Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

Ικαρία: Μεσογειακή διατροφή και συντροφική ζωή είναι τα μυστικά της μακροζωίαςΜάχη Τράτσα

Τα αποτελέσματα έρευνας επιστημόνων για το υψηλό ποσοστό μακροβιότητας των Καριωτών, παρουσιάζονται σε τετραήμερο συμπόσιο,

Με τα μάτια στραμμένα στους Ικαριώτες, Eλληνες επιστήμονες αναζητούν τα μυστικά της μακροβιότητας. Στην Ευρώπη μόνο το 0,1% του πληθυσμού καταφέρνει να ξεπεράσει τα 90 χρόνια ζωής, ενώ στην Ικαρία το αντίστοιχο ποσοστό είναι δεκαπλάσιο. Ποιο είναι το μυστικό;

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, ψάρια, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, τσάι και καθημερινή χρήση ελαιολάδου «θωρακίζουν» την καρδιά και τα αγγεία των κατοίκων της Ικαρίας και καταπολεμούν την κατάθλιψη των ηλικιωμένων. Το «μενού» συμπληρώνεται με μεσημεριανή σιέστα και ένα καφεδάκι. Η Ικαρία, μαζί με τη Σαρδηνία και την Οκινάβα της Ιαπωνίας, έχουν τα υψηλότερα ποσοστά υπερήλικων στον κόσμο. Ακολουθούν η Λόμα Λίντα στην Καλιφόρνια και η χερσόνησος Νικόγια στην Κόστα Ρίκα.

Κρεβάτια για όλα του γούστα .

Bed Adventurers  arts
Bed Adventurers  arts
Bed Adventurers  arts
Bed Adventurers  arts
Bed Adventurers  arts
Bed Adventurers  arts

Πάνω από 3.500 περίπτερα-καπνοπωλεία έχουν βάλει «λουκέτο» σε όλη τη χώρα

Πάνω από 3.500 περίπτερα-καπνοπωλεία έχουν βάλει «λουκέτο» σε όλη τη χώρα
Σε 3.500 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα «λουκέτα» περιπτέρων - καπνοπωλείων σ' όλη τη χώρα, αποδιδόμενα κυρίως
στην υποχώρηση της κατανάλωσης των καπνικών προϊόντων, που συνολικά φθάνει έως και το 20%-25%, επιφέροντας καίριο πλήγμα στη βιωσιμότητα των μικρών αυτών επιχειρήσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κ. Κόγια, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος, οι εκτιμήσεις μεσοπρόθεσμα κάνουν λόγο για αναστολή δραστηριότητας στο 50% των 42-43.000 σημείων πώλησης (περιλαμβάνονται και τα εποχιακά) πανελλαδικά, τα οποία εμπορεύονται προϊόντα καπνού.
Οι αρνητικότατες συνέπειες για τη λειτουργία αυτών των σημείων λιανικής έχουν τη «ρίζα» τους στο γεγονός πως το 70% των πωλήσεών τους είναι καπνικά προϊόντα, το 15% είδη κινητής τηλεφωνίας (κάρτες ανανέωσης χρόνου κ.ά.) και το εναπομείναν 15% όλα τα υπόλοιπα προϊόντα. Επιπρόσθετα, η τελευταία διεύρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης (αύξηση του ελάχιστου φόρου από το 75% στο 100%) έπληξε ακόμη περισσότερο τα φθηνά τσιγάρα, καθώς έκλεισε σε μεγάλο βαθμό η τιμολογιακή τους «ψαλίδα» με τα πιο ακριβά τσιγάρα.
Προ αδιεξόδου πλέον περιπτερούχοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες συγκρότησης-λειτουργίας συνεταιριστικών σχημάτων, στα οποία με τη συμμετοχή ως μελών-εταίρων πολλών μικρών σημείων πώλησης, επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας μέσα από μαζικές αγορές και επακόλουθη πίεση στους προμηθευτές.
Σ΄αυτή την κατεύθυνση ήδη στη Μαγνησία ενεργοποιήθηκε παλαιότερη πρωτοβουλία για τη σύσταση συνεταιρισμού περιπτερούχων και εδώ και λίγες ημέρες απέκτησε προσωρινή διοίκηση, η οποία συγκροτήθηκε σε σώμα. Ετσι με την επωνυμία «Προμηθευτικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ειδών Περιπτέρου Ν. Μαγνησίας», ξεκίνησαν οι προεγγραφές μελών-καταστημάτων, φτάνοντας ήδη περίπου τα 150, ενώ ο στόχος είναι σταδιακά να ενταχθούν στην «ομπρέλα» του 300 σημεία λιανικής.

Κινέζικες εξυπνάδες .

China Did It Again!  animals 2
China Did It Again!  animals 2
China Did It Again!  animals 2

NEOΣ ,ΩΡΑΙΟΣ,ΑΛΛΑ...ΑΦΡΑΓΚΟΣ!


Αφού τελείωσε το πανεπιστήμιο ένας ωραίος νεαρός δεν μπορούσε να βρει δουλειά. Δεν είχε καθόλου χρήματα ούτε για το ενοίκιο.
Του ήλθε μια φαεινή ιδέα!
Έγραψε έξω από την πόρτα του σπιτιού του με μεγάλα γράμματα:
Στο κρεβάτι: 100 EURO
Στον καναπέ: 50 EURO
Στο πάτωμα: 25 EURO
Μια γριούλα περνώντας έξω από την πόρτα του σταμάτησε και διάβασε την αγγελία.
Γύρισε γρήγορα στο σπίτι της, μάζεψε όλες τις οικονομίες της και γρήγορα πίσω στο σπίτι του νεαρού.
Όταν έφτασε στο σπίτι του έδωσε όλα τα χρήματα στον νεαρό. Βλέποντάς την ο νεαρός αισθάνθηκε αμήχανα στην αρχή, αλλά πάντως μέτρησε τα
χρήματα: 100 EURO! Φίλησε την γριά και την ρώτησε:
-Στο κρεβάτι βέβαια ....;
Χαμογελώντας η γριά του είπε:
- Μην γίνεσαι αστείος...
Τέσσερις φορές ... στο πάτωμα !!!!!
Είδες η γιαγιά!!!!
http://www.teamgr.gr/

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/07/blog-post_10.html#ixzz1SB5Xtr7h

Οικογενιακές φωτογραφίες .

Weird Family Photographs  bizarre
Weird Family Photographs  bizarre
Weird Family Photographs  bizarre
Weird Family Photographs  bizarre
Weird Family Photographs  bizarre
Weird Family Photographs  bizarre

....Ο ΓΑΙΔΑΡΑΚΟΣ....

 Μια φορά και έναν καιρό πατερας και γιος ήθελαν να κινήσουν για την πόλη για να ψωνίσουν τα απαραίτητα. Πήραν λοιπόν μαζί τους και τον γαϊδαράκο τους για να τους βοηθήσει στο κουβάλημα και κίνησαν για την πολιτεία.
Πάνω στον γαϊδαράκο καθόταν ο μικρός ενώ ο πατέρας προπορευόταν πεζός κρατώντας τον χαλινό του ζώου. Εκεί που περπατούσαν λοιπόν, συνάντησαν έναν διαβάτη ο οποίος σχολίασε:
«Κοίτα το παλιόπαιδο που κάθεται πάνω στο γαϊδουράκι και αφήνει τον γερο-πατέρα του να περπατάει και να κουράζεται».
Ο πατέρας που έδινε πάντα πολύ μεγάλη σημασία στο «τι θα πει ο κόσμος», έδωσε αμέσως εντολή στο γιο του να ξεπεζέψει για να ανέβει αυτός.
«Έτσι δεν θα ξαναεκτεθούμε στον κόσμο» είπε.
Δρόμο παίρνουν δρόμο αφήνουν και παρακάτω συναντούν έναν άλλο διαβάτη, που βλέποντας... τους ξίνισε τα μούτρα του και σχολίασε... «Καλά δεν ντρέπεται ο άσπλαχνος πατέρας που αφήνει το γιο του να περπατά και να κουράζεται ενώ αυτός στρογγυλοκάθεται πάνω στο γαϊδουράκι;»

Κρύος ιδρώτας έλουσε τον δυστυχή πατέρα για το δηκτικό σχόλιο, έτσι αμέσως ανέβασε και τον γιο του στο υποζύγιο.
«Έτσι δεν θα ξαναεκτεθούμε στον κόσμο» είπε.
Δρόμο παίρνουν δρόμο αφήνουν, καβαλημένοι και οι δύο πάνω στο γαϊδουράκι και λίγα χιλιόμετρα πριν την πόλη συναντούν έναν άλλο διαβάτη, που βλέποντας τους έμεινε με ανοικτό το στόμα του και σχολίασε;
«Καλά δεν ντρέπονται οι αναίσθητοι που έχουν στρογγυλοκαθίσει και οι δύο τους πάνω στο κακόμοιρο το γαϊδουράκι;»
Μια και δύο ο πατέρας λέει στον γιο του: «Αυτό είναι άνω ποταμών. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση τώρα που θα πάμε στην πόλη να εκτεθούμε! Πρέπει να ξεκουράσουμε το γαϊδουράκι!»
Φτιάχνουν λοιπόν ένα αυτοσχέδιο φορείο, έβαλαν το γαϊδουράκι απάνω και κίνησαν καμαρωτοί – καμαρωτοί για την πόλη.
Με το που φτάνουν στην αγορά φυσικά επεκράτησε μεγάλη αναστάτωση αφού όλοι σκασμένοι στα γέλια σχολίαζαν «Κοίτα τους ηλίθιους έχουν ένα μια χαρά γαϊδούρι και αντί να τους κουβαλάει, το κουβαλάνε αυτοί!»
Και όλα αυτά προς μεγάλη απογοήτευση του αξιοπρεπούς πατρός που τελικά είδε τον χειρότερο εφιάλτη του να γίνεται πραγματικότητα…

το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας;
1. Ποτέ μα ποτέ δεν μπορείς να έχεις τους πάντες ικανοποιημένους.
2. Αν άγεσαι και φέρεσαι από την γνώμη των άλλων τότε ποτέ δεν θα μπορέσεις να κάνεις αυτό που εσύ πραγματικά θέλεις και χρειάζεσαι.

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/07/blog-post_15.html#ixzz1SAUPYt5d

Η Ριάνα είναι το νέο πρόσωπο του Armani,

Η μόλις 23χρονη Ριάνα θα είναι το νέο πρόσωπο του εστέτ οίκου Armani,
Η αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο Μέγκαν Φοξ έχει λανσάρει και προίόντα ομορφιάς και εσώρουχα με την υπογραφή Armani

Ασπρόμαυρη φωτογράφηση και για τον Κριστιάν Ρονάλντο στην προώθηση των Armani jeans

Η μόλις 23χρονη Ριάνα θα είναι το νέο πρόσωπο του εστέτ οίκου Armani
Το ζεύγος των σούπερ-ατσρ, Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ σε ... οικογενειακή φωτογράφηση με εσώρουχα Armani

Ο ισπανός τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ, είναι μια από τις διασημότητες που έχουν συνεργαστεί με τον οίκο

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Παλιοί και νέοι πρωταγωνιστές των συλλογών του ιταλικού οίκου,

Η Ριάνα αντικατέστησε την Μέγκαν Φοξ ως το νέο πρόσωπο του Emporio Armani. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, η 23χρονη καλλιτέχνιδα της R&B θα είναι «το νέο παγκόσμιο “πιστοποιητικό” των εσώρουχων και των τζηνς Armani για το φθινόπωρο και το χειμώνα 2011-12». Η καμπάνια του ιταλικού οίκου με πρωταγωνίστρια τη Ριάνα θα λανσαριστεί παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο με ορμητήριο τη Νέα Υόρκη. Και για να … ερεθίσει τους θαυμαστές της η ίδια έγραψε στο tweeter σχετικά με την προετοιμασία: «Δεν θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε τι κάνω αυτή τη στιγμή!!!»

Καλό το νερό, αλλά με μέτρο,

Καλό το νερό, αλλά στη σωστή ποσότητα, λένε βρετανοί επιστήμονες,

Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να βλάψει την υγεία υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες,

Μύθος ή πραγματικότητα; Τελικά το νερό έχει τα οφέλη που μας παρουσιάζουν; Χρόνια τώρα ακούμε ότι πίνοντας 6 έως 8 ποτήρια νερό την ημέρα αποφεύγουμε τις νεφρικές βλάβες, χάνουμε βάρος πιο εύκολα και αυξάνουμε τα επίπεδα συγκέντρωσης.

Ωστόσο, ορισμένοι βρετανοί ειδικοί προειδοποιούν τώρα ότι η αυξημένη λήψη νερού όχι μόνο δεν κάνει καλό στην υγεία μας, αλλά μπορεί να είναι και επιβλαβής. Σύμφωνα με τη διακεκριμένη γιατρό Μάργκαρετ ΜακΚάρτνι, οι συμβουλές της ιστοσελίδας του Εθνικού Οργανισμού Υγείας ότι οι άνθρωποι πρέπει να πίνουν 6 με 8 ποτήρια νερό την ημέρα «δεν είναι απλά ανοησίες, αλλά γελοιότητες». Προσθέτει ότι διάφοροι «οργανισμοί με κεκτημένα συμφέροντα», όπως μάρκες εμφιαλωμένου νερού, συχνά υπερβάλλουν για τα οφέλη των μεγάλων ποσοτήτων νερού στο σώμα μας. Επιπλέον, χαρακτηρίζει «μύθο» τον κίνδυνο της αφυδάτωσης, επισημαίνοντας ότι η πρόσληψη νερού χωρίς να διψάμε μπορεί βλάψει τη συγκέντρωσή μας, ενώ οι υπερβολικές ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στον ύπνο, αφού οι άνθρωποι πρέπει να σηκώνονται τη νύχτα για να πηγαίνουν στην τουαλέτα.

Τα πράγματα, όμως, μπορεί να γίνουν πολύ πιο σοβαρά, καθώς τα χημικά που χρησιμοποιούνται στο εμφιαλωμένο νερό για απολύμανση μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα βλαβερά για την υγεία, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις οι άνθρωποι κινδυνεύουν από υπονατριαιμία, μια θανατηφόρα κατάσταση που χαρακτηρίζεται από μείωση του νατρίου του αίματος και πρήξιμο του εγκεφάλου.

Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες σε 169 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους,


Για όλες τις περιπτώσεις διεξάγονται δημόσιοι ή διεθνείς διαγωνισμοί

Την αναβάθμιση των υπηρεσιών σε 169 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την επικράτεια ανακοίνωσε η γγ του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού Λίνα Μενδώνη, σημειώνοντας ότι σε 20 χώρους οι αλλαγές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Οι υπόλοιποι 149 θα αναβαθμιστούν σε διάστημα τριετίας, βάσει και του χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινώσει ο υπουργός Παύλος Γερουλάνος.

Σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Μενδώνη, η αναβάθμιση αυτή έγκειται στην έκδοση δίγλωσσων φυλλαδίων και καταλόγων, στην τοποθέτηση μεγάλων ενημερωτικών πινακίδων και πινακίδων σήμανσης, καθώς και στην εγκατάσταση φυλακίων, τουαλετών, WC για ΑμεΑ και αυτόματων μηχανών νερών/αναψυκτικού, όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν παραδοθεί τα ενημερωτικά φυλλάδια σε 20 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Οι συγκεκριμένοι χώροι θα είναι οι πρώτοι που θα ανέβουν στην κατηγορία Α1, η οποία μέχρι σήμερα δεν χαρακτήριζε κανένα ελληνικό μουσείο ή αρχαιολογικό τόπο, ούτε καν την Ακρόπολη.

Ο αριθμός των φυλλαδίων που θα εκδοθούν ποικίλει ανάλογα με την επισκεψιμότητα του κάθε χώρου, με τα σκήπτρα να κρατά φυσικά ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης, για τον οποίον έχουν ήδη εκδοθεί περί τα 800.000 φυλλάδια.

Βυζάντιο και Αραβες, μία μεγάλη έκθεση στη Θεσσαλονίκη,

Χειρόγραφο του 12ου αιώνα που αναπαριστά τη νίκη των Βυζαντινών επί των Αράβων με το «Υγρό Πυρ»,

Για πρώτη φορά εξετάζονται οι σχέσεις και οι αλληλεπιδράσεις των δύο λαών,Μαρία Θερμού,

Μαρία Θερμού,

Οι σχέσεις και οι αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στο Βυζάντιο και τους Αραβες είναι το θέμα που εξετάζεται για πρώτη φορά μέσα από μία έκθεση στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα από 100 έργα ανάμεσα στα οποία χειρόγραφα, κοσμήματα, νομίσματα, εικόνες, αγγεία, σταθμία, μαρμάρινες ανάγλυφες πλάκες που προέρχονται από ελληνικά - δημόσια και ιδιωτικά - μουσεία θα παρουσιαστούν στην έκθεση, που με τίτλο «Βυζάντιο και Αραβες» θα εγκαινιασθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, ενταγμένη στο πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού «Θεσσαλονίκη. Σταυροδρόμι Πολιτισμών».Η έκθεση εγκρίθηκε χθες το βράδυ από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Ο στόχος είναι να αναδειχθούν πτυχές των δύο πολιτισμών μέσα από την επαφή την οποία είχαν από τον 7ο αιώνα ως την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 με ιδιαίτερη έμφαση όμως στις ειρηνικές πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο πλευρών στους τομείς των γραμμάτων και της τέχνης.

Γνώση για... χρόνια πολλά!


IΩΑΝΝΑ ΣΟΥΦΛΕΡΗ,

ΘΑΝΟΣ ΜΠΕΝΕΤΟΣ

Το αλφαβητάρι του αιωνόβιου

Εκδόσεις Πατάκη, 2011, σελ 280, τιμή 15 ευρώΟποιος πει ότι δεν θα ήθελε να ζήσει μια μεγάλη ζωή με υγεία πιθανότατα ψεύδεται! Η επιθυμία για μακροβιότητα και καλή υγεία είναι διαχρονική και ανεξάρτητη από πολιτισμικές καταβολές. Είναι δε τόσο έντονη που επανειλημμένως στο παρελθόν έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Αλλά και στην εποχή μας, εποχή της υπερ- και παρα-πληροφόρησης, η ελπίδα για μακροημέρευση πληρώνεται κάποιες φορές ακριβά και συνήθως δεν υλοποιείται.

Ο πονοκέφαλος του παγωτού,


A.ΓΑΛΔΑΔΑΣ,

Τι κοινό έχουν τα πυροτεχνήματα και το παγωτό; Εκτός του ότι αρχίζουν από το ίδιο γράμμα, κατάγονται και από την ίδια χώρα. Λέγεται ότι ο Μάρκο Πόλο (1254-1324) έφερε από την Κίνα και την ιδέα να χρησιμοποιείται και γάλα στα δροσιστικά παρασκευάσματα που ως τότε περιορίζονταν πιο πολύ σε κάποιο μείγμα από χιόνι, χυμούς φρούτων και μέλι. Σήμερα μια έγκυρη αλλά πολύ ουδέτερη Χημεία Τροφίμων γράφει ότι η τυπική σύσταση για το παγωτό είναι: 10% λίπος γάλακτος, 11% στερεά γάλακτος άνευ λίπους, 14% ζάχαρη, 2% στερεά από σιρόπι γλυκόζης, 0,3% γαλακτωματοποιητές, 0,3% πυκνωτικά και 62% νερό.

Υπάρχει και κάτι που λέγεται «πονοκέφαλος από το παγωτό». Χωρίς να έχει βρεθεί ο ακριβής μηχανισμός που προκαλεί αυτή την ξαφνική εμφάνιση πόνου 25-60 δευτερόλεπτα μετά την κατανάλωση πολύ κρύων εδεσμάτων ή ποτών ή παγωτών με απότομη πτώση της θερμοκρασίας στη μετωπική χώρα κατά 2 ολόκληρους βαθμούς, θεωρείται ότι μπορούμε να τον αποφύγουμε αν κρατούμε, π.χ., το παγωτό στο μπροστινό τμήμα του στόματος, μακριά από τον ουρανίσκο. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτός πρέπει να είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος ενός φανατικού… παγωτοφάγου. Το από ποιες ουσίες είναι φτιαγμένο, τι πληρώνουμε για τι και βέβαια το πόσο παχυντικό είναι ενδιαφέρει περισσότερο.

Πρώτη διπλή μεταμόσχευση ποδιών,

Ο δρ Πέδρο Καβάδας πραγματοποίησε στην Ισπανία την πρώτη ταυτόχρονη μεταμόσχευση και των δύο κάτω άκρων,

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗΣ

Πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία από ειδικούς που διεξήγαγαν την πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου,

Χειρουργός της Βαλένθια, που έχει στο ενεργητικό του κι άλλες πρωτοποριακές επεμβάσεις, χρειάστηκε μια ολόκληρη νύχτα για να ολοκληρώσει την πρώτη στον κόσμο μεταμόσχευση και των δύο κάτω άκρων ταυτόχρονα.

Η επέμβαση είχε εγκριθεί το 2010 από το ισπανικό υπουργείο Υγείας για «έναν ασθενή που είχε υποστεί τραύματα πάνω από το γόνατο και στα δύο πόδια και ο οποίος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πρόσθετα άκρα». Έκτοτε η ιατρική ομάδα περίμενε να βρεθεί κατάλληλος δότης.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory