Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Μια στιγμη χρειαζεται να γεννηθει η αγαπη,


Μια στιγμη χρειαζεται να γεννηθει η αγαπη
  και δυο δευτερολεπτα για να κυλησει, δακρυ

Βασιλείου Ελένη


Greecelands

Ιαπωνία : η πιό περίεργη χώρα στον πλανήτη .

Ιαπωνία έχει το προβάδισμα και πάλι! φοβερό 2
Ιαπωνία έχει το προβάδισμα και πάλι! φοβερό 2
Ιαπωνία έχει το προβάδισμα και πάλι! φοβερό 2
Ιαπωνία έχει το προβάδισμα και πάλι! φοβερό 2
Ιαπωνία έχει το προβάδισμα και πάλι! φοβερό 2
Ιαπωνία έχει το προβάδισμα και πάλι! φοβερό 2
Ιαπωνία έχει το προβάδισμα και πάλι! φοβερό 2

Kλιματιστικά ..γλυπτά!!

klimatistiko


Από την παραδοσιακή αραβική αρχιτεκτονική, που στοχεύει στην προστασία από τον καυτό ήλιο της ερήμου, εμπνεύστηκε η επιχείρηση Postler-Ferguson του Λονδίνου για την κατασκευή μιας πρωτότυπης συσκευής κλιματισμού.
Οι αραβικές κατοικίες έχουν συνήθως μεγάλα εξώστεγα με καφασωτά παράθυρα περίτεχνα διακοσμημένα, τα λεγόμενα mashrabiya, που προφυλάσσουν από τις ακτίνες του ήλιου χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία και την ψύξη του αέρα.
Η Postler-Ferguson κατασκεύασε ανεξάρτητα κλιματιστικά-γλυπτά σε διάφορα μεγέθη υιοθετώντας την ίδια λογική ψύξης. Σχεδιάζονται σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, ενώ κατασκευάζονται με διαδοχικά στρώματα συνηθισμένης άμμου ανάμεσα στα οποία τοποθετείται κολλητική ουσία.
Χρησιμοποιήθηκε αυτό το σχήμα και όχι το καφασωτό επειδή εξασφαλίζει πολύ μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο και πιο αποτελεσματική ψύξη, καθώς ο αέρας διαπερνά τα πορώδη στρώματα της άμμου. Η ψύξη του αέρα βελτιώνεται αισθητά όταν μέσα από αυτές τις δομές φιλτραριστεί αέρας.

Μπάρ στη Πατάγια στους-5 βαθμούς .

 5 ᵒ Ice Bar in Pattaya  awesome 2
 5 ᵒ Ice Bar in Pattaya  awesome 2
 5 ᵒ Ice Bar in Pattaya  awesome 2
 5 ᵒ Ice Bar in Pattaya  awesome 2
 5 ᵒ Ice Bar in Pattaya  awesome 2

Σημαδεύουν οι κόμπρες στα μάτια?

Είναι αλήθεια ότι οι κόμπρες σημαδεύουν πάντα τα μάτια; Με πόση ακρίβεια βρίσκουν το στόχο;
Στην Αφρική υπάρχουν τουλάχιστον 4 είδη κόμπρας που έχουν αναπτύξει την ικανότητα να φτύνουν. Πράγματι στοχεύουν στα μάτια του θύματος, ανθρώπου ή ζώου, επειδή το σάλιο τους περιέχει δηλητήρια που σε σύντομο χρονικό διάστημα τυφλώνουν.
Γερμανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόννης ανακάλυψαν πρόσφατα γιατί οι κόμπρες πετυχαίνουν με τόσο μεγάλη ακρίβεια το στόχο τους, όταν φτύνουν από απόσταση. Κινηματογράφησαν τα φίδια με κάμερα υψηλής ταχύτητας και αποδείχθηκε ότι, ακριβώς τη στιγμή που εκτοξεύουν το δηλητήριο, οι κόμπρες κινούν το κεφάλι τους δεξιά-αριστερά και κυκλικά. Αυτές οι κινήσεις δεν είναι ορατές στο ανθρώπινο μάτι, αλλά συντελούν στη μεγαλύτερη διασπορά του δηλητηρίου, ώστε το φίδι να έχει περισσότερες πιθανότητες να βρει το στόχο του. Οι επιστήμονες παραλληλίζουν την τεχνική των φιδιών με το πότισμα. Συχνά, όταν ποτίζουμε, κουνάμε το ποτιστήρι, έτσι ώστε να ραντίσουμε με το νερό μεγαλύτερη επιφάνεια.
Οι δηλητηριώδεις κόμπρες έχουν στα δόντια τους ειδικούς διαύλους, οι οποίοι έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να εκβάλλουν προς τα εμπρός. Οι δίαυλοι αυτοί, επίσης, στενεύουν στο άνοιγμά τους, έτσι ώστε το δηλητήριο να βγαίνει με πίεση και με μεγάλη δύναμη, όπως όταν τοποθετούμε ένα μπεκ στο λάστιχο του ποτίσματος.
Αυτό, μαζί με τις κινήσεις του κεφαλιού, επιτρέπει στις κόμπρες να πετυχαίνουν τα μάτια του θύματός τους από απόσταση 3 μέτρων, με μια ευστοχία που αγγίζει το 100%.

Η ομορφιά της στιγμής .

Beauty Of The Moment  arts
Beauty Of The Moment  arts
Beauty Of The Moment  arts
Beauty Of The Moment  arts
Beauty Of The Moment  arts
Beauty Of The Moment  arts

Οι Δρόμοι του κρασιού! Διακοπές και...οινογευσίες!

 Έχετε σκεφτεί να κάνετε διακοπές δοκιμάζοντας κρασιά; Δηλαδή, να επισκέπτεστε οινοποιεία και να απολαμβάνετε κρασιά και τοπικές νοστιμιές, κάνοντας παράλληλα τις περιηγήσεις σας; Οι “δρόμοι του κρασιού” της Βόρειας Ελλάδας, προσφέρονται γι αυτές τις “διαφορετικές” διακοπές, γιατί εκτός από τις μοναδικές ποικιλίες κρασιού που παράγονται εκεί και τα πολλά επισκέψιμα οινοποιεία που υπάρχουν, μπορεί κανείς να δει στην περιοχή άπειρα ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Εμείς σας προτείνουμε για αρχή δύο οινικές διαδρομές. Τη διαδρομή της Θεσσαλονίκης και τη διάσημη διαδρομή του Διονύσου, που διασχίζει ένα μεγάλο μέρος της Ανατολικής Μακεδονίας και σχεδόν ολόκληρη τη Θράκη!

Ας φύγουμε και ας ταξιδέψουμε ακολουθώντας τους ...δρόμους του κρασιού!
Η ιστορία του κρασιού στη Μακεδονία - 9 (Copyright c travellers.gr 2011, All Rights Reserved.)
Η Ιστορία του κρασιού στην Μακεδονία
Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι βρέθηκαν σπόροι σταφυλιών 6.500 ετών στη Μακεδονία. Ούτε ....
τυχαία ήταν η ιδιαίτερη λατρεία των αρχαίων Μακεδόνων για τον Διόνυσο. Ως εκ τούτου δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα στη βόρεια Ελλάδα παράγονται μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Ευρώπης, αν όχι του κόσμου… Κατά συνέπεια, η έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με τίτλο “Το δώρο του Διονύσου. Η μυθολογία του κρασιού στην κεντρική Ιταλία και στη βόρεια Ελλάδα” δεν είναι παρά μια ακόμη επιβεβαίωση ότι το κρασί σφράγισε τον πολιτισμό της περιοχής, όχι μόνο ως μεταποιημένο προϊόν της γης, αλλά κυρίως ως μέσο απελευθέρωσης της ψυχής και του μυαλού.


Η Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου - 4 (Copyright c travellers.gr 2011, All Rights Reserved.)
Η διαδρομή του κρασιού του Διονύσου
Στην αρχαιότητα το Παγγαίον Όρος, διάσημο για τα ορυχεία χρυσού και αργύρου, ήταν κέντρο της διονυσιακής λατρείας. Εδώ, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ανατράφηκε ο θεός Διόνυσος και με κρασί του τόπου μέθυσε τα σαρκοβόρα άλογα του τοπικού βασιλιά Λυκούργου. Η διάσημη διαδρομή του κρασιού του Διονύσου αρχίζει από το Παγγαίον Όρος, το Κοκκινοχώρι στο Δήμο Ορφανού και περνά από την πόλη της Καβάλας για να συνεχίσει προς την πόλη της Δράμας, περνώντας από το Μικροχώρι. Στη συνέχεια, ανηφορίζοντας προς το Φαλακρόν Όρος, φτάνει στα Κοκκινόγεια στο Δήμο Προσοτσάνης και διασχίζει προς τα δυτικά το νομό Σερρών περνώντας από τους Αμπέλους, μέχρι τον πλούσιο υδροβιότοπο της Κερκίνης, ενώ ανατολικά φτάνει μέχρι το Σουφλί.
Τα αξιοθέατα στο δρόμο του Διονύσου - 5 (Copyright c travellers.gr 2011, All Rights Reserved.)
Στη διαδρομή, ερχόμενοι από τη Θεσσαλονίκη, στα 110 χλμ. περίπου, θα συναντήσουμε πρώτα το περίφημο λιοντάρι και τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Αμφίπολης. Σε μικρή απόσταση, στο Κοκκινοχώρι, βρίσκεται το επισκέψιμο Κτήμα Βιβλία Χώρα. Συνεχίζοντας παραλιακά τη διαδρομή θα συναντήσετε αμφιθεατρικά κτισμένη την Καβάλα με το περίφημο Βυζαντινό κάστρο, τα τείχη και το επιβλητικό υδραγωγείο. Σε κοντινές τοποθεσίες, μπορείτε να απολαύσετε ωραίες παραλίες και φρέσκο ψάρι στις ψαροταβέρνες. Επιστρέφοντας στην Καβάλα, ο επισκέπτης θα κατευθυνθεί ανατολικά προς τη Θράκη, με τελικό προορισμό το νομό Έβρου. Στη διαδρομή, η Κοιλάδα του Νέστου, η παραδοσιακή Ξάνθη, τα Άβδηρα, πατρίδα του Δημόκριτου, η λιμνοθάλασσα Βιστωνίδα με το φυσικό όρμο Πόρτο Λάγος και η Κομοτηνή είναι οι πιό σημαντικοί σταθμοί. Πιο ανατολικά ο επισκέπτης θα συναντήσει τη Μαρώνεια, το όμορφο χωριό με τα παλιά αρχοντικά στις πλαγιές του Ίσμαρου και θα κλείσει την περιήγησή του στο Σουφλί.


Η οινική ισχύς της Δράμας - 6 (Copyright c travellers.gr 2011, All Rights Reserved.)

Η οινική ισχύς της Δράμας
Ο δρόμος που οδηγεί από την Καβάλα στη Δράμα περνά από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Οι ανασκαφές στη θέση της αρχαίας πόλης και στα περίχωρα απεκάλυψαν ίχνη της Εγνατίας οδού, τη περίφημη ρωμαϊκή αγορά, το γνωστό αρχαίο θέατρο και πλήθος οικοδομημάτων. Πιο ψηλά στο Παγγαίον Όρος βρίσκεται το βυζαντινό μοναστήρι της Εικοσιφοινίτσας, με την Αχειροποίητη εικόνα της Παναγίας. Λίγο πριν την πόλη της Δράμας, ο δρόμος κατευθύνεται ανατολικά, προς το Μικροχώρι. Εκεί, μπορείτε να επισκεφθείτε το Κτήμα Τέχνη Οίνου Μικροχωρίου. Η πόλη της Δράμας είναι χτισμένη στους πρόποδες του Φαλακρού Όρους που οι ντόπιοι ονομάζουν `βουνό των λουλουδιών. Η περιήγηση στην περιοχή είναι ιδανική για όσους αγαπούν το βουνό και το δάσος. Θα βρουν τέσσερα ορεινά καταφύγια, το σπήλαιο του Μαρά με πολύχρωμους σταλακτίτες και αντανακλάσεις και το πανέμορφο δάσος της Ελάτης. Βορειοανατολικά, στα Κοκκινόγεια Δράμας μετά την Προσοτσάνη, βρίσκεται το επισκέψιμο Κτήμα Παυλίδη.


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/07/blog-post_06.html#ixzz1RPl6o3UJ

Ξεπετασάρικο πουλί θα γίνω,


Ξεπετασάρικο πουλί θα γίνω
για να σε ε βρω
και θα σου γλυκοτραγουδώ
ώσπου να σε μαγεύω

Greecelands

Πνοή μου έδωσε ο θεός,Πνοή μου έδωσε ο θεός,
οι άνθρωποι ελπίδα,
την καταιγίδα παλεψα,
 βλέπω την ηλιαχτίδα...

Καλημέρα και σε Σενα


Greecelands

Ασε γιατρέ τις συνταγές,


Ασε γιατρέ τις συνταγές που κάθεσαι και γράφεις
   ούτε κι εσύ θα γιατρευτείς στη θέση μου αν θα 'ρθεις

Γενιατάκη Ελλη

«Μαρινέλλα-το Μιούζικαλ»


Με 100.000 εισιτήρια και διθυραμβικές κριτικές, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η Μαρινέλλα έκανε με τις εμφανίσεις της στο Παλλάς τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του χειμώνα με τη μουσική θεατρική παράσταση «Μαρινέλλα-το Μιούζικαλ».

Την περίοδο αυτή, η παράσταση παρουσιάζεται σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, οι Ρεθεμνιώτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το σπουδαίο μουσικό ταξίδι την ερχόμενη Τρίτη, στις 21:15 στο Δημοτικό Στάδιο Ρεθύμνου.

Εκτός από τη Μαρινέλλα πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Λάμπης Λιβιεράτος, Αντώνης Λουδάρος, Τζένη Μπότση, Κατερίνα Παπουτσάκη.

Το έργο «Μαρινέλλα-το Μιούζικαλ» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής. Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά, τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη, οι χορογραφίες του Δημήτρη Παπάζογλου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου.

Οι ενορχηστρώσεις είναι του Αλέξιου Πρίφτη, ο οποίος διευθύνει και την ορχήστρα.

Η μουσική θεατρική παράσταση «Μαρινέλλα-το Μιούζικαλ» διατρέχει τις δεκαετίες από το 50 μέχρι σήμερα και αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών. Οι δυο πρώτες είναι πρόσωπα φανταστικά και η τρίτη πραγματικό.

«Προστασία των υγροτόπων της Κρήτης»


ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,

Το WWF Ελλάς, το Τμήμα Δυτικής Κρήτης της Ε.Σ.Ε. και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου με τίτλο: «Προστασία των υγροτόπων της Κρήτης. Τι κάνουμε στο Ρέθυμνο;».

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Καλούστ Παραγκαμιάν, επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος του WWF Ελλάς «Προστασία των νησιωτικών υγροτόπων της Ελλάδας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι του Πολιτισμού, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 7.30’ μ.μ. και πραγματοποιείται στα πλαίσια της νέας πρωτοβουλίας του WWF Ελλάς για την ανάπτυξη δικτύου εθελοντών για την παρακολούθηση της κατάστασης των υγροτόπων της Κρήτης. Το δίκτυο αποτελείται από ευαισθητοποιημένους πολίτες, οι οποίοι μετά από σχετική εκπαίδευση επισκέπτονται συγκεκριμένους υγροτόπους, παρακολουθώντας σε τακτά χρονικά διαστήματα την κατάστασή τους. Όπου διαπιστώνονται δράσεις υποβάθμισης καταγγέλλονται αρμοδίως, από τη Νομική Ομάδα Υποστήριξης Πολιτών του WWF Ελλάς.

Ανοίγει ξανά τις πόρτες του το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά,


Ανοίγει ξανά για το κοινό, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά, το οποίο είναι ανανεωμένο και περιλαμβάνει πλέον και τη νέα πτέρυγα με τη Συλλογή Κρητικών Υφαντών της κυρίας Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη. Το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά, που λειτουργεί από το 1988, στεγάζεται σε αναπαλαιωμένο πετρόκτιστο κτίριο, παλαιό ελαιοτριβείο (φάμπρικα) του 19ου αιώνα, στο Πισκοπιανό Χερσονήσου.

Το κτίσμα αποτελεί δωρεά προς την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών του Μενελάου Γ. Παρλαμά, συνιδρυτή της Ε.Κ.Ι.Μ. και προέδρου της για περισσότερο από σαράντα έτη. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια το Α.Μ.Μ.Π. ανακαινίσθηκε και ενοποιήθηκε με παρακείμενη οικία, η οποία δωρίθηκε στην Ε.Κ.Ι.Μ. από την κυρία Λιάνα Παρλαμά. Με τη συνδρομή του Π.Ε.Π. Κρήτης

Για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας,


ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ,

Σε μια προσπάθεια της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης να συμβάλει έμπρακτα και δυναμικά στην προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας στην Αυστραλία, αλλά ειδικά στην Μελβούρνη αποφάσισε να προσφέρει από μια υποτροφία στο κάθε Ελληνικό δίγλωσσο Ημερήσιο Κολέγιο της παροικίας, τριετούς διάρκειας και πιο συγκεκριμένα: στο Ελληνικό Ορθόδοξο Κολέγιο «Αγ. Ιωάννης», στο Ελληνικό Ορθόδοξο Κολέγιο «Αγ. Ανάργυροι» και στο Alphington Grammar.

«Σκοπός μας είναι να γίνει η Παγκρήτιος Ένωση Μελβούρνης παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους Ελληνικούς οργανισμούς, να ακολουθούσουν να προσφέρουν και αυτοί υποτροφίες στα σχολεία της παροικίας μας» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αντώνης Τσουρδαλάκης.

Η παρουσίαση των υποτροφιών έγινε σε ειδική εκδήλωση στο Κρητικό Χωριό, στις 26 Ιουνίου, με την παρουσία των διευθυντών των σχολείων, των μαθητών και των μελών της Παγκρήτιας Ένωσης. Συγκεκριμένα την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

• Συντονιστής του Γραφείου Εκπαίδευσης της Ελλάδος στην Αυστραλία κ. Χαράλαμπος Λαδόπουλος,

• Eκ μέρους του Ελληνορθόδοξου Κολεγίου του Αγ. Ιωάννη ο πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων και Ενοριών κ. Κώστας Κόντης και τους μαθητές Ευάγγελο Παπασπυρόπουλο και Μαρία Μίλλιος.

• Εκ μέρους του Ελληνορθόδοξου Κολεγίου των Αγ. Αναργύρων ο διευθυντής του σχολείου κ. Mark Robertson, η κοσμήτορας του Κολεγίου κυρία Μαρία Αδάμ και οι μαθητές Μαρίνα Μενδρινός, Σπύρος Χούπης, Βικτώρια Γιαννετάκης και Έλενα Νικολακάκης.

• Εκμέρους του Alphington Grammar o διευθυντής του σχολείου ο κ. Mike Smith συνοδευόμενος από τους μαθητές Κωνσταντίνο Νησιώτη, Νικήτα και Σωτήρη Ρεράκη.

Επίσης την εκδήλωση τίμησαν αντιπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Θεόδωρος Μάρκος και Γιώργος Καλλιάνης, ενώ την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέα Ζηλανδίας εκπροσώπησε ο πρόεδρος της κ. Ιωάννης Νικολακάκης.

Ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης στην ομιλία του ανάφερε μεταξύ άλλων:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ Φρούριο Φορτέτζα, Ρέθυμνο - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011


Μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων με το Γιώργο Νταλάρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και μέσα από μια «μουσική οδύσσεια» ήχων και αρμονιών, ο δυνατός performer Μιχάλης Τζουγανάκης πραγματοποιεί μαι σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα.
Με τίτλο, «Κόντρα Στον Καιρό» θα ξεκινά αυτό το μουσικό ταξίδι, όπου η δεξιοτεχνία συναντά το πάθος και τη δύναμη. Στη συναυλία αναμένουμε να ζήσουμε μια βραδιά εμπνευσμένη όχι μόνο από τις κρητικές παραδοσιακές μελωδίες και από αγαπημένα δικά του κομμάτια που έχει λατρέψει το κοινό του αλλά και μέσα από κομμάτια άλλων αγαπημένων και καταξιωμένων καλλιτεχνών - δημιουργών της Ελληνικής μουσικής σκηνής.
Το ανατολίτικο χρώμα της φωνής του και το εύρος της μαζί με το πάθος του Μιχάλη όταν τραγουδά προσδίδουν μιαν άλλη αίσθηση, έναν άλλο ερμηνευτικό αέρα είτε αυτά είναι παραδοσιακά είτε είναι τραγούδια άλλης κατηγορίας.

Αφιέρωμα σε μουσικά ντοκιμαντέρ,


Ενα 3ημερο αφιέρωμα σε μουσικά ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ξεκινάει σήμερα στο ΚΑΜ (Μεγάλο Αρσενάλι), στο πλαίσιο της έκθεσης κόμικς, που διοργανώνουν η Μηνιαία Χανιώτικη Εφημερίδα «Πυξίδα Της Πόλης» με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. / Κ.Α.Μ. και την «Ελευθεροτυπία».

Για 3 μέρες, 4-5-6 Ιουλίου, παράλληλα με τα κόμικς, οι επισκέπτες μπορούν να δουν μερικά από τα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ της τελευταίας 4ετίας σε μια μεγάλη μουσική γιορτή. Οι προβολές αρχίζουν καθημερινά στις 8 μ.μ.
Πρόγραμμα Προβολών:

Δευτέρα 4 Ιουλίου
• Κρήτη
(α’ μέρος - Η ζωντανή παράδοση διάρκεια 54 και β’ μέρος - Ανώγεια, διάρκεια 43’)
Σκηνοθεσία: Χρήστος Μπάρμπας
Οι «Μουσικοί του Κόσμου» ταξιδεύουν σε ένα ελληνικό νησί που… ίπταται, όπως οι χοροί και οι μουσικές του, στην Κρήτη. Στο πρώτο μέρος, ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος συναντά τους σπουδαίους μουσικούς που κρατούν την παράδοση ζωντανή αλλά κι εκείνους που τολμούν να πειραματιστούν μαζί της. Συνομιλεί με την πρώτη γυναίκα που ηχογράφησε κρητικά τραγούδια, τη Λαυρεντία Μπερνιδάκη, συναντά τον Ψαραντώνη, όπως επίσης και τον γιο του, τον Ψαρογιώργη, τον καλύτερο λαουτιέρη της Κρήτης. Στο δεύτερο μέρος, οι «Μουσικοί του Κόσμου» σταματούν στα Ανώγεια, στη μεγάλη μουσική δεξαμενή της Κρήτης και γενέτειρα του Νίκου Ξυλούρη. Η μουσική ταυτότητα των Ανωγείων έχει φτιαχτεί μέσα από την περίφημη «Ανωγειανή παρέα». Γύρω από μία τέτοια «παρέα» με πρωτοστατούντα τον λυράρη Νικηφόρο Αεράκη, ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος ξετυλίγει την ιστορία και τη μουσική παράδοση των Ανωγείων.
• Ταξιδιάρα Ψυχή

Εύσημα στο Δήμο Ρεθύμνου για το πρόγραμμα ανακύκλωσης ,

Στέλλας Μαθιουδάκη,

Κατά πενήντα πέντε άτομα πρόκειται ν' αυξηθεί από την ερχόμενη εβδομάδα το έμψυχο δυναμικό της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου, έπειτα από το «πράσινο φως» που «άναψαν» τα αρμόδια υπουργεία για την πρόσληψη ισάριθμων συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ.
Οι συμβάσεις των πενήντα πέντε νέων εργατών στο δήμο θα είναι μόνο για οκτώ μήνες, ωστόσο θα ανακουφίσουν στο έπακρον την υπηρεσία. Όπως εξήγησε ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος, Τάσος Συριανόγλου, οι 37 θέσεις είναι οδοκαθαριστών και πληρώματος απορριμματοφόρου και οι υπόλοιπες 18 θέσεις είναι οδηγών. Ωστόσο, ο κ. Συριανόγλου εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για το μέλλον, καθώς υποστήριξε πως όταν θα λήξουν οι οκτάμηνες συμβάσεις των πενήντα πέντε, το πρόβλημα που θα προκύψει κατά πάσα πιθανότητα θ' αντιμετωπιστεί με την πρόσληψη νέων συμβασιούχων.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory