Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Ο Ρίκι Μάρτιν «εξομολογείται»,

Από τα 12 του χρόνια ο Ρίκι Μάρτιν ήταν μέλος του γκρουπ Menudo. «Μου κόστισε την παιδικότητά μου», εξομολογείται


Πηγή: WireImage/IML

Μαζί με τη μητέρα του, λογίστρα, Νερέιντα Μοράλες. Χώρισε με τον πατέρα του όταν ο Ρίκι Μάρτιν ήταν μόλις 2 ετών

Πηγή: WireImage/IML
Ο Ρίκι Μάρτιν σε παιδική ηλικία. Ένιωθε μαγνητισμό για τα άτομα του ιδίου φύλου ήδη από ηλικία 3 ετών

Πηγή: Reuters

Η ροκ σταρ Τίνα Τάρνερ και η Σοφία Λόρεν πλαισιώνουν το Ρίκι Μάρτιν στο σόου του ιταλού μετρ Τζόρτζιο Αρμάνι στο Μιλάνο το Σεπτέμβριο του 1999

Πηγή: EPA/ALBERTO MARTIN

Ο Ρίκι Μάρτιν σε συναυλία του στο Sports Palace της Μαδρίτης στις 28 Ιουνίου του 2011

Πηγή: EPA
Ο Ρίκι Μάρτιν μαζί με την πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντεζ στο Προεδρικό Παλάτι του Μπουένος Άιρες στις 7 Ιουνίου του 2011

Πηγή: REUTERS/Chaiwat Subprasom

Ο Ρίκι Μάρτιν με ορφανά παιδιά του Ερυθρού Σταυρού της Ταϊλάνδης στην Μπανγκόγκ τον Ιανουάριο του 2005

Πηγή: EPA

Ο Λουτσιάνο Παβαρότι και ο Ρίκι Μάρτιν στο κονστέρτο «Pavarotti and friends» σε στάδιο της ιταλικής πόλης Μοδένα το 2003

Ζωολογικός κήπος της Βουδαπέστης .

Κάτοικοι της Βουδαπέστης Zoo ζώα 2
Κάτοικοι της Βουδαπέστης Zoo ζώα 2
Κάτοικοι της Βουδαπέστης Zoo ζώα 2
Κάτοικοι της Βουδαπέστης Zoo ζώα 2
Κάτοικοι της Βουδαπέστης Zoo ζώα 2
Κάτοικοι της Βουδαπέστης Zoo ζώα 2

Ο Ερωτας κάνει τα πουλιά ...τζετ!!

Όταν πρόκειται να διεκδικήσουν την καρδιά ενός θηλυκού, τα αρσενικά κολιμπρί κάνουν ακροβατικές επιδείξεις πτητικών ικανοτήτων και πιάνουν τέτοιες ασύλληπτες επιταχύνσεις στις βουτιές τους, που ένας πιλότος αεριωθούμενου θα ζήλευε - αν δεν λιποθυμούσε!
Μια νέα έρευνα από το βιολόγο Κρις Κλαρκ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (Μπέρκλεϊ), διαπίστωσε ότι τα συγκεκριμένα πουλιά, για χάρη του φλερτ, σπάνε κάθε ρεκόρ ταχύτητας στη Γη, σπρώχνοντας το πέταγμά τους στα όρια του φυσικά εφικτού και, στην πορεία, ξεπερνούν τις δυνατότητες των πιλότων τζετ.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Proceedings of the Royal Society B" της Βασιλικής Εταιρίας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία και το BBC.
Χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά βίντεο πολύ υψηλής ταχύτητας, ο επιστήμονας κατάφερε να αποτυπώσει τα κατορθώματα των κολιμπρί και να δείξει ότι, αναλογικά με το μέγεθος του σώματός τους, είναι τα ταχύτερα κινούμενα σπονδυλωτά στον πλανήτη μας. Καθώς επιταχύνουν προς το έδαφος, όπου τους περιμένουν τα θηλυκά, τα πουλιά ταξιδεύουν με ταχύτητα περίπου 400 φορές το μήκος του σώματός τους ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή αναπτύσσουν σχεδόν διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με τη μέγιστη ταχύτητα των γερακιών και ελαφρώς μεγαλύτερη από την ταχύτητα "βουτιάς" των χελιδονιών.
Καθώς προσεγγίζουν την επιφάνεια του εδάφους, τα κολιμπρί απλώνουν τις φτερούγες τους και τις ουρές τους και αφήνονται σε μια ελεύθερη ολίσθηση.
Σε αυτή τη φάση, ο Κλαρκ υπολόγισε ότι τα πουλιά υφίστανται στο σώμα τους κεντρομόλες δυνάμεις που φθάνουν τα 10 G, δηλαδή δεκαπλάσια δύναμη σε σχέση με τη βαρύτητα της Γης.
Οι πιλότοι των τζετ λιποθυμούν ή χάνουν προσωρινά την όρασή τους, όταν επιταχύνουν πάνω από τα 7 G, επειδή το αίμα τους αρχίζει να κατανέμεται ανομοιόμορφα στο κυκλοφορικό τους σύστημα. Σύμφωνα με τον ερευνητή, το μικρό σώμα των κολιμπρί τούς προσδίδει σχετική "ανοσία" από τη λιποθυμία, παρά τις υψηλές πιέσεις που υφίστανται κατά τη βουτιά τους.
Λόγω των μικρών διαστάσεών τους, η πίεση του αίματός τους διαφέρει ελάχιστα από τη μία στην άλλη άκρη του κυκλοφορικού τους συστήματος, γι' αυτό επηρεάζονται πολύ λιγότερο από την απότομη επιτάχυνση.

Αποδράσεις .

Obscured Τοπία τέχνες
Obscured Τοπία τέχνες
Obscured Τοπία τέχνες
Obscured Τοπία τέχνες
Obscured Τοπία τέχνες
Obscured Τοπία τέχνες

Τα πουλιά κελαηδούν με γραμματική και ...συντακτικό!

Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν καθορίζεται μόνο η ανθρώπινη γλώσσα από γραμματικούς και συντακτικούς κανόνες. Ακόμα και τα πουλιά, έστω κι αν δεν έχουν ουσιαστικά ή ρήματα, χρησιμοποιούν «κανόνες» γραμματικής και συντακτικού όταν τιτιβίζουν, σύμφωνα με μια νέα πρωτοποριακή ιαπωνική επιστημονική έρευνα που έγινε σε σπίνους.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Κεντάρο Άμπε του Τμήματος Μοριακής και Συστημικής Βιολογίας του πανεπιστημίου του Κιότο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό νευροεπιστήμης Nature Neuroscience, σύμφωνα με το New Scientist, μελέτησαν τους σπίνους της Βεγγάζης και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έχουν δικές τους μορφές συντακτικών κανόνων. «Τα ωδικά πουλιά έχουν μια αυθόρμητη ικανότητα να επεξεργάζονται συντακτικές δομές στα τραγούδια τους», σύμφωνα με τον Άμπε.
Παρόλο που πολλά ζώα, όπως οι σκύλοι, οι παπαγάλοι και οι πίθηκοι, έχει διαπιστωθεί ότι μπορούν να ερμηνεύουν και να κατασκευάζουν φράσεις, καθώς επίσης και να αναγνωρίζουν ανθρώπινες λέξεις που αντιστοιχούν σε διάφορα αντικείμενα, οι σπίνοι, σύμφωνα με τις έως τώρα γνώσεις μας, φαίνεται πως έχουν επιπλέον μια μορφή γραμματικής στο τραγούδι τους. Το μόνο άλλο ζώο για το οποίο οι επιστήμονες έχουν ισχυριστεί κάτι ανάλογο, είναι η φάλαινα.
Οι ερευνητές έκαναν στο εργαστήριο πειράματα για να διαπιστώσουν σε ποιο βαθμό οι σπίνοι είναι σε θέση να αντιληφθούν και να αντιδράσουν, όταν ακούνε τραγούδια άλλων σπίνων που είναι "ασύντακτα" και χωρίς γραμματική.
Οι επιστήμονες σκοπίμως έκαναν "ρεμίξ" τραγουδιών σπίνων, ώστε να δημιουργήσουν αυτά τα "μπερδεμένα" και μη οικεία στους σπίνους χαρακτηριστικά.
Μετά από αλλεπάλληλα παιξίματα από τα μεγάφωνα τροποποιημένων τραγουδιών σπίνων (οι τροποποιήσεις είχαν ποικιλία και οι αλλαγές αφορούσαν διαφορές "συλλαβές"), διαπιστώθηκε ότι όλοι σχεδόν οι σπίνοι αντιδρούσαν μόνο σε συγκεκριμένα "ρεμίξ" και όχι σε άλλα. «Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος κανόνας στη διαδοχή των συλλαβών στα τραγούδια τους, κοινός για όλα τα πουλιά», δήλωσε ο Άμπε.
Σε επόμενα πειράματα, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι "κανόνες" δεν είναι έμφυτοι, αλλά τα πουλιά έπρεπε να τους μάθουν.
 Τα πουλιά που είχαν απομονωθεί από τα υπόλοιπα, δεν αντιδρούσαν στα τραγούδια με τους συγκεκριμένους κανόνες και το έκαναν μόνο όταν είχαν βγει από την απομόνωση και είχαν πια ζήσει για δύο εβδομάδες μαζί με τα άλλα.
Τέλος, οι ερευνητές εντόπισαν μια περιοχή στον εγκέφαλο των πουλιών που φαίνεται να είναι αντίστοιχη της "περιοχής του Μπροκά" στους ανθρώπους, η οποία ενεργοποιείται όταν ακούμε προτάσεις χωρίς γραμματική και σύνταξη. Η διαπίστωση αυτή μπορεί να ρίξει νέο φως στην καταγωγή της ανθρώπινης γραμματικής, η οποία είναι πιθανό να έχει βαθιές εξελικτικές ρίζες, που χάνονται στο ζωικό βασίλειο.

Βατραχοι της Αφρικής .

Αρκούδα βάτραχοι της Αφρικής ζώα 2
Αρκούδα βάτραχοι της Αφρικής ζώα 2
Αρκούδα βάτραχοι της Αφρικής ζώα 2

...Πως να βγάλετε εύκολα χρήματα!!

δημοσιες υπηρεσιες,κρητη,λεφτα,ευκολα λεφτα,πως να βγαλετε λεφτα,ευρωΗ ανάγκη τρόπους εφευρίσκει, κι έτσι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς φαίνεται ότι κάποιοι στο Ηράκλειο Κρήτης βρήκαν ένα κόλπο για να εξοικονομούν χρήματα. Τι ακριβώς κάνουν; Στήνονται σε διάφορες υπηρεσίες, παίρνουν νούμερα με σειρά προτεραιότητας και εν συνεχεία μεταβαίνουν έξω από διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και πουλάνε τα νούμερα αυτά, έναντι του ποσού των 10-15 ευρώ.
Την απίστευτη αυτή «πατέντα» επινόησαν αλλοδαποί επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι από τη μια τη γραφειοκρατία και τις ουρές στις διάφορες υπηρεσίες των Χανίων και από την άλλη την έλλειψη υπομονής του συναλλασσόμενου, που πολλές φορές δεν έχει τον χρόνο να περιμένει και επιθυμεί να ξεμπερδεύει όσο το δυνατόν νωρίτερα από τις εν λόγω ουρές.
Ορισμένα από τα περιστατικά αυτά έχουν υποπέσει στην αντίληψη των προϊσταμένων των υπηρεσιών, οι οποίοι καταβάλλουν προσπάθειες να τα εξαλείψουν, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου οι υπεύθυνοι δηλώνουν άγνοια για όσα μπορεί να συμβαίνουν εντός των υπηρεσιών που διοικούν.

Από τις κονσόλες στα… βιονικά γυαλιά!

Σε μια νέα γενιά οικονομικών βοηθημάτων όρασης θα μπορούσε να οδηγήσει η επινόηση των βρετανών επιστημόνων,

ΕΙΡΗΝΗ ΒΕΝΙΟΥ

Hi-tech γυαλιά χαρίζουν στους τυφλούς το φως τους,

Ένα πρωτοποριακό ζευγάρι γυαλιών με ενσωματωμένες στερεοσκοπικές κάμερες, παρόμοιες με εκείνες που εντοπίζονται στα κινητά τηλέφωνα και στις σύγχρονες κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, θα μπορούσε να χαρίσει σε άτομα με προβλήματα όρασης και πάλι το φως τους.

Προσθετικά «μάτια» ενόψει

Τα εξωπραγματικά νέα έρχονται από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι σχεδίασαν μια προσθετική οπτική συσκευή που θα επιτρέπει στον χρήστη να «βλέπει» άτομα ή αντικείμενα που βρίσκονται εντός του οπτικού του πεδίου.

Όπως εξηγεί ο δρ Στήβεν Χικς, τόσο το έξυπνο λογισμικό, όσο και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία των βιονικών γυαλιών, παραπέμπουν σε smartphones ή κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, όπου οι στερεοσκοπικές κάμερες έχουν ως στόχο την ανίχνευση των κινήσεων του παίκτη σε πραγματικό χρόνο.

Και οι άνδρες θέλουν την…αγκαλίτσα τους!


Πανεπιστημιακή έρευνα δείχνει ότι οι συχνές εκδηλώσεις αγάπης προσφέρουν μεγαλύτερη ερωτική ικανοποίηση,

Η τρυφερότητα και η συντροφικότητα είναι τελικά πιο απαραίτητες ψυχολογικά για τους μεσήλικες άνδρες από ότι για τις γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα του διάσημου Ινστιτούτου Ερευνών Kinsey για θέματα σεξ, ισότητας και αναπαραγωγής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

Η πρωτότυπη αυτή έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 1.000 ζευγάρια από διάφορες χώρες που διατηρούσαν σχέση κατά μέσο όρο 25 χρόνια και τα αποτελέσματά της προέκυψαν από ερωτηματολόγια σε σχέση με την προσωπική τους ζωή.

Διαπιστώθηκε πως άνδρες που βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση αναφέρονται συχνότερα στην ευτυχία και την πληρότητα που αισθάνονται, ενώ οι γυναίκες μιλούν κυρίως για τη σεξουαλική τους ικανοποίηση. Το εύρημα αυτό ξάφνιασε τους ερευνητές, οι οποίοι όπως είπαν ανέμεναν τα αντίθετα αποτελέσματα!

Οι συμμετέχοντες άνδρες, ηλικίας 40-70 ετών, δήλωσαν στην πλειοψηφία τους, πως ταυτίζουν την επιτυχία μίας σχέσης με την καλή υγεία των ιδίων και την σεξουαλική ευχαρίστηση των συντρόφων τους. Οι συχνές εκδηλώσεις αγάπης, όπως φιλιά και αγκαλιές, φαίνεται επίσης πως είναι σημαντικότερες για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες.

Κοινό σημείο στις απαντήσεις μεταξύ των δύο φύλων ήταν πως και οι δύο αισθάνονται μεγαλύτερη ευτυχία όσο περισσότερο καιρό διατηρούν τη σχέση τους, αλλά και όταν αποδίδουν καλά στο σεξ! Οι συχνές σεξουαλικές επαφές και οι εκδηλώσεις τρυφερότητας και αγάπης συνεπάγονταν γα το σύνολο των συμμετεχόντων μεγαλύτερη ερωτική ικανοποίηση.

Σημαντικές διαπιστώσεις ήταν μεταξύ άλλων πως οι άνδρες που είχαν πολλές ερωτικές συντρόφους στη ζωή τους απολάμβαναν κατά κανόνα μικρότερη σεξουαλική ικανοποίηση, και πως η ερωτική ζωή των γυναικών βελτιώνεται με την πάροδο των ετών σε μία σχέση, ίσως και λόγω συμβιβασμού των προσδοκιών τους.

«Η έρευνα αυτή προσφέρει τη βάση για μελλοντικές μελέτες αναφορικά με το σεξ και την ισότητα, όπως πως τα ετεροφυλοφιλικά ζευγάρια εμφανίζουν ομοιότητες ή/και διαφορές στη σχέση και τη σεξουαλική ικανοποίηση» δήλωσε η Δρ Τζούλια Χάιμαν, επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύτηκε στα δημοσιογραφικά αρχεία του Ινστιτούτου Kinsey για τη Σεξουαλική Συμπεριφορά.

Αναδημοσιευση Απο Βημα


Greecelands

Στις 7 Αυγούστου «Πλανήτης Κρήτη»,


Στις 7 Αυγούστου θα χορέψουν φέτος σιγανό πεντοζάλη οι κρητικοί στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Πλανήτης Κρήτη».
Οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει, να πιαστεί χέρι-χέρι στις 19.30 το απόγευμα στέλνοντας από την Κρήτη ένα μήνυμα συναδέλφωσης, συμφιλίωσης και αγάπης σε όλους τους λαούς της γης.

Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν: «ως τόπους συγκέντρωσης υποδεικνύουμε τους ίδιους τους περυσινούς κατά νομό του νησιού κι όσοι δεν θα καταφέρουν να φτάσουν στις 19.30 στον τόπο συγκέντρωσης, ας παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στο άκρο δεξιό του δρόμου, ν’ ανοίξουν τα παράθυρα, να βάλουν το Ραδιόφωνο στη διαπασών και να πιαστούν, πάντα στη δεξιά πλευρά του δρόμου, σ’ ένα δεκαπεντάλεπτο σιγανό πεντοζάλη. Όπως ακριβώς έγινε δηλαδή και πέρυσι, με εκείνους που στο νομό Ρεθύμνου, δεν κατάφεραν να φτάσουν στον κόμβο Ατσιποπούλου και χόρεψαν στις διασταυρώσεις της Αργυρούπολης, του Πανόρμου, στα Μισίρια, στο Σταυρωμένο κλπ. Καλούμε όλους, πολιτιστικούς φορείς και μεμονωμένους πολίτες να δώσουν στη φετινή μας εκδήλωση, ένα πιο ηχηρό παρών ακόμα και από το περυσινό, με το οποίο πήραμε το ρεκόρ Guinness».

Αναδημοσιευση Απο Ρεθεμνιωτικα Νεα


Greecelands

«Ηλεκτρονική Μάθηση στην Ελληνική Διασπορά»,


Ξεκινούν αύριο στις 09.00, στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου οι εργασίες της διημερίδας με θέμα «Ηλεκτρονική Μάθηση στην Ελληνική Διασπορά». Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν το Σάββατο το βράδυ, με την εξαγωγή βασικών συμπερασμάτων πάνω στα οποία θα στηριχθεί η ανάπτυξη της Μεθόδου Ηλεκτρονικής Μάθησης.

Στη Διημερίδα λαμβάνουν μέρος ομογενείς εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εκπροσωπούν συγκεκριμένα σχολεία από δεκατρείς χώρες, καθώς και επιστήμονες από την Ελλάδα και τη Διασπορά.

Εκπαιδευτικοί και επιστήμονες θα ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις, θα συζητήσουν μια σειρά από σχέδια και προτάσεις, για να καταλήξουν σε έναν ενιαίο επιχειρησιακό σχεδιασμό για την Ηλεκτρονική Μάθηση, βάσει του οποίου θα αναπτυχθεί και θα εφαρμοστεί η Μέθοδος Ηλεκτρονικής Μάθησης τα επόμενα σχολικά έτη, έτσι ώστε στα τέλη του έτους 2013 να έχει ολοκληρωθεί η Μέθοδος και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε σχολική μονάδα, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο μεμονωμένο χρήστη. Σύμφωνα με δηλώσεις του επιστημονικά υπεύθυνου του προγράμματος, καθηγητή Μιχάλη Δαμανάκη, η ανάπτυξη της Μεθόδου Ηλεκτρονικής Μάθησης αποτελεί ένα φιλόδοξο και καινοτόμο σχέδιο που έρχεται να συμπληρώσει και να εμπλουτίσει τη διδασκαλία και μάθηση στην ελληνική διασπορά.

Αυστηρές ποινές για κακοποίηση και εκμετάλλευση ζώων,


Yποχρεωτικά τα μικροτσίπ σε κατοικίδια και αδέσποτα,

Τέλος στην κακοποίηση και την εκμετάλλευση των ζώων με αυστηρότερες ποινικές κυρώσεις για όσους τα μεταχειρίζονται βάναυσα επιχειρεί να βάλει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Από τις πιο βασικές προβλέψεις είναι η δημιουργία σε κεντρικό επίπεδο Διαδικτυακής Ηλεκτρονικής Βάσης σήμανσης και καταγραφής των ζώων και των ιδιοκτητών τους, με στόχο να αποτελέσει βασικό εργαλείο διαχείρισης των ζώων συντροφιάς.

Στο φως το αρχαίο τείχος της Κορίνθου,

Βρέθηκε το αρχαίο τείχος της Κορίνθου,

Βρέθηκε κατά τις εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου «Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσάκωνα»,

Μαρία Θερμού,

Αρχαίο πηγάδι με βάθος 17,50 μέτρων

Κτίριο της Ελληνιστικής εποχής με δεξαμενή

Τα κατάλοιπα εργαστηρίου παρασκευής αργύρου

Το λατομείο εξόρρυξης λίθου κατά τη διάρκεια της ανασκαφής

Το τείχος της αρχαίας Κορίνθου στην εποχή της μεγάλης ακμής της, δηλαδή τον 6ο π. Χ. αιώνα ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου «Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσάκωνα» σε μήκος 80 μέτρων και ύψος από 1,60 ως 3,20 μέτρα και τώρα πρόκειται να αναδειχθεί προσθέτοντας ένα ακόμη σπουδαίο μνημείο στις αρχαιότητες της περιοχής. Από τις ανασκαφικές εργασίες εξάλλου προέκυψαν και άλλα σημαντικά ευρήματα που χρονολογούνται από τη Μυκηναϊκή εποχή ως την Ελληνιστική και αποκαλύπτουν στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης. Οπως οικισμοί και χώροι λατρείας, τάφοι, ακόμη και λατομείο και ένα εργαστήριο.

Ολα αυτά στον βόρειο παράδρομο του αυτοκινητόδρομου, που ειδικά για την αξιοποίηση του τείχους θα υποστεί μικρή τροποποίηση. Το πλήθος των ευρημάτων παρουσιάστηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο όπου εγκρίθηκε η πρόταση ανάδειξης του μεγαλύτερου τμήματος του τείχους, όχι όμως και των άλλων αρχαιοτήτων που αποφασίσθηκε να καταχωθούν.

Τα μυστικά του Εθνικού Κήπου,

Το σκάμμα με άμμο που υπάρχει σήμερα στην παιδική χαρά, διατηρείται, συνδυαστικά με δυο δεξαμενές νερού, βάθους 20 εκατοστών

Το σκάμμα με άμμο που υπάρχει σήμερα στην παιδική χαρά, διατηρείται, συνδυαστικά με δυο δεξαμενές νερού, βάθους 20 εκατοστών


Το σωζόμενο σχέδιο του κηποτέχνη Φρανσουά Λουί Μπαρό για τον Εθνικό Κήπο

Ο Εθνικός Κήπος δεν θα στερηθεί δένδρα, παρά το γεγονός ότι το σωζόμενο σχέδιο του Μπαρό, του κηποτέχνη που συνέλαβε την αρχική μορφή του, προβλέπει πολύ λιγότερη φύτευση

Η είσοδος του Εθνικού Κήπου και το ηλιακό ρολόι
Ο μυθικός δεινόσαυρος, παιχνίδι που θα λειτουργεί ως σήραγγα, για την είσοδο - έξοδο των παιδιών. Το ύψος του δεν θα είναι πάνω από 2.20 μέτρα, ενώ η συνολική επιφάνεια του θα αγγίζει τα 58 τ.μ.

Μακέτα για το φυλάκιο εισόδου στον Εθνικό Κήπο

Η έγκριση της έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού έδωσε το πράσινο φως για την αλλαγή του προσώπου, την αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Κήπου.

Νέες ελαφρές κατασκευές, καινούργια ρείθρα, πέργκολες και γέφυρες, κρήνες και δεξαμενές νερού, προσφέρουν πράσινη ανάσα, υψηλής αισθητικής αξίας, στην πυκνοδομημένη πόλη της Αθήνας.

Οι ερευνητές του ΕΜΠ θέλουν τον Κήπο ανοιχτό για όλους, με δυνατότητες ξενάγησης - ακουστικής πλοήγησης, ισχυρή παρουσία νερού αλλά και μυθικού δεινόσαυρου στην παιδική χαρά, επαναλειτουργία του Βοτανικού Μουσείου, εξελιγμένη μορφή του ζωολογικού κήπου, καθώς και μετεγκατάσταση των Ευζώνων, στην ευρύτερη περιοχή του Ζαππείου. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Οι ταινίες της εβδομάδας,

Ο Τζιμ Κάρεϊ καταδιώκεται από τους φίλους του σε σκηνή από την κωμωδία «Ο κύριος Πόπερ και οι Πιγκουίνοι»

Γυναικεία μονομαχία. Η Κριστίν Σκοτ Τόμας (πίσω) και η Λουντβίν Σανιέ σε σκηνή από την «Αντίζηλο»


Ο «Μαύρος γάτος του έρωτα» είναι ο Φρανσουά Ξαβιέ Ντεμεσόν ,δίπλα στην Βιρζινί Ερφιρά

Ερωτικές ανησυχίες σε ταραγμένα χρόνια: «Η πριγκίπισσα του Μονπενσιέ» του Μπερτράν Ταβερνιέ

Η Κρίστεν Γουίγκ και η Μάγια Ρούντολφ είναι «Φιλενάδες». Σκασίλα μας!

Πιγκουίνοι στο Μανχάταν

Από εδώ το έχει, από εκεί το πάει, μετά τα σοβαρά διαλείμματά του («The Truman Show», «I love you Philip Morris») ο Τζιμ Κάρεϊ επιστρέφει πάντα στον τύπο της οικογενειακής κωμωδίας που τον ανέδειξε πριν από αρκετά πια χρόνια. Τελευταίο παράδειγμα «Ο κύριος Πόπερ και οι πιγκουίνοι του» («Mr. Popper and his penguins», ΗΠΑ, 2011) του Μαρκ Γουότερς.

Παρίσι: Εβδομάδα υψηλής ραπτικής,


Με τον οίκο Christian Dior ξεκίνησε η παρουσίαση των συλλογών Φ/Χ 2011,

Ο Μπιλ Γκέιτεν, επικεφαλής της σχεδιαστική ομάδας του οίκου Dior με την βοηθό του Σουζάνα Βενέγκας στο φινάλε του σόου του γαλλικού οίκου

Μεγάλος απών από την συλλογή του οίκου Dior ο Τζον Γκαλιάνο

Στιγμιότυπο από την επίδειξη υψηλής ραπτικής του οίκου Dior

Δημιουργίες υψηλής ραπτικής από τον οίκο Dior

Αισθησιακές διαφάνειες στη συλλογή του γάλλου σχεδιαστή Christophe Josse


Αξεσουάρ που θυμίζουν έργα τέχνης στη συλλογή του οίκου Jantaminiau


Ο ολλανδός σχεδιαστής Jan Taminiau ανάμεσα στα μοντέλα του στο τέλος της παρουσίασης της συλλογής Jantaminiau


Λεπτομέρεια από δημιουργία του ολανδικού οίκου μόδας Jantaminiau

Υπερμεγέθη σκουλαρίκια και φτερά συμπλήρωσαν την συλλογή του Alexis Mabille

Ο σχεδιαστής Alexis Mabille ανάμεσα στις δημιουργίες του στο φινάλε της επίδειξής του 
Μαύρο, άσπρο, μπεζ και κίτρινο: η χρωματική παλέτα του Xuan-Thu Nguyen για την Haute Couture συλλογή του

Δημιουργίες του βιετναμέζου σχεδιαστή Xuan-Thu Nguyen

Γεωμετρία και ζωηρά χρώματα συνθέτουν την συλλογή Αdeline Αdre

Αισθησιαμός, θηλυκότητα και κομψότητα σε απόλυτη αρμονία στη συλλογή του Alexis Mabille

Δυναμικά κοψίματα στις υπέρκομψες δημιουργίες της γαλλίδας σχεδιάστριας Anne Valerie Hash

Μινιμαλισμός και δυναμικές φόρμες τα βασικά χαρκατηριστικά της συλλογής Αnn Valerie Hash

Η μόδα συναντά την τέχνη στην συλλογή του οίκου Iris Van Herpen,

Ξεκίνησε εχθές (Δευτέρα 4 Ιουλίου) η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι με κορυφαίο σόου αυτό του γαλλικού οίκου Dior.

Μεγάλος απών φυσικά ο σχεδιαστής Τζον Γκαλιάνο, τις δημιουργίες του οποίου περίμεναν κάθε φορά με αγωνία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι απανταχού λάτρεις της υψηλής ραπτικής.

Η συλλογή του γαλλικού οίκου ήταν φυσικά αντάξια του ονόματος και της παράδοσης του Dior, ωστόσο πολλοί θα συμφωνήσουν ότι έλειπε η δημιουργική τρέλα, η θρασύτητα και η τόλμη του εκκεντρικού βρετανού σχεδιαστή.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory