Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Στο φως της δημοσιότητας επιστολή του Μ. Ρασούλη στον Πρόεδρο Χριστόφια


Την πρόθεσή του να εγκατασταθεί μόνιμα στην Κύπρο προκειμένου να συμβάλει «στην ανατροπή ή μετατροπή κάποιων συσχετισμών», που κατά τη γνώμη του «μπλοκάρουν το λαϊκό πνεύμα», είχε εκφράσει στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ο γνωστός τραγουδοποιός Μανώλης Ρασούλης σύμφωνα με επιστολή του την οποία και δημοσιοποιεί η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Στην επιστολή του, με ημερομηνία 27 Αυγούστου 2010 ο Ρασούλης μοιράζεται με τον Πρόεδρο Χριστόφια, τις εμπειρίες του με τους Κύπριους τον καιρό που ζούσε στη Βρετανία και δεν αφήνει ασχολίαστη τη σύγχρονη πραγματικότητα στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι η κρίση μεταφέρεται και στην Κύπρο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Μανώλη Ρασούλη:

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, αν θυμάστε, συναντηθήκαμε σε ένα ελικοφόρο της Ολυμπιακής από την Κέρκυρα στην Αθήνα. Μάλλον ο φιλικός χαιρετισμός σας με πείθει ότι κάτι ξέρετε από την περίπτωσή μου και ίσως από το έργο μου. Αυτό μου δίνει το θάρρος να σας γράψω, γνωστοποιώντας σας την ευκαιρία ότι έζησα σχεδόν εφτά χρόνια με τους Κύπριους στο Λονδίνο, δούλεψα μαζί τους σε εργοστάσια, δούλεψα σχεδόν τρία χρόνια σε κυπραίικα φάκτορι -ενώ τους πούλαγα τη Σοσιαλιστική Αλλαγή (για μια ανεξάρτητη σοσιαλιστική Κύπρο)- και ότι για δυο χρόνια ζούσα με μια κυπριακή οικογένεια που ο άντρας ήταν Τουρκοκύπριος και η γυναίκα Ελληνοκύπρια.

Αργότερα η φορά των πραγμάτων με έβαλε για τα καλά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Ελλάδος, επομένως και της Κύπρου. Ευδόκησε ώστε να καθοδηγήσω -μετά τη χούντα- την πορεία του ελληνικού τραγουδιού που είναι η θεμέλια αξία της ταυτότητάς μας. Υπέστην τις συνέπειες. Δεν συμβιβάστηκα. Δεν μου το συγχώρησαν.

Αnyway, διάβασα πριν λίγα χρόνια μια συνέντευξή σας στην «Χαραυγή», στην οποία βεβαιώνατε ότι αυτοί, ή κάποιοι που υπήρξαν στελέχη της χούντας, τώρα έχουν πιάσει θέσεις-κλειδιά και η διαπίστωσή σας με βρήκε σύμφωνο. Συμφωνώ και επαυξάνω: Άτομα που έλεγαν τον Ιωαννίδη «πατέρα» τώρα σχεδόν κυβερνούν, αλλά και στην Κύπρο χαίρουν χαρακτηρισμό ήρωα (sic). Γι’ αυτά και για άλλα έχω έρθει λίγες φορές στην Κύπρο για να δω αν μπορώ να συμβάλω στην ανατροπή ή μετατροπή κάποιων συσχετισμών, που κατά τη γνώμη μου μπλοκάρουν το λαϊκό πνεύμα να ανέβει στις πρέπουσες στάθμες και να αποστάξει, πολιτιστικά μιλώντας, το μέλι των γκρεμών.

...ΑΝΤΡΕΣ VS ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Οι γυναίκες ενθουσιάζονται με μια καλή αγορά από ένα κατάστημα...
....Οι άντρες ενθουσιάζονται με το να βρουν πάρκιν εκεί κοντά.


Οι άντρες είναι υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων...
....Μέχρι να αποκτήσουν κόρη.Γυναίκες και άντρες γεννήθηκαν ίσοι...
...Οι γυναίκες όμως εξακολουθούν να εξελίσσονται.
Ο άντρας είναι η απόδειξη...
...Ότι κι ο Θεός κάνει λάθη.


http://www.souita.net/2011/06/vs_28.html

Απίστευτες Ατάκες απο Ελληνικά Δικαστήρια!


Ε πως είναι τ'όνομά σας;
Α. Παπαδόπουλος Κων/νος.
Ε. Μάλιστα. Kαι ποια είναι η οικογενειακή σας κατάσταση;
Α. Ε. Έτσι κι έτσι..
Ε. Με ποια γυναίκα ήσασταν εκείνο το βράδυ;
Α. Με την πρώην χήρα μου.
Ε. Πείτε μας γιατρέ πόσες νεκροψίες έχετε κάνει σε νεκρούς;
Α. Μα όλες οι νεκροψίες σε νεκρούς γίνονται...
Ε. Θυμάστε την ακριβή ώρα που εξετάσατε το θύμα;
Α. Η νεκροψία έγινε στις 10.30.
Ε. Και το θύμα ήταν νεκρό;
Α. Όχι είχε κάτσει στο τραπέζι και προσπαθούσε να καταλάβει γιατί του κάνω νεκροψία...
Ε. Μπορείτε να μας περιγράψετε το άτομο που είδατε;
Α. Ήταν ψηλός και είχε γένια
Ε. Και ήταν άντρας ή γυναίκα;
Ε. Σε τι συμπέρασμα καταλήξατε από την εξέταση του κόλπου του θύματος;
Α. Ότι υπήρχαν ίχνη σπέρματος.
Ε. Αντρικού σπέρματος;
Ε. Και τι συνέβη τότε;
Α. Μου είπε ότι πρέπει να με σκοτώσει γιατί τον αναγνώρισα
Ε. Και σας σκότωσε;
Ε. Ποια είναι η σχέση σου με την μάρτυς;
Α. Είναι κόρη μου.
Ε. Ήταν κόρη σας στις 14 Ιουνίου του 1985;
Ε. Για πείτε μας τι έγινε;
Α. Αργά το βράδυ έπεσε για ύπνο και το πρωί ήταν νεκρός
Ε. Δηλαδή το πρωί που σηκώθηκε ήταν ήδη νεκρός;
Ε. Μπορούσατε να τον δείτε από 'κει που ήσασταν;
Α. Μπορούσα να δω μόνο το κεφάλι του
Ε. Μάλιστα, και που ήταν το κεφάλι του;
Α. Πάνω στον λαιμό του
Ε. Πίνατε εν ώρα υπηρεσίας;
Α. Όχι είχα έρθει πιωμένος
Ε. Είστε σίγουρη ότι αυτός σας κόλλησε Aids;
Α. Μάλιστα, απόλυτα.
Ε. Πριν ή μετά τον θάνατό του;
Ε. Έδειχνε στο πρόσωπο ότι πονούσε;
Α. Είναι τόσο άσχημη που δείχνει σαν να πονάει συνέχεια.
Ε. Τι ακριβώς σας είπε;
Α. Πως θα με σκοτώσει αν δεν τα κατάφερνα.
Ε. Και πως το ερμηνεύσατε εσείς;
Ε. Ποιος σκοτώθηκε στο ατύχημα, εσείς ή ο αδελφός σας;
Ε. Ο κατηγορούμενος σας σκότωσε;
Ε. Πείτε μας την αλήθεια, ήσασταν εκεί μέχρι που φύγατε
http://www.piperies.gr/posts/apisteytes-atakes-apo-ellinika-dikastiria  

Το άσπρο ρύζι αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη, ενώ το καστανό τον μειώνει!


Η μεγάλη κατανάλωση άσπρου ρυζιού αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία παράλληλα επιβεβαιώνει ότι το αναποφλοίωτο καστανό ρύζι είναι πιο υγιεινό και μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη. 
Η αντικατάσταση του άσπρου ρυζιού, το οποίο αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα, με καστανό ρύζι και με άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να μειώσει κατά το ένα τρίτο την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη. Οι άνθρωποι που τρώνε τουλάχιστον πέντε μερίδες άσπρο ρύζι την εβδομάδα, έχουν 17% μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη σε σχέση με όσους τρώνε λιγότερο από μια μερίδα τον μήνα (κάθε μερίδα υπολογίζεται ότι είναι 150 γραμμάρια). Από την άλλη, όσοι τρώνε δύο ή περισσότερες μερίδες καστανό ρύζι την εβδομάδα, έχουν 11% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε σχέση με όσους τρώνε λιγότερο από μια μερίδα τον μήνα.

Η έρευνα, που μελέτησε δεδομένα 22 ετών από 197.000 ενήλικους, έγινε από ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "Archives of Internal Medicine", σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό και το BBC. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αντικατάσταση της κατανάλωσης άσπρου ρυζιού και άλλων κατεργασμένων δημητριακών με δημητριακά ολικής αλέσεως και με καστανό ρύζι βοηθά στην μείωση του κινδύνου για διαβήτη. Ακόμα και η αντικατάσταση σε καθημερινή βάση απλώς του ενός τρίτου ρυζιού (περίπου 50 γραμμάρια) μιας τυπικήςημερήσιας μερίδας άσπρου με την ίδια ποσότητα καστανού ρυζιού μπορεί να μειώσει κατά 16% τον κίνδυνο διαβήτη.

Η αντικατάσταση του άσπρου ρυζιού με άλλα πλήρη δημητριακά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη κατά 36%. Οι διαβητικοί έχουν υψηλό επίπεδο σακχάρων στο αίμα, κάτι που οφείλεται στην αδυναμία του οργανισμού να παράγει αρκετή ινσουλίνη, ώστε να διασπάσει αυτό το σάκχαρο σε γλυκόζη και ενέργεια.

Περίπου 180 εκατ. άτομα παγκοσμίως πάσχουν από διαβήτη, ο οποίος συνδέεται με την παχυσαρκία, την έλλειψη σωματικής άσκησης και την κακή διατροφή. Το ρύζι χάνει τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του, όταν υφίσταται κατεργασία για να προκύψει η λευκή ποικιλία του. Το ανεπεξέργαστο καστανό αναποφλοίωτο ρύζι έχει περισσότερές ίνες, μέταλλα, βιταμίνες και φυτοχημικά σε σχέση με το λευκό ρύζι. Επίσης δεν αυξάνει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα όσο το λευκό.

Το άσπρο ρύζι συνεισφέρει σχεδόν 2% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων στη διατροφή του μέσου ανθρώπου, ενώ το καστανό ρύζι λιγότερο από 1%. Οι ειδικοί συνιστούν ότι τουλάχιστον το 50% της λήψης υδρογονανθράκων πρέπει να προέρχεται από πλήρη δημητριακά (ολικής αλέσεως) όπως το καστανό ρύζι. Πάνω από το 70% του ρυζιού που καταναλώνεται στις ανεπτυγμένες χώρες, είναι λευκό.
  http://www.souita.net/2011/06/blog-post_8116.html

Με τα μάτια μιας γυναίκας!


Με τα μάτια μιας γυναίκας!
Κάποια πράγματα φαίνονται εντελώς διαφορετικά!!

Με τα μάτια μιας γυναίκας!


Με τα μάτια μιας γυναίκας!


Με τα μάτια μιας γυναίκας!


Με τα μάτια μιας γυναίκας!
Με τα μάτια μιας γυναίκας!


Με τα μάτια μιας γυναίκας!


Με τα μάτια μιας γυναίκας!
http://a-pistefto.blogspot.com/2011/06/blog-post_1115.html#more

Αφγανοί κατασκεύασαν κόμβους σύνδεσης στο Internet χρησιμοποιώντας σκουπίδια

Με βάση τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Μέση Ανατολή από τις αρχές του έτους, πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν τις …

ανησυχίες τους για πιθανή απαγόρευση του Internet από τις κυβερνήσεις με σκοπό τη διαχείριση “πολιτικών απειλών”. Στην πόλη Jalalabad του Αφγανιστάν, μία ομάδα κατοίκων ύστερα από την έγκριση του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών κατασκεύασε το FabFi network.
Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο προσφέρει δυνατότητα σύνδεσης στο Internet υψηλών ταχυτήτων. Το FabFi έχει δημιουργηθεί εξ΄ολοκλήρου από open source hardware. Αποτελείται αποκλειστικά από οικοδομικά υλικά και από ηλεκτρονικά κυκλώματα ικανά να μεταδώσουν δεδομένα με ασύρματο τρόπο.
Το FabFi μέχρι στιγμής πλησιάζει τα 4 χιλιόμετρα συνδεσιμότητας με πραγματική ταχύτητα 11.5Mbps. Ενώνει το κέντρο ύδρευσης της πόλης μέχρι και το νοσοκομείο της. Αν και ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, με $60 μόλις δολάρια και χρησιμοποιώντας καλώδια, πλαστικούς σωλήνες και τενεκεδάκια οι κάτοικοι του Jalalabad μπόρεσαν να κατασκευάσουν έναν κόμβο ο οποίος προσφέρει σύνδεση στο Internet ακόμη και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες όπως δυνατή βροχή και ομίχλη.

By alldaynews

Απλά αλλά θαυματουργά φυσικά καθαριστικά,

Bάλτε επάνω σε καθαρό πανί κέτσαπ και τρίψτε τηγάνια και κατσαρόλες. Μέσα σε λίγα λεπτά θα επανέλθουν στο αρχικό τους χρώμα,

10 απροσδόκητα φυσικά καθαριστικά που υπάρχουν στην κουζίνα και το μικρό οικιακό μας φαρμακείο,

Η φύση έχει μια λύση για όλα τελικά. Οι παρακάτω δέκα απλές προτάσεις του αμερικανικού περιοδικού REAL SIMPLE, κάνουν την ζωή μας ευκολότερη κάθε μέρα και μας θυμίζουν τις θαυματουργές συνταγές της γιαγιάς που έχει την λύση σε κάθε πρόβλημα. Επίμονοι λεκέδες, θαμπά χρώματα, μαυρισμένα σκεύη και βρώμικος νεροχύτης. Μην ανησυχείτε για όλα υπάρχουν λύσεις και μάλιστα μέσα στο σπίτι μας.

«Πυξίδα» το ανθρώπινο μάτι;,

Πραγματικότητα ή επιστημονική... φαντασία η ανθρώπινη πυξίδα;

ΕΙΡΗΝΗ ΒΕΝΙΟΥ

Νέες ενδείξεις ενισχύουν την πεποίθηση της μαγνητικής «έκτης αίσθησης»,

Τον ρόλο φυσικής πυξίδας φαίνεται ότι παίζει μια πρωτεΐνη που εντοπίζεται στο ανθρώπινο μάτι καθώς, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες, «διαβάζει» το μαγνητικό πεδίο της Γης.

Ανθρώπινη πρωτεΐνη σε μύγες

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, πραγματοποίησαν δοκιμές σε μύγες δροσόφιλες και είδαν ότι χωρίς τη δική τους πρωτεΐνη-πυξίδα έχαναν την φυσική αντίληψη του μαγνητικού πεδίου.

Τα up & down του στιλίστα,(DOWN) Η πριγκίπισσα Ευγενία στις ιπποδρομίες του Άσκοτ (17/6

Αν υπήρχε βραβείο κακογουστιάς από κοινού με τρόπαιο των πιο ανεκδιήγητων καπέλων αυτό απονέμεται με σιγουριά στην κόρη της Σάρα Φέργκιουσον η οποία, ή θα πρέπει να απολύσει τον στιλίστα της, ή να τον ευχαριστήσει που την κατατάσσει πρώτη στον κατάλογο με τις πιο κιτς γαλαζοαίματες του πλανήτη.


(DOWN) Η Σίρλεϊ Μπάσεϊ στις ιπποδρομίες του Άσκοτ (17/6)

Δύο βιβλιοθήκες στο σπίτι μας με ένα κλικ,

Σπάνιες εκδόσεις, για ποικιλία θεμάτων, μπορούμε να ξεφυλλίσουμε στον υπολογιστή μας σε μορφή e-book στις ψηφιακές βιβλιοθήκες Σερρών και Λιβαδειάς που διατίθενται ελεύθερα στο Διαδίκτυο,

Στο Διαδίκτυο ψηφιακά οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες Σερρών και Λιβαδειάς,

Λαμπρινή Κουζέλη,

Εκατοντάδες βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά, πολλά από αυτά σπάνιες εκδόσεις του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, είναι μόλις ένα κλικ μακριά από κάθε αναγνώστη, γλιτώνοντας τους ερευνητές από ταξίδια, φωτοτυπίες και κυρίως χρόνο και προσφέροντας σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές δύο σημαντικές πηγές γνώσης και πληροφοριών.

Τα βιβλία των Δημόσιων Βιβλιοθηκών Σερρών και Λιβαδειάς έχουν γίνει e-books και βρίσκονται τους διαδικτυακούς τόπους των δύο βιβλιοθηκών για να τα ξεφυλλίσουμε, σαν πραγματικά βιβλία, από το σπίτι μας με ένα πάτημα του ποντικιού.

Οι Ψηφιακές Βιβλιοθήκες αναπτύχθηκαν από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και φιλοξενούνται στα υπολογιστικά του συστήματα, στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας του με τις δύο βιβλιοθήκες.

Η ενέργεια των αρχαίων ιερών ναών!


Alvin Holm είναι καθηγητής Αρχιτεκτονικής στην Pensylvania και λάτρης της αρχαίας Ελλάδας. Ευρισκόμενος στη χώρα μας για να μιλήσει σε συνέδριο στη Σαμοθράκη με θέμα τα "Καβείρια Μυστήρια" , μίλησε στις Pyles και το Γιάννη Μούτσο, για τις αόρατες δυνάμεις που κρύβει μέσα της η αρχαία αρχιτεκτονική και η επίδραση που έχουν στον ψυχισμό αλλά και στο σώμα μας οι αρχαίοι ναοί.
"Οι αρχαίοι ναοί, εμπεριέχουν τον Θεό"
Alvin Holm : "Οι ναοί εμπεριέχουν τον Θεό ή τη Θεά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και μας επηρεάζουν όπως συμβαίνει και με ένα μουσικό όργανο, σε ένα υπόκωφο επίπεδο. Η αντήχηση της γης βρίσκει αγωγό τους κίονες οι οποίοι λειτουργούν σαν μπαταρίες. Αυτές με την σειρά τους παράγουν ένα είδος ενέργειας και μας επηρεάζουν χωρίς όμως εμείς να το γνωρίζουμε. Όταν κανείς πλησιάζει μεταξύ αυτών των κιόνων μπορεί να νιώσει την ένταση.
Μπορείς να κλείσεις τα μάτια και να περάσεις μεταξύ των κιόνων γνωρίζοντας ότι κάτι συμβαίνει. Υπάρχει η γενική υπόθεση ότι πρόκειται για θεραπευτικά κέντρα ακόμη και αν δεν ασκληπιείο. Εδώ λαμβάνει χώρα η θεραπεία, είτε αυτή είναι ψυχική, πνευματική η φυσική. Όταν βρίσκεσαι κοντά σε ναό δεν είναι αναγκαίο να μπεις μέσα. Αρκεί να σταθείς μπροστά ή δίπλα στο ναό ή καλύτερα μεταξύ των κιόνων και θα νιώσεις την αναταραχή μέσα στο σώμα σου να μεταφράζεται σε αρμονία".

Τα θερινά της νέας εποχής,


Μοχίτο και χοτ ντογκ αντικαθιστούν την παραδοσιακή γρανίτα και τα ποπ κόρν στους κινηματογράφους μετατρέποντάς τους σε new age πολυχώρους διασκέδασης με ανέσεις σύγχρονου μπαρ.

Οι λάτρεις των κλασικών κινηματογράφων δεν βρίσκουν λόγο να τα επισκεφτούν. Τα «νέα» θερινά σινεμά δεν σερβίρουν πλέον βυσσινάδα σε πλαστικά ποτήρια ούτε καλύπτουν με χοντροκομμένο χαλίκι το πάτωμά τους. Οι λευκές καρέκλες κήπου δίνουν τη θέση τους σε διθέσιους αναπαυτικούς καναπέδες και σεζλόνγκ παραλίας, τα παραδοσιακά ποπ κόρν παραγκωνίζονται από τα μεξικάνικα νάτσος με τυρί, τα χοτ ντογκ και τα φρεσκοψημένα κομμάτια πίτσας ενώ τα αναψυκτικά ζουν στη σκιά των μοδάτων κοκτέιλ. Σε καιρούς οικονομικού συμμαζέματος πολλοί κάνουν λόγο για περιττές ανέσεις. Στην πραγματικότητα όμως αποδεικνύεται το αντίθετο αφού ο εκσυγχρονισμός των θερινών κινηματογράφων δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες τους να διασκεδάσουν - σε μια μόνο έξοδο - με τιμές χαμηλότερες από αυτές των πραγματικών μπαρ και εστιατορίων.

Ρέντσο Πιάνο Ετσι σκέφτομαι το μέλλον της Αθήνας,


Ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας μάς υποδέχεται στο εργαστήριό του στο Παρίσι και ανοίγει τα χαρτιά του για τα τελικά σχέδια του Κέντρου Πολιτισμού - Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τα οποία θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.


Το 2006 το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού - Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φαληρικό Δέλτα, το οποίο θα περιλαμβάνει την κατασκευή και τον εξοπλισμό των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και τη δημιουργία του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Ο προϋπολογισμός του προσεγγίζει τα 566 εκατ. ευρώ, καθιστώντας το έργο μία από τις μεγαλύτερες αποκλειστικές δωρεές αυτού του είδους που έχει ποτέ πραγματοποιήσει κοινωφελής οργανισμός παγκοσμίως. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το έργο θα παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο θα αναλάβει πλήρως τη διαχείριση και τον έλεγχό του.
Η υλοποίησή του έχει ανατεθεί στον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, ο οποίος μας υποδέχτηκε προ εβδομάδος στο εργαστήριό του, όπως το αποκαλεί, στο Παρίσι, στη γειτονιά του Μαρέ, δυο-τρία δρομάκια πίσω από το Κέντρο Ζορζ Πομπιντού που σχεδίασε το 1977 με τον φίλο του Ρίτσαρντ Ρότζερς. Πάντα προσηνής και χαμογελαστός, με την απλότητα και τη μετριοφροσύνη που χαρίζει η πραγματική καλλιέργεια, ο ιταλός ποιητής της αρχιτεκτονικής μάς μιλά για τα τελικά σχέδια του Κέντρου Πολιτισμού - Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τα οποία θα παρουσιάσει την Τετάρτη 29 Ιουνίου στον χώρο κατασκευής του
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory