Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

Ποια ήταν η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε στο φεγγάρι;


Με σκοπό να μελετηθεί το γυναικείο σώμα στο διάστημα.
Η Valentina Vladimirovna Tereshkova, μια Ρωσίδα από ένα μικρό χωριό, το Μασλενίκοβο, ήταν η πρώτη γυναίκα κοσμοναύτης

Η εκπαίδευση αλεξιπτωτιστή που είχε λάβει σε τοπική αερολέσχη βοήθησε ίσως ώστε το 1962 να επιλεγεί μεταξύ εκατοντάδων υποψηφίων, ως μία από τις πέντε πρώτες γυναίκες του διαστημικού προγράμματος.

Στις 16 Ιουνίου του 1963 έγινε η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε στο διάστημα, με το Βοστόκ 6. Απογειώθηκε στις 9.29 π.μ. από το κοσμοδρόμειο Μπαϊκονούρ και επέστρεψε 2 ημέρες, 22 ώρες και 50 λεπτά μετά. Οι υπόλοιπες τέσσερις γυναίκες του προγράμματος δεν ταξίδεψαν ποτέ στο διάστημα.
queen.gr
sourta-ferta

Διατροφή στο... αυτοκίνητο


Πόσο συχνά βρεθήκατε στο δρόμο είτε για ένα μεγάλο ταξίδι εκτός πόλης είτε μέσα στην πόλη. Όσοι δε, ζουν σε μεγαλουπόλεις περνούν αρκετές ώρες της μέρας τους στο αυτοκίνητο. Αυτός ο τρόπος ζωής μάς αναγκάζει να οικειοποιηθούμε το αυτοκίνητο, μετατρέποντας ως το κυριότερο μέρος της ζωής μας, με αποτέλεσμα να το αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας.

Τι ρόλο παίζει το φαγητό σε έναν «οδικό» τρόπο ζωής;

Μία πρωταρχικές μας ανάγκες που οφείλουμε να ικανοποιήσουμε στο αυτοκίνητό μας είναι και το φαγητό. Πολύ είναι αυτοί που τρώνε κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής, αγνοώντας τη διατροφική παγίδα που τους επιφυλάσσεται.

Πέψη και οδήγηση… αταίριαστο δίδυμο

Το σώμα μας όταν οδηγούμε, βρίσκεται σε ένταση, γιατί είμαστε συγκεντρωμένοι στην οδήγηση. Συνεπώς ο οργανισμός δεν είναι πλήρως ενεργοποιημένος να μεταβολίσει αυτό που τρώμε, καθώς μια άλλη εργασία του σώματος είναι σε προτεραιότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην αιματώνεται σωστά το στομάχι και το υπόλοιπο γαστρεντερικό σύστημα, αφού η καρδιά στέλνει αίμα πρωταρχικά στον εγκέφαλο (για να είμαστε συγκεντρωμένοι στην οδήγηση) και στους μύες μας (για την κίνηση τιμονιού, πεντάλ, ταχυτήτων).

Φαγητό στο τιμόνι και τυμπανισμός

Κατά τη διάρκεια της οδήγησης έχουμε την τάση να μη μασάμε σωστά την τροφή αλλά να την καταπίνουμε, πιστεύοντας πως το σώμα μας μπορεί να αλέσει και να χρησιμοποιήσει σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή οτιδήποτε. Η ελλιπής μάσηση επηρεάζει την πέψη και το μεταβολισμό της τροφής, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπου τον ρόλο της πέψης αναλαμβάνουν τα βακτήρια του εντέρου, μέσω της διαδικασίας της ζύμωσης, με αποτέλεσμα να παράγονται αέρια και να δημιουργείται το αίσθημα του τυμπανισμού.

Οδήγηση και υπερφαγία

Παράλληλα, όταν καταναλώνουμε φαγητό στο τιμόνι, δεν έχουμε την εικόνα της ποσότητας που καταναλώνουμε, ενώ ταυτόχρονα χάνουμε και μεγάλο μερίδιο της απόλαυσης και της γεύσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε την λανθασμένη αίσθηση πως δεν χορτάσαμε και να αναζητούμε μεγαλύτερη ποσότητα τροφής, για να ικανοποιηθούμε.

Με απλά λόγια, το αυτοκίνητο, ως μέρος της ζωής μας, πρέπει να είναι εφοδιασμένο με γρήγορα και υγιεινά σνακ όπως δημητριακά, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, μπισκότων ολικής άλεσης, 1οο% φυσικοί χυμοί και light αναψυκτικά. Αρκεί να:

1) Αποφύγουμε την κατανάλωσή τους κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

2) Κάνουμε μικρές στάσεις, ώστε βγαίνοντας από το αμάξι, να καθίσουμε και απολαύσουμε το κολατσιό μας.
ΠΗΓΗ: nutrimed.gr
sourta-ferta

Οι Κρητικοί έχουν...ερωτικό οίστρο παρά την κρίση!


Εντυπωσιακά τα στοιχεία της ΕΜΑΣ που παρουσιάστηκαν σε επιστημονική ημερίδα στο Ηράκλειο- τι ανεβάζει τη λίμπιντο των Κρητικών σε αντίθεση με τους άλλους Έλληνες..

Η κρίση ρίχνει τη λίμπιντο! Αυτό δείχνουν οι έρευνες. Με μια θετική εξαίρεση: Η μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του δείγματος έδειξε ότι η πτώση της επιθυμίας σε όλη την ελληνική επικράτεια παραδόξως δεν επιβεβαιώνεται στην Κρήτη, όπου η ερωτική επιθυμία έμεινε αλώβητη!

Μιλώντας με νούμερα, οι άνδρες στην Κρήτη σε ποσοστό 11.5% αναφέρουν ότι αυξήθηκε η ερωτική τους επιθυμία!

Την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης για την σεξουαλική υγεία του άνδρα σαν "σύζυγο, πατέρα, εραστή", πραγματοποίησε η ΕΜΑΣ (Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας), σε συνεργασία με το Ανδρολογικό Αθηνών και το Ανδρολογικό Κρήτης, στην προσπάθεια της να καταγράψει την σεξουαλική πραγματικότητα της χώρας μας σαν παράγοντα ευζωίας, πολιτισμού και υπαρξιστικής σκέψης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 18 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Candia Maris Resort & Spa Crete.

Στόχος της ημερίδας ήταν η διαδραστική ανταλλαγή πληροφοριών και η ενημέρωση του κοινού.

Πρόσφατα, η ΕΜΑΣ πραγματοποίησε έρευνα σε συνεργασία με την ALCO η οποία αφορούσε στην "χαρτογράφηση" και την καταγραφή της σεξουαλικότητας των Ελλήνων.

Ήδη, από το 2008 έχει καταγραφεί ότι η συλλογική ερωτική φαντασίωση των Ελλήνων έχει τραυματισθεί από την οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει ακόμα και σήμερα την χώρα μας. Και φέτος -2011- μια στρωματοποιημένη, αναλογική έρευνα τηλεφωνικών συνεντεύξεων κατέγραψε μια "γκρίζα" πραγματικότητα: Μεταξύ άλλων, οι έλληνες ηλικίας 34-45 αναφέρουν πτώση της ερωτικής τους επιθυμίας και του αριθμού των σεξουαλικών τους επαφών σε ποσοστό 41.6%!

Με αφορμή την πρόσφατη αυτή έρευνα αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας (15 Ιουνίου), τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αφορούν στις διαταραχές της σεξουαλικότητας και την γονιμότητα του σύγχρονου άνδρα.

Για παράδειγμα ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν, αν υπάρχει πρόληψη, ποιος είναι ο ειδικός, ποιες είναι οι λύσεις και πότε πρέπει να εφαρμόζονται, ποια τα καινούργια δεδομένα κλπ. Όλα αυτά θα συζητηθούν με το κοινό και θα αναλυθούν από τους ειδικούς.

Μετά το πέρας της ημερίδας, θα πραγματοποιηθούν προσωπικά ραντεβού με τους ιατρούς (τηλέφωνο για ραντεβού 210 6749349).

Από την Κρήτη, ένα νησί που η φύση χαρίζει απλόχερα αισιοδοξία και μέτρο, ξεκινά η προσπάθεια της Ε.Μ.Α.Σ για διαλεκτική ενημέρωση, ανταλλαγή πληροφοριών και κυρίως ενεργητική αντίδραση στην αμετροέπεια της μαζικής τρέλας που καλλιεργείται την χώρα μας το τελευταίο καιρό.

Σε μια περίοδο όπου η θλίψη της "λογικής" και η καταστροφολογική εξουσία της μακροοικονομίας ισοπεδώνει, μεταξύ άλλων, ανθρώπινες επαφές και σχέσεις, η Ε.Μ.Α.Σ και τα Ανδρολογικά Αθηνών και Κρήτης φιλοδοξούν να μιλήσουν για τα σύγχρονα προβλήματα στην σεξουαλικότητα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Candia Maris Resort & Spa από τις 6 το απόγευμα και μέχρι τις 8 το βράδυ με τίτλο "Ο ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΑ ‘ΜΗΛΑ’ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΑΣ"
cretalive.gr
sourta-ferta

Απίστευτο Πατέρας είχε κλεισμένο το γιό του 2μηνες σε ξύλινη φυλακή!!

Father locks up son in wooden box for two months
Ο Καναδός που είχε κλειδωμένο το γιό του για 2 μήνες σε ...ξύλινο κλουβί απελευθερώθηκε απο την αστυνομία!
O Johan Knelsen, 21,EΤΏΝ  αναγκάστηκε να ζήσει στην ξύλινη  φυλακή στο σπίτι του στη Σάντα Κρουζ, ανατολική Βολιβία, ως τιμωρία για την κλοπή τριών κοτόπουλων. !!!
Μιλώντας μέσα από το ξύλινο κλουβί,ο  Johan έδειξε στην  αστυνομία τα μπουκάλια που χρησιμοποιούσε  για τη συλλογή των ούρων του κατά τη διάρκεια σχεδόν των δύο μήνών  φυλάκισής του.
Ο David Knelsen,ο πατέρας του, είπε αρχές ότι ο γιος του ήταν ψυχικά άρρωστος και είχε κλέψει ζώα, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο νεαρός άνδρας είχε τιμωρηθεί για τη χρήση ενός τηλεφώνου.
Η οικογένεια είναι χριστιανοί Μεννονίτες,  που ακολουθεί πολύ αυστηρά την Αγία Γραφή και που απαγορεύει  τη χρήση της τεχνολογίας.
Υπάρχουν δεκάδες  κοινότητες Mennonite στις πεδινές περιοχές της ανατολικής Βολιβίας.

Tα μυστικά για βελούδινα χέρια

Τα χέρια αποτελούν ένα σημαντικό σημείο του σώματός μας μας, αλλά εμείς ωστόσο, τα παραμελούμε. Έχετε σκεφθεί πόσα πράγματα κάνουμε καθημερινά με αυτά; Αν, ναι, τότε δώστε τους λίγη από την προσοχή σας.

- Μαλακώστε τα χέρια σας ακόμα και όταν κάνετε τα πιάτα. Πώς; Προσθέστε λίγο αμυγδαλέλαιο (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού) στον γεμάτο με νερό νεροχύτη. Η επιδερμίδα τους θα μαλακώσει αφού το λάδι έχει την ιδιότητα να «σφραγίζει» την υγρασία.

- Απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος με ένα scrub που θα φτιάξετε με λεμόνι και χοντρό αλάτι. Τρίψτε τα χέρια με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Επαναλάβετέ το δύο φορές την εβδομάδα για ιδιαίτερα απαλό δέρμα αλλά και για να απομακρύνετε τυχόν κιτρινίλες.

- Πλύνετε καλά τα χέρια σας με ζεστό νερό και στη συνέχεια, τρίψτε τα χρησιμοποιώντας ένα τραχύ σφουγγάρι. Ενώ η επιδερμίδα είναι ελαφρώς υγρή, εφαρμόστε ένα μείγμα από ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Τοποθετήστε τα χέρια σας σε μικρές πλαστικές σακούλες και στη συνέχεια, σε ένα ζευγάρι υφασμάτινα γάντια, για τριάντα λεπτά. Με αυτό τον τρόπο η ενυδατική θεραπεία θα διεισδύσει καλύτερα στο δέρμα.

- Ζεστάνετε ένα φλιτζάνι γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων για τριάντα δευτερόλεπτα (η θερμοκρασία πρέπει να είναι ανεκτή). Βουτήξτε τα χέρια σας για πέντε λεπτά ώστε να δυναμώσετε τα νύχια και να ενυδατώσετε το δέρμα. Εκτός από το γαλακτικό οξύ που περιέχει το γάλα και το οποίο απολεπίζει απαλά το δέρμα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο με αποτέλεσμα να ενισχύει τα εύθραυστα νύχια.
ΠΗΓΗ: fashionlove.gr

0 .Ημέρα του πατέρα-μέσα απο ενα συγκλονιστικό γράμμα "Αν επέστρεφες έστω 5'λεπτά"Μια μέρα πριν τη Γιορτή του Πατέρα στις 19 Ιουνίου ένα κοριτσάκι 10 ετών δημοσίευσε μια επιστολή για τον εξαφανισμένο πατέρα της ο οποίος πιθανολογείται ότι έχει δολοφονηθεί. Οι 14 επιθυμίες που γράφει μέσα στο γράμμα συγκινούν ακόμα και τον πιο σκληρό χαρακτήρα. “Πόσο μου λείπει η αγκαλιά, τα μάτια σου, τα αστεία σου” αλλά και η ερώτηση για το πώς πέθανε, συγκλονίζουν.
Ο Γκάρι Χάμπσον έχει εξαφανιστεί από τον περασμένο Ιανουάριο και το τελευταίο άτομο που τον είδε ήταν η κόρη του όταν τη γύρισε στο σπίτι από το σχολείο. Μέχρι σήμερα και παρά τις συνεχείς έρευνες της αστυνομίας του East Sussex δεν έχουν βρεθεί τα ίχνη του 42χρονου άνδρα.Το συγκινητικό γράμμα της μικρής δόθηκε στη δημοσιότητα ώστε αυτόπτες μάρτυρες να ...

παρακινηθούν και να δώσουν λεπτομέρειες-στοιχεία για την εξαφάνιση του άνδρα.
Το γράμμα τιτλοφορείται ως “Αν επέστρεφες έστω για πέντε λεπτά” και περιέχει 14 πράγματα που αν είχε την ευκαιρία θα έλεγε στον εξαφανισμένο πατέρα της.
Οι αστυνομικοί επισκέφτηκαν τον τόπο εργασίας του και εντόπισαν κηλίδες αίματος οι οποίες ύστερα από ανάλυση αποδείχτηκε ότι άνηκαν σε εκείνον. Οι αρχές είναι βέβαιες ότι πρόκειται για δολοφονία ωστόσο το νεκρό σώμα του 42χρονου δεν έχει βρεθεί.


“Ενόψει της γιορτής του πατέρα, είναι πολύ δύσκολο για την κόρη μας καθώς μετά από δέκα χρόνια δε θα τη γιορτάσει μαζί του. Μέχρι σήμερα έχει φανεί γενναία και γεμάτη κουράγιο. Συχνά γράφει στον πατέρα της για το πώς αισθάνεται κάτι που τη βοηθά σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση“, δήλωσε η μητέρα της, Κέλυ.
Από την πλευρά της, η αστυνομία ζητά όσοι γνωρίζουν στοιχεία να καταθέσουν στις αρχές.


Οι 14 επιθυμίες της 10χρονης
1. Αντίο
2. Σ' αγαπώ
3. Μου λείπεις,
4. Πως πέθανες;
5. Σ' αγαπώ μέχρι την Αρκουδοχώρα και παραπέρα
6. Μου λείπουν οι περίεργες φωνές που έκανες
7.Σου αγόρασα ένα φυτό
8. Μου λείπουν τα χάδια σου
9. Εύχομαι να έφευγαν οι εφιάλτες
10.Εύχομαι να υπήρχε κάποιος να με βοηθήσει να σε βρω
11. 'Οπου και να είσαι ελπίζω να είσαι ευτυχισμένος
12. Εύχομαι να μπορούσα ξανά να δω τα γαλάζια σου μάτια
13. Χρόνια Πολλά για την Ημέρα του Πατέρα
14. Mannamanoo - αυτό είναι δικό μας - Σ΄αγαπάω πατερούλη.
Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/06/5.html#ixzz1PimpGKHg

Οι νυχτερίδες ανανεώνουν το δάσος της Ζάμπια


Τέλη Οκτωβρίου καταγράφεται η μεγαλύτερη μετακίνηση θηλαστικών στην Αφρική. Δεν πρόκειται για τα γνωστά γκνου αλλά για 5-10 εκατομμύρια κιτρινωπές φρουτοφάγες νυχτερίδες (Eidolon helvum) που προσγειώνονται στο Εθνικό Πάρκο Kasanka στη Ζάμπια.

Αυτή την εποχή του χρόνου τα κλαδιά των δέντρων λυγίζουν από το βάρος των καρπών.

Από την πλευρά τους, οι φρουτοφάγες νυχτερίδες διασπείρουν τα σπέρματα θάμνων και δέντρων, συμβάλλοντας σημαντικά στην αναγέννηση των αποψιλωμένων δασών. Το φαγοπότι λήγει δύο μήνες αργότερα. Οι νυχτερίδες εγκαταλείπουν το εθνικό πάρκο, ενώ η ζωή παίρνει ξανά τον κανονικό της ρυθμό.
Δείτε σχετικό video του BBC, εδώ.
Πηγή: Science Illustrated
sourta-ferta

....Λάμπα "καίει"από το 1901!Είναι συνεχώς αναμμένη από το 1901 και ακόμα… αντέχει! Ο λόγος για μία λάμπα που «καίει» ακόμα στον σταθμό πυροσβεστικής της αμερικανικής πόλης Livermore στην Καλιφόρνια. 
Για το λόγο αυτό οι...

 κάτοικοι της πόλης ετοιμάζονται για γιορτάσουν το γεγονός… Η λάμπα μάλιστα «κατέχει» ήδη και σχετικό ρεκόρ Guinness.

Τη λάμπα δώρισε στην πυροσβεστική ένα επιχειρηματίας το 1901 και με εξαίρεση μια σύντομη περίοδο το 1903, μια εβδομάδα το 1937 και μερικές διακοπές ρεύματος η λάμπα παραμένει αναμμένη

Στην Ευρώπη τα Nokia με Windows Phone λειτουργικό


Η πολύκροτη συνεργασία της χρονιάς στην αγορά των smartphones, μεταξύ Nokia και Microsoft, αναμένεται να δώσει τους πρώτους της καρπούς πριν το τέλος του 2011. Οι πρώτες συσκευές με τα Windows Phone 7.5 «Mango» αναμένεται να διατεθούν αρχικά σε έξι ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Νokia Victor Saeijs, στο συνέδριο "Mobile Telecompaper", οι συσκευές θα διατεθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ολλανδία.

Ειδικά για την τελευταία, η διείσδυση των smartphones ανέρχεται στο εντυπωσιακό 80% και δικαίως θεωρείται βαρόμετρο για κάθε κατασκευαστή, προφανώς και για το νέο εγχείρημα της Nokia.

O Saeijs ανέφερε μάλιστα ότι έχει ήδη μία πρωτότυπη συσκευή μαζί του, την οποία πάντως δεν έδειξε.
ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr
sourta-ferta

Γραμματόσημα με ονοματεπώνυμο,


Με κόστος περίπου ένα ευρώ το ένα, οι πολίτες αποκτούν την... προσωπική τους αλληλογραφία,

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ,

Δεν καλύπτουν μόνο ταχυδρομικές ανάγκες.Κουβαλούν Ιστορία και είναι πρεσβευτές πολιτισμού. Στα 150 χρόνια ζωής τους, τις επιφάνειες των γραμματοσήμων έχουν στολίσει τα σημαντικότερα γεγονότα και οι σπουδαιότερες προσωπικότητες της ελληνικής Ιστορίας. Αλλωστε, ταγραμματόσημα, όπως επισημαίνει οδιευθυντής Φιλοτελισμού τωνΕΛΤΑ Αγγελος Στούμπης, αποτελούν σύμβολο μιας χώρας. Μπορούν όμως να γίνουν και σύμβολα μιας ξεχωριστής στιγμής για τονκαθένα, αφού παρέχεται ηδυνατότητα έκδοσης... προσωπικών γραμματοσήμων.

Σύμφωνα με τον κ. Στούμπη, σκοπός είναι μέσα από τα γραμματόσημα να προβάλλονται η Ελλάδα, η Ιστορία και ο πολιτισμός της καιαυτό αποτελεί το βασικό κριτήριο για την επιλογή του θέματός τους.Παράλληλα, λέει, κανένα δημόσιο πρόσωποεν ζωή δεν μπορεί να τιμηθεί με έκδοση γραμματοσήμου. «Αναμνηστικά γραμματόσημα που τιμούν πρόσωπα εκδίδονται σε επετείους γέννησης ή θανάτου, όχι όμως πριν περάσουν πέντε χρόνια από τον θάνατο τους. Μοναδική εξαίρεση σεαυτό αποτελούν οι περιπτώσεις θανόντων προέδρων Δημοκρατίας ήπρωθυπουργών», λέει.

Εκτός από τα αναμνηστικά και τιμητικά ή επετειακά γραμματόσημα, τα «προσωπικά» κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο κοινό. «Πρόκειταιγια μια μορφή πιο προσωπικής αλληλογραφίας. Καθένας έχει τηδυνατότητα να τυπώσει φωτογραφίες ή εικόνες που επιθυμεί σε γραμματόσημα και να τα στείλει σε αγαπημένα του πρόσωπα», λέει ο υπεύθυνος Μάρκετινγκ Φιλοτελισμού Νίκος Απέργης, ενώ όπως σημειώνει ο κ. Στούμπης, τα προσωπικά ή εταιρικά γραμματόσημα δίνουν τη δυνατότητα για προβολή,δημοσιότητα και διαφήμιση. Οι πολίτες τυπώνουν προσωπικά γραμματόσημαγια τα προσκλητήρια γάμων ή βαπτίσεων, αλλά και σε ξεχωριστές τους στιγμές ή επετείους. «Ο κόσμος τα αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα τόσο δημοφιλή όσο στο εξωτερικό», αναφέρει ο κ.Απέργης. Το κόστος τους, πάντως, υπολογίζεται στα 10 ευρώ η δεκάδα με γραμματόσημα για το εσωτερικό της χώρας και στα 13 ευρώ αντίστοιχα με γραμματόσημα για το εξωτερικό. Τα γραμματόσημαδεν θυμίζουν απλώς ιστορικά γεγονότα και τιμούν προσωπικότητες, αλλά συμβάλλουν και στην προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Μάλιστα τον Ιούνιο, στο πλαίσιο της τουριστικής προώθησης της χώρας, αναμένεται να κυκλοφορήσει η αναμνηστική έκδοση για τον ΕΟΤ «Με προορισμό τηνΕλλάδα», ενώ τον Σεπτέμβριο, λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα ακολουθήσουν έξι γραμματόσημα για τα αναγνωστικά του Δημοτικού Σχολείου. «Επόμενοςσταθμός θα είναι η επετειακή σειρά για τα 150 χρόνια από τηνκυκλοφορίατου πρώτου ελληνικού γραμματοσήμου, ενώ στο τέλος της χρονιάς θα εκδοθεί το δεύτερο μέροςμε τους έλληνες ηθοποιούς. Είχεπροηγηθεί το 2009 το πρώτο μέρος με τους Μάνο Κατράκη, Ντίνο Ηλιόπουλο, Ελλη Λαμπέτη, Αλέκο Αλεξανδράκη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Δημήτρη Χορν, Νίκο Κούρκουλο και Θάνο Κωτσόπουλο. Επιπλέον, συνεχίζεται η κυκλοφορία των επίσημων συλλεκτικών εκδόσεων τουΑγίου Ορους, που φέτος θα έχειθέμα τα «Πρωτογράμματα», προσθέτει η τμηματάρχης Μάρκετινγκ Φιλοτελισμού Νίκη Μακρυγεώργου.

Το Σέλας αποκαλύπτει τη μαγεία του στο Ευγενίδειο Πλανητάριο,

Μια γεύση από την συναρπαστική παράσταση «Βιώνοντας το Σέλας» του Τέρενς Μέρτα, γενικού διευθυντή της Evans and Sutherland, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες πλανηταρίων στον κόσμο

ΗΡΩ ΠΟΓΚΟΗ,

Μια συναρπαστική παράσταση αφιερωμένη στο Θερινό Ηλιοστάσιο με δωρεάν προβολές,

Το καλοκαίρι ξεκινά επίσημα στις 21 Ιουνίου και εφέτος έχουμε την ευκαιρία να το γιορτάσουμε με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο: «Βιώνοντας το Σέλας». Απολαμβάνοντας δηλαδή, τα υπέροχα χρώματα του Σέλαος και μαθαίνοντας για το ιδιόμορφο αυτό φαινόμενο ακριβώς την μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Και αν είναι γνωστό πόσο δύσκολο είναι να ζήσει κανείς τη μαγεία του εκπληκτικού αυτού δώρου της φύσης κάτω από τον ουρανό της Ελλάδας, είναι το Ιδρυμα Ευγενίδου που για άλλη μια φορά, και μέσα από τον θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, γίνεται ξεναγός στα πιο απομακρυσμένα μέρη.

Για να βιώσουμε λοιπόν το Σέλας, αυτή τη φορά, μας μεταφέρει ως το Φέιρμπανκς της Βόρειας Αλάσκα αλλά και το Τρόμσο της Βόρειας Νορβηγίας. Εκεί, όπου πολλάκις βρέθηκε προηγουμένως και ο Τέρενς Μέρτα, για να καταγράψει σε time-lapse φωτογράφιση το μοναδικό θέαμα του Σέλαος. Και να δημιουργήσει την ολοκληρωμένη και πρωτότυπη παράσταση «Βιώνοντας το Σέλας» χαρίζοντας μια μοναδική εμπειρία σε όσους συναρπάζονται από τη μαγεία της φύσης.

Γενικός Διευθυντής της Evans and Sutherland, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες πλανηταρίων στον κόσμο, αλλά και ακούραστος χομπίστας - παρατηρητής, ο Τέρενς Μέρτα δημιούργησε μια 25λεπτη παράσταση, την πρώτη παγκοσμίως που καταγράφει το Σέλας σε όλη του την μεγαλοπρέπεια το οποίο και αναδεικνύεται πλήρως στον 950 τ.μ. θόλο του Ευγενιδείου Πλανηταρίου.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2011

Πηγή: REUTERS/Suzanne Plunkett

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Οι Ιπποδρομίες του Άσκοτ μετρούν φέτος 300 χρόνια παράδοσης. Την παράσταση, ωστόσο, κλέβουν τα καπέλα των κυριών και λιγότερο οι αγώνες


Πηγή: REUTERS/John Kolesidis
ΑΘΗΝΑ

Αλλαγή «τσάρου» στην ελληνική οικονομία


Πηγή: REUTERS/Jon Nazca

ΜΑΛΑΓΑ

Παιδιά ντυμένα στρουμφάκια στο χωριό Γιουθκάρ της νότιας Ισπανίας, το οποίο βάφτηκε μπλε για να μετατραπεί σε στρουμφοχωριό. Η 25 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Στρουμφ (ημέρα γέννησης των δημιουργών τους, του Πεγιό). Μία ημέρα νωρίτερα κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η ταινία με πρωταγωνιστές τα αξιολάτρευτα μπλε πλάσματα.


Πηγή: Reuters

ΡΩΜΗ

Η σκιά της Γης καλύπτει το σεληνιακό δίσκο στον ουρανό της Πιάτσα Βενέτσια. Έχουν περάσει 11 χρόνια από την τελευταία φορά που μια έκλειψη Σελήνης είχε τόσο μεγάλη διάρκεια


Πηγή: Reuters

ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σύλληψη διαδηλωτή από το μπλοκ των δημοσιογράφων στην απεργιακή πορεία της 15ης Ιουνίου


ΣΙΔΝΕΪ

Βιολιστής στη στέγη... Η ασυνήθιστη αυτή παράσταση δόθηκε στο Μέγαρο της Βασίλισσας Βικτωρίας, το αριστούργημα της ρωμανικής αρχιτεκτονικής στην αυστραλιανή μεγαλούπολη


Πηγή: ICON

ΑΘΗΝΑ

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα, αποκλεισμένη η Βουλή, επεισόδια, δακρυγόνα και τραυματίες

Ο Σάκης, η Κάτια και η Αναστασία για ψώνια,


Σε γνωστή εταιρία ένδυσης, βρέθηκε ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη μαζί με την μονάκριβη τους, Αναστασία.
Η οικογένεια, με σύμμαχο τον καιρό, αποφάσισε να κάνει τις βόλτες της αλλά και τα απαραίτητα ψώνια εν όψη καλοκαιριού.
Η Κάτια φορώντας ένα καλοκαιρινό αεράτο φόρεμα, έκλεψε τις εντυπώσεις με την φουσκωμένη πια κοιλίτσα της. Από την άλλη η μικρή Αναστασία έγινε η "μασκότ" του μαγαζιού καθώς όλοι την έβλεπαν να τρέχει και να γελάει.

Στην Ελλάδα για διακοπές η Σακίρα και ο Πικέ,


Στην Μύκονο φημολογείται ότι βρίσκονται αυτή τη στιγμή η Σακίρα και ο σύντροφός της και ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα Πικέ.

Το ζευγάρι σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε στο νησί των ανέμων με ιδιωτικό αεροπλάνο και μένουν σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου του νησιού με ιδιωτική πισίνα.

Οι εμφανίσεις τους είναι ελάχιστες, αφού προτιμούν να απολαμβάνουν τον έρωτά τους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τα φωτογραφικά φλας.

Άνοιξε το Botrini’s- Ποιοι μαθητές παρέμειναν στο εστιατόριο;


Χτες βράδυ ολοκληρώθηκε το Botrini’s project με την λειτουργία του πρώτου εστιατορίου από τον Έκτορα Μποτρίνι στην Αθήνα.

Ο Έκτορας όπως είχε υποσχεθεί τη μεγάλη ημέρα που η κουζίνα τους θα λειτουργούσε για πρώτη φορά και μάλιστα με εκλεκτούς καλεσμένους, συγκέντρωσε τους συμμετέχοντες του project για να τους ανακοινώσει την απόφασή του, για το ποιοι θα παραμείνουν να δουλέψουν κοντά του.

Δείξε μου τον μπαμπά σου να σου πω τι άντρα ψάχνεις,


Γιορτή του πατέρα την Κυριακή κι επειδή και οι μπαμπάδες έχουν ψυχή αποφάσισες για πρώτη φορά να του κάνεις έκπληξη! Αυτό δεν είναι και το μόνιμο παράπονό του; Μετά από όλες τις θυσίες που έχει κάνει για τη λατρεμένη κορούλα του αυτή θυμάται μόνο τη γιορτή της Μητέρας. Φέτος λοιπόν το αποφάσισες και θα του δείξεις έμπρακτα την αγάπη σου και το σεβασμό σου. Άλλωστε σε αυτόν χρωστάς, σε μεγάλο βαθμό, την προσωπικότητά σου αλλά και την υγιή σου ερωτική ζωή!

Η "σφραγίδα" του πατέρα και πως σε επηρεάζει

Είχες ποτέ φανταστεί ότι η προσωπικότητά σου αλλά και η ερωτική σου ζωή έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την εικόνα που έχεις για τον μπαμπά σου; Αντίθετα με όσα πίστευες μέχρι σήμερα δεν είναι μόνο ο ρόλος της μαμάς που θέτει τα θεμέλια για την ψυχοσυναισθηματική σου ανάπτυξή βάζοντας τις πρώτες σταθερές βάσεις στην προσωπικότητά σου. Μπορεί η σχέση με τη μητέρα σου να είναι απερίγραπτη αλλά η παρουσία ή απουσία του πατέρα είναι αυτή που τελικά σε στιγματίζει κατευθύνοντας τις προσδοκίες σου αλλά και τη σεξουαλική σου ζωή.

Μπάρμπαρα Πάλβιν: Ένα ανερχόμενο top model


Μπορεί να είναι μόλις δεκαεπτά ετών, αλλά η γοητεία της έχει ήδη σαγηνεύσει κοινό και κριτικούς στις μεγαλύτερες πασαρέλες του κόσμου.

Η Ουγγαρέζα Μπάρμπαρα Πάλβιν εντοπίστηκε από κυνηγούς ταλέντων στην τρυφερή ηλικία των δεκατριών ετών και από τότε οι μετοχές της στο χρηματιστήριο της διεθνούς showbiz στοχεύουν στην κορυφή.
Η πρώτη φωτογράφηση ήρθε το 2006 στη Βουδαπέστη, όταν πόζαρε για το περιοδικό «Spur». Λίγο αργότερα και μόλις τα πρακτορεία μοντέλων αντιλήφθηκαν τι «διαμάντι» είχαν ανακαλύψει, μετακόμισε στην Ιαπωνία, όπου ξεκίνησε εντατικότερα να δουλεύει για μεγάλα περιοδικά μόδας. Στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων IMG, στη Νέα Υόρκη.
Από εκείνη τη στιγμή και ύστερα το ένα εξώφυλλο διαδέχεται το άλλο. Πόζαρε για το γαλλικό αλλά και το ρωσικό «L’ Officiel», ενώ έχει συνεργαστεί επίσης με τη ρωσική, την ισπανική, τη γαλλική και τη γερμανική «Vogue». Το ντεμπούτο της στην πασαρέλα έκανε τον Φεβρουάριο του 2010 στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, σε μία αποκλειστική εμφάνιση για τον οίκο της Prada.

Σήμερα είναι το νέο πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας μεγάλης εταιρίας καλλυντικών, αλλά και επώνυμων μαγιώ.
ΠΗΓΗ: Espresso
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory