Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Οι πρώτες φωτογραφίες διαστημικού λεωφορείου συνδεδεμένου στον ISS

Στη δημοσιότητα έδωσε η NASA τις πρώτες φωτογραφίες ενός διαστημικού λεωφορείου που βρίσκεται ελλιμενισμένο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το πρόγραμμα αυτό τερματίζεται οριστικά με την τελευταία αποστολή του Atlantis τον Ιούλιο


Μέχρι σήμερα, κανένα ανθρώπινο μάτι δεν είχε μπορέσει να θαυμάσει αυτό το ντουέτο σε τροχιά: η NASA έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες ενός διαστημικού λεωφορείου που βρίσκεται ελλιμενισμένο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Τις εικόνες τράβηξε ο Ιταλός αστροναύτης και ερασιτέχνης φωτογράφος Πάολο Νέσπολι, ο οποίος παρέμεινε στον ISS για έξι μήνες και έστειλε μεταξύ άλλων δεκάδες φωτογραφίες της Ελλάδας από το διάστημα.

Είχε την ευκαιρία να φωτογραφήσει από μακριά το διαστημικό λεωφορείου Endeavour στον ISS καθώς απομακρυνόταν από τον σταθμό με ένα ρωσικό Soyuz που τον έφερε πίσω στη Γη. Η συναρμολόγηση του πολυεθνικού τροχιακού εργαστηρίου ήταν η βασική αποστολή των διαστημικών λεωφορείων της NASA, μέχρι την οριστική συνταξιοδότησή τους φέτος.

Παρά τις πολυάριθμες πτήσεις, όμως, η φωτογράφηση του σκάφους την ώρα που βρισκόταν συνδεδεμένο στον ISS ήταν αδύνατη για λόγους ασφάλειας. Υπό κανονικές συνθήκες, τα ρωσικά Soyuz δεν μπορούν να βρίσκονται εν πτήσει όσο παραμένει συνδεδεμένο στον ISS το αμερικανικό σκάφος.

Αυτή τη φορά όμως έγινε μια εξαίρεση που επέτρεψε τη μοναδική φωτογράφηση. Το Endeavour, με το χώρο φόρτωσης ανοιχτό, διακρίνεται συνδεδεμένο σε μια από τις θυρίδες πρόσδεσης, κάτω από ένα ζεύγος ηλιακών συλλεκτών.
Ο ISS ουσιαστικά απαθανατίστηκε στην τελική μορφή του -οι συναρμολόγηση του συγκροτήματος ολοκληρώνεται φέτος έπειτα από 13 χρόνια εργασιών.

Το μόνο μεγάλο εξάρτημα που απουσιάζει από τις εικόνες είναι το Άλφα Μαγνητικό Φασματόμετρο (AMS), ένας ανιχνευτής κοσμικής ακτινοβολίας που θα αναζητήσει τη χαμένη αντιύλη του Σύμπαντος και την ακόμα πιο μυστηριώδη σκοτεινή ύλη.

To AMS μεταφέρθηκε σε τροχιά από το Endeavour και εγκαταστάθηκε στο εξωτερικό του ISS λίγο μετά τη φωτογράφηση στις 23 Μαΐου.

Επεξεργασία φωτογραφίας .

Kick Ass Photo Editing   arts
Kick Ass Photo Editing   arts
Kick Ass Photo Editing   arts
Kick Ass Photo Editing   arts
Kick Ass Photo Editing   arts

Γυαλιά ηλίου :ολα 'οσα πρέπει να γνωρίζετε...

Ο ελληνικός ήλιος αποτελεί πηγή «ζήλιας» για πολλά βόρεια κράτη που σπάνια απολαμβάνουν την μεσογειακή ηλιοφάνεια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, εμείς που πολαύσουμε, θα πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τα μάτια μας.
Ο καλοκαιρινός μας σύμμαχος σε αυτή την υπόθεση είναι τα γυαλιά ηλίου, που αποτελούν κάτι πολύ παραπάνω από αξεσουάρ μόδας.
Όταν βρεθείτε στο κατάστημα οπτικών για να αποκτήσετε το επόμενο ζευγάρι σας, θυμηθείτε ότι η σωστή επιλογή δεν μεταφράζεται σε αλλεπάλληλες δοκιμές, κοιτάζοντας τον εαυτό σας στον καθρέφτη για να διαπιστώσετε αν αποτελείτε επιτομή του στιλ. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να προσέξετε στην πιο «πολύτιμη» αγορά του καλοκαιριού.

Βήμα 1ο: Προστασία από την ανεπιθύμητη ακτινοβολία. Είναι ο λόγος που η αγορά γυαλιών από πλανόδιους, παρά το οικονομικό δέλεαρ, αποτελεί την χείριστη επιλογή για τα μάτια σας. Τα γυαλιά που θα αγοράσετε θα πρέπει να αναγράφουν «100% UV Protection» ή «UV 400», που σημαίνει πως προστατεύουν τα μάτια από τις ακτινοβολίες οι οποίες δεν βρίσκονται εντός των ασφαλών ορίων μήκους κύματος (δηλαδή παρέχουν προστασία από τις UVA ακτίνες κατά τουλάχιστον 99% και από τις UVB κατά 95%). Αν το προϊόν δεν αναγράφει κάτι σχετικό με την ηλιακή ακτινοβολία ή αναφέρεται ως «cosmetic», αποφύγετέ το.

Βήμα 2ο: Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο φακού. Τα χαρακτηριστικά του κάθε φακού θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας και στην χρήση των γυαλιών. Για παράδειγμα, οι «degraded» φακοί, αυτοί δηλαδή με την διαβαθμισμένη σκουρότητα είναι ιδανικοί αν οδηγείτε πολύ συχνά, καθώς το σκούρο πάνω μέρος αποκλείει την ακτινοβολία, ενώ το πιο ανοιχτόχρωμα κάτω μέρος σας επιτρέπει να βλέπετε μέσα στο αυτοκίνητο. Οι φακοί με εξωτερική επίστρωση «καθρέπτη» αντανακλούν μεγάλο μέρος της ακτινοβολίας, αλλά μειώνουν πολύ την φωτεινότητα, ενώ είναι πιο ευάλωτοι και στις γρατζουνιές. Ζητήστε πολωτικούς φακούς για περιορισμό του «θαμπώματος» από τον ήλιο τις απογευματινές ώρες, αν ασχολείστε π.χ. με σπορ της παραλίας, ενώ αν θέλετε να συνδυάσετε τα γυαλιά ηλίου με γυαλιά οράσεως, οιφωτοχρωμικοί φακοί είναι η πιο δημοφιλής λύση. Τέλος, οι φακοί που εκτείνονται μέχρι το ενδιάμεσο ματιού και αφτιού αποκλείουν ακόμη περισσότερη φωτεινότητα και είναι ιδανικοί για μεγαλύτερη «συσκότιση».

Βήμα 3ο: Επιλέξτε το χρώμα των φακών. Καθόλου δεν επηρεάζει το χρώμα στην προστασία από τις βλαβερές ακτινοβολίες, ωστόσο οι χρωματικές αποκλίσεις δημιουργούν διάφορους τύπους «αντίληψης» της φωτεινότητας και των αποχρώσεων που βλέπετε μέσω αυτών. Έτσι, επιλέξτε:
- Γκρίζους φακούς για μειωμένη ένταση του φωτός, χωρίς μεγάλη διαστρέβλωση χρωμάτων και αντίθεσης.
- Καφέ φακούς για όραση με μεγαλύτερες αντιθέσεις, καθώς απορροφούν αρκετό «μπλε φως» και είναι κατάλληλοι για αυξημένη φωτεινότητα.
- Κιτρινωπούς φακούς για να ξεχωρίζετε ευκολότερα λεπτομέρειες. Αυτοί οι φακοί ενισχύουν την αντίθεση, αλλά δεν είναι κατάλληλοι για οδήγηση με πολύ ήλιο.

Βήμα 4ο: Προσέξτε τον σκελετό των γυαλιών. Δεν αρκεί μόνο να αναγράφεται σε αυτόν μία διάσημη φίρμα –άλλωστε συχνά το μόνο που σημαίνει η συγκεκριμένη ταμπελίτσα είναι μερικές επιπλέον εκατοντάδες ευρώ στην τιμή τους. Πρέπει να προσέξετε ο σκελετός να εφαρμόζει σωστά στο κεφάλι σας: Να ακουμπά μόνο στην μύτη και στα αφτιά σας, χωρίς να τα πιέζει και να μην έρχεται σε επαφή με τους κροτάφους και τις βλεφαρίδες σας. Επιπλέον προσοχή χρειάζονται οι μεταλλικοί σκελετοί, καθώς, όπως αναφέρουν οι ειδικοί στο σχετικό δημοσίευμα του iatronet.gr, η οξείδωσή τους πάνω στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδες.

Βήμα 5ο: Η ώρα του στιλ. Ελέγξτε τελικά ποιος τύπος γυαλιών σας ταιριάζει και τονίζει το στιλ ή το fashion statement που θέλετε να κάνετε. Είναι με άλλα λόγια η ώρα του καθρέφτη στο κατάστημα οπτικών και όχι μόνο: Δείτε τα σχέδια και τους τύπους γυαλιών ηλίου που προβλέπεται να είναι αυτή την χρονιά στην μόδα στο σχετικό δημοσίευμα του in2life
 και… καλό καλοκαίρι!
http://mikres-epithimies.blogspot.com/2011/06/blog-post_4180.html?utm_source=feedburner&utm_medi

Φωλιές πουλιών έργα τέχνης .

Natural Artworks: Bird Nests   arts
Natural Artworks: Bird Nests   arts
Natural Artworks: Bird Nests   arts
Natural Artworks: Bird Nests   arts
Natural Artworks: Bird Nests   arts

Ερωτικά πους -απς στην παραλία....


Μαμά μαμά κάποιος κύριος κάνει πους απς πάνω σε μια κυρία" αυτά ήταν τα λόγια ενός πεντάχρονου που είχε πάει να κάνει μπάνιο στην παράλια του Seaford Beach στο East Sussex με τη μητέρα του όταν ξαφνικά αντί να παίζει με τα κουβαδάκια του έμαθε πως ο πελαργός δεν φέρνει τα παιδιά.
Η μητέρα εξοργισμένη από το περιστατικό προσπάθησε να  κλείσει τα μάτια του μικρού και κάλεσε την αστυνομία η οποία και συνέλαβε το ζευγάρι.

Το περιστατικό συνέβη  στις 29 του περασμένου Απριλίου όταν δυο 51χρονοι αφού είχαν καταναλώσει μισό μπουκάλι βότκα είπαν να θυμηθούν τα νιάτα τους και να κάνουν παθιασμένο έρωτα.
Επειδή στην Μεγάλη Βρετανία το να ερωτοτροπούν δυο άνθρωποι σε κοινή θέα είναι έγκλημα, οδηγήθηκαν μπροστά στο δικαστήριο για να απολογηθούν για τις πράξεις τους τις οποίες ο εισαγγελέας Heather Salvage τις χαρακτήρισε "δυσάρεστες, ακατάλληλες και αηδιαστικές".
Η μητέρα του πεντάχρονου αναφέρει ότι η κυρία Dawson  είχε "καβαλήσει" τον σύζυγό της και ενώ της έλεγε να σταματήσουν αυτή συνέχιζε καθώς διεγειρόταν σεξουαλικά ενώ της φώναζε.
Το δικαστήριο αποφάσισε τη τρίμηνη φυλάκιση με αναστολή για το ζευγάρι.
http://epirus-tv-news.blogspot.com/2011/06/blog-post_6906.html

Χαμογελάστε .

Funny Pics Collection
Funny Pics Collection
Funny Pics Collection
Funny Pics Collection
Funny Pics Collection
Funny Pics Collection

Charlize Theron: Δεν έχω σχέση με τον πρίγκιπα Harry!!

Δεν έχω σχέση με τον πρίγκιπα Harry
Η εκρηκτική ηθοποιός θέλησε με τις δηλώσεις της να εξαφανίσει τις φήμες που κυκλοφόρησαν, όταν ένας φωτογράφος τους απαθανάτισε να γελούν μαζί, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πόλο, τον περασμένο μήνα.

theronnn 614x378 Charlize Theron: Δεν έχω σχέση με τον πρίγκιπα Harry
Η ίδια ξεκαθάρισε λοιπόν ότι οι δυο τους συζητούσαν για το φιλανθρωπικό έργο του πρίγκιπα στη Νότια Αφρική, όπου είναι ο τόπος που γεννήθηκε η ηθοποιός.
“Ήταν πραγματικά αξιαγάπητος” είπε η ίδια για τον πρίγκιπα στους δημοσιογράφους, που την εντόπισαν σε ένα πάρτι την Πέμπτη.
“Θαυμάζω πολύ το έργο που κάνει στην Αφρική” συμπλήρωσε η 35χρονη για τον 26χρονο ..κοκκινομούρη  Harry.
Ξεκαθάρισε ότι παραμένει ελεύθερη μετά το χωρισμό της με τον ηθοποιό Stuart Townsend το 2010 , μετά από 10 χρόνια σχέσης.

Δώδεκα περίεργες αιτίες πονοκεφάλου


Υπάρχουν αρκετές αιτίες πονοκεφάλου που πιθανόν να μη γνωρίζετε. Ποιες είναι αυτές και πώς μπορείτε να προλάβετε και να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο που σας τυραννά;
Το αφεντικό σας (Ναι, το αφεντικό σας μπορεί να σας προκαλέσει πονοκέφαλο. Οτιδήποτε ενισχύει το επίπεδο στρες που έχετε μπορεί να σας καταστήσει περισσότερο ευάλωτους σε πονοκέφαλο τάσης ή ημικρανία)
Ο ζεστός καιρός (Όταν αυξάνεται η θερμοκρασία αυξάνει και η πιθανότητα εμφάνισης ημικρανίας ή σοβαρού πονοκεφάλου)
Δυνατές μυρωδιές (Οι δυνατές μυρωδιές, ακόμα και οι ωραίες, προκαλούν πονοκέφαλο σε πολλούς ανθρώπους)
Αξεσουάρ μαλλιών (Ο τρόπος που φέρεστε στα μαλλιά σας μπορεί να επηρεάζει το κεφάλι σας. Μια στενή αλογοουρά μπορεί να πιέσει τον συνδετικό ιστό στο κεφάλι σας οδηγώντας σε πονοκέφαλο)
Η άσκηση (Η έντονη άσκηση, περιλαμβανομένου και του σεξ, μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο από καταπόνηση. Η σωματική καταπόνηση προκαλεί οίδημα στα αγγεία του λαιμού και του κεφαλιού οδηγώντας σε συσσώρευση πίεσης)
Κακή στάση σώματος (Δεν χρειάζεται να δουλέψετε έντονα για να συσσωρευτεί πίεση στους μυς του λαιμού και του κεφαλιού. Το σκύψιμο πάνω από το γραφείο σας μπορεί να προκαλέσει την ίδια ζημιά.)
Τυριά (Μια από τις περισσότερο συνήθεις αιτίες είναι το ‘ώριμο’ τυρί, όπως το ροκφόρ, το μπρι, το τσένταρ, η φέτα, η μοτσαρέλα, η παρμεζάνα και το ελβετικό.)
Κόκκινο κρασί (Η τυραμίνη βρίσκεται και στο κόκκινο κρασί και σε ορισμένα ποτά. Επειδή το αλκοόλ αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο η επίδραση μπορεί να είναι ακόμα πιο έντονη)
Αλλαντικά
Παράλειψη γευμάτων
Κάπνισμα
Καφεΐνη
Τι μπορείτε να κάνετε
Ελέγχετε το στρες
Πολλοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα να ελέγχουν την ημικρανία ή τον πονοκέφαλο τάσης μέσω τεχνικών μείωσης του στρες. Αν και δεν μπορείτε να ελέγξετε τους στρεσογόνους παράγοντες στη ζωή σας, μπορείτε να αλλάξετε την αντίδρασή σας σε αυτούς. Μπορεί να χρειαστεί να πειραματιστείτε με τεχνικές όπως ο διαλογισμός ,το μασάζ και ο βελονισμός και να δείτε τι σας ταιριάζει.
Τεντώστε τα πόδια σας
Η μέτρια άσκηση αποτελεί ισχυρό παράγοντα ανακούφισης από το στρες. Το περπάτημα αποτελεί καλή επιλογή, γιατί αποτελεί επιπλέον άμυνα σε πονοκεφάλους τάσης. Όταν περπατάτε, η κίνηση στριψίματος των ώμων τείνει να χαλαρώνει τους μυς στο λαιμό και τους ώμους. Σπάζοντας αυτούς τους δεσμούς, μειώνεται η κύρια ρίζα των πονοκεφάλων τάσης.
Καταναλώνετε τακτικά γεύματα
Η ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της μέρας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σάκχαρό σας σε φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχετε πια πονοκέφαλο λόγω πείνας. Να επιδιώκετε να καταναλώνετε γεύματα και σνακ που συνδυάζουν μια πρωτεΐνη με σύνθετο υδατάνθρακα όπως φυστικοβούτυρο σε ψωμί ολικής αλέσεως ή κοτόπουλο στήθος με μαύρο ρύζι. Σιγουρευτείτε ότι καταναλώνετε αρκετά υγρά-η αφυδάτωση αποτελεί άλλο συχνό παράγοντα πρόκλησης πονοκεφάλου.
Η φυσικοθεραπεία
Η φυσικοθεραπεία συνδυάζει την άσκηση και την εκπαίδευση για μείωση του πόνου και βελτίωση κινήσεων. Σε ανθρώπους με πονοκέφαλο τάσης η φυσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει την ενδυνάμωση των μυών του λαιμού και την υιοθέτηση νέων συνηθειών που οδηγούν σε καλύτερη στάση σώματος.
http://pournari.blogspot.com/2011/06/blog-post_4632.html

Θεραπευτικοί θησαυροί στην κουζίνα μας,

Πολλές άγνωστες λειτουργίες έχουν τα καρικεύματα στην κουζίνα μας

Μπανάνα για τα τσιμπήματα, σκόρδο για τον πονόδοντο και κρεμμύδι για τις ιώσεις των αυτιών είναι μερικά από τα θεραπευτικά μυστικά της κουζίνας

Η κουζίνα δεν είναι μόνο ένα ζεστό δωμάτιο του σπιτιού, όπου ετοιμάζονται όλοι οι γευστικοί πειρασμοί. Είναι επίσης, κι ένα δωμάτιο με πολλά μυστικά. Το ψυγείο και τα ντουλάπια μας κρύβουν όχι μόνο γευστικούς, αλλά και θεραπευτικούς θησαυρούς.
Έρευνα του αμερικανικού περιοδικού Whole Living, μας δίνει ιδέες για τις απλές φυσικές θεραπείες που βρίσκουμε στην κουζίνα μας. Ανοίξτε τα ντουλάπια και τα κελάρια σας κι ανακαλύψτε την δύναμη των θεραπευτικών τροφών.
Μέλι, λεμόνι και πιπέρι καγιέν για τον πονόλαιμο
Αν δεν μπορείτε να καταπιείτε, βάλτε μισό κουτάλι της σούπας μέλι, γεμίστε το υπόλοιπο με χυμό λεμονιού και πασπαλίστε το με 1/8 ή ¼ του κουταλιού πιπέρι καγιέν. Στην συνέχεια πιπιλίστε το αργά κι αν χρειαστεί επαναλάβετε.
Το λεμόνι έχει αντισηπτικές ιδιότητες και είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, ενώ το μέλι μαλακώνει και απολυμαίνει και το πιπέρι καγιέν διεγείρει την κυκλοφορία και διευκολύνει την επούλωση.
Σκορδόπαστα εναντίον πονόδοντου

Το δώρο του Διονύσου με διάρκεια αιώνων,


Μαρία Θερμού

Εκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για τον οίνο σε αρχαία Ελλάδα και Ιταλία,

Ένα ήταν το δώρο του αλλά οι άνθρωποι το απολαμβάνουν εδώ και αιώνες. Περί του οίνου ο λόγος, που ο Διόνυσος προσέφερε από την προϊστορική ήδη εποχή σε όλη τη μεσογειακή λεκάνη και ιδιαίτερα στον ελληνικό χώρο για να περάσει από αυτόν μέσω των αποικιών της Μεγάλης Ελλάδας και στην ιταλική χερσόνησο. Μία έκθεση λοιπόν, ελληνο - ιταλικής συνεργασίας, που στοχεύει να αναδείξει την ιστορία και τα οφέλη αυτής της διαδρομής πρόκειται να οργανωθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με την σύμπραξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων της περιοχής του Molise Ιταλίας και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

«Το δώρο του Διονύσου. Η μυθολογία του κρασιού στην κεντρική Ιταλία και τη βόρεια Ελλάδα» είναι ο τίτλος της και στην αναζήτηση αυτού του θείου δώρου θα αναπτυχθούν μέσα από την έκθεση η οικονομική, κοινωνική και θρησκευτική σημασία του οίνου, που ήταν πάντα πολύ μεγάλη και βέβαια ο θεσμός του συμποσίου με τις ιδιαίτερες κοινωνικές και πολιτισμικές προεκτάσεις.

Οι ταινίες της εβδομάδας,

Mεταλλαγμένοι υπερήρωες. Από αριστερά οι Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζένιφερ Λόρενς, Ρόουζ Μπάιρν, Νίκολας Χόουλτ, Τζέιμς Μακ Αβόι και Λούκας Τιλ
Mεταλλαγμένοι υπερήρωες. Από αριστερά οι Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζένιφερ Λόρενς, Ρόουζ Μπάιρν, Νίκολας Χόουλτ, Τζέιμς Μακ Αβόι και Λούκας Τιλ 
Mεταλλαγμένοι υπερήρωες. Από αριστερά οι Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζένιφερ Λόρενς, Ρόουζ Μπάιρν, Νίκολας Χόουλτ, Τζέιμς Μακ Αβόι και Λούκας Τιλ
«Εάν... Επαναστατημένοι γενιά». Οι αγανακτισμένοι μαθητές στα όπλα. Με τον Μάλκομ Μακ Ντάουελ και την Κριστίν Νούναν 
Mεταλλαγμένοι υπερήρωες. Από αριστερά οι Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζένιφερ Λόρενς, Ρόουζ Μπάιρν, Νίκολας Χόουλτ, Τζέιμς Μακ Αβόι και Λούκας Τιλ
Η Αλέξα Βέγκα χάνει τον πλούτο στο «Από τα χηλά τα χαμηλά»

Τι θα ακούμε φέτος τα ζεστά μεσημέρια στην παραλία;


Της Ίνγκριντ ΚεχαγιάΕίσαι στην παραλία, καίγεσαι παλεύοντας να αποκτήσεις το επιθυμητό μαύρο χρώμα και προσπαθείς να χαλαρώσεις. Πως όμως με το τακ τακ από τις ρακέτες, τα παιδάκια που τρέχουν και τους "γείτονες" της διπλανής πετσέτας που παίζουν τάβλι; Τι κάνεις; Φουλάρεις το Μp3 σου με καλοκαιρινές επιτυχίες, βάζεις τα ακουστικά σου και καθάρισες. Το Billboard Greece είναι εδώ για να σε βοηθήσει να εντοπίσεις μερικές!

Κάτι μας λέει ότι το ολοκαίνουριο κομμάτι της Έλενας Παπαρίζου "Ότι νιώθω δεν αλλάζει", θα πάει εξίσου καλά με το "Baby its over", αν είστε και κολλημένοι τότε δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σας.


Αν λοιπόν εκεί που λιάζεστε κλείσετε τα μάτια σας θέλοντας να αναπολήσετε παλιές στιγμές, το πιο κατάλληλο κομμάτι για να ηχεί στα αυτιά σας είναι το "Κράτα τα μάτια σου κλειστά" με τις Μέλισσες και την Ήβη Αδάμου. Αυτό το νεανικό παρεάκι θα σας δροσίσει.

Τα δευτερόλεπτα που πρόδωσαν τον σταρ των κράκερ,


Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος

Η άγνωστη ζωή του 18χρονου που έγινε «εφιάλτης» των διωκτικών αρχών, ελληνικών και ξένων,

Ενας χαμογελαστός 18χρονος που επαναλαμβάνει διαρκώς στους αστυνομικούς ότι «δεν είμαι καμία ευφυΐα, όπως νομίζετε. Το αντίθετο πιστεύω για τον εαυτό μου...».

Κάτοχος εκατοντάδων μετοχών του ΟΠΑΠ καθώς και εταιρείας καλλυντικών δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να ρωτά τους αστυνομικούς για την πορεία του Χρηματιστηρίου.

Από τα έντεκά του χρόνια άρχισε να ασχολείται με την Πληροφορική. Εκανε την πρώτη επίθεση σε ηλεκτρονικά συστήματα στα δεκατρία του χρόνια. Δύο χρόνια αργότερα εγκατέλειψε το σχολείο όπου ήταν καλός μόνο στα Μαθηματικά.

Εμενε σε διαμέρισμα στην οδό Καραμπαμπά στον Αγιο Δημήτριο με την μητέρα του, ζώντας 20 ώρες το 24ωρο μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, περιτριγυρισμένος από δεκάδες gadgets. Στα 16 του έκανε τις μεγάλες ηλεκτρονικές επιθέσεις στα συστήματα της Interpol και της αμερικανικής NSA προκειμένου να μπει στο ιδιότυπο "Τοp 10" των χάκερς όλου του κόσμου.

Ειρωνείες προς το θύμα στο Facebook μετά τη δολοφονία,


Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία που έγινε για ένα like,

Η ψεύτικη «φίλη» στο Facebook, αφού παρέσυρε σε παγίδα θανάτου τον διαδικτυακό της φίλο, λίγες ημέρες αργότερα του... έστελνε ειρωνικά «συλληπητήρια» και του αφιέρωνε το τραγούδι του Νίκου Βερτη «Επαιξα κι έχασα»!

Παράλληλα διαπιστώνεται ότι οι ίδιες φωτογραφίες της ψεύτικης «φίλης» στο Facebook υπάρχουν και σε άλλα προφίλ στο διαδίκτυο, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ίσως ετοιμάζεται παρόμοια μεθόδευση για άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Νέα στοιχεία προκύπτουν για την εν εν ψυχρώ εκτέλεση - στις 8 Μαίου 2010 στην παραλιακή λεωφόρο - του 30χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου Απόστολου Κ. που δολοφονήθηκε για ένα «like» που πάτησε στο Facebook.

Σχεδια Ρούμπικ,

Ρομποτικό ρεκόρ στον κύβο του Ρούμπικ,


Θ. ΛΑΪΝΑΣ

Το ρομπότ Ruby «έλυσε» τον κύβο του Ρούμπικ σε 10,18 δευτερόλεπτα,

Ο διάσημος κύβος Ρούμπικ αποτελεί εδώ και δεκαετίες αγαπημένο χόμπι εκατομμυρίων ανθρώπων και συνεχώς διοργανώνονται διαγωνισμοί και προσπάθειες όσο το δυνατόν ταχύτερης επίλυσης του. Τα τελευταία χρόνια στη μάχη έχουν ριχτεί και μηχανικά μέσα. Πριν λίγα 24ωρα ένα ρομποτικό σύστημα κατάφερε να «λύσει» τον κύβο μέσα σε μόλις 10,18 δευτερόλεπτα. Το προηγούμενο ρεκόρ μηχανικού μέσου κατείχε ένα ανδροειδές, ο Cubinator, που είχε καταφέρει να «λύσει» τον κύβο σε 18,2 δευτερόλεπτα.

Ο ρομποτικός ρέκορντμαν

Το ρομποτικό σύστημα που ονομάζεται Ruby κατασκεύασαν έξι φοιτητές από τα τμήματα μηχανολογίας, ρομποτικής και πληροφορικής του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Σουίνμπερν, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, σαν πτυχιακή εργασία. Ο αρχικός έλεγχος γίνεται με web camera η οποία φωτογραφίζει τον κύβο για να αναλύσει τη θέση των χρωμάτων.

Τι τρώγανε οι αρχαίοι Ελληνες ?Πρωινό,

Το αρχαιοελληνικό μπρέκφαστ ονομαζόταν συνήθως «άριστον» και είχε σαν βάση το ψωμί, («μάζα» από κριθάρι για το λαό, «άρτο» από σιτάρι για τους πλούσιους) βουτηγμένο σε ανέρωτο κρασί. Μάλιστα, οι Αρχαίοι μας ξεκινούσαν τη μέρα με κρασάκι και μάλιστα χωρίς νερό, ενώ άλλες συνηθισμένες πρωινές τροφές ήταν τα ξερά σύκα, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και οι άλλοι ξηροί καρποί. Το συνηθισμένο πρωινό ρόφημα, το αντίστοιχο του καφέ ας πούμε, ήταν ο «κυκεών», ένα μείγμα κρασιού, τριμμένου τυριού και κριθάλευρου. (Άστο καλύτερα… ) Έπιναν και οι αρχαίοι γάλα, κυρίως κατσικίσιο και το άλλο αγαπημένο τους ρόφημα, κάτι σαν το τσάι αυθαιρέτως παραλληλίζουμε εμείς, ήταν ένα είδος υδρόμελου που το παρασκεύαζαν από χλιαρό νερό και μέλι.

Γεύματα,

Συνήθως τα γεύματα ήταν δύο. Το πρώτο απαρτιζόταν από ψάρι, όσπρια ή έναν εύκολο και απλό συνδυασμό τροφών όπως ψωμί, τυρί, ελιές, αυγά, ξηρούς καρπούς και φρούτα. Το βασικό γεύμα της ημέρας ήταν το βραδινό, το δείπνο, το οποίο αποτελούσε το κύριο γεύμα μιας και ήταν συνδυασμένο με το συμπόσιο και τη φιλική συντροφιά. Οι Αρχαίοι Έλληνες αγαπούσαν τη συντροφιά κατά τη διάρκεια του δείπνου και δεν τους άρεσε να τρώνε μόνοι τους. Η γενικά αποδεκτή άποψη ήταν ότι το να τρώει κανείς μόνος του δεν σημαίνει ότι γευματίζει αλλά ότι απλά γεμίζει το στομάχι του.

Το savoir-vivre του συμποσίου,
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory