Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Αντιμέτωπες με τη μειωμένη σεξουαλική επιθυμία


Το πιο συχνό σεξουαλικό πρόβλημα των γυναικών, σύμφωνα με σύγχρονες επιδημιολογικές μελέτες στην Ευρώπη και την Αμερική, είναι η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, αφού μία στις δέκα βιώνει το πρόβλημα.

Οι γυναίκες συνήθως το περιγράφουν ως σημαντική μείωση στη σεξουαλική τους επιθυμία, η οποία τους προκαλεί ενόχληση και αρνητική επίδραση στη σχέση με τον σύντροφό τους. Συχνά συνοδεύεται από την εμφάνιση ψυχολογικών προβλημάτων, καθώς και διαταραχών στη σχέση του ζευγαριού, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα έντονες.

Η Διεθνής Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής σε πρόσφατη δημοσίευσή της (JSM, 2011) τονίζει πως πρόκειται για ένα πρόβλημα υγείας που αξίζει μεγαλύτερη προσοχή από τους επαγγελματίες της υγείας.

Η Διεθνής Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής υποστηρίζει πως κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχει δικαίωμα:

- Να απολαμβάνει σεξουαλική υγεία, εγγύτητα και ευχαρίστηση.

- Να συζητά με επαγγελματίες υγείας τις ανησυχίες της σχετικά με τη σεξουαλική της υγεία και φυσικά να λαμβάνει θεραπεία.

- Να επιλέγει το είδος της θεραπείας που θα ακολουθήσει, ύστερα από ενημέρωση από ειδικό.
newsbomb.gr
sourta-ferta

2012....ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ή ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ; (ΜΕΡΟΣ Β)2012 Β ΜΕΡΟΣ

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
Συγγραφέας ΑLLALUM 


Tο ακολουθούν κείμενον δια ροπάλου ακατάλληλον τοις ανθρώποις τοις αγνοούσι το της ελληνικής γλώττης βάθος και μαγείης
μετάφραση
Το κείμενο που ακολουθεί είναι αυστηρά ακατάλληλο για ανθρώπους που αγνοούν το βάθος και την μαγεία της ελληνικής γλώσσας.....
Ούσης της καλοκαιρινής ραστώνης προ των (εθνικών)πυλών,το παρόν άρθρον προσφέρει μία όντως παύση της ανίας στο καλοκαιρινό και πνευματικό λιοπύρι.Στο πρώτον μέρος σχολιάσαμε έστω διά βραχέων τα περί του 2012,ήτοι της παραφιλολογίας,των εσχατολογικών σεναρίων κτλ.Το β΄ σκέλος λοιπόν εστιάζει ακόμα πιο εύστοχα εις το βάθος του περιλεσχηνεύτου 2012,εξοπλίζοντας τον αναγνώστη μ΄όλες της πληροφορίες,που ποθεί να μάθει,όσο και με κουράγιο,αισιοδοξία για το ζοφερόν και άφυκτον μέλλον.
Δυστυχώς είναι πρακτικά αδύνατον σε ένα κόσμο,ο οποίος δέχεται απλά ότι ένας χ αριθμός εις το 0,ισούται απαρέγκλιτα με 1,να συνοψίσουμε τα δεδομένα για την ερχόμενη ημερομηνία του ΄12.Διό θα ασχοληθούμε με μερικά πλήν μείζονα επιμέρους στοιχεία,ώστε μέσω αυτών να αντιληφθούμε τι μέλλει γενέσθαι διαμορφώνοντας μία όσον το δυνατόν πιο αντικειμενική και ευσταθούσα(αν και παραφυσική)άποψη γι΄αυτό,ο καλείτ(ε)αι πραγματικότητα.

Ο ύπνος σώζει τον άνδρα στο... σεξ!


Η έλλειψη ύπνου κάνει τους άνδρες αδιάφορους για το σεξ λόγω της μείωσης των επιπέδων τεστοστερόνης στον οργανισμό τους.

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει τη σεξουαλική διάθεση ενός άνδρα στο ναδίρ. Ακόμη κι ένας νέος άνδρας, αν δεν κοιμάται καλά για περισσότερο από μια εβδομάδα, έχει σεξουαλική ορμή στα επίπεδα ενός μεγαλύτερού του κατά 15 χρόνια. Στην ηλικία των 25 δηλαδή μοιάζει με 40άρη.

Προτού λοιπόν, βάλετε τη σχέση σας σε περιπέτειες σκεπτόμενοι, η μεν γυναίκα ότι ο σύντροφός της την απορρίπτει κι εκείνος, με τη σειρά του, ότι ο ανδρισμός του συρρικνώνεται, δώστε βάση στον ύπνο σας.

Ερευνα και τεστοστερόνη
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι λίγες ώρες ύπνου περιορίζουν σημαντικά τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες, γεγονός που πλήττει τη σεξουαλική τους ορμή. Τα χαμηλά επίπεδα της ορμόνης αυτής, σύμφωνα με τους ειδικούς, συνδέονται με πολλές αρνητικές συνέπειες στους νέους άνδρες, όπως τη μειωμένη λίμπιντο και τη φτωχή αναπαραγωγή.

Επίσης, εμποδίζουν τη διατήρηση ενός δυνατού μυϊκού συστήματος και της πυκνότητας των οστών, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα ενέργειας και συγκέντρωσης, καθώς και έντονη κούραση.

Στην έρευνα συμμετείχαν 10 νέοι, υγιείς άνδρες μέσης ηλικίας 24 ετών, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε μια σειρά αυστηρών τεστ για να ελεγχθεί εάν έπασχαν από ενδοκρινολογικά ή ψυχιατρικά προβλήματα. Κατόπιν, για τρία βράδια παρέμειναν στο εργαστήριο, όπου κοιμήθηκαν για 10 ώρες και πάνω, ενώ τις επόμενες οκτώ νύχτες κοιμήθηκαν λιγότερες από 5 ώρες.

Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα αιματολογικών εξετάσεων που λήφθηκαν στη διάρκεια των ημερών αυτών, οι ερευνητές συμπέραναν ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης ήταν ιδιαιτέρως μειωμένα μετά από μόλις μια εβδομάδα κακού ύπνου. Επίσης, οι συμμετέχοντες ανέφεραν κακοδιαθεσία και μια αίσθηση ότι η ζωή τους δεν πήγαινε καλά.

Μείσωη επιπέδων
Μετά από έναν ύπνο μόλις 5 ωρών, τα επίπεδα τεστοστερόνης μειώνονται σε ποσοστό 10-15%, όχι μικρό εάν αναλογιστούμε ότι ένας επιπλέον χρόνος ζωής αφαιρεί από τα επίπεδα της ορμόνης μόλις 1 - 2% ως αποτέλεσμα της γήρανσης του οργανισμού.

Η σύνδεση του κακού και ανεπαρκούς ύπνου με την σεξουαλική διάθεση αποδεικνύει πόσο σοβαρές συνέπειες μπορεί να έχει στην ποιότητα της ζωής μας. Τα αποτελέσματα όμως, αυτής της έρευνας μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε πολλά ζευγάρια. Οι κακές συνήθειες που έχουμε μπορούν να μας στοιχίσουν μια ήρεμη κι ευτυχισμένη ζωή, με έναν καλό ύπνο όμως, θα δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι.
sourta-ferta

Ραντάρ που ξεχωρίζει γκέι από στρέιτ έχουν οι γυναίκες


"Τώρα είναι γκέι ή δεν είναι;", φαίνεται να σκέφτεται η εικονιζόμενη γυναίκα για τον άντρα που σκύβει πάνω από το ψυγείο στο σούπερμάρκετ.

Όταν έχουν ωορρηξία ή έντονη σεξουαλική διάθεση, διακρίνουν τους ομοφυλόφιλους από τους ετεροφυλόφιλους.

Όταν μια γυναίκα πλησιάζει ή βρίσκεται σε περίοδο ωορρηξίας αρκεί να κοιτάξει το πρόσωπο ενός άντρα για να μαντέψει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός άντρα - και μάλιστα τις περισσότερες φορές σωστά. Όπως αποκαλύπτει έρευνα του πανεπιστημίου του Τορόντο, η αυξημένη της επιθυμία να βρει ένα ταίρι, λόγω ορμονών, αυξάνει και την ακρίβεια των εκτιμήσεών της.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 40 φοιτήτριες να κοιτάξουν τις φωτογραφίες 80 ανδρικών προσώπων και να δηλώσουν ποιοι από αυτούς είναι ομοφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι. Μόνο οι μισές φωτογραφίες ανήκαν σε γκέι, ενώ δεν διέφεραν σε εκφράσεις ή ομορφιά και οι συμμετέχουσες έπρεπε να αποφασίσουν μόνο με τη διαίσθησή τους ποιος ήταν ομοφυλόφιλος και ποιος όχι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, όσο πιο κοντά βρίσκονταν οι γυναίκες αυτές στην ωορρηξία τόσο πιο ακριβείς ήταν οι «προβλέψεις» τους, ενώ ακόμη πιο αυξημένες ικανότητες εντοπισμού των γκέι είχαν όσες γυναίκες είχαν ερωτική επιθυμία κατά το τεστ.

Οι επιστήμονες μελέτησαν ακόμη 40 γυναίκες, στις μισές από τις οποίες ζητήθηκε να διαβάσουν μια ιστορία για μια «ρομαντική συνεύρεση» πριν τους δείξουν τις φωτογραφίες με τα αντρικά πρόσωπα, ενώ στις άλλες μισές έδειξαν απευθείας τις φωτογραφίες.

Όσες είχαν διαβάσει το «καυτό» διήγημα αρίστευσαν στον εντοπισμό των ετεροφυλόφιλων αντρών, σε σχέση με τις άλλες που δεν το είχαν διαβάσει.

Παρόλα αυτά, η ικανότητα αντίληψης του σεξουαλικού προσανατολισμού λειτουργούσε μόνο με αντρικά πρόσωπα, καθώς παρόμοιο πείραμα στο οποίο έδειξαν σε 34 γυναίκες τις φωτογραφίες των προσώπων 200 γυναικών (μισές ομοφυλόφιλες και μισές ετεροφυλόφιλες) δεν έδειξε καμία σχέση μεταξύ του γυναικείου κύκλου και της ακρίβειας της γυναικείας κρίσης για το θέμα.
sourta-ferta

Το λάθος του διαιτητή και ο θάνατος του μονομάχου


Ανάγλυφη μαρμάρινη πλάκα από την Αμισό της Μικράς Ασίας, «αφηγείται» την απρόσμενη εξέλιξη ενός αγώνα με μαχαίρια.

Η επιτύμβια στήλη του Διόδωρου με τους μονομάχους. Η ερμηνεία της αποκαλύπτει την αδικία του διαιτητή.

Ηταν λάθος του διαιτητή ή μήπως το έκανε επίτηδες; Περί τα 1800 χρόνια μετά από το περιστατικό είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς. 
Σε κάθε περίπτωση όμως η απόφαση που έλαβε ο διαιτητής στη μονομαχία μεταξύ δύο ανδρών κόστισε τη ζωή του ενός. Ο οποίος μάλιστα ως εκείνη τη στιγμή ήταν ο νικητής! Ολα αυτά και πολλά ακόμη περιέχονται σε μία ανάγλυφη μαρμάρινη πλάκα από την Αμισό της Μικράς Ασίας, που «αφηγείται» με το δικό της τρόπο την απρόσμενη εξέλιξη ενός αγώνα με μαχαίρια. (Διότι βρισκόμαστε στη Ρωμαϊκή εποχή, τον 2ο μ. Χ. αιώνα και οι βάρβαροι αγώνες είναι στο φόρτε τους).

Αποκρυπτογράφος» της επιτύμβιας στήλης είναι ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μπροκ του Καναδά Μάικλ Κάρτερ, ο οποίος παρουσιάζει μία διαφορετική ερμηνεία, από αυτήν που δινόταν ως σήμερα. Στη δική του, αυτός που έφταιξε ήταν ο διαιτητής. Διότι, μπορεί να μην είναι γνωστό σε πολλούς, αλλά οι διαιτητές από την αρχαιότητα ακόμη ήταν στο στόχαστρο αθλητών και κοινού. Κι όπως έχουν δείξει οι αρχαίες πηγές, όχι άδικα.

Η στήλη «του Διόδωρου», όπως λέγεται, σήμερα φυλάσσεται στο Musee du Cinquanternaire στο Βέλγιο και παριστάνει έναν αγώνα με μονομάχους. Ο ένας τους εικονίζεται όρθιος να κρατά δύο εγχειρίδια ενώ ο άλλος βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος και έχοντας αποδεχτεί την ήττα του, τείνει το ένα του χέρι, ζητώντας έλεος. Κίνηση, την οποία κατά τους κανόνες της μονομαχίας ο νικητής έπρεπε να αποδεχτεί και να χαρίσει τη ζωή στον ηττημένο. Στην προκειμένη περίπτωση όμως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Ο διαιτητής πήρε μία λανθασμένη απόφαση και ο καθηγητής Κάρτερ τον καταγγέλλει γι΄ αυτό, έστω κι αν έχουν περάσει αιώνες.

Υπάρχουν άλλωστε και αποδεικτικά στοιχεία:Η στήλη φέρει επίγραμμα όπου ο νεκρός Διόδωρος αναφέρει ότι «Αφού νίκησα τον αντίπαλό μου Δημήτριο, δεν τον σκότωσα αμέσως. Η μοίρα και η ύποπτη προδοσία του summa rudis (του διαιτητή) με σκότωσε». Βασισμένοι στην παράσταση και μόνο, οι ερευνητές του παρελθόντος είχαν ερμηνεύσει μερικώς τη σκηνή, θεωρώντας ότι ο Διόδωρος ανήκε στην κατηγορία των μονομάχων, που μαχόταν με δύο εγχειρίδια.

Συνδυάζοντας επιγραφή και παράσταση όμως, ο Κάρτερ υποστηρίζει ότι το ένα από τα δύο εγχειρίδια που κρατά ο Διόδωρος ανήκαν στον Δημήτριο, τον οποίον αφόπλισε και έριξε στο έδαφος. Ως εκ τούτου λέει, πως πτώση του Δημητρίου και η αίτηση ελέους θα πρέπει να είχαν σημάνει το τέλος του αγώνα. Εκεί όμως παρενέβη ο διαιτητής, ο οποίος θεώρησε ότι η πτώση ήταν ατύχημα και επέτρεψε τη συνέχιση του αγώνα. Και προφανώς έτσι έγινε, αφού τελικά αυτός που σκοτώθηκε ήταν ο Διόδωρος. Αλλά οι δικοί του δεν το άφησαν να περάσει έτσι. Αφού φρόντισαν για την ταφή του νεκρού, απεικόνισαν στην επιτύμβια στήλη του, την αδικία που κόστισε τη ζωή του άτυχου μονομάχου. Οσο για τον διαιτητή, άγνωστο παραμένει αν πλήρωσε για την πράξη του...
sourta-ferta

Κάρτες απεριόριστων διαδρομών για ΑΜΕΑ


Από τις 20 Ιουνίου έχει ξεκινήσει η χορήγηση καρτών απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ στα άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ).

Οι νέοι δικαιούχοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα δελτία την 1η Ιουλίου μέχρι το τέλος του έτους. Οι δικαιούχοι της Περιφέρειας Αττικής, μπορούν να παραλάβουν τις κάρτες τους από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ των Δήμων και από τις Διευθύνσεις Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των αντίστοιχων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι δικαιούχοι είναι αίτηση του ενδιαφερόμενου ή του κηδεμόνα του ή από άλλο εξουσιοδοτημένο άτομο, γνωμάτευση της Υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το παθολογο-ανατομικό ποσοστό αναπηρίας και η διάρκεια ισχύος της. Το ποσοστό αναπηρίας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 67%. Επίσης, απαιτείται δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή αντίγραφό του, υπεύθυνη δήλωση που να δηλώνει την ακριβή διεύθυνση του τόπου διαμονής και ασφαλιστικό βιβλιάριο υγείας. Απαραίτητα είναι, επιπλέον, δύο ή τρεις πρόσφατες φωτογραφίες και φωτοτυπία του εκκαθαριστικού σημειώματος του 2010 ή θεωρημένη δήλωση από την εφορία για όσους δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης. Ως ημερομηνία λήξης των δελτίων του 2010 ορίζεται η 5η Αυγούστου 2011.

Για τους υπηκόους κρατών, εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος, απαιτείται πέρα από την παραπάνω Γνωμάτευση και Ιατρική Βεβαίωση Νοσηλείας από Δημόσιο Νοσοκομείο, στο οποίο θα βεβαιώνεται η νοσηλεία μετά από το ατύχημα

- Όσοι λαμβάνουν επίδομα από τις Διευθύνσεις και τα Τμήματα Κοινωνικής Πρόνοιας των Δήμων ή Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, με βάση γνωματεύσεις Υγειονομικών Επιτροπών, δικαιούνται κάρτα χωρίς την προσκόμιση της γνωμάτευσης. Η πιστοποίηση θα γίνεται με την προσκόμιση του τελευταίου αποκόμματος της καταβολής του επιδόματος

- Όσοι λαμβάνουν γνωματεύσεις από Μονάδες Τεχνητού Νεφρού ή Τμήματα Νοσηλείας Μεσογειακής Αναιμίας, μπορούν να τις προσκομίσουν εναλλακτικά

- Όσοι παίρνουν σύνταξη από τον ΟΓΑ λόγω αναπηρίας βάσει γνωματεύσεων Υγειονομικών Επιτροπών, μπορούν να προσκομίσουν το τελευταίο απόκομμα της σύνταξής τους, στο οποίο αναγράφεται εντύπως το γράμμα «Α» που σημαίνει αναπηρία. Για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους απαιτείται απόφαση Διοικητικού
Real.gr
sourta-ferta

Αστικό άγχος...


Οι κάτοικοι των πόλεων είναι πιθανότερο να υποφέρουν από επικίνδυνο άγχος, σε σχέση με τους κατοίκους της υπαίθρου, καθώς η διαμονή σε αστικό περιβάλλον έχει μεγαλύτερες αρνητικές επιπτώσεις στον εγκέφαλο των ανθρώπων, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, η οποία για πρώτη φορά διαπίστωσε ότι ο εγκέφαλος των κατοίκων των πόλεων λειτουργεί διαφορετικά από τον εγκέφαλο των ανθρώπων που ζουν στην εξοχή και σε αγροτικές περιοχές.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η διαφορά αυτή, αναφορικά με το πώς ο εγκέφαλος αντιδρά στο κοινωνικό στρες, μπορεί να ευθύνεται για τα αυξημένα ποσοστά ψυχικών νόσων, όπως η σχιζοφρένεια, στις πόλεις. Είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που οι νευροεπιστήμονες μελέτησαν τη σχέση ανάμεσα στον τόπο διαμονής και στις αλλαγές που προκαλούνται στη βιολογία του εγκεφάλου.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα το «Science» και τις βρετανικές «Guardian» και «Τelegraph», μελέτησαν τους εγκεφάλους 55 εθελοντών που ζούσαν σε διάφορες μεγάλες αστικές και απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές, καθώς οι τελευταίοι κλήθηκαν να επιλύσουν μαθηματικά προβλήματα υπό πίεση χρόνου και στρες.

Οι εγκεφαλικές απεικονίσεις -με την τεχνική του λειτουργικού μαγνητικού συντονισμού (fMRI)- έδειξαν ότι όσοι ζούσαν σε αστικό περιβάλλον, είχαν υψηλότερα επίπεδα άγχους και στρες στην αμυγδαλή του εγκεφάλου, την κατ' εξοχήν περιοχή που συνδέεται με την αντίληψη του κινδύνου και των απειλών, με τις συναισθηματικές διαταραχές, την κατάθλιψη και την παραβατική συμπεριφορά (βία κ.α.). Επίσης, όσο περισσότερο χρόνο κάποιος είχε ζήσει σε πόλη ανάμεσα στη γέννησή του και στην ηλικία των 15 ετών, τόσο μεγαλύτερη ήταν η δραστηριότητα σε μια άλλη περιοχή του εγκεφάλου που ρυθμίζει το στρες, στον πρόσθιο προσαγώγιο φλοιό.

Προηγούμενες επιδημιολογικές έρευνες, εδώ και δεκαετίες, έχουν δείξει ότι ανώμαλες συνδέσεις ανάμεσα σε αυτή την περιοχή του πρόσθιου φλοιού και στην αμυγδαλή παρατηρούνται σε όσους πάσχουν από σχιζοφρένεια μη γενετικής αιτιολογίας, πράγμα που δείχνει ότι πιθανώς η ζωή στην πόλη αυξάνει τον κίνδυνο για την εκδήλωση της συγκεκριμένης νόσου. Η κοινωνική απομόνωση, οι θόρυβοι, η πολυκοσμία κ.ά. είναι μερικοί παράγοντες που αυξάνουν το στρες.

«Αν κάποιος παραβιάζει τον προσωπικό χώρο σου, αν έρχεται υπερβολικά κοντά σου, το κύκλωμα αμυγδαλής-πρόσθιου φλοιού ενεργοποιείται» και το άγχος αυξάνει, όπως δήλωσε ο Μέγιερ-Λίντενμπεργκ, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι σχεδιαστές των πόλεων στο μέλλον πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους αυτή την παράμετρο, δηλαδή της επίπτωσης της πυκνότητας του πληθυσμού στον εγκέφαλο και στις νοητικές-ψυχικές δυσλειτουργίες του. «Η ζωή στις πόλεις προκαλεί περισσότερους (ψυχικούς) κινδύνους από οποιοδήποτε γονίδιο», εκτίμησε.

Οι έως τώρα μελέτες έχουν δείξει ότι η γέννηση και η ζωή στις πόλεις αυξάνει κατά 21% τον κίνδυνο για εκδήλωση αγχώδους διαταραχής, ενώ διπλασιάζει τον κίνδυνο για σχιζοφρένεια (πλήττει περίπου ένα άνθρωπο στους 100). Μέχρι το 2050, σχεδόν το 70% των κατοίκων του πλανήτη προβλέπεται ότι θα ζει σε πόλεις, όπου οι κάτοικοι κατά μέσο όρο απολαμβάνουν υψηλότερο εισόδημα και καλύτερες συνθήκες απασχόλησης, διατροφής, υγιεινής, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας κ.ά. - αλλά με ένα αναπόφευκτο τίμημα στον εγκέφαλο και στην ψυχική ισορροπία τους.
sourta-ferta

Διασχίστε την Κίνα με τρένο υψηλής ταχύτητας


Η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας που ενώνει το Πεκίνο με την Σανγκάη πρόκειται για τη μεγαλύτερη στον κόσμο και μάλιστα που θα κατασκευαστεί σε μία μόνο φάση. 

Η συγκεκριμένη γραμμή θα παραδοθεί μέχρι τα τέλη του Ιουνίου.

Δείτε το γράφημα με τη διαδρομή, καθώς και με ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τους χρόνους και τα χαρακτηριστικά του τρένου.
ΠΗΓΗ: REUTERS
sourta-ferta

Δικαστές και δικαστήρια στην αθηναϊκή δημοκρατία!


Υπέρτατος δικαστής στην αθηναϊκή δημοκρατία είναι ο λαός, που ψηφίζει τους νόμους και τις αποφάσεις, εκλέγει τους άρχοντες κι αποφασίζει για τις ποινές στις δίκες. Αλλά με την ίδια αυστηρότητα προστατεύονται και τα δικαιώματα του ατόμου. Μόνο η συγκεκριμένη κατηγορία από έναν άλλο πολίτη μπορεί πράγματι να οδηγήση στο δικαστήριο έναν Αθηναίο, που πρέπει να υπερασπίση τον εαυτό του απευθείας, πρόσωπο με πρόσωπο με τον κατήγορο. 
Δεν υπάρχει, με δύο λόγια, δημόσιος κατήγορος, που να παίρνη άμεσα πρωτοβουλία σαν εκπρόσωπος της κοινωνίας. Στους άρχοντες αφήνεται μόνο το καθήκον να προετοιμάσουν την ανάκριση και να προεδρεύσουν κατά τη δίκη. Αν αργότερα ο κατήγορος αποφασίση ν’ αποσύρη την κατηγορία ή αν δεν πάρη τουλάχιστον το ένα

Γεράκι … θαλασσοπούλι!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το επιβλητικό είδος γερακιού περνά μεγάλα διαστήματα της ζωής του στη θάλασσα κυνηγώντας θαλασσοπούλια

ΕΙΡΗΝΗ ΒΕΝΙΟΥ

Το είδος Gyrfalcon ζει στη θάλασσα,

Κρυφό …θαλασσοπούλι φαίνεται ότι είναι το μεγαλύτερο γεράκι του κόσμου, το οποίο ανήκει στο είδος Gyrfalcon (Falco rusticolus), όπως ανακάλυψαν αμερικανοί και βρετανοί επιστήμονες.

Το συγκεκριμένο είδος, σύμφωνα με τους ειδικούς, ζει στα παράλια της Αρκτικής και περνά μεγάλα διαστήματα σε παγετώνες όπου και κυνηγά άλλα πουλιά, όπως γλάρους και άλλα θαλασσοπούλια.

Γεράκι «Εσκιμώος»

Πρόκειται για το πρώτο είδος γερακιού το οποίο εντοπίζεται να ζει μόνιμα στη θάλασσα. Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του αμερικανικού Ινστιτούτου High Arctic (ΗΑΙ) και του βρετανικού Κέντρου για την Οικολογία και την Υδρολογία (CEH).

«Τα συγκεκριμένα ευρήματα πραγματικά μας εξέπληξαν» αναφέρει ο αμερικανός ορνιθολόγος Κερτ Μπέρναμ. «Τα πουλιά αυτά δεν μετακινούνται μαζί με τις υπόλοιπες μάζες πτηνών της ξηράς, αλλά χρησιμοποιούν παγετώνες και επιφάνειες πάγου ως χειμερινό περιβάλλον για παρατεταμένες περιόδους. Μέχρι τώρα, πιστεύαμε ότι όλα τα γεράκια ζούσαν στην ξηρά» επισημαίνει.

Στους παγετώνες για την επιβίωση

Λικνισμός για καλύτερο ύπνο,

Το λίκνισμα πριν από τον ύπνο βοηθά να κοιμόμαστε καλύτερα λένε Ελβετοί ερευνητές,

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΨΥΧΑΡΗ

Κοιμίζει γρηγορότερα και καλύτερα,

Δεν είναι μόνο τα μωρά που απολαμβάνουν ένα απαλό κούνημα πριν κοιμηθούν. Οι ενήλικες οι οποίοι λικνίζονται απαλά όταν ξαπλώνουν όχι μόνο κοιμούνται πιο εύκολα, αλλά ο ύπνος τους είναι και υψηλότερης ποιότητας.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Γενεύης, με επικεφαλής τους Sophie Schwartz και Michel Muhlethaler. Οι Ελβετοί επιστήμονες ζήτησαν από 10 άνδρες εθελοντές να κοιμηθούν δύο φορές και για 45 λεπτά την κάθε φορά. Αρχικά οι εθελοντές κοιμήθηκαν σε ένα σταθερό κρεβάτι και στη συνέχεια σε ένα κρεβάτι που λικνιζόταν.

Μοτίβα εγκεφαλικών κυμάτων που καταγράφτηκαν με τη βοήθεια εγκεφαλογραφήματος την ώρα του ύπνου των εθελοντών, αποκάλυψαν ότι οι άντρες όταν λικνίζονταν αποκοιμήθηκαν σε 4 λεπτά, δηλαδή 30 με 40 % γρηγορότερα απ’ ότι όταν κοιμήθηκαν στο σταθερό κρεβάτι.

Ένωση Αερομοντελιστών Ηρακλείου Κρήτης

«Λαίδη» 11 εκατοµµυρίων,


Το είχε κατασκευάσει ο περίφηµος Αντόνιο Στραντιβάρι από την Κρεµό να το 1721, σε ηλικία 77 ετών. Είναι ένα από τα καλύτερα διατηρηµένα βιολιά στραντιβάριους και πουλήθηκε τέσσερις φορές περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο του είδος του µέχρι σήµερα, στην τιµή των 11 εκατοµµυρίων ευρώ.

Ηλιοθεραπεία για… γερά κόκαλα,

Λίγα λεπτά στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία ενισχύουν τα οστά, εκτιμούν βρετανοί γιατροί,


ΕΙΡΗΝΗ ΒΕΝΙΟΥ

20 λεπτά χωρίς αντηλιακή προστασία ενισχύουν τα οστά,

Η καθημερινή έκθεση στον ήλιο για διάστημα 20 λεπτών χωρίς αντηλιακή προστασία είναι ικανή να τονώσει τα αποθέματα βιταμίνης D του οργανισμού και να ενισχύσει τα οστά.

Αμφιλεγόμενες συμβουλές

Οι αμφιλεγόμενες αυτές συμβουλές προέρχονται από μια έκθεση βρετανών γιατρών και αντικρούουν τις γενικές οδηγίες και τις καμπάνιες δημόσιας υγείας, οι οποίες καλούν τον κόσμο να αποφεύγει τον ήλιο κατά τις ώρες έντονης ηλιοφάνειας και να εφαρμόζει πάντα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Στη Βρετανία βεβαίως η ηλιακή ακτινοβολία είναι περιορισμένη σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι και οι Ελληνες εμφανίζουν συχνά έλλειψη βιταμίνης D.

Σύμφωνα με την ανατρεπτική έκθεση των ειδικών, οι πολίτες και ιδιαίτερα τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας - τα οποία πολλές φορές παρουσιάζουν έλλειψη βιταμίνης D -, καλό θα ήταν να βγαίνουν στον ήλιο για 10 λεπτά μία ή δύο φορές την ημέρα μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου.

Φτιάξε μόνος το γραφείο,Έχεις αυτό το γραφείο που είναι επάνω οι υπολογιστές σας και όλα τα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ.Δεν έχεις αρκετό χώρο τι κάνω ;;;
Πάντως υπάρχει λύση...Εγώ σχεδίασα ΠΡΟΣΘΕΤΑ για το υπάρχον γραφείο, απλά με την ζωγραφική σχεδιάζω για να δω την τελική του μορφή

καλό το αποτέλεσμα με λίγα ευρω


Γκαφατζής αλλά και ήρωας για την αρχαιολογία ο Ιντιάνα Τζόουνς,

Ο Χάρισον Φορντ ήταν ο πασίγνωστος αρχαιολόγος Ιντιάνα Τζόουνς στην ταινία «Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού»,

Μαρία Θερμού

Οι μέθοδοί του ήταν απαράδεκτες ωστόσο ενέπνευσε τους σύγχρονους επιστήμονες

«Ας το παραδεχτούμε. Ο Ιντιάνα Τζόουνς ήταν χάλια σαν αρχαιολόγος. Κατέστρεψε αρχαιολογικούς χώρους, χρησιμοποίησε μαστίγιο αντί για μυστρί και ήταν πιο πιθανό να σκοτώσει τους συντρόφους του παρά να συνεργαστούν για να γράψουν μαζί ένα άρθρο». Με αυτόν τον πρόλογο το περιοδικό LiveScience καταδικάζει τον κινηματογραφικό ήρωα ως μέγα γκαφατζή όσον αφορά τις μεθόδους του στην αναζήτηση χαμένων αρχαιολογικών θησαυρών. Από την άλλη όμως όλοι παραδέχονται πως η ταινία «Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού», που πριν από λίγες μέρες, στις 12 Ιουνίου έγινε 30 χρόνων, έκανε της μόδας τη μελέτη του παρελθόντος για μια ολόκληρη γενιά επιστημόνων! Και όπως προσθέτει το περιοδικό, ευτυχώς, αυτοί οι σύγχρονοι αρχαιολόγοι… έμαθαν από τα λάθη του δρα Τζόουνς και χρησιμοποιούν πλέον προηγμένη τεχνολογία, όπως τις δορυφορικές εικόνες, την εναέρια χαρτογράφηση με λέιζερ, τη χρήση ρομπότ και τα ιατρικά σκάνερς (σαρωτές σώματος) αντί για το επιστημονικά άχρηστο μαστίγιο.

4,6 εκατομμύρια πουλήθηκε το θρυλικό φόρεμα της Marilyn,Τα 4,6 εκατομμύρια δολάρια "έπιασε" το θρυλικό φόρεμα της Marilyn Monroe, που φορούσε στην ταινία "Επτά χρόνια φαγούρα".
Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα φορέματα όλων των εποχών στην πιο διάσημη σκηνή και πόζα με το φόρεμα να σηκώνεται και να αφήνει ακάλυπτα τα πόδια της θρυλικής ηθοποιού.

Στο Ιόνιο Ντάγκλας-Τζόουνς ,


Στο Ιόνιο βρίσκονται αυτή την ώρα ο Μάικλ Ντάγκλας και η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς μαζί με τα παιδιά τους.
Το διάσημο ζευγάρι αναχώρησε χθες το απόγευμα από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" για την Ζάκυνθο, όπου και προτίμησαν να νοικιάσουν μία θαλαμηγό, παρά να μείνουν σε κάποιο ξενοδοχειακό συγκρότημα.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory