Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

H Πανσέληνος επηρεάζει την ανθρώπινη συμπεριφορά!

Ιατρική ομάδα ψυχιάτρων και άλλων επιστημόνων μεγάλου νοσοκομείου, ασχολήθηκαν με την ανθρώπινη συμπεριφορά, των ατόμων με ψυχικές ασθένειες κατά τη διάρκεια των ημερολογιακών κύκλων της πανσελήνου.

Για ένα ολόκληρο χρόνο, από τον Αύγουστο του 2008 έως τον Ιούλιο του 2009, η ομάδα των επιστημόνων παρακολούθησε συστηματικά τη συμπεριφορά 91 ασθενών με ψυχικές διαταραχές.

Μετά την ανάλυση των στοιχείων, τα οποία σύγκριναν με λίστες περιστατικών της αστυνομίας, των Πρώτων Βοηθειών, νοσοκομείων κ.ά., στα πρώτα συμπεράσματα που κατέληξαν είναι ότι όντως, η πανσέληνος επηρεάζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Μεταξύ άλλων, διαπίστωσαν ότι τις βραδιές με πανσέληνο σημειώνεται αύξηση του αριθμού των τροχαίων, των επιθέσεων και άλλων βίαιων επεισοδίων, ενώ παρουσιάζεται αύξηση και του αριθμού των ατόμων που υφίστανται ψυχικές διαταραχές, εκνευρισμό, αϋπνία και λοιπά.

Από τους 91 ψυχικά ασθενείς που παρακολούθησαν επισταμένα για δώδεκα μήνες, διαπίστωσαν ότι ο αριθμός αυτών που υφίσταται ψυχολογικές κρίσεις με έντονες βίαιες τάσεις, τις βραδιές με πανσέληνο, είναι διπλάσιος από ότι τις άλλες.

Μάλιστα, ορισμένους ασθενείς τους ακινητοποιούσαν στα κρεβάτια τους, προκειμένου να μην επιτεθούν στο προσωπικό του νοσοκομείου ή προβούν σε αυτοτραυματισμούς.

Τα πρώτα συμπεράσματα της σχετικής έρευνας δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο γνωστό ιατρικό περιοδικό «The Medical Journal of Australia».

Το όλο θέμα παραμένει ιατρικά και επιστημονικά ανεξήγητο και αινιγματικό, όπως ακριβώς και στη μυθολογία που οι άνθρωποι αντιμετώπισαν το πρόβλημα με «μαγικές» συνταγές και ξόρκια.

Ορισμένοι γιατροί τείνουν να πιστέψουν ότι ενδεχομένως, η εξήγηση να έχει να κάνει με το γεγονός ότι το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό και η πανσέληνος επηρεάζει το νερό του σώματος, όπως επηρεάζει και τις παλίρροιες, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται κάποια πίεση στους νευρώνες του εγκεφάλου.

Μετωπική σύγκρουση .

Παυσίπονο τα ...σταυρωμένα χέρια


Το σταύρωμα των χεριών μετά από τραυματισμό τους περιορίζει σημαντικά τον πόνο, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη. Όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Pain», οι ειδικοί του University College του Λονδίνου ανακάλυψαν πως η συγκεκριμένη θέση των χεριών αποπροσανατολίζει ...τον εγκέφαλο, ώστε να μην μπορεί να προσδιορίσει από ποια πλευρά του σώματος προέρχεται ο πόνος. Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα την περιορισμένη αντίληψη της έντασης του πόνου.
Πείραμα με σταυρωμένα τα χέρια

Στην ενδιαφέρουσα μελέτη, έλαβαν μέρος 20 εθελοντές στα χέρια των οποίων οι ειδικοί με τη βοήθεια λέιζερ προκάλεσαν πόνο παρόμοιο με το τσίμπημα μιας καρφίτσας.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος μέσω ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (EEG) καταγραφόταν η ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου, ενώ αμέσως μετά τη λήξη του οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν την ένταση του πόνου που ένιωσαν.

Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι η αντίληψη του πόνου ήταν περιορισμένη σε όσους είχαν τα χέρια τους σταυρωμένα στον κορμό τους ενόσω δέχονταν τα τσιμπήματα του λέιζερ.

Όπως συμβουλεύουν οι επιστήμονες, την επόμενη φορά που θα χτυπήσουμε στα άνω άκρα καλό θα ήταν να καθίσουμε με .σταυρωμένα χέρια! Ενδεχομένως κάτι τέτοιο θα μπορούσε μελλοντικά να οδηγήσει στην ανάπτυξη παυσίπονων θεραπειών που να βασίζονται στη ...σύγχυση του εγκεφάλου.

Στην παρούσα φάση μάλιστα, οι Βρετανοί σε συνεργασία με αυστραλούς ερευνητές, δοκιμάζουν την ενδιαφέρουσα θεωρία σε ασθενείς που ταλαιπωρούνται από χρόνιο πόνο

Τι έσωσαν οι άνθρωποι απο τα σπίτια τους όταν καίγονταν .

What People Save From A Burning House   awesome 2
What People Save From A Burning House   awesome 2
What People Save From A Burning House   awesome 2
What People Save From A Burning House   awesome 2
What People Save From A Burning House   awesome 2
What People Save From A Burning House   awesome 2

Στα Σκόπια ακόμα και για… κούρεμα

Χιλιάδες Έλληνες, κυρίως της Βορείου Ελλάδος, επιλέγουν τα Σκόπια για τις αγορές τους αλλά και τη διασκέδασή τους αφού τους συμφέρει οικονομικά. Φαγητό, ποτό και κούρεμα μόνο με 10 ευρώ. Εκστρατεία ενημέρωσης για να περιοριστεί το φαινόμενο
KOUREMA Στα Σκόπια ακόμα και για... κούρεμα
Γύρω στα 1.200 με 1.700 άτομα (πατριώτες φυσικά όπως και οι άλλοι με την βενζίνη) μεταβαίνουν καθημερινά από την Ελλάδα στη γειτονική ΠΓΔΜ, μέσω του μεθοριακού σταθμού των Ευζώνων, ενώ τα Σαββατοκύριακα ο αριθμός τους είναι διπλάσιος σε σχέση με τις καθημερινές. Σύμφωνα, μάλιστα, με το διοικητή του σταθμού, Βάιο Μπιζιώτη, ο αριθμός των Ελλήνων που καθημερινά μεταβαίνουν τους θερινούς μήνες στα Σκόπια υπερβαίνει τις 3.000.
Είναι χαρακτηριστικό πως στην ΠΓΔΜ μεταβαίνουν Έλληνες για την παροχή διαφόρων ειδών υπηρεσιών – για παράδειγμα επίσκεψη σε ορθοδοντικό ή οφθαλμίατρο – αλλά και για αγορές τροφίμων, ποτών, ρουχισμού και υποδημάτων. Επιπλέον, διασχίζουν τη μεθόριο για διασκέδαση, στα καζίνο, τα μπαρ και τα κλαμπ της περιοχής.
Σύμφωνα με τον κ. Μπιζιώτη, εξάλλου, σε όσους περνούν καθημερινά τη μεθόριο συμπεριλαμβάνετα

Μόδα με τρίχες .

Το σώμα φωνάζει...αυτό που σωπαίνει το στόμα..!Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το τί είναι οι ασθένειες!

"Η ασθένεια είναι μια σύγκρουση μεταξύ της προσωπικότητας και της ψυχής. "Bach.

Πολλές φορές ...
Το κρυολόγημα "στάζει" όταν ο οργανισμός δεν κλαίει.
Ο πονόλαιμος «φράζει», όταν δεν μπορεί να επικοινωνήσει τις αγωνίες.
Το στομάχι καίει όταν ο θυμός δεν μπορεί να βγει.
Ο διαβήτης εισβάλει όταν η μοναξιά πονάει.
Το σώμα παχαίνει όταν η δυσαρέσκεια πιέζει.
Ο πονοκέφαλος καταθλίβει όταν αυξάνουν οι αμφιβολίες.
Η καρδιά χαλαρώνει όταν το νόημα της ζωής φαίνεται να τελειώνει.
Οι αλλεργίες συμβαίνουν όταν η τελειομανία είναι ανυπόφορη.
Τα νύχια σπάνε όταν απειλούνται οι άμυνες.
Το στήθος σφίγγει όταν η υπερηφάνεια σκλαβώνει.
Η πίεση αυξάνεται όταν ο φόβος φυλακίζει.
Οι νευρώσεις παραλύουν όταν το εσωτερικό παιδί τυραννάει.
Ο πυρετός θερμαίνει όταν οι άμυνες εκρήγνουν τα όρια της ανοσίας.
Τα γόνατα πονούν όταν η υπερηφάνεια σου δεν .
Ο καρκίνος σκοτώνει εάν δεν συγχωρείς ή / και έχεις κουραστεί να «ζεις».
Και οι σιωπηλοί σου πόνοι; Πώς μιλάνε στο σώμα σου;
Η ασθένεια δεν είναι κακό, θα σου πει ότι έχεις πάρει λάθος δρόμο.
Φαίνεται ωραίο να μοιραστούμε αυτό το μήνυμα:

Ο δρόμος προς την ευτυχία δεν είναι ευθύς.
Υπάρχουν καμπύλες που ονομάζονται ΛΑΘΗ, φανάρια που λέγονται ΦΙΛΟΙ, φώτα που ονομάζονται ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, και όλα γίνονται, αν έχεις: ένα ανταλλακτικό που ονομάζεται ΑΠΟΦΑΣΗ, μια ισχυρή μηχανή που ονομάζεται ΑΓΑΠΗ, μια καλή ασφάλιση που ονομάζεται ΠΙΣΤΗ, άφθονο καύσιμο που ονομάζεται ΥΠΟΜΟΝΗ, αλλά πάνω απ 'όλα έναν έμπειρο οδηγό που ονομάζεται ΘΕΟΣ.

Nelson Torres, Doctor στη Ψυχιατρική (UCV) και ειδικός σε ψυχο-νευρό-ανοσογλωσσική PNIL στη Βενεζουέλα 

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/05/blog-post_659.html#ixzz1N3dP8amZ

Oprah: Στο τελευταίο της show Tom Cruise, Madonna και...(video),


Δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει από την συγκίνηση,

η Oprah αμέσως μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της για τα δύο αποχαιρετιστήρια show που θα προβληθούν 23 και 24 Μαΐου, μία ημέρα πριν ολοκληρώσει την πορεία της εκπομπής της στις 25 του μήνα, μετά από 25  χρόνια συνεχούς παρουσίας της στην τηλεόραση! Δείτε τα αποσπάσματα!


Αναδημοσιευση Απο Αthensbars

Greecelands

Μηνύσεις και πόλεμος για τα στιγμιότυπα της ... Eurovision!


Μηνύσεις για τα πλάνα της EUROVISIΟΝ
Νομικά θα κινηθεί η ΕΡΤ κατά των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών που υπέκλεψαν τόσο στιγμιότυπα του τελικού του Champions League, του Final 4 αλλά και από τις μεταδόσεις της Eurovision. Η πρόταση των εργαζομένων έγινε αποδεκτή από τον διευθύνων σύμβουλο της ΕΡΤ, κ. Λάμπη Ταγματάρχη, ο οποίος επιβεβαίωσε τις μηνύσεις.

«Θα υπερασπιστώ την ΕΡΤ, ακόμη και αν ορισμένοι δεν είναι συνηθισμένοι με αυτό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου. «Τους ζητήσαμε να μην το κάνουν, αλλά συνέχισαν», είπε. Προηγουμένως είχε δημοσιευθεί η επιστολή της ΠΟΣΠΕΡΤ που κατηγορούσε την διοίκηση για αδράνεια, υποστηρίζοντας πως κυρίως στα πλάνα της Eurovision, οι ιδιωτικοί σταθμοί έστησαν ολόκληρες εκπομπές, την ώρα που η ΕΡΤ κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης.

Ο πόλεμος της ΕΡΤ με τους ιδιωτικούς, μόλις ξεκίνησε…    

Αναδημοσιευση απο Τvnea

Greecelands

Έκπληκτοι θα έμειναν οι άνθρωποι της nova, όταν θα παρέλαβαν το πρόστιμο ύψους 15 χιλιάδων Ευρώ,


Έκπληκτοι θα έμειναν οι άνθρωποι της nova, όταν θα παρέλαβαν το πρόστιμο ύψους 15 χιλιάδων Ευρώ που τους επέβαλε η «ανεξάρτητη αρχή» του ΕΣΡ για τις αισθησιακές ταινίες που προβάλλουν τα κανάλια novacinema 1 και novacinema 3. Η αρχή, αφού τα έβαλε με τις σατυρικές εκπομπές «Ράδιο Αρβύλα» και «Αλ Τσαντίρι», είπε να αμφισβητήσει και τις … τσόντες! Την στιγμή που τα δύο κανάλια εκπέμπουν εδώ και τουλάχιστον μία πενταετία αισθησιακές ταινίες μετά τα μεσάνυχτα (το novacinema1 εδώ και μία δεκαπενταετία) με αντίστοιχη σήμανση και άδεια (!!) από το ΕΣΡ.
Επιπλέον τα μέλη του ΕΣΡ θίχτηκαν (στα ξαφνικά) με τις σκηνές σεξουαλικού περιεχομένου, όταν έδωσαν πράσινο φως στον ΟΤΕ, ώστε να εμπλουτίσει το δικό του δορυφορικό πρόγραμμα με τρία τηλεοπτικά κανάλια που μεταδίδουν αισθησιακές ταινίες ανά εικοσιτετράωρο.
Η εταιρία NOVA αντέδρασε έντονα με την απόφαση, δεδομένου και του χαρακτήρα της άδειας που κατέχει η εταιρία, αλλά και με τα μέτρα γονικού κλειδώματος που έχει λάβει για τους συνδρομητές της.
Μετά και τις τελευταίες «πατάτες» με τα πρόστιμα στις σατυρικές εκπομπές, την απόφαση του ΣτΕ για ακύρωση των προστίμων, αλλά και την αδράνεια του ΕΣΡ να ελέγξει την πολιτική πολυφωνία, πληθαίνουν ολοένα οι φωνές στο διαδίκτυο που ζητούν να ανοίξουν οι λογαριασμοί των μελών του ΕΣΡ. Παράλληλα ένα κίνημα πολιτών ζητά από την κυβέρνηση να δημοσιεύσει και τις περιουσίες όλων των μελών των ανεξάρτητων Αρχών στην Ελλάδα.

Αναδημοσιευση Απο Τvnea

Greecelands

Χωρίς δελτία τα ιδιωτικά κανάλια..


ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Σ.Σ.Ε.
«Από Τρίτη 24 Μαίου 2011 (από ώρα 05.00π.μ. της Τρίτης 24 Μαίου και μέχρι ώρα 05.00π.μ. της Πέμπτης 26 Μαίου) και την Πέμπτη 26 Μαίου 2011 (από ώρα 05.00π.μ. της Πέμπτης 26 Μαίου μέχρι και ώρα 05.00π.μ. του Σαββάτου 28 Μαίου 2011) για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.
Aπαιτούμε:
Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
Συνάδελφοι, όπως έχουμε ξαναπεί, οι ώρες είναι κρίσιμες και θα γίνουν ακόμα κρισιμότερες, αλλά και πιο ελπιδοφόρες. Η 4ήμερη απεργία μας πρέπει να στείλει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας....
να υψώσουμε ανάστημα, να απελευθερωθούμε από το φόβο και τη μοιρολατρία, να ξεθαρρέψουμε και να πιστέψουμε στη δύναμή μας. Να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μέλη μας και μη, να μετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία. Η συμμετοχή μας σ αυτή την απεργία είναι ο μονόδρομος για να τους εμποδίσουμε να μας τα πάρουν όλα και να δημιουργήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
Δεν θα επιτρέψουμε στον βωμό του κέρδους να υπάρξουν δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας.
Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control. Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά"

Αναδημοσιευση Απο Τvnea

Greecelands

O Πρύτανης του Παν. Αθηνών και σημαντικοί διανοούμενοι καλούν σε ανοιχτή συγκέντρωση,


Σημαντική πρωτοβουλία από ακαδημαϊκούς και διανοούμενους αποτελεί…

O Πρύτανης του Παν. Αθηνών και σημαντικοί διανοούμενοι καλούν σε ανοιχτή συγκέντρωση η διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέναντι στα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση και η τρόικα για την αντιομετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσογόνου.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση-συγκέντρωση απευθύνεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε κάθε πατριώτη που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην υποτέλεια της ελληνική κοινωνίας και την απαξίωση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας.Χάρτινα λουλούδια,

Μοναδικό Μουσείο Κούκλας,


Στην Μόσχα σε ένα Μουσείο, συγκεντρώθηκαν κάτω από την ίδια στέγη, όμορφες, πρωτότυπες και αντίκες κούκλες,Η πρώτη σταθερή κυκλοφορία της Mageia, Απολαύστε την Ελληνικότητα της
Μετά τις αρχικές Mageia Alpha 1 και Alpha 2 να που φθάσαμε και στην Mageia 1 Beta 1, η οποία είναι τώρα διαθέσιμη για δοκιμές. Η πρώτη σταθερή κυκλοφορία της Mageia είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουνίου (που είναι πλέον αρκετά κοντά!), με ελάχιστες έως μηδενικές πιθανότητες να μην τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα . Έχει γίνει αρκετά μεγάλη βελτίωση του περιεχομένου της διανομής, αλλά πολλή δουλειά έγινε και στην υποστήριξη Γλωσσών (μεταφράσεις για κύριες εφαρμογές, όπου παρατηρούμε ότι η Ελληνική Γλώσσα είναι παντού, καθώς επίσης προσαρμογή γλωσσών ασιατικών χωρών). Στις εκδόσεις των βασικών πακέτων περιλαμβάνονται : kernel 2.6.38.2, KDE 4.6.1, GNOME 2.32, Firefox 4.0, … Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στις σημειώσεις κυκλοφορίας.
Για την διευκόλυνση όλων μας η ομάδα της Mageia δημιούργησε μία εύκολη σελίδα για να βοηθήσει στο κατέβασμα των πακέτων ISO’s: Εάν θέλετε να δοκιμάσετε την διανομή της mageia, ρίξτε μία ματιά στη σελίδα λήψης. Επίσης σημειώστε ότι για την Beta 1 υπάρχουν και τα mirros καθώς και τα torrents.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ MAGEIA


Μythodea - Βαγγελης Παπαθανασιου - Nasa Mission 2001, Η συναυλια των 6 εκατομμυριων ευρω

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory