Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

Τα Υπόγεια Ρεύματα στο Ρέθυμνο για τη Γιορτή του Κρασιού,


Tην Τετάρτη 27 Ιουλίου, τα Υπόγεια Ρεύματα θα βρεθούν στο Ρέθυμνο, για μια μοναδική συναυλία στα πλαίσια της καλοκαιρινής τους περιοδείας σε όλη την Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κήπο, στα πλαίσια της Γιορτής Κρασιού 2011.

Τα Υπόγεια Ρεύματα παρουσιάζουν ένα live με ηλεκτρικό ελληνόφωνο ροκ, με τραγούδια από την δισκογραφία τους και από διασκευές… Η έντονη συναυλιακή δράση του σχήματος βοήθησε στη ζύμωση των μελών του με αποτέλεσμα την αποκρυστάλλωση του ήχου τους σ’ ένα μείγμα ακραιφνώς ροκ διαθέσεων με λυρικές και εσωστρεφείς εκλάμψεις.

Όχημα όπως πάντα η ποιητική στιχουργική τους, στην οποία ανέκαθεν τα Υπόγεια Ρεύματα έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Τελετή έναρξης στην Σανγκάη .

Παγκόσμιο ανταγωνισμό στην θαλάσσια σπορ στη Σαγκάη φοβερό 2
Παγκόσμιο ανταγωνισμό στην θαλάσσια σπορ στη Σαγκάη φοβερό 2
Παγκόσμιο ανταγωνισμό στην θαλάσσια σπορ στη Σαγκάη φοβερό 2
Παγκόσμιο ανταγωνισμό στην θαλάσσια σπορ στη Σαγκάη φοβερό 2
Παγκόσμιο ανταγωνισμό στην θαλάσσια σπορ στη Σαγκάη φοβερό 2
Παγκόσμιο ανταγωνισμό στην θαλάσσια σπορ στη Σαγκάη φοβερό 2

Η «Άλκηστη» στο παγκόσμιο φεστιβάλ της Avignon,


ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ,

Καταχειροκροτείται κάθε βράδυ η «Άλκηστη» του Ευριπίδη που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο μεγαλύτερο forum θεάτρου στον κόσμο, στην Avignon της Γαλλίας.
Ο Τηλέμαχος Μουδατσάκις, το θέατρο των ViVi με την σύμπραξη του Δημοτικού θεάτρου Ρεθύμνου παρουσιάζουν την «Άλκηστη» του Ευριπίδη. Η παράσταση εξέπληξε το κοινό του φεστιβάλ με τα άψογα ελληνικά -σε γαλλικούς υπότιτλους- την υποκριτική τέχνη, τα κουστούμια, την χοροκίνηση, τα σύμβολα που επικαιροποιούν καίριες στιγμές από την ιστορία του ελληνικού πολιτισμού από την αρχαιότητα ως το Βυζάντιο και την αναγέννηση σ’ ένα μεταμοντέρνο ύφος με κλασσική όμως βάση.

Πως να πολεμήσετε τον καύσωνα .

Summer Heat And How To Fight It   animals 2
Summer Heat And How To Fight It   animals 2
Summer Heat And How To Fight It   animals 2
Summer Heat And How To Fight It   animals 2
Summer Heat And How To Fight It   animals 2
Summer Heat And How To Fight It   animals 2

Η συνήθεια του ερωτα που χτίζει μια σχέση!Είναι τα μικρά πράγματα που λέτε σε συγκεκριμένες στιγμές στη σχέση σας, τα οποία καθορίζουν την ευτυχία και την υγεία της συνύπαρξής σας με τον άλλον.
Η συνηθισμένη «σοφία» γύρω από τις σχέσεις των ζευγαριών, υπαγορεύει πως αν λέτε το σωστό πράγμα στις δύσκολες καταστάσεις που περνά ο σύντροφός σας, όπως μια απόλυση ή ο χαμός ενός αγαπημένου προσώπου, αυτή είναι η απόδειξη πως υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ σας. Αυτό όμως δεν είναι όλη η αλήθεια, απ' ότι φαίνεται.
Ερευνητές που μελέτησαν ποικίλες αντιδράσεις πολλών ζευγαριών μεταξύ τους, κατέληξαν πως τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι αυτά που ανταποκρίνονται θετικά στις επιτυχίες του συντρόφου τους. «Αυτός είναι ο ισχυρότερος προγνωστικός παράγοντας της τωρινής αλλά και μελλοντικής ικανοποίησης σε μια σχέση», λέει η Shelly Gable, καθηγήτρια ψυχολογίας στο University of California της Santa Barbara, η οποία ηγήθηκε της μελέτης. Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι περιστάσεις που πρέπει να λέτε το κατάλληλο πράγμα που λαχταρά να ακούσει ο σύντροφός σας.
1. Η ευνοϊκή ανταπόκριση είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό κοπλιμέντο. Επικυρώνει τα επιτεύγματα που πέτυχε ο σύντροφός σας αλλά επικυρώνει και τη σχέση σας, καθώς δείχνει ότι καταλαβαίνετε τι είναι σημαντικό γι' αυτόν. Επίσης, το να μιλάτε με τον σύντροφό σας για το θετικό γεγονός που του συνέβη, του δίνει την ευκαιρία να το ξαναζήσει, αυτή τη φορά όμως συνδέει το όμορφο συναίσθημα με εσάς. Μια αντίθετη αντίδραση όμως, επίσης λέει πολλά. Αν φανείτε αρνητική απέναντί του και δεν δείξετε ενθουσιασμό και συμπαράσταση, αυτό μεταδίδει στον άλλο πως είτε ζηλεύετε, είτε νιώθετε πως απειλήστε, είτε απλώς δεν ενδιαφέρεστε. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο τα ζευγάρια που αντέδρασαν έτσι στην έρευνα, ήταν και αυτά που είχαν περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν
2. Μερικές προσωπικές νίκες είναι εύκολο να αναγνωριστούν, όπως μια νέα δουλειά, αλλά οι μικρές καθημερινές νίκες αξίζουν αναγνώριση επίσης. Αναπτερώστε το ηθικό του ακόμα περισσότερο, αν σας πει πως πήρε έπαινο από το αφεντικό του για μια δουλειά, επικροτώντας το ταλέντο του, αλλά αναγνωρίστε του και την ικανότητα που έχει στο να αντιμετωπίζει απλά, καθημερινά πράγματα, από το να κάνει μια κράτηση σε «δύσκολο» εστιατόριο, μέχρι να φτιάξει ένα σπιτικό κοκτέιλ. Μην μείνετε σε ένα απλό «μπράβο». Δείξτε ενδιαφέρον ρωτώντας λεπτομέρειες σχετικά με το πώς κατάφερε να επιτύχει σε αυτό που έκανε και επιβεβαιώστε την όποια προσπάθεια κατέβαλε, τονίζοντας το ταλέντο σου σε συγκεκριμένες καταστάσεις και δείχνοντας περήφανη για αυτόν.
3. Δεν χρειάζεται μόνο αυτός επιβεβαίωση, όμως, αλλά κι εσείς. Αν ο σύντροφός σας δεν είναι ιδιαίτερα διαχυτικός όσον αφορά τα δικά σας επιτεύγματα, μπορεί να συμβαίνει γιατί δεν ξέρει πόσο σημαντικά είναι κάποια πράγματα για εσάς. Δώστε του στοιχεία για να μπορέσει να καταλάβει τη σημασία που έχουν για εσάς και δείξτε του πως θέλετε να το γιορτάσετε μαζί του στη περίπτωση που όλα πάνε καλά. Έπειτα, δείξτε του πως εκτιμήσατε τη συμπαράστασή του και πόσο νόημα είχε αυτό για εσάς. Έτσι θα το θυμάται και θα το επαναλάβει από μόνος του την επόμενη φορά.

Η Στέφανι πριν γίνει lady gaga .

young lady gaga01 Stephanie Before Becoming Lady Gaga
young lady gaga07 Stephanie Before Becoming Lady Gaga
young lady gaga09 Stephanie Before Becoming Lady Gaga
young lady gaga13 Stephanie Before Becoming Lady Gaga
young lady gaga14 Stephanie Before Becoming Lady Gaga

«Σούσα» από τον Θεατρικό Περίπλου,

το κύτταρο των ηθοποιών, ψάχνοντας το αρχέγονο όραμα των συναδέλφων μας του 16ου αιώνα. Επιδίωξα… τελετουργική έκσταση, με συμπύκνωση ενέργειας, δωρική φόρμα, το ύφος και το ήθος μιας παράξενης γιορτής του έρωτα, μέσα από το λαϊκό δρώμενο και τη μελοδραματική φόρτιση. Προχώρησα σε γενναίες περικοπές (στο κείμενο) για να κρατηθεί το ενδιαφέρον του θεατή… Ο δεκαπεντασύλλαβος στίχος αφηγείται και ο θίασος δημιουργεί παράλληλα επεισόδια, κρατώντας πάντα στην άκρη του μυαλού του τα λόγια της Μοίρας: Δοσμένο είναι απ’ το Θεό ο άνθρωπος να σφάλλει, μα με τη γνώση δύναται να μετακάμει πάλι».
Η ομάδα σημειώνει για τις πρόβες: «Έρωτα οι λιγόζωοι τον λέσι…τα πυρωμένα βέλη του τρομάζου… Ο Έρωτας… ο Θάνατος… η Μοίρα… Το λαϊκό δρώμενο… Η συνάντησή μας πάνω στη σκηνή μια επίκληση στις μεταφυσικές δυνάμεις… Ένας χορός από το παρελθόν που ενώνει τη γη με τον ουρανό… Που μας ταξιδεύει στο χωροχρόνο των περιπλανώμενων παραμυθάδων… Περιπλανιόμαστε μήνες τώρα, στην Κρήτη του τότε ψάχνοντας βαθιά στις ρίζες των δέντρων… στις δικές μας ρίζες… που μας ενώνουν… που μας γεμίζουν δέος… Απλώνουμε το χέρι μας και αγγίζουμε την αρχαία Τραγωδία… τις ρίζες της τέχνης μας… και νιώθουμε να στροβιλίζονται μαζί μας όλοι οι ήρωες των έργων της Κρητικής Λογοτεχνίας… Κι εμείς ένας κρίκος της αλυσίδας είμαστε… Υποκλινόμαστε στην παντοδυναμία του Έρωτα… Και κατά ΄κει που μας πάει το αίμα τραβάμε…

9 Πως θα βρεθείτε στην "αγκαλιά" της ηδονής...

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, όταν όλη η ατμόσφαιρα αρχίζει να "μυρίζει" καλοκαίρι, όταν κάθε εικόνα "γεμίζει" με θάλασσα και ήλιο, με ατελείωτες αμμουδιές και χαλάρωση, με παιχνίδι και καλή παρέα, τότε, το μυαλό αρχίζει να ταξιδεύει.

Υπάρχουν κάποιες γωνιές, που πάντα αγαπά κάποιος ιδιαίτερα, που κρατά στην καρδιά του, ίσως γιατί την έχει συνδέσει με ξεχωριστές στιγμές, με μικρές αλλά όμορφες αποδράσεις από την καθημερινότητά.
Μια απ' αυτές τις γωνιές βρίσκεται 14 χλμ. από την Καβάλα, 40 χλμ. από τη Δράμα, 70 χλμ. από τις Σέρρες και 140 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.
Τόσο απέχει η έδρα του Δήμου Ελευθερών, η Νέα Πέραμος (δυτικά του νομού Καβάλας), ένα ίσως από τα πλέον γνωστά τουριστικά μέρη, όχι μόνο του νομού Καβάλας αλλά ολόκληρης της Ανατολικής Μακεδονίας.
Τι την κάνει να είναι τόσο ξεχωριστή;
Η θάλασσά της και ιδίως οι ακτές της, οι ατελείωτες ακτές, οι βραβευμένες με "Γαλάζια Σημαία".
Με μια λέξη, οι...
Αμμόλοφοι.
\Οι Αμμόλοφοι είναι μια πανέμορφη αλυσίδα καθαρών ακρογιαλιών, που εκτείνονται σε μήκος 15 χλμ. (ολόκληρη η ακτογραμμή του Δήμου Ελευθερών είναι 55 χλμ), με διαυγή, κρυστάλλινα και ρηχά νερά, που αποτελούν πραγματικό "στολίδι" της περιοχής, προσφέροντας στιγμές διασκέδασης, μέσα από πληθώρα θαλάσσιων σπορ.

Στους Αμμόλοφους, εκτός του ότι μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε μια μαγευτική θάλασσα, μπορείτε ακόμη να πιείτε τον καφέ ή το ποτό σας, ακόμα και να γευματίσετε ελαφρά σ' ένα από τα έξι οργανωμένα beach bars που υπάρχουν.
Η δική μου αγαπημένη ακτή είναι η Σαρακίνα που βρίσκεται στο 139ο χλμ  μια θάλασσα με γαλαζοπράσινα  καθαρα νερά βραβευμένη  τρεις φορές με την γαλάζια σημαία  εκεί κάνω τις ....βουτιές μου..

Μπορείτε ακόμη να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ ή απλώς να θαυμάσετε το τοπίο και τον καθαρό ορίζοντα, που όταν ο καιρός το επιτρέπει, διακρίνεται μέχρι και το Άγιο Όρος.
Για όσους πάλι αγαπούν την ηρεμία και είναι από τη φύση τους ρομαντικοί, οι Αμμόλοφοι σίγουρα θα τούς ικανοποιήσουν, με τους τρεις πανέμορφους κολπίσκους τους.
Για ένα ξεκούραστο και χαλαρωτικό μπάνιο, χωρίς ένταση και μουσική, μπορεί κάποιος να επιλέξει τον πρώτο κόλπο και συγκεκριμένα τις ακτές στη Χερσόνησο του Βρασίδα, απολαμβάνοντας το μπάνιο, στη σκιά του βυζαντινού κάστρου. Εδώ, τα δέντρα και τα αμπέλια δημιουργούν πανέμορφες εικόνες ξεκουράζοντας όλες τις αισθήσεις.

Τόσο η παραλία της Νέας Περάμου όσο και της Νέας Ηρακλίτσας προσφέρονται για απογευματινούς περιπάτους, για βόλτες με ποδήλατα, αλλά και για καφέ δίπλα στη θάλασσα. Στη Νέα Ηρακλίτσα υπάρχει οργανωμένη μαρίνα για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών.
Οι Αμμόλοφοι είναι ένα μέρος μαγικό. Αρκεί μόλις μια βουτιά -ακόμη και …νοερή- για να νιώσεις πως βρίσκεσαι στην "αγκαλιά" της θάλασσας.
Ακόμη και το σούρουπο, όταν το φως του φεγγαριού απλώνεται στην επιφάνεια της θάλασσας, η σαγήνη των Αμμόλοφων είναι ανεπανάληπτη.

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2010/05/blog-post_25.html#ixzz1T6bmlcLL

Ορκωμοσία φοιτητών της σχολής Επιστημών Αγωγής,


Η τελετή ορκωμοσίας, απονομής πτυχίων στους αποφοίτους των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής Εκπαίδευσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης και της απονομής των διπλωμάτων μετεκπαίδευσης στους αποφοίτους των Διδασκαλείων-Διδασκαλείο Νηπιαγωγών και Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Μαρία Αμαριώτου», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», χώρος που παραχωρήθηκε από το δήμο Ρεθύμνης.

Oταν τα πόδια ...μιλάνε!

 Μια μυστική γλώσσα του σώματος με την οποία οι άνθρωποι «περνάνε» μηνύματα στους άλλους
Το σώμα έχει γενικά τη δική του γλώσσα, τα μάτια λένε πολλά χωρίς λόγια, αλλά φαίνεται πως υπάρχει μια ακόμη «γλώσσα», αυτή των ποδιών. Ένας κορυφαίος Βρετανός ψυχολόγος, που μελετά το ζήτημα εδώ και δεκαετίες, ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε άλλη μια «οδό» επικοινωνίας, με την οποία όλοι οι άνθρωποι, ιδίως οι γυναίκες, στέλνουν μυστικά μηνύματα στους γύρω τους και το κάνουν με τα πόδια τους, χωρίς οι περισσότεροι από εμάς
να έχουμε καν ιδέα ότι αυτό συμβαίνει.

Η ανακάλυψη έγινε από τον καθηγητή Τζιόφρι Μπίτι, επικεφαλής της σχολής ψυχολογικών επιστημών του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, σύμφωνα με τη βρετανική «Telegraph». Η έρευνα, που έγινε για λογαριασμό της εταιρίας κατασκευής υποδημάτων Τζέφερι Γουέστ, έδειξε ότι αν μια γυναίκα επιθυμεί έναν άνδρα και γελά, όταν μιλά μαζί του, τα πόδια της ασυνείδητα απομακρύνονται από το σώμα της και παίρνει μια στάση με πιο ανοικτά πόδια, σαφείς ενδείξεις ότι ο συνομιλητής της την ελκύει σεξουαλικά. Αν όμως τα πόδια της είναι σταυρωμένα ή διπλωμένα κάτω από το σώμα της, την ώρα που μιλά σε έναν άνδρα, τότε μάλλον δεν έλκεται από αυτόν.
Οι άνδρες, αντίθετα με τις γυναίκες, δεν «σηματοδοτούν» σεξουαλική έλξη με τα πόδια τους. Οι ψεύτες κρατάνε τα πόδια τους αφύσικα ακίνητα, ώστε υποσυνείδητα να μην δίνουν στόχο και τους προσέχουν οι άλλοι. Οι γυναίκες κρίνουν τους άνδρες σε μεγάλο βαθμό από τα παπούτσια που φοράνε, πόσο είναι στιλάτα, καθαρά και ακριβά (ή τουλάχιστον φαίνονται να είναι!)...πατήστε στο περισότερα κ διαβάστε τη συνέχεια....

Αν ένας άνδρας είναι νευρικός, θα το δείξει αυξάνοντας τις κινήσεις των ποδιών του. Αντίθετα, οι γυναίκες, όταν είναι νευρικές, κρατάνε τα πόδια τους ακίνητα. Οι κυριαρχικοί τύποι ανδρών και γυναικών κάνουν συγκριτικά λιγότερες κινήσεις ποδιών, γιατί τους αρέσει να ελέγχουν όχι μόνο το περιβάλλον τους, αλλά και το σώμα τους. Οι εξωστρεφείς κάνουν το ίδιο (λίγες κινήσεις), όπως και οι αλαζόνες και εγωιστές, αλλά για άλλους λόγους, ενώ οι ντροπαλοί κάνουν συχνές κινήσεις με τα πόδια τους.

Ο Μπίτι (που είναι ο αρμόδιος ψυχολόγος για τα σόου του Big Brother στη Βρετανία) ανέφερε ότι οι άνθρωποι μπορούν ευκολότερα να έχουν επίγνωση των μηνυμάτων που μεταδίδουν με τα χέρια ή τις εκφράσεις του προσώπου τους, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τα πόδια τους. «Η μυστική γλώσσα των ποδιών μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά μας, τι σκεφτόμαστε για το πρόσωπο με το οποίο συνομιλούμε και γενικότερα για τη συναισθηματική και ψυχολογική μας κατάσταση. Είναι ένα πραγματικά γοητευτικό μη λεκτικό κανάλι επικοινωνίας», πρόσθεσε και τόνισε ότι ακριβώς επειδή είναι κατ' εξοχήν ασυνείδητο, είναι πιο αξιόπιστο όσον αφορά τα μηνύματα που μεταφέρει.

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2010/05/o.html#ixzz1T6ee1H9c
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory