γνωστός από τα μυθιστορήματα του Κόλφερ, με 13,5 δις, ενώ τέταρτος βγήκε ο χαρακτήρας κόμικ Ρίτσι Ριτς με 9,7 δις δολλάρια.


Η λίστα συντάσσεται μετά από εκτενή μελέτη των δημοσιογράφων του Forbes. Για παράδειγμα, ο ΜακΝτακ βγήκε πρώτος κυρίως λόγω της αύξησης της τιμής του χρυσού πάνω από 30%!


Ολόκληρο το Τop Fictional 15 του Forbes:


1.Σκρουτζ ΜακΝτακ
2.Καρλάϊλ Κάλλεν
3.Άρτεμις Φαουλ ΙΙ
4.Ρίτσι Ριτς
5.Τζντ Κλάμπετ
6.Τόνυ Σταρκ
7.Σμάουγκ
8.Μπρους Ουέϊν
9.Μίστερ Μονόπολη
10.Άρθουρ Μπάχ
11.Τζο Μπένετ
12.Σ. Μοντγκόμερυ Μπερνς
13.Τσακ Μπας
14.Γκόρντον Γκέκο
15.Τζέφρι ΛεμπόφσκιΔιαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/04/o_11.html#ixzz1JEl53ZFf

Σ.Φρανσίσκο - Παρίσι σε 2 λεπτά .

Μια απο τις τελευταίες απομονωμένες φυλές του κόσμου...


    
Το πρώτα εναέρια πλάνα του uncontacted  είναι για μια φυλή που ζει στην Αμαζονία της Βραζιλίας - άνθρωποι  που ζουν εντελώς πέρα από τον πολιτισμό όπως τον ξέρουμε. Το σύντομο αυτό κλιπ, γυρίστηκε  για το κανάλι  του BBC Planet "Ανθρωποι" , απο τον  Jose Carlos Meirelles, που εργάζεται για λογαριασμό της κυβέρνησης της Βραζιλίας.

Αυτό το βίντεο γυρίστηκε απο  1 χλμ. απόσταση με τηλεφακό υψηλής ευκρίνειας...για ευνόητουςλόγους...

  


Μήπως αυτοί ζουν τελικά καλύτερα ,και είναι πιο ευτυχεις απο μας που ζούμε στον "πολιτισμό"??


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/04/blog-post_10.html#ixzz1JCQtNjjt

Ανδρες VS γυναίκες !Αυτός: Θα παραγγείλω πίτσα. Θέλεις και εσύ κάτι να σου παραγγείλω;
Αυτή: Όχι.
Αυτός: Εντάξει.
Αυτή: ...ή άραγε να παραγγείλω; !
Αυτός: Τι να σου παραγγείλω;
Αυτή: Δεν ξέρω.
Αυτός: Τι δεν ξέρεις; Αν θέλεις κάτι;
Αυτή: Όχι.
Αυτός: Πεινάς;
Αυτή: Δεν έχω ιδέα, μπορεί κάπως...
Αυτός: Τι σημαίνει κάπως...;
Αυτή: Σημαίνει, ότι δεν είμαι σίγουρη.
Αυτός: Εγώ όταν πεινάσω το καταλαβαίνω.
Αυτή: Μπορεί να πεινάσω μετά.
Αυτός: Τότε να σου παραγγείλω κάτι.
Αυτή: Και αν δεν πεινάσω...;
Αυτός: Τότε μην το φας.
Αυτή: Μα θα είναι σπατάλη.
Αυτός: Το φυλάς για αύριο.
Αυτή: Και αν δεν έχω όρεξη αύριο για πίτσα;
Αυτός: Η πίτσα τρώγεται πάντα.
Αυτή: Εγώ δεν την τρώω.
Αυτός: Τότε διάλεξε κάτι άλλο.
Αυτή: Δεν έχω όρεξη για κάτι άλλο τώρα.
Αυτός: Τότε πίτσα.
Αυτή: Όχι.
Αυτός: Επομένως τίποτε.
Αυτή: Αχ... δεν ξέρω.
Αυτός: Με έχεις τρελάνει ....
Αυτή: Γιατί δεν παραγγέλνεις για σένα;
Αυτός: Όπως νομίζεις...
Αυτή:Αλλά πάρε την πίτσα με Χαμ
Αυτός: Μα δεν μου αρέσει το Χαμ.
Αυτή: Εμένα όμως μ’ αρέσει.
Αυτός: Νομίζω είπες να παραγγείλω για ΜΕΝΑ!
Αυτή: Αυτό να κάνεις.
Αυτός: Και γιατί τότε με Χαμ...;
Αυτή: Στην περίπτωση που θα πεινάσω όταν έρθει το φαγητό σου.
Αυτός: Ε... Και;
Αυτή: Νομίζεις ότι θα φάω κάτι που δεν μου αρέσει;
Αυτός: Γιατί να φας εσύ;
Αυτή: Και γιατί όχι...;
Αυτός: Μια στιγμή....θα παραγγείλω εγώ για ΜΕΝΑ , κάτι που να μπορείς να φας ΕΣΥ, αν και εφόσον πεινάσεις;
Αυτή: Ακριβώς!
Αυτός: Και τι θα φάω ΕΓΩ σε παρακαλώ;
Αυτή: Μα σου είπα, μπορεί να μην πεινάσω...
Σημείωση: Το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΞΕ από την κατηγορία της δολοφονίας, διότι ήταν εν βρασμώ ψυχής και του αναγνώρισε το δικαίωμα της αυτοάμυνας...

Οταν νομίζεις οτι τα ...είδες όλα!!

Εξομολόγηση καθ΄οδόν

Οι αμαρτωλοί οδηγοί της Αυστραλίας έχουν τη δυνατότητα να εξομολογηθούν σε στυλ drive in, χάρη σε έναν μοντέρνο καθολικό ιερέα!
«Πολλοί περνούν από την εκκλησία μου, αλλά λίγοι σταματούν», λέει ο καθολικός ιερέας από το Σάουθ Μέλμπουρν, Μπομπ Μαγκουάιρ. Ο ίδιος προσθέτει πως η εκκλησία πρέπει να γίνει πιο σύγχρονη και να πλησιάσει το ποίμνιό της.
Ο καθολικός ιερέας αποφάσισε, καθώς έρχεται το Πάσχα, να στήσει ένα μικρό τροχόσπιτο έξω από την εκκλησία από όπου θα περνούν οι οδηγοί, θα ανοίγουν το παράθυρο του αυτοκινήτου τους και θα εξομολογούνται.

Θα ανοίγει δηλαδή ο άλλος το παράθυρο και θα λέει ....απάτησα τη γυναίκα μου,ειπα ψέμματα στον εργοδότη μου ,εκλεψα και κάτι χρήματα ,τσατίστηκα με κάποιον και τον έστειλα αδιάβαστο...και μετά απόλα αυτα ο παπας λέει οτι...

«Θα τους ράνω και με ροδόνερο, ως συμβολική ένδειξη καθαρισμού της ψυχής τους», είπε ο ιερέας και πρόσθεσε πως ένα πράσινο φωτάκι που θα ανάβει, θα είναι ένδειξη ότι συγχωρέθηκαν οι αμαρτίες τους και θα μπορούν να φύγουν». Η όλη διαδικασία θα διαρκεί περίπου ένα λεπτό.
Τόσο απλό....όσοι ..πιστοί προσέλθετε ,για την Ελλάδα δεν θα το πρότεινα γιατί θα δημιουργούνταν μποτιλιάρισμα....

http://ektiesthisi.blogspot.com/

Ελπίδες σε χιλιάδες τυφλούς δίνει το «βιονικό μάτι»,

Ελπίδες σε τυφλούς δίνει μία νέα επαναναστατική τεχνική

Ασθενείς μπορούν να δουν λάμψεις φωτός μέσω συσκευής

Ελπίδες σε εκατομμύρια ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης, έρχεται να δώσει το πρώτο βιονικό μάτι, μια συσκευή που θα εμφυτευεται στο μάτι του ασθενή.

Χάρη στη νέα αυτή πρωτοποριακή τεχνική της αμερικανικής εταιρείας Second Sight, οι άνθρωποι που πάσχουν από μία κληρονομική εκφυλιστική νόσο του αμφιβληστροειδούς, τη λεγόμενη μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, θα μπορούν σύντομα να δουν λάμψεις φωτός, κάτι που μέχρι πρότινος αυτό θεωρούταν αδιανόητο.

Ο «βιονικός οφθαλμός» ονομάζεται Argus II κι αποτελείται από μία φωτογραφική μηχανή και έναν επεξεργαστή εικόνας τα οποία είναι τοποθετημένα σε γυαλιά ηλίου. Η φωτογραφική κάμερα συλλαμβάνει εικόνες, τις οποίες μετατρέπει αμέσως σε ηλεκτρονικό σήμα, το οποίο μεταδίδεται ασύρματα σε ένα ειδικό μικροτσίπ που εμφυτεύεται πίσω από τον οφθαλμικό βολβό.

Τα ηλεκτρόδια του μικροτσίπ αποκρυπτογραφούν το σήμα, που κατόπιν μετατρέπεται σε ασπρόμαυρη εικόνα, που θα περάσει από τα νεύρα στον εγκέφαλο, ο οποίος μπορεί να αντιληφθεί κάποια πρότυπα φωτός και σκιερών κηλίδων, αναλόγως των ηλεκτροδίων που έχουν διεγερθεί.

Σήμερα τα τέρατα της μόδας κατοικούν στο Διαδίκτυο,


Δημιουργίες σχεδιαστών με θέμα αλλόκοτους και τερατόμορφους χαρακτήρες στο Μουσείο Μπενάκη

Δημιουργίες σχεδιαστών με θέμα αλλόκοτους και τερατόμορφους χαρακτήρες-γεννήματα γόνιμης φαντασίας θα παρουσιαστούν στο Μουσείο Μπενάκη. Ο καλλιτεχνικός επιμελητής του project Βασίλης Ζηδιανάκης σπεύδει να μας προειδοποιήσει: Αυτά τα ρούχα δεν φοριούνται.

Είναι ένα από τα πολλά τυπικά αθηναϊκά οικήματα των αρχών του περασμένου αιώνα στο Μεταξουργείο. Στην καρδιά της περιοχής με τα πολλά ερείπια και το έντονο μεταναστευτικό στοιχείο (ιδιαίτερα το απόγευμα της Κυριακής, που το επισκεφθήκαμε) ξάφνου ανατέλλει ένα φρεσκοβαμμένο νεοκλασικό, το οποίο όμως διατηρεί την αρχική μορφή του- κτίστηκε το 1912-, μαζί με τις μετέπειτα παρεμβάσεις. Εκεί, στους δύο ορόφους που αναπτύσσονται γύρω από το αίθριο, την ανοιχτή εσωτερική αυλή δηλαδή, επικρατεί οργασμός εργασίας.

«Στη δεκαετία του ΄60 ήταν το Διάστημα και οι εξωγήινοι. Προσωπικά θεωρώ ότι οι σημερινοί characters κατοικούν στο Διαδίκτυο. Πώς μπορείς να αντιληφθείς το Ιnternetάραγε; Πώς είναι αυτός ο τεράστιος και αταξινόμητος χώρος που ενδόμυχα όλους μάς φοβίζει; Δεν περιλαμβάνει και αυτούς τους χαρακτήρες;» αναρωτιέται ο Βασίλης Ζηδιανάκης, εμπνευστής της έκθεσης «ΑRRRGΗ! Σημεία και τέρατα στη μόδα» που εγκαινιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη το ερχόμενο Σάββατο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας των Μουσείων.

Ο ίδιος και η ομάδα του Αtopos μας πρωτοσυστήθηκαν το 2004 μέσα από την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης «Πτυχώσεις» στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αυτές τις ημέρες εργάζονται πυρετωδώς για το νέο της project. Ναι, το νέο εγχείρημα της Αtopos, την οποία ο Ζηδιανάκης έστησε μαζί με τον συνεργάτη του Σταύρο Φαφαλιό, εξερευνά και πάλι- μετά την επιτυχημένη έκθεση «Χρατς, μόδα από χαρτί» το 2007 στο Μουσείο Μπενάκη- το λεπτό σημείο όπου η μόδα συναντά την τέχνη. Αυτή τη φορά έχουν επικεντρωθεί στο φαινόμενο των παράδοξων, αλλόκοτων, φαντασιακών και τερατόμορφων χαρακτήρων που βλέπουμε στη μόδα και στο ένδυμα.

Γιατί πιστεύουμε στην τύχη;

Αν είναι η «τυχερή σας μέρα» θα φέρετε εξάρες;

Οσοι θεωρούν ότι είναι τυχεροί έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας

Υπάρχουν τυχεροί άνθρωποι ή τυχερές μέρες; «Η τύχη αποτελεί μια πραγματικά ενδιαφέρουσα όψη του ρίσκου και της σύμπτωσης», λέει ο δρ Μάικ Εϊτκεν από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. «Ολοι μας θυμόμαστε μέρες που μας συνέβησαν καλά πράγματα και μέρες που μας συνέβησαν λιγότερο καλά και το αποδίδουμε στην τυχερή ή άτυχή μας μέρα. Μπορούμε να πούμε ότι, με αυτή την έννοια, υπάρχει τύχη».

Αλλά μερικοί πιστεύουν ότι η τύχη επηρεάζει εξωτερικά γεγονότα _ ότι αν, για παράδειγμα, αγοράσουν ένα λαχείο στην τυχερή τους μέρα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν. «Δεν υπάρχει περίπτωση η μέρα κατά την οποία αγοράζεις ένα λαχείο να επηρεάσει την πιθανότητα να κερδίσεις», λέει ο Εϊτκεν. «Η έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που θεωρούν εαυτόν τυχερούς είναι όντως τυχεροί διότι είναι πιο πρόθυμοι να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες».

Οσοι πιστεύουν ότι είναι τυχεροί τείνουν να είναι αισιόδοξοι και, συνεπώς, να αισιοδοξούν για την πιθανότητα μιας μελλοντικής επιτυχίας _ μια «τυχερή μέρα» τους κάνει να έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και αισιοδοξία. Αν όμως πιστεύουν ότι η επιτυχία τους οφείλεται, έστω και εν μέρει, στην τύχη, αυτό οδηγεί σε προσπάθειες να την ελέγξουν.
Αθλητές και τζογαδόροι πραγματοποιούν συνήθως προληπτικά τελετουργικά για να κερδίσουν, όπως να φορούν το ίδιο τυχερό πουκάμισο ή να τρώνε το ίδιο τυχερό φαγητό. Ετσι πιστεύουν ότι θα συνεχίσουν να κερδίζουν.

Σούπερ παρατηρητήριο με χιλιάδες ραδιοτηλεσκόπια,

Καλλιτεχνική απεικόνιση ενός τμήματος του νέου παρατηρητήριου που θα αποτελείται από χιλιάδες τηλεσκόπια

Η κατασκευή του μεγαλύτερου επίγειου διαστημικού παρατηρητηρίου συμφωνήθηκε το περασμένο Σάββατο 2 Απριλίου στη Ρώμη. Το παρατηρητήριο θα έχει έκταση ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου και θα αποτελείται από χιλιάδες ραδιοτηλεσκόπια.
Στην κατασκευή του εμπλέκονται πολλές χώρες και δεκάδες διεθνείς οργανισμοί και εταιρίες και το κόστος του υπολογίζεται ότι θα αγγίξει το 1,5 δις ευρώ.

Η λειτουργία του αναμένεται ότι θα βοηθήσει στο να αποκαλυφθούν σημαντικές πληροφορίες για την λειτουργία του Σύμπαντος όπως για παράδειγμα, να δούμε πως έμοιαζε πριν σχηματιστούν οι γαλαξίες, πως εξελίχθηκε η διαδικασία γέννησης άστρων και γαλαξιών και φυσικά η αναζήτηση ζωής στο διάστημα.
Στην κατασκευή του SKA (Square Kilometre Array) συμμετέχουν η Αυστραλία, η Κίνα, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νέα Ζηλανδία, η Μ.Βρετανία και η Νότιος Αφρική. Όπως αποφασίστηκε το κέντρο του σχεδιασμού και του συντονισμού του εγχειρήματος θα είναι το διαστημικό παρατηρητήριο Jodrell Bank που βρίσκεται λίγο έξω από το Μάντσεστερ στην Αγγλία.

Η τοποθεσία κατασκευής του SKA δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αφού αναζητείται μια περιοχή που να καλύπτει διάφορες προϋποθέσεις,παραδείγματος χάριν θα πρέπει να έχει ξερό κλίμα, να είναι μακριά από πηγές ραδιοπαρασίτων (π.χ ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ραντάρ κλπ) και ταυτόχρονα να είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμο στους επιστήμονες. Όπως έγινε γνωστό Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νότιος Αφρική είναι οι τρεις χώρες στις οποίες θα αναζητηθεί η περιοχή για την κατασκευή του SKA και η τελική απόφαση θα ληφθεί το 2012.

Κορτιζόλη εναντίον υψοφοβίας,

Η κορτιζόλη σε συνδυασμό με την ψυχοθεραπεία βοήθησε ασθενείς με υψοφοβία να αντιμετωπίσουν καλύτερα τον φόβο τους.

Ερευνα διαπιστώνει ότι η ορμόνη του στρες βοηθάει να ξεπεράσουμε τις φοβίες μας

Ουάσινγκτον

Ακούγεται παράδοξο όμως η κορτιζόλη, η ίδια ορμόνη που εκκρίνεται στον εγκέφαλό μας όταν φοβόμαστε, ίσως να αποτελέσει τελικά ένα «φάρμακο» για να ξεπεράσουμε τις φοβίες μας. Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται από μια έρευνα που διεξήγαγαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Βασιλείας της Ελβετίας και δημοσιεύεται στην αμερικανική επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences».

Οι ερευνητές χορήγησαν την ορμόνη πειραματικά σε εθελοντές ως συμπληρωματική μιας ψυχοθεραπευτικής μεθόδου για την αντιμετώπιση της υψοφοβίας _ του φόβου που γεννούν τα μεγάλα ύψη. Διαπίστωσαν ότι βοήθησε όσους την έλαβαν να καταπολεμήσουν αποτελεσματικότερα και πιο γρήγορα τον φόβο τους και μάλιστα με διαρκή αποτελέσματα. Όπως τονίζουν, αν και τα αποτελέσματά τους χρήζουν περαιτέρω ερευνών, η κορτιζόλη θα μπορούσε ενδεχομένως να εξελιχθεί σε ένα πολύτιμο φαρμακευτικό βοήθημα για τη θεραπεία των φοβιών και του μετατραυματικού στρες.

Το «σβήσιμο» του φόβου

Αγελάδες παράγουν ανθρώπινο γάλα!

Γενετικώς τροποποιημένες αγελάδες που παράγουν ανθρώπινο γάλα δημιούργησαν κινέζοι ερευνητές

Κινέζοι ερευνητές δημιούργησαν γενετικώς τροποποιημένες αγελάδες που παράγουν «ανθρώπινο» γάλα. Οι επιστήμονες από τα Κρατικά Εργαστήρια Αγροβιοτεχνολογίας στο Γεωργικό Πανεπιστήμιο της Κίνας εισήγαγαν ανθρώπινα γονίδια σε 300 γαλακτοπαραγωγούς αγελάδες προκειμένου να αποκτήσει το γάλα τους τις ιδιότητες του μητρικού γάλακτος.

Ψηφιακά παραμύθια... εξ αποστάσεως!


Για τους γονείς που εργάζονται πολύ και δεν διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά τους όσο συχνά θα επιθυμούσαν, τώρα η εφαρμογή Nursery Rhymes with StoryTime για iPad και iPhone 4 ενδεχομένως να μπορούσε να προσφέρει τη λύση.

Το ευρηματικό app, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, επιτρέπει στους γονείς να διαβάζουν παραμύθια και άλλες ιστορίες από το γραφείο τους, με τη βοήθεια των έξυπνων συσκευών της Apple.
«Σε έναν σύγχρονο κόσμο που τρέχει σε τρελούς ρυθμούς, όπου τα επαγγελματικά ταξίδια, οι υποχρεώσεις και οι χωρισμοί πολλές φορές απομονώνουν τους γονείς απο τα παιδιά, η συγκεκριμένη εφαρμογή θα μπορούσε να τους φέρει και πάλι κοντά» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εκδοτικής εταιρείας ψηφιακών βιβλίων Atomic Antilope Κρις Στίβενς.

Το μόνο που έχουν να κάνουν γονείς και παιδιά προκειμένου να επιτύχουν διαδραστική επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο από τις οθόνες των συσκευών τους είναι να συγχρονίσουν το iPhone ή το iPad τους μπαίνοντας στο Game Center, τη διαδικτυακή πύλη gaming της Apple. Με τον τρόπο αυτόν οι γονείς μπορούν να «ταξιδέψουν» τα παιδιά τους στις σελίδες ενός ψηφιακού παιδικού βιβλίου ή να παρακολουθούν όπως αυτά γυρίζουν τις σελίδες.

Το διαδραστικό βιβλίο ακολουθεί τη λογική της βαρύτητας προκειμένου οι εικόνες που βλέπει το παιδί να αλλάζουν κάθε φορά που τις αγγίζει ή που κουνά τη συσκευή που κρατά.
«Οι γονείς μπορούν να μιλούν με τα παιδιά τους ή ακόμη και να έχουν οπτική επαφή» υποστηρίζει ο διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας Στιβ Μπίταν από την εταιρεία ψηφιακού σχεδιασμού ustwo που συνεργάστηκε με την Atomic Antilope.

Tweet Mirror: ένας καθρέφτης-«στυλίστας»,

Ο επικοινωνιακός καθρέφτης εγκαταστάθηκε σε γνωστό πολυκατάστημα στο Λονδίνο

Πόσοι δεν έχουμε βρεθεί μόνοι σε κάποιο κατάστημα να δοκιμάζουμε ρούχα και να αναρωτιόμαστε ποιο μας πάει περισσότερο και πόσοι δεν έχουμε ευχηθεί να μπορούσαμε να ρωτήσουμε τον φίλο ή τη φίλη μας για την άποψη του;

Τη λύση στο δίλημμα αυτό προτείνει η ολλανδική εταιρεία Nedap, με έναν ηλεκτρονικό καθρέφτη που συνδέεται απευθείας με ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης επιτρέποντας έτσι στους καταναλωτές να παίρνουν τη γνώμη των φίλων τους για τα ρούχα που έχουν επιλέξει.

Ο επικοινωνιακός καθρέφτης Tweet Mirror, όπως ονομάζεται, παρουσιάστηκε στο εμπορικό κέντρο Westfield, στο Λονδίνο, έλκοντας αρκετούς καταναλωτές οι οποίοι έσπευσαν να δοκιμάσουν την διασκεδαστική τεχνολογία.

Ο Tweet Mirror λειτουργεί με τη βοήθεια μιας κάμερας υψηλής ανάλυσης η οποία φωτογραφίζει τον χρήστη φορώντας τα ρούχα της επιλογής του. Στη συνέχεια, του προσφέρει τη δυνατότητα να μοιραστεί τις φωτογραφίες του με τους φίλους του ανεβάζοντάς τις στο Twitter ή το Facebook προκειμένου να λάβει τη γνώμη τους.

Μένης Κουμανταρέας: «Τον Ελληνα τον καίει η ατιμωρησία»,

Ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας

Ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας για «Έναν λόγο... παραπάνω» στον πολυχώρο «Gazarte», συζήτησε για το έργο του με τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου και το δημοσιογράφο Άρη Σκιαδόπουλο και επιπλέον αναφέρθηκε ποικιλοτρόπως στη σημερινή κρίση που βιώνει η χώρα.

Ο Μένης Κουμανταρέας, ντυμένος μ' ένα κομψό παλτό κι ένα κόκκινο κασκόλ, πλησίασε αθόρυβα στην οδό Βουτάδων 34, λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Δευτέρας 4 Απριλίου. Δεν επικρατούσε ο γνώριμος πανικός στο “Gazarte”. Είχε λίγη ψύχρα και γι' αυτό ανασήκωσε προς στιγμήν το γιακά του ρίχνοντας παράλληλα τις ερευνητικές ματιές του στον περίγυρο.

Κοντοστάθηκε και άρχισε να χαζεύει τη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου στον πολυχώρο «Gazarte» μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες του μικρού αμφιθεάτρου, χωρητικότητας 150 θέσεων, που φιλοξενεί τους προσκεκλημένους της στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου και του δημοσιογράφου Άρη Σκιαδόπουλου, ανθρώπους της Τέχνης και της Διανόησης, την πρώτη ημέρα κάθε εβδομάδας στις 9.00 μ.μ. από τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. Πρόκειται για μια σειρά συναντήσεων, όπου γίνονται συνεντεύξεις αλλά και συζήτηση με το κοινό, υπό τον τίτλο «Ένας λόγος... παραπάνω», που σκοπό έχει να ταράξει την ανία και την παθητικότητα της καθημερινότητας μας, σύμφωνα με τους συντελεστές της.

Πλησιάσαμε τον συγγραφέα και του είπαμε πως αναπόφευκτα η συζήτηση θα περιστραφεί αρκετά γύρω απ' την πολιτική- κάτι που συνέβη σχετικά πρόσφατα κυρίως με τον Πέτρο Μάρκαρη αλλά και τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο. «Ας με ρωτήσουν κι αν ξέρω θα τους απαντήσω» ήταν η απάντησή του μ' ένα υπομειδίαμα, πριν καλωσορίσει την Μαρίνα Καραγάτση στον χώρο της εκδήλωσης, η οποία διήρκησε πάνω από δυο ώρες και κύλησε μέσα σε κλίμα ηρεμίας σχετικά με τη λογοτεχνία αλλά και ανησυχίας για την κρίση που βιώνει η χώρα.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory