Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Κόβει την ανάσα...

Στην Ίμπιζα βρέθηκε η πανέμορφη Αργεντίνα Belen Rodriguez για μια φωτογράφηση κι άφησε όλο το πλήρωμα με ανοιχτό το στόμα.

Η ηθοποιός, μοντέλο, παρουσιάστρια, που ζει στην Ιταλία, θα έκανε μια φωτογράφηση στο ισπανικό νησί. Όταν εμφανίστηκε φορώντας το βραζιλιάνικο μπικίνι της, κανείς δεν μπορούσε να πάρει το βλέμμα του από πάνω της.
ΦΩΤΟ: splash/www.iml.gr

Οι Σκύλοι "διαβάζουν" το μυαλό μας!!


Μπορεί ο σκύλος σας να διαβάσει το μυαλό σας; Με αυτόν τον – όχι ιδιαιτέρως επιστημονικό- τίτλο μια μελέτη αμερικανών ερευνητών αποδεικνύει για πρώτη φορά ότι ο «καλύτερος φίλος του ανθρώπου» έχει μια έμφυτη ικανότητα να «διαβάζει» την έκφραση του προσώπου μας.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριδας με επικεφαλής τη Μονίκ Ουντέλ θέλησαν να εξετάσουν πώς οι σκύλοι ανταποκρίνονται στην προσοχή που τους δείχνει ένας άνθρωπος _ κάτι το οποίο αποτελεί τη βάση του τρόπου με τον οποίο μαθαίνουν ή αντιδρούν στην ανθρώπινη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνάς τους, η οποία δημοσιεύτηκε στη δικτυακή επιστημονική επιθεώρηση «Learning & Behavior», τα ζώα λειτουργούν με «οδηγό» έναν συνδυασμό ο οποίος περιλαμβάνει τις προηγούμενες εμπειρίες τους, το γενικότερο πλαίσιο της κάθε κατάστασης αλλά και διάφορες ενδείξεις μέσω των οποίων αντιλαμβάνονται τις διαθέσεις και τη συμπεριφορά μας. Αυτή η τελευταία αντίληψη είναι, όπως ανακάλυψαν, «γραμμένη» στα γονίδιά τους.
 • Σκύλοι και λύκοι
 • Για να διερευνήσουν κατά πόσον η ικανότητα των σκύλων να ερμηνεύουν τις διαθέσεις και τη συμπεριφορά μας είναι έμφυτη ή αν την αποκτούν κατά τη διάρκεια της συμβίωσής τους μαζί μας οι ερευνητές συνέκριναν τις αντιδράσεις των σκύλων με αυτές των άγριων «εξαδέλφων» τους, των λύκων. Προκειμένου μάλιστα να εξετάσουν καλύτερα την επιρροή του περιβάλλοντος συμπεριέλαβαν δυο διαφορετικές ομάδες σκύλων _ ζώα που ζούσαν ως κατοικίδια και αδέσποτα ζώα που ζούσαν σε καταφύγια.
  Οι επιστήμονες διεξήγαγαν δυο πειράματα στα οποία συνέκριναν τις επιδόσεις των ζώων στο να ζητούν φαγητό από ανθρώπους οι οποίοι έδειχναν ότι τα πρόσεχαν ή από ανθρώπους οι οποίοι ούτε καν τα κοίταζαν. Διαπίστωσαν για πρώτη φορά ότι, όπως οι εξημερωμένοι σκύλοι, οι άγριοι λύκοι έχουν επίσης την ικανότητα να ζητούν τοφρή πλησιάζοντας τους ανθρώπους που τους έδειχναν προσοχή.
  Αυτό, όπως σημειώνουν, αποδεικνύει ότι και τα δυο είδη μπορούν να προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους ανάλογα με αυτή των ανθρώπων. Επιπλέον τόσο οι λύκοι όσο και οι σκύλοι, έδειξαν ότι βελτιώνουν τις επιδόσεις τους με την εξάσκηση.
  • Βελτίωση με την τριβή
 • Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης διαφορές στον τρόπο με τον οποίο οι σκύλοι ανταποκρίνονταν στον βαθμό προσοχής των ανθρώπων.
  Η εμφανέστερη ήταν το γεγονός ότι οι σκύλοι που προέρχονταν από σπίτια ήταν πιο ευαίσθητοι στα ερεθίσματα που προανήγγελλαν την ανθρώπινη προσοχή σε σχέση με τους σκύλους από τα καταφύγια. Επίσης τα ζώα που δεν είχαν μόνιμη «τριβή» με ανθρώπους επέδειξαν χειρότερες επιδόσεις στο «ζητιάνεμα» της τροφής.
  Όπως σημειώνεται στη μελέτη, τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η ικανότητα των σκύλων να παρακολουθούν και να ανταποκρίνονται στις ενέργειες των ανθρώπων πηγάζει από μια επιθυμία των ζώων να αποδεχθούν την ανθρώπινη συντροφιά.
 • http://epirus-tv-news.blogspot.com/2011/06/blog-post_1053.html#more

Θετική ενέργεια και καλή αύρα!
Τσάκρα»: τα επτά ενεργειακά κέντρα του σώματοςΗ κατανόηση της εννοίας της ενεργείας και πώς συνδέεται με το σώμα μας είναι πολύ σημαντική, αν και αρκετές φορές δυσνόητη για όλους εμάς τους ανθρώπους που έχουμε μάθει να λειτουργούμε με τους κλασικούς τρόπους σκέψης! Ο Αϊνστάιν πρώτος περιέγραψε την ύλη ως μία μορφή ενέργειας. Τα πάντα αποτελούνται από μόρια και τα μόρια αποτελούνται από άτομα που βρίσκονται σε μία συνεχή κατάσταση ροής. Η κίνηση τους εμπεριέχει ενέργεια, κι έτσι το καθετί -ένας άνθρωπος, ένα ζώο, ένα τραπέζι- εκπέμπει ενέργεια. Το καθετί στον κόσμο μας δονείται από ενέργεια. Οι ζωντανοί οργανισμοί εκπέμπουν πολύ μεγαλύτερη ενέργεια απ’ οτιδήποτε άψυχο. Σκεφτείτε, λοιπόν, την ενέργεια που εκπέμπουμε εμείς οι άνθρωποι! Δεν είναι εύκολο ν’ αντιληφθούμε την ενέργεια, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν τη βλέπουμε και δεν έχουμε μάθει να πιστεύουμε σ’ αυτήν κι αυτό μας κάνει δύσπιστους και σκεπτικιστές. Ο πολιτισμός μας είναι πολύ βασισμένος στην ύλη, δηλαδή σε αυτό που πιάνεται και μετριέται, και σχεδόν καθόλου στην ενέργεια, με αποτέλεσμα να μην κατανοούμε πώς λειτουργεί και πώς μας επηρεάζει.


Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, να γνωρίσουμε το ενεργειακό μας πεδίο. Οι άνθρωποι ..

Ο Πούτιν και το μοντέλο εσωρούχων


Ένα 25χρονο πρώην μοντέλο εσωρούχων είναι η νέα προσωπική φωτογράφος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Γιάννα Λαπίκοβα ήταν υποψήφια για τον τίτλο της Μις Ρωσία.


«Αυτό δεν είναι έγκλημα» διαμηνύει η γραμματεία του Ρώσου πρωθυπουργού και διευκρινίζει ότι τη διόρισαν ως μία από τους τρεις προσωπικούς φωτογράφους του.

«Την προσλάβαμε αξιοκρατικά» επιμένουν.

Βέβαια μερικές από τις φωτογραφίες της που έχουν ανέβει στον online και φέρουν την υπογραφή της, δείχνουν τοπία, και γάτες να ποζάρουν.


Μπορεί να διατηρεί χαμηλότερο προφίλ συγκριτικά με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ωστόσο ο Ρώσος πολιτικός δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τις νεαρές και sexy συνεργάτιδες που επιλέγει.

Το 2008 τα ...‘κορίτσια’ του είχαν γίνει ευρέως γνωστά ως Putinskie Krasotki (τα ‘μωρά του Πούτιν’). Ήταν οι αθλήτριες Alina Kabaeva, Svetlana Khorkina, Natalia Karpovich, Svetlana Zhurova, και η χορεύτρια των Μπολσόι, Svetlana Zakharova...
Real.grsourta-ferta

3 Le Palais Bulles - Το Σπίτι Μπουρμπουλήθρες!!!Αν νομίζετε  οτι έχετε δει τα πάντα σε οτι αφορά την αρχιτεκτονική  σπιτιών κάνετε λάθος.... Φίλοι μου σας καλοσωρίζω στο  σπίτι .....μπουρμπουλήθρες!!!

Είναι σχεδιασμένο απ’ τον αρχιτέκτονα Antti Lovag και δεσπόζει ψηλά σε εναν λόφο πάνω από την νότια γαλλική ακτή, κοντά στις Κάννες. Ο αρχιτέκτονας έχει σχεδιάσει μια σειρά από σπίτια μπουρμπουλήθρες στην ίδια ακτή, αλλά το συγκεκριμένο είναι το πιο γνωστό καθώς ανήκει στον σχεδιαστή μόδας Pierre Cardin. Το εσωτερικό του έχει έκταση 1200 τετραγωνικά μέτρα, περιλαμβάνει 10 σουίτες διακοσμημένες η κάθε μια από διαφορετικό σχεδιαστή και στο εξωτερικό του διαθέτει 8500 τετραγωνικά μέτρα κήπου.Θα μπορούσαμε να πούμε  το σπίτι ...χταπόδι!!!......το εξωγήινο σπίτι....Oπως και να το δεί κανείς είναι ενα ιδιαίτερο, εκκεντρικό,  σπίτι οπως και ο ιδιοκτήτης του!!


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2010/12/le-palais-bulles.html#ixzz1PbHWuIq7

Για σήμερα ο ήρωάς μου!

Τον γνώρισα πρωταγωνιστή σε ρεπορτάζ στις ειδήσεις του Alpha, το μεσημέρι της Κυριακής. Είναι δεκατριών και Κινέζος.
Δεν ξέρω το όνομά του.
Περπάτησε 340 χιλιόμετρα για να φτάσει στην πόλη που νοσηλεύεται η μαμά του με όγκο στον εγκέφαλο.
Προκειμένου να πληρώσει τα έξοδα νοσηλείας, δουλεύει σαν λούστρος.
Το πιθανότερο είναι αύριο να μην θυμάμαι αυτό το ρεπορτάζ, ούτε τον πρωταγωνιστή του, παρά το γεγονός ότι θα θυμάμαι για καιρό το πλάνο εκείνο που της χαϊδεύει το μάγουλο ως «ο άντρας του σπιτιού», εκείνος στον οποίο μπορεί να βασίζεται. Επίσης είμαι σίγουρη πως δεν θα μάθω ποτέ τη συνέχεια.
Αν η μαμά του δηλαδή έζησε και τι έγινε εκείνος όταν μεγάλωσε.
Με εντυπωσιάζει πολύ όμως το πώς οι άνθρωποι –κάποιοι- μπορούν να προσαρμόζονται όπου τους τοποθετεί η ζωή τους.
Και ο μικρός της ιστορίας, ήρθε να μου πει πως οι αποστάσεις, τα μεγέθη και τα δεδομένα είναι όλα διαχειρίσιμα… αν θέλω!

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/06/blog-post_2877.html#ixzz1Pd3npfFr

ΚΑΝΤΕ ΕΡΩΤΑ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟ


O Eρωτας είναι τυφλός τόσο τυφλός που δεν κοιτά τι γίνεται γύρω του ή απλά κοιτά και τα αψηφά. Στους δρόμους του Βανκούβερ όπου γέμισε με αστυνομικούς λόγω ταραχών, μια φωτογραφία "διαφορετική" από όλες τις άλλες τράβηξε όλα τα βλέμματα


Κλομπ, δακρυγόνα, ξύλο...τίποτα δεν τους πτόησε πάρα το χάος που επικρατούσε στους δρόμους  στο  Βανκούβερ μετά την ήττα των Vancouver Canucks με 4-0 από τους Boston Bruins για το Stanley Cup στο πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου
Στη φωτογραφία που έχει κάνει το γύρω του διαδικτύου βλέπουμε ένα ζευγάρι που έχει πέσει στο δρόμο και φιλιέται με πάθος.
Ο φωτογράφος Rich Lam ήταν ένας από αυτούς που κάλυπτε τα εκτενή επεισόδια όταν είδε τους δυο νεαρούς να κάθονται στον άδειο δρόμο και να φιλιούνται. "Ήταν ένα πλήρες χάος. Στην περιοχή είχαν σπάσει δυο αυτοκίνητα και τους είχαν βάλει φωτιά ενώ διάφοροι  πλιατσικολόγοι είχαν σπάσει ένα πολυκατάστημα” και προσθέτει "Σε εκείνο το σημείο η ομάδες καταστολής της αστυνομίας έτρεχαν από εδώ και από εκεί. Αφού σταμάτησαν να τρέχουν είδα το ζευγάρι στο δρόμο"
Οι εξαγριωμένοι οπαδοί άρχισαν να αναποδογυρίζουν αυτοκίνητα, να βάζουν φωτιές και να σπάνε βιτρίνες καταστημάτων ενώ γρήγορα ξεκίνησαν οι αντεγκλήσεις και, τελικά, οι συμπλοκές με την αστυνομία.
Οι ταραχές και οι λεηλασίες έγιναν σε ακτίνα δέκα τετραγώνων από την περιοχή με τα περισσότερα καταστήματα. Εικόνες έδειχναν ακόμη και νεαρές κοπέλες να συμμετέχουν, εφορμώντας σε μαγαζιά ρούχων και μακιγιάζ και αφαιρώντας ό,τι μπορούσαν να κουβαλήσουν.

Tο νόημα της ζωής σε πέντε φράσεις..


Φιλόσοφος της ζωής , μια ξεχωριστή γυναίκα που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο η Bronnie Ware. Μέσα από τις συζητήσεις της με ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας μας λέει για ποια πράγματα κυρίως μετάνιωσαν αυτοί οι άνθρωποι ένα… βήμα πριν το θάνατο.
H Bronnie Ware είχε μια δίψα για τη ζωή από τη στιγμή που γεννήθηκε. Σαν παιδί, ήταν το μαύρο πρόβατο της οικογένειας καθώς είχε αποκτήσει μια διαφορετική αντίληψη για τη ζωή.
Η επαγγελματική της ζωή ανάστατη, νομαδική, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Από καλλιεργητής λαχανικών στη Μέση Ανατολή, μπαργούμαν σε τροπικά νησιά…διευθύντρια τράπεζας.
Η Bronnie δεν φοβήθηκε ποτέ τις αλλαγές, βρήκε το δρόμο της αυτόν της φιλοσοφίας όπου κάθε άνθρωπος εάν κάνει ευχάριστα πράγματα τότε βρίσκει την πραγματική γαλήνη μέσα του, όπως λέει η ίδια.
Παραμένει ευγενής χωρίς να χάνει την πίστη της προς τον συνάνθρωπο μοιράζοντας τις
 εμπειρίες της μαζί μας.
Για αρκετά χρόνια εργάστηκε σε οίκους ευγηρίας. Ήταν ο τελευταίος σταθμός των ανθρώπων λίγο πριν το θάνατο. Όπως λέει μοιραζόταν πολλά μαζί τους τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής τους.
Η Bronnie θεωρεί ότι οι άνθρωποι ωριμάζουν όταν έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο. Αρνητικά συναισθήματα κυριεύουν το περισσότερο κόσμο φόβος, θυμός, τύψεις ωστόσο κάθε άνθρωπος προσπαθεί να βρει τη γαλήνη λίγο πριν φύγει από τη ζωή.
Συνομιλώντας μαζί τους πέντε είναι τα κύρια πράγματα για τα οποία λυπόντουσαν και μας τα παρουσιάζει.

1. Μακάρι να είχα το θάρρος να ζήσω τη ζωή μου όπως ήθελα και όχι όπως μου επέβαλαν
Αυτό το λένε οι περισσότεροι άνθρωποι όταν συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους έχει σχεδόν τελειώσει και κοιτούν στο παρελθόν είναι εύκολο να δουν πόσα όνειρα έμειναν ανεκπλήρωτα Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εκπλήρωσαν ούτε τα μισά από όσο είχαν ονειρευτεί.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να προσπαθήσετε να εκπληρώσετε μερικά από τα όνειρά σας στην πορεία. Από τη στιγμή που αρρωστήσεις είναι πολύ αργά. Η υγεία φέρνει μια ελευθερία που πολύ λίγοι συνειδητοποιούν, έως ότου έρθει ο καιρός και δεν την χάνουν.
2. Μακάρι να μην εργαζόμουν τόσο σκληρά
Αυτό το λένε κυρίως άνδρες ασθενείς. Είναι όλοι αυτοί που δεν πρόλαβαν να χαρούν τα παιδιά τους, δεν κατάφεραν να τα πάρουν μια αγκαλιά, να τα μεγαλώσουν, να χαρούν την εφηβεία τους. Είναι όλοι αυτοί που δεν έψαξαν αγάπη από το σύντροφό τους.

Η Bronnie από την πλευρά της μας συμβουλεύει να απλοποιήσουμε τον τρόπο ζωής μας κάνοντας συνειδητές επιλογές στην πορεία. Δημιουργώντας περισσότερο χώρο στη ζωή σας, γίνεστε πιο ευτυχισμένοι και πιο ανοικτοί σε νέες ευκαιρίες.

3. Μακάρι να είχα το θάρρος να εκφράσω τα συναισθήματά μου

Πολλοί άνθρωποι δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους, προκειμένου να διατηρήσουν ισορροπίες με τους άλλους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είμαστε μέτριοι ως οντότητες. Υπάρχουν πολλές ασθένειες που σχετίζονται με την πικρία και τη δυσαρέσκεια.

Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις αντιδράσεις των άλλων. Ωστόσο όταν αλλάζετε τον τρόπο επικοινωνίας μιλώντας ειλικρινά, θα θέσετε τις σχέσεις σε ένα εντελώς νέο και υγιές επίπεδο.

4. Μακάρι να είχα διατηρήσει επαφή με τους φίλους μου

Συχνά δεν συνειδητοποιούμε τα πραγματικά οφέλη της φιλίας. Ο πολυάσχολος τρόπος ζωής φθείρει τη φιλία. Αυτό όμως που μένει στο τέλος είναι αυτό γι’ αυτό διαφυλάξετε την ως κόρη οφθαλμού.

5. Μακάρι να είχα αφήσει τον εαυτό μου να είναι πιο ευτυχισμένος

Πολλοί δεν είχαν αντιληφθεί μέχρι το τέλος της ζωής τους ότι η ευτυχία είναι μια επιλογή. Είχαν μείνει κολλημένοι σε παλιά πρότυπα και συνήθειες. Ο φόβος της αλλαγής τους έκανε να προσποιούνται ακόμα και στον ίδιο τους το εαυτό.
 
Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/06/t.html#ixzz1Pd2fngcJ

Εξυπνα φωτοβολταϊκά κυνηγούν τον ήλιο,


ΕΙΡΗΝΗ ΒΕΝΙΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ,

Ενα σύστημα από έξυπνους ηλιακούς συλλέκτες οι οποίοι μπορούν να ακολουθούν τη θέση του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας ανέπτυξαν ιάπωνες επιστήμονες από την εταιρεία Smart Solar International. Οπως επισημαίνουν μάλιστα το... κυνήγι του ηλιακού φωτός έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή διπλάσιας ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με τα υπάρχοντα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Το καινοτόμο σύστημα αποτελείται από μακρόστενα κάτοπτρα αλουμινίου τα οποία είναι τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο και διαθέτουν δυνατότητα περιστροφής τους ώστε να ακολουθούν την πορεία του ήλιου από την ανατολή μέχρι και τη δύση του. Στο εσωτερικό τους τα κάτοπτρα είναι εξοπλισμένα με φωτοβολταϊκές κυψέλες πολλαπλών στρώσεων, υψηλής απόδοσης. Σύμφωνα με τους επινοητές της, η συγκεκριμένη τεχνολογία απαιτεί πολύ λιγότερο πυρίτιο- το ακριβότερο υλικό των ηλιακών κυττάρων κρυσταλλικού πυριτίου. Επιπλέον, τα εκλεπτυσμένα κινούμενα φωτοβολταϊκά είναι συνδεμένα με ένα υπερευαίσθητο σύστημα ασφαλείας για την αποφυγή της υπερθέρμανσής τους: μόλις αυτό αντιληφθεί ότι η θερμοκρασία της συσκευής αγγίζει επικίνδυνα επίπεδα φρενάρει ελαφρώς την παραγωγή ενέργειας, διοχετεύοντας την επιπλέον θερμότητα σε άλλες δραστηριότητες, όπως π.χ. το ζέσταμα νερού.

Καθ΄ οδόν για θεραπεία γενετικών ασθενειών!


Πειραματική επιδιόρθωση μεταλλάξεων του DNA ανοίγει δρόμους για τη θεραπεία γενετικών ασθενειών,

Νέοι δρόμοι ανοίγονται για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως η κυστική ίνωση ή η μυϊκή δυστροφία χάρη στην ανάπτυξη μια τεχνικής που μπορεί να επιδιορθώσει τον γενετικό κώδικα. Η τεχνική που αναπτύχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Rochester αποτελεί μια εντελώς νέα προσέγγιση αποκατάστασης μεταλλάξεων. Αν και η εν λόγω τεχνική είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο, εκτιμάται ότι θα μπορεί να αξιοποιηθεί στην αντιμετώπιση του 30% των γενετικών ασθενειών.

Η σημασία της πρωτεϊνοσύνθεσης

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Βασικοί συντελεστές της κυτταρικής ζωής είναι οι πρωτεΐνες, η καλή λειτουργία των οποίων εξασφαλίζει την υγεία των κυττάρων και του οργανισμού. Οι οδηγίες για τη σύνθεση των πρωτεϊνών μας βρίσκονται στο DNA μας, πράγμα που σημαίνει ότι μια λάθος οδηγία («μετάλλαξη» στη γλώσσα των βιολόγων) οδηγεί στη σύνθεση μιας πρωτεΐνης που λειτουργεί πλημμελώς ή και καθόλου.

Φάε περισσότερο, χάσε περισσότερο,

Οι σαλάτες προσφέρουν στον οργανισμό μας πολλά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην απώλεια βάρους,

5 στρατηγικές που δεν μας αφήνουν να πεινάσουμε, τονώνοντας παράλληλα τον μεταβολισμό μας και την καύση του λίπους

Η μάχη που γίνεται μέσα στο σώμα μας είναι σκληρή. Ένας αγώνας επικράτησης ανάμεσα στα κύτταρα που διαμορφώνουν τους μύες κι εκείνα που συνθέτουν το λίπος. Για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα επικρατήσει το λίπος, θα πρέπει να βάλουμε κι εμείς το χεράκι μας.

Ρίξτε θερμίδες και κρατηθείτε σε φόρμα, διώχνοντας μακριά το αίσθημα της πείνας με τις πέντε απλές στρατηγικές που προτείνει το αμερικανικό περιοδικό Women's Health.

1. Φάτε ό,τι μεγαλώνει πάνω σε δέντρο
Ό,τι βρίσκεται πάνω σε δέντρο, θάμνο ή αμπέλι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο αποτελεσματικούς «αποθαρρυντές» του λίπους. Στόχος σας θα πρέπει να είναι να δώσετε στον οργανισμό σας όσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά από φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια έδειξε ότι ενώ ένας τυπικός άνθρωπος φυσιολογικού βάρους καταναλώνει τουλάχιστον δύο μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, ένας υπέρβαρος καταναλώνει μόνο μια.

Cine - μουσική σε όλη την Ελλάδα,Γιάννης Ζουμπουλάκης

Το φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (21 Ιουνίου),


Δώδεκα συνολικά μουσικά ντοκιμαντέρ ,ελληνικά και ξένα, που προβλήθηκαν στο τελευταίο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάρτιο, απαρτίζουν τους δυο κύκλους προβολών που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούνιο (16-21 Ιουνίου και 24- 26 Ιουνίου).
Οι στάσεις που θα κάνει αυτή η μουσικοκινηματογραφική περιοδεία είναι 13 από την Τήνο και την Κέρκυρα, ως τη Χίο και την Κρήτη και από την Αλεξανδρούπολη και την Καστοριά ως τα Ιωάννινα και την Αμοργό. Οι προβολές εντάσσονται στο πλαίσιο των Περιφερειακών Εκδηλώσεων του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτιστικούς φορείς. Παράλληλα με το πρόγραμμα προβολών θα διοργανωθούν σε αρκετές πόλεις και νησιά, μουσικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής. Ανάμεσα σε άλλες, στη Βέροια οι προβολές θα ενσωματωθούν στις εκδηλώσεις «Εύηχη Πόλη», ενώ στην Άνδρο θα διεξαχθεί παράλληλα με τη σειρά προβολών το 22ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Άνδρου. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στο Ηράκλειο, την ταινία Ηχώ του Χρόνου θα παρουσιάσει ο Ρος Ντέιλι, ενώ στα Χανιά την Ταξιδιάρα Ψυχή θα παρουσιάσει ο Ψαρογιώργης.

Οι ταινίες
Ταξιδιάρα Ψυχή
Σκηνοθεσία: Αγγελική Αριστομενοπούλου
Μια ταινία για τον Γιάννη Αγγελάκα, έναν μουσικό που με τους στίχους του σημάδεψε την εναλλακτική ροκ σκηνή της χώρας μας. Το μουσικό ταξίδι του αρχίζει την δεκαετία του '80 και έως σήμερα η ποίησή του παραμένει το ίδιο επίκαιρη.

Εκθεση με έργα του Φασιανού,


Κατερίνα Λυμπεροπούλου

Η συλλογή γνωστού δικηγόρου παρουσιάστηκε στο Αρχοντικό Κουντουριώτη,

H σύζυγος του Αλέκου Φασιανού, Μαρίζα (πρώτη από αριστερά) με τον καπετάν Παναγιώτη Τσάκο και την Τάνια Γιαννοπούλου-Παπακωνσταντίνου

Δίπλα σε χαρακτηριστικό έργο του ζωγράφου, ποζάρει ο συλλέκτης Γιώργος Οικονομόπουλος και ο Αλέκος Φασιανός

Fitness στο νερό για κορμί μαγευτικό,


Σημαντικός σύμμαχος της υγείας μας όλο το χρόνο, το καλοκαίρι ακόμα περισσότερο, το νερό μάς προσφέρει ιδανικές ευκαιρίες για να χαρούμε την ευεργετική του επίδραση σε σώμα και ψυχή. Όταν βρίσκεσαι κοντά στη θάλασσα, για παράδειγμα, μπορείς να αφιερώσεις χρόνο όχι μόνο για να κολυμπήσεις, αλλά και για να κάνεις ασκήσεις τόνωσης ή χαλάρωσης, να εισπνεύσεις το θαλασσινό αέρα, το ιώδιο που γεμίζει την ατμόσφαιρα, να αφομοιώσεις τα ιχνοστοιχεία και τα μεταλλικά άλατα που περιέχει το υγρό στοιχείο και να βυθιστείς στην απόλυτη ψυχοσωματική ευεξία.

Βάλε μπικίνι:
Οι ευεργετικές ιδιότητες της θαλασσινής ατμόσφαιρας είναι γνωστές από την αρχαιότητα, οι πρόγονοί μας μάλιστα πίστευαν ότι «η θάλασσα θεραπεύει όλες τις ασθένειες». Είναι διαπιστωμένο ότι το νερό χαλαρώνει το σώμα και το νου, ενώ παράλληλα έχει τονωτική δράση, βελτιώνει την κυκλοφορία, θεραπεύει τις αλλεργίες και τους ρευματισμούς, αποτοξινώνει, χαρίζει υγεία στην επιδερμίδα και καταπολεμάει τη γήρανση, την κυτταρίτιδα και το στρες.
Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι στις ιαματικές πηγές, το χλιαρό ή ζεστό νερό, πλούσιο σε άλατα, ενισχύει την αποτελεσματικότητα της σωματικής άσκησης, των μασάζ και των θεραπειών αναζωογόνησης.

Δεκαπλάσια αποτελεσματικότητα
Η άσκηση μέσα στο νερό είναι δέκα φορές πιο αποτελεσματική από τη συνηθισμένη. Ιδιαίτερα όταν γίνεται μέσα στη θάλασσα, η θερμοκρασία αλλά και η ρυθμική κίνηση των κυμάτων μάς επιτρέπουν να κάψουμε περισσότερες θερμίδες με λιγότερη προσπάθεια και να γυμνάσουμε τους μυς σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό ασκεί στη μετακίνηση μιας μάζας δεκαπλάσια αντίσταση σε σχέση με τον αέρα. Επίσης, επειδή το νερό είναι πιο κρύο από το σώμα, έχουμε μια συνεχή θερμική απώλεια, την οποία ο οργανισμός αντιμετωπίζει θέτοντας σε κίνηση το μηχανισμό θερμογένεσης, δηλαδή δημιουργεί θερμότητα, η οποία συνδέεται με τη μυϊκή προσπάθεια.
Αυτός είναι ο λόγος που πεινάμε μετά το μπάνιο στη θάλασσα!

Και παρουσιάστρια η Καλομοίρα;


Εδώ και καιρό ο Γιώργος Θεοφάνους είχε προτείνει να υπάρξει τζούνιορ X Factor, όπου θα τραγουδούν μικρά παιδιά. Και όπως φαίνεται, η πρόταση Θεοφάνους θα γίνει πράξη, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα του People ο ΑΝΤ1 συμφώνησε και άμεσα θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για το talent show.

Όρκος Αθλητού Special Olympics,


Θέλω να νικήσω!
Αν όμως δεν τα καταφέρω
βοηθήστε με να προσπαθήσω
με θάρρος!


To έτος 2011 η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο.

Τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011
Τους μοναδικούς αγώνες στον κόσμο, όπου όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές είναι Νικητές

Νικητές στον αγώνα τους για το σεβασμό μας στη διαφορετικότητά τους.
Νικητές στον αγώνα τους για την αυτοεκτίμησή τους.
Νικητές στον αγώνα τους για την υπεράσπιση των ξεχωριστών τους ικανοτήτων.


Από τις 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου του 2011 στην Αθήνα,
7.000 Αθλητές Special Olympics από 180 χώρες
θα λάβουν μέρος σε 22 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics αποτελούν το κορυφαίο γεγονός στην πολύχρονη πορεία ενός παγκόσμιου κινήματος που ιδρύθηκε το 1968 από μια  σπουδαία γυναίκα,την Eunice Kennedy η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στην υλοποίηση ενός οράματος παγκόσμιας εμβέλειας.
Τη δημιουργία μιας κοινωνίας που δεν θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται,αλλά από αυτούς που εντάσσονται.

#

Ειδικότερα όμως οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics 2011 που θα διεξαχθούν στην Αθήνα φέρουν ξεχωριστούς συμβολισμούς. Θα λάβουν χώρα, χωρίς την παρουσία της ιδρύτριάς τους, δύο μόλις χρόνια μετά το θάνατό της, στην πατρίδα του «ευ αγωνίζεσθαι».

Εκεί, όπου γεννήθηκαν οι αληθινές αξίες του αγωνιστικού πνεύματος.
Εκεί, όπου το ταλέντο των αθλητών Special Olympics θα μας θυμίσει
τι σημαίνει αθλητισμός.

Σας καλούμε σ’ ένα αληθινά αθλητικό γεγονός.


Σας καλωσορίζουμε στον Υπέροχο Κόσμο των Νικητών!


Το έμβλημα των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 είναι ένας λαμπρός ήλιος. Ο ήλιος, η πηγή της ζωής παραπέμπει στη δυνατότητα υπέρβασης και τη δύναμη του αθλητή που παίρνει μέρος στους Αγώνες. Η υπέρβαση υποδηλώνεται από το κλαδί της ελιάς και η δύναμη από την σπειροειδή μορφή στο κέντρο του ήλιου.
Τα χρώματα αντανακλούν το ελληνικό τοπίο, ενώ προβάλλουν συναισθήματα όπως πάθος για ζωή μέσα από το θερμό κόκκινο, αισιοδοξία με το πορτοκαλί, αποφασιστικότητα με το μπλε, ελευθερία με το γαλάζιο και ελπίδα με το πράσινο

Αναδημοσιευση Απο Spesial Olympics 2011


Greecelands
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory