Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Βάλτε χρώμα στην ζωή σας .

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΟΝ Ή ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΤΡΩΚΤΙΚΟ!

Φωτογραφική επιμέλεια ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Να ένα θέμα που για κάποιους είναι τροφή...Όχι για σκέψη, αλλά για θεωρίες περί μικρών περίεργων πλασμάτων που ζουν μέσα σε σπηλιές, παλιά σπίτια, δάση κ.τ.λ. Το συγκεκριμένο ον (δώστε του εσείς ταμπέλα πχ καλικάντζαρος, εξωγήινος, ποντίκι, αρουραίος και μπουρου μπουρου) το βρήκαμε μέσα σε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο σπίτι στον πάνω όροφο του σπιτιού και ο λόγος που σας το παρουσιάζουμε είναι μήπως βρεθεί κάποιος (σοβαρός κατά προτίμηση)και πει και σε μας τι πραγματικά είναι(για τον υπαρκτό κόσμο).
Προσωπικά θα λέγα ότι είναι ένας άτυχος αρουραίος. Σίγουρα η στάση του σώματος αλλά και η όλη εικόνα του μας μπερδεύει αλλά ας το ρίξουμε και λίγο στην ''τρελή''. Ενημερωτικά σας λέω ότι είχε και ουρά....

To Χόλιγουντ τίμησε τη Σοφία Λόρεν

Το Χόλιγουντ τίμησε την Τετάρτη την Σοφία Λόρεν, 50 χρόνια αφότου έγινε η πρώτη ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ για ξενόγλωσση ταινία στην ιταλική "Δύο Γυναίκες". Η 76χρονη Λόρεν δεν είχε παραστεί στην τελετή των Όσκαρ το 1961και όπως δήλωσε, ενώπιον ενός κοινού που απαρτιζόταν από 800 ηθοποιούς, σκηνοθέτες, φίλους και συγγενείς, ποτέ δεν φανταζόταν ότι μία Ιταλίδα σε μία ιταλική ταινία θα αποσπούσε την ανώτατη διάκριση της βιομηχανίας κινηματογράφου.
"Το βραβείο της Ακαδημίας άλλαξε ολοκληρωτικά τη ζωή μου," είπε στη διάρκεια της τελετής της Ακαδημίας Κινηματογραφικής Τέχνης και Επιστημών. "
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τα συναισθήματά μου αυτή τη στιγμή. Είναι δύσκολο να φανταστώ ότι πέρασαν 50 χρόνια από τότε που πήρα το Όσκαρ στο σπίτι μου", σχολίασε η Λόρεν.Η Λόρεν θεωρείται η διασημότερη εν ζωή Ιταλίδα ηθοποιός με περισσότερες από 80 ταινίες στο ενεργητικό της.
Το 1991 βραβεύτηκε με Όσκαρ για την συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο και χαρακτηρίστηκε "ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς του παγκόσμιου κινηματογράφου."Ο Τζον Τραβόλτα την αποκάλεσε το "ομορφότερο προϊόν" της Ιταλίας, ο Ρομπέρτο Μπενίνι της τραγούδησε το "O Sole Mio" και ο Μπίλι Κρίσταλ την χαρακτήρισε "μεγάλη αγάπη του"

.http://paraplanitikos.blogspot.com/2011/05/blog-post_1518.html

Καυτά τραπουλόχαρτα .

Με διαβατήριο οι Ελληνες για ταξίδια στην Ευρώπη

Έκδοση PDF
«Ναι, µε επιφυλάξεις», είναι η πρώτη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στην πρόταση της Κοµισιόν περί προσωρινής αναστολής του δικαιώµατος της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων για τις χώρες της Σένγκεν που δεν µπορούν να ελέγξουν αποτελεσµατικά τα εξωτερικά σύνορά τους.
Χθες για πρώτη φορά ο Χρ. Παπουτσής «άνοιξε» ένα παράθυρο στις προσωρινές διαφοροποιήσεις στη Συνθήκη Σένγκεν, που µέχρι τώρα αποτελούσε αδιαπραγµάτευτο όρο για την Αθήνα. «Θα συµφωνήσουµε στην ενίσχυση των ελέγχων σε ορισµένες περιπτώσεις στα εσωτερικά σύνορα και µόνο σε έκτακτες περιστάσεις. Πολιτική, εξάλλου, την οποία η Ελλάδα εφαρµόζει στα λιµάνια τής Ηγουµενίτσας και της Πάτρας, δεχόµενη µέχρι τώρα την κριτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα αυξηθούν οι έλεγχοι των υπηκόων τρίτων χωρών και των παράνοµων µεταναστών που επιχειρούν να περάσουν σε άλλα κράτη-µέλη της Ε.Ε. από τα δύο λιµάνια.
«Η Ελλάδα σε καµία περίπτωση δεν θα συµφωνήσει σε ένα πισωγύρισµα της Ευρώπης που θα ανατρέπει το κοινοτικό κεκτηµένο», διαβεβαιώνει ο Χρ.Παπουτσής, ενώ κύκλοι του υπουργείου συγκρίνουν πιθανές αλλαγές στη Σένγκεν µε πολιτικές αποφάσεις ισοδύναµες µε την κατάργηση του ευρώ! Στο κρίσιµο Συµβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. την επόµενη Πέ µπτη η ελληνική θέση θα είναι η συµφωνία της µε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι πρέπει να ενισχυθούν οι συνοριακοί έλεγχοι, αλλά θα θέσει εκ νέου το αίτηµα για την κατάργηση του ∆ουβλίνου ΙΙ και την ανάγκη να αναλάβει η Frontex τον ρόλο της επαναπροώθησης των παράνοµων µεταναστών στις πατρίδες τους. «Η αντιµετώπιση των παράνοµων µεταναστευτικών ροών είναι µία ευρωπαϊκή υπόθεση και η Συνθήκη Σένγκεν θα πρέπει να εφαρµόζεται µε ενισχυµένους µηχανισµούς αξιολόγησης και αυτό να αποτελεί την εγγύηση για την ελεύθερη διακίνηση των ευρωπαίων πολιτών και τη δηµιουργία ενός χώρου ασφαλείας για τους λαούς της Ευρώπης», επισηµαίνει ο κ. Παπουτσής.

Σάντουιτς με πολλές θερμίδες .

Egg Sandwich  Killer Calories  awesome 2
Egg Sandwich  Killer Calories  awesome 2
Egg Sandwich  Killer Calories  awesome 2
Egg Sandwich  Killer Calories  awesome 2
Egg Sandwich  Killer Calories  awesome 2
Egg Sandwich  Killer Calories  awesome 2
Egg Sandwich  Killer Calories  awesome 2

Καρδιά και Γυναίκα τι γνωρίζουμε γι"αυτή τη "σχέση"?Της 'ΓΥΝΑΊΚΑΣ Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΒΥΣΣΟΣ"λέει ενα λαικό άσμα ,ας δούμε όμως το θέμα και απο την επιστημονική του πλευρά που είναι πολύ σημαντική..
Η Καρδι-Αγγειακή Νόσος (ΚΑΝ) αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Επικρατεί όμως, ακόμη η λανθασμένη αντίληψη ότι επηρεάζει κυρίως άντρες μέσης ηλικίας. Η αλήθεια είναι ότι :


Ένα μεγάλο μέρος της διατροφής η οποία μειώνει την χοληστερίνη συνίσταται στις έξυπνες επιλογές που κάνουμε μεταξύ των απλών καθημερινών τροφών. Παρόλα αυτά, οι έρευνες έχουν δείξει ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μειώσει κανείς την LDL- χοληστερίνη του μέσω της διατροφής είναι να συμπεριλάβει στο διαιτολόγιό του φυτικές στερόλες - τα όπλα που μας έδωσε η ίδια η φύση για να πολεμήσουμε την χοληστερίνη.

Τι άλλο μπορώ να κάνω;
Η σωστή διατροφή για την καρδιά πρέπει να συνδυάζεται με τον αντίστοιχο τρόπο ζωής
·Υιοθετήστε υγιεινή διατροφή και τρόπο ζωής
·Διατηρήστε ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος
Απολαύστε το αλκοόλ σε λογικές ποσότητες
·Αποφύγετε το κάπνισμα
·Προβλέψτε τουλάχιστον 30 λεπτά για ήπια άσκηση στο καθημερινό σας πρόγραμμα, ακόμη και για κάτι απλό όπως το να περπατήσετε από το σπίτι στη δουλειά
·Προσπαθείτε να ελέγχετε το άγχος και, ακόμη πιο σημαντικό, βρείτε χρόνο να χαλαρώνετε.
Εφαρμόστε τις παραπάνω μικρές αλλαγές , εύκολες αλλαγές και απολαύστε κάθε περίοδο της ζωής σας. Και χαρείτε ανέμελη και πιο σίγουρη όλα όσα μπορείτε να κάνετε επειδή είστε γυναίκα.

Επειδή είστε μια ενημερωμένη γυναίκα.
 
Η Δήμητρα Ξενάκη είναι διδάκτωρ Δομικής Χημείας Τροφίμων, διευθύντρια Τμήματος Διατροφής & Επιστημονικής Επικοινωνίας της ΕΛΑΪΣ-Unilever Eλλάδος
·Η ΚΑΝ επηρεάζει εξ’ ίσου άντρες και γυναίκες μέσης ηλικίας
- Περισσότερες είναι οι γυναίκες, που πεθαίνουν από καρδιά και εγκεφαλικά σε σύγκριση με τις πέντε επόμενες αιτίες θανάτου μαζί [συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού]
- Παγκοσμίως, οι γυναίκες έχουν εννέα φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από ΚΑΝ απ’ ότι από καρκίνο του μαστού.
- Οι γυναίκες αναπτύσσουν παράγοντες κινδύνου εμφάνισης ΚΑΝ κατά μέσο όρο δέκα χρόνια αργότερα από τους άντρες, κυρίως λόγω των ορμονικών αλλαγών που συνδέονται με την εμμηνόπαυση.

* Η γυναικεία ορμονική δραστηριότητα προστατεύει τις γυναίκες τα χρόνια της γονιμότητας, αλλά καθώς σβήνει σταδιακά μετά την εμμηνόπαυση, οι γυναίκες με παράγοντες κινδύνου που δεν έχουν αντιμετωπισθεί είναι εκτεθειμένες σε καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικά.
Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσιολογική χρονική περίοδος, αλλά προκαλεί προοδευτική αύξηση της χοληστερόλης η οποία αυξάνει τον κίνδυνο ΚΑΝ.

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, παρατηρείται αλλαγή στην κατανομή και αποθήκευση του λίπους στις γυναίκες, από το κάτω («σχήμα αχλαδιού») στο άνω μέρος του σώματος («σχήμα μήλου») γύρω από τα εσωτερικά όργανα της κοιλιακής χώρας.
·Αυτή η αλλαγή είναι χαρακτηριστική του μεταβολικού συνδρόμου, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο ΚΑΝ.
·Εμφανίζεται προοδευτικά ανώμαλο λιπιδαιμικό προφίλ εμφανίζεται , οδηγώντας σε σταδιακή αύξηση
της....
ολικής χοληστερόλης, αύξηση της LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, και μείωση της HDL χοληστερόλης.
·Ο συνδυασμός αυτών των αλλαγών στα επίπεδα λιπιδίων αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ΚΑΝ για τις γυναίκες, ο οποίος εκτιμάται ότι τετραπλασιάζεται κατά τη διάρκεια των δέκα ετών μετά την εμμηνόπαυση.
Είναι οι γυναίκες ενημερωμένες για όλα αυτά?

Ατυχώς όχι… 3 στις 4 γυναίκες ηλικίας 45-65 ετών δεν γνωρίζουν ότι η αυξημένη χοληστερίνη συνδέεται με την εμμηνόπαυση.

Μάλιστα, σε πρόσφατη έρευνα* μεταξύ σχεδόν 1000 γυναικών ανά την Ευρώπη, μόνον 23% ανέφεραν την καρδιακή νόσο ως θέμα που τους προκαλεί ανησυχία και ακόμη λιγότερες (10%), ανέφεραν απλώς την χοληστερίνη. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος καρδιακής νόσου στις γυναίκες τετραπλασιάζεται τα δέκα πρώτα χρόνια μετά την εμμηνόπαυση.
*Πηγή: Taylor Nelson Sofres (ΤΝS). Έρευνα στάσεων σχετικά με την εμμηνόπαυση και την χοληστερίνη. Αύγουστος 2007.

Οι γυναίκες πρέπει να ενημερωθούν ισότιμα για την υγεία τους με τους άνδρες και για την Καρδιαγγειακή υγεία τους
Σε αντίθεση με πολλά άλλα συμπτώματα που εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, η αυξημένη χοληστερίνη είναι κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε! Και για καλή αρχή, την επόμενη φορά που θα πάμε να δούμε τον γιατρό μας, ας του ζητήσουμε να μας κάνει εξέταση χοληστερίνης.
Η διατροφή και ο τρόπος ζωής επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα επίπεδα χοληστερίνης. Πρόκειται για παράγοντες που ελέγχουμε, γι' αυτό άλλωστε και λέμε ότι είναι στο χέρι μας να ελέγξουμε τα επίπεδα χοληστερίνης μας!

Κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης, πέρα από το ασβέστιο το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών, οι γυναίκες πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με την καρδιαγγειακή τους υγεία και ιδιαίτερα με τον τύπο των λιπαρών που καταναλώνουν. Αυτό, διότι τα λιπαρά συνδέονται στενά με τα επίπεδα χοληστερίνης –ορισμένα λιπαρά αυξάνουν την χοληστερίνη, ενώ αντίθετα άλλα έχουν την ιδιότητα να τα μειώνουν. Υπάρχουν επίσης και άλλες ουσίες που παίρνουμε από τη διατροφή μας, όπως οι φυτικές στερόλες, που μπορούν να μειώσουν δραστικά τα επίπεδα της χοληστερίνης, δεδομένου ότι διευκολύνουν την απομάκρυνσή της από το σώμα.
• Αν έχετε αυξημένη χοληστερίνη να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε φυτικές στερόλες οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν δραστικά τα επίπεδα της LDL «κακής» χοληστερίνης

• Χρησιμοποιήστε ένα υγιεινό για την καρδιά φυτικό προϊόν επάλειψης, πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά και υγιεινά έλαια, αντί για βούτυρο αγελάδας
• Περιορίστε την πρόσληψη πλήρων σε λιπαρά γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως το τυρί και το γάλα, επιλέγοντας γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, όπως το αποβουτυρωμένο γάλα ή τα υποκατάστατα σόγιας (είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να προσλαμβάνουμε ασβέστιο)
• Τρώτε λιπαρά ψάρια τα οποία είναι πλούσια σε Ωμέγα 3 λιπαρά που κάνουν καλό στην καρδιά, όπως το σκουμπρί και ο σολομός
• Αυξήστε την πρόσληψη διαλυτών ινών
• Μαγειρεύετε με φυτικά έλαια, όπως το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, αντί να χρησιμοποιείτε ζωικά λιπαρά όπως βούτυρο αγελάδας .
Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/05/blog-post_06.html#ixzz1LZ4PFjgX

Φράουλες,


Τις φράουλες τις συνοδεύει πάντα ένας μύθος, από το "Φράουλες και αίμα" του '70 μέχρι το στερεότυπο "φράουλες με σαντιγί" ως συνοδευτικό της σαμπάνιας και το τρομολαγνικό "μην τρώτε τις μεγάλες φράουλες, είναι μέσα στις
ορμόνες".
Επειδή υπό κανονικές συνθήκες σκάνε μύτη στην αγορά σε μια εποχή που έχουμε κουραστεί από τα χειμωνιάτικα φρούτα (μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια) και ταυτόχρονα δεν έχουν εμφανιστεί τα καλοκαιρινά, αλλά και επειδή κρατάνε για λίγο, είναι ιδιαίτερα ελκυστικές.
Όμως, πρέπει να ξέρουμε να τις διαλέγουμε.
Κατ αρχάς, όλες οι φράουλες που θα βρούμε στην αγορά είναι καρπός υβριδίων - υπάρχουν άπειρα.
Αν θέλετε άγριες φράουλες, πρέπει να τις μαζέψετε οι ίδιοι από το Βέρμιο ή κάποιο άλλο βουνό της Ελλάδας.
Ευτυχώς, ωστόσο, τα υβρίδια των τελευταίων χρόνων, εκτός από "βολικά" για την αγορά, δηλαδή μεγάλοι καρποί, αντοχή στις ασθένειες και τις...μετακινήσεις, έχουν κι άλλα, περισσότερο φιλικά σ εμάς χαρακτηριστικά.
Δηλαδή, άρωμα και γεύση.
Το καλύτερο είναι να κάνετε υπομονή και να μην αγοράζετε φράουλες πριν από τις αρχές Απριλίου.
Μην τρομάζετε.
Είπαμε, κάθε πράγμα στον καιρό του.
Το χειμώνα, η χαμηλή ηλιοφάνεια, σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία, κάνει το φυτό περισσότερο επιρρεπές στο βοτρύτη - κάτι σαν μούχλα - που για να νικηθεί, χρειάζεται ψεκασμούς. Ιδανικά, οι καλύτερες φράουλες θα μπορούσαν να είναι αυτές που βγαίνουν το Μάιο και καλλιεργούνται υπαίθρια, αλλά πού να τις βρείτε;
Να προτιμάτε τους μικρούς ή μεσαίους καρπούς.
Οι πρώτοι καρποί που βγαίνουν από ένα φυτό είναι μεγάλοι, αλλά συχνά είναι κούφιοι και άνοστοι. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα να είναι αποτέλεσμα αυξημένης λίπανσης.
Ακόμη, διαλέξτε όσους έχουν έντονο πορφυρό χρώμα.
Οι φράουλες δεν ωριμάζουν - όπως, για παράδειγμα, οι ντομάτες - μετά τη συγκομιδή.
Διαλέγοντας λοιπόν κόκκινες φράουλες, εξασφαλίζετε ότι θα είναι πιο γλυκές.
Κι αν το αντέχετε οικονομικά, προτιμήστε τις βιολογικές, που έκαναν την εμφάνισή τους στις βιολογικές λαϊκές, στα τρία ευρώ μισό κιλό.

Δάφνη Καραπιπέρη"ΈΚΛΕΙΣΕ" η ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ, αρχίζουν οι κινητοποιήσεις,


Κλείσιμο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, αναστολή των πρωταθλημάτων και έναρξη των
κινητοποιήσεων ολόκληρου του παραολυμπιακού κινήματος, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 12 Μαΐου με συγκέντρωση στις 09:00 στο Υπουργείο Υγείας, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του ΔΣ της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ (4/5).

Η διοίκηση της ομοσπονδίας διαμαρτύρεται για τη μη χρηματοδότησή της (δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ μέσα στο 2011, τη στιγμή που οι αθλητικές ομοσπονδίες αναμένουν την τέταρτη δόση) αλλά και για την απαξίωση ολόκληρου του αθλητικού παραολυμπιακού οικοδομήματος από το αρμόδιο υπουργείο.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ προς τον Υπουργείο Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, με κοινοποίηση στον Υφυπουργό, Χρήστο Αηδόνη και τον ειδικό γραμματέα του Υπουργείου, Κώστα Παταβούκα, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα κινδυνεύει με αποκλεισμό από την IPC (Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή) από τη στιγμή που δεν θα έχει εκπροσώπηση στα μεγάλα αθλητικά ραντεβού που υπάρχουν τους προσεχείς μήνες, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βερολίνου».

«Η λειτουργία της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ είναι αδύνατη. Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε καν για τη μισθοδοσία Μαΐου του τακτικού προσωπικού. Δεν υπάρχουν χρήματα για την αμοιβή κανενός από τους συνεργάτες της Ομοσπονδίας. Τα τηλέφωνα έχουν ήδη κοπεί και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα λειτουργικά μας έξοδα.

Δεν υπάρχουν χρήματα για να πραγματοποιήσουμε καμία διοργάνωση. Αναγκαζόμαστε λοιπόν να προβούμε σε αναστολή της διεξαγωγής των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και των Εθνικών αποστολών σε Διεθνείς διοργανώσεις που αποτελούν κριτήριο πρόκρισης για το Λονδίνο 2012 με κίνδυνο να βρεθούμε τελικά εκτός των Παραολυμπιακών Αγώνων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή της ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ.

Και καταλήγει: «Καταλαβαίνουμε τη σπουδαιότητα των ζητημάτων που απασχολούν το χώρο της υγείας, τώρα όμως ήρθε η στιγμή να ασχοληθείτε και με το δικό μας χώρο. Ελπίζουμε η εμπιστοσύνη που σας έχουμε δείξει να εκτιμηθεί από πλευράς σας και να έχουμε την δέουσα αντιμετώπιση.

Πιστεύουμε ότι έχετε τη δυνατότητα να μας βγάλετε από το αδιέξοδο που βρισκόμαστε και να δώσετε μία λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη ροή της χρηματοδότησης της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ».


Υγείας...


Αλεξάντερ Μακουίν: Άγρια Ομορφιά,

Ομώνυμη έκθεση στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Ν.Υόρκης στη μνήμη του


Η εγκυμονούσα Κέιτ Χάτσον, η ηθοποιός-μοντέλο Ιμάν και η Μαντόνα προτίμησαν δημιουργίες της Stella McCartney, η Τζέσικα Άλμπα επέλεξε φόρεμα Ralph Lauren, ενώ η Τζένιφερ Λόπεζ φόρεσε μία φούξια δημιουργία του οίκου Gucci

Η Πενέλοπε Κρουζ, η Τέιλορ Σουίφτ με δημιουργία J. Mendel, ο Άμις Μπόουλς (υπεύθυνος των ευρωπαϊκών εκδόσεων της Vogue), η Σάλμα Χάγιεκ και η Λούσι Λιου

Ο Ντόναλντ Τράμπ με την σύζυγό του, η Γιόκο Όνο με τον Καρλ Λάγκερφελντ και η Ζιζέλ -με κατακόκκινη τουαλέτα Alexander McQueen- με τον σύζυγό της Τομ Μπρέιντι

Το μοντέλο Μιράντα Κερ με τον σύζυγό της Ορλάντο Μπλουμ, ο Πολ Μακάρτνεϊ με την Νάνσι Σαβέλ και ο Καρλ Λάγκερφελντ με την ηθοποιό Μπλέικ Λάιβλι, η οποία προτίμησε δημιουργία Chanel Couture

Σχεδιαστής Ζακ Πόσεν με την Κριστίνα Ρίτσι που φοράει δημιουργία του πρώτου, ο Μικ Τζάγκερ με την σχεδιάστρια Λόρεν Σκοτ και η Νταϊάν Κρούγκερ -με δημιουργία Jason Wu- με τον ηθοποιό Τζοσουά Τζάκσον

Η σχεδιάστρια Σάρα Μπάρτον που βρίσκεται πλέον πίσω από τον οίκο Alexander McQueen, η Μίλα Γιόβοβιτς,τα μοντέλα Μπρούκλιν Ντέκερ -με ροζ φόρεμα Michael Kors- και Λίλι Κόουλ και η Ναόμι φυσικά με δημιουργία Alexander McQueen από τη συλλογή Χειμώνας 2011

Το ζευγάρι Πίτερ Σάρσγκαρντ και Μάγκι Γκίλενχαλ, ο σχεδιαστής Τόμι Χίλφιγκερ με την σύζυγό του Ντι Οκλίπο και ο τραγουδιστής Τζον Λέτζεντ με την σύντροφό του Κριστίν Τέιγκεν

Ο ηθοποιός Τζος Ντουχάμελ με την Φέργκι, η σχεδιάστρια Νταϊάν Βον Φίστενμπεργκ με τον σύζυγό της Μπάρι Ντίλερ, ο Τζέι Ζ με την σύζυγό του Μπιγιονσέ -με τουαλέτα Emilio Pucci- και οι σχεδιαστές Ντόνα Κάραν και Κάλβιν Κλάιν

Η Γκουίνεθ Πάλτροου με φόρεμα Stella McCartney, η Άννα Γουίντουρ με δημιουργία Chanel Couture, η τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς, η Έιμι Άνταμς και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η οποία τίμησε τον αγαπημένο της φίλο φορώντας μία από τις δημιουργίες του

Οι ηθοποιοί Κρίστεν Ντανστ -με φλόραλ Chanel-, Ζόε Σαλντάνα -με στράπλες Calvin Klein-, Ντέμι Μουρ -με μαύρο φόρεμα Prabal Gurung και καπέλο του Φίλιπ Τρέισι-, η σχεδιάστρια Βέρα Γουάνγκ και η Ριάνα με εντυπωσιακή δαντελένια τουαλέτα Stella McCartney

Οι ηθοποιοί Ντακότα Φάνινγκ με φόρεμα Valentino, Τζένιφερ Χάτσον με δημιουργία της Vera Wang και Άσλεϊ Γκριν με τουαλέτα Donna Karan, στους τόνους του μπεζ

Η παρουσιάστρια Λάρα Σπένσερ, οι ηθοποιοί Κρίστεν Στιούαρτ και Ρενέ Ζελβέγκερ, το μοντέλο Ρόζι Χαντιγκτον και η Λιβ Τάιλερ

Η δημιουργικότητα του Αλεξάντερ Μακουίν γιορτάζεται φέτος στο Costume Institute στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Το ετήσιο Met Gala 2011 που έγινε την Δευτέρα 2 Μαΐου το βράδυ ήταν προς τιμήν του Βρετανού σχεδιαστή και εγκαινίασε την έκθεση «Alexander McQueen: Savage Beauty» (Αλεξάντερ Μακουίν: Άγρια Ομορφιά) η οποία θα ανοίξει για το κοινό στις 4 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου 2011.

«Αυτή η έκθεση αποτελεί συνέχεια της παράδοσης του μουσείου να τιμά δημιουργούς που άλλαξαν την ιστορία και την κουλτούρα μας δημιουργώντας νέες προοπτικές» δήλωσε ο Τόμας Κάμπελ, διευθυντής του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης.

Ρομαντισμός, avant garde, σκοτεινό, φαντασία, τόλμη, ομορφιά είναι μερικές από τις λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τον σπουδαίο σχεδιαστή Αλεξάντερ Μακουίν. Οι ίδιες αυτές λέξεις αποτελούν μερικά από τα θέματα της έκθεσης «Alexander McQueen: Savage Beauty» με περισσότερες από εκατό δημιουργίες του, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους πολλά αστέρια της μουσικής, του κινηματογράφου, αλλά και διασημότητες από τον χώρο των μίντια.

«Μου λείπει τρομερά» δήλωσε η Μαντόνα κατά την άφιξή της στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης. «Όχι μόνο ως άνθρωπος αλλά και ως σχεδιαστής. Νομίζω ότι ο χώρος της μόδας είναι λίγο βαρετός χωρίς αυτόν. Λάτρευα την πανκ-ροκ στάση του. Θεωρώ ότι τα σχέδιά του είναι ευφυέστατα όπως και ο ίδιος και θέλω να πιστεύω ότι όπου κι αν βρίσκεται τώρα θα περνάει καλά όπως έκανε πάντα».

Όπως είναι φυσικό οι περισσότεροι σταρ που βρέθηκαν στο Met Gala 2011 τίμησαν την μνήμη του σχεδιαστή φορώντας τις εντυπωσιακές δημιουργίες του. Το μοντέλο Κάρεν Έλσον εμφανίστηκε με ένα φόρεμα, με το οποίο είχε περπατήσει στην πασαρέλα πριν μια δεκαετία. «Δεν το έχω φορέσει από τότε δήλωσε στην ιστοσελίδα «The Huffington Post». Πιθανότατα είναι η τελευταία φορά που φοράω. Είναι πραγματικά ένα πολύ ιδιαίτερο φόρεμα» πρόσθεσε.

Η διευθύντρια της Vogue Ιαπωνίας, Άννα Ντέλο Ρουσσό προτίμησε μια πιο πρόσφατη δημιουργία του οίκου με την υπογραφή της Σάρα Μπάρτον –της γυναίκας που πήρε τα ινία μετά τον θάνατο του Μακουίν: ένα σμόκιν το οποίο συνδύασε με ένα περίτεχνο καπέλο που θύμιζε αυγό. «Επειδή είχαμε Πάσχα την προηγούμενη εβδομάδα ήθελα να έχω μια τέτοια αναφορά φορεμένη στο κεφάλι μου» δήλωσε με χιούμορ.

Ο μουσικός Τζον Λέτζεντ ήταν ο μοναδικός ίσως άντρας που φόρεσε δημιουργία του σχεδιαστή και όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε γελώντας: «Αισθάνομαι υπέροχα. Φαίνεται πως έχω πολύ καλές διασυνδέσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τo Costume Institute στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης φιλοξενεί μια τεράστια συλλογή με περισσότερα από 35.000 κοστούμια και αξεσουάρ από κάθε γωνιά του κόσμου και από κάθε δεκαετία.

Κάθε Μάιο το ετήσιο Gala Benefit εγκαινιάζει την έκθεση της άνοιξης. Με την διευθύντρια της αμερικάνικης vogue Άννα Γουίντουρ να συν-προεδρεύει από το 1995 είναι από τις πιο επιτυχημένες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που συγκεντρώνει πλήθος προσωπικοτήτων από τον χώρο της μόδας, της μουσικής, τον κινηματογράφο αλλά και τον επιχειρηματικό χώρο.

Το συγκεκριμένο γκαλά είναι πνευματικό παιδί της πρωτοπόρου στο χώρο της μόδας Ελεονόρ Λάμπερτ –αρθογράφος που καθιέρωσε για πρώτη φορά την εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου-, ενώ από την θέση της συν-προέδρου έχουν περάσει οι Ζακλίν Κένεντι Ωνάση (1977-1978), Νικόλ Κίντμαν (2003, 2005) και Όπρα Γουίνφρεϊ (2010).

Αναδημοσιευση Απο Βημα

Greecelands

To πιάνο... αλλιώς!

Με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορεί, άραγε, κανείς να παίξει πιάνο; Με αφετηρία σχετικά ερωτήματα η πιανίστρια Λορέντα Ράμου εγκαινιάζει το πειραματικό Pianoscapes project

Αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους παρουσίασης του πιανιστικού ρεσιτάλ

Με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορεί, άραγε, κανείς να παίξει πιάνο; Κατά πόσο μπορεί να διαφοροποιηθεί το «παραδοσιακό» πιανιστικό ρεσιτάλ; Τί ρόλο μπορεί να παίξει η σύγχρονη τεχνολογία και πώς μπορεί να συνυπάρξει ο πιανίστας με άλλους καλλιτέχνες;

Με αφετηρία τα παραπάνω ερωτήματα, η πιανίστρια Λορέντα Ράμου εγκαινιάζει το πειραματικό Pianoscapes project: πρόκειται για μια σειρά συναυλιών που επιμελείται η ίδια στον χώρο πολιτισμού About (Μιαούλη 18, Ψυρρή) και κάθε φορά συμμετέχουν διαφορετικοί καλλιτέχνες. Στην πρώτη παρουσίαση (8&9 Μαϊου, στις 20.30), πέρα από την Λορέντα Ράμου συμμετέχουν ο Γιώργος Κουμεντάκης (σύνθεση), ο Πέτρος Τουλούδης (σκηνογραφία - performance) και ο Τιμ Γουόρντ (soundscapes).

«Προσωπικά είχα την ανάγκη να δουλέψω επάνω σε άλλους τρόπους προσέγγισης του πιανιστικού ρεσιτάλ» εξηγεί η Λορέντα Ράμου. «Οι συναυλίες αυτές θα εξακολουθήσουν και του χρόνου και μέσα από τους διαφορετικούς προσκεκλημένους επιχειρώ να εξερευνήσω διαφορετικούς, απροσδόκητους, ηχητικούς συνδυασμούς. Το υλικό αυτό σκέφτομαι ν΄αποτελέσει τη "βάση" για μεγαλύτερες και πιο ενιαίες παραστάσεις... Στο μεταξύ το κοινό παρακολουθεί την διαδρομή, αφού ο, τι παρουσιάζουμε δεν είναι "τετελεσμένο" έργο αλλά μια εξερεύνηση με κοινό παρονομαστή το πιάνο».

Κινδυνεύει με λουκέτο το Θεατρικό Μουσείο,

Τα «Καμαρίνια» των ηθοποιών αποτελούν βασικό πόλο έλξης των επισκεπτών

Τα χρέη του προς το ΙΚΑ ξεπερνούν τις 160.000 ευρώ - 4 μήνες οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι

Μουσείο ή Νοσοκομείο; «Για να κρατήσω ανοιχτό ένα μουσείο πρέπει να κλείσω ένα νοσοκομείο...», ήταν η απάντηση - δίλημμα από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού προς τον πρόεδρο του Θεατρικού Μουσείου Κώστα Γεωργουσόπουλο, σχετικά με το ζήτημα του μουσείου. Ολοι κρούουν πια τον (τελευταίο;) κώδωνα κινδύνου, καθώς ο κίνδυνος του λουκέτου είναι περισσότερο ορατός από ποτέ. Με χρέη προς το ΙΚΑ της τάξεως των 160.000 ευρώ, με 12 ενοίκια απλήρωτα και εδώ και τέσσερις μήνες απλήρωτους τους 15 εργαζόμενους το Μουσείο βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση του. Από την άλλη, περισσότεροι από 900 είναι εκείνοι που έχουν υπογράψει για να συμβάλουν στην αναζήτηση λύσης... Αν κλείσει, επιστρέφει στην Εταιρεία Θεατρικών Συγγραφέων, στην οποία ανήκει, αλλά το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Το Θεατρικό Μουσείο που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, σε έναν χώρο 800 τ.μ. φιλοξενεί τα «Καμαρίνια» των ηθοποιών, αλλά, κυρίως, πλούσιο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό από τα μέσα του 19ου αιώνα ως τις μέρες μας: Θεατρικά προγράμματα και φωτογραφίες, δημοσιεύματα στον Τύπο, ηχογραφημένες ραδιοφωνικές θεατρικές εκπομπές, ηχητικό υλικό από τη μουσική επένδυση παραστάσεων, μαγνητοσκοπημένες θεατρικές εκπομπές, κινηματογραφικό αρχείο του Αριστείδη Καρύδη - Fuchs καθώς και μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις από το 1984. Το Μουσείο και η Θεατρική Βιβλιοθήκη (επί της οδού Καραμανλάκη 7, στα Πατήσια) αποτελούν πηγή για την πανεπιστημιακή έρευνα ενώ, μέχρι πρόσφατα, περισσότεροι από εκατό χιλιάδες μαθητές το επισκέπτονταν καθημερινά.

Το εσωτερικό του υπολογιστή,Το εσωτερικό του υπολογιστή μοιάζει άβατο που αναγκάζει τους περισσότερους να το αποφεύγουν με οποιοδήποτε κόστος, ακόμη κι αν η αντικατάσταση εξαρτημάτων του υπολογιστή είναι τόσο εύκολη που, με τη σωστή καθοδήγηση, μπορούν να αντεπεξέλθουν ακόμη και αυτοί που φοβούνται την τεχνολογία.

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory