Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Το καλό και το καλύτερο,


Λέγεται ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αυτό έχει την έννοια του να μην αναζητείς το καλύτερο προτού να έχεις εξασφαλίσει το καλό, διότι διαφορετικά δεν θα έχεις ποτέ το καλό. Αυτός ο σύντομος πρόλογος είναι απαραίτητος προκειμένου να μιλήσουμε για το νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας κυρίας Διαμαντοπούλου περί ανωτέρας και ανωτάτης παιδείας.

Το εν λόγω νομοσχέδιο δεν είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο, για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, δεν καταργεί το δωρεάν σύστημα και δεν εισάγει αντ΄ αυτού ένα σύστημα διδάκτρων για τους πλούσιους και υποτροφιών για τους φτωχούς. Δεύτερον, προτείνει ένα σύστημα εισαγωγής σε σχολές αντί σε τμήματα, πράγμα που θα προκαλέσει πολλές διοικητικές δυσκολίες.

Τέχνη με τα φύλλα .

Leafy Art  arts
Leafy Art  arts
Leafy Art  arts
Leafy Art  arts
Leafy Art  arts
Leafy Art  arts

Ελλάδα, η πιο απαισιόδοξη χώρα του πλανήτη!


Kατάφεραν μέσα σε 21 μήνες να κάνουν την Ελλάδα την πιο απαισιόδοξη χώρα του κόσμου, με το δείκτη Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης να «πέφτει», για πρώτη φορά, στις 41 μονάδες. Η Ελλάδα, για πρώτη φορά, καταλαμβάνει την τελευταία θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 41 μονάδες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen, ο παγκόσμιος δείκτης «έπεσε», για πρώτη φορά, μετά το 2009, κάτω από τις 90 μονάδες, με την τάση ανόδου, που είχε παρατηρηθεί, να ανακόπτεται.
Εννέα στις δέκα πιο αισιόδοξες χώρες προέρχονται από την Ασία/Ειρηνικό και Μέση Ανατολή, ενώ οκτώ στις δέκα πιο απαισιόδοξες προέρχονται από την Ευρώπη. Η Ινδία παραμένει η πιο αισιόδοξη χώρα του πλανήτη, με την Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, όμως, να «πέφτει» στις 126 μονάδες, ενώ την ακολουθούν οι Φιλιππίνες με 115 και η Ινδονησία με 112.
Στο δείκτη της Παγκόσμιας Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen, οι 100 μονάδες αποτελούν τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας. Οι γεωγραφικές περιοχές της Ασίας/Ειρηνικού και της Μέσης Ανατολής, παρά την απότομη πτώση τους, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις με 98 και 94 μονάδες, αντίστοιχα. Από την άλλη μεριά, η Ευρώπη με 74 μονάδες και η Βόρεια Αμερική με 81 αποτελούν τις πιο απαισιόδοξες γεωγραφικές ζώνες του πλανήτη.

http://alldaynews4you.gr/

Αληθινοί κύριοι μιάς άλλης εποχής .

A True Gentleman  awesome 2
A True Gentleman  awesome 2
A True Gentleman  awesome 2
A True Gentleman  awesome 2
A True Gentleman  awesome 2
A True Gentleman  awesome 2

"Χρυσός" πρωταθλητης στη Σαγκάη ο Γιαννιώτης!

Κερκυραίος κολυμβητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα δέκα χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σανγκάης και εξασφάλισε την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.
Ο 31χρονος αθλητής του Ολυμπιακού έγινε ο δεύτερος Έλληνας που κερδίζει το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά τον Αρη Γρηγοριάδη, ο οποίος είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στα 50 μ ύπτιο το 2005 στο Μόντρεαλ.
Παράλληλα ο Σπύρος Γιαννιώτης εξασφάλισε την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.
Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, με μία επική αντεπίθεση στο τελευταίο χιλιόμετρο, πήρε το προβάδισμα 400 μέτρα πριν τον τερματισμό, στο μαραθώνιο των 10 χιλιομέτρων ανοικτής θάλασσας και παρέμεινε πρώτος μέχρι και που. έκοψε το νήμα (σε 1:54:24.7)!
Ο Γιαννιώτης νίκησε για πρώτη φορά τον “αστέρα” του αγωνίσματος, τον Λουρτζ που τερμάτισε 2.5 δευτερόλεπτα. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ρώσος Σεργκέι Μπολσακόβ.
Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σαγκάη, καθώς είχε προηγηθεί το χάλκινο μετάλλιο από τη Μαριάννα Λυμπερτά στα 10 χλμ. και το έκτο συνολικά της Ελλάδας στην ιστορία της διοργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/07/blog-post_4560.html#ixzz1Sekbs0Z6

Αστεία ζώα .

Silly Animals  animals 2
Silly Animals  animals 2
Silly Animals  animals 2
Silly Animals  animals 2
Silly Animals  animals 2
Silly Animals  animals 2

Δεσποτικό: Μία νησίδα γεμάτη Κούρους,


Μαρία Θερμού

Στο φως Κούροι που σμιλεύθηκαν στο περίφημο παριανό μάρμαρο,

Κούρους που σμιλεύθηκαν στο περίφημο παριανό μάρμαρο φέρνει στο φως στο Δεσποτικό, τη νησίδα κοντά στην Αντίπαρο, ο αρχαιολόγος κ. Γιάννος Κουράγιος, ο οποίος ανασκάπτει από το 2001 ένα μεγάλο ιερό της Αρχαϊκής εποχής αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα.

Ο κορμός ενός Κούρου _από την απαρχή του λαιμού ως τη μέση_ που είχε τοποθετηθεί ανάποδα μέσα στο έδαφος, στο κατώφλι μίας θύρας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως στήριγμα της και σε άλλο τμήμα της ανασκαφής δύο μεγάλα κομμάτια ποδιού _ κνήμη και φτέρνα _ ενός άλλου αγάλματος, Κούρου επίσης τα οποία σώζονται σε εξαιρετική κατάσταση ήταν το εντυπωσιακό εύρημα της φετινής περιόδου, αν και όχι το μόνο. Το σημαντικό μάλιστα είναι ότι ο κορμός αυτός συνενώνεται με το κάτω μέρος Κούρου, που είχε αποκαλυφθεί εντοιχισμένος στον τοίχο ενός κτιρίου του ιερού το 2005. Ενώ πιθανότατα, όπως λέει ο κ. Κουράγιος στο ίδιο γλυπτό να ανήκει και το κεφάλι Κούρου, που είχε βρεθεί πέρυσι!

Μεταξωτά σορτς, μίνι και νοσταλγία των 50ς,


Της Εφης Φαλίδα,

Το Βερολίνο κάνει νέες προτάσεις στο ταλαιπωρημένο κεφάλαιο του σύγχρονου πρετ α πορτέ μέσα από τις συλλογές του ερχόμενου καλοκαιριού


Καλλιτεχνικές προσεγγίσεις στη σπορ αμφίεση πόλης από τον Patrick Mohr,

Η βερολινέζικη μόδα αρχίζει να σχηματίζει το ύφος της με σαφή τρόπο. Πάνω στην πασαρέλα με τα μοντέλα να ανεβοκατεβαίνουν και να παρουσιάζουν τις ορθολογιστικές ιδέες των γερμανών σχεδιαστών της παλιάς γενιάς για ποιοτικά ρούχα

Η «Δημοκρατία» του Ιάννη Ξενάκη στο Μονπελιέ,


Του Μανώλη Πιμπλή,

Μετά την Κωνσταντινούπολη, η «Ορέστεια» του Ιάννη Ξενάκη παίζεται στη Γαλλία, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατο του ελληνογάλλου πρωτοποριακού συνθέτη

Αυτή δεν είναι «μουσική που σε ταξιδεύει», κατά το γνωστό κλισέ, είναι όμως μουσική που ταξιδεύει η ίδια όλο και περισσότερο. Η «Ορέστεια Ιάννη Ξενάκη - Ακολουθία Αισχύλου» άρχισε πριν από σχεδόν πέντε δεκαετίες το ταξίδι της, σε μια πρώτη μορφή, από τις ΗΠΑ - την πόλη Υψηλάντη, όπου ανέβαζε Αισχύλο ο Αλέξης Σολωμός - και σήμερα παρουσιάζεται στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μονπελιέ.
Στο μουσικό εκείνο έργο, ο Ξενάκης έκανε σταδιακά προσθήκες, όπως οι σολιστικοί ρόλοι της Κασσάνδρας και της θεάς Αθηνάς που γράφτηκαν ειδικά για τον βαρύτονο Σπύρο Σακκά ενώ στο λιμπρέτο επέλεξε ο ίδιος ο συνθέτης τους στίχους του Αισχύλου που ήθελε να ακουστούν.
Με αποτέλεσμα να γίνει όχι μόνο αυτοτελές αλλά και ένα σύγχρονο, πρωτοποριακό μουσικό έργο που πραγματεύεται στιχουργικά και μουσικά τις μεγάλες έννοιες: της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.
Με αυτήν τη μορφή και με συγκεκριμένες θεατρικές παρεμβάσεις το έργο άρχισε μια νέα ζωή και μάλιστα... πολυεθνική. Μια μεγάλη διεθνής παραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας και Τουρκίας το ανέβασε σε παγκόσμια πρώτη στο Μουσείο Μπενάκη το 2005.

Φιλοσοφικές σκέψεις για τη ζωή,


Προβληματισμοί και συμπεράσματα,

Μερικά αφεντικά είναι σαν τα σύννεφα.
Οταν εξαφανίζονται, η μέρα γίνεται υπέροχη.

Γραμματόσημα με... μπαγκέτα και μπουζούκι,


ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΜΟΣ
Του Πέτρου Λινάρδου,

έκδοση από τα ΕΛΤΑ γραμματόσημου για τα 150 χρόνια από τη γέννηση στην Κέρκυρα του σπουδαίου μουσουργού και συνθέτη της μουσικής του Ολυμπιακού Υμνου Σπύρου Σαμάρα φέρνει στο προσκήνιο μία ενδιαφέρουσα θεματική συλλογή με αναφορά τιμής και μνήμης σε έλληνες μουσικούς δημιουργούς

Φιλί για ρεκόρ!


Ούτε το κρασί ούτε η θάλασσα ούτε το καυτό καλοκαίρι παρέσυρε τους δύο αυτούς νέους στο αχαλίνωτο πάθος τους. Αφενός διότι το αλκοόλ απαγορεύεται διά ροπάλου – ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε – πριν από κάθε βουτιά, μικρή ή μεγάλη. Αφετέρου, διότι τα ψαράκια της φωτογραφίας δεν είναι ελευθέρας βοσκής αλλά από το Ενυδρείο Θαλάσσιας Ζωής Γκάρνταλαντ, στο Καστελνουόβο ντελ Γκάρντα της Βόρειας Ιταλίας. Τρίτον και σπουδαιότερο,

Ο γύρος του κόσμου με τέσσερα πόδια,

Αγκαλίτσες και φιλάκια! Δύο άγρια άλογα αγκαλιάζονται και αγαπιούνται κάτω από τον κρύο ουρανό της κοιλάδας του Σουσαμίρ, που βρίσκεται σχεδόν 170 χλμ. από το Μπίσκεκ, την πρωτεύουσα της Κιργιζίας

Να φάμε λίγο καρπουζάκι να δροσιστούμε! Ο λαιμούριος έχει πέσει με τα μούτρα στο παγωμένο φρούτο που μόλις του προσέφεραν οι υπέυθυνοι του ζωολογικού πάρκου της Ρώμης, η θερμοκρασία της οποίας άγγιξε τους 40 βαθμούς κελσίου!

Ένας γλάρος ξεκουράζεται από την αναζήτηση τροφής, πάνω σε έναν... κύκνο! Οι κύκνοι της φωτογραφίας είναι ποδήλατα θαλάσσης και βρίσκονται σε ένα υδάτινο πάρκο που αλλού; Στο Τόκιο της Ιαπωνίας!

Άστα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα... Η συγκεκριμένη πέρσικη γάτα, έχει τα πιο μακριά μαλλιά, δηλαδή την πιο μακριά γούνα του κόσμου, σύμφωνα με τους κριτές του παγκόσμιου σόου γάτας που έγινε στη Βουδαπέστη


"Τι άλλα νέα;" Φαίνεται ότι λέει η Ριότα το γιορκσάιρ στην Πιν το πίντσερ, κατά τη διάρκεια της βόλτας τους σε πάρκο του Τόκυο

Μπορεί να είναι μόλις δέκα ημερών αλλά το μικρό τσιτάχ γνωρίζει ήδη πως να... τρομάζει τον αντίπαλο


Αναδημοσιευσα Απο Ελευθεροτυπια
Greecelands
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory