Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Στριπτίζ… με τη σωστή μουσική


Αν ψάχνεις ένα τρόπο να κάνεις πιο πικάντικη την ερωτική σου ζωή με τον σύντροφό σου, ένα κλασικό αλλά πάντα αισθησιακό στριπτίζ θα σου δώσει σίγουρα… πόντους!

Ωστόσο στριπτίζ χωρίς μουσική είναι σαν ανάλατο φαγητό… Ξέφυγε από τα κλασσικά τραγούδια και δοκίμασε κάτι πιο πιπεράτο για να τον κάνεις να ερεθιστεί σε χρόνο dt.

Το κατάλληλο τραγούδι μπορεί ν’ αλλάξει την ατμόσφαιρα στο λεπτό. Διάλεξε λοιπόν το τραγούδι, βάλε ένα ποτό, χαμήλωσε τα φώτα και καλή διασκέδαση.

Προτεινόμενα:
1. Pony – Ginuwine
2. Eyes Without a Face - Billy Idol
3. I'm a Slave 4 U - Britney Spears
4. Hot In Here – Nelly
5. Justify My Love – Madonna
newsbomb.gr
sourta-ferta

Ηλεκτρονικά γυαλιά καταργούν τα πολυεστιακά


Μοιάζουν με συμβατικά γυαλιά οράσεως, όμως τα φαινόμενα απατούν: Τα συγκεκριμένα γυαλιά στην πραγματικότητα εγκαινιάζουν μια επανάσταση στο πεδίο των οπτικών, καθώς είναι ηλεκτρονικά, και φιλοδοξούν να στείλουν στον κάλαθο των αχρήστων τα πολυεστιακά γυαλιά, τα οποία, ούτως ή άλλως, αρκετοί άνθρωποι δυσκολεύονται να συνηθίσουν.

Ο λόγος για τα γυαλιά με την ονομασία emΡower, τα οποία κατασκευάζονται από την αμερικανική εταιρία PixelOptics. Τα συγκεκριμένα γυαλιά περιέχουν τους πρώτους στον κόσμο ηλεκτρονικούς φακούς εστίασης, που επιτρέπουν στον κάτοχό τους να αλλάζει εστίαση κατά βούληση, είτε απλώς σκύβοντας το κεφάλι του προς τα κάτω, είτε αγγίζοντας τον σκελετό.

Οι φακοί περιέχουν ένα λεπτό στρώμα υγρού κρυστάλλου που αλλάζει ευθυγράμμιση και κατά συνέπεια εστίαση. Ο οπτικός ενσωματώνει στα γυαλιά με ηλεκτρονικό τρόπο τις προδιαγραφές της συνταγής του οφθαλμίατρου και αυτά αναλαμβάνουν να μεταβάλλουν την εστίασή τους, ανάλογα με τις επιθυμίες του χρήστη.

Η κίνηση του κεφαλιού προς τα κάτω ή το άγγιγμα του σκελετού είναι αρκετό για να ενεργοποιήσει τις προδιαγραφές εστίασης. Τα γυαλιά έχουν ενσωματωμένη μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία και κάθε φόρτιση για οκτώ ώρες επιτρέπει τη λειτουργία των γυαλιών επί δύο έως τρεις μέρες.

Η κατασκευάστρια εταιρεία προτίθεται να βγάλει στην αγορά τέτοια γυαλιά σε διάφορα σχέδια, μεγέθη και χρώματα. Τα γυαλιά, που ήδη παρουσιάστηκαν στη διεθνή Έκθεση Οπτικών Expo Vision στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να πρωτοκυκλοφορήσουν στην αμερικανική αγορά φέτος το καλοκαίρι.
ΣΚΑΪ
sourta-ferta

Δύσκολο να βρείς να παρκάρεις .

0 623b d76d2a8a orig4
002 pics
13
092 pics
365094352 524b5cca6f
401663038 258f5dacac

Μπουζί τέλος, τώρα λέιζερ και στους κινητήρες


Καλύτερη απόδοση του κινητήρα, μικρότερους ρύπους και απουσία φθορών υπόσχονται Ρουμάνοι και Ιάπωνες που σχεδίασαν το σύστημα ανάφλεξης που φέρνει και τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στον 21ο αιώνα.

Η λειτουργία του κινητήρα εσωτερικής καύσης, που καθόρισε εν πολλοίς την πορεία της ανθρωπότητας τον 20ο αιώνα, βασίζεται στην ανάφλεξη του καυσίμου (βενζίνης, αερίου, κτλ.) με ηλεκτρικό σπινθήρα που παράγουν τα γνωστά μας «μπουζί».

Η μετάβαση στον 21ο αιώνα, όπως φαίνεται, φέρνει αλλαγές και σε αυτό τον τομέα, αφού ερευνητές ετοιμάζονται να ανακοινώσουν την εφαρμογή τεχνολογίας λέιζερ για τον ίδιο σκοπό, στη διεθνή Συνδιάσκεψη για τα Λέιζερ και την Ηλεκτρο-Οπτική.

Η καινοτόμος αυτή μέθοδος εκτιμάται ότι θα αυξήσει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση των υφιστάμενων κινητήρων ειδικά στα οχήματα, μειώνοντας τους ρύπους και την κατανάλωση καυσίμου.

Η διάβρωση του μετάλλου των μπουζί και τα χαρακτηριστικά της καύσης που ξεκινά από ένα σημείο στον θάλαμο καύσης περιορίζουν την δυνατότητα τέλειας καύσης του καυσίμου.

Μετά από πάνω από ένα αιώνα ουσιαστικά ίδιας τεχνολογίας, η δυνατότητα χρήσης μικροσκοπικών λέιζερ υπόσχεται να φέρει τους θερμικούς κινητήρες σε νέα επίπεδα απόδοσης, την ώρα που απειλούνται από τους ηλεκτροκινητήρες, τις κυψέλες υδρογόνου και άλλες τεχνολογίες.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση Ρουμάνοι και Ιάπωνες επιστήμονες ανέπτυξαν σύστημα ανάφλεξης που εστιάζει δύο ή τρεις ακτίνες λέιζερ υψηλής ενέργειας, σε μεταβαλλόμενο βάθος, στους θάλαμους ανάφλεξης. Επιτυγχάνεται έτσι τελειότερη καύση, ενώ δεν υπάρχει φθορά υλικών.
sourta-ferta

Ο αθλητισμός σου δίνει τέλειο σώμα .

Sports star of the perfect body
Sports star of the perfect body
Sports star of the perfect body
Sports star of the perfect body
Sports star of the perfect body
Sports star of the perfect body

Τα οφέλη των ωμών τροφίμων


Η κατανάλωση όσο το δυνατόν περισσότερων ωμών τροφίμων, μη επεξεργασμένων, κάνει πιο λαμπερή την επιδερμίδα, πιο υγιή και γερά τα μαλλιά, ενώ μπορεί να ανακουφίσει ακόμα και από τις ημικρανίες.

Γιατί τα ωμά υπερτερούν των μαγειρεμένων

Διατηρούν τα αντιοξειδωτικά τους

Όταν τα λαχανικά μαγειρεύονται, καταστρέφεται μεγάλο μέρος της αντιοξειδωτικής του αξίας, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Συγκεκριμένα, χάνεται περίπου το 97% των υδατοδιαλυτών βιταμινών (βιταμίνες B και C) και μέχρι το 40% των βιταμινών A, D, E και Κ. Αυτά είναι μερικά από τα βασικά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αντιγήρανση και αν αποφασίσουμε να καταναλώσουμε τα λαχανικά μας ωμά, τότε εμπλουτίζουμε τον οργανισμό μας με τις βιταμίνες αυτές, αντί να τις χάνουμε.

Τα χωνεύουμε ευκολότερα

Το μαγείρεμα μεταβάλει την πρωτεΐνη των τροφών, οδηγώντας σε ανεπάρκεια κάποιων βασικών αμινοξέων και καθιστώντας δύσκολη τη χώνεψη.

Έχουν καλύτερη ισορροπία συστατικών

Οι ωμές τροφές έχουν την καλύτερη ισορροπία νερού, θρεπτικών ουσιών και ινών που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Με το βράσιμο ή το ψήσιμο, προκαλείται παραγωγή ελευθέρων ριζών και οξείδωση της τροφής, τις οποίες και καταναλώνουμε όταν τρώμε μαγειρεμένες τροφές.

Διατηρούν τα ένζυμά τους

Τα ένζυμα είναι η κινητήριος δύναμή μας και είναι πολύ σημαντικά για τη μακροβιότητά μας. Όταν οποιαδήποτε τροφή ζεσταίνεται πάνω από 50 βαθμούς Κελσίου καταστρέφει τα ένζυμα με αποτέλεσμα αυτός που την καταναλώνει να χάνει την ενέργειά του και η εγκεφαλική λειτουργία να επηρεάζεται αρνητικά.

Ποια είναι τα οφέλη της ωμοφαγίας

Λόγω του ότι καταναλώνοντας ωμές τροφές παίρνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά τους, τις βιταμίνες, τα μέταλλα και απαλλασσόμαστε από τις ελεύθερες ρίζες που προκύπτουν από το μαγείρεμα, έχουμε θετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας, οι οποίες είναι:

Τόνωση του ανοσοποιητικού

Προστασία ενάντια σε παθήσεις και ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι ημικρανίες, η υψηλή χοληστερόλη, τα αρθριτικά και η κατάθλιψη

Αναζωογόνηση των μαλλιών

Καθαρό και λαμπερό δέρμα

Απαλλαγή από μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Πιο γερά δόντια και νύχια

Πιο ευλύγιστο σώμα

Καλύτερη διάθεση, περισσότερη ενέργεια

Ταχύτερη απώλεια βάρους

Πηγή: newsbeast
sourta-ferta

Αγώνας με καρέκλες γραφείου .

013 1 Race of office chairs
010 1 Race of office chairs
009 1 Race of office chairs
008 1 Race of office chairs
007 1 Race of office chairs
004 11 Race of office chairs

Το iPhone 4 καταγράφει τις κινήσεις σας


Μία ακόμα ενοχλητική αλήθεια ήρθε στο φως χάρη σε δύο security researchers από την Αγγλία.

Φαίνεται λοιπόν πως το iPhone 4 παρακολουθεί τις κινήσεις των χρηστών με εντυπωσιακή ακρίβεια (δίχως αυτοί να έχουν γνώση) και ακόμα χειρότερα, η ευκολία με την οποία είναι εύκολο να αποκρυπτογραφηθεί η πληροφορία αυτή είναι τόσο απλό όσο, ας πούμε, να ανοίξετε ένα JPEG. Μπορεί για κάποιους αυτό να μην αποτελεί πρόβλημα, αλλά η εισβολή της ιδιωτικότητας και η μυστική συλλογή δεδομένων μπορεί να αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα. Απ' ό,τι φαίνεται η διαδικασία… περισυλλογής δεδομένων ξεκίνησε από το update του Ιουνίου 2010 και έκτοτε δεν έχει σταματήσει.

Μάλιστα, ο εντοπισμός θέσης δεν χρησιμοποιεί GPS, οπότε η ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.Αντιθέτως, το τηλέφωνο χρησιμοποιεί πολύ πιο παραδοσιακές τεχνικές τριγωνισμού για να εντοπίσει τη θέση του κινητού. Παρόλο μάλιστα που η Apple δεν θέλει να δώσει έκταση στο θέμα αυτό, φαίνεται πως ήταν αρκετοί εκείνοι εντός της εταιρείας που γνώριζαν το θέμα.

Το "ένοχο" αρχείο με την ονομασία "consolidated.db" καταγράφει τα δεδομένα θέσης του τηλεφώνου καθώς και τον χρόνο, κάθε φορά. Εφόσον μάλιστα συγχρονίσετε –όπως είναι το πιθανότερο- το iPhone σας σε PC ή Mac, το αρχείο αυτό θα βρίσκεται και εκεί. Αυτό συνεπάγεται πως είναι πολύ εύκολο να εντοπιστεί και να ανοίξει. Προφανώς, ο τρόπος καταγραφής δεδομένων από τη συσκευή είναι μοναδικός στο iPhone, αν και τα δεδομένα καθ' εαυτά δεν μεταδίδονται πίσω στην Apple, οπότε δεν είναι ξεκάθαρη επί του παρόντος η χρησιμότητα.

Η θέση της Apple για το θέμα καλύπτεται από το Terms and Conditions του iTunes που εν ολίγοις αναφέρει: "Η Apple και οι συνεργάτες της μπορούν να συλλέγουν, να χρησιμοποιούν και να μοιράζονται ακριβή δεδομένα θέσης, συμπεριλαμβανομένων και των σε πραγματικό χρόνο γεωγραφικών θέσεων του Apple υπολογιστή σας ή συσκευής σας. Αυτά τα δεδομένα θέσης συλλέγονται ανώνυμα με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών και προϊόντων εντοπισμού τοποθεσίας της Apple. Για παράδειγμα, μπορεί να μοιραστούμε τη γεωγραφική τοποθεσία με παροχείς εφαρμογών, όποτε επιλέγετε να κάνετε χρήση των υπηρεσιών εντοπισμού τους".

Τα σχόλια δικά σας, ιδίως εάν ανήκετε σε αυτούς που πιστεύουν πως ο Big Brother είναι προ των πυλών…
Πηγή: Techout.gr
sourta-ferta

....ΠΟΣΟ ....ΑΚΡΙΒΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ....!!!


Για τη σύγχρονη γυναίκα!!!
Θα μπορούσα να πω και την αγαπημένη μου φράση...."
 ''Οταν νομιζεις οτι τα ..είδες όλα"

Γυναίκες στην παρανομία ...αλλα με στυλ!!

Κάθε φορά αυτό λέω ,οτι  τάχω δει όλα!! αμ δε....
Στον κόσμο που ζούμε και στον κόσμο του ιντερνετ   εχουν να "δουν "και να "ακουσουν¨"πολλά τα μάτια και τα αυτιά μας..
Οπως αυτό ...
Αρωμα γυναίκας θα έχει το Καλάσνικοφ από διαμάντια!!!!
Απο τα ....χρόνια τα παλιά ξέρω τό τραγουδούσε άλλωστε και η συγχωρεμένη η Μεριλυν οτι τα διαμάντια  είναι ο καλύτερος φίλος των γυναικών , δεν υπάρχει όμως΄καμμία σχέση με αυτό το φιλικό..... αν μπορούσαμε να πούμε....έργο τέχνης.
Ο 47χρονος Bolla είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί "παράξενα" υλικά για να δημιουργήσει. Αυτή τη φορά έφτιαξε με διαμάντια Swarovski ένα καλάσνικοφ... μόνο για γυναίκες....!!!!
Τα Swarovski συνήθως χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθούν κομψά κοσμήματα, ή ευαίσθητοι πολυέλαιοι.
Η ιδέα όμως του Nicola Bolla είναι πιο προχωρημένη καθώς κατασκεύασε το ακριβότερο AK47-Καλάσνικοφ που έχει δημιουργηθεί ποτέ.
Το έργο του Ιταλού γλύπτη προκάλεσε σάλο όταν εμφανίστηκε στην εβδομάδα σχεδίασης στο Μιλάνο.
Ο 47χρονος Bolla είναι γνωστός για τη χρήση “παράξενων” υλικών και πολλές φορές χυδαίων αντικειμένων.
Στο παρελθόν χρησιμοποίησε Swarovski για να δημιουργήσει μια σειρά από τουαλέτες. Η δουλειά του έχει εμφανιστεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.


Θα έχει ...άλλη χάρη,...το status των  .."παράνομων γυναικών" θα είναι πιο ..ανεβασμένο συγκριτικά με αυτό των "συναδέλφων τους αντρών" όταν θα έρχεται η  άλλη και θα λέει ...-ληστεια !!...με όπλο απο διαμάντια!!

Ανεβασμένα πράγματα...Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/04/blog-post_25.html#ixzz1KboKArWS

Αυτό συμβαίνει μόνο κάθε 823 χρόνια,


Φέτος θα έχουμε την εμπειρία τεσσάρων ασυνήθιστων ημερομηνίων. 1/1/11, 1/11/11, 11/1/11, 11/11/11 και αυτό δεν είναι όλο ...

Πάρτε τα δύο τελευταία ψηφία του έτους κατά το οποίο γεννηθήκατε -

Τώρα προσθέστε την ηλικία που θα έχετε φέτος, και το αποτέλεσμα θα είναι 111 για όλους!

Για παράδειγμα, ο Χάρι γεννήθηκε το 1957 και 57 + 54 = 111 καλό, ε !!!

Αυτό είναι το έτος των χρημάτων!

Φέτος τον Οκτώβριο θα έχουμε 5 Κυριακές, 5 Δευτέρες και 5 Σάββατα.

Αυτό συμβαίνει μόνο κάθε 823 χρόνια.

Αυτά τα συγκεκριμένα έτη είναι γνωστά ως «Moneybags» ("σακούλες λεφτά")Τι θα έλεγε ο Πλάτωνας για τα greeklish;


Η προέκταση του χεριού των μαθητών είναι το κινητό τους. Πάρτε τους το κινητό και προκαλέστε τη νέα επανάσταση. Σαφέστατα και ορθώς απαγορεύεται το κινητό στην τάξη. Σαφέστατα, επιμόνως και χωρίς αιδώ τα κινητά χρησιμοποιούνται μέσα στην τάξη, κατά κόρον. Ποιος 40άρης ή 50άρης δάσκαλος ή καθηγητής θα προλάβει τον 14χρονο πιτσιρικά; Κρυμμένο το κινητό μέσα στα πόδια ή στην πάνινη κασετίνα που βολεύει μια χαρά για να φαίνεται, κρυμμένο ανάμεσα στα στυλό, αν έρχεται μήνυμα ή κλήση. Τα sms δίνουν και παίρνουν. Οι ταχύτητες είναι εκπληκτικές, τυφλό σύστημα και καμία αγωνία ορθογραφίας μιας και το κείμενο είναι σε greeklish.

Πολλοί θα πουν ότι τα greeklish κάνουν τους νέους ανορθόγραφους! Ποια είμαι εγώ που θα διαφωνήσω; Έρευνα πριν λίγα χρόνια του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας -η οποία είχε θέμα τα greeklish και διεξήχθη σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- διαπίστωσε ότι η εκτενής χρήση των greeklish οδηγεί σε αύξηση των ορθογραφικών λαθών στα γραπτά του σχολείου. Πράγματι!

Απειλείται όμως η ελληνική γλώσσα από τα greeklish; Σοβαρά;

Γιατί, άραγε, όλοι οι νέοι γράφουν με λατινικούς χαρακτήρες; Για πιο γρήγορα και πιο εύκολα (ερωτώ και απαντώ). Greeklish θα γράψει κάποιος στο μνμ (μήνυμα) στο κινητό, στο chat, σε κάποιο forum, πιθανόν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Η γλώσσα είναι ζωντανή και όταν επιπεδοποιείται συνειδητά δεν μεταφέρει την ουσία της κουλτούρας, της παράδοσης που κουβαλάει μία γλώσσα με ιστορία, πολιτισμό, κανόνες και όλα τα συναφή όπως είναι η ελληνική γλώσσα.

Είναι πλέον μάταιο να χαρακτηρίσουμε τα greeklish μία σύγχρονη μάστιγα. Έχουν παγιωθεί, κυκλοφορούν ανάμεσά μας, οι νέοι θεωρούν δεδομένη τη γραφή κυρίως στα κινητά με αυτή τη μορφή, νιώθουν άνετα χωρίς κόμπλεξ για τα ορθογραφικά τους λάθη. Στα greeklish νιώθουν όλοι ίσοι. Θα τους χωρίσει κάτι άλλο αλλά όχι ο χαρακτηρισμός του κακού μαθητή, του βλάκα ή του ανίδεου. Αν θέλουμε να πλησιάσουμε τους νέους, να τους επηρεάσουμε και να τους δείξουμε την αξία της γνώσης θα πρέπει να κατανοήσουμε τα greeklish.

Η πίστη της φωτογράφουΤζόρτζια Φιόριο,


Η ανθρώπινη πίστη βρίσκεται στο επίκεντρο των φωτογραφιών της έκθεσης στο Athens House of Photography

Το θέμα της ανθρώπινης πίστης βρίσκεται στο επίκεντρο των φωτογραφιών της Ιταλίδας Τζόρτζια Φιόριο, της οποίας η έκθεση «Το Δώρο» παρουσιάζεται στο Athens House of Photography από την Πέμπτη 28 Απριλίου.Η φωτογράφος, γνωστή για τη διοργάνωση των φωτογραφικών εργαστηρίων Reflections Masterclass, ταξίδεψε ανά τον κόσμο από το 2000 έως το 2009, καταγράφοντας το θέμα της ανθρώπινης πίστης.«Ποια δύναμη ωθεί τα πλήθη των προσκυνητών στα πιο ψηλά βουνά και στην απεραντοσύνη των ερήμων; Τι κοινό έχουν οι άνθρωποι που υψώνουν τα χέρια στον ουρανό με εκείνους που χτυπούν το μέτωπο στη γη; Γιατί κάποιοι απ' αυτούς είναι γυμνοί και άλλοι καλυμμένοι ως τα μάτια, γιατί μερικοί έχουν επιδερμίδα στιλπνή σαν του νεογέννητου και άλλοι αφήνουν μακριά μαλλιά και γένια ανακατεμένα κάτω από τα τεράστια τουρμπάνια τους; Ποιος κατοικεί μέσα στα πληγιασμένα σώματα των αυτομαστιγούμενων, ποιος μέσα σ’ εκείνους που σκεπάζουν τα μέλη τους με στάχτη, ποιος κρύβεται κάτω από το καλυμμένο με περίπλοκες ζωγραφιές και τατουάζ δέρμα, ποιος πίσω από τις μάσκες και ποιος πίσω από τα πέπλα; Η έκσταση, η ναρκοληψία, ο στοχασμός και ο διαλογισμός οδηγούν άραγε σε μια άφατη κατανόηση του θανάτου ή μήπως σε μια συγκλονιστική σωματική πραγματικότητα;» αυτά είναι τα ερωτήματα που απασχόλησαν την φωτογράφο -όπως δηλώνει η ίδια.

«Μπουμ» στην πράσινη ενέργεια,


Οι επενδύσεις σε αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκά εμφανίζουν εντυπωσιακή άνοδο

Εντυπωσιακή άνοδο εμφανίζουν οι επενδυτικές προσπάθειες στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με αιχμή τα αιολικά πάρκα αλλά και τα φωτοβολταϊκά. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», σήμερα λειτουργούν αιολικά πάρκα δυναμικότητας 1.350 μεγαβάτ, ενώ η συνολική δυναμικότητα των ανανεώσιμων πηγών ξεπέρασε τα 1.900 μεγαβάτ σε όλη τη χώρα, με εντυπωσιακά άλματα στον τομέα των φωτοβολταϊκών. Το ποσοστό προσεγγίζει το 17% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουμε στη χώρα μας.

Στο τέλος του 2011 υπάρχει προσδοκία για αιολικά πάρκα δυναμικότητας 1.600 μεγαβάτ, από 1.350 που είναι σήμερα και από περίπου 1.300 μεγαβάτ που ήταν στο τέλος του 2010, ενώ στα φωτοβολταϊκά παρατηρείται αληθινό «μπουμ», που πάντως προβληματίζει: από 53 μεγαβάτ το 2009 στα 198 το 2010 και περίπου 400 μεγαβάτ υπολογίζονται στο τέλος του 2011- αύξηση 100%!

Σημαντικό ρόλο στην ταχύτατη διείσδυση έπαιξε η ψήφιση του Νόμου 3851 του 2010 από την υπουργό Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, με τον οποίο επιταχύνθηκαν σημαντικά οι χρονικές δεσμεύσεις για την υλοποίηση ενός έργου. Η διαφορά είναι ότι σήμερα οι διαδικασίες κινούνται παράλληλα η μια με την άλλη, δηλαδή οι αδειοδοτήσεις λαμβάνονται την ίδια χρονική περίοδο, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει κάποιος την άδεια σκοπιμότητας για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο που είναι η άδεια παραγωγής. Η διαδικασία κινείται παράλληλα και είναι πιο σύντομη.

Ομύθος των ακριβών αιολικών

Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε το Εργαστήριο Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ με διευθυντή τον καθηγητή και πρώην πρόεδρο της ΡΑΕ κ. Π. Κάπρο, οι ΑΠΕ μειώνουν το κόστος του ρεύματος. Μάλιστα, μπορούν άνετα να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξή τους και να ελαφρύνουν στο μέλλον τον καταναλωτή.

Η μελέτη παρουσιάστηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΣΗΑΠΕ) και ο πρόεδρός της, κ. Γ. Περιστέρης, ανέφερε ότι η διείσδυση των ΑΠΕ φέρνει αύξηση του ΑΕΠ, αύξηση των κρατικών εσόδων από τις νέες επενδύσεις ΑΠΕ, έσοδα στις τοπικές κοινωνίες, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, μείωση της εξάρτησης από εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα, εξοικονόμηση λιγνίτη, ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας και εξαγωγικό προσανατολισμό της πράσινης ενέργειας.

Οι παρίες των μητροπόλεων,


Η ζωή στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως αποτυπώνεται στο έργο τεσσάρων συγγραφέων

Τέσσερις συγγραφείς, Ο Δημήτρης Χατζής, ο Κάρλος Φουέντες, ο Αλάα Αλ-Ασουάνι και ο Τιερύ Ζουκέ εμπνέονται από τη σύγχρονη μεγαλούπολη όπου συνυπάρχουν ο πλούτος και η εξαθλίωση, ο μεγάκοσμος του χρήματος που εκφράζεται με τα σύγχρονα λαμπερά κτίσματα και ο μικρόκοσμος των απόκληρων οι οποίοι ζουν στις παρυφές του πλούτου, σε γειτονιές που λειτουργούν σαν πόλεις μέσα στις πόλεις όπου οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες δημιουργούν αόρατα εσωτερικά σύνορα. Μοντερνισμός και παράδοση τότε συγκρούονται προκαλώντας τεράστια προβλήματα. Οι σύγχρονες αυτές «μυρμηγκοφωλιές» με τον γιγαντισμό τους καθιστούν συχνά δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στα κοινωνικά στρώματα και τις εθνικές ομάδες.

Οι εξόριστοι του Κάρλος Φουέντες σε έναν κόσμο χωρίς κέντρο

Ο συγγραφέας Κάρλος Φουέντες, με καταγωγή από μια χώρα όπως το Μεξικό που βρίσκεται σε σταθερή σύγκρουση με την ηγεμονική πολιτική των ΗΠΑ μετά την ανεξαρτητοποίησή της από την Ισπανία το 1821, ήδη από το 1969 έγραφε για την ισπανόφωνη λογοτεχνία: «Χάνοντας την παλιά οικουμενικότητα της ευρωπαϊκής αστικής κουλτούρας, είμαστε σήμερα όλοι εξόριστοι σε έναν κόσμο χωρίς κέντρο (...). Η οικουμενικότητα συνίσταται σήμερα στην αναγνώριση της εκκεντρικότητας».

Αυτή η διαπίστωση τείνει σήμερα να αποκτήσει γενική ισχύ.

Ανθρωποι και ποδήλατα,


Το ποδήλατο μπαίνει πια δυναμικά στη ζωή των πόλεων. Των ελληνικών πόλεων γιατί αλλού αυτοί ισχύει είτε από δεκαετίες (Ολλανδία για παράδειγμα) είτε από καιρό (Παρίσι). Από κάθε άποψη αυτό είναι καλό.

Όταν αντικαθιστά το ΙΧ για τις καθημερινές διαδρομές και τις κοντινές εκδρομές του Σαββατοκύριακου, περιορίζει χωρίς αυταρχικά μέτρα τον κυκλοφοριακό φόρτο και τη ρύπανση της ατμόσφαιρας, βελτιώνει την υγεία των ποδηλατιστών, μειώνει τους αστικούς θορύβους. Το Πεκίνο ήταν πόλη ποδηλατιστών. Τώρα είναι πόλη αυτοκινητιστών. Και φυσικά του πιο ασφυκτικού νέφους.

Φαίνεται ότι οι αρχές κάτι επιτέλους κατάλαβαν και οι δημοτικές εκλογές ξύπνησαν πολλούς Υπάρχουν σχέδια για δεκάδες χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων.

Προστατεύεται ήδη ο «παραδοσιακός» ποδηλατικός περίπατος της πρωτεύουσας το βράδυ κάθε Παρασκευής, θεσπίστηκε η μεταφορά ποδηλάτων με το Μετρό και άλλα μέσα, ενισχύεται τουλάχιστον ηθικά ο ποδηλατικός αθλητισμός (όπως ο γύρος της Αττικής περιμένοντας τον Γύρο της Ελλάδας) που είναι τόσο περιθωριακός στη χώρα μας και τόσο μαζικά δημοφιλής σε τόσες άλλες χώρες.

Τα τρικ που βελτιώνουν τη διατροφή,


Νόστιμα και υγιεινά «κόλπα» για το καθημερινό τραπέζι και καλύτερη ζωή

Πώς επιτυγχάνεται η καλή φόρμα, χειμώνα – καλοκαίρι; Πρέπει να διαθέτουμε χρόνο για να κάνουμε υγιεινή διατροφή; Μικρά μυστικά, εύκολα στην υλοποίησή τους, απλουστεύουν τις καθημερινές συνταγές, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν υγεία και διατήρηση – γιατί όχι, και μείωση – του σωματικού βάρους.

Σαλάτες
Κόψτε τα λαχανικά σας σε μεγάλα κομμάτια - ιδανικό είναι να πλένονται προτού τεμαχιστούν, καθώς με το νερό χάνουν πολλά από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους, όπως για παράδειγμα το κάλιο που έχει μεταξύ άλλων την ιδιότητα να ρίχνει την πίεση.

Ο τεμαχισμός σε πολύ μικρά κομμάτια ενέχει ακόμη έναν κίνδυνο: οξειδώνονται πιο εύκολα, χάνοντας τη βιταμίνη C που τυχόν περιέχουν. Αν αγαπάτε τις ντομάτες, στη σαλάτα, μάθετε να μην τις ξεφλουδίζετε.

Ο ίδιος κανόνας ισχύει όχι μόνον για τις σαλάτες, αλλά και για το μαγείρεμα. Η φλούδα της ντομάτας, όπως και ολόκληρο το λαχανικό, είναι πολύ πλούσια σε λυκοπένιο (ισχυρό αντιοξειδωτικό, με αντικαρκινικές ιδιότητες), και σε φυτικές ίνες, πολύτιμες κυρίως για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Ψητά και δενδρολίβανο
Το δενδρολίβανο «φτιάχνει» τη γεύση του ψητού κρέατος, ενώ προλαμβάνει από δεινά, όπως οι καρκινογόνες ουσίες που ανιχνεύονται ειδικά στα ξεροψημένα. Αν προτιμάτε τις όξινες γεύσεις, βάλτε λεμόνι, αλλά μετά το ψήσιμο.

Η έλικα που ορίζει τη ζωή μας,


Στις 15 Απριλίου Ημέρα DΝΑ, επέτειο της ανακάλυψης της διπλής έλικας που σηματοδοτεί το ποιοι είμαστε και ανοίγει νέους δρόμους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας

H ιστορία της επιστήμης γράφεται από τις σοβαρές ανακαλύψεις που αποδεδειγμένα επηρεάζουν την ανθρωπότητα. Τέτοιες ιστορικές επιτυχίες δικαιολογημένα αποκτούν επετειακό χαρακτήρα. Πέρυσι λ.χ. ήταν η 12η Φεβρουαρίου Ημέρα Δαρβίνου για τα 200 χρόνια από τη γέννησή του. Η 15η Απριλίου ήταν η Ημέρα DΝΑ για το 2011, ημέρα δημοσίευσης το 1953 της ιστορικής εργασίας για τη δομή της διπλής έλικας του DΝΑ. Και οι δύο αυτές ανακαλύψεις άλλαξαν δραματικά την αντίληψή μας για τον εαυτό μας και τον κόσμο, με τη δεύτερη να επηρεάζει την ανθρωπότητα περισσότερο και από τη θεωρία της σχετικότητας και από τη διάσπαση του ατόμου.

Από το 1953 ως σήμερα η βιολογία έχει διανύσει «έτη φωτός». Κεντρικό Δόγμα, Μεθοδολογία ανασυνδυασμένου DΝΑ, Γενετική Μηχανική, γενετικός επανασχεδιασμός της ζωής, γονιδιακή θεραπεία, μεταμοσχεύσεις χειρισμός/ αξιοποίηση βλαστοκυττάρων, βαθιά θέαση της υγείας και της διατροφής, αναγεννητική ιατρική, βαθύτερη κατανόηση της δομής και της λειτουργίας του γονιδιώματος, του κυττάρου, του οργανισμού· όλα να συμβάλλουν στην πληρέστερη κατανόηση της βιολογικής μας αυτογνωσίας.

Εφαλτήριο για νέα έρευνα

Μήπως λοιπόν φθάνουμε κοντά στο τέλος της βιολογικής γνώσης; Θα ήταν αφελής μια καταφατική απάντηση· δραπετεύσαμε όμως από την άγνοια και βρισκόμαστε μπροστά σε νέα επιστημονικά άλματα. Το 2003 λ.χ. που ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση του γονιδιώματος του ανθρώπου, αντανακλά τη δυναμική της διπλής έλικας του DΝΑ ως εφαλτηρίου εκτόξευσης της γνώσης σε ασύλληπτες τροχιές· και τώρα ετοιμάζεται ο γονιδιωματικός χάρτης της επόμενης γενιάς· για να επιταχυνθεί η ανακάλυψη γονιδίων που σχετίζονται με σπάνιες και κοινές ασθένειες, όπως άσθμα, καρκίνος, διαβήτης, καρδιοπάθειες, νευροεκφυλιστικές ασθένειες κ.ά.

Η γονιδιωματική γνώση αξιοποιείται ως υπόστρωμα για περαιτέρω έρευνες, όπως λ.χ. αυτή που αφορά την «εγκυκλοπαίδεια των στοιχείων του DΝΑ», την ταυτοποίηση δηλαδή των γονιδίων που κωδικοποιούν ή δεν κωδικοποιούν πρωτεΐνες, όπως και άλλες γονιδιωματικές αλληλουχίες που παίζουν λειτουργικό ρόλο. Αλλη ερευνητική προέκταση αποτελεί η «χημική γονιδιωματική» που αφορά τη δημιουργία «βιβλιοθηκών μικρομοριακών χημικών ενώσεων» για την ανακάλυψη των βιολογικών μονοπατιών κάθε κυτταρικής λειτουργίας· ακόμη και «η γονιδιωματική της ζωής», η αλληλούχιση δηλαδή γονιδιωμάτων του μικροβιόκοσμου, εξελίσσεται γοργά για να αξιοποιηθεί.

Τρεις νέοι άξονες

Το μέλλον λοιπόν της γονιδιωματικής κατευθύνεται μέσα από ερευνητικά προγράμματα προς τρεις κύριες κατευθύνσεις:

1. Τη γονιδιωματική για τη βιολογία, την αποκάλυψη δηλαδή νέων βασικών φαινομένων που αφορούν την κατανόηση της λειτουργίας όλων των γονιδιωματικών παραμέτρων, τη λειτουργία όλων των γονιδίων του ανθρώπου και του πώς λειτουργούν μαζί με τις πρωτεΐνες στα αναρίθμητα μονοπάτια και δίκτυα εντός του κυττάρου.

2. Τη γονιδιωματική για την υγεία, για τη βασικότερη δηλαδή αντίληψη της πρόληψης, της διάγνωσης και της θεραπείας χιλιάδων ασθενειών με γενετική βάση, διά της γονιδιωματικής ιατρικής.

3. Τη γονιδιωματική για την κοινωνία με την αξιοποίηση της γενετικής πληροφορίας και της συνακόλουθης πολιτικής σε ηθικές, νομικές και κοινωνικές εφαρμογές της νέας γνώσης για παραμέτρους όπως: φυλή (ράτσα-ρατσισμός), εθνότητα, συγγένεια (πατρότητα), υγεία, ασθένειες και φυσικότητα ορισμένων χαρακτήρων συμπεριφοράς (εγκληματικότητας/επιθετικότητας κ.ά.). Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσεται λ.χ. το ερευνητικό παγκόσμιο πρόγραμμα «1.000 γονιδιώματα» για την αποκάλυψη όλων των γονιδιακών παραλλαγών των ανθρώπων που θα υποστηρίξει τη μελλοντική βιοϊατρική έρευνα. Εκτυλίσσεται επίσης το πρόγραμμα «ο Ατλας του γονιδιώματος για τον καρκίνο» κ.ά., όλα προεκτάσεις της γνώσης από τη διπλή έλικα· αλλά και πολλά άλλα γνωσιακά πεδία, όπως λ.χ. το φαρμακογονιδιωματικό για τη δημιουργία εξατομικευμένων αποτελεσματικότερων φαρμάκων νέας γενιάς, η εξατομικευμένη ιατρική, η δαρβινική ιατρική για την κατανόηση της εξελικτικής και αναπτυξιακής μορφοποίησης των ασθενειών κ.ά.

Η ημέρα DΝΑ γιορτάζεται τα τελευταία χρόνια από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία της Γενετικής του Ανθρώπου (ΕΕΓΑ) και την αντίστοιχη Αμερικανική (ΑΕΓΑ) με ποικίλες εκδηλώσεις, ομιλίες, μουσειακές επισκέψεις, συζητήσεις εκπαιδευτικώνμαθητών- φοιτητών κ.ά. Δύο σημαντικά θέματα λ.χ. που τέθηκαν προς συζήτηση από την ΕΕΓΑ αφορούν το ένα τη γονιδιωματική πληροφορία του ανθρώπου του Νεάντερταλ που κατακτήθηκε το 2010, και το άλλο τον ρόλο διαφόρων εταιρειών που πουλούν γενετική πληροφορία χωρίς τη διαμεσολάβηση ιατρών και γενετιστών συμβούλων.

«Τρύπια» τα γενετικά τεστ
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory