Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Εγκαίνια Γκίκα στην Άνδρο,


Κατερίνα Λυμπεροπούλου

Πλήθος κόσμου στην πρώτη μέρα της έκθεσης του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης,

Το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Άνδρο ήταν αφιερωμένο σε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς του ’30 και το έργο του.

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του νησιού αφιέρωσε τη φετινή σεζόν στον Νίκο Χατζηκυριάκο – Γκίκα αναδεικνύοντας 105 εκθέματα από την πλούσια δράση ενός από τους πιο αναγνωρισμένους και δημοφιλείς καλλιτέχνες της γενιάς του.

«Νίκος Χατζηκυριάκος – Γκίκας: ΄Ενας συγχρονισμένος αιώνιος» ήταν ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάστηκε το Σάββατο αποτελώντας πόλο έλξης για ανθρώπους της επιχειρηματικής, της εικαστικής, της ακαδημαϊκής και της δημοσιογραφικής ζωής του τόπου.

Εβδομήντα δύο ζωγραφικά έργα, 21 σχέδια και 12 γλυπτά, προερχόμενα από μουσεία, ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές «αφηγήθηκαν» τη ζωή και το έργο του Χατζηκυριάκου – Γκίκα.

Τους επισκέπτες υποδέχτηκαν η πρόεδρος του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Φλορέτ Καραδόντη, και ο διευθυντής του Μουσείου, Κυριάκος Κουτσομάλλης.

Μετά την ξενάγηση ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τη γενιά του ’30 που συντόνισε η πρύτανης, Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ. Τη βραδιά έκλεισε η δεξίωση στο δώμα του Μουσείου με την υπέροχη θέα

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο πρεσβευτής της Ελβετίας, Λορέντζο ΄Αμπεργκ, ο έλληνας πρεσβευτής στη Χάγη, Γ. Οικονομίδης, ο δήμαρχος ΄Ανδρου, Γ. Γλυνός, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, οι συλλέκτες, Κ. Σπηριούνης, Ιω. Φωτόπουλος, Δ. Τσίτουρας, Ν. Παϊσιος και πολλοί ακόμη.

Εκεί, επίσης, έδωσαν το «παρών» και πολλοί καλλιτέχνες όπως οι Στ. Δασκαλάκης, Μ. Φιλοπούλου, Ε. Ηλιοπούλου, Γ. Ρόρρης, Μ. Μαρκουλάκης κ.α. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

Επικίνδυνες ερασίες .

Fearless ποδηλάτες φοβερό 2
Fearless ποδηλάτες φοβερό 2

Τα ζώα και τα παιγνίδια τους .

Animals And Their Plushie Doubles  animals 2
Animals And Their Plushie Doubles  animals 2
Animals And Their Plushie Doubles  animals 2
Animals And Their Plushie Doubles  animals 2
Animals And Their Plushie Doubles  animals 2
Animals And Their Plushie Doubles  animals 2

Αστείες εικόνες .

Funny Mix #111  animals 2
Funny Mix #111  animals 2
Funny Mix #111  animals 2
Funny Mix #111  animals 2
Funny Mix #111  animals 2
Funny Mix #111  animals 2
Funny Mix #111  animals 2

....TO MAΡΓΑΡΙΤΑΡΙ...


ΕΝΑ ΟΣΤΡΑΚΟ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟ,

«Εχω μέσα μου ένα μεγάλο πόνο. Είναι βαρύς και σφαιρικός και μ’ έχει πολύ καταπονήσει».
Και το άλλο όστρακο απάντησε με αλαζονική αδιαφορία. «Δοξασμένοι να είναι οι ουρανοί κι οι θάλασσες, εγώ δεν έχω κανέναν πόνο.
Νιώθω ακμαίο και πλήρες, παντού, μέσα και έξω».
Εκείνη τη στιγμή περνούσε ένα καβούρι, άκουσε τα δύο όστρακα κι είπε σ’ εκείνο που ένιωθε ακμαίο και πλήρες,  «Ναι, εσύ νιώθεις ακμαίο και πλήρες, ο πόνος όμως, που υποφέρει ο γείτονάς σου είναι ένα μαργαριτάρι ανυπέρβλητης ομορφιάς».

Χάσαμε την ανθρωπιά μας και ενισχύσαμε τον ατομικισμό μας.
Στο πλοίο που λέγεται ζωή είμαστε όλοι συνεπιβάτες...
Σήμερα εσύ αύριο εγω...

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/07/blog-post_6000.html#ixzz1RKY1qRPk

Απο το Χαμογελο του παδιου, Μια φωλιά για τα παιδιά,


Από: Δημήτρης Μαριδάκης

Τρία εγκαταλελειμμένα μωρά από τα Χανιά βρήκαν -μόνο τον τελευταίο χρόνο- καταφύγιο στο «Χαμόγελο του Παιδιού» μετά από παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου», Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στα «Χ.Ν.», τόνισε ότι η δημιουργία στην Κρήτη ενός δικτύου για τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το Σύλλογο.
Μάλιστα, όπως ανέφερε, ήδη έχουν γίνει επαφές με τον Δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης, με τους αυτοδιοικητικούς να ανταποκρίνονται θετικά σε μια τέτοια προοπτική.
Ο κ. Γιαννόπουλος βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στα Χανιά, στο πλαίσιο της ομιλίας που πραγματοποίησε στην Ημερίδα για τον Εθελοντισμό που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων.
Ερωτηθείς από τα «Χ.Ν.» για τα αιτήματα που δέχεται ο Σύλλογος από τα Χανιά σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το τελευταίο διάστημα έχουμε "βομβαρδιστεί" με θέματα από τα Χανιά. Από παιδιά τα οποία πήραμε κοντά μας, μωράκια δύο και τριών μηνών, τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί. Ο Σύλλογος πήρε κοντά του τα μωρά για να προωθηθούν μέσω των κρατικών διαδικασιών για υιοθεσία», είπε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε ότι και τα τρία περιστατικά εγκατάλειψης σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο.
Συνεχίζοντας επεσήμανε: «Θα πρέπει να πούμε βέβαια ότι από την Κρήτη δεν δεχόμαστε τόσες πολλές καταγγελίες για κακοποιήσεις. Δεν υπάρχουν; Υπάρχουν, αλλά ίσως είναι το ταμπού περιοχών που δεν καταγγέλουν και δεν καταγγέλονται.
Και αυτό θα πρέπει να το δείτε γιατί σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν προβλήματα κακοποιήσεων και βίας».

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ
Ειδικότερα για τα περιστατικά κακοποιήσεων ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» τόνισε ότι αποτελούν ένα αξιοσημείωτο αριθμό των καταγγελιών που δέχεται από όλη την Ελλάδα η Εθνική Γραμμή SOS για τα παιδιά 1056 που λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως.
«Η Γραμμή δέχεται περίπου 270.000 χιλιάδες κλήσεις τον χρόνο. Από αυτές οι 55.000 είναι σοβαρές και έχουν να κάνουν με σοβαρά προβλήματα παιδιών, επιτόπιες παρεμβάσεις κ.λπ..
Για κακοποιήσεις παιδιών δεχόμαστε περίπου 1.800 κλήσεις τον χρόνο», είπε ο κ. Γιαννόπουλος και συμπλήρωσε ότι τελευταία έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ενώ, μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που την καταγγελία κάνουν τα ίδια τα παιδιά.

'ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕ ΔΟΜΕΣ'

Πονώ μα πόνο δε γροικώ,,


Πονώ μα πόνο δε γροικώ, θρηνώ μα δε στενάζω,
   και του σεβντά σου τσι καημούς τραγούδι 'γω τσι σάζω.

Σωτηρίου Εφη; Greecelands 

Οι ακτιβιστές έμειναν στο λιμάνι,

«Δυστυχώς το Ισραήλ επεκτείνει τον αποκλεισμό της Γάζας και στην Ελλάδα», σχολιάζει ο Ντρόρ Φάλιερ. ΦΩΤΟ Κ. ΛΑΚΑΦΩΣΗΣ,


Γ. ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ντρόρ Φάιλερ, Ισραηλινός πολιτογραφημένος Σουηδός και η Ανν Ράιτ, πρώην διπλώματις των ΗΠΑ, μιλούν στο «Βήμα» για τη Γάζα και το ταξίδι που δεν έγινε,

Απ' ότι φαίνεται ο δεύτερος στολίσκος της Ελευθερίας δεν θα ξεκινήσει καν το ταξίδι του για τη Γάζα. Τα μέλη των αποστολών που θα έπαιρναν μέρος δηλώνουν οργισμένα αλλά όχι έκπληκτα και αυτό γιατί γνώριζαν, όπως λένε, τις πιέσεις που ασκούνταν στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Ντρόρ Φάιλερ, γεννημένος στο Ισραήλ, πολιτογραφημένος Σουηδός πλέον, και πρόεδρος της οργάνωσης «Ευρωπαίοι Εβραίοι για μια δίκαιη ειρήνη» και η κυρία Ανν Ράιτ, αμερικανίδα πρώην διπλωμάτης και στρατιωτικός και ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο πλοίο «The Audacity of Hope» - το πλοίο που σταμάτησαν οι δυνάμεις του Λιμενικού το απόγευμα της Παρασκευής στα ανοικτά του Πειραιά - μιλούν στο «Βήμα» για την απαγόρευση απόπλου και τους λόγους που ήθελαν να πάνε στη Γάζα. Ο,τι κι αν γίνει, τονίζουν, ή έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους θα συνεχιστεί.

Στην υπηρεσία της «δίκαιης ειρήνης»
«Φαίνεται ότι οι ισραηλινές πιέσεις προς την Ελλάδα σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο έπιασαν τόπο» ήταν το σχόλιο του Ντρορ Φάιλερ, μόλις έμαθε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Γεννήθηκε στο Ισραήλ πριν 60 χρόνια, από μία οικογένειας που ήταν στρατευμένη στην προσπάθεια για μια δίκαιη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος. «Στις 13 Ιουνίου του 1967, μια-δυο μέρες μετά τον πόλεμο των έξι ημερών, γυρίζαμε με τον πατέρα μου στους δρόμους με το αυτοκίνητο και γράφαμε με σπρέι στους τοίχους. "Η ειρήνη είναι ασφάλεια, η κατοχή είναι καταστροφή"».

Μεγαλωμένος σε ένα τέτοιο περιβάλλον η απόφασή του, το 1970, να αρνηθεί να μετατεθεί στις περιοχές που βρίσκονταν υπό διαμάχη μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών μπορεί θεωρηθεί φυσιολογική επιλογή. «Οι γονείς μου έλεγαν ότι μετά το Ολοκαύτωμα, υπάρχουν δύο κατηγορίες Εβραίων. Η μία κατηγορία λέει ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μη μας ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Η άλλη λέει ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μη ξανασυμβεί αυτό σε κανέναν, σε μας ή σε άλλους λαούς. Εγώ θέλω να ανήκω στη δεύτερη κατηγορία», σχολιάζει.

Οταν ο Αρχιμήδης «έπαιζε» με τα τετράγωνα,


Μαρία Θερμού

Αγνωστες πτυχές του έργου του στη νέα ανάγνωση του Παλίμψηστου,


Ο Θεός είναι άγνωστο αν έπαιζε ζάρια, ο Αρχιμήδης όμως έπαιζε παιχνίδια! Μαθηματικά βεβαίως! Επιπλέον γνώριζε τα «άπειρα σύνολα» και ήταν ο μόνος που κατέγραψε τους τρόπους επίλυσης των μαθηματικών προβλημάτων, εν αντιθέσει με τους άλλους αρχαίους φιλοσόφους, που παραθέτουν μόνον το αποτέλεσμα αφήνοντας τους σύγχρονους να αναρωτιούνται...

Πρόκειται για τα σημαντικότερα _αν και όχι όλα_ πορίσματα της νέας μελέτης του περίφημου «Παλίμψηστου» του Αρχιμήδη, που αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές για τον μεγάλο μαθηματικό της αρχαιότητας και για πρώτη φορά εκδίδεται τώρα στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Νεφέλη» με επιμέλεια του αν. καθηγητή Ιστορίας των Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Γιάννη Χριστιανίδη.

Πώς ο κινηματογράφος μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας,


Λαμπρινή Κουζέλη
Πώς ο κινηματογράφος μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας
Ένα μυθιστόρημα και πέντε άνθρωποι του κινηματογράφου απαντούν στο ερώτημα

Ο Τζέσε είναι ένας δεκαεξάχρονος που έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον για το σχολείο. Οι βαθμοί του έχουν κάνει βουτιά και οι κοπάνες είναι καθημερινό φαινόμενο. Ο πατέρας του αποφασίζει να αντιμετωπίσει την κατάσταση με αντισυμβατικό τρόπο. Εξηγεί στον γιο του ότι μπορεί, αν θέλει, να παρατήσει το σχολείο. Δεν χρειάζεται να βρει δουλειά ούτε να πληρώνει νοίκι, μπορεί να κοιμάται ως το απόγευμα, αλλά θα πρέπει να παρακολουθεί τρεις ταινίες δικής του επιλογής κάθε εβδομάδα. Αυτή θα είναι η μόνη μόρφωση που θα έχει.

Ο γιος του δέχεται αυτή την προσφορά και επί τρία χρόνια παρακολουθεί με τον πατέρα του ποικίλες ταινίες, από το «Ρόμποκοπ» ως τον «Κλέφτη ποδηλάτων» και από τον «Εξορκιστή» ως το «Οκτώμισι». Συζητώντας για κάθε ταινία σιγά σιγά ο έφηβος μεταβάλλεται από παθητικό θεατή σε ενεργητικό παρατηρητή της ζωής στην οθόνη αλλά και στον κόσμο γύρω του και παίρνει αποφάσεις για τη δική του ζωή που εκπλήσσουν τον πατέρα του.

Αυτή την αληθινή προσωπική ιστορία αφηγείται ο καναδός συγγραφέας και κριτικός κινηματογράφου Ντέιβιντ Γκίλμουρ στο βιβλίο του «Η κινηματογραφική λέσχη» (Πατάκης, 2011) που κυκλοφορεί και στα ελληνικά. Ήταν, λέει σε συνέντευξή του (http://www.youtube.com/watch?v=ANmFtWSEDxY), μια περίοδος κατά την οποία έτυχε ο ίδιος να έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο. Το συμβόλαιό του για μια εκπομπή στην τηλεόραση είχε λήξει χωρίς να ανανεωθεί και αυτό το ανησυχητικό επαγγελματικά γεγονός κατέληξε μια ευτυχής συγκυρία που του πρόσφερε τη δυνατότητα να περάσει χρόνο με τον γιο του σε μια ηλικία που οι έφηβοι αρχίζουν να κλείνουν τους γονείς τους έξω από τη ζωή τους.

Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά για τον Νόστο,


Μαζί του στη σκηνή θα βρεθούν ο Μιχάλης Τζουγανάκης και η Μελίνα Ασλανίδου,


Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά για τους σκοπούς του συλλόγου ΚΕΘΕΑ Νόστος, την Τρίτη 12 Ιουλίου, στο θέατρο Βεάκειο του Πειραιά. Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ είναι ένα από τα θεραπευτικά προγράμματα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Στόχοι του Συλλόγου είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης γύρω από το πρόβλημα της εξάρτησης και προβολή του έργου που επιτελεί το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, η στήριξη και οικονομική ενίσχυση του Θεραπευτικού Προγράμματος, η Δικτύωση με φορείς, οργανισμούς και ιδιώτες και ενημέρωση της κοινής γνώμης για το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης, η ηθική συμπαράσταση και ενεργοποίηση μελών του Συλλόγου ή άλλων ατόμων που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και τέλος η ανάπτυξη εναλλακτικών δράσεων (μουσικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών) που αντιτάσσονται στη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Χυμώδεις πειρασμοί,


Φρέσκοι, εμφιαλωμένοι ή σε κουτιά, οι χυμοί αποτελούν πηγή θρεπτικών συστατικών, ευεργετικών για τον οργανισμό. Μπορεί να ισοδυναμούν με την κατανάλωση φρούτων, απαιτούν ωστόσο μέτρο, καθώς χαρακτηρίζονται από υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και κρύβουν θερμίδες. Οι πολλοί χυμοί μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και διάρροια_ ορισμένοι εμπεριέχουν σορβιτόλη, είδος σακχάρου, που δεν απορροφάται πλήρως από τον οργανισμό και ενδέχεται να προκαλέσει αυτή την παρενέργεια. Ο χυμός μήλου είναι μάλιστα ο πλέον επίφοβος.

«Κυρίαρχη βιταμίνη που περιλαμβάνεται σχεδόν σε όλους τους χυμούς είναι η βιταμίνη C», λέει η κυρία Γιούλη Φραγκιαδουλάκη, επιστημονική διευθύντρια του «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ». Χυμοί που προέρχονται από φρούτα και λαχανικά όπως: εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ), μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, πατάτες και ντομάτες περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, μεγάλες ποσότητες βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και ιχνοστοιχείων, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπη.

»Προσοχή θα πρέπει να δίνεται στην κατηγορία του χυμού που θα επιλέξουμε να καταναλώσουμε (όσον αφορά τους τυποποιημένους χυμούς), καθώς οι χυμοί φρούτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορούν να έχουν αυξημένο θερμιδικό περιεχόμενο, λόγω της προστιθέμενης ποσότητας γλυκαντικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένης και της κοινής ζάχαρης.

Η κατανάλωση τυποποιημένων χυμών εμπορίου αποτελεί μία καλή επιλογή, ωστόσο είναι αυτονόητο ότι ένας φρεσκοστυμμένος χυμός φρούτων θεωρείται πολύ πιο ευεργετικός. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, κάθε άνθρωπος θα πρέπει να καταναλώνει 3-6 μερίδες φρούτων ημερησίως, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι χυμοί».

Προσοχή στα βρέφη
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για τα βρέφη που μπορούν να παρουσιάσουν πιο εύκολα διάρροια λόγω χυμών. Τα βρέφη κάτω του 1 έτους είναι προτιμότερο να μην πίνουν χυμούς και στα μεγαλύτερα να μην δίνεται περισσότερο από 2 μικρά ποτήρια των 6 ουγκιών χυμού την ημέρα.

Οι θετικές επιδράσεις της βιταμίνης C
Μειώνουν την οξείδωση που υφίστανται τα κύτταρα στον οργανισμό, λόγω των φυσιολογικών λειτουργιών τους. Εξουδετερώνουν τις βλαπτικές ελεύθερες ρίζες, οι οποίες συμβάλλουν στη διαδικασία γήρανσης του οργανισμού, την αρτηριοσκλήρυνση και τη διαδικασία καρκινογένεσης.

Δρουν ευεργετικά για την καρδιά και τα αγγεία, προστατεύοντας από καρδιακές παθήσεις συμπεριλαμβανομένης και της στεφανιαίας νόσου.

Μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του στόματος, του λάρυγγα, του φάρυγγα, του οισοφάγου και του στομάχου.

Προστατεύουν από εγκεφαλικά επεισόδια, προλαμβάνοντας τη δημιουργία θρόμβων που μπορούν να αποφράξουν τις αρτηρίες του εγκεφάλου οδηγώντας έτσι σε ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια.
Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, δηλαδή την άμυνα του οργανισμού.

Η βιταμίνη C των χυμών συμμετέχει καθοριστικά στην παραγωγή του κολλαγόνου που αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο δομής των οστών, των χόνδρων, των τενόντων, των δοντιών, των αιμοφόρων αγγείων των συνδέσμων και άλλων οργάνων.

Παίζει προστατευτικό ρόλο έναντι των μολύνσεων, του καταρράκτη και του εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας του ματιού.

Η καθημερινή ποσότητα βιταμίνης C που συνιστάται είναι 90 mg για τους άνδρες και 75 mg για τις γυναίκες. Για τους καπνιστές η ημερήσια πρόσληψη πρέπει να αυξηθεί επιπλέον κατά 35 mg. Η διατροφή μπορεί να μας εφοδιάσει με την απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης C που χρειαζόμαστε. Η κατανάλωση χυμών αντιστοιχεί με την κατανάλωση φρούτων, με την μόνη διαφορά ότι οι χυμοί στερούνται τις πολύτιμες φυτικές ίνες των φρούτων.

Χυμοί, για όλα τα γούστα
Χυμός μήλου: Ένα ποτήρι χυμού μήλου περιέχει περισσότερο κάλιο από μισή μπανάνα. Το κάλιο είναι σημαντικό στοιχείο για τον οργανισμό και παίζει ρόλο στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Ο χυμός μήλου είναι πιο ήπιος για το στομάχι παρά οι χυμοί των εσπεριδοειδών. Έχει λιγότερες θερμίδες από το χυμό των σταφυλιών

Χυμός καρότων: Ο χυμός καρότων είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνες. Ένα ποτήρι χυμού καρότου παρέχει στον οργανισμό 6 φορές περισσότερο β-καροτένιο από την ποσότητα που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας. Το β-καροτένιο προστατεύει την καρδιά διότι παρεμβαίνει θετικά στον μεταβολισμό της κακής χοληστερόλης (LDL) από τον οργανισμό. Ο χυμός καρότου είναι επίσης πλούσιος σε βιταμίνη C.

Χυμός μούρων: Δεν περιέχει πολύ ζάχαρη στη φυσική του μορφή και είναι αρκετά οξύς, για τον λόγο αυτό οι περισσότερες εμπορικές συσκευασίες προσθέτουν ζάχαρη και νερό. Ο συγκεκριμένος χυμός είναι γνωστό ότι βοηθά στην πρόληψη των ουρολοιμώξεων_ έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωσή του, ειδικά στο πρώτο στάδιο της μόλυνσης, καταπολεμά τα βακτηρίδια. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Ένα ποτήρι χυμού μούρων, περιέχει την ποσότητα βιταμίνης C που χρειαζόμαστε κάθε μέρα.

Οι πρωταθλήτριες ποδοσφαίρου της Ρωσίας θα αγωνίζονται με μπικίνι,Παρά τις επιτυχίες της, η ομάδα κινδυνεύει να διαλυθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων

«Είμαστε η καλύτερη ομάδα γυναικείου ποδοσφαίρου στη Ρωσία, αλλά ελάχιστοι συμπατριώτες μας γνωρίζουν την ύπαρξή μας» λέει η προπονήτρια των κοριτσιών, Τατιάνα Γιεγκορόβα

Οι φωτογράφοι προσκλήθηκαν στην πρώτη προπόνηση για να απαθανατίσουν τις αθλήτριες

Στιγμιότυπο από την προπόνηση

Τρεις από τις κοπέλες της ομάδας, που έχει κερδίσει τρία πρωταθλήματα ενώ έχει συμμετάσχει και στο Τσάμπιονς Λιγκ

Σέξι πρωταθλήτριες λίγο προτού αρχίσει η προπόνηση

Οι πρωταθλήτριες ποδοσφαίρου της Ρωσίας στα εντός έδρας ματς θα αγωνίζονται με μαγιό

Την εποχή που το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γερμανία, η πρωταθλήτρια Ρωσίας κινδυνεύει με διάλυση λόγω οικονομικών προβλημάτων. Οι παίκτριες της Ροσιγιάνκα, πάντως, συμφώνησαν σε μια επαναστατική πρόταση προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους φιλάθλους στο χωρητικότητας 5.000 θεατών γήπεδο του Κρασνοαρμέισκ, μια πόλη κοντά στη Μόσχα.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ρωσικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών, οι παίκτριες θα αγωνίζονται στα καλοκαιρινά εντός έδρας ματς τους φορώντας μόνο μπικίνι! Μάλιστα για να διαφημίσουν τις προθέσεις τους προσκάλεσαν φωτογράφους στην πρώτη προπόνηση, όπου οι παίκτριες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με τα μαγιό τους.

«Είμαστε η καλύτερη ομάδα γυναικείου ποδοσφαίρου στη Ρωσία» είπε η προπονήτρια της Ροσιγιάνκα κυρία Τατιάνα Γιεγκορόβα και συμπλήρωσε: «Εχουμε κερδίσει τρία πρωταθλήματα και συμμετέχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ελάχιστοι συμπατριώτες μας γνωρίζουν την ύπαρξή μας και στα εντός έδρας παιχνίδια δεν γεμίζει το γήπεδο. Για αυτό προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση ελπίζοντας να προσελκύσουμε περισσότερους φιλάθλους».

Ο επόμενος εντός έδρας αγώνας της Ροσιγιάνκα είναι προγραμματισμένος για τις 10 Ιουλίου με αντίπαλο τη Ζβεζντά 2005.


Αναδημοσιευση Απο Βημα

Greecelands

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory