Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Η Lytroση του φωτογράφου!


ΤΑΣΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ

Λέγεται «ολική εστίαση» και μας υπόσχεται ότι πρώτα θα τραβάμε και μετά θα... εστιάζουμε, όπου θέλουμε!

«H πράξη της δημιουργίας διαρκεί μια στιγμή, μια αστραπιαία δοσοληψία, όπου μόλις προλαβαίνεις να ισιώσεις τη μηχανή και να αιχμαλωτίσεις το δραπετεύον θήραμα στο μικρό σου κουτί.»

Henri Cartier-Bresson

Ως πριν από λίγα χρόνια - τότε που ακόμη εστίαζες προτού πατήσεις το «κλικ» - το πρώτο μυστικό που μάθαινε ένας ερασιτέχνης φωτογράφος ήταν το πώς να δαμάζει το «βάθος εστίασης». Μάθαινε δηλαδή το ότι για να μην του βγει «φλουταρισμένη» η φωτογραφία έπρεπε να εστιάσει σωστά με τον φακό, αφού πρώτα βρει τη χρυσή τομή μεταξύ ευαισθησίας του φιλμ, ταχύτητας κίνησης του φωτογραφιζόμενου αντικειμένου, συνθηκών φωτισμού του και βαθμού ανοίγματος του διαφράγματος. Τέχνη περίπλοκος τουτέστιν, που χάριζε υπερηφάνεια όταν πετύχαινε και... πολλές πεταμένες εκτυπώσεις στην αντίθετη περίπτωση. Επειτα ήρθε η εποχή του αυτοματισμού και την εστίαση για λογαριασμό του ερασιτέχνη ανέλαβαν οι ίδιες οι μηχανές. Οπότε, κάποτε στόχευαν σωστά και πολλές φορές λάθος. Επειτα εμφανίστηκαν οι μηχανές πολλαπλής εστίασης, όπου ο ενσωματωμένος επεξεργαστής μετρούσε τα κεφάλια των ανθρώπων και προσπαθούσε να «καθαρίσει» μια ζώνη εστίασης που να «τους χωρέσει». Καλούτσικη η λύση, αλλά μερική. Ωσπου μια ριζοσπαστική διδακτορική διατριβή στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Stanford - του Κινέζου Ρεν Ενγκ (Ren Ng), το 2006 - μας έφερε στην εποχή της «ολικής εστίασης». Μιας επαναστατικής τεχνολογίας που, εφέτος, υπόσχεται να μας παραδώσει την πρώτη της υλοποίηση.Δεν είναι τέσσερις διαφορετικές λήψεις αλλά μία, στην οποία εστιάζουμε εκ των υστέρων... όπου μας αρέσει!

Η «πολυφωνική» σύλληψη του φωτός

Το πρόβλημα της μονοσήμαντης εστίασης είχε το ανάλογό του στον κόσμο του ήχου: Εμοιαζε με τη μονοφωνική ηχογράφηση, όπου όλοι οι ήχοι μιας ορχήστρας καταγράφονταν σε ένα αυλάκι δίσκου και αποδίδονταν από ένα κανάλι ήχου. Ο μεγαλωμένος στην Αυστραλία φοιτητής του Stanford Ρεν Ενγκ συνέλαβε αυτή την αναγωγή και βάλθηκε να ανακαλύψει τον τρόπο της πολυκάναλης καταγραφής και αναπαραγωγής του φωτός. Οπλα του ήταν το μαθηματικό μυαλό του - είχε από μαθητής σαρώσει τα βραβεία της Αυστραλιανής Μαθηματικής Εταιρείας και, ως φοιτητής Μαθηματικών και Πληροφορικής στο Stanford, είχε πάρει το Βραβείο του Προέδρου των ΗΠΑ - αλλά και το ότι «πατούσε στους ώμους γιγάντων»: Οι επιβλέποντες καθηγητές του διδακτορικού του, Patrick Hanrahan, Marc Levoy και Mark Horowitz, ήταν πρωτοπόροι της υπολογιστικής επεξεργασίας εικόνων και είχαν στήσει στο πανεπιστήμιο αυτό μια μοναδική πειραματική διάταξη πολυεστιακής φωτογράφισης, με συνδυασμό 100 φωτογραφικών μηχανών.

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙAΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ....
Neumayer Station


Οι θεωρίες συνωμοσίας πάντα εξιτάρουν την ανθρώπινη φαντασία. Κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλές, άλλες έχουν καταρριφθεί και άλλες αναμένουν την επιβεβαίωση τους ή την κατάρριψη τους.
Σήμερα θα ασχοληθούμε με δυο από αυτές.
Η μια αφορά τον μετεωρολογικό σταθμό γερμανικών συμφερόντων Neumayer και την θεωρία ότι ο νότιος άξονας της γης έχει μετατοπισθεί πολύ πιο βόρεια.
Αυτό βασίζεται στο παρακάτω σχεδιάγραμμα.

Εδώ βλέπετε μια εικόνα η οποία δείχνει ότι τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου ο νότιος πόλος

Εικόνες .

25 Breathtaking Photographs  animals 2
25 Breathtaking Photographs  animals 2
25 Breathtaking Photographs  animals 2
25 Breathtaking Photographs  animals 2
25 Breathtaking Photographs  animals 2
25 Breathtaking Photographs  animals 2

...Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας!

ΟΧΙ δεν είναι ανέκδοτο!!
επίδομα,ανεργία,αύξηση,ΟΑΕΔ,επίδομα ανεργίαςΑναδρομικά από 1η Ιουλίου.- Αυξήθηκε από 1η Ιουλίου 2011 το επίδομα ανεργίας, ως αποτέλεσμα της αύξησης των κατώτατων ορίων μισθών και ημερομισθίων, τα οποία καθορίζει η Εθνική Γενική Συλλογική σύμβαση Εργασίας 2010 -2012. Η αύξηση των κατώτατων αμοιβών είναι 1,6%, διαμορφώνοντας το κατώτατο ημερομίσθιο στα 33,57 ευρώ.
Έτσι, από την 1η Ιουλίου, το ημερήσιο επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκε στα 18,46 ευρώ (από 18,17 ευρώ) και το μηνιαίο επίδομα στα 461,5 ευρώ (από 454,25 ευρώ). Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία το επίδομα ανεργίας, φθάνει στο 55% του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.
Ο ΟΑΕΔ με εγκύκλιο του προς τις υπηρεσίες του γνωστοποίησε την αναπροσαρμογή των επιδομάτων ανεργίας, επισημαίνοντας ότι τα νέα ποσά θα ισχύσουν αναδρομικά από 1η Ιουλίου του 2011.
Ταυτόχρονα, αναπροσαρμόζονται και οι υπόλοιπες παροχές ασφάλισης, που επηρεάζονται από την αναπροσαρμογή του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και του ημερησίου επιδόματος ανεργίας.
Ειδικότερα, αναπροσαρμόζονται επίσης:
 Το ύψος των ειδικών βοηθημάτων προς μεμονωμένους ασφαλισμένους
 Τα ειδικά εποχιακά βοηθήματα
 Το ύψος της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, το οποίο διαμορφώνεται στα 751,39 ευρώ μηνιαίως, αφού το ποσό της εν λόγω παροχής ισούται με το ποσό του κατώτατου μισθού, όπως κάθε φορά καθορίζεται από την ΕΓΣΣΕ.

Τέχνη στον δρόμο .

3D Street Art From Around The Globe  arts
3D Street Art From Around The Globe  arts
3D Street Art From Around The Globe  arts
3D Street Art From Around The Globe  arts
3D Street Art From Around The Globe  arts
3D Street Art From Around The Globe  arts

Συμβουλές για τον καύσωνα....

καυσωνας,θερμοκρασια,ζεστη,ψηλες θερμοκρασιαOι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και οι χρόνιοι ασθενείς αποτελούν τους ευπαθείς πληθυσμούς που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα στις υψηλές θερμοκρασίες. Η πρόληψη αλλά και η έγκαιρη διάγνωση της θερμοπληξίας είναι πολύ σημαντική.
Οι SOS Ιατροί, εφημερεύουν στο 1016, 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα, Κυριακές και αργίες, για να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε όσους τη χρειαστούν. Προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και τα παιδιά.
Προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και τα παιδιά
Οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και οι χρόνιοι ασθενείς αποτελούν τους ευπαθείς πληθυσμούς που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα στις υψηλές θερμοκρασίες. Η πρόληψη αλλά και η έγκαιρη διάγνωση της θερμοπληξίας είναι πολύ σημαντική.
Προσοχή στα πρώτα συμπτώματα: ζεστό και κόκκινο δέρμα, έντονος πονοκέφαλος, ναυτία, ατονία, εξάντληση, τάση για λιποθυμία, χαμηλή αρτηριακή πίεση, ταχυκαρδία, κράμπες.
Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις: πυρετός, εμετοί, διάρροια, απουσία εφίδρωσης, απώλεια αισθήσεων. Στις περιπτώσεις αυτές διαταράσσεται η ισορροπία υγρών - ηλεκτρολυτών στον οργανισμό, πρόβλημα που για να αποκατασταθεί χρειάζεται η παροχή πρώτων βοηθειών στο σπίτι του ασθενή. Σε περίπτωση βαριάς μορφής αφυδάτωσης η εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι απαραίτητη. Μπορεί να επέλθει ακόμη και έμφραγμα του μυοκαρδίου, ενώ σε πολύ ακραίες περιπτώσεις, κωματώδης κατάσταση και θάνατος.
Η διατροφή στο καύσωνα:
Πίνετε άφθονο δροσερό νερό και γενικά καταναλώστε πολλά υγρά (χυμούς, τσάι κλπ) - ακόμη και αν δεν διψάτε
Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά, που ενισχύουν την αφυδάτωση
Προτιμήστε ελαφρά φαγητά (όχι πολλά καρυκεύματα) και μικρά και συχνά γεύματα
Καταναλώστε άφθονες σαλάτες και φρούτα. Το σώμα μας έχει ανάγκη τις θερμίδες για να παράγει την ενέργεια που χρειάζεται για να ιδρώνει και να παραμένει δροσερό. Οπότε φροντίστε μέσα στη μέρα να τρώτε έτσι ώστε να πάρετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία
Αποφύγετε φαγητά με πολλές πρωτεΐνες, γιατί ανεβάζουν το μεταβολισμό και τη θερμοκρασία. Προτιμήστε το ψάρι από το κόκκινο κρέας, αποφύγετε τις βαριές σάλτσες, τα ζεστά φαγητά και τα τηγανητά
Προσθέστε λίγο παραπάνω αλάτι στο φαγητό σας, για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έντονης εφίδρωσης
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όταν το άτομο ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, όπως διουρητικά. Σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό τόσο τις ημέρες του καύσωνα να αλλάζει η δοσολογία, ώστε να μην υπάρχει απώλεια υγρών
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί επεισόδιο θερμοπληξίας:
Μεταφέρετε τον θερμόπληκτο, χωρίς χρονοτριβή, σε μέρος δροσερό, ευάερο και σκιερό
Αφαιρέστε τα βαριά ρούχα, για να αερίζεται το σώμα
Γρήγορα μειώστε τη θερμοκρασία του σώματος: βάλτε τον ασθενή σε μπανιέρα με κρύο νερό, ή βρέξτε το πρόσωπό του, το λαιμό, το στήθος και γενικά το σώμα του με κρύο νερό
Τοποθετήστε ψυχρά επιθέματα στο πρόσωπο και το κεφάλι του
Κάνετε εντριβές στα άκρα του με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω
Αν μπορεί να πιει, δώστε άφθονα υγρά και μικρές ποσότητες αλατιού
Αν ο ασθενής αρνείται να πιει νερό ή κάνει εμετό ή παρουσιάζει αστάθεια στη διατήρηση των αισθήσεων, μην του δίνετε ούτε φαγητό ούτε υγρά
Συμβουλευτείτε ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας
Απλές συμβουλές για τη στήριξη των ηλικιωμένων που μένουν μόνοι πίσω:
Αφήστε μια ολοκληρωμένη λίστα με τα φάρμακα που λαμβάνουν, ώστε να μην μπερδεύονται οι ίδιοι αλλά να ενημερωθεί ο ιατρός που θα τον επισκεφτεί
Ενημερώστε το φιλικό ή γειτονικό περιβάλλον για την απουσία σας
Συχνή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους
Αφήστε τα τηλέφωνα πρώτης ανάγκης σε εμφανές και εύκολα προσβάσιμο σημείο
Να έχουν πάντα κοντά τους φορητή τηλεφωνική συσκευή ή κινητό τηλέφωνο
Οι SOS Ιατροί, ή αλλιώς «Ιατροί της πόλης», όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εφημερεύουν στο 1016, 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα, Κυριακές και αργίες, για να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε όσους τη χρειαστούν.

Λάθος κατασκευές .

Utter Construction Failures  awesome 2
Utter Construction Failures  awesome 2
Utter Construction Failures  awesome 2
Utter Construction Failures  awesome 2
Utter Construction Failures  awesome 2
Utter Construction Failures  awesome 2

Φάε ενα παγωτό αλλάζει τον μεταβολισμό!!

 
Τρως ένα παγωτό, έτσι δεν είναι; Το τραβάει η όρεξή σου. Οι ενοχές όμως έρχονται και σε ξενερώνουν. Σου τριβελίζουν το κεφάλι. Σκέφτεσαι τις θερμίδες και αντιστέκεσαι... Άντε καλέ! Κάνε αυτό που θέλεις. Απόλαυσέ το... Καλό θα σου κάνει τελικά!
Μήπως είναι παρεξηγημένο;
Η Κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος Εύα Καφετζή σου επιτρέπει να φας παγωτό.
"Η θρεπτική αξία του παγωτού είναι υψηλή, διότι προσφέρει λιποδιαλυτές βιταμίνες (A, D), βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο καθώς και ασβέστιο. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, το μεταβολισμό, την πνευματική διαύγεια, τη λειτουργία της όρασης και την υγεία των οστών".

Με λίγα λόγια, αν δεν το παρακάνεις, θα δώσεις στον οργανισμό σου εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που θα βοηθήσουν τον μεταβολισμό σου να λειτουργεί καλύτερα και άρα να καις θερμίδες. Επιπλέον, οι πρωτεΐνες που περιέχονται στο παγωτό είναι υψηλής βιολογικής αξίας, δηλαδή περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα που ο οργανισμός δεν μπορεί να τα συνθέσει και πρέπει να τα προσλαμβάνει μέσω της τροφής. Τέλος, ένα παγωτό, μέσω των υδατανθράκων που περιέχει, μπορεί να σου δώσει και την απαραίτητη ενέργεια για "ξέφρενες" καλοκαιρινές διακοπές.

Ποιες είναι οι παγίδεςΑν λατρεύεις το παγωτό παρφέ, μάλλον τα νέα δεν θα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα. Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Εύα Καφετζή τονίζεις πως "το παγωτό προσφέρει και λιπαρά τα οποία συνήθως είναι κορεσμένα και ως εκ τούτου βλαβερά. Έτσι, τύποι παγωτών με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, όπως το παρφέ, θα πρέπει να αποφεύγονται".

Αντίθετα, ένα αρωματικό σορμπέ ή μια γρανίτα είναι ιδανική επιλογή. Δεν έχει ούτε 80 θερμίδες. Διαφορετικά καλό είναι να επιλέξεις παγωτά με χαμηλά λιπαρά. "Η θερμιδική αξία του παγωτού ποικίλει από 49 – 280 kcal στα 100 γραμμάρια.

Τα παγωτά με «0% ζάχαρη» περιέχουν συνήθως ασπαρτάμη, η οποία δεν επηρεάζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και μπορούν να καταναλωθούν από άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.
Το καλοκαιρινό αγχολυτικό

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Εύα Καφετζή, επισημαίνει την ευεργετική επίδραση του παγωτού στην διάθεση μας. "Ορισμένες έρευνες υποστηρίζουν ότι το παγωτό ασκεί αγχολυτική δράση, τονώνει τον οργανισμό και επομένως όταν η κατανάλωσή του γίνεται με μέτρο, δεν πρέπει να μας γεμίζει τύψεις!!!"

Όλοι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ομοφυλόφιλοι , Το μεγαλο Ψεμα.Ήταν όλοι οι αρχαίοι Έλληνες ομοφυλόφιλοι; Την απάντηση δίνουν τα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, τα οποία παρατίθενται στο βιβλίο αυτό. Και με απλή, έστω, ανάγνωση των κειμένων, αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης το μέγεθος της παρερμηνείας του αρχαιοελληνικού λόγου από διάφορους «ειδικούς» και μη. Παρερμηνεία όχι ακίνδυνη, αφού οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα κι απόψεις αντιεπιστημονικές, και καλλιεργεί, δυστυχώς, το μεγάλο ψέμα.
Κάποιοι προσπαθούν να «ενοχοποιήσουν» την αρχαία Ελλάδα με έθη μη ελληνικά και συμπεριφορές που στην αρχαιότητα δεν ήταν απλά καταδικαστέες, αλλά τιμωρούνται στη βάση της υπάρχουσαν νομοθεσίας, η οποία απαγόρευε την ομοφυλοφιλία.
Σκοπός του βιβλίου δεν είναι να καταδικασθεί η ομοφυλοφιλία, αλλά το ψεύδος και η παρερμηνεία των κειμένων. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν ν «αφεθεί» ο Έλληνας ελαφρά την καρδία να πιστεύει πως ο Φίλιππος, ο Αλέξανδρος, ο Σωκράτης, και γενικά οι μεγάλοι Έλληνες της αρχαιότητας, ήταν όλοι ομοφυλόφιλοι! Γιατί αυτό είναι το μεγάλο ψέμα...

ο Β. Παπακωνσταντίνου Live στο ΜΥΛΟΣ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ,


Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ανεβαίνει στη σκηνή της ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ του ΜΥΛΟΥ την Δευτέρα 18 Ιουλιου για μια και μοναδικη εμφάνιση

Μετά από ένα χειμώνα γεμάτο δυνατές κραυγές και μελωδικούς ψιθύρους, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τους εξαίρετους μουσικούς του είναι εδώ για να ζωντανέψει τις βραδιές μας και να ηλεκτρίσει τη διάθεση μας!!!

Μύθοι και αλήθειες για το καλοκαίρι,


Σας θυμίζει κάτι η συμβουλή «ποτέ μην κολυμπάς με γεμάτο στομάχι»; Ή το «η θάλασσα “ψήνει” τις πληγές»; Όλοι …
τα έχουμε ακούσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η θεωρία πίσω από κάθε συμβουλή με την οποία έχουμε μεγαλώσει, συνήθως είναι πολύ λογική και αληθοφανής. Εν όψει καλοκαιρινών διακοπών, βρήκαμε μερικές από τις ευρύτερα διαδεδομένες συμβουλές της εποχής – και αναζητήσαμε την αλήθεια πίσω τους. Ιδού…

Μην κολυμπάς, αν δεν περάσουν τρεις ώρες από το τελευταίο γεύμα

Η συμβουλή αυτή έχει ως στόχο την πρόληψη των πνιγμών οι οποίοι αποτελούν αληθινό δεινό στη χώρα μας. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι – μεταξύ των οποίων και 20 παιδιά ηλικίας έως 14 ετών και 15 έφηβοι ηλικίας 15-19 ετών – πνίγονται ετησίως στην Ελλάδα. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως αιτία ήταν το ότι έφαγαν πριν μπουν στο νερό. Όπως εξηγεί η παθολόγος δρ Μελίσα Κόνραντ Στέπλερ, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, η συμβουλή «όχι στη θάλασσα με γεμάτο στομάχι» έχει τη ρίζα της στον κίνδυνο σοβαρής μυϊκής κράμπας μέσα στο νερό, που μπορεί να καταστήσει αδύνατη την έξοδο από αυτό. Αν και είναι αλήθεια πως η διαδικασία της πέψης απαιτεί να κινηθεί περισσότερο αίμα προς το στομάχι και, έως ένα βαθμό, μακριά από τους μυς, έως σήμερα δεν έχει καταγραφεί περιστατικό πνιγμού εξαιτίας του φαγητού. Ακόμα εξάλλου κι αν πάθει κάποιος κράμπα, εύκολα μπορεί να βγει απ’ το νερό – εφόσον δεν βρίσκεται στο ανοιχτό πέλαγος, αλλά σε μια πισίνα ή σε μια ελεγχόμενη παραλία.

Τι μπορεί στ’ αλήθεια να πάθει όποιος κολυμπάει με γεμάτο στομάχι; Να νιώσει δυσφορία, καούρες ή ακόμα και να κάνει έμετο, λέει η δρ Στέπλερ. Σε ένα παιδί, ο έμετος μέσα στο νερό ασφαλώς και μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες πνιγμού, αλλά ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί τέτοιο περιστατικό.

Γι’ αυτό, ούτε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, ούτε το Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός ή η κυβερνητική Υπηρεσία Προστασίας των Καταναλωτών των ΗΠΑ συνιστούν να περιμένει κανείς να χωνέψει πριν πάει για κολύμπι.

Ανταλλαγή ρούχων στην εποχή του μνημονίου .


Εν μέσω οικονομικής ύφεσης και υπό τον φόβο των νέων σκληρών μέτρων από την κυβέρνηση, οι περισσότεροι Έλληνες είναι πολύ διστακτικοί στις αγορές τους, ιδιαίτερα όσον αφορά τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι ακόμα και για αυτό το πρόβλημα υπάρχει λύση! Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που δεν θέλουν να… θυσιάσουν τη μόδα και την προσωπική τους αισθητική στο «βωμό» του Μνημονίου έχουν πλέον τη δυνατότητα να ανταλλάζουν ρούχα και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν απολύτως τίποτα!

Το κίνημα «Swap not Shop» (ανταλλαγή, όχι αγορά), ξεκίνησε ως πλάκα μεταξύ τριών κοριτσιών και πλέον έχει γίνει τρόπος ζωής για αρκετούς Έλληνες. Οι ενδιαφερόμενοι παίρνουν τα παλιά ρούχα που δεν θέλουν πια και τα ανταλλάζουν με αυτά των υπόλοιπων μελών.

Να φορτίσω το αυτοκίνητό μου;


17.000 υβριδικά και ηλεκτρονικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν σήμερα στο Λονδίνο.
Και ο δήμαρχος της πόλης, Μπόρις Τζόνσον, ευελπιστεί ότι θα γίνουν 100.000, ώστε το Λονδίνο να γίνει η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της ηλεκτροκίνησης.
Για το λόγο αυτό, μέχρι το 2012 θα υπάρχουν 1.300 δημόσια σημεία φόρτισης των ηλεκτρονικών αυτοκινήτων, που θα ανήκουν στο δίκτυο


Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, πληρώνοντας 100 λίρες στο δίκτυο αυτό, θα αποκτούν το δικαίωμα να φορτίζουν το όχημά τους σε οποιανδήποτε "σταθμό"

Αρχαιολογικός χώρος ολόκληρη η Σύμη,

Αρχαιολογικός χώρος κηρύχθηκε ολόκληρη η Σύμη,

Το πανέμορφο νησί διαθέτει 159 χαρακτηρισμένους χώρους,

Ολόκληρη η Σύμη αλλά και τα νησάκια που βρίσκονται γύρω από αυτήν κηρύχθηκαν αρχαιολογικοί χώροι από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αφού περιλαμβάνουν 159 θέσεις _χώρους και μνημεία_ που καταγράφουν την ιστορία της περιοχής από την Προϊστορική εποχή ως τα νεώτερα χρόνια. Καρίκη, Μεταποντίς και Αίγλη είναι μερικά ακόμη από τα ονόματα με τα οποία αναφέρεται το νησί στις αρχαίες πηγές ενώ η ονομασία Σύμη προέρχεται από τη σύζυγο του Γλαύκου που θεωρούνταν ο πρώτος κάτοικός της.

Και όμως, στον έρωτα τα αντίθετα δεν έλκονται,


Νέες έρευνες έδειξαν ότι αξιολογούμε τους πιθανούς ερωτικούς συντρόφους μας κυρίως με γνώμωνα κατά πόσον μας μοιάζουν,Αν πιστεύετε ότι τα αντίθετα έλκονται στον έρωτα, καιρός να το ξανασκεφθείτε. Επιστημονική έρευνα βρήκε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ερωτευόμαστε ανθρώπους που μας μοιάζουν.

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ ανακάλυψαν ότι αξιολογούμε τους πιθανούς ερωτικούς συντρόφους με γνώμωνα κυρίως κατά πόσον μας μοιάζουν, καθώς και κατά πόσον είναι εξίσου επιθυμητοί και δημοφιλείς με εμάς. Ονόμασαν μάλιστα αυτή την τάση "υπόθεση του ζευγαρώματος" ( "matching hypothesis").

Συλλεκτικός Σαίξπηρ εκτίθεται στην Ουάσιγκτον,

Το πιο παράξενο έκθεμα της έκθεσης: Οι στάχτες ενός από τα 232 αντίτυπα του First Folio του Σαίξπηρ που υπάρχουν σε όλον τον κόσμο,

της ΛAMΠΡΙΝΗΣ ΚΟΥΖΕΛΗ
Σπάνια αντίτυπα της πρώτης έκδοσης των έργων του παρουσιάζει στο κοινό η Folger Shakespeare Library,

Κάθε σύμπαν έχει τους θρύλους του. Στον κόσμο του βιβλίου η Βίβλος του Γουτεμβέργιου είναι ένας μύθος, όπως αντικείμενο λατρείας είναι για μελετητές και συλλέκτες το First Folio, η πρώτη συγκεντρωτική έκδοση των έργων του Σαίξπηρ που κυκλοφόρησε το 1623, μόλις επτά χρόνια μετά τον θάνατό του.

Για τους μελετητές αποτελεί την πρώτη αξιόπιστη -και σε ορισμένες περιπτώσεις μοναδική- πηγή του έργου του κορυφαίου δραματουργού. Για τους συλλέκτες η αξία του στην πορεία του χρόνου έχει φτάσει σε ασύλληπτα ύψη: 6,2 εκατ. δολάρια πωλήθηκε ένα από τα αντίτυπα του First Folio σε δημοπρασία των Christie's στη Νέα Υόρκη το 2001.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory