Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011

...Victoria Woodhool η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία της Αμερικής..

Σύμφωνα με τους ιστορικούς η Βικτώρια Woodhool ήταν μια γυναίκα 100 χρόνια μπροστά για την εποχή της
Όταν η Αμερικανίδα σουφραζέτα έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας της οι γυναίκες δεν είχαν καν αποκτήσει δικαίωμα ψήφου.
Το 1872, μισό αιώνα περίπου προτού οι γυναίκες αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στις ΗΠΑ, μια γυναίκα -από τις διασημότερες της εποχής τηςκαι σύμφωνα με τους ιστορικούς 100 χρόνια μπροστά για την εποχή της  και ας μην χτυπάει το όνομά της κανένα καμπανάκι αναμνήσεων σήμερα- έθετε υποψηφιότητα για την προεδρία.
Την σπουδαία σουφραζέτα είχε προτείνει για το αξίωμα...
 το Equal Rights Party (Κόμμα Ίσων Δικαιωμάτων) το οποίο ήταν τόσο προοδευτικό ώστε ως εναλλακτική λύση να έχει προσφέρει τον αφροαμερικανό Frederick Douglass (υπολογίστε πόσα χρόνια προτού τη θέση κερδίσει ο Obama το 2008).


Η Victoria Woodhull, μια από τις διασημότερες γυναίκες της εποχής της, έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της Αμερικής. Όπως φαντάζεστε η επαναστατικότητα της Woodhull δεν ενθουσίασε τους σύγχρονούς της οι οποίοι την έλουσαν με κάθε πιθανό και απίθανο χαρακτηρισμό συνώνυμο της απρέπειας και την κατηγόρησαν -ψευδόμενοι- για κάθε αξιόμεμπτη πράξη από μοιχεία μέχρι πορνεία.
Η Woddhull αποφάσισε να απαντήσει στη λάσπη τους δημοσιεύοντας στην εφημερίδα της την ιστορία της σχέσης ενός Αιδεσιμότατου. Δυστυχώς το άρθρο αυτό θεωρήθηκε άσεμνο σύμφωνα με τους νόμους της εποχής και η εκδότρια και υποψήφια πρόεδρος βρέθηκε στη φυλακή την ημέρα των εκλογών. Αν και αθωώθηκε εν τέλει χρειάστηκε να ξοδέψει όλη της την περιουσία σε δικαστικά έξοδα, πτώχευσε και δεν κατέβηκε ξανά υποψήφια.
Πέθανε στις 9 Ιούνη του 1927 στην Αγγλία χήρα ενος βρεττανου τραπεζίτη.

Την τέχνη να ρίχνουν λάσπη στους εκάστοτε υποψηφίους αντιπάλους οι αμερικάνοι την ηξεραν απο παλιά και πολύ καλά μάλιστα..

Σουφραζέτα =φεμινίστρια , γυναίκα που μαχόταν για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών.


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/05/blog-post_10.html#ixzz1MGJjRroP
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory