Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Μόδα που σκοτώνει .

Fashion Blind  bizarre
Fashion Blind  bizarre
Fashion Blind  bizarre
Fashion Blind  bizarre
Fashion Blind  bizarre
Fashion Blind  bizarre

Η Θερμοκρασία του Παράδεισου και της Κόλασης..!!!Μια απολαυστική ιστορία κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στο Internet. Αφορά στην φανταστική απάντηση σε μια ερώτηση εξέτασης τριμήνου στη Χημεία σε ένα πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. Η απάντηση των μαθητών - η μόνη στην τάξη που πήρε "Α" - είναι τόσο ευφυής που θέλουμε να τη μοιραστούμε μαζί σας. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να βρούμε τα ίχνη του συγγραφέα, έτσι μπορούμε απλά να παραφράσουμε την ιστορία. Έχει την αίσθηση μιας λαϊκής παράδοσης και ίσως να μην έχει πραγματικά συμβεί.

Η ερώτηση των εξετάσεων του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον:
"Είναι η Κόλαση εξώθερμη ή ενδόθερμη; Στηρίξτε την απάντησή σας με απόδειξη."

"Εξώθερμη" σημαίνει ότι το σύστημα εκπέμπει θερμότητα· "ενδόθερμη" σημαίνει ότι απορροφά θερμότητα.

Για το Νόμο του Μπόιλ
Οι περισσότερες απ' τις απαντήσεις των μαθητών έκαναν αναφορά στο Νόμο του Μπόιλ. Είναι ένας θεμελιώδης νόμος της χημείας, που περιγράφει πώς μεταβάλλεται η θερμοκρασία ενός αερίου με την πίεσή του. Όταν ένα αέριο διαστέλλεται, ψύχεται. Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί όταν ανοίγετε τη βαλβίδα ενός σωλήνα πεπιεσμένου αέρα· ο αέρας που απελευθερώνεται θα χαμηλώσει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Όταν ένα αέριο συμπιέζεται, θερμαίνεται. Αυτό εξηγεί, γιατί όταν φουσκώνετε ένα λάστιχο με μια τρόμπα, το αέριο συμπιέζεται και ζεσταίνει το στέλεχος της τρόμπας.
Τα air condition λειτουργούν συμπιέζοντας αρχικά ένα αέριο, κάνοντάς το να ζεσταθεί. Μετά το αέριο αφήνεται να ψυχθεί. Τελικά, αφήνεται να διασταλεί, ψύχοντας έτσι το περιβάλλον.

Η απάντηση:
Ο φοιτητής που πήρε "Α" άρχισε τους υπολογισμούς του εξετάζοντας αν η συνολική μάζα της Κόλασης αυξάνονταν ή μειώνονταν με το χρόνο. Γι' αυτό έπρεπε πρώτα να υπολογίσει, αν υπήρχε τελική αύξηση ή μείωση του αριθμού των ψυχών στην Κόλαση, με το χρόνο.

Από βασικές θεολογικές υποθέσεις, οι ψυχές δεν εγκαταλείπουν ποτέ την Κόλαση. Η Κόλαση
γίνεται αντιληπτή σαν μέρος τιμωρίας, όπου οι τρόφιμοί της βασανίζονται στην αιωνιότητα. Απ' την άλλη μεριά, συνέχεια εισέρχονται ψυχές στην Κόλαση. Ο φοιτητής παρατήρησε ότι, πολλές θρησκείες διδάσκουν ότι οποιοσδήποτε που δεν είναι μέλος τους, θα πάει στην Κόλαση. Ιστορικά, οι Χριστιανοί έχουν διδάξει ότι, όλοι οι μη-Χριστιανοί θα πάνε στην Κόλαση. Και πολλοί μη-Χριστιανοί έχουν πειστεί ότι όλοι οι Χριστιανοί θα πάνε επίσης εκεί. Γι' αυτό κάποιος ίσως να υποθέσει ότι όλες οι ψυχές θα καταλήξουν στην Κόλαση. Έτσι, με το να εισέρχονται συνεχώς ψυχές στην Κόλαση και να μην εξέρχονται, η συνολική μάζα της Κόλασης αυξάνεται.

Υπάρχουν δύο πιθανότητες:
1. Αν ο όγκος της Κόλασης αυξάνεται με χαμηλότερο ρυθμό απ' αυτόν των ψυχών που εισέρχονται, τότε η θερμοκρασία και η πίεση στην Κόλαση θα "αυξηθεί ξεκάθαρα, έως ότου η Κόλαση διαλυθεί."

2. Αντίθετα, αν η Κόλαση αυξάνεται πιο γρήγορα απ' αυτόν τον ρυθμό, τότε η θερμοκρασία και η πίεση θα "πέσει, έως ότου η Κόλαση παγώσει".

Ο σπουδαστής θυμήθηκε ένα αξίωμα που του δόθηκε από κάποια φοιτήτρια, στο πρώτο έτος της φοίτησής του. Του είπε ότι, "θα υπάρξει μια κρύα νύχτα στην Κόλαση, πριν κοιμηθώ μαζί σου". Ο φοιτητής παρατήρησε, ότι ακόμα δεν είχε καταφέρει να έχει σεξουαλικές σχέσεις μαζί της. Συμπέρανε ότι η Κόλαση δεν κινδυνεύει να παγώσει. Έτσι η δεύτερη πιθανότητα είναι άκυρη, η θερμοκρασία της Κόλασης αυξάνεται και γι' αυτό η Κόλαση είναι εξώθερμη.

Είναι ο Παράδεισος θερμότερος απ' την Κόλαση;
Οι θερμοκρασίες του Παράδεισου και της Κόλασης δεν ορίζονται συγκεκριμένα στη Βίβλο. Αυτό γίνεται ίσως, επειδή οι διάφορες θερμοκρασιακές κλίμακες (Φαρενάιτ, Κελσίου, Ράνκιν και Κέλβιν) δεν είχαν δημιουργηθεί τον 1ο αιώνα μ.Χ.!!!
Παρ' όλα αυτά υπάρχουν διαθέσιμα επαρκή δεδομένα για να υπολογίσουμε την θερμοκρασία του Παράδεισου. Μπορεί επίσης να καθοριστεί η μέγιστη θερμοκρασία της Κόλασης.

Θερμοκρασία του Παράδεισου:
Το "Ησαΐας 30:26" αναφέρει: "Επιπλέον, το φως της Σελήνης θα είναι όπως το φως του Ήλιου και το φως του Ήλιου θα είναι επταπλό, όπως το φως επτά ημερών." Κάποιος ερμήνευσε αυτό το απόσπασμα, με την έννοια ότι, η ακτινοβολία που θα δέχεται ο Παράδεισος απ' τον ήλιο είναι 7 φορές 7 ή 49 φορές απ' αυτήν που δέχεται σήμερα η γη. Η συνεισφορά της σελήνης θα είναι επιπρόσθετη, η οποία ισούται με την παρούσα ποσότητα που η γη λαμβάνει απ' τον ήλιο. Έτσι, ο Παράδεισος θα δέχεται (49+1) ή 50 φορές την ακτινοβολία που δέχεται σήμερα η γη. Ο νόμος Stefan-Boltzmann για την ακτινοβολία συνδέει τη θερμοκρασία ενός αντικειμένου με τη ποσό της ακτινοβολίας που λαμβάνει. Θα πρόβλεπε ότι η θερμοκρασία του παράδεισου θα ήταν 498 βαθμοί Κελσίου πιο υψηλή από την παρούσα θερμοκρασία της γης. Έτσι ο Παράδεισος θα είχε γύρω στους 525 °C ή 977 °F.

Παρ' όλα αυτά, αυτή η θερμοκρασία θα ήταν μόνο η θερμοκρασία "σταθερής κατάστασης". Πιθανά, ο Παράδεισος να δημιουργήθηκε αμέσως μετά τη Γη ώστε να είναι έτοιμος για τους πρώτους κατοίκους του: τον Άβελ, τον Αδάμ και την Εύα. Η "Αποκάλυψη 21:17" λέει ότι οι τοίχοι της Νέας Ιερουσαλήμ είναι 144 κυβικά στο πάχος. Αυτό είναι περίπου 66 μέτρα ή 216 πόδια. Αυτό το πάχος του τοίχου θα ήταν ένα αποτελεσματικό μονωτικό υλικό. Έτσι ο Παράδεισος θα έκανε πολλούς μήνες για να φτάσει στη θερμική του ισορροπία. Αλλά πιθανά αυτή να έχει φτάσει σήμερα τους 525 °C.

Η θερμοκρασία της Κόλασης:
Η "Αποκάλυψη 21:8" αναφέρει : "Αλλά ο δειλός και ο άπιστος ... θα έχουν το μερίδιό τους στη λίμνη που καίει με φωτιά και θειάφι." Το θειάφι είναι το θείο. Για να λιώσει το θείο, η θερμοκρασία του πρέπει να είναι 444.6 °C ή 832 °F, ή χαμηλότερη.

Έτσι ο Παράδεισος είναι τουλάχιστον 80 °C ή 145 °F θερμότερος απ' την Κόλαση. Αν υποθέσουμε, ότι τα λαμπρά σώματα που θα έχουν οι κάτοικοι του Παράδεισου, είναι τόσο ευαίσθητα στη θερμότητα όσο και τα γήινά μας σώματα, τότε θα υπέφεραν πολύ. Ο Παράδεισος θα γίνονταν χειρότερος απ' την Κόλαση. Αφού αυτό δεν γίνεται να συμβεί, λόγω θεολογικών θεωρήσεων, ο Παράδεισος θα πρέπει να έχει κάποιες πολύ αποτελεσματικές μεθόδους κλιματισμού για να ελέγξει την υπερβολική εισερχόμενη ακτινοβολία!!!

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/05/blog-post_24.html#ixzz1NMDHCGRv

Υπερθέρμανση του πλανήτη .

Global Warming  arts
Global Warming  arts
Global Warming  arts
Global Warming  arts
Global Warming  arts
Global Warming  arts

Αθώοι μετά από τριάντα χρόνια στη φυλακή!

Αφού πέρασαν σχεδόν τρεις δεκαετίες στη φυλακή δύο Ιάπωνες αθωώθηκαν από ιαπωνικό δικαστήριο.

Το Ιαπωνικό δικαστήριο ανέτρεψε τις καταδίκες δύο ανδρών που είχαν κριθεί ένοχοι για ληστεία μετά φόνου το 1967-αφού πέρασαν σχεδόν τρεις δεκαετίες στη φυλακή.

Ο Σόζι Σακουράι και ο Τακάο Σουγκιγιάμα, 64 ετών και οι δύο, κρίθηκαν αθώοι στην επαναληπτική δίκη για τη δολοφονία και τη ληστεία του Σότεν Ταμαμούρα στο σπίτι του στην επαρχία Ιμπαράκι.


Ο δικαστής Ναϊσούκε Κάντα ανέφερε στην απόφασή του ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία που να συνδέουν τους κατηγορούμενους με το έγκλημα.


Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο του 1967, παραπέμφθηκαν σε δίκη τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους και καταδικάστηκαν σε ισόβια το 1970. Η καταδικαστική απόφαση βασίστηκε κυρίως στις ομολογίες που έδωσαν ο Σακουράι και Σουγκιγιάμα στη διάρκεια της κράτησής τους και στις καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων.


Στην αρχική δίκη οι δύο άνδρες είχαν δηλώσει αθώοι και είχαν ισχυριστεί ότι αστυνομικοί τους εξανάγκασαν να ομολογήσουν το έγκλημα.


Οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους το 1996, ενώ είναι η έβδομη φορά από το 1945 που αθωώνονται στην Ιαπωνία άνθρωποι οι οποίοι είχαν καταδικαστεί σε ισόβια ή στην εσχάτη των ποινών σε επαναληπτική δίκη.
http://www.souita.net/2011/05/blog-post_8680.html
 

Aστείες εικόνες .

Funny Mix #76  animals 2
Funny Mix #76  animals 2
Funny Mix #76  animals 2
Funny Mix #76  animals 2
Funny Mix #76  animals 2
Funny Mix #76  animals 2

....."ZΩNTANEΣ ΦΩTOΓΡΑΦIEΣ"...


Δύο καλλιτέχνες κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα νέο τρόπο για να καταγράφετε τις προσωπικές σας στιγμές. Αυτό θα αργήσει να γίνει για το πλατύ κοινό, αφού δεν είναι θέμα φωτογραφικής μηχανής αλλά επεξεργασίας της φωτογραφίας. Δεν παύει όμως να είναι συναρπαστικό! Τις ονόμασαν κινηματογραφίες. Στην αρχή το θέαμα μπορεί να ξενίζει, όμως το μάτι συνηθίζει αμέσως και η εικόνα σε συνεπαίρνει!

Η Τζέϊμι Μπεκ που έβγαλε και τον εαυτό της φωτογραφία, συνεργάστηκε με τον γραφίστα Κέβιν Μπεργκ για να φτιαξουν τις κινηματογραφίες χρησιμοποιώντας το φορμάτ GIF που μοιάζει με τα γνωστά μας JPEG.
Και τώρα, χρησιμοποιώντας την βοήθεια των εφέ μπορούν και δίνουν κίνηση στην εικόνα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η Κέβιν Μπεργκ τραβάει τις φωτογραφίες και ο συνεργάτης της “βάζει” κίνηση στην εικόνα με την βοήθεια γραφικών και πολλών κοπιαστικών ωρών μοντάζ. Για μια και μόνο φωτογραφία μπορεί να χρειαστεί η δουλειά μιας ολόκληρης ημέρας!
Η ίδια η φωτογράφος απαθανάτισε τον εαυτό της και έκανε τα μαλλιά της να ανεμίζουν!

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/#ixzz1NMCXv315

Η Σοφία και Μουσικότητα της Ελληνικής Γλώσσας,


Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις… είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (Bιβλίο Γκίνες)

Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια.
(Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)

Η Ελληνική και η Κινέζικη… είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και.....στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από την μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.
(Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από τον βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον.

Το εκπληκτικό είναι ότι η ίδια η Ελληνική γλώσσα μας διδάσκει συνεχώς πως να γράφουμε σωστά. Μέσω της ετυμολογίας, μπορούμε να καταλάβουμε ποιός είναι ο σωστός τρόπος γραφής ακόμα και λέξεων που ποτέ δεν έχουμε δει ή γράψει.

Το «πειρούνι» για παράδειγμα, για κάποιον που έχει βασικές γνώσεις Αρχαίων Ελληνικών, είναι προφανές ότι γράφεται με «ει» και όχι με «ι» όπως πολύ άστοχα το γράφουμε σήμερα. Ο λόγος είναι πολύ απλός, το «πειρούνι» προέρχεται από το ρήμα «πείρω» που σημαίνει τρυπώ-διαπερνώ, ακριβώς επειδή τρυπάμε με αυτό το φαγητό για να το πιάσουμε.

Επίσης η λέξη «συγκεκριμένος» φυσικά και δεν μπορεί να γραφτεί «συγκεκρυμμένος», καθώς προέρχεται από το «κριμένος» (αυτός που έχει δηλαδή κριθεί) και όχι βέβαια από το «κρυμμένος» (αυτός που έχει κρυφτεί). Άρα το να υπάρχουν πολλά γράμματα για τον ίδιο ήχο (π.χ. η, ι, υ, ει, οι κτλ) όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μας δυσκολεύει, αλλά αντιθέτως να μας βοηθάει στο να γράφουμε πιο σωστά, εφόσον βέβαια έχουμε μια βασική κατανόηση της γλώσσας μας.

Επιπλέον η ορθογραφία με την σειρά της μας βοηθάει αντίστροφα στην ετυμολογία αλλά και στην ανίχνευση της ιστορική πορείας της κάθε μίας λέξης. Και αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την καθημερινή μας νεοελληνική γλώσσα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η γνώση των Αρχαίων Ελληνικών.

Είναι πραγματικά συγκλονιστικό συναίσθημα να μιλάς και ταυτόχρονα να συνειδητοποιείς τι ακριβώς λές, ενώ μιλάς και εκστομίζεις την κάθε λέξη ταυτόχρονα να σκέφτεσαι την σημασία της.

Είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα να διδάσκονται τα Αρχαία με τέτοιον φρικτό τρόπο στο σχολείο ώστε να σε κάνουν να αντιπαθείς κάτι το τόσο όμορφο και συναρπαστικό.

Η ΣΟΦΙΑ

Στην γλώσσα έχουμε το σημαίνον (την λέξη) και το σημαινόμενο (την έννοια). Στην Ελληνική γλώσσα αυτά τα δύο έχουν πρωτογενή σχέση, καθώς αντίθετα με τις άλλες γλώσσες το σημαίνον δεν είναι μια τυχαία σειρά από γράμματα. Σε μια συνηθισμένη γλώσσα όπως τα Αγγλικά μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι να λέμε το σύννεφο car και το αυτοκίνητο cloud, και από την στιγμή που το συμφωνήσουμε και εμπρός να είναι έτσι. Στα Ελληνικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Γι’ αυτόν τον λόγο πολλοί διαχωρίζουν τα Ελληνικά σαν «εννοιολογική» γλώσσα από τις υπόλοιπες «σημειολογικές» γλώσσες.

Μάλιστα ο μεγάλος φιλόσοφος και μαθηματικός Βένερ Χάιζενμπεργκ είχε παρατηρήσει αυτή την σημαντική ιδιότητα για την οποία είχε πει «Η θητεία μου στην αρχαία Ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκηση. Στην γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία ανάμεσα στην λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο».

Όπως μας έλεγε και ο Αντισθένης, «Αρχή σοφίας, η των ονομάτων επίσκεψις». Για παράδειγμα ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα=γή +έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι.

Ο «βοηθός» σημαίνει αυτός που στο κάλεσμα τρέχει. Βοή=φωνή + θέω=τρέχω. Ο Αστήρ είναι το αστέρι, αλλά η ίδια η λέξη μας λέει ότι κινείται, δεν μένει ακίνητο στον ουρανό (α + στήρ από το ίστημι που σημαίνει στέκομαι).

Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον, είναι ότι πολλές φορές η λέξη περιγράφει ιδιότητες της έννοιας την οποίαν εκφράζει, αλλά με τέτοιο τρόπο που εντυπωσιάζει και δίνει τροφή για την σκέψη.

Για παράδειγμα ο «φθόνος» ετυμολογείται από το ρήμα «φθίνω» που σημαίνει μειώνομαι. Και πραγματικά ο φθόνος σαν συναίσθημα, σιγά-σιγά μας φθίνει και μας καταστρέφει. Μας «φθίνει» – ελαττώνει σαν ανθρώπους – και μας φθίνει μέχρι και τη υγεία μας. Και φυσικά όταν θέλουμε κάτι που είναι τόσο πολύ ώστε να μην τελειώνει πως το λέμε; Μα φυσικά «άφθονο».

Έχουμε την λέξη «ωραίος» που προέρχεται από την «ώρα». Διότι για να είναι κάτι ωραίο, πρέπει να έρθει και στην ώρα του. Ωραίο δεν είναι ένα φρούτο ούτε άγουρο ούτε σαπισμένο, και ωραία γυναίκα δεν είναι κάποια ούτε στα 70 της άλλα ούτε φυσικά και στα 10 της. Ούτε το καλύτερο φαγητό είναι ωραίο όταν είμαστε χορτάτοι, επειδή δεν μπορούμε να το απολαύσουμε.

Ακόμα έχουμε την λέξη «ελευθερία» για την οποία το «Ετυμολογικόν Μέγα» διατείνεται «παρά το ελεύθειν όπου ερά» = το να πηγαίνει κανείς όπου αγαπά . Άρα βάσει της ίδιας της λέξης, ελεύθερος είσαι όταν έχεις την δυνατότητα να πάς όπου αγαπάς. Πόσο ενδιαφέρουσα ερμηνεία…

Το άγαλμα ετυμολογείται από το αγάλλομαι (ευχαριστιέμαι) επειδή όταν βλέπουμε ένα όμορφο αρχαιοελληνικό άγαλμα η ψυχή μας αγάλλεται. Και από το θέαμα αυτό επέρχεται η αγαλλίαση. Αν κάνουμε όμως την ανάλυση της λέξης αυτής θα δούμε ότι είναι σύνθετη από αγάλλομαι + ίαση(=γιατρειά). Άρα για να συνοψίσουμε, όταν βλέπουμε ένα όμορφο άγαλμα (ή οτιδήποτε όμορφο), η ψυχή μας αγάλλεται και ιατρευόμαστε. Και πραγματικά, γνωρίζουμε όλοι ότι η ψυχική μας κατάσταση συνδέεται άμεσα με την σωματική μας υγεία.

Παρένθεση: και μια και το έφερε η «κουβέντα», η Ελληνική γλώσσα μας λέει και τι είναι άσχημο. Από το στερητικό «α» και την λέξη σχήμα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τι. Για σκεφτείτε το λίγο…

Σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στην αντίστοιχη Λατινική λέξη για το άγαλμα (που άλλο από Λατινική δεν είναι). Οι Λατίνοι ονόμασαν το άγαλμα, statua από το Ελληνικό «ίστημι» που ήδη αναφέραμε σαν λέξη, και το ονόμασαν έτσι επειδή στέκει ακίνητο. Προσέξτε την τεράστια διαφορά σε φιλοσοφία μεταξύ των δύο γλωσσών, αυτό που σημαίνει στα Ελληνικά κάτι τόσο βαθύ εννοιολογικά, για τους Λατίνους είναι απλά ένα ακίνητο πράγμα.

Είναι προφανής η σχέση που έχει η γλώσσα με την σκέψη του ανθρώπου. Όπως λέει και ο George Orwell στο αθάνατο έργο του «1984», απλή γλώσσα σημαίνει και απλή σκέψη. Εκεί το καθεστώς προσπαθούσε να περιορίσει την γλώσσα για να περιορίσει την σκέψη των ανθρώπων, καταργώντας συνεχώς λέξεις.

«Η γλώσσα και οι κανόνες αυτής αναπτύσσουν την κρίση», έγραφε ο Μιχάι Εμινέσκου, εθνικός ποιητής των Ρουμάνων.

Μια πολύπλοκη γλώσσα αποτελεί μαρτυρία ενός προηγμένου πνευματικά πολιτισμού. Το να μιλάς σωστά σημαίνει να σκέφτεσαι σωστά, να γεννάς διαρκώς λόγο και όχι να παπαγαλίζεις λέξεις και φράσεις.

Η ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ

Η Ελληνική φωνή κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν «αυδή». Η λέξη αυτή δεν είναι τυχαία, προέρχεται από το ρήμα «άδω» που σημαίνει τραγουδώ.

Όπως γράφει και ο μεγάλος ποιητής και ακαδημαϊκός Νικηφόρος Βρεττάκος:

«Όταν κάποτε φύγω από τούτο το φώς θα ελιχθώ προς τα πάνω, όπως ένα ποταμάκι που μουρμουρίζει. Κι αν τυχόν κάπου ανάμεσα στους γαλάζιους διαδρόμους συναντήσω αγγέλους, θα τους μιλήσω Ελληνικά, επειδή δεν ξέρουνε γλώσσες. Μιλάνε Μεταξύ τους με μουσική».

Ο γνωστός Γάλλος συγγραφεύς Ζακ Λακαρριέρ επίσης μας περιγράφει την κάτωθι εμπειρία από το ταξίδι του στην Ελλάδα: «Άκουγα αυτούς τους ανθρώπους να συζητούν σε μια γλώσσα που ήταν για μένα αρμονική αλλά και ακατάληπτα μουσική. Αυτό το ταξίδι προς την πατρίδα – μητέρα των εννοιών μας – μου απεκάλυπτε έναν άγνωστο πρόγονο, που μιλούσε μια γλώσσα τόσο μακρινή στο παρελθόν, μα οικεία και μόνο από τους ήχους της. Αισθάνθηκα να τα έχω χαμένα, όπως αν μου είχαν πει ένα βράδυ ότι ο αληθινός μου πατέρας ή η αληθινή μου μάνα δεν ήσαν αυτοί που με είχαν αναστήσει».

Ο διάσημος Έλληνας και διεθνούς φήμης μουσικός Ιάνης Ξενάκης, είχε πολλές φορές τονίσει ότι η μουσικότητα της Ελληνικής είναι εφάμιλλη της συμπαντικής.

Αλλά και ο Γίββων μίλησε για μουσικότατη και γονιμότατη γλώσσα, που δίνει κορμί στις φιλοσοφικές αφαιρέσεις και ψυχή στα αντικείμενα των αισθήσεων. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες δεν χρησιμοποιούσαν ξεχωριστά σύμβολα για νότες, χρησιμοποιούσαν τα ίδια τα γράμματα του αλφαβήτου.

«Οι τόνοι της Ελληνικής γλώσσας είναι μουσικά σημεία που μαζί με τους κανόνες προφυλάττουν από την παραφωνία μια γλώσσα κατ’ εξοχήν μουσική, όπως κάνει η αντίστιξη που διδάσκεται στα ωδεία, ή οι διέσεις και υφέσεις που διορθώνουν τις κακόηχες συγχορδίες», όπως σημειώνει η φιλόλογος και συγγραφεύς Α. Τζιροπούλου-Ευσταθίου.

Είναι γνωστό εξάλλου πως όταν οι Ρωμαίοι πολίτες πρωτάκουσαν στην Ρώμη Έλληνες ρήτορες, συνέρρεαν να αποθαυμάσουν, ακόμη και όσοι δεν γνώριζαν Ελληνικά, τους ανθρώπους που «ελάλουν ώς αηδόνες».

Δυστυχώς κάπου στην πορεία της Ελληνικής φυλής, η μουσικότητα αυτή (την οποία οι Ιταλοί κατάφεραν και κράτησαν) χάθηκε, προφανώς στα μαύρα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Να τονίσουμε εδώ ότι οι άνθρωποι της επαρχίας του οποίους συχνά κοροϊδεύουμε για την προφορά τους, είναι πιο κοντά στην Αρχαιοελληνική προφορά από ότι εμείς οι άνθρωποι της πόλεως.

Η Ελληνική γλώσσα επεβλήθη αβίαστα (στους Λατίνους) και χάρη στην μουσικότητά της.

Όπως γράφει και ο Ρωμαίος Οράτιος «Η Ελληνική φυλή γεννήθηκε ευνοημένη με μία γλώσσα εύηχη, γεμάτη μουσικότητα».

Aναδημοσιευση Απο Εllinikoarxeio

Greecelands

Αισθητήρας «διαβάζει» τις φλέβες,


Εναν μικροσκοπικό αισθητήρα ικανό να σκανάρει τις φλέβες της παλάμης από απόσταση δημιούργησαν οι ειδικοί του ιαπωνικού κολοσσού Fujitsu με σκοπό να τον χρησιμοποιήσουν ως «κλειδί» εξουσιοδοτημένης πρόσβασης. Το προηγμένο σύστημα ασφαλείας λειτουργεί σχεδόν όπως και οι βιομετρικοί αναγνώστες που διαβάζουν τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Το μικροσκοπικό μηχάνημα, με μέγεθος μικρότερο από κουτί σπίρτων και με τη βοήθεια μιας κάμερας υψηλής ταχύτητας, αντιδρά αστραπιαία λαμβάνοντας 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο κάθε φορά που κάποιος περνά το χέρι του πάνω από την επιφάνειά της. Στη συνέχεια αναλύει το υλικό, επιλέγει την καλύτερη λήψη και προχωρεί στην αυτόματη ταυτοποίηση των νέων στοιχείων με εκείνα του αποθηκευμένου χρήστη. Το μόνο που έχει να κάνει ο ενδιαφερόμενος είναι να περάσει το χέρι του πάνω από τη συσκευή. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η ίδια.
Σύμφωνα με τους ειδικούς της εταιρείας, ο αισθητήρας ανάγνωσης φλεβών χάρη στις λιλιπούτειες διαστάσεις του (29 χιλιοστά φάρδος, 29 χιλιοστά πλάτος και 11,2 χιλιοστά ύψος) θα μπορούσε να σημάνει μια νέα εποχή γύρω από την ασφάλεια μικρών προσωπικών συσκευών και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Αυτοκίνητα με όραση

Ενα νέο σύστημα αποφυγής ατυχημάτων ανέπτυξε η γερμανική εταιρεία αυτοκινητικών τμημάτων και ελαστικών Continental. H καινοτόμος επινόηση ονομάζεται ContiGuard safety system και βασίζεται στις εικόνες πεζών, ζώων, αντικειμένων και άλλων οχημάτων που καταγράφει μια κάμερα η οποία βρίσκεται ενσωματωμένη στο μπροστινό μέρος του οχήματος.

Το μυστικό κρύβεται σε ένα ζευγάρι ειδικών φακών που βασίζονται σε διαφορετικά οπτικά μονοπάτια και, επιτελώντας ρόλο «ματιών» του αυτοκινήτου, μπορούν να υπολογίζουν την πορεία του οχήματος, το μέγεθος του κοντινότερου εμποδίου και το χρονικό περιθώριο πιθανής πρόσκρουσης.
Με ακρίβεια της τάξεως των 20-30 εκατοστών, το έξυπνο σύστημα είναι σε θέση να ανιχνεύει ακόμη και μερικώς σκοτεινά εμπόδια. Στόχος των ειδικών της Continental είναι η μείωση των αυτοκινητικών ατυχημάτων με πεζούς ή των ατυχημάτων που συμβαίνουν κυρίως σε διασταυρώσεις δρόμων. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ανακοινώσει πότε ακριβώς το ContiGuard θα αρχίσει να τοποθετείται σε οχήματα.

Τοίχος για... χάδια

Διαδικτυακή σύγκριση τιμών των supermarkets,
Ξεκίνησε η λειτουργία ενός site που είναι σαν το google των super markets.
Του βάζεις το προϊόν που σε ενδιαφέρει και βλέπεις ποιο από τα γνωστά super markets το έχει πιο φθηνά!
Aνήκει στο Υπουργείο (Παρατηρητήριο Τιμών Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και ανακοινώθηκε η λειτουργία τον Απρίλιο (beta version αλλά πολύ καλή).Πέραν τού γεγονότος ότι δεν ανήκει σε ιδιώτες (γιατί ποτέ δεν ξέρει κανείς τι παιχνίδια παίζονται ...),δίνει τη δυνατότητα και να κάνεις λίστα προϊόντων οπότε σού βρίσκει σε ποιό super market θα είναι φθηνότερο το σύνολο τής λίστας.
Ας την στηρίξουμε για να σταματήσουν επιτέλους να μάς κοροϊδεύουν και να πληρώνουμε τα ίδια πράγματα διπλάσια από την υπόλοιπη Ευρώπη !


Βρες τη φθηνότερη βενζίνη κοντά σου. Στείλε SMS ΔΩΡΕΑΝ στο 54151


Χρήσιμες πληροφορίες,

Τι είναι η υπηρεσία;

Πρόκειται για υπηρεσία ενημέρωσης μέσω SMS για τα 3 πιο φτηνά σημεία πώλησης αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στην περιοχή (δημοτικό διαμέρισμα) που σας ενδιαφέρει.

Πως λειτουργεί; Στέλνοντας SMS με την περιοχή που σας ενδιαφέρει στο 54151, έρχεται άμεσα στο κινητό σας απάντηση που περιέχει την τιμή της βενζίνης, το πρατήριο πώλησης καυσίμων, καθώς και τη διεύθυνση για κάθε ένα από τα 3 φθηνότερα σημεία πώλησης που εντοπίστηκαν στην περιοχή που δηλώσατε (πχ. Χαλάνδρι, Ηλιούπολη, Αιγάλεω).

Από πότε είναι σε ισχύ;

Από Πέμπτη 12 Μαίου 2011 για όλη την Αττική και από αρχές Ιουλίου για την υπόλοιπη Ελλάδα (η ακριβής ημερομηνία ενεργοποίησης για την υπόλοιπη Ελλάδα θα ανακοινωθεί).

Ποιος μπορεί να κάνει χρήση της υπηρεσίας;

Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί αφιλοκερδώς από την εταιρία Upstream και παρέχεται δωρεάν από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής αλληλεγγύης για μείωση τιμών του ΥΠΑΑΝ. Συνεπώς η εφαρμογή απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των τριών εταιριών κινητής τηλεφωνίας.

Τι θα μου κοστίσει;

Η αποστολή SMS στην υπηρεσία είναι χωρίς χρέωση (€0 ανά SMS)

Από που προέρχονται τα δεδομένα που χρησιμοποιεί η SMS υπηρεσία;

Όλα τα στοιχεία παρέχονται από τον ιστότοπο www.fuelprices.gr της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Πόσο ενημερωμένες είναι οι πληροφορίες που θα λαμβάνω μέσω SMS;

Η ενημέρωση των πληροφοριών της πλατφόρμας SMS γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα.

Οδηγίες χρήσης της υπηρεσίας,

Για τη λήψη των επιθυμητών πληροφοριών, στείλτε SMS χωρίς χρέωση στο 54151 με το όνομα του δημοτικού διαμερίσματος που επιθυμείτε και σε λίγα δευτερόλεπτα θα λάβετε τις πληροφορίες στο κινητό σας τηλέφωνο. Η απάντηση περιλαμβάνει την εταιρία εμπορίας καυσίμων, την τιμή της βενζίνης καθώς και τη διεύθυνση για κάθε ένα από τα 3 σημεία πώλησης. Παράδειγμα:

Σε περίπτωση που υπάρχουν δύο ή περισσότερες περιοχές με το ίδιο όνομα η υπηρεσία σας ζητάει να αποστείλετε ένα διευκρινιστικό SMS (χωρίς χρέωση).

Παράδειγμα:

Σε περίπτωση αποστολής λανθασμένου μηνύματος (περιοχή που δεν αναγνωρίζεται από το σύστημα), η υπηρεσία σας αποστέλλει απαντητικό SMS που σας ενημερώνει σχετικά και σας προτρέπει να ξαναστείλετε SMS με τη σωστή μορφή. Παράδειγμα:Για πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία στείλτε SMS με την εντολή ΒΟΗΘΕΙΑ στο 54151.

Παράδειγμα:

Υπουργειο Περιφεριακης Αναπτυξης και Ανταγωνηστικοτιτας


Greecelands

mageia RC (δεσμός download),


Η τελική κυκλοφορία πλησιάζει: 11 ημέρες έμειναν. Η RC είναι διαθέσιμη για τις τελευταίες δοκιμές. Αυτή είναι πριν την πρώτη σταθερή έκδοση της Mageia. Και πάλι στην ώρα της, χάρη στη σκληρή δουλειά όλης της κοινότητας

RadiocaTch Web Radio,

RadioCatch Web Radio Recorder είναι ένα ισχυρό πρόγραμμα πού παίζει διαδικτυακό ραδιόφωνο και  σας επιτρέπει να καταγράφετε σε απευθείας σύνδεση ραδιόφωνο, καθώς και κάθε άλλο ήχο που ακούτε από την κάρτα ήχου και να αποθηκεύσετε την καταγραφή άμεσα σε MP3, WMA, OGG και WAV αρχεία. Σας βοηθά να καταγράφετε κάθε ήχο που μπορείτε να ακούσετε από το μικρόφωνο, εσωτερική γραμμή, streaming audio από το Διαδίκτυο, μουσική, για παράδειγμα, το Windows Media Player, Quick Time, Real Player, DVD player, κ.λπ..

Ακούστε Online Radio

Ακούστε τα αγαπημένα ραδιόφωνα ή τα τραγούδια σας, τόσο από τους τοπικούς σταθμούς και ξένους σταθμούς.
Μουσική, αθλητισμό, πολιτική ... Δεν θα χάσετε ποτέ το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει σε ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο. Ακούστε online ραδιόφωνο
1. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος στο ραδιόφωνο

2. Επιλέξτε έναν σταθμό από το αναπτυσσόμενο μενού που θέλετε να ακούσετε

3. Κάντε κλικ στο "Play" για να ακούσετε online ραδιοφωνικό πρόγραμμα


Εγγραφή,

Κάντε κλικ στο κάτω βέλος στο ραδιόφωνο και επιλέξτε ένα ραδιοφωνικό σταθμό από το αναπτυσσόμενο μενού . Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Play" και το ραδιόφωνο θα αρχίσει και στη συνέχεια θα ακούσετε τον ήχο. Κάντε κλικ στο "RadioCatch" για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή εγγραφής ραδιοφώνου

Κάντε κλικ στο κουμπί "Εμφάνιση Mixer Window" για να επιλέξετε Stereo Mix ως πηγή ήχου από την αναπτυσσόμενη λίστα "Recording Mixer" . Υπάρχουν πολλά είδη από άλλες πηγές ήχου, συμπεριλαμβανομένων των Stereo Mix, τηλεφωνική γραμμή, Aux Volume, Video Volume, Mic Volume, Line In, CD ήχου και ούτω καθεξής. Στη συνέχεια, επιλέξτε κατάλληλη συσκευή καταγραφής . Ρυθμίστε την ένταση και την ισορροπία.

Κάντε κλικ στο "Επιλογές" και ένα παράθυρο ενεργοποιείται. Στην περιοχή "Γενικές Ρυθμίσεις", μπορείτε να καθορίσετε μια μορφή εξόδου μεταξύ MP3, WAV, WMA και OGG . Κάντε κλικ στο κουμπί "Ρυθμίσεις" για να χρησιμοποιήσετε τις καλά ρυθμισμένες προεπιλογές ή να καθορίσετε τις παραμέτρους διαμόρφωσης για να ρυθμίσετε την ποιότητα εγγραφής . Κάντε κλικ στο κουμπί "Αλλαγή" για να επιλέξετε ένα φάκελο εξόδου. Έχει επίσης τη δυνατότητα να καταγράφεται το όνομα του αρχείου αυτόματα με ημερομηνία και ώρα .

Κάντε κλικ στο κουμπί "Έναρξη εγγραφής" για να ξεκινήσει η εγγραφή . Για να σταματήσετε την εγγραφή, κάντε κλικ στο κουμπί "Stop Recording". Το εγγεγραμμένο αρχείο ήχου θα είναι άμεσα στο φάκελο εξόδου και όλα τα αρχεία περιλαμβάνονται στον κατάλογο αρχείων με λεπτομερείς πληροφορίες, όπως όνομα αρχείου, θέση, τον χρόνο, τη διάρκεια και το μέγεθος . Μπορείτε να παίξετε την ηχογράφηση με το ενσωματωμένο player.Εγγραφή κάθε ήχου που ακούτε,

RadioCatch Web Radio Recorder είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο καταγραφής ήχου που μπορεί να καταγράψει κάθε ήχο, κάθε φωνή, μουσική, streaming audio, ραδιόφωνο μέσω Διαδικτύου, webcasts, συσκέψεις, μαθήματα, σεμινάρια και οτιδήποτε μπορείτε να ακούσετε! Με αυτό το χρήσιμο εργαλείο εγγραφής, μπορείτε να καταγράψετε οποιοδήποτε ήχο στον υπολογιστή σας και να τον αποθηκεύσετε σε MP3, WMA, WAV, OGG και άλλα να τον χρησιμοποιήσετε ως ringtones, να φορτώσετε στο ιστολόγιό σας μουσική, να τον στείλετε στους φίλους σας και πολλά περισσότερα.
Επεξεργασία και εφαρμογή   ηχητικών εφέ εγγραφή και άλλων αρχείων ήχου για την ενίσχυση και τη διανομή.

Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση TV,

Το RadioCatch Web Radio Recorder σας παρέχει ένα TV Player που σας επιτρέπει να παρακολουθήσετε δημοφιλή online τηλεοπτικά κανάλια όπως αθλητικά κανάλια, κινηματογραφικά κανάλια, κανάλια κινούμενων σχεδίων και ούτω καθεξής από όλο τον κόσμο. Απλά επιλέξτε το αγαπημένο σας κανάλι γιά να το απολαύσετε. Δεν υπάρχει κάρτα τηλεόρασης δέν είναι απαραίτητη δεδομένου ότι αυτά τα τηλεοπτικά κανάλια είναι streamed μέσω της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί "Κανάλια"

2. θα εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε μια χώρα, όπως σας αρέσει.

3. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο σας τηλεοπτικό κανάλι από το αναπτυσσόμενο μενού της κάθε χώρας και να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα TV online


ΜΑΪΟΣ 2011,

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ,
Εκπληκτικά στιγμιότυπα και η αδρεναλίνη στα ύψη... Cliff diving στη λίμνη της Βουλιαγμένης από την Red Bull (Φωτογραφία: Κώστας Λακαφώσης) 
Πηγή: ΑΠΕ
ΜΑΔΡΙΤΗ,
Πανηγυρίζουν οι οπαδοί του Λαϊκού Κόμματος μετά τη σαρωτική νίκη της συντηρητικής παράταξης στις περιφερειακές εκλογές της Ισπανίας

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: REUTERS
ΛΙΒΥΗ
Οι πληγές του πολέμου πάνω στα κτίρια της Μιζουράτα 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: Reuters
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Εμφανής η νευρικότητα του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν εν αναμονή της απόφασης για την αποφυλάκισή του με εγγύηση 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Η αμερικανική σημαία χρησιμοποιείται για να καλύψει το πρόχειρο παράπηγμα σε μία από τις παραγκουπόλεις στα περίχωρα του Καράτσι 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΚΙΝΑ
Άνθρωποι και μύγες αναζητούν μαζί τα προς το ζην στις χωματερές της ταχέως αναπτυσσόμενης και δεύτερης στην παγκόσμια κατάταξη οικονομίας. Το στιγμιότυπο είναι από την περιοχή Χεφέι της επαρχίας Ανχούι στην ανατολική Κίνα. 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Διαδηλωτές κατακλύζουν την πλατεία Puerta Del Sol της Μαδρίτης 

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Σχεδόν αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο ζει στην Κοιλάδα Χουάρες του Μεξικού η θρησκευτική κοινότητα των Μενονιτών, που αριθμοί περίπου 80.000 μέλη. Οι ρίζες της χάνονται στην Ελβετία του 16ου αιώνα. Στο Μεξικό έφθασαν τη δεκαετία του '20 τον περασμένο αιώνα.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΜΑΔΡΙΤΗ
Μια ξεχωριστή κινητοποίηση συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στην Πουέρτα δελ Σολ, μία από τις γνωστότερες και κεντρικότερες πλατείες της ισπανικής πρωτεύουσας. Χιλιάδες νεαροί Μαδριλένιοι συγκεντρώνονται κάθε βράδυ εκεί, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική κρίση. 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: Reuters
ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Το φως των κεριών παιχνιδίζει με το φωτογραφικό φακό κατά τον εορτασμό των γενεθλίων του Βούδα στην Μπανγκόκ 

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: ΑΠΕ
ΜΕΞΙΚΟ
Οι Αρχές της πολιτείας Τσιάπας στο νότιο Μεξικό εντόπισαν με ακτίνες Χ 513 μετανάστες, στοιβαγμένους μέσα σε δύο φορτηγά, τα οποία τους μετέφεραν παρανόμως από χώρες της Λατινικής Αμερικής στις Ηνωμένες Πολιτείες. 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΔΟΥΒΛΙΝΟ
Οι Ιρλανδοί τρέφουν, ως γνωστόν, «ιδιαίτερα αισθήματα» για τη βρετανική μοναρχία. Ορισμένοι δεν παρέλειψαν να τα δείξουν κατά την ιστορική επίσκεψης της βασίλισσας Ελισάβετ στο Δουβλίνο. 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΟΧΡΙΔΑ
Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στις 5 Ιουνίου στη γειτονική ΠΓΔΜ και το αστέρι της Βεργίνας επανέρχεται στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του κυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος VMRO 

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: ΑΠΕ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Κι όμως το λιμάνι κρύβει γοητεία... 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: Reuters
ΑΚΡΩΤΗΡΙO ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ
To Endeavour σε τροχιά για τελευταία φορά πριν καταλήξει στο μουσείο. Το γερασμένο σκάφος πρόκειται να βγει στη σύνταξη αφού μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έναν ανιχνευτή αντιύλης που κόστισε 2 δισ. δολάρια 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: Reuters
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Παραμονή της επετείου της Νάκμπα, της μεγάλης καταστροφής για τους Παλαιστίνίους, σε σημείο ελέγχου κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: Eurokinissi
ΑΘΗΝΑ
12 Mαΐου: Σκηνές πολιτικής πόλωσης και βίας στους δρόμους της Αθήνας 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: REUTERS
ΟΥΓΚΑΝΤΑ
Το χρώμα ξεγελάει. Δεν πρόκειται για κρναβαλικές εκδηλώσεις, αλλά για διαδηλωτές στην πρωτεύουσα Καμπάλα που καταβρέχονται με χρωματισμένο νερό από αντλίες της Αστυνομίας για να σημαδευτούν και να συλληφθούν λίγα λεπτά αργότερα. 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: Reuters
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στο βορειοδυτικό Πακιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 80 άτομα. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επίθεση, μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν. 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: ΑΠΕ
ΑΘΗΝΑ
Η εικόνα της Αθήνας χθες, 11 Μαΐου 2011... 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Μέσα στο κατεστραμμένο από τους βομβαρδισμούς σπίτι... Ζαουίγια, 48 χλμ. δυτικά της Τρίπολης... 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Βόλγκογκραντ: Εορταστικές εκδηλώσεις για την 66η επέτειο της Ημέρας Νίκης του Κόκκινου Στρατού κατά των δυνάμεων του Αξονα, στη σκιά του μνημείου της Μητέρας Πατρίδας 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: REUTERS
ΓΑΛΛΙΑ
Μία γιγαντιαία αφίσα της Φέι Ντάναγουεϊ στήνεται στις Κάννες για να υποδεχτεί τους σινεφίλ όλου του κόσμου στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου που ξεκινά στις 11 Μάιου. 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: REUTERS
ΙΣΡΑΗΛ
Ισραηλινή στρατιωτίνα κοντά στην πόλη Ασκελόν, στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, τηρεί ενός λεπτού σιγή την ώρα που ηχούν οι σειρήνες για να τιμήσουν τους πεσόντες Ισραηλινούς στρατιώτες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης στις 8 Μαΐου. 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: ΑΠΕ
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ  Μπάρακ Ομπάμα εγκαταλείπει την Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου μετά το τηλεοπτικό του διάγγελμα με το οποίο ανακοίνωσε το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: REUTERS
ΑΡΑΒΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Σομαλοί πειρατές συνελήφθησαν από την Ακοφυλακή της Ινδίας και μεταφέρθηκαν στη Βομβάη. Η λήψη της φωτογραφίας έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: REUTERS
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Ο θάνατος του Οσάμα μπιν Λάντεν δεν προδιαγράφει τη συντριβή του κινήματος των τζιχαντιστών ανά τον κόσμο... 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: REUTERS
ΚΟΥΒΑ
Ελ Μαλεκόν... Παιχνίδι με τα κύματα στην παραλία της Αβάνας 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: Eurokinissi
ΡΙΟ - ΑΝΤΙΡΡΙΟ 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: Eurokinissi
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε άνοιξη και καλοκαίρι, η εκρηκτική αύξηση ορισμένων ειδών φυτοπλαγκτού δημιούργησε αυτές τις ημέρες το δύσοσμο και μάλλον αποκρουστικό φαινόμενο της κόκκινης παλίρροιας στο Θερμαϊκό 

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: ΑΠΕ
ΜΟΣΧΑ
Γενική πρόβα για την μεγάλη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία την 9η Μαΐου, Ημέρα Νίκης του Κόκκινου Στρατού κατά του φασισμού 

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: REUTERS
ΛΙΒΥΗ
Παιχνίδια πολέμου στη Βεγγάζη 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: ΑΠΕ
ΑΘΗΝΑ
Μεσίστια η σημαία του Ιερού Βράχου υποκλίνεται στη μνήμη του Απόστολου Σάντα 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: (RΕUΤΕRS)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
«Αλεξάντερ Μακούιν: Άγρια Ομορφιά»: Η έκθεση στο Μετροπόλιταν είναι αφιερωμένη σε 100 σύνολα και 70 αξεσουάρ του ξεχωριστού σχεδιαστή με τη θαρραλέα φαντασία και το προκλητικό για πολλούς ταλέντο. 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: (RΕUΤΕRS)
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
Ιστορική αναδρομή στο γκραφίτι και την street art κάνει το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Λος Αντζελες. Η έκθεση τιτλοφορείται: «Η τέχνη στους δρόμους» 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: REUTERS
ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ
Η Ακάσα, μία τίγρη της Βεγγάλης, είναι μόλις δύο ετών. Φιλοξενείται στη Βαγέχο της Καλιφόρνιας, όπου απολαμβάνει το κολύμπι στην πισίνα προσπαθώντας να αρπάξει ένα κομμάτι κρέας 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: REUTERS
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Αμερικανοί πολίτες πανηγυρίζουν το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: REUTERS
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Σε φτωχογειτονιά της Τζακάρτα... 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Πηγή: ΑΠΕ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ναι... Κι εμείς αναρωτιόμαστε πως και γιατί... 
Αναδημοσιευση Απο Βημα

Greecelands
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory