Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

O Mανώλης Λιδάκης έκλαψε για τον Νικο....


 

Όσοι βρεθήκαν χθές στην μουσική σκηνή Σφίγγα όπου εμφανίζεται ο Μανώλης Λιδάκης έζησαν πραγματικά κάτι που δύσκολα μπορεί κανείς να το περιγράψεις με λέξεις. Ο ερμηνευτής ξεκίνησε το πρόγραμμα του ιδιαίτερα ευδιάθετος.
Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στη σκηνή άρχισε να κάνει αστεία με τον κόσμο και να πειράζει φίλους και γνωστούς του, που είχαν βρεθεί στο χώρο για να τον απολαύσουν. Κανείς δεν περίμενε τι θα επακολουθούσε. Λίγο μετά το διάλλειμα, ο Μανώλης Λιδάκης εμφανίζεται και πάλι on stage και ξεκινάει να μας ταξιδεύει με τη μοναδική φωνή του…

Κάποια στιγμή κατευθύνεται προς τον μαέστρο του και του ζητάει χαμηλόφωνα να παίξει ένα συγκεκριμένο τραγούδι. «Κάποιος πολύ φίλος μου αποφάσισε ξαφνικά να μας αφήσει και να φύγει από αυτό τον κόσμο. Αυτό το τραγούδι θα το πω σήμερα για πρώτη φορά», λέει στο μικρόφωνο και η εισαγωγή από τον «Αύγουστο» του Νίκου Παπάζογλου ξεκινάει να ακούγεται στο χώρο.
Ο κόσμος χειροκροτάει και ο Μανώλης με μια κίνηση ζητάει από τους υπόλοιπους μουσικούς του να σταματήσουν να παίζουν, αφού ήθελε μόνο ο ήχος των πλήκτρων να τον συνοδεύει σε αυτό το τραγούδι… Με κατεβασμένο κεφάλι και με τον κόσμο να τραγουδάει μαζί του, ο Μανώλης Λιδάκης βουρκώνει και ο κόμπος στη φωνή του φαίνεται να τον πνίγει. Οι θαμώνες καταλαβαίνουν τη συγκίνηση του ερμηνευτή και οι φωνές τους αρχίζουν να χαμηλώνουν.
Ο Μανώλης Λιδάκης δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του … ζητάει, ενώ τραγουδάει, από τον φωτιστή να σβήσει το φως που πέφτει επάνω του… Σκουπίζει τα δάκρυα του. Ο Μανώλης Λιδάκης με λυγμούς ερμηνεύει τα κουπλέ και το ρεφρέν του «Αύγουστου», ξανά και ξανά...Μπερδεύει τους στίχους… κλαίει με κατεβασμένο κεφάλι. Ο κόσμος σωπαίνει… δεν ξέρει πώς να αντιδράσει… απλά σωπαίνει… Ξέρει άλλωστε ότι εκείνη την ώρα ο τραγουδιστής δεν ερμηνεύει για εκείνους. Τραγουδάει στον Νίκο…
Τραγουδάει για τον Νίκο! Με τα χέρια στο πρόσωπο του, σα τα μικρά παιδιά που θέλουν να κρυφτούν και να μη τους δει κανείς να κλαίει, αφήνει το μικρόφωνο και με σκυμμένο κεφάλι φεύγει από τη σκηνή. Τα χειροκροτήματα και τα σφυρίγματα δυνατά, πολύ δυνατά, τόσο δυνατά ώστε να φτάσουν στο καμαρίνι του Μανώλη Λιδάκη…. Και να τον αγγίξουν! Όλοι ελπίζαμε απλά να «έφτασαν»!

http://epirus-tv-news.blogspot.com/2011/05/blog-post_9950.html#more

Γερμανικό αγροτικό ημερολόγιο .

...Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ...

Είναι μια όμορφη μέρα και δεν μπορώ να τη δω...
Λένε η "γλώσσα κοκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει" όχι άδικα οι λέξεις έχουν μεγάλη δύναμη 
μέσα σε μια στιγμη μπορούν να δημιουργήσουν ή να καταστρέψουν ,οτι ειπωθει δεν γυρίζει πίσω...

Αυτή η μικρού μήκους ταινία δείχνει τη δύναμη των λέξεων και πως μπορεί να αλλάξει και να επιδράσει απο θετική πλευρά όμως  το μηνυμά μας   στον κόσμο.

Ο τυφλός άνδρας γράφει στο κομμάτι απο χαρτόνι ''είμαι τυφλός και δεν βλέπω'' και η κοπέλα το αλλάζει γράφοντας ''Είναι μια όμορφη μέρα και δεν μπορώ να την δώ.'' 
Πραγματικά ένα καταπληκτικό βίντεο για την δύναμη των λέξεων και την επίδραση τους στους ανθρώπους... 


                     

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/04/h_30.html#ixzz1L4kxPZOX

Ασυνήθιστες τουαλέτες

....O ΜΥΑΛΟΠΩΛΗΣ...Πριν από λίγο καιρό βρέθηκα να συζητάω μαζί με μία παρέα από εμπόρους για το ποιο είδος έμπορου είναι αυτό που κερδίζει περισσότερο, σε εποχές που οι αγορές καταρρέουν . Ό λόγος που είχε ξεκινήσει τούτη η συζήτηση , ήταν ώστε να βρουν πιο προϊόν έχει λιγότερη φύρα αλλά και να μπορεί να το έχει ανάγκη η κοινωνία ώστε να το αγοράζει παρά την όποια οικονομική δυσχέρεια.
Εγώ παρακολουθούσα την συζήτηση σιωπηλός , βλέπετε περισσότερα μπορείς να μάθεις ακούγοντας κάποιους ανθρώπους που ανήκουν στην ελίτ του εμπορίου και έχουν καταφέρει να επιβιώσουν στην ζούγκλα της αγοράς παρά να πετάγεσαι σαν ραπανάκι ώστε με αυτόν τον τρόπο να δηλώσεις πώς συμμετέχεις και χαλώντας τον ειρμό μια αρκετά εποικοδομητικής συζήτησης ! Αλλά κάποια στιγμή ήρθε η ώρα μου και ένας από τους τρείς με κοίταξε περίεργά λέγοντας , εσύ γιατί δεν μιλάς ; ποιον θεωρείς τον καλύτερο έμπορο ;
Ααααα εγώ θεωρώ το καλύτερο έμπορο τον μυαλόπωλη! Ξαφνικά και οι τρείς πάγωσαν και με

Οι μακρύτερες στον κόσμο .

Η αλήθεια για τις αγγελίες εργασίες .


* Απαιτείται γνώση του Office - Ετοιμάσου για καρπιαίο σύνδρομο
* Μισθός από 600€ - 2000€ - Ο μισθός είναι 600€
* Συστάσεις - Η δουλειά έχει κλείσει ήδη από μέσα
* Εργοδότης ίσων ευκαιριών - Λευκοί άνδρες, ξεχάστε το!
* Χρειάζονται ικανότητες επικοινωνίας - Telemarketing
* Μισθός διαπραγματεύσιμος - Θα πάρουμε όποιον ζητάει λιγότερα
* Δυνατότητες εξέλιξης - Σκατοδουλειά
* Δεν απαιτείται εμπειρία - Στ' αλήθεια σκατοδουλειά
* Βοηθός Διοίκησης - Σκατοδουλειά με τίτλο
* Προοδευτική εταιρεία - Επιτρέπονται τα τζην κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα
* Ομαδικό πνεύμα - Ικανότητα να βγάζεις τα μαχαίρια από την πλάτη σου
* Δημόσιες Σχέσεις - Ρεσεψιόν
* Σημαντική η ενδυμασία - Εργασία 10.000€ το χρόνο που απαιτεί 20.000€ μόνο για γκαρνταρόμπα
* Ευχάριστη τηλεφωνική απασχόληση - 090-ΣΟΥΛΑ-Η-ΤΣΟΥΛΑ
* Ενδυμασία σπορ - Αποθηκάριος ή σε ψυγείο
* Θα εκπαιδευτείτε - 2-3 προγενέστερες ψιλοκαταδίκες χρειάζονται για τη δουλειά αυτή
* Απολυτήριο απαραίτητο, πτυχίο προτιμάται - Πτυχίο απαραίτητο για δουλειά με μισθό απολυτηρίου
* Τρομερό πακέτο παροχών - Ι.Κ.Α.
* Ανεξάρτητη συνεργασία - Όποτε έχει σκατόκαιρο θα σε φωνάζουμε να παραδίδεις πίτσες
* Ελεύθερο ωράριο - 10-11, 15-16, 21-22, 02-03 και θα πληρώνεσαι 4ωρο.
* Ποικιλία - Ότι κωλοδουλειά δεν κάνει κανείς άλλος το φορτώσαμε σε αυτή τη θέση
* Νέες εγκαταστάσεις - 4ο λυόμενο δεξιά περίπου 8 χιλιόμετρα από τον προαστιακό Κορωπίου.
* Αφοσίωση - 80 ώρες δουλειάς την εβδομάδα μέχρι να σε «σουτάρουμε»
* Ανταγωνιστικός μισθός - Σου δίνουμε 2% παραπάνω απ' όσα έπαιρνες πριν 10 χρόνια
* Ανταγωνιστικός αρχικός μισθός - 0.10€ επιπλέον του βασικού
* Ευχάριστη ατμόσφαιρα - Έχεις δει το «Παρασκευή & 13»;

http://molemou1.blogspot.com/2011/04/blog-post_30.html

....MΑΙΟΣ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !!ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!


Ο πέμπτος μήνας του χρόνου πήρε το όνομά του από την ρωμαϊκή θεότητα Maja (Μάγια). Το όνομα Maja προήλθε από τη λέξη Μαία (τροφός) τη μητέρα του θεού Ερμή στον οποίο ήταν αφιερωμένος.Είναι ο μήνας των λουλουδιών και την 1η Μαΐου πλέκουμε στεφάνια με λουλούδια και τα κρεμάμε στις εξώπορτες μέχρι τις 24 Ιουνίου που τα καίμε στις φωτιές του Άι- Γιάννη.
Η Πρωτομαγιά έχει χαρακτηριστεί ως παγκόσμια ημέρα αργίας και διεκδικήσεων των εργατών γι αυτό την ονομάζουμε και «Εργατική Πρωτομαγιά». Τη 2η Κυριακή του Μαΐου είναι η «Γιορτή της Μητέρας».

Κατά το τριήμερο 21-23 γίνονται «Τα Αναστενάρια» προς τιμή των Αγίων Κωνασταντίνου και Ελένης. Στο τελετουργικό τους περιλαμβάνουν εκστατικούς χορούς, πομπικές περιφορές εικονισμάτων αλλά κυρίως πυροβασία δηλαδή περπάτημα πάνω σε αναμμένα κάρβουνα.
Τον λένε και Κερασάρη γιατί τότε βγαίνουν τα κεράσια.


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/#ixzz1L4kJjzx6

Σκηνές από Μπέργκµαν,


Ο Βέλγος Ιβο Βαν Χόβε, από τους σηµαντικότερους σκηνοθέτες της παγκόσµιας σκηνής, είναι από το 2001 διευθυντής του Toneelgroep (Τονίλγκρουπ)

του Αµστερνταµ, του µεγαλύτερου θεάτρου ρεπερτορίου της Ολλανδίας. Εκτός από την ενασχόλησή του µε σηµαντικά κείµενα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου («Φαίδρα», «Η Τριλογία του Παραθερισµού»), τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηµατικά µε τη σκηνική απόδοση κινηµατογραφικών έργων: «Θεώρηµα» του Παζολίνι, «Κραυγές και ψίθυροι» του Μπέργκµαν, «Νύχτα πρεµιέρας» του Κασσαβέτη, «Ο Ρόκο και τ’ αδέλφια του» του Βισκόντι. Το ανέβασµα των «Σκηνών από έναν γάµο» (2005) ήταν το πρώτο του εγχείρηµα σε σενάριο του Μπέργκµαν. Ο σκηνοθέτης πολλαπλασιάζει τα πρόσωπα και τις αφηγηµατικές γραµµές του µεγάλου δηµιουργού, υπογραµµίζοντας τον χαρακτήρα µιας αστικής µυθολογίας του έγγαµου βίου µέσα στο έργο. Οι επτά σκηνές του παρουσιάζονται σε τρεις παράλληλες εκδοχές από τρία ζευγάρια που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές ηλικίες του ανθρώπου: νεαρό, µεσήλικο και ηλικιωµένο ζευγάρι.

Στέγη Γραµµάτων & Τεχνών, Συγγρού 107 - 109, 29 και 30 Απριλίου στις 20.00. Εισιτήρια: 28 ευρώ, φοιτητικό 15.

Διάλεξη
3.5.2011 Κάλλας και Χόλιντεϊ
Ο Ζεράρ Μορτιέ, διευθυντής του Τεάτρο Ρεάλ της Μαδρίτης, επιστρέφει στο Megaron Plus και µιλά για τη «δύναµη της φωνής στο τραγούδι», µε αναφορές στη Μαρία Κάλλας και την Μπίλι Χόλιντεϊ.

Megaron Plus, στις 19.00. Με δελτία προτεραιότητας από τις 17.30.

Ψυχιατρική
6.5.2011
Η σωτηρία της ψυχής
Η ψυχαναλύτρια Μιριέλ Γκανεµπίν, καθηγήτρια στη Σορβόννη, τακτικό µέλος της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Παρισίων και της ∆ιεθνούς Ψυχαναλυτικής Ενωσης, µιλάει για τη «Σύγχρονη ψυχαναλυτική προσέγγιση στην τέχνη».

«Ελληνικός Κόσµος», Πειραιώς 254, στις 20.00.

Μουσική
7.5.2011
Συνάντηση τζαζ κορυφής
Ενας από τους ζωντανούς θρύλους της λάτιν-τζαζ, οκουβανός τροµπετίστας Αρτούρο Σαντοβάλ, κάτοχος πέντε Γκράµι, συναντά επί σκηνής τον κορυφαίο σαξοφωνίστα Τσίκο Φρίµαν και τη «δική» µας Καµεράτα.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 20.30.

Αναδημοσιευση Απο Νεα

Greecelands

Νεώτεροι συγγραφείς για τον Παπαδιαμάντη,

Σημαντική έκδοση της ΕΣΗΕΑ για τον Αλ. Παπαδιαμάντη

Συμμετέχοντας στα εκατό χρόνια από τον θάνατο του κορυφαίου μας πεζογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ένα πρωτότυπο βιβλίο-ανθολογία. Οχι κατά τα τετριμμένα, συλλέγοντας δηλαδή κάποια από τα όσα έχουν γράψει κατά καιρούς διάφοροι μελετητές για τον συγγραφέα αλλά επιλέγοντας κείμενα που δείχνουν πώς η επίδρασή του αποτυπώθηκε στο έργο των νεώτερων λογοτεχνών, ποιητών και πεζογράφων.

Ο Παπαδιαμάντης πέρασε μια ολόκληρη ζωή εργαζόμενος στον Τύπο, όπου είναι κατατεθειμένο το σύνολο του έργου του. Αποτελεί το κατ' εξοχήν παράδειγμα για μας που αποδεικνύει τη στενή σχέση ανάμεσα στη δημοσιογραφία και τη λογοτεχνία. Η νεώτερη ελληνική πεζογραφία γεννήθηκε και ωρίμασε μέσα στις εφημερίδες πριν αναπτυχθούν στη χώρα μας οργανωμένοι εκδοτικοί οίκοι. Το κοινό των εφημερίδων ήταν κι εξακολουθεί να είναι το κοινό των βιβλίων. Και το έργο του Παπαδιαμάντη αποδεικνύει τον κατά πολύ μεταγενέστερο ορισμό του Εζρα Πάουντ ότι «η λογοτεχνία είναι ειδήσεις που παραμένουν ειδήσεις».
Η ανθολογία που κατάρτισε και επιμελήθηκε με αγάπη αλλά και ιδιαίτερη φροντίδα ο ποιητής, πεζογράφος και δημοσιογράφος Ηλίας Γκρης δεν είναι απλή δειγματοληψία. Ο αναγνώστης εντυπωσιάζεται από το πλήθος των ελλήνων λογοτεχνών που ένιωσαν την ανάγκη να αποτίσουν φόρο τιμής στον κορυφαίο Σκιαθίτη: από τον Γιώργο Σεφέρη, τον Τ.Κ. Παπατσώνη, τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Ζήσιμο Λορεντζάτο ως τον Βασίλη Βασιλικό, τον Χριστόφορο Μηλιώνη, τον Ηλία Χ. Παπαδημητρακόπουλο αλλά και πιο νεώτερους ακόμη, όπως ο Γιώργος Ρωμανός, ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος και άλλοι.
Η έκδοση είναι σεμνή, όπως σεμνός υπήρξε και ο Παπαδιαμάντης, αλλά κι εξαιρετικά φροντισμένη.

*Ο Παπαδιαμάντης με τα μάτια νεότερων λογοτεχνών. Ανθολόγηση-επιμέλεια Ηλίας Γκρης. Εκδοση Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ


Αναδημοσιευση Απο Βημα

Greecelands

Μυθικοί θησαυροί κονκισταδόρων στον Αγιο Δομήνικο,

Μερικά απο τα ευρήματα του ναυαγίου που ανακαλύφθηκε στα ανοιχτά της Δομηνικανής Δημοκρατίας

Τεράστιας αξίας νομίσματα και αγαλματίδια ανασύρθηκαν από ναυάγιο του 1500

Αγιος Δομήνικος

Το παλαιότερο ναυάγιο στην περιοχή της Καραϊβικής πιστεύεται ότι ανακαλύφθηκε στα ανοιχτά της Δομηνικανής Δημοκρατίας. Η ανακάλυψη έγινε τυχαία από δύτες της ομάδας Deep Blue Marine οι οποίοι ανέσυραν θησαυρούς τεράστιας αξίας.

Στην τελευταία καταμέτρηση που πραγματοποίησαν ο καπετάνιος Μπίλι Ρόσον και τα πλήρωμά του διαπιστώθηκε ότι είχαν ανακαλύψει 700 ασημένια νομίσματα σημερινής αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αγαλματίδια από νεφρίτη ηλικίας 1.000 ετών και μια πέτρα γυαλισμένη σαν καθρέφτη η οποία πιθανότατα χρησιμοποιούνταν σε σαμανιστικές τελετές.

Ολα τα κτερίσματα βρέθηκαν σε αρκετά καλή κατάσταση, παρά το γεγονός ότι χρονολογούνται γύρω στο 1500.
«Ξεκινήσαμε τις καταδύσεις στο συγκεκριμένο σημείο μόλις το περασμένο φθινόπωρο και μέσα στον χειμώνα σημειώσαμε ελάχιστη πρόοδο. Μόλις που έχουμε ξύσει την επιφάνεια. Ο, τι έχουμε βρει μέχρι στιγμής προέρχεται από πρόχειρο ψάξιμο γύρω από το ναυάγιο» είπε ο Ράντι Τσάμπιον, αντιπρόεδρος της εταιρείας καταδύσεων.

Αν και η ομάδα καταδύσεων ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως σε ποιο πλοίο ανήκει το ναυάγιο, ο Τσάμπιον υπονοεί ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εύρημα.

«Αν το πλοίο είναι αυτό που νομίζουμε, τότε βούλιαξε εν μέσω τυφώνα. Εχουμε ελέγξει τα θαλάσσια ρεύματα και τις διευθύνσεις του ανέμου που επικρατούν στην περιοχή» ανέφερε ο ίδιος.

Η καταδυτική ομάδα πιστεύει ότι το πλοίο επέστρεφε στην Ισπανία από τον Νέο Κόσμο φορτωμένο με φρεσκοκομμένα νομίσματα. Θα πρέπει να ήταν σχετικά μικρό, μήκους περίπου 17-20 μέτρων, με 25 ως 45 άτομα πλήρωμα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μεταξύ αυτών υπήρχαν ανώτεροι αξιωματούχοι όπως και ότι μετέφεραν χιλιάδες νομίσματα.


Αναδημοσιευση Απο Βημα

Greecelands

Ζ.Χατζηφωτίου: «Στην τηλεόραση δεν υπάρχει κανονικός άντρας»,


Ο Ζάχος Χατζηφωτίου στα 87 του χρόνια δηλώνει στο περιοδικό "People" ότι η τηλεόραση έχει γεμίσει gay, ενώ πετάει τις "σπόντες" του στον Νικήτα Κακλαμάνη. «Σήμερα έχουμε γεμίσει gay. Στην τηλεόραση ειδικά δεν υπάρχει κανονικός άντρας, όλοι είναι αδελφές», δηλώνει. Ο Ζάχος Χατζηφωτίου μετά από 18 χρόνια παραιτήθηκε από το δήμο Αθηναίων και μιλάει μάλιστα με σκληρά λόγια για τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη: «Ο Κακλαμάνης είναι βλάκας.Δεν με άκουγε, και ορίστε τώρα βγήκε δήμαρχος ο Καμίνης και διέλυσε το δήμο».

Δεν διστάζει βέβαια να κατηγορήσει και τον Ηλία Ψινάκη: «Μα ήταν ανόητος ο Νικήτας Κακλαμάνης. Οταν τον έβαλε μέσα, τον έπιασα και του είπα: "Νικήτα, εγώ φεύγω! Θα τις χάσεις τις εκλογές. Ο Ψινάκης είναι κινηματογραφικός,είναι τηλεοπτικός και δεν κάνει για αυτή τη δουλειά».

Αναδημοσιευση Απο Markos

Greecelands

H Kατερίνα Παπουτσάκη ντουέτο με τη Μαρινέλλα!


Περίμενε τη στιγμή που θα τη συναντούσε. Δεν πίστευε στα αφτιά της όταν της πρότειναν να συνυπάρξει στην ίδια σκηνή με τη Μαρινέλλα. Η Κατερίνα Παπουτσάκη θα είναι το νέο πρόσωπο στο μιούζικαλ με θέμα τη ζωή της Μαρινέλλας, που έσπασε τα ταμεία και θα περιοδεύσει το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα. Θα έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με τη Μαρινέλλα, την τραγουδίστρια που θαυμάζω και σέβομαι από μικρή, είπε στην Espresso, η Κατερίνα Παπουτσάκη.

Η δημοφιλής ηθοποιός δέχτηκε πρόταση από την παραγωγή και χωρίς δεύτερη κουβέντα συμφώνησε να αντικαταστήσει την Ευαγγελία Μουμούρη, η οποία αποχώρησε, λόγω της συμμετοχής της το καλοκαίρι στους "Σκηνοβάτες Εθνικού Θεάτρου". Η Κατερίνα θα τραγουδήσει ντουέτο με τη μεγάλη ερμηνεύτρια, γεγονός που την εξιτάρει καλλιτεχνικά, όπως λέει.

Αναδημοσιευση Απο Markos

Greecelands

"Make -A- Wish": Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής!


Ο μη-κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός Μake-A-Wish® (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) με αφορμή την 31η επέτειο της πρώτης ευχής, ενώνει τις δυνάμεις του με τα υπόλοιπα παραρτήματά του σε όλο τον κόσμο και γιορτάζει για δεύτερη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής www.worldwishday.org. , με στόχο να αλλάξει τη ζωή παιδιών που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού, της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν διαθέσει το πρόγραμμα «Προσφέρω» από τις 22 έως τις 29 Απριλίου για την ενίσχυση του έργου του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Όλοι μπορούμε να μοιραστούμε τη δύναμη μιας ευχής με ένα απλόSMS. Γράφοντας ΚΜΕ και στέλνοντας το μήνυμαστο 19454 (Χρέωση μηνύματος 1€ +ΦΠΑ. Υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας «Προσφέρω», με την υποστήριξη Cosmote, Vodafone & Wind) ενισχύουμε τα παιδιά που πάσχουν από ασθένειες απειλητικές για τη ζωή τους, με χαρά ελπίδα και δύναμη!

Στις 29/4 Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής θα γιορτάσουμε με μία Συνέντευξη Tύπου κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινώσουμε την συνεργασία μας με τον επίσημο «Πρεσβευτή» Αντώνη Ρέμο και θα πραγματοποιήσουμε την ευχή του 9χρονου Γιώργου.

Την συνέντευξη θα τιμήσει με την παρουσία του ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Daniel Bennett Smith.


Παρακαλούμε για την επικοινωνία της ενέργειας αυτής και την προβολή της και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μας στη Ελλάδα, επικοινωνήστε μαζί μας.

Αναδημοσιευση Απο Μarkos

Greecelands

Η Μελωδία του Ακορντεόν,


Το αδικημένο μουσικό όργανο του μαυρόασπρου Ελληνικού κινηματογράφου,

Το ακκορντεόν, όσο κι αν φαίνεται σύγχρονο όργανο, είναι απόγονος δύο οργάνων της Ανατολής, του κινέζικου σενγκ και του γιαπωνέζικου σο. Στην Ευρώπη πρωτοπαρουσιάστηκε το 1822 από τον Μπούσμαν, στο Βερολίνο, Το 1827 στην Αυστρία πήρε τη σημερινή του ονομασία,την τελική του μορφή την πήρε από τον Ιταλό Νταλλαπέ, το 1850 και το 1910 τελειοποιήθηκε με την προσθήκη των χρωματιστών μπάσων. Από τότε έγινε υπολογίσιμο όργανο στη μουσική τέχνη.
Μουσικό όργανο πνευστό με πλήκτρα και φυσούνα.


Το ακορντεόν έχει κι αυτό τον ίδιο μηχανισμό με το αρμόνιο, με τη διαφορά ότι είναι φορητό. Ο μουσικός γεμίζει με αέρα τη δεξαμενή του οργάνου, ανοιγοκλείνοντας τη φυσούνα, τον οποίο στη συνέχεια διοχετεύει με την πίεση των κατάλληλων πλήκτρων σε δονούμενα ελάσματα, παράγοντας το γλυκό και τόσο γνώριμο ήχο. Στο αριστερό χέρι υπάρχουν κουμπιά για τις αρμονικές βαθμίδες στις διάφορες σκάλες κι έτσι το ακκορντεόν μπορεί να θεωρηθεί ένα αρκετά ολοκληρωμένο μουσικό όργανο.


Eίναι αερόφωνο όργανο και παράγει τον ήχο με λάμες (μεταλλικές γλωσσίδες). Ουσιαστικά πρόκειται για μια μεγάλη φυσαρμόνικα, με την διαφορά ότι ο αέρας δεν προέρχεται από την εκπνοή του εκτελεστή αλλά από μια μεγάλη φυσούνα. Στο δεξί τμήμα του οργάνου υπάρχει πληκτρολόγιο όμοιο με εκείνο του πιάνου σε μικρότερη όμως έκταση δηλαδή φα3-λα5 (λίγο παραπάνω από 3 οκτάβες), ενώ στο αριστερό τμήμα υπάρχουν τα μπάσσα πλήκτρα τα οποία όμως δεν έχουν την μορφή του πληκτρολογίου ενός πιάνου, αλλά των μικρών κουμπιών. Η έκταση των μπάσσων φτάνει στις 5 οκτάβες. Τα ακκορντεόν ξεκινούν με μπάσσα των 36 κουμπιών, 60, 80 και φτάνουν στα 120 κουμπιά.Υπάρχουν δύο τύποι ακκορντεόν, τα μονά και τα επαναφοράς. Στα μονά, κάθε πλήκτρο μελωδίας του δεξιού χεριού ελέγχει ένα ζευγάρι γλωττίδες κουρντισμένες με διαφορά τόνου μεταξύ τους. Η πίεση του φυσητήρα κάνει τη μια γλωττίδα να ηχήσει, ενώ το τράβηγμα επηρρεάζει την άλλη. Ετσι χρειάζονται μόνο τέσσερα κουμπιά για να καλυφθεί μία οκτάβα από οκτώ νότες. Στο βρετανικό χρωματικό ακκορντεόν μια δεύτερη σειρά κουμπιών παρέχει τα ημιτόνια της κλίμακας, αυξάνοντας έτσι τις μελωδικές δυνατότητες του οργάνου. Επειδή η "πίεση" του φυσητήρα δημιουργεί διαφορετική νότα από το "τράβηγμα", το μονό ακκορντεόν ταιριάζει περισσότερο στην κοφτή, ρυθμική, χορευτική μουσική. Στο ακκορντεόν επαναφοράς, το κάθε ζεύγος γλωττίδων δημιουργεί την ίδια νότα, είτε πιέζουμε είτε τραβούμε τον φυσητήρα και γι' αυτό το αποτέλεσμα είναι απαλότερο και μελωδικότερο.


Και στους δύο τύπους του οργάνου χρησιμοποιούνται επιπλέον σειρές γλωττίδων, για την επέκταση του ηχητικού φάσματος - για αύξηση των οκτάβων ή για μεταβολή του τόνου, αν χρειαστεί. Υπάρχει επίσης ένα κουμπί για τον αριστερό αντίχειρα, που ελευθερώνει τον αέρα έτσι ώστε να ανοίγει ή να κλείνει ο φυσητήρας χωρίς να παράγεται ήχος.

Η μοναδικότητα του οργάνου - με τις συγχορδίες που σχηματίζονται από ένα μόνο κουμπί - είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ευρύ μουσικό ρεπερτόριο για την εκμάθηση του οργάνου. Αρκετοί συνθέτες άλλωστε, μεταξύ των οποίων ο Τσαϊκόφσκι κι ο Προκόφιεφ, έχουν γράψει έργα για το όργανο αυτό


Ο οργανοπαίκτης με το δεξί χέρι του παίζει τη μελωδία και με το αριστερό χέρι τη συνοδεία καθώς ανοιγοκλείνει τη φυσούνα. Το ρεύμα του αέρα που δημιουργεί το ανοιγόκλειμα της φυσούνας δονεί τα μεταλλικά ελάσματα που αντιστοιχούν στις νότες.
Όταν παίζονται τα πλήκτρα, κινούνται οι δικλείδες, στις οποίες αντιστοιχούν μεταλλικές λεπίδες που καταλήγουν σε ελεύθερες γλωττίδες.
Με το πέρασμα του αέρα ανάμεσά τους οι γλωττίδες δονούνται και παράγουν τον ήχο.
Το ακορντεόν είναι βασικό όργανο στις αργεντίνικες ορχήστρες που παίζουν ταγκό, και ένας από τους καλύτερους ακορντεονίστες στον κόσμο ήταν ο Πιατσόλα που χάθηκε πρόσφατα (1995).
Στην Ελλάδα το ακορντεόν συνοδεύει κυρίως λαϊκές και ρεμπέτικες ορχήστρες. Ένας βιρτουόζος του ακορντεόν είναι ο Λάζαρος Κουλαξίζης.


Τι ακορντεόν να αγοράσω,

Στο εμπόριο υπάρχουν διαφόρων τύπου και ποιότητας ακκορντεόν, με κύρια χαρακτηριστικά τον αριθμό των μπάσσων (των μικρών μαύρων κουμπιών που έχουν στην αριστερή πλευρά). Ο σπουδαστής που ξεκινά για πρώτη φορά τα μαθήματα είναι προτιμότερο να αγοράσει ακκορντεόν με λίγα μπάσσα (36) ώστε να έχει και μικρότερο βάρος.

Τι ρεπερτόριο θα διδαχθώ,

Το ακορντεόν υποστηρίζει ένα πλήθος ρεπερτορίου που ξεκινά από κομμάτια κλασσικής μουσικής, μέχρι valse, tango, jazz, ποπ, ροκ, αλλά και ρεμπέτικα, λαϊκά ελαφρολαϊκά και πολλά άλλα.

Το φιλί στο μπαλκόνι των ανακτόρων,


Υψηλές αφίξεις, υψηλή συγκίνηση και υψηλή αισθητική ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία του πολυαναμενόμενου γάμου με τους 1900 καλεσμένους και τα περισσότερα από δύο εκατομμύρια τηλεθεατών παγκοσμίως.

Παρακολούθησε στο βίντεο που ακολουθεί όλες τις σημαντικές στιγμές της τελετής, από την άφιξη του ζεύγους Μπέκαμ (Beckham) μέχρι το καθιερωμένο φιλί των νεονύμφων στο μπαλκόνι των ανακτόρων του Μπάκινχαμ, οι οποίοι πήραν επισήμως τον τίτλο του Δούκα και της Δούκισσας του Κάιμπριτζ.

Το συγκεντρωμένο πλήθος υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τον 30χρoνο πρίγκιπα Γουίλιαμ (William), αλλά όπως ήταν επόμενο τις εντυπώσεις έκλεψε η 29χρονη νύφη, πριγκίπισσα Κάθριν (princess Kathrine) πλέον, που εμφανίστηκε στο πλευρό του πατέρα της φανερά συγκινημένη αλλά πιο λαμπερή από ποτέ καλυμένη από ένα τούλινο πέπλο.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory