Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

Χάρμα οφθαλμών .

Crack Rider αποτυγχάνουν
Crack Rider αποτυγχάνουν
Crack Rider αποτυγχάνουν
Crack Rider αποτυγχάνουν

Παγωτό ...α λα Θάτσερ!


FοοdChain
Tο ότι η πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, προτού περάσει το κατώφλι στην Ντάουνινγκ Στριτ αριθμός 10, είχε εργαστεί ως χημικός το γνωρίζει πολύς κόσμος. Το γιατί πρέπει να τη θυμόμαστε και για αυτή τη δραστηριότητά της είναι κάτι που μάλλον δεν είναι και τόσο γνωστό. Εχει ενδιαφέρον, λοιπόν, τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει και μία από τις απολαύσεις πολλών ανθρώπων είναι το παγωτό να θυμίσουμε ότι της είχαν αναθέσει να κάνει το παγωτό που παράγεται από τις βιομηχανίες πιο συμφέρον. Ο τρόπος της Μάργκαρετ μπορούσε από τότε να προϊδεάσει για το ότι πάντα θα έφερνε την αποστολή της σε πέρας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.
Με κατάλληλες διαδικασίες και προσμείξεις το παγωτό α λα Θάτσερ έπαιρνε πλέον και...
συγκρατούσε πολύ περισσότερο αέρα από ό,τι ως τότε. Αυξάνοντας όμως τον όγκο με ένα τόσο φθηνό συστατικό έτσι ώστε ο πελάτης να μένει έως και εντυπωσιασμένος είναι κατόρθωμα. Ενα ακόμη από τα πολλά της παγωτοβιομηχανίας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως, επειδή σκέπτονται μερικές φορές και τον καταναλωτή, όταν άρχισε να πωλείται το παγωτό με τον όγκο του και όχι με τη μάζα του έβαλαν κανόνες για το πόσο αέρα επιτρέπεται να έχουν ακόμη και το χωνάκι και το παγωτό ξυλάκι.

Γάλα, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος και αβγά είναι τα βασικά συστατικά κάθε παγωτού. Μαζί και η αγωνία αυτού που φτιάχνει το παγωτό για να αποφύγει τον σχηματισμό παγοκρυστάλλων και μάλιστα σε μεγάλο μέγεθος, αφού έτσι θα κατέληγαν να δώσουν ένα μεγάλο κομμάτι πάγο! Γι' αυτό και η απαραίτητη συνεχής ανάδευση που παίρνει βοήθεια και από τη... ζάχαρη. Ναι, η ζάχαρη, εκτός από το να γλυκαίνει την όλη κατάσταση, συμβάλλει, ακριβώς όπως και το αλάτι τον χειμώνα στους χιονισμένους δρόμους, στο να πέφτει το σημείο τήξης του μείγματος. Οπότε όσο πιο χαμηλή η θερμοκρασία που παγώνει το μείγμα και δεν μπορεί να δουλευτεί πλέον τόσο καλύτερα. Ακόμη περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση βοηθά και μια μικρή ποσότητα αλκοόλ (αρκεί να θυμηθούμε ότι και στα ψυγεία των αυτοκινήτων τον χειμώνα βοηθά να μην παγώνει το νερό η πρόσμειξη με κάποια αλκοόλη). Ο παρατηρητικός... παγωτατζής άλλωστε ξέρει ότι καθώς ξεκινά η στερεοποίηση του παγωτομείγματος και μειώνεται η ποσότητα του υγρού αυξάνεται η συγκέντρωση της ζάχαρης και η πήξη μετατίθεται χρονικά.

Για το παγωτό λένε ότι είναι από τα γλυκά που μπορούν να έχουν και κάποια ωφέλεια. Εννοείται, όχι μόνο για αυτόν που τα πουλάει. Υπάρχει λοιπόν ένας γιατρός στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί, ο Μίκαελ Τσέμελ, επικεφαλής στο Τμήμα Διατροφολογίας που παρουσίασε μια πρωτότυπη θεωρία. Κάνοντας τις δοκιμές του σε πειραματόζωα διαπίστωσε ότι όσα είχαν περάσει πρώτα μια δίαιτα αδυνατίσματος και μετά τους επιτρεπόταν να ακολουθήσουν μια δίαιτα πλούσια σε ασβέστιο δεν έπαιρναν ξανά το βάρος που είχαν χάσει και κυρίως έμεναν χαμηλά και όσον αφορά την αύξηση του λίπους. Αυτό αμφισβητήθηκε από άλλους γιατρούς-ερευνητές και ο Τσέμελ προχώρησε ακόμη πιο βαθιά στο θέμα. Εχει πλέον την άποψη ότι όταν κάποιος δεν παίρνει όσο ασβέστιο χρειάζεται ο οργανισμός αντιδρά εκκρίνοντας αντίστοιχες ορμόνες, οι οποίες θα τον βοηθήσουν να διατηρήσει την απαιτούμενη περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Μια τέτοια ορμόνη είναι η καλσιτριόλη. Ωστόσο αυτή στέλνει μηνύματα στα γονίδια που πρέπει να ενεργοποιηθούν. Με σκοπό από τα σάκχαρα που εισέρχονται στον οργανισμό να δημιουργηθεί περισσότερο λίπος. Επίσης, να επιβραδυνθεί η διάσπαση αυτού που ήδη υπάρχει. Οταν αυξάνεται λοιπόν η καλσιτριόλη, και αυτό συμβαίνει όταν δεν παίρνουμε αρκετό ασβέστιο, αποκτούμε βάρος. Διότι η ορμόνη αυτή δίνει εντολή να μη διασπαστεί το λίπος, άρα αυξάνεται η ποσότητά του στον οργανισμό. Επιπλέον βρέθηκε ότι από την αυξημένη καλσιτριόλη επηρεάζονται και άλλοι ιστοί του σώματος, όπως αυτοί στις λεπτές αρτηρίες, που σφίγγουν συντελώντας στο να ανέβει η πίεση.
 Τέλος, χωρίς να ξεχνούμε ότι το πολύ ασβέστιο σε ανθρώπους με προδιάθεση δημιουργεί εύκολα πέτρες, έχει διαπιστωθεί ότι με 700 mgr (χιλιοστά του γραμμαρίου) καθημερινά ασβέστιο αποκτάς και μια καλή άμυνα ενάντια στον καρκίνο του παχέος εντέρου, αφού απενεργοποιεί τα άλατα από τη λειτουργία της χολής.

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/07/blog-post_8892.html#ixzz1SNVIVlUq

Γκράφιτυ με φώς .

Light Graffiti   arts
Light Graffiti   arts
Light Graffiti   arts
Light Graffiti   arts
Light Graffiti   arts
Light Graffiti   arts

Το τσάι μπορεί να μας ενυδατώση ?


ImageΟι ανάγκες του κάθε ατόμου σε υγρά,εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο, το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας, η κατάσταση της υγείας, η θερμοκρασία και το επίπεδο υγρασίας του περιβάλλοντος, το κλίμα και η ενεργειακή πρόσληψη και δαπάνη. 

Οι κύριες οδοί αποβολής είναι τα ούρα, το δέρμα, οι πνεύμονες και -σε μικρότερο βαθμό- τα κόπρανα. Η αίσθηση της δίψας αρχίζει να αναπτύσσεται, όταν έχουμε απώλεια υγρών πάνω από 1% του σωματικού βάρους. Αν το σωματικό βάρος μειωθεί πάνω από 5% λόγω αφυδάτωσης, τότε παρατηρούνται συμπτώματα, όπως αύξηση της αρτηριακής πίεσης, εξάντληση, πονοκέφαλος, μειωμένη αντοχή και συγκέντρωση, θαμπό και κουρασμένο δέρμα, ενώ αν το ποσοστό ξεπεράσει το 20%, μπορεί να επέλθει ακόμη και θάνατος.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως η αίσθηση της δίψας δεν είναι πάντα επαρκής ένδειξη για το επίπεδο υδάτωσης του σώματος, ειδικά στα βρέφη, τα μικρά παιδιά, τους υπερήλικες και τους αθλητές, εκτός του ότι θεωρείται αρκετά καθυστερημένο το σήμα της έλλειψης υγρών. Όταν διψάμε, η κατανάλωση νερού πρέπει να είναι άμεση. Επίσης, το χρώμα των ούρων αποτελεί ένα χρήσιμο δείκτη για το επίπεδο υδάτωσης, αφού τα σκουρόχρωμα (και άρα πυκνά) ούρα, αποτελούν ένδειξη ανεπαρκούς ενυδάτωσης.

Το Ινστιτούτο Ιατρικής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, το 2004,ανέφερε πως το 80% των αναγκών μας καλύπτεται από πόσιμο νερό, αναψυκτικά, χυμούς, τσάι κ.ά. και το 20% από τρόφιμα. Παλαιότερα, ήταν ευρέως διαδεδομένη η άποψη, ότι η παρουσία της καφεΐνης μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα προκαλούσε, εξαιτίας της διουρητικής της δράσης. Σύγχρονες έρευνες όμως, επισημαίνουν ότι τα αναψυκτικά με καφεΐνη (τύπου cola), το τσάι και ο καφές συμμετέχουν στην διαδικασία της ενυδάτωσης. Επιπλέον, κάποιες έρευνες –αν και περιορισμένες- που μελέτησαν το τσάι σε σύγκριση με το νερό, όσον αφορά στην υδάτωση, κατέληξαν πως και το τσάι μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην υδάτωση του ανθρώπινου σώματος. Και αυτό, γιατί έχει πλέον αποδειχτεί ότι η διουρητική δράση της καφεΐνης είναι αμελητέα και δεν αλλοιώνει τη διαδικασία της ενυδάτωσης. Αντιθέτως, ποτά που περιέχουν αλκοόλ σε συγκέντρωση 10% ή περισσότερο, όπως τα περισσότερα κρασιά, οδηγούν τελικά σε απώλεια υγρών.

Επομένως, αφού η ενυδάτωση του οργανισμού είναι τόσο σημαντική, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, μια έξυπνη επιλογή είναι τα διάφορα τσάγια, που μας ενυδατώνουν επαρκώς, χωρίς να καταναλώνουμε επιπλέον ζάχαρη και θερμίδες. Τα κυριότερα είδη τσαγιού είναι το πράσινο, το μαύρο, το λευκό και το oolong. Μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορες γεύσεις: λεμόνι, ροδάκινο, κόκκινά φρούτα, ακόμη και να κάνετε μίξεις διαφορετικών γεύσεων. Με τον τρόπο αυτό, έχετε τη δυνατότητα να δώσετε μια ευχάριστη γευστική νότα στην υδάτωσή σας.   

Η διαφορά μεταξύ των τριών βασικών ειδών τσαγιού, έγκειται κυρίως στην επεξεργασία:Το πράσινο είναι αυτό που δεν έχει υποστεί ζύμωση και έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κατεχίνες. Τα τελευταία χρόνια, οι έρευνες κατά του καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων έχει τοποθετήσει τα φλαβονοειδή (στα οποία ανήκουν οι κατεχίνες) στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, αφού έχουν ισχυρότατη αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιθρομβωτική δράση. 

Σε επιστημονική έρευνα, έχει επισημανθεί η θετική επίδραση του μαύρου τσαγιού στην πρόληψη ενάντια στη στεφανιαία νόσο, στον καρκίνου του παχέος εντέρου, στην διατήρηση της οστικής πυκνότητας, στην αναστολή δημιουργίας οδοντικής πλάκας και μια γενικότερη θετική επίδραση στην ψυχική υγεία.

Το πράσινο τσάι, από την άλλη μεριά, έχει συσχετιστεί θετικά και αυτό με τη σειρά του με την πρόληψη διαφόρων ειδών καρκίνου, των καρδιαγγειακών παθήσεων, τη μείωση και διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους (συστηματική καθημερινή κατανάλωση πράσινου τσαγιού αυξάνει τις καύσεις κατά 3-4%) και την ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας. Η μικροκυκλοφορία είναι σημαντική, αφού εξασφαλίζει την επαρκή παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στο δέρμα. Επομένως, το πράσινο τσάι ενυδατώνει επαρκώς τον οργανισμό και συγχρόνως περιέχει ουσίες που δρουν προστατευτικά, ενάντια στις υπεριώδεις ακτινοβολίες. 

Η ομορφιά της φύσης .

Απίστευτο τέχνες Scenery
Απίστευτο τέχνες Scenery
Απίστευτο τέχνες Scenery
Απίστευτο τέχνες Scenery
Απίστευτο τέχνες Scenery
Απίστευτο τέχνες Scenery
Απίστευτο τέχνες Scenery

...Η Ιστορία Μιας Γυναίκας....

 Οριάνα Φαλάτσι-Μιά Γυναίκα oriana1Μια προσωπικότητα που μ'εκανε να θέλω να μάθω περισσότερα...
Ασυμβίβαστη, ορμητική σαν χείμαρρος, με ειλικρίνεια που πολλές φορές σόκαρε. Αν χρειάζεστε ένα παράδειγμα ανθρώπου, που έλεγε πάντα αυτό που σκεφτόταν, τότε η Οριάνα Φαλάτσι, είναι ίσως ένα από τα πιο εύστοχα, αφού δεν δίστασε να αντιμιλήσει ακόμα και σε μερικές από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του πλανήτη.
Αυτή ήταν η ορατή πλευρά του χαρακτήρα της. Όμως, πίσω απ’ αυτήν κρυβόταν μια στοργική, γλυκιά και παράξενα μελαγχολική γυναίκα, που αγάπησε αληθινά και τόσο δυνατά έναν άντρα, ώστε μετά από αυτόν να μην μπορεί πια να δώσει σε κανέναν άλλον την αγάπη της.
Η ιταλίδα δημοσιογράφος, γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου του 1929 στην Φλωρεντία. Στην δεκαετία του ’60 και για 20 χρόνια, η Οριάνα Φαλάτσι υπήρξε γυναίκα σύμβολο. Οπαδός της αριστεράς με μια αμφιλεγόμενη μεταστροφή προς την δεξιά, αγνωστικίστρια και φεμινίστρια, υπέρμαχος της έννοιας του πολιτισμού και της ελευθερίας.

Επίσης, υπήρξε αγωνίστρια στην αντίσταση κατά της χούντας. Τα χρόνια της πάνω στην μάχιμη και χωρίς «περιτυλίγματα» δημοσιογραφία την έκαναν να καλλιεργήσει σοφία, δυναμισμό και αξιοπρόσεκτη τόλμη.
Αξεπέραστη στις διεθνείς αναλύσεις και δημοφιλής για τις συνεντεύξεις που έπαιρνε από μεγάλους και ισχυρούς πολιτικούς. Χαρακτηριστικός o τρόπος που συνήθιζε να κάνει τις συνεντεύξεις της. Είχε έναν τρόπο τέτοιο, ώστε μελετημένα να προκαλεί ανησυχία στον συνεντευξιαζόμενο, ελεγχόμενα ...
επιθετική, βγάζοντας μια πανούργα εξυπνάδα. Εξέφραζε πάντα την αντιπάθειά της στην εξουσία και τόνιζε την ανωτερότητα του δυτικού πολιτισμού.
Σε όλη της την καριέρα η Οριάνα Φαλάτσι, υπήρξε αμφιλεγόμενη. Στις συνεντεύξεις της με πολιτικούς ηγέτες τις δεκαετίες του '60, του '70 και του '80 ήταν προκλητική και δεν δίσταζε να

Οι «Σκηνοβάτες» κατέλαβαν με επιτυχία την Επίδαυρο,


Λοβέρδου, Μυρτώ

Μίμοι, ακροβάτες και ξυλοπόδαροι έδωσαν έναν τόνο που θύμιζε τσίρκο μιας άλλης εποχής στην παράσταση του Σταμάτη Φασουλή στο αρχαίο θέατρο που σάρκαζε το παρελθόν και το παρόν,

Λίγο μετα τις εννέα το βράδυ της Παρασκευής (15 Ιουλίου) δόθηκε η πρεμιέρα για τους «Σκηνοβατες» του Σταμάτη Φασουλή, στο αρχαίο θέατρο τησ Επιδαύρου. Αυτή την πραγματικά πρωτότυπη και έξυπνη θεατρική δουλειά, παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, παρακολούθησαν τρεις χιλιάδες περίπου θεατές, οι οποίοι απόλαυσαν ερμηνείες και θέαμα, καθώς η παράσταση, χορταστική καθώς ήταν, διέθετε απ´όλα: πολυπληθή θίασο με πολύχρωμα κοστούμια, μουσικές και τραγούδια, χορευτικά και εντυπωσιακα ακροβατικά!

Τοποθετημένη κάπου στο τέλος του δεύτερου μ.Χ. αιώνα, κι ενώ η ρωμαϊκή αυτοκρατορία καταρρέει, η παράσταση φέρνει επί σκηνής τρεις θιάσους από τις τρεις άκρες της αυτοκρατορίας: προσπαθούν να αναβιώσουν το ένδοξο παρελθόν, κόντρα στην παρακμή του τέλους μιας εποχής.

«Οθέλλος» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ,


ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΕΡΩΦΙΛΗ»

Με τους Γιώργο Κιμούλη-Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη-Σμαράγδα Καρύδη,


Ο Γιώργος Κιμούλης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, παρουσιάζουν φέτος το καλοκαίρι το έργο του Σαίξπηρ «Οθέλλος». Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Κιμούλη (Οθέλλος), τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη (Ιάγος), την Σμαράγδα Καρύδη (Δυσδαιμόνα), την Γωγώ Μπρέμπου (Αιμιλία), και τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη (Κάσσιος), επίσης θα πλαισιώνονται από ένα θίασο 10 ακόμη καταξιωμένων ηθοποιών.
Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα στο Θέατρο Badminton στις 22 Ιουνίου 2011 και συνεχίζει με πολύ μεγάλη επιτυχία περιοδεία σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ, στην Ελλάδα και την Κύπρο. Στο Ρέθυμνο η παράσταση θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 21 Ιουλίου, στο θέατρο «Ερωφίλη».

Φυτά εναντίον διοξειδίου του άνθρακα,

Το πράσινο στην πόλη «καθαρίζει» το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα,


ΕΙΡΗΝΗ ΒΕΝΙΟΥ

Φιλτράρουν σε σημαντικό βαθμό τον αστικό αέρα,

Τον ρόλο πολύτιμης περιβαλλοντικής «σκούπας» παίζουν τα φυτά που υπάρχουν στα αστικά κέντρα καθώς απομακρύνουν σημαντικές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, εκτιμά τώρα νέα βρετανική μελέτη.

Πρόκειται για την πρώτη ερευνητική προσπάθεια τέτοιου είδους στην Ευρώπη, κατά την οποία οι ειδικοί κατάφεραν να μετρήσουν με ακρίβεια την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που φυλακίζεται από την αστική βλάστηση.
Όπως δημοσιεύουν οι ερευνητές στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Applied Ecology», τα νέα στοιχεία είναι πολύ σημαντικά καθώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να επιτύχουν τους στόχους τους μέχρι το 2020 και το 2050, ως προς τα ανώτατα επίπεδα εθνικών εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δέντρα-«ασπίδες»

Στη μελέτη, στην οποία έλαβαν μέρος πέντε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, χρησιμοποιήθηκαν δορυφορικά στοιχεία που αφορούσαν τη βλάστηση της βρετανικής πόλης Λέστερ με πληθυσμό περίπου 300.000 κατοίκων. Συμπεριλήφθηκαν, μεταξύ άλλων, οικιακοί κήποι, δημόσιοι χώροι, πράσινο που υπήρχε στα ρείθρα των δρόμων αλλά και βλάστηση που εντοπιζόταν σε βιομηχανικές περιοχές.

Νέες επιτροπές για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας,

Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος απονέμει το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας στον ποιητή Νάνο Βαλαωρίτη στην τελετή απονομής των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας 2010,

Η συγκρότησή τους έγινε για πρώτη φορά με βάση τη νέα νομοθεσια που διέπει τον θεσμό,

Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλου Γερουλάνου, συγκροτήθηκαν οι νέες επιτροπές για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας.
Κατά τη συγκρότηση των επιτροπών, η οποία γίνεται για πρώτη φορά με βάση τη νέα νομοθεσία που διέπει τον θεσμό των Κρατικών Βραβείων (άρ. 40 ν. 3905/2010), δόθηκε προτεραιότητα στην ανάγκη ριζικής ανανέωσης της σύνθεσης των επιτροπών, στην ανάγκη να εκπροσωπούνται σε αυτές όσο το δυνατόν περισσότερες γενιές και «σχολές» κριτικών λογοτεχνίας, πανεπιστημιακών, συγγραφέων, μεταφραστών και εικονογράφων, καθώς και την ανάγκη να προαχθεί η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η εξωστρέφεια του θεσμού.
Κάθε επιτροπή αποτελείται από εννέα μέλη τα οποία διορίζονται με διετή θητεία.

Η σύνθεση των νέων επιτροπών έχει ως εξής:

Κλυταιμνήστρα και Οιδίπους στους «Σκηνοβάτες» ο Νίκος Κουρής,


Οι τριάντα ηθοποιοί που παίζουν στην παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, συνδυάζουν, με τις ερμηνείες του διαφορετικά στοιχεία και ύφη,

Κλυταιμνήστρα και Οιδίπους: ο Νίκος Κουρής συμμετέχει με δύο ρόλους στους «Σκηνοβάτες» του Σταμάτη Φασουλή που έχουν αύριο, Παρασκευή (15/7), πρεμιέρα στην Επίδαυρο. Πρόκειται για την παράσταση που διαπερνά το αρχαίο δράμα και όχι μόνον, μέσα από τους θεατρικούς αγώνες τριών θιάσων, γύρω στο 200 μ.Χ. όταν όλοι κι όλα βρίσκονται σε πτώση. Οι τριάντα ηθοποιοί που παίζουν στην παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, συνδυάζουν, με τις ερμηνείες του διαφορετικά στοιχεία και ύφη, πετυχαίνοντας ωστόσο μια ισορροπία στο αποτέλεσμα.

Γλυπτική και αρχαία ζωγραφική, παρουσία κοινού,


Εργαστήρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής,

Εργαστήρι και συμπόσιο γλυπτικής και αρχαίας ζωγραφικής λαμβάνει χώρα αυτόν τον καιρό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής παρέχοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να παρακολουθούν, πώς ένα ντόπιο, πολύτιμο υλικό, όπως είναι το μάρμαρο μεταμορφώνεται σε έργο τέχνης, εμπνευσμένο μάλιστα από τις αρχαιότητες του μουσείου και των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.

Ο τίτλος του γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο είναι «Με αφορμή το παρελθόν - Σύγχρονα εικαστικά έργα» και συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Ορέστης Διαμάντης, Φίλιππος Καλαμάρας, Θάνος Καρώνης, Βασιλική Κυριάκη, Θωμάς Μακινατζής, Δήμητρα Ξενάκη, Κωνσταντίνος Παλιάν, Ζωή Σεϊτάνη, Χρύσα Σταύρεβα, Αλεξάνδρα Τσίτσιντα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου, ο τοπικός ψηφιδογράφος Γρηγόρης Τζαναμπέτης θα εκπαιδεύει τους μικρούς μαθητές στην τέχνη του ψηφιδωτού.

Κουτί πρώτων βοηθειών με χάπια 2000 ετών,

Σταθμό πρώτων βοηθειών σε ναυάγιο 2.000 ετών ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι,

Ανασύρθηκε από αρχαίο ναυάγιο στις ακτές της Τοσκάνης,

Χάπια από λαχανικά και ιατρικά εργαλεία περιείχε ένα ξύλινο κιβώτιο, ηλικίας πάνω από 2000 ετών, που ανασύρθηκε από ναυάγιο στις ακτές της Τοσκάνης. Ενα κουτί πρώτων βοηθειών δηλαδή, όπως τα σημερινά. Φυλαγμένα προσεκτικά μέσα σε φιαλίδια από κασσίτερο τα χάπια βρέθηκε, κατόπιν αναλύσεως, ότι ήταν παρασκευασμένα από τριμμένα βότανα και λαχανικά και συγκεκριμένα σέλινο, κρεμμύδια, καρότα, λάχανο, ρεβίθια, κάστανα, μαϊντανό, νεροκάρδαμο, ραπανάκια και ιβίσκο, όλα γνωστά στην αρχαιότητα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Στη σύνθεσή τους μάλιστα περιλαμβανόταν επίσης πηλός σε ψήγματα, που θεωρούνταν ότι βοηθούσε στην αντιμετώπιση γαστρεντερικών προβλημάτων.

Φθηνό φάρμακο προστατεύει τους υγιείς από τον HIV,

Ενα χάπι που κοστίζει μόλις 18 λεπτά προστάτευσε υγιή άτομα από τη μόλυνση με τον HIV στο πλαίσιο δύο διαφορετικών κλινικών δοκιμών,

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΣΩΛΗ

Μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης με τον ιό σε άτομα με οροθετικό σύντροφο,

Ένα χάπι που λαμβάνεται σε καθημερινή βάση και κοστίζει μόλις 25 σεντ (18 λεπτά) μπορεί να δράσει προληπτικά ενάντια στη μόλυνση με τον ιό HIV του AIDS.

Τα νέα ευρήματα που προέρχονται από δύο μελέτες που διεξήχθησαν στην Αφρική, προσφέρουν σύμφωνα με τους επιστήμονες μια μοναδική ευκαιρία ώστε να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του ιού.

Η πρώτη μελέτη με τίτλο Partners PrEP περιελάμβανε περισσότερους από 9.000 άνδρες και γυναίκες και έλαβε χώρα σε εννέα διαφορετικά κέντρα στην Κένυα και στην Ουγκάντα.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory