Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Οκτώ πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις αν δεν θες να χωρίσεις,

Υπεύθυνοι ιστότοπου υποστηρίζουν ότι βρήκαν το κόλπο για να σταματήσουν τους χωρισμούς,

Μην απειλείτε, μιλήστε, ακούστε και συνεχίστε να φλερτάρετε τον σύντροφό σας,

Είναι εύκολο να αναγνωρίσει κανείς τα σημάδια που οδηγούν μια σχέση προς την … λήξη - αν τουλάχιστον πιστέψουμε τα συμπεράσματα του ιστότοπου World of Psychology, οι υπεύθυνοι του οποίου μελετούν διάφορα ζητήματα κοινωνικής ψυχολογίας. Πολλοί έχουν βαδίσει τον πικρό δρόμο του χωρισμού , αλλά οι περισσότεροι ειδικοί της ανθρώπινης συμπεριφοράς συμφωνούν ότι υπάρχουν οκτώ βασικά ζητήματα που οφείλουν να αποφεύγουν τα ζευγάρια, προκειμένου να μην βρεθούν σύντομα στο «κλαμπ των χωρισμένων». Συμφωνούν, επίσης, ότι η λύση στο πρόβλημα δεν είναι οι «συνεδρίες» με φίλες και φίλους ή με ακριβοπληρωμένου ψυχολόγους, αλλά η προσπάθεια να βελτιώσετε τον εαυτό σας, ώστε να μην οδηγηθείτε στον χωρισμό.

1. Μην θεωρείτε τον σύντροφό σας δεδομένο.
Η αρχή του κακού γίνεται όταν το ζευγάρι ξεχάσει τον πρώτο ενθουσιασμό του και επαναπαυτεί στην «κατάκτησή» του. Όλοι μας θυμόμαστε την αρχή της σχέσης με στιγμές διεκδίκησης του πολυπόθητου συντρόφου μας. Επειδή όμως ο άνθρωπος ξεχνάει εύκολα ότι το ταίρι μπορεί να πάρει πολύ εύκολα «το καπελάκι του και να φύγει», καλό είναι να ευχαριστούμε πάντα τον σύντροφο μας για κάτι που μας πρόσφερε ή να του ζητάμε πολύ ευγενικά, λες και είναι φιλοξενούμενος στο σπίτι, να μας κάνει μια χάρη. Με τον τρόπο αυτό οι διαμάχες αποφεύγονται και ο σύντροφος νιώθει και πάλι χρήσιμος και απαραίτητος, όπως πρώτα.

2. Συζητείστε ότι σας απασχολεί.
Όσοι βρίσκεστε σε μακρόχρονη σχέση νομίζετε

Σαρκοφάγα φυτά .

Carnivorous Beauty  animals 2
Carnivorous Beauty  animals 2
Carnivorous Beauty  animals 2
Carnivorous Beauty  animals 2
Carnivorous Beauty  animals 2
Carnivorous Beauty  animals 2
Carnivorous Beauty  animals 2

Τα αστέρια λάμπουν στο Σάλτσμπουργκ,

Ο Ιταλός αρχιμουσικός Ρικάρντο Μούτι, θα παρουσιάσει την λοπερα ο «Μάκβεθ» του Βέρντι,

Το κορυφαίο Φεστιβάλ του Καλοκαιριού ανοίγει τις πύλες του στις 27 Ιουλίου,

Οι νέες παραγωγές του «Μάκβεθ» του Βέρντι, της «Γυναίκας χωρίς Σκιά» του Ρίχαρντ Στράους αλλά και της όπερας του Γιάνατσεκ «Η υπόθεση Μακρόπουλος» δίνουν τον τόνο στο εφετινό Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ. Το κορυφαίο Φεστιβάλ του Καλοκαιριού ανοίγει τις πύλες του στις 27 Ιουλίου και ως τις 30 Αυγούστου καλεί τους ανά τον κόσμο φιλόμουσους (και θεατρόφιλους) σ΄έναν ενδιαφέροντα διάλογο με τις σύγχρονες αναζητήσεις στον χώρο της όπερας, της πρόζας και της συμφωνικής μουσικής.

Πέρα από τις προαναφερθείσες νέες παραγωγές, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναβιώσεις της περίφημης τριλογίας Μότσαρτ/Ντα Πόντε αλλά και το συναυλιακό ανέβασμα της όπερας «Γιολάντα» του Τσαϊκόφσκι. Το παζλ, ολοκληρώνουν συναυλίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, της Ορχήστρας Σιμόν Μπολιβάρ της Βενεζουέλας αλλά και της περίφημης Συμφωνικής του Σικάγου του κορυφαίου συνόλου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ομορφες δημιουργίες .

Sweet Creativity  arts
Sweet Creativity  arts
Sweet Creativity  arts
Sweet Creativity  arts
Sweet Creativity  arts
Sweet Creativity  arts

Παγκόσμια ημέρα του ..ψαρά! Το ψάρεμα και η δημοτικότητά του....

Στις 27 Ιουνίου εκατομμύρια λάτρεις του ψαρέματος γιορτάζουν από το 1984 την Παγκόσμια Ημέρα του Ψαρά. Αυτή η μέρα έχει θεσμοποιηθεί ως γιορτή με απόφαση της Διεθνούς Διάσκεψης για τη ρύθμιση και ανάπτυξη του ψαρέματος.
Το ψάρεμα από την αρχαιότητα εξακολουθεί να είναι καί βιοτεχνικό επάγγελμα, καί χόμπι. Τον Αντόν Τσέχοφ, σύμφωνα με αναμνήσεις των ανθρώπων της εποχής του, δεν τον πείραζε, όταν του έλεγαν ότι δεν γράφει καλά έργα, όμως προσβαλλόταν όταν τον κατέκριναν ότι δεν ξέρει να τραβήξει έγκαιρα το ψάρι, να το γαντζώσει. Στη Ρωσία, σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, υπάρχουν περίπου 25 εκατομμύρια ψαράδες. Ένας από αυτούς είναι και ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν. Πάντως, στο ψάρεμα δεν διακρίνουν τίτλους και αξιώματα. Η αδελφότητα των ψαράδων διακρίνεται από γνήσιο δημοκρατισμό.
Στο έδαφος της Ρωσίας υπάρχουν πάνω από 2,5 εκατομμύρια ποταμοί και περίπου 3 εκατομμύρια λίμνες. Και δεν προσελκύουν μόνο τους Ρώσους ψαράδες. Το περιοδικό «Φορμπς» δημοσίευσε την αξιολόγηση των πιό φημισμένων για τους ψαράδες τόπων. Στην τριάδα των καλύτερων περιλήφθηκε η ρωσική χερσόνησος της Κόλα. Εκεί, στους βόρειους ποταμούς, έχει διαφυλαχτεί ο ξακουστός ρωσικός σολομός. Πολλές τουριστικές εταιρίες παρέχουν υπηρεσίες ψαρέματος στη Ρωσία. Αυτός ο κλάδος είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος στη χερσόνησο της Κόλα, στην Καμτσάτκα και τη Σαχαλίνη. Καθίστανται δημοφιλείς οι Νότιες Κουρίλες και η περιοχή Αστραχάν.
Στο ευρωπαϊκό μέρος της Ρωσίας έρχονται, βασικά, ψαράδες από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Ενώ την Καμτσάτκα και τη Σαχαλίνη – ρωσική Άπω Ανατολή – τις προτιμούν οι Αμερικανοί.

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/07/blog-post_27.html#ixzz1TIi48TUN

Λυπημένη ιστορία με όμορφο τέλος .

Sad Story With A Happy End  animals 2
Sad Story With A Happy End  animals 2
Sad Story With A Happy End  animals 2
Sad Story With A Happy End  animals 2
Sad Story With A Happy End  animals 2

Θάλασσα πλατιά και εικαστική,


Λυμπεροπούλου Κατερίνα

Εκθεση για ό,τι μας ενώνει στην Πινακοθήκη Κυκλάδων Σύρου,

«Μικρή πράσινη θάλασσα δεκατριώ χρονώ
Που θα 'θελα να σε υιοθετήσω…
»
Οδυσσέας Ελύτης, Μικρή Πράσινη Θάλασσα

Εικοσιπέντε από τους σημαντικότερους εν ζωή εικαστικούς ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια έκθεση που αναφέρεται σε ό,τι μας ενώνει: τη θάλασσα. Ο κατάλογος των όσων συμμετέχουν στην έκθεση που εγκαινιάζεται το Σάββατο 30 Ιουλίου στη Σύρο είναι μακρύς και «βαρύς»: Παναγιώτης Τέτσης, Κώστας Τσόκλης, Παύλος, Χρίστος Καράς, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Νίκος Στεφάνου, Δημήτρης Μυταράς, Κωνσταντίνος Πανιάρας, Αλέκος Φασιανός, Σωτήρης Σόρογκας, Βασίλης Σπεράντζας, Αχιλλέας Δρούγκας, Μιχάλης Μακρουλάκης, Θόδωρος Μανωλίδης, Θεόδωρος Πανταλέων, Δημήτρης Γέρος, Παύλος Σάμιος, Γιάννης Κόττης, Κωστής Γεωργίου, Κώστας Παπανικολάου, Τάσος Μαντζαβίνος, Χρύσα Βέργη, Μανόλης Χάρος, Μαρία Φιλοπούλου, Αλέξης Βερούκας.

.....To Φως της Εντολής...


Μια διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός, η Φανή Αρντάν, σε πρόσφατη συνέντευξή της σε ελληνική εφημερίδα (ΒΗΜΑ), είπε και τα εξής:

«Η επιτυχία είναι κάτι, που σχεδόν δεν το καταλαβαίνεις. Ενώ στην αποτυχία μπορείς να δώσεις μια εξήγηση λογική. Επειδή η αποτυχία σε ξαναφέρνει αντιμέτωπο με τον εαυτό σου. Εγώ, γενικώς, δεν τα μπορώ τα κομπλιμέντα. Το κομπλιμέντο είναι σαν το άρωμα.
 Το βάζεις, μυρίζει για λίγο, σε ευχαριστεί· και μετά το συνηθίζεις και δεν σου μυρίζει πια καθόλου· το μυρίζουν μόνο οι άλλοι έως ότου εξατμιστεί, οπότε δεν το μυρίζει πια κανένας. Μια προσβολή όμως ή μια βρισιά, όσο άδικη και να είναι, είναι σαν ένα φως που μας δείχνει στο σκοτάδι, τι θα έπρεπε να είμαστε, ή τι θα έπρεπε να είχαμε κάνει. Άρα βοηθάει περισσότερο. Είναι παράξενο. Κάπου είχα διαβάσει, ότι μια διάσημη τραγουδίστρια δεν κρατούσε παρά μόνο
τα γράμματα που περιείχαν υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια για εκείνη. Και καταλαβαίνω, γιατί το έκανε. Επειδή ήθελε να είναι συνεχώς σε εγρήγορση».
Ακόμα βαθύτερα και καλύτερα είχαν καταλάβει τα παραπάνω σπουδαία διδάγματα, από την πείρα της ζωής τους, οι άγιοι της Εκκλησίας:
«Κάποτε ο άγιος Ιωάννης ο Κολοβός καθόταν έξω από μια εκκλησία. Και τον περικύκλωσαν οι αδελφοί και τον ρωτούσαν για τους λογισμούς τους. Βλέποντάς τον κάποιος τον φθόνησε και του είπε: «Το κανάτι σου Ιωάννη είναι γεμάτο δηλητήριο»(!). Του λέει ο αββάς Ιωάννης: «Έτσι είναι, καλά το λες· και αυτό το είπες βλέποντας μόνο τα έξω· τί θα έλεγες αν έβλεπες και τα μέσα της ψυχής μου;» (Το Γεροντικόν).
Πώς ο άγιος Ιωάννης έφθασε σε τόση ταπείνωση ώστε να ωφελείται (και να ωφελεί άλλους!) ακόμη και οπό την κακή, φθονερή συμπεριφορά; Πολύ απλά, εφαρμόζοντας την εντολή του Χριστού:
«Εγώ σας λέγω: Να αγαπάτε τους εχθρούς σας! Να λέτε καλά λόγια για εκείνους που σας κακολογούν. Να ευεργετείτε εκείνους που σας μισούν. Και να προσεύχεσθε για εκείνους που σας ζημιώνουν και σας κατατρέχουν. Έτσι θα γίνετε υιοί του επουράνιου Πατέρα σας». (Ματθ. 5,44).
Η μαρτυρία μιας ηθοποιού, έχει ιδιαίτερη αξία για μας. Γιατί, πολλές φορές λέμε: βαρειές οι εντολές του Χριστού. Και όταν ακούμε πνευματικά κατορθώματα σαν του αγίου Ιωάννου λέμε: Δεν είμαστε και άγιοι ασκητές!
Να, λοιπόν, που μια κοσμική γυναίκα ομολογεί -χωρίς να επικαλείται το ευαγγέλιο- ότι οι εντολές του Χριστού που τις εφάρμοσαν στην εντέλεια οι άγιοι, είναι «Φως που μας δείχνει στο σκοτάδι τι θα έπρεπε να είμαστε ή τι θα έπρεπε να κάνουμε».
Αξίζει, χίλιες φορές, ακλουθώντας τα βήματα την αγίων, να αγωνισθούμε για να φθάσουμε -κατά το δυνατόν- στην δική τους πνευματική ανάπαυση και αναψυχή.
(Αρχ. Ν. Κ. «Λυχνία»- Ιούλιος 2011)

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/07/to_26.html#ixzz1TIilIdty

Τροπικα πουλια tucan,

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory