Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Σέξι συμβουλές από τη μεγάλη οθόνη


Πάντα το σινεμά εμπνέει και δίνει ιδέες για την ερωτική μας ζωή. Ας θυμηθούμε λοιπόν μερικές πικάντικες στιγμές που πρέπει να έχουμε ως μπούσουλα στο κρεβάτι:

Η ΑΠΙΣΤΗ

Σκηνή: Η Dian Lane κάνει παθιασμένο σεξ με τον κούκλο Olivier Martinez σε μια τουαλέτα εστιατορίου, ενώ οι φίλες της την περιμένουν ανυποψίαστες στο τραπέζι.

Ζωή: Κατά την διάρκεια μιας βαρετής κοινωνικής συγκέντρωσης, σκάστε το με τον σύντροφό σου και κάντε το στην κοντινότερη κρεβατοκάμαρα, αυτοκίνητο ή κρυφή γωνία. Μετά επιστρέψτε σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ

Σκηνή: Ο Daniel Day Lewis κάνει έρωτα με την Lena Olin μπροστά στον ολόσωμο καθρέφτη.

Ζωή: Κάνε το ίδιο. Απόλαυση εξασφαλισμένη!

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Σκηνή: Η Rachel McAdams και ο Ryan Gosling γίνονται μούσκεμα από ξαφνική καταιγίδα και αρχίζουν να γδύνουν ο ένας τον άλλο πριν τον σεξ.

Ζωή: Ένα βράδυ άφησέ τον να ξαπλώσει πρώτος και στη συνέχεια αιφνιδίασέ τον φορώντας το βρεμένο σου Τ-Shirt.

Τελικά η ζωή αντιγράφει την οθόνη ή η οθόνη την ζωή;
newsbomb.gr
sourta-ferta

Η αγάπη της μαιμούς .

Monkey Love  animals 2
Monkey Love  animals 2
Monkey Love  animals 2
Monkey Love  animals 2
Monkey Love  animals 2
Monkey Love  animals 2

Το Skype στην τηλεόρασή σας


Την ευκαιρία να κάνουν βιντεοκλήσεις μέσω της τηλεόρασής τους θα έχουν στο εξής οι χρήστες του Skype…
Μετά την εξαγορά της εταιρίας από τη Microsoft, ξεκινά η συνεργασία της με την Comcast, εταιρία που κρατά τα ηνία στην καλωδιακή τηλεόραση της Αμερικής.

Ο πρόεδρος της Comcast, Νιλ Σμιθ, σε δηλώσεις του τόνισε: «Η τηλεόραση έχει εξελιχθεί σε μια κοινωνική εμπειρία, Μαζί με το Skype θα προσφέρουμε ένα προϊόν που εξατομικεύει την εμπειρία της TV ακόμα περισσότερο».

Η υπηρεσία η οποία είναι διαθέσιμη μόνο στην Αμερική προς το παρών, λειτουργεί σε High Definition τηλεοράσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι να συνδέσει ο κάθε χρήστης μια βιντεοκάμερα. Η υπηρεσία θα είναι για κάποιο καιρό ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο.
sourta-ferta

Φυσική οδοντόβουρτσα .

Miswak  Natural Toothbrush  awesome 2
Miswak  Natural Toothbrush  awesome 2
Miswak  Natural Toothbrush  awesome 2
Miswak  Natural Toothbrush  awesome 2
Miswak  Natural Toothbrush  awesome 2
Miswak  Natural Toothbrush  awesome 2

Επηρεάζει η διατροφή τη γονιμότητα;


Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα στοιχεία επιβεβαιώνουν την αύξηση ποσοστών υπογονιμότητας σε όλο τον κόσμο. Η έναρξη της μητρότητας μετά την ηλικία των 30 και πιθανότατα προς το τέλος αυτής της δεκαετίας και αναλόγως από τους άνδρες, το στρες, οι κακές διατροφικές συνήθειες, η αύξηση παχυσαρκίας και η μειωμένη φυσική δραστηριότητα, στοιχειοθετούν το πλαίσιο των αιτίων που ολοένα και περισσότερα ζευγάρια σήμερα καταφεύγουν σε εναλλακτικές μεθόδους σύλληψης.

Παχυσαρκία: πως μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα;

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν πως οι παχύσαρκοι (άνδρες και γυναίκες με ΔΜΣ> 30) εμφανίζουν χαμηλότερα ποσοστά τεκνοποίησης από τα άτομα με φυσιολογικό βάρος (ΔΜΣ 20-25), ενώ συνήθως περιορίζονται στο ένα παιδί, σε αντίθεση με τα άτομα με φυσιολογικό βάρος που εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά πολυτεκνίας.

Τα υψηλά ποσοστά λίπους στο σώμα των παχύσαρκων ανδρών σχετίζονται με αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων και μειωμένα ανδρογόνων, αλλάζοντας κυρίως την ποιότητα του σπέρματος. Ακόμη, η υπερθέρμανση των όρχεων που προκαλεί η συσσώρευση λίπους σε εκείνη την περιοχή σχετίζεται με ελαττωματική σπερματογένεση. Τέλος, οι παχύσαρκοι άνδρες φαίνεται πως έχουν μειωμένο όγκο σπερματικού υγρού και αυξημένο ποσοστό αλλοιωμένων μορφολογικά σπερματοζωαρίων, ενώ δεν παρατηρούνται σημαντικές αλλαγές διαφορές στην κινητικότητα.

Αντίστοιχα, φαίνεται πως η παχυσαρκία στις γυναίκες διαταράσσει τον ορμονικό κύκλο μειώνοντας τις πιθανότητες γονιμότητας. Το υπερβάλλον βάρος της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζει σημαντικά και το μεταβολισμό του εμβρύου της, αυξάνοντας τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων. Τα παιδιά των παχύσαρκων γυναικών είναι ακόμη περισσότερο επιρρεπή να γίνουν κι αυτά παχύσαρκα. Το βάρος της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζει ωστόσο και την ομαλή έκβασή της εφόσον το υπερβάλλον βάρος σχετίζεται με επιπλοκές στο έμβρυο και τη γυναίκα (σακχαρώδης διαβήτης της εγκυμοσύνης και η εκλαμψία). Τέλος οι παχύσαρκες γυναίκες παρουσιάζουν τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο αποβολής από τις γυναίκες με φυσιολογικό βάρος, ειδικά στο 1ο τρίμηνο.

Συστάσεις

1. Περιορίστε την ποσότητα του αλκοόλ. Το αλκοόλ μειώνει την κινητικότητα των σπαρματοζωαρίων και περιορίζει τον αριθμό τους. Παράλληλα, μειώνει την απορρόφηση πολύτιμων και ευεργετικών στοιχείων για τη γονιμότητα όπως είναι ο ψευδάργυρος και το σελήνιο.

2. Περιορίστε τη ζωική πρωτεΐνη, κυρίως τα επεξεργασμένα κρέατα (λουκάνικο, μπέικον, ζαμπόν).

3. Εξασφαλίστε την πρόσληψη ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος συμμετέχει στη δημιουργία ενζύμων απαραίτητων για τη σπερματογένεση. Τα θαλασσινά (στρείδια), οι ξηροί καρποί και κόκκινο άπαχο κρέας είναι πλούσιες πηγές ψευδαργύρου.

4. Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων (φράουλες, πεπόνι, καρπούζι) και λαχανικών (πιπεριές) και 100% φυσικών χυμών που είναι καλές πηγές βιταμίνης C. H βιταμίνη C αυξάνει την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων. Παράλληλα τα φρούτα και τα λαχανικά είναι εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών βιταμινών (Α και Ε) καθώς και άλλων αντιοξειδωτικών συστατικών (λυκοπένιο, β-καροτίνη) που διατηρούν την ακεραιότητα των σπερματοζωαρίων από την βλαπτική δράση των επικίνδυνων ελευθέρων ριζών.

5. Επίσης σημαντικό ιχνοστοιχείο είναι το σελήνιο που έχει επίσης ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και βρίσκεται κυρίως στο κόκκινο κρέας και στα θαλασσινά.

6. Προτιμήστε τα εποχιακά τρόφιμα. Η χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών, επηρεάζει τη γονιμότητα. Οι ουσίες αυτές ονομάζονται ξενοοιστρογόνα (xenoestrogens) και έχουν όμοια δομή με τα οιστρογόνα τους σώματος μας επηρεάζοντας την φυσιολογική ορμονική μας λειτουργία.
ΠΗΓΗ: nutrimed.gr
sourta-ferta

Ποδήλατο -hover .

Hover Bike  awesome 2
Hover Bike  awesome 2
Hover Bike  awesome 2
Hover Bike  awesome 2
Hover Bike  awesome 2
Hover Bike  awesome 2
Hover Bike  awesome 2

Σπάστε τα... με το αζημίωτο!


Αν νοιώθετε ότι βράζετε από θυμό και θέλετε να ξεσπάσετε… η Destruction Company είναι ό,τι χρειάζεστε. Εδώ οι πελάτες πληρώνουν για να «τα σπάνε»!

Το κλαμπ προσφέρει στους πλούσιους κυρίως πελάτες του τη μοναδική ευκαιρία να σπάσουν οτιδήποτε επιθυμούν. Τα μέλη μπορούν να επιλέξουν από έναν κατάλογο τι θέλουν να σπάσουν συμπεριλαμβανομένων επίπλων, τηλεοράσεων, μοτοσυκλετών, βάζων…

Τους δίνεται επίσης η δυνατότητα να επιλέξουν το όπλο τους, όπως ρόπαλα, μπαστούνια του μπέιζμπολ, τσεκούρια, σφυριά, ξίφη και αλυσοπρίονα. Το κλαμπ βρίσκεται σε μυστική τοποθεσία στο New Jersey και το 40% από τα μέλη του είναι γυναίκες.
newsbomb.gr
sourta-ferta

Πέθανε από καρδιακή προσβολή ενώ βίαζε ηλικιωμένη!


Ένας 53χρονος άνδρας πέθανε από καρδιακή προσβολή, την ώρα που βίαζε μια ηλικιωμένη γυναίκα στο σπίτι της, στο Τέξας.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Corpus Christi Caller, ο Ίζαμπελ Τσαβέλο Γκουτιέρες διέρρηξε το σπίτι της 77χρονης γυναίκας και, οπλισμένος με ένα σουγιά, της επιτέθηκε.

Κατά τη διάρκεια του βιασμού όμως ο Γκουτιέρες αισθάνθηκε αδιαθεσία και "διέκοψε τη σεξουαλική πράξη για να ξεκουραστεί", εξήγησε στην εφημερίδα ο αστυνομικός Γκάρι Ράιτ. Κατόπιν "ξανάρχισε να χαϊδεύει" το θύμα του, όμως κατέρρευσε και πέθανε.

Η γυναίκα αρχικά πίστεψε ότι ο Γκουτιέρες, που μύριζε αλκοόλ, είχε λιποθυμήσει επειδή ήταν μεθυσμένος. Η ηλικιωμένη έφυγε από το σπίτι με το αυτοκίνητό της και κάλεσε την κόρη της σε βοήθεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Γκουτιέρες, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για άλλο σεξουαλικό αδίκημα, είχε πάει στο σπίτι της γυναίκας με το ποδήλατό του και η έντονη άσκηση ενδέχεται να προκάλεσε την καρδιακή κρίση.
ΘΕΜΑ
sourta-ferta

Σούσι: είναι ψάρι ή ρύζι;,του α.γαλδαδά,

Εμαθα ότι το ψάρι τρώγεται και ωμό όταν διάβασα το υπέροχο έργο του Χεμινγκγουέι «Ο γέρος και η θάλασσα»,όπου ο ήρωας του βιβλίου περνούσε πολλές ημέρες στο πέλαγος και συντηρούσε τον εαυτό του τρώγοντας κομμάτια ωμού ψαριού.

Μετά βέβαια και έλληνες ψαράδες μού είπαν ότι μερικές φορές ήταν αναγκασμένοι να τρώνε και εκείνοι καταμεσής στο πέλαγος κάποια από τα ψάρια που έπιαναν χωρίς να τα μαγειρεύουν.Την τελευταία δεκαετία βέβαια ζούμε το παλιρροϊκό κύμα που ήλθε από την Ιαπωνία και δημιούργησε ένα νέο μικρό οικονομικό θαύμα,με βάση το ρύζι και το ωμό ψάρι πλέον σε συσκευασία πολυτελείας και εθελοντική βρώση.

Τιμόνι που δονείται καθοδηγεί τους οδηγούς,

To τιμόνι που δονείται βοηθά τον οδηγό να μην χάνει τον δρόμο του,

Θ. ΛΑΪΝΑΣ

Τους ενημερώνει για το που πρέπει να στρίβουν και τι τους περιμένει πιο κάτω,

Ερευνητές στην Τουρκία ανέπτυξαν ένα νέο σύστημα βοήθειας των οδηγών. Στο εσωτερικό των τιμονιών τοποθετείται ένα σύστημα δόνησης παρόμοιο με εκείνο των κινητών τηλεφώνων. Το σύστημα συνδέεται με τις συσκευές εντοπισμού θέσης (τα γνωστά GPS) και έτσι όταν ο οδηγός θα πρέπει να στρίψει είτε δεξιά είτε αριστερά το τιμόνι δονείται αναλόγως. Υπάρχουν επίσης και άλλα είδη δόνησης που ειδοποιούν τον οδηγό ότι πιο κάτω θα φτάσει σε κάποια διασταύρωση ή θα πρέπει να γίνει παράκαμψη.

Αλάνθαστη η «δονούμενη» οδήγηση
Το σύστημα ανέπτυξαν μηχανικοί του Πανεπιστημίου Koc στην Κωνσταντινούπολη και το δοκίμασαν σε ένα προσομοιωτή όπου 12 άτομα έπρεπε να «οδηγήσουν» σε διάφορες συνθήκες. Οι εθελοντές στην πρώτη φάση οδήγησαν χωρίς να χρησιμοποιούν το τιμόνι με την δόνηση αλλά μόνο με την συμβατική βοήθεια ενός GPS.
Σε αυτή την φάση οι οδηγοί αντιμετώπιζαν προβλήματα και εμπόδια που θα μπορούσαν να υπάρχουν και σε πραγματικές συνθήκες όπως για παράδειγμα, φασαρία, θόρυβοι και άλλοι παράγοντες απόσπασης της προσοχής του οδηγού εντός και εκτός του οχήματος.

Μαγνήτες αντί για ...ασπιρίνη,

Πρόληψη των καρδιακών επεισοδίων θα μπορούσαν να προσφέρουν τα μαγνητικά πεδία, σύμφωνα με νέα μελέτη

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΣΩΛΗ

Μπορούν να αυξήσουν με ασφάλεια τη ροή του αίματος στους καρδιοπαθείς,

Μαγνήτες θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τη λήψη ασπιρίνης στα άτομα που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου. Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Τεμπλ στο Μίσιγκαν οι οποίοι ανακάλυψαν ότι μια συσκευή που κάνει χρήση μαγνητικών πεδίων για την αραίωση καυσίμων, έχει την ίδια επίδραση και στο ανθρώπινο αίμα!

Ο καθηγητής Ρόνγκγια Τάο ήταν ο πρώτος που το 2008 χρησιμοποίησε ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία προκειμένου να μειώσει το ιξώδες (δηλαδή να αυξήσει τη ρευστότητα) του πετρελαίου στις μηχανές. Στην πορεία συνειδητοποίησε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να βοηθήσει και το αίμα να ρέει πιο ομαλά μέσα στα αιμοφόρα αγγεία.

Ενα λεπτό είναι αρκετό
Με δεδομένο ότι τα ερυθρά αιμοσφαίρια περιέχουν σίδηρο,ο Τάο κατάφερε να μειώσει το ιξώδες του αίματος (την αντίσταση δηλαδή στη ροή) κατά 20%-30%, υποβάλλοντας το αίμα σε μαγνητικό πεδίο για περίπου ένα λεπτό. Η ένταση του μαγνητικού πεδίου ήταν 1,3 Tesla, παρόμοια με εκείνη ενός μαγνητικού τομογράφου.

Κούκοι εξοπλισμένοι με GPS,

Στόχος των βρετανών επιστημόνων είναι η παρακολούθηση του δρομολογίου των κούκων μέχρι την Αφρική,

ΕΙΡΗΝΗ ΒΕΝΙΟΥ

Το έξυπνο σύστημα θα καταγράφει τις κινήσεις των αποδημητικών πτηνών,

Τον έντονο προβληματισμό των ειδικών έχει προκαλέσει η ραγδαία μείωση του πληθυσμού των κούκων τα τελευταία χρόνια. Για τον λόγο αυτό οι επιστήμονες του Βρετανικού Ιδρύματος Ορνιθολογίας (BTO) αποφάσισαν να προχωρήσουν στη σήμανση πέντε χαριτωμένων πτηνών με μικροσκοπικούς πομπούς για την ακριβή καταγραφή των κινήσεων τους.

Πού κάνει «κούκου» ο δορυφόρος;

Το μικροσκοπικό σύστημα δορυφορικής θεσιθεσίας με μέγεθος νυχιού που τοποθετήθηκε στα πουλιά, έχει τη δυνατότητα μετάδοσης στοιχείων σχετικά με τα δρομολόγια τους επί 10 συνεχείς ώρες. Μετά το πέρας του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, απαιτούνται δύο μέρες ηλιακής φόρτισης προκειμένου να μπορέσει να επαναλειτουργήσει.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι εάν όλα πάνε καλά η συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων γύρω από τον τρόπο ζωής των αποδημητικών πτηνών θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε περίπου τρία χρόνια.

Αποδημητικά πουλιά hi tech

«Τα στοιχεία αυτά που θα συλλέξουμε από την συγκεκριμένη προσπάθεια είναι πολύ σημαντικά καθώς μπορεί να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει» αναφέρει ο εκπρόσωπος του ιδρύματος Γκράχαμ Άπλετον.

Mουσικό φεστιβάλ Lokerse Feesten,


Οσοι σχεδιάζουν να επισκεφθούν φέτος το βελγικό µουσικό φεστιβάλ Lokerse Feesten για τα διάσηµα λουκάνικά του, αυτά που είναι φτιαγµένα από αλογίσιο κρέας, έχασαν. ∆εν έχει λουκάνικα, τουλάχιστον στις 4 Αυγούστου, τη µέρα που τραγουδάει ο Μόρισεϊ - διάσηµος χορτοφάγος. Το φεστιβάλ προτείνει… αποχή από το κρέας για εκείνη τη µέρα και ένα «υγιεινό διάλειµµα για όλους». Για να µη χάσει και τον καλλιτέχνη του δηλαδή. Οπως είχαν πάθει στο καλιφορνέζικο φεστιβάλ Coachella, όπου ο Μόρισεϊ µόλις αντιλήφθηκε την τσίκνα από τα µπάρµπεκιου εγκατέλειψε τη σκηνή µε την περίφηµη ατάκα «µυρίζει σάρκα να καίγεται… και ελπίζω να είναι ανθρώπινη»

Αναδημοσιευση Απο Νεα

Greecelands

Γκρέµισαν τη Lady Gaga,


Με δύναµη, κατ’ ευθείαν στην κορυφή έφτασαν οι Arctic Monkeys (φωτογραφία)µε το καινούργιο τους άλµπουµ «Suck Ιt And See». Και έβαλαν, έτσι, τέλος – τουλάχιστον για την ώρα – στο βασίλειο της Gaga, εκεί στα ψηλά, που έπεσε στο Νο 3 (µε το «Born This Way») αφού στο Νο 2 κρατήθηκε γερά η Adele µε το «21» της. Οι Arctic Monkeys, µε τον χαρισµατικό τους frontman Αλεξ Τέρνερ διατήρησαν το δικό τους ρεκόρ, το να στέλνουν δηλαδή τις νέες κυκλοφορίες τους (τέσσερις συνολικά) κατευθείαν στο Νο 1 των βρετανικών τσαρτ. Και έγιναν µόλις το δεύτερο γκρουπ, που πετυχαίνει να έχει διαδοχικά τέσσερα άλµπουµ στην κορυφή µε την πρώτη εβδοµάδα που κυκλοφορούν. Οι άλλοι που το πέτυχαν – µε τρίαάλµπουµ και ένα Ep, το «Night Train» του 2009 – ήταν οι Kean.

Το «Suck It and See» πούλησε 82.000 αντίτυπα την προηγούµενη εβδοµάδα, κάτι που για αρκετούς ήταν έκπληξη κρίνοντας από την όχι και τόσο θερµή υποδοχή που είχε το σινγκλ «Don’t Sit Down ‘Cause I’ve Moved Your Chair», όταν είχε κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.


Αναδημοσιευση Απο Νεα

Το τάνγκο των σχέσεων,


Του Σάκη Μαλαβάκη

Σε µια πόλη µεταναστών, το Μπουένος Αϊρες, στα τέλη του 19ου αιώνα, όπου η πλειονότητα του πληθυσµού αποτελούνταν από νεαρούς άνδρες, ο µοναδικός κοινωνικά αποδεκτός τρόπος για να προσεγγίσει κάποιος µια γυναίκα ήταν να χορέψει µαζί της τάνγκο
Φαινόµενο αστικό, άρρηκτα συνδεδεµένο µε το Μπουένος Αϊρες, το τάνγκο προέκυψε ως ένα µουσικοχορευτικό µείγµα, απόρροια των διαφορετικών πολιτισµικών καταβολών των χιλιάδων µεταναστών που κατέφθαναν την περίοδο εκείνη στην πρωτεύουσα της Αργεντινής. Οντας κάτι πολύ παραπάνω από ένας απλόςχορός – κινητήρια δύναµη της αργεντινής πολιτισµικήςαλλά και κοινωνικής ζωής κατά τις δεκαετίες του ‘40 και του ‘50, τη Χρυσή Εποχή του τάνγκο –, αυτός ο αισθαντικός χορός ήταν µια υπόθεση κυρίως ανδρική, ταγµένη όµως κυριολεκτικά στην υπηρεσία της γυναίκας. Με τους άνδρες να πλειοψηφούν απελπιστικά, τις γυναίκες να είναι δυσεύρετες και το τάνγκο να είναι ο µόνος δρόµος που να οδηγεί στην αγκαλιά τους, ο κάθε επίδοξος χορευτής έπρεπε να είναι ένας εξαιρετικός χορευτής.

Η αρχή γινόταν στην «πράκτικα, µια καθαρά ανδρική εξάσκηση χορού», όπου ο άπειρος νεαρός αρ χικά παρακολουθούσε µόνο τους πιο έµπειρους. Επόµενο βήµα, ο ρόλος της ντάµας µε καβαλιέρο κάποιον παλαιότερο και ύστερα από µήνες σκληρής και καθηµερινής εξάσκησης, όχιτόσο στα βήµατα όσο στην επικοινωνία των σωµάτων, ο ρόλος του καβαλιέρου µε ντάµα έναν καινούργιο νεοφώτιστο. Ακολουθεί ηµεγάλη µέρα στη «µιλόνγκα», την επίσηµη αίθουσα χορού, όπου ο νέος, φορώντας το καλό του κοστούµι και µε τη συνοδεία των παλαιοτέρων, ετοιµάζεται να χορέψει για πρώτη φορά µπροστά στα µάτια των γυναικών που τόσο ποθεί.

Πρώτη ντάµα, συνήθως κάποια φίλη των παλαιών, ώστε να µπορέσει ο νεαρός να (επι)δείξει τις χορευτικές του ικανότητες. Αν τα πήγαινε καλά, θα µπορούσε να ζητήσει σε χορό µία από τις υπόλοιπες, πολύτιµες γιατί ήταν ελάχιστες, γυναίκες.

Η οπτική επαφή και ένα νεύµα του κεφαλιού, το «καµπεσέο», αρκούσαν για να βρεθούν ένας άνδρας και µια γυναίκα, επιτέλους µαζί στην πίστα. Κι εκεί αρχίζει ηµαγεία. Εξασκηµένοι αµφότεροι, άνδρας γυναίκα, στους ρόλους και του καβαλιέρου και τηςντάµας (οι γυναίκες µάθαιναν να χορεύουν στο σπίτι από τοναδελφό ή τον πατέρα τους, τη µητέρα ή την αδελφή τους) γινόντουσαν κυριολεκτικά ένα. Πραγµατικά µαζί, ταγµένοι ο έναςστον άλλον, η ντάµα (γνωρίζει πώς να) αφήνεται, ο καβαλιέρος οδηγεί και οσκοπός είναι ένας και κοινός: να της προσφέρει τη µεγαλύτερη δυνατή ικανοποίηση... συν-κινώντας την. Η Βρετανίδα Κριστίν Ντένιστον, µία από τις κορυφαίες χορεύτριες τάνγκο στον κόσµο και η πρώτη µη αργεντινή δασκάλα του χορού στο Μπουένος Αϊρες, µας αποκαλύπτει, διαµέσου µιας αισθαντικής περιδιάβασης στην Ιστορία, στην κουλτούρα, στηντεχνική και κυρίως στο νόηµα του τάνγκο, τα µυστικά ενός χορού που σύµφωνα µε τηνίδια «προσφέρει τη δυνατότητα της διερεύνησης της φύσης των ανθρώπινων σχέσεων, της έννοιαςτης οικειότητας και του τισηµαίνει να είσαι άνθρωπος και κοινωνικό ον µέσα σ’ έναν κόσµο που οδηγεί συχνά στη µοναξιά καιτην αποµόνωση».


Παιδιών εικόνες

«Ντίσνεϊλαντ στην Αφρική»,


Tου Χρήστου Ν.Ε. Ιερείδη,

Tην καταστροφή στο πάρκο Σερενγκέτι της Τανζανίας, µαζί µε το γειτονικό Νγκορονγκόρο, που απειλείται εξαιτίας τηςβιοµηχανίας τουρισµού που δηµιουργούν γραφεία κυνηγών και έχουνως βασικό µέληµά τους την αποµάκρυνση των φυλών Μασάι και Χάτζααπό ολόκληρη την περιοχή αποκαλύπτει ντοκιµαντέρ του Ανδρέα Αποστολίδη. Από την υπερεκµετάλλευση µέρη σαν το Νκγόρονγκρόρο σε 50 χρόνια από τώρα δεν θα υπάρχουν.

Λιοντάρια ξαπλωµένα επί ώρες στον ήλιο να λιάζονται, πιο δίπλα ζέβρες – µεζές για τον βασιλιά της αφρικανικής σαβάνας _ ξέγνοιαστες να βοσκούν στο παχύ χορτάρι, καµηλοπαρδάλεις να χαριεντίζονται, ελέφαντες που δροσίζονται σε µεγάλους νερόλακκους, γκνου να τρέχουν ιλιγγιωδώς σε κοπάδια. Και στην άκρη του πατηµένου χωµατόδροµου σταµατηµένα ουρές τα τζιπ µε δεκάδες τουρίστες, οι οποίοι από την ασφάλεια των οχηµάτων απαθανατίζουν το µεγαλείο της άγριας ζωής. Ωραίες εικόνες.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory