Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Έρευνα: Αυξάνονται τα κρούσματα βίας στο σχολείο


Σταθερά επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, αύξηση των κρουσμάτων βίας κυρίως στο σχολείο, αύξηση του άγχους των νέων και κοινωνικοποίηση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και internet, είναι τα βασικά ευρήματα έρευνας που πραγματοποίησε η πρώην βουλευτής Επικρατείας Φεβρωνία Πατριανάκου με θέμα «Παιδική και Νεανική Βία μέσα από τα Μάτια των Γονέων.

Στην έρευνα καταγράφεται αύξηση από το 2008 (οπότε και είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη έρευνα) κατά 80% σε όσους δηλώνουν την οικονομική τους κατάσταση δύσκολη και πολύ δύσκολη.

Η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων του δείγματος εξακολουθεί να επιλέγει το δημόσιο σχολείο ενώ το 43% των γονέων δηλώνει ότι έκανε περικοπές παροχών στο παιδί του.

Ένα στα πέντε παιδιά έχει ζητήσει να αλλάξει σχολείο κυρίως για διαμάχες με συμμαθητές και εκπαιδευτικούς (55%) ενώ τέσσερα στα πέντε παιδιά βιώνει καταστάσεις άγχους.

Η έρευνα διενεργήθηκε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων κατά το χρονικό διάστημα 18/5 έως 6/6/2011,στην Αττική με αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.006 γονέων με παιδιά ηλικίας 10-17 ετών, μέσα από 12.319 επικοινωνίες τυχαίας δειγματοληψίας και στην Περιφέρεια με δείγμα 400 ατόμων.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Pulse RC, με την επιστημονική συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.)

Αναλυτικά:
• Δραματική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης. Καταγράφεται αύξηση κατά 80% (από 20%-36%) σε όσους δηλώνουν την οικονομική τους κατάσταση δύσκολη και πολύ δύσκολη, ενώ έχουμε υποδιπλασιασμό (29 %σε 14%) σε όσους δηλώνουν την οικονομική τους κατάσταση άνετη και πολύ άνετη.

• Η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων του δείγματος (4 στους 5) εξακολουθούν να επιλέγουν το δημόσιο σχολείο. Παρ’ όλα αυτά και στην δύσκολη έως πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση καταγράφεται ποσοστό 6% που πάει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην άνετη οικονομική κατάσταση είναι 32% δηλαδή πενταπλάσιο.

• Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις παροχές προς το παιδί. Όλα τα οικονομικά στρώματα παραδέχονται περικοπές που τριπλασιάζονται σε νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας. Το 43% των γονέων δηλώνουν ότι έκαναν περικοπές παροχών στο παιδί τους ενώ το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο 67% στην οικονομικά δύσκολη κατάσταση. Επτά στους δέκα γονείς στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα περιέκοψαν παροχές προς το παιδί τους.

• Ο υπολογιστής και το Internet έχουν εισέλθει οριστικά και με εξαιρετικά αυξημένα ποσοστά χρόνου ενασχόλησης στη ζωή των παιδιών όλων των ηλικιών. Η κοινωνικοποίηση μέσα από το διαδίκτυο έχει επίσης αυξηθεί αντιστοίχως. Υπερδιπλάσια ενασχόληση των παιδιών σε σχέση με το 2008. Υπερδιπλάσιοι φίλοι μέσω Internet σε σχέση με όσα οι γονείς δήλωναν το 2008. Επτά στα δέκα παιδιά έχουν ηλεκτρονικές φιλίες.

• Παγιοποίηση και ελαφρά επιδείνωση των κρουσμάτων βίας. Η δυναμική της βίας εμφανίζεται με την ίδια μορφή και σε αντίστοιχα ποσοστά με αυτά του 2008. Η έκθεση στο διαδίκτυο κάνει τα παιδιά ευάλωτα σε απειλές και χρήση βίας μέσω υπολογιστή ή κινητού. Η λοιπή κοινωνικοποίηση των παιδιών εντός και εκτός σχολείου κάνει ευάλωτα τα παιδιά και σε λοιπές μορφές εκδήλωσης βίας. Οι γονείς εξακολουθούν να αντιλαμβάνονται τις περισσότερο ορατές από αυτές (π.χ. κλοπές, φθορές πραγμάτων και αντικειμένων) ενώ δεν γνωρίζουν τις λανθάνουσες ή περισσότερο προσωπικές μορφές βίας (μέσω διαδικτύου, τα σεξουαλικά υπονοούμενα κλπ.).

• Το σχολείο είναι ο κύριος τόπος εμπειριών βίας αυξητικά, με ποσοστό 58% αλλά το υψηλό ποσοστό ΔΞ/ΔΑ υποκρύπτει άγνοια φόβο ή και άλλους λόγους. Το ΔΞ/ΔΑ εκτοξεύεται από το 12% το 2008 στο 19% το 2011.

• Ένα στα πέντε παιδιά έχει ζητήσει να αλλάξει σχολείο κυρίως για διαμάχες με συμμαθητές και εκπαιδευτικούς (55%). Οι λόγοι, που επικεντρώνονται κυρίως σε σχολικά ζητήματα, αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά τη ρωγμή εμπιστοσύνης στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και στην ομαλή σχολική ζωή.

• Το άγχος των παιδιών κυμαίνεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Τα τέσσερα στα πέντε παιδιά βιώνουν καταστάσεις άγχους. Άγχος για τα μαθήματα, τις επιδόσεις τους, το σχολείο, τις εξετάσεις, το διάβασμα, το φόρτο εργασίας.
ΣΚΑΪ
sourta-ferta

Εχθρός της γυναίκας η αϋπνία


Πιο επικίνδυνη στις γυναίκες σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα.
Τα αποτελέσματα της έλλειψης ύπνου είναι γνωστά και δυστυχώς αρκετές φορές θανατηφόρα. Ένας κουρασμένος οργανισμός έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να προκαλέσει οδικό ατύχημα και πέρα από αυτό έχει αποδειχθεί πως αυξάνεται ο κίνδυνος υψηλής αρτηριακής πίεσης, διαβήτη, κατάθλιψης και παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του ιατρικού Πανεπιστημίου Warwick, οι γυναίκες επηρεάζονται αρνητικά από την έλλειψη ύπνου, περισσότερο από τους άντρες. Συγκεκριμένα στις γυναίκες χτυπάει περισσότερο στο συναισθηματικό τομέα, αλλά και αυξάνει την πίεση του αίματος. Μια άλλη έρευνα, του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ με το ίδιο θέμα, κατέληξε στο γεγονός πως η έλλειψη ύπνου προκαλεί προβλήματα και στις σχέσεις ενός ζευγαριού.

Ο Francesco Cappuccio, καθηγητής της καρδιαγγειακής ιατρικής και επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Warwick, προσθέτει πως η αϋπνία μπορεί ακόμα και να μειώσει το χρόνο ζωής. Ωστόσο, έχουν εντοπιστεί σημαντικές διαφορές μεταξύ των φύλων, όσον αφορά τις συνέπειες της αϋπνίας, ιδίως την επίπτωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, συμπληρώνει ο Cappuccio. Οι γυναίκες που κοιμούνται συνήθως πέντε ώρες ή λιγότερο, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση συγκριτικά με τις γυναίκες που κοιμούνται επτά ώρες κάθε βράδυ. Για τους άνδρες, από την άλλη, η αρτηριακή πίεση παραμένει σταθερή, όσην ώρα κι αν κοιμούνται.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές τονίζουν τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουν, ιδίως οι γυναίκες που βρίσκονται πριν την εμμηνόπαυση, για στεφανιαία νόσο. Τη στιγμή που ο οργανισμός αναπαύεται, η πίεση πέφτει, άρα όταν ο ύπνος είναι λίγος, η πίεση θα είναι μεγαλύτερη. Επίσης, σύμφωνα με τον καθηγητή, οι στατιστικές δείχνουν πως οι γυναίκες κοιμούνται λιγότερο από τους άντρες και αυτό οφείλεται στις κοινωνικές πιέσεις που δέχονται, όπως οικογένεια, εργασία, σπίτι και κοινωνική ζωή.

Ένα ακόμα σημαντικό συμπέρασμα της έρευνας, είναι πως η αϋπνία μπορεί να οδηγήσει και σε παχυσαρκία, μιας και επηρεάζονται οι ορμόνες του οργανισμού. Πάντως οι ερευνητές δικαιολογούν τις γυναίκες, μιας και είναι στη φύση της, όπως οι ίδιοι λένε. Θεωρούν πως η γυναίκα έχει ελαφρύ και σύντομο ύπνο επειδή το μητρικό ένστικτο τις ξυπνά. Όταν κλαίει ένα μωρό, η γυναίκα είναι αυτή που θα ξυπνήσει αμέσως και θα τρέξει κοντά του και αυτό έχει διαπεράσει τη φύση της πλέον. Οι επιστήμονες προχωρούν μάλιστα και ένα βήμα πιο κάτω και ταυτοποιούν αυτή τη συμπεριφορά της γυναίκας με τον φλοιό RAS, που βρίσκεται στον εγκέφαλο και συνδέεται περισσότερο με τη λογική.
sourta-ferta

Μύρτιλλα: Ελιξίριο υγείας και νεότητας


Τα μπλε μούρα φροντίζουν το δέρμα και την υγεία του οργανισμού μας κι έχουν πλούσια αντικαρκινική δράση.
Μπλε, το χρώμα του καλοκαιριού! Θάλασσα, γαλανός ουρανός και μύρτιλλα. Ή κατά κόσμο, blueberries. Ένας καρπός που τα οφέλη του δεν είναι ακόμη τόσο διαδεδομένα στην χώρα μας, αν και το κλίμα και η ελληνική φύση είναι ιδανικά για την καλλιέργειά του. Απαντώνται αυτοφυή σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, κυρίως στη Δράμα, και της Θεσσαλίας.

Πηγή νεότητας και ομορφιάς
Τα μύρτιλλα αποτελούν μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, γεγονός που βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό μας. Το δέρμα μας παραμένει σφριγηλό και νεανικό, τα κύτταρά μας αναδομούνται και η διαδικασία γήρανσης επιβραδύνεται.
Φτιάξτε scrub σώματος για απαλό και λαμπερό δέρμα με δύο φλιτζάνια καστανή ζάχαρη, δύο κουταλάκια πολτοποιημένα μπλε μούρα και τρία κουταλάκια χυμό λεμονιού.

Η λύση για την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος
Καθώς τα μύρτιλλα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, εμφανίζουν έντονη αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση. Χάρη σε αυτές και σε πολλά ακόμη συστατικά τους, εμποδίζουν την προσκόλληση βακτηρίων στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης, προλαβαίνοντας λοιμώξεις το ουροποιητικού συστήματος. Για όσους αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, μια χούφτα μύρτιλλα κάθε πρωί μαζί με γιαούρτι μπορεί να είναι η καλύτερη λύση.

Μπλε καρπός εναντίον του καρκίνου
Οι ανθοκυανίνες, φυτικές ουσίες που περιέχονται στα μύρτιλλα και είναι υπεύθυνες για το μπλε τους χρώμα, μάχονται τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τον καρκίνο και φαίνεται πως μπορούν ακόμη και να εμποδίσουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Illinois. Αντικαρκινικές κι όχι μόνο ιδιότητες επιδεικνύει η ουσία ρεσβερατρόλη, που περιέχεται στην φλούδα των μπλε μούρων. Επίσης, εμφανίζει αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Μισή κούπα την ημέρα είναι αρκετή για να απολαύσουμε αυτά τα οφέλη. Δοκιμάστε να τα βάλετε μέσα σε κέικ και πίτες.

Τροφή για τον εγκέφαλο
Για να γίνεστε κάθε μέρα κι εξυπνότεροι, προτιμήστε για κολατσιό στο σχολείο ή την δουλειά μια χούφτα ξερά μπλε μούρα. Σύμφωνα με έρευνα του Peninsula Medical School στην Βρετανία, τα μύρτιλλα έχουν την ικανότητα να αντιστρέφουν την σχέση απώλειας μνήμης - ηλικίας, χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχουν.

Αν οι παραπάνω ιδιότητες των μύρτιλλων δεν φτάνουν για να σας πείσουν να τα βάλετε στην ζωή και το τραπέζι σας, τότε λάβετε υπόψη ότι είναι επίσης, πλούσια πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Α, C και Ε, περιέχουν επίσης, β καροτένιο και τα ιχνοστοιχεία κάλιο, μαγγάνιο και μαγνήσιο.

Οικονομικά και η καλλιέργεια του blueberry είναι αποδοτική με δεδομένη την υψηλή τιμή του προϊόντος: ένα κεσεδάκι νωπών blueberries Δράμας, βάρους 125 γραμμαρίων, πωλείται στη λιανική τιμή προς 5 ευρώ, ενώ οι χυμοί στοιχίζουν 3,30 ευρώ το μπουκάλι, η κομπόστα και η μαρμελάδα 6,30, η πάστα 7,60 και τα αποξηραμένα φύλλα (πίνονται ως ρόφημα) 1,5 ευρώ η συσκευασία.
sourta-ferta

Πως θα βρεθείς στην αγκαλιά της...ηδονής!!
Μια  που μπήκαμε και ημερολογιακά στο καλοκαίρι που προβλέπεται ΚΑΥΤΟ...
Ο τίτλος πιασάρικος γιατι χρειάζεται και το ηδονικο καμιά φορά! !Οπως και πέρσι έτσι και φέτος θα ήθελα να σας μιλήσω και να σας γνωρίσω τις αγαπημένες μου παραλίες ξέρετε οτι στη Δράμα δεν έχουμε θάλασσα εκτός και αν  τάξει να μας φέρει  κανένας πολιτικός..
Γι αυτό λοιπόν όλοι οι δραμινοί και οχι μόνο πάμε στην Καβάλα  και στις όμορφες παραλίες της...
Αξίζει λοιπόν να μοιραστώ με τους ανθρώπους μου σκέψεις και εικόνες...
Kάθε χρόνο τετοια εποχή , όταν κάθε εικόνα "γεμίζει" με θάλασσα και ήλιο, με ατελείωτες αμμουδιές και χαλάρωση, με παιχνίδι και καλή παρέα, τότε, το μυαλό αρχίζει να ταξιδεύει.
Υπάρχουν κάποιες γωνιές, που πάντα αγαπά κάποιος ιδιαίτερα, που κρατά στην καρδιά του, ίσως γιατί την έχει συνδέσει με ξεχωριστές στιγμές, με μικρές αλλά όμορφες αποδράσεις από την καθημερινότητά.

Μια απ' αυτές τις γωνιές βρίσκεται 14 χλμ. από την Καβάλα, 40 χλμ. από τη Δράμα, 70 χλμ. από τις Σέρρες και 140 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

Τόσο απέχει η έδρα του Δήμου Ελευθερών, η Νέα Πέραμος (δυτικά του νομού Καβάλας), ένα ίσως από τα πλέον γνωστά τουριστικά μέρη, όχι μόνο του νομού Καβάλας αλλά ολόκληρης της Ανατολικής Μακεδονίας.

Τι την κάνει να είναι τόσο ξεχωριστή;
Η θάλασσά της και ιδίως οι ακτές της, οι ατελείωτες ακτές, οι βραβευμένες με "Γαλάζια Σημαία".Με μια λέξη, οι...
Αμμόλοφοι....
Οι Αμμόλοφοι είναι μια πανέμορφη αλυσίδα καθαρών ακρογιαλιών, που εκτείνονται σε

μήκος 15 χλμ. (ολόκληρη η ακτογραμμή του Δήμου Ελευθερών είναι 55 χλμ), με διαυγή, κρυστάλλινα και ρηχά νερά, που αποτελούν πραγματικό "στολίδι" της περιοχής, προσφέροντας στιγμές διασκέδασης, μέσα από πληθώρα θαλάσσιων σπορ.
Ενα πραγματικό 'φιλέτο' που τόσα χρόνια γκρινιαζουμε οτι έμεινε αναξιοποίητο ε ..λοιπόν δεν θέλω ,ας μείνουν οι θάλασσές μας τουλάχιστον ελευθερες απο μπετά και εκμετάλευση..και συνεχιζω..
Στους Αμμόλοφους, εκτός του ότι μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε μια μαγευτική θάλασσα, μπορείτε ακόμη ....
να πιείτε τον καφέ ή το ποτό σας, ακόμα και να γευματίσετε ελαφρά σ' ένα από τα έξι οργανωμένα beach bars που υπάρχουν.
Η δική μου αγαπημένη ακτή είναι η Σαρακίνα που βρίσκεται στο 139ο χλμ μια θάλασσα με υπέροχα  καθαρα νερά βραβευμένη  με την γαλάζια σημαία εκεί κάνω λοιπόν  τις ....βουτιές μου..
Μπορείτε ακόμη να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ ή απλώς να θαυμάσετε το τοπίο και τον καθαρό ορίζοντα, που όταν ο καιρός το επιτρέπει, διακρίνεται μέχρι και το Άγιο Όρος.
Για όσους πάλι αγαπούν την ηρεμία και είναι από τη φύση τους ρομαντικοί, οι Αμμόλοφοι σίγουρα θα τούς ικανοποιήσουν, με τους τρεις πανέμορφους κολπίσκους τους.
Για ένα ξεκούραστο και χαλαρωτικό μπάνιο, χωρίς ένταση και μουσική, μπορεί κάποιος να επιλέξει τον πρώτο κόλπο και συγκεκριμένα τις ακτές στη Χερσόνησο του Βρασίδα, απολαμβάνοντας το μπάνιο, στη σκιά του βυζαντινού κάστρου. Εδώ, τα δέντρα και τα αμπέλια δημιουργούν πανέμορφες εικόνες ξεκουράζοντας όλες τις αισθήσεις.
Οι Αμμόλοφοι είναι ένα μέρος μαγικό. Αρκεί μόλις μια βουτιά -ακόμη και …νοερή- για να νιώσεις πως βρίσκεσαι στην "αγκαλιά" της θάλασσας.
Ακόμη και το σούρουπο, όταν το φως του φεγγαριού απλώνεται στην επιφάνεια της θάλασσας, η σαγήνη των Αμμόλοφων είναι ανεπανάληπτη......

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/06/blog-post_4151.html#ixzz1PubTyEY1

Ο ιαπωνικός σούπερ-υπολογιστής «Κ», ο πιο γρήγορος


Ύστερα από πέντε χρόνια αμερικανικής και κινεζικής πρωτοκαθεδρίας στους σούπερ-υπολογιστές, η Ιαπωνία «παίρνει το αίμα» της πίσω χάρη στο νέο της καμάρι, τον «Υπολογιστή Κ», ο οποίος μόλις αναγνωρίστηκε ως πιο ο πιο γρήγορος στον κόσμο, καθώς «τρέχει» με ταχύτητα 8,16 petaflops ή περίπου 70.000 πιο γρήγορα από ένα μηχάνημα X-Box.

Στη δεύτερη θέση υποχώρησε πλέον ο κινεζικός «Τιανχέ-1 Α» με 2,6 petaflops, ο οποίος ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Υπερυπολογιστών στην Τιανζίν, ενώ στην τρίτη βρίσκεται ο αμερικανικός «Τζάγκουαρ» με 1,75 petaflops, τον οποίο κατασκεύασε η Cray για λογαριασμό του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ. Στην πρώτη δεκάδα, πέντε μηχανήματα ανήκουν στις ΗΠΑ, από δύο στην Ιαπωνία και την Κίνα και ένα στη Γαλλία.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το όνομα «Κ» προέρχεται από την ιαπωνική λέξη «Kei», που παραπέμπει στα δέκα petaflops ανά δευτερόλεπτο και οι δημιουργοί του ευελπιστούν ότι τελικά θα πετύχει το μηχάνημά τους, όταν θα τεθεί σε λειτουργία έως το Νοέμβριο του 2012. Ένα Ρetaflop ιδουναμεί με 1.000 Teraflop, δηλαδή με χίλια τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο.

Η νέα παγκόσμια κατάταξη «Top 500» των υπολογιστικών «τεράτων» (η προηγούμενη είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2010) ανακοινώθηκε στις 20 Ιουνίου στην 26η Διεθνή Συνδιάσκεψη Υπερυπολογιστών, που πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας. Η σχετική λίστα δείχνει ότι πλέον -για πρώτη φορά- και οι δέκα ταχύτεροι υπολογιστές του κόσμου έχουν ξεπεράσει το φράγμα του ενός Petaflop, ενώ άλλοι δέκα ετοιμάζονται να το περάσουν σύντομα, μια σαφής ένδειξη για το πόσο, ολοένα, πιο σκληρός γίνεται ο ανταγωνισμός στους «αιθέρες» των υπολογιστών.

Ο «Υπολογιστής Κ», που είναι εγκατεστημένος στο Προωθημένο Ινστιτούτο Υπολογιστικής Επιστήμης Riken στο Κόμπε, περιλαμβάνει συνολικά 68.544 κεντρικούς επεξεργαστές (ο καθένας με οκτώ πυρήνες), διαθέτοντας μία εξελιγμένη τεχνολογία διασύνδεσης αυτών των επεξεργαστών, καθώς και ένα λογισμικό ικανό να αξιοποιεί στο μέγιστο το υλικό, με συνέπεια το μηχάνημα να διαθέτει εντυπωσιακά υψηλή υπολογιστική αποδοτικότητα, της τάξης του 93%, καθώς και την υψηλότερη συνολική ενεργειακή κατανάλωση (9,89 MW).

Ο πρόεδρος της εταιρείας επισήμανε ότι το επίτευγμα του «Κ» κατέστη εφικτό παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε στην προμήθεια εξαρτημάτων ο τελευταίος καταστροφικός σεισμός στην Ιαπωνία. Την προηγούμενη φορά που ένας ιαπωνικός υπολογιστής ήταν πάλι ο Νο 1 στον κόσμο, ήταν ο «Earth Simulator», τον Ιούνιο του 2004.

Η συνολική επεξεργαστική ισχύς των 500 ταχύτερων και ισχυρότερων υπολογιστών του πλανήτη, που περιλαμβάνονται στην λίστα «Top 500», έφτασε πλέον τα 58,88 Petaflops έναντι 43,7 Petaflops πριν από έξι μήνες και 32,4 Petaflops πριν ένα χρόνο, μια ακόμα ένδειξη για το πόσο γρήγορα εξελίσσονται ο ανταγωνισμός και η τεχνολογία σε αυτό τον τομέα. Οι περισσότεροι (256) από αυτούς τους 500 «γίγαντες» βρίσκονται στις ΗΠΑ και ακολουθεί η Ευρώπη με 125 (Γερμανία 30, Βρετανία 27, Γαλλία 25) και η Ασία με 103 (Κίνα 62, Ιαπωνία 26). Η λίστα Top 500 δημιουργήθηκε το 1993 και καταρτίζεται από ερευνητές του γερμανικού πανεπιστημίου του Μανχάιμ, του Εθνικού Εργαστηρίου Λόρενς Μπέρκλεϊ των ΗΠΑ και του Πανεπιστημίου του Τενεσί.
sourta-ferta

Μελέτη - Καραφώτης: Έκαναν μαζί τις πρώτες τους βουτιές!

Τις πρώτες τους βουτιές στη θάλασσα έκαναν παρεούλα η Ελεονώρα Μελέτη και ο καλός της φίλος, Κώστας Καραφώτης. Το περασμένο Σαββατοκύριακο η παρουσιάστρια του “Star” βρέθηκε στην Αίγινα, φιλοξενούμενη του καλού της φίλου Γιώργου Μελισσανίδη, με αφορμή τον φιλανθρωπικό αγώνα βόλεϊ που διοργάνωσε η W.I.N. με χορηγό το Lipton Ice Tea.

Σύμφωνα με το περιοδικό “ΟΚ!”, η Ελεονώρα έφτασε στο νησί του Σαρωνικού το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ την επόμενη μέρα στην παρέα της προστέθηκε και ο Κώστας Καραφώτης. Οι δυο τους συνδέονται με στενή φιλία από την πρώτη χρονιά που η Ελεονώρα προυσίαζε τον “Πρωινό Καφέ” και εκείνος έκανε τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα μετά το “Fame Story”.

“Είναι πολύ δεμένοι. Ακόμα και όταν δεν συναντιούνται όσο συχνά θέλουν εξαιτίας των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων, επικοινωνούν τηλεφωνικά”, λέει άνθρωπος από το κοινό τους περιβάλλον.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες...


sourta-ferta

“Επανασύνδεση” για Diaz & Timberlake!

Εδώ και αρκετές εβδομάδες η Cameron Diaz έχει ταξιδέψει σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη για την προώθηση της νέας της ταινίας «Bad Teacher», όμως η 38χρονη ηθοποιός επανασυνδέεται με τον πρώην φίλο της και συμπρωταγωνιστής της Justin Timberlake στην πρεμιέρα της ταινίας στη Νέα Υόρκη.

Το ζευγάρι ήταν μαζί για περίπου τρία χρόνια, μέχρι που χώρισαν το 2006, και προφανώς αυτή ήταν η μεγάλη έκπληξη που επεφύλασσαν οι παραγωγοί της ταινίας στους θαυμαστές των δυο ηθοποιών, οι οποίοι φυσικά και δεν τους απογοήτευσαν, καθώς αντάλλαξαν ένα θερμότατο φιλί στο στόμα βρισκόμενοι στο κόκκινο χαλί.

Τα φλας άστραψαν, αν και οι δυο πρώην αγαπημένοι δεν έδειξαν να νοιάζονται καθόλου. Βέβαια, αυτό μάλλον δε σήμαινε απολύτως τίποτα, μιας και η εκθαμβωτική Diaz, που εμφανίστηκε με ένα κοντό και διάφανο ασπρόμαυρο φόρεμα, το τελευταίο διάστημα βγαίνει με τον παίκτη του baseball A-Rod.

Shakira - Pique: Τα "καυτά" τους φιλιά στη Μύκονο!

Άλλο να το ακούμε κι άλλο να το βλέπουμε! Το ότι η Shakira και ο αγαπημένος της Pique βρίσκονταν τις προηγούμενες μέρες στη Μύκονο, είναι γεγονός. Τώρα, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να δούμε και τα τρυφερά τετ - α - τετ του διάσημου ζευγαριού στο νησί των Ανέμων, όπου πέρασαν λίγες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας!

Οι δυο τους απέφυγαν τα πολυσύχναστα σοκάκια, προτιμώντας τις θαλάσσιες βόλτες με σκάφος ή τις ανέσεις του ξενοδοχείου τους στον Ορνό. Παρόλα αυτά ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού “HELLO!” απαθανάτισε μερικές από τις τρυφερές στιγμές τους, αλλά και τα “καυτά” φιλιά που έδωσαν στο κυκλαδίτικο νησί.

Δείτε φωτογραφίες του έρωτά τους στην κοσμοπολίτικη Μύκονο…

Αποκαλυπτική και σέξι η Beyonce

Λίγες ημέρες απομένουν για την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου νέου άλμπουμ της Beyonce (αναμένεται στις 26 Ιουνίου) και η ίδια φροντίζει να κρατάει την αγωνία στο «κόκκινο»δίνοντας στη δημοσιότητα αποκαλυπτικές της φωτογραφίες που θα συνοδεύουν τον δίσκο.

Το νέο της άλμπουμ θα έχει τον τίτλο «4» και θα περιέχει 12 κομμάτια που θα μιξάρουν διαφορετικούς ήχους και στιλ μουσικής. 


Παγκρήτια Συνάντηση Αερομοντελιστών Κρήτης


Ηράκλειο 22-6-2011
Θέμα : Παγκρήτια Συνάντηση Αερομοντελιστών Κρήτης


Δελτίο τύπου


Στο πλαίσιο διάδοσης του αεροαθλητισμού, η Ένωση Αερομοντελιστών Ηρακλείου Κρήτης (ΕΑΗΚ, διοργανώνει στις 26-6-2011 ημέρα Κυριακή, στο χώρο του μοντελοδρομίου μας, που βρίσκετε στη περιοχή Ανωπόλεως του Δήμου Χερσονήσου, παγκρήτια συνάντηση αεομοντελιστών. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10 πμ έως το απόγευμα της ιδίας μέρας.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πτήσεις με μοντέλα αεροσκαφών και ελικοπτέρων, επίδειξη μεγάλων στατικών μοντέλων, καθώς και συζητήσεις με ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν την περαιτέρω διάδοση του αερομοντελισμού στην Ελλάδα.

Η παρουσία σας θα είναι τιμή για εμάς


Το μοντελοδρομιο Ανωπόλεως βρίσκετε στην θέση Koπσά (νότια της σχολης τουριστικών επαγγελμάτων - λίγα μόλις μετρα από την Εκκλησια του προφήτη Ηλία )
Για πληροφορίες καλέστε στo 6932435031 κκ ΚΑΛΑΡΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ

http://eahk-gr.blogspot.com/Ένωση
Αερομοντελιστών
Ηρακλειου
Κρήτης

Νεο-χίπισσες του καλοκαιριού,


Το DNA του χίπικου λουκ δείχνει τις σύγχρονες µεταλλάξεις του κάτω από τον καυτό ήλιο
Ας γίνουµε χίπισσες. Το ζητά η εποχή, το επιβάλλει η τσέπη. Νεο-χίπισσες για την ακρίβεια µε ανανεωµένη ιδεολογία και στυλιστική άποψη. Είναι µια πρόταση που αρχίζει να κυκλοφορεί ανάµεσά µας για να διαχωρίσει τις νέες από τις ώριµες, τις σκεπτόµενες από τις κυνικές. Γιατί η µόδα, πέρα από την ονειρική διάθεση που προκαλεί µε τους συνδυασµούς ρούχων, λειτουργεί παρορµητικά. Και απροειδοποίητα στέλνει µηνύµατα προς τους παρατηρητές τής κοινωνίας που αλλάζει.

Οι νεο-χίπισσες έχουν τρεις κοινές αγάπες:

τον ήλιο, τη θάλασσα και την άµµο. Συχνά και την έρηµο, γιατί στις ζεστές ερηµικές περιοχές υπάρχει η δυνατότητα της αποµόνωσης και της άµεσης επαφής µε τα στοιχεία της φύσης και του εαυτού. Εκεί οι γυναικείες ψυχώσεις της φιλαρέσκειας και του ανταγωνισµού υποχωρούν.

Κλέψε τις εντυπώσεις μόνο με 10 €, Τι θα μαγειρέψεις σήμερα;, Μυστικά για να κλέψεις τις εντύπωσεις


Tο μαγείρεμα με περιορισμένο προϋπολογισμό μπορεί να γίνει δημιουργικό και χορταστικό. Αρκεί λίγη φαντασία, υλικά της εποχής και προγραμματισμός γευμάτων.


Οπως οι περισσότεροι έχουμε παρατηρήσει στις μέρες μας, οι συζήτηση γύρω από τη διατροφή και την παχυσαρκία είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στους φιλικούς και επαγγελματικούς κύκλους. Τα everest, αντιλαμβανόμενα πλήρως τις νέες συνθήκες ζωής, πρωτοπορούν και εφαρμόζουν το σύστημα των ενδεικτικών ημερήσιων ποσοτήτων - GDAs (χρησιμοποιώντας ειδικά ταμπελάκια μέσα στα καταστήματά τους), βάσει των οποίων μπορείς κι εσύ να επιλέγεις σωστά τα γεύματά σου, υιοθετώντας ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής. Γιατί όμως τα everest επέλεξαν να εφαρμόσουν το σύστημα GDAs στα προϊόντα τους; Ο λόγος είναι απλός: οι ετικέτες διαθρεπτικών πληροφοριών αποτελούν έναν αξιόπιστο τρόπο ενημέρωσης των καταναλωτών για κάθε τρόφιμο. Παράλληλα, το σύστημα GDAs (Ενδεικτικές Ημερήσιες Ποσότητες) είναι ένα φιλικό και εύχρηστο σύστημα, όπου με μια ματιά μπορεί ο καταναλωτής να δει το ποσοστό της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε θερμίδες σάκχαρα, λιπαρά, κορεσμένα και νάτριο που περιέχει η μερίδα που καταναλώνει, βάσει της ημερήσιας δίαιτας 2.000 θερμίδων που συνιστούν οι διατροφολόγοι για έναν μέσο ενήλικα με καθιστική ζωή. Ετσι, μπορείτε να προσέχετε ανά πάσα στιγμή τη διατροφή σας, ακόμη και όταν τρώτε κάτι εκτός σπιτιού. Για τα everest, στη σύγχρονη πραγματικότητα «Δεν υπάρχουν απαγορευμένες τροφές» υπάρχουν μόνο «συνειδητοποιημένες επιλογές».

Πόσο φρέσκια κι ωφέλιμη είναι η σαλάτα σου;


Μπήκε το καλοκαιράκι, ξεκίνησαν οι ζέστες και μαζί με αυτές η δίαιτα για να χωρέσεις ξανά στο μικροσκοπικό σου μαγιουδάκι. Τα γλυκά έδωσαν τη θέση τους στα ψητά και τις σαλάτες που επειδή βαριέσαι να πλένεις και να καθαρίζεις τις αγοράσεις έτοιμες κομμένες και συσκευασμένες από το σουπερμάρκετ. Πρόσφατα το νέο διατροφικό σκάνδαλο με το βακτήριο e-coli σε φόβισε με αποτέλεσμα να έχεις αρκετές αμφιβολίες για το κατά πόσο φρέσκιες αλλά και υγιεινές είναι οι σαλάτες που τρως. Τι πρέπει να προσέξεις;

Δίχως θερμίδες, πλούσιες σε… βακτήρια

Η σαλάτα είναι ένα από τα πιο διαιτητικά προϊόντα λόγο της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε νερό. Σε χορταίνει ενώ δεν σου προσθέτει περιττές θερμίδες. Για παράδειγμα τα αγγούρια έχουν 96% περιεκτικότητα σε νερό και τα μαρούλια 95%. Ως εκ τούτου, όπως καταλαβαίνεις, για να ευδοκιμήσουν τα λαχανικά χρειάζονται άφθονο νερό γι αυτό και οι καλλιεργητές συνήθως τα καλλιεργούν σε σημεία όπου υπάρχει παροχή νερού καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας. Κι εδώ βρίσκεται το πρόβλημα. Αν το νερό είναι μολυσμένο με μύκητες ή βακτήρια, όπως ο e-coli, λιστέρια, σαλμονέλλα ή το καμπυλοβακτηρίδιο αυτά θα περάσουν κατευθείαν στα φυτά και στη συνέχεια στο στομάχι ου. Ακόμη και το σχολαστικό πλύσιμο της σαλάτας δε θα βοηθήσει.

Πως γίνεται όμως να μολυνθεί το νερό και τα λαχανικά από τα βακτήρια; Η μόλυνση μπορεί να προέλθει από εργοστασιακά λύματα ή από την απερισκεψία άλλου αγρότη που χρησιμοποίησε λίπασμα δίχως να έχει προηγηθεί ειδική επεξεργασία. Είναι απολύτως νόμιμο να χρησιμοποιηθεί κοπριά, ακόμη και ανθρώπινα απόβλητα ως λίπασμα με την προυπόθεση ότι έχουν επεξεργαστεί ειδική επεξεργασία (λιπασματοποίηση) για ένα ή δύο χρόνια, κάτι που υποτίθεται ότι εξοντώνει τα επικύνδια βακτήρια και τους παθογόνους οργανισμούς. Αν λοιπόν χρησιμοποιηθεί κοπριά που δεν έχει υποστεί την παραπάνω επεξεργασία ή από αμέλεια δεν φυλαχθεί σε στεγανό σημείο και διαλυθεί με τη βροχή μπορεί να μολύνει μια ολόκληρη καλλιέργεια και τα βακτήρια θα περάσουν από το αγρόκτημα στο πιάτο σου!

Πόσο καθαρές είναι σαλάτες που τρως;

Έχεις ποτέ σκεφτεί ποιος κόβει τις τομάτες, πλένει τα αγγουράκια και συσκευάζει τα λαχανικά που αγοράζεις; Στη πλειονότητά τους όλα γίνονται με μηχανήματα που χειρίζονται εργάτες. Σίγουρα δεν είναι ο κανόνας αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής ακόμη και αν οι εργάτες έχουν κληθεί να τους τηρούν κατά γράμμα. Σκέψου πόσο πιθανό είναι κάποιος από αυτούς να κοπεί, να ιδρώσει ή να εργάζεται δίχως να έχει πλύνει τα χέρια του. Ποιος σου λέει άλλωστε ότι αν κάποιο λαχανικό πέσει κατά λάθος κάτω ο εργάτης δε θα το σηκώσει και δε θα το ξαναβάλει στη θέση του δίχως να τον αντιληφθεί ο προϊστάμενος του;

Το καλό πλύσιμο μειώνει τη διατροφική αξία;

Βαριέσαι να πλένεις και να κόβεις σαλάτες και γι΄αυτό προτιμάς να τις αγοράζεις συσκευασμένες, να προσθέτεις ντρέσινγκ και να τις απολαμβάνεις. Πόσο υγιεινό είναι όμως αυτό; Πλένονται καλά;

Ζει Σε Ένα Boeing 727,


  Το ροζ τανκ επιστρέφει στην Πράγα,

  Η παρουσία του τανκ σε μια εξέδρα στον ποταμό Βλτάβα εντάσσεται σε μια σειρά εορτασμούτς για την 20ή επέτειο από την αποχώρηση του σοβιετικού στρατού κατοχής,

  Εκδηλώσεις στην Τσεχία για τα 20 χρόνια από την αποχώρηση των Σοβιετικών,

  Ενα ιστορικό τεθωρακισμένο άρμα μάχης, βαμμένο ροζ, επέστρεψε σήμερα στην καρδιά της Πράγας για την 20ή επέτειο από την απόσυρση των σοβιετικών στρατευμάτων.

  Το τανκ υπ' αριθμόν 23 εξετέθη για πρώτη φορά σε μια πλατεία της Πράγας το 1945 για να τιμήσει την απελευθέρωση της Τσεχοσλοβακίας από τον κόκκινο στρατό μετά την κατοχή των ναζιστών κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

  Για πολλούς, έγινε σύμβολο της σοβιετικής εισβολής του 1968 που συνέτριψε τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις του Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ και έβαλε τέλος σε μια εποχή που έμεινε στην ιστορία ως η Ανοιξη της Πράγας.

  Η πλατφόρμα που θέλει να ξεχάσει η Ναόμι Κάμπελ,


  Μια ενδιαφέρουσα έκθεση παπουτσιών μονοπωλεί το εδιαφέρων των επισκεπτών του Λονδίνου το διάστημα αυτό. Πρόκειται για την έκθεση με παπούτσια- σωστά εκθέματα σχεδιασμένα από τη διάσημη "Vivienne Westwood" μέσα από τα οποία ξετυλίγεται το κουβάρι της 40ετούς πορείας της Westwood (από το 1973 έως και σήμερα) στο χώρο της μόδας.

  Το σάλτο της Κάμπελ από το 1993!

  Η έκθεση που θα υποδεχτεί τους επισκέπτες του Λονδίνου για έναν μήνα περίπου, πραγματοποιείται στο μουσείο Bowes στο County Durham και κατόπιν θα περιοδεύσει στην Ιαπωνία, τη Νέα Υόρκη και την Κίνα ενώ έχει ήδη περάσει από τη Μόσχα και τη Βηρυτό.

  Ανέκδοτα ηλικίας 2.500 ετών!


  Αρχαίο χιούµορ, αθάνατο!

  Ο Σωκράτης, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο ∆ιογένης και ο Θαλής πρωταγωνιστούν - ως άλλοι Τσακ Νόρις - σε ανέκδοτα.
  Μόνο που έχουν ηλικία 2.500 ετών και είναι αληθινά!
  Μπορεί οι αρχαίοι Ελληνες να µην έβαζαν στο µάτι ούτε τις ξανθές ούτε τους Ποντίους. Μπορεί τα κατορθώµατα του Τσακ Νόρις να µηνήταν της µόδας την εποχή του Περικλή. Ποιος είπε όµως ότι οι άνθρωποι που έχτισαν τον Παρθενώνα συνοµιλούσαν µε τον Σωκράτη και τον Αριστοτέλη και ακολούθησαν τον Μεγάλο Αλέξανδρο στην εκστρατεία του δεν είχαν χιούµορ και µάλιστα καυστικό; Απόδειξη πως ακόµη και οι όροιαστείο καιανέκδοτο _ τους οποίους χρησιµοποιούµε ακόµη καισήµερα _ έχουν την προέλευσή τους στο µακρινό παρελθόν.

  Ολα άρχισαν από τον Προκόπιο _ τον ιστορικό του 6ου αιώνα _ το έργο του οποίου είχε τον τίτλο «Ανέκδοτα» και κατηγορούσε τον Ιουστινιανό _ σε αντίθεση µε τα υπόλοιπα βιβλία του_ για δεσποτικήτυραννία, απληστία και διαφθορά και τη γυναίκα του Θεοδώρα ως ακόλαστη και διεφθαρµένη. Εκτοτε καθιερώθηκε η έννοια του «άγνωστου και περίεργου» να σηµαίνει κι αυτό που «ξενίζει και προκαλεί γέλιο».

  Οσο για το αστείο προέρχεται από το άστυ, την πόλη δηλαδή, γιανα δείξει τις κοµψές και χαριτωµένες εκφράσεις των κατοίκων των πόλεων σε αντίθεση µε τιςχοντροκοµµένες εκφράσεις τωνκατοίκων πουζούσαν στην ύπαιθρο, των αγροίκων.

  Μερικά από τα πιο έξυπνα συγκεντρώθηκαν σε µιαέκδοση που επανακυκλοφορεί απότις ΕκδόσειςΣαββάλα και φέρειτην υπογραφή τουΣωκράτη Γκίκα (συγγραφέα έργωνκυρίως Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας). Το δευλικό αντλήθηκε κυρίως από τα κείµενα τουΠλουτάρχου, τις βιογραφίες του∆ιογένη του Λαέρτιου, τις κωµωδίες του Αριστοφάνη, το Ανθολόγιο του Στοβαίου και τα αστεία του Ιεροκλή.

  Αν βαρεθήκατελοιπόν να ακούτε τι κάνει ο ΤΣακ Νόρις,ανανεώστε το ρεπερτόριό σας µε ανέκδοτα από το παρελθόν, που θα µπορούσαν όµως να έχουν ειπωθεί και σήµερα.

  Σερφάροντας με την ελευθερία,


  Επιστροφή
  Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

  Αναδρομική έκθεση του Τζούλιαν Σνάμπελ
  Σερφάροντας με την ελευθερία
  Της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΜΠΑΡΚΑ

  «Από τι πάστα είσαι φτιαγμένος;» Το πανό είναι ορατό σε ολόκληρη την πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.
  «Η θάλασσα», ένα από τα μνημειώδη έργα του Σνάμπελ Διαφημίζει την αναδρομική έκθεση του αστέρα Τζούλιαν Σνάμπελ στο Μουσείο Κορέρ. Πάνω από 40 έργα (τα περισσότερα πολύ μεγάλων διαστάσεων) απλώνονται στα δωμάτια του νεοκλασικού κτηρίου που περιβάλλουν την πλατεία. Χτίστηκαν από τον Ναπολέοντα, για να στεγάσουν τις αρχές της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας.

  Είναι γνωστό το ταλέντο του 60χρονου Τζούλιαν Σνάμπελ και ως ζωγράφου και ως κινηματογραφιστή. Κι όμως. Η έκπληξή μας μπροστά στα έργα του από τη δεκαετία του '70 μέχρι και σήμερα ήταν τεράστια. Σε κάθε δωμάτιο κατάφερε αυτός ο Νεοϋορκέζος να μας κάνει να ανοίξουμε τα μάτια και την καρδιά μας. Η ποικιλία των μέσων που χρησιμοποιεί (από φωτογραφίες και ξύλα μέχρι σπασμένα κιούπια από το Μεξικό και βελούδινα υφάσματα) και κυρίως η εκφραστική του δεινότητα δύσκολα μπορούν να αντιγραφούν. Ο Σνάμπελ αρθρώνει κοντά τέσσερις δεκαετίες τώρα το δικό του εικαστικό λεξιλόγιο αντλώντας μοναδικά και τόσο δημιουργικά κυρίως από την ευρωπαϊκή παράδοση και ιστορία, χωρίς βεβαίως να ξεχνά τις επιρροές του από τον Τζάκσον Πόλοκ και τον Σάι Τουόμπλι.

  Μπροστά στο αριστούργημά του «Θάλασσα» (θέμα που επανέρχεται ξανά και ξανά στο έργο του, ζωγραφικό και φιλμικό), του 1981, το νερό λαμβάνει τρισδιάστατες διαστάσεις. Τα σπασμένα βάζα από το Μεξικό είναι έτσι τοποθετημένα πάνω στον καμβά που ξεβράζονται στην αμμουδιά όπως οι μνήμες και το παρελθόν της Μεσογειακής Λεκάνης. Οι Ρωμαίοι θα αναφωνούσαν Mare Nostrum, σε εμάς θυμίζει τη Magna Grecia.

  Η έκθεση ξεκινά με δύο τεράστια έργα (ύψους έξι μέτρων) στην επιβλητική μαρμάρινη σκάλα του μουσείου. Καθόλου τυχαία. Προδίδουν τη διπλή ταυτότητα του καλλιτέχνη, ως ζωγράφου και σκηνοθέτη, αποτυπώνοντας τη μεγάλη του αγάπη στο σερφ. Για τον Σνάμπελ το νερό και το σέρφινγκ λειτουργούν ως μεταφορές για την απόλυτη ελευθερία. Το ένα έργο είναι αφιερωμένο στον Malik Joyeux, τον επαγγελματία σέρφερ που πέθανε στα νερά της Χαβάης το 2006 και το άλλο στο σκηνοθέτη Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.

  Ο Τζούλιαν Σνάμπελ απολαμβάνει και τους δύο ρόλους του. Εξέθεσε για πρώτη φορά το 1976 στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Χιούστον, αλλά καθιερώθηκε λίγα χρόνια αργότερα στην περίφημη γκαλερί τής Mary Boone στη Νέα Υόρκη. Εκτοτε τα έργα του ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, ενώ αγοράστηκαν από μουσεία όπως ΜοΜΑ, Whitney, Μετροπόλιταν, Γκουγκενχάιμ, Πομπιντού, Tate.

  Στο σινεμά εμφανίστηκε το 1996 με την ταινία για τον Ζαν-Μισέλ Μπασκιά, τον ιδιοφυή ζωγράφο της ποπ αρτ που πέθανε από AIDS. Το ποιητικό του σύμπαν αναδείχθηκετ με το «Πριν πέσει η νύχτα» (2000) με τον Χαβιέ Μπαρδέμ (απέσπασε το μεγάλο βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ της Βενετίας), ενώ για το «Σκάφανδρο και την Πεταλούδα» (2007) απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στις Κάνες. Πρόσφατα είδαμε στις αίθουσες την τελευταία ταινία του «Miral», με θέμα μια ορφανή Παλαιστίνια που μεγαλώνει σε ίδρυμα στην Ιερουσαλήμ.
  Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
  Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
  Link directory