Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Οι ταινίες της εβδομάδας,

Ο Κέβιν Τζέιμς συνεννοείται με ζώα ως «Ζωολογικός τύπος»

«Πάγος», μια σπάνια ταινία του Ρόμπερτ Κράμερ

Ρόλος ζωής για τον Πίτερ Λόρε ο «Δράκος του Ντίσελντορφ»

Πάντα σέξι η Μόνικα Μπελούτσι, όπως εμφανίζεται στις «Εποχές του έρωτα»

Παρά την παραπλανητική φωτογραφία ο Τζέφρεϊ Ντιν Μόργκαν (φτυστός ο Χαβιέ Μπαρδέμ) απειλεί την Χίλαρι Σουόνκ στο «Ποτέ δεν είσαι μόνη»

Ο Μπεν Γουίσο ως Τζον Κιτς στο «Bright star» της Τζέιν Κάμπιον

Μπορεί να ευδοκιμήσει ο έρωτας ανάμεσα σε έναν πάσχοντα από σύνδρομο Ντάουν (Πάμπλο Πινέδα) με μια μεγαλύτερή του φυσιολογική γυναίκα; (Λόλα Δουένιας)

Ο Ερίκ Καντονά «γράφει» ως αστυνομικός στο «Switch»

Ο Ζιλ Λελούς έχει μόλις «Τρεις ώρες διορία» για να σώσει την έγκυο γυναίκα του,

Η άλλη όψη του παραμυθιού " όμορφη κοιμωμένη " .

Dark Fantasy Sleeping Beauty  arts
Dark Fantasy Sleeping Beauty  arts
Dark Fantasy Sleeping Beauty  arts
Dark Fantasy Sleeping Beauty  arts
Dark Fantasy Sleeping Beauty  arts
Dark Fantasy Sleeping Beauty  arts

Ο Ταραγμένος ύπνος χαλάει τη μνήμη!

Ο ταραγμένος ύπνος χαλάει τη μνήμη

Ο ανήσυχος ύπνος επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να δημιουργεί αναμνήσεις, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, τα ευρήματα της οποίας μπορεί να εξηγούν γιατί τα προβλήματα μνήμης σχετίζονται με διαταραχές όπως η άπνοια στη διάρκεια του ύπνου.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ πραγματοποίησαν τη μελέτη τους σε ομάδα ποντικιών, τα οποία ξυπνούσαν μεν σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά τα άφηναν να κοιμούνται όσο είναι φυσιολογικό για τα ζώα.
Η μελέτη έγινε με τη βοήθεια μιας τεχνικής που λέγεται οπτογενετική και στην οποία τροποποιούνται γενετικά ορισμένα κύτταρα, ώστε να αποκτούν την ιδιότητα να επηρεάζονται από το φως.
Η γενετική τροποποίηση έγινε σε κύτταρα του εγκεφάλου που παίζουν ρόλο-κλειδί ανάμεσα στην κατάσταση του ύπνου και την κατάσταση του ξυπνήματος.
Την ώρα που κοιμόντουσαν τα ζώα, οι ερευνητές έστελναν κύματα φωτός σε αυτά τα κύτταρα, με αποτέλεσμα να διαταράσσουν τον ύπνο τους, δίχως όμως να επηρεάζουν την συνολική διάρκεια ή την έντασή του.
Όταν τα ζώα ξυπνούσαν, οι ερευνητές τα έβαζαν σε ένα κλουβί με δύο αντικείμενα – ένα που ήξεραν καλά και ένα άγνωστο.
Τα ποντίκια εκ φύσεως περνούν περισσότερη ώρα επεξεργαζόμενα αντικείμενα που δεν γνωρίζουν – και όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, τα ζώα που δεν είχαν κοιμηθεί απερίσπαστα, επεξεργάζονταν και το γνωστό και το άγνωστο αντικείμενο σαν να τα έβλεπαν για πρώτη φορά στη ζωή τους.
Η συμπεριφορά αυτή υποδηλώνει ότι ο ανήσυχος ύπνος που έκαναν, επηρέασε τη μνήμη τους και δυσκόλεψε την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν οικεία αντικείμενα.
Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences» (PNAS), το εύρημά τους εξηγεί γιατί ο ύπνος είναι μία από τις πρώτες λειτουργίες που πλήττονται από νοσήματα που επηρεάζουν τη μνήμη, όπως η νόσος του Άλτσχαϊμερ.
Όπως δήωσε ο δρ Νιλ Στάνλευ, πρώην πρόεδρος της Βρετανικής Εταιρείας Ύπνου, ο εγκέφαλός μας χρησιμοποιεί τον βαθύ ύπνο για να επεξεργαστεί τα δεδομένα της ημέρας και να αποθηκεύσει όσα φρονεί πως είναι χρήσιμα και πρέπει να διατηρηθούν.
«Οτιδήποτε συνεπώς ταράξει τον ύπνο μας, επιδρά σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό 
αρνητικά στη διαδικασία αυτά – και μοιραία διαταράσσει την μνήμη», πρόσθεσε.


http://roumel07.blogspot.com/2011/07/blog-post_28.html

Τα μαργαριτάρια της πισίνας .

Pearls Of Aquapark  awesome 2
Pearls Of Aquapark  awesome 2
Pearls Of Aquapark  awesome 2
Pearls Of Aquapark  awesome 2
Pearls Of Aquapark  awesome 2
Pearls Of Aquapark  awesome 2
Pearls Of Aquapark  awesome 2

..Aνακαίνιση Κατοικίας!Η οικοδομική άνθιση στην Ελλάδα, ξεκίνησε τη δεκαετία του '60 ακριβώς μετά τον πόλεμο και μόλις η χώρα άρχισε να σταθεροποιείται, και διεκόπη πριν από περίπου τρία χρόνια.
Τις τελευταίες δεκαετίες χτίζονται κτήρια καθ' όλα άρτια. Είναι κτήρια λειτουργικά, έχουν σωστό προσανατολισμό και πληρούν όλες τις προδιαγραφές που επιβάλλουν οι κώδικες τις αισθητικής. Είναι με λίγα λόγια αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, τα περισσότερα από αυτά.
Τις δεκαετίες ΄60, '70, '80 και μέχρι το 1990 η αρχιτεκτονική ήταν φτωχή (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) ως προς τη λειτουργικότητα των κτηρίων και κυρίως αυτών που χρησιμοποιούνταν ως κατοικίες. Το κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν οι ξεχωριστοί αυτόνομοι χώροι, οι οποίοι απομόνωναν τους κατοίκους παρότι ζούσαν στο ίδιο σπίτι και τους καθιστούσαν συγκάτοικους. Ξεχωριστή κουζίνα, καθιστικό, τραπεζαρία, σαλόνι, τεράστιοι διάδρομοι, υπνοδωμάτια. Τοίχοι παντού και νεκροί χώροι αχρησιμοποίητοι. Εάν οι παραπάνω περιγραφή σας θυμίζει πάρα πολύ έντονα το δικό σας σπίτι και θέλετε να το αλλάξετε κάνοντάς το πιο λειτουργικό, τότε μπορείτε! Πάρα πολύ εύκολα, με χαμηλό κοστολόγιο και λίγο χρόνο μπορείτε να κάνετε κάθε γωνιά του σπιτιού σας εκμεταλλεύσιμη.
Το κόστος μίας τέτοιας ανακαίνισης ξεκινά από 10000 ευρώ, περίπου και εξαρτάται από πόσες αλλαγές θέλετε να πραγματοποιήσετε. Οι αλλαγές που μπορείτε να κάνετε:
Εσωτερικές εργασίες
Κατεδαφίσεις εσωτερικών τοιχοποιιών, όπου αυτό απαιτείται, τοποθέτηση πλακιδίων ή άλλου είδους δαπέδου (γιατί συνήθως υπάρχει μωσαϊκό ή κάποιο άλλο υλικό, διόλου εύχρηστο!) ή γυάλισμα και συντήρηση ξύλινου δαπέδου (σε περίπτωση που υπάρχει), τοποθέτηση νέας κουζίνας, και νέου μπάνιου.

Εξωτερικές εργασίες
Τοποθέτηση θερμοπρόσοψης, υγρομόνωση (ταράτσας, τοίχων και άλλων σημείων), τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα.
Τα σπίτια αυτά, σε ότι αφορά την αρχιτεκτονική τους έχουν αφήσει το στίγμα τους χαρακτηρίζοντας μία εποχή. Δεν είναι απαραίτητο να κατεδαφιστούν, μα να γίνουν πιο λειτουργικά.
Με ένα επιπρόσθετο κόστος μπορεί να εξοικονομηθεί ενέργεια έως και 60 %, εάν στις παραπάνω εργασίες προσθέσουμε την αλλαγή κουφωμάτων και την αλλαγή καυστήρα.
Το προαναφερόμενο κόστος των 10000 ευρώ δεν προσαυξάνεται πολύ, ενώ κάνει το σπίτι "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΔΥΝΑΤΟ".

Με τη συμμετοχή εξοικονομούμε ενέργεια και χρήματα.
Για περαιτέρω ενημέρωση: 
Ε. Γεωργιάδου
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
email : georveta@gmail.com

Φαγητό σε πακέτο στην Ιαπωνία .

Takeaway Food From Japan  arts
Takeaway Food From Japan  arts
Takeaway Food From Japan  arts
Takeaway Food From Japan  arts
Takeaway Food From Japan  arts
Takeaway Food From Japan  arts

..Αν ο Μότσαρτ έκανε ηλιοθεραπεία!


Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι αν ο Μότσαρτ είχε μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο, θα ζούσε περισσότερα χρόνια. Διαβάστε τι ανακάλυψαν...
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, από μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ''Medical Problems of Performing Artists'', ο διάσημος Αυστριακός συνθέτης Αμαντέους Μότσαρτ θα ζούσε περισσότερο αν έκανε ηλιοθεραπεία. Ρόλο κλειδί στην υπόθεση έχει η βιταμίνη D.
Ο Μότσαρτ πέθανε σε ηλικία 35 ετών, από τότε πολυάριθμες έρευνες έχουν δει το φως της δημοσιότητας και προσπαθούν να εξηγήσουν τους λόγους του πρόωρου θανάτου του.
Η ταφή του σώματός του έγινε τρεις ημέρες μετά το θάνατό του, ενώ η νεκροψία δεν πραγματοποιήθηκε, αφήνοντας πολλά ερωτήματα αναπάντητα. Ο συνθέτης έπασχε από χρόνια


νεφρική ανεπάρκεια και είχε υποστεί πολλές λοιμώξεις τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Η πληροφορία αυτή ήταν καταλυτική και προκάλεσε το ενδιαφέρον του William Grant, συνταξιούχου φυσικού της NASA και του δρ. Stefan Pilz, οι οποίοι πιστεύουν ότι ίσως υπήρχε μία υποκείμενη αιτία για τις συνεχείς λοιμώξεις.
Αναζήτησαν στοιχεία, έκαναν πολλές έρευνες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για όλα ευθύνεται η απουσία της βιταμίνης D.
Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι ένα θρεπτικό συστατικό που είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών. Βρίσκεται σε τροφές, όπως ο σολομός, αλλά το σώμα είναι σε θέση να την παράξει όταν το δέρμα εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία Β.
Ο Μότσαρτ, ο οποίος ζούσε σε ένα σπίτι ψηλά στο βουνό, δεν είχε επαρκή έκθεση στον ήλιο λόγω της περιοχής. Είναι επίσης γνωστό ότι ο συνθέτης επέλεγε τις νυχτερινές ώρες για να δουλεύει, ενώ κοιμόταν την ημέρα, με αποτέλεσμα να μην τον ''βλέπει'' ο ήλιος.
Τα τελευταία χρόνια η ανεπάρκεια της βιταμίνης D έχει συνδεθεί με πολλές ασθένειες, με κυριότερη αυτή της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Αν και δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί η θεωρία για τη βιταμίνη σε σχέση με τον πρόωρο θάνατο του Μότσαρτ, οι ερευνητές είναι σχεδόν σίγουροι ότι λίγη ηλιοθεραπεία δε θα έβλαπτε τον ταλαντούχο συνθέτη.

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/07/blog-post_6227.html#ixzz1TOU9hfLn

Εικαστική απόδραση στην Κεφαλλονιά,

Εργο του Δημήτρη Μυταρά στη νέα Πινακοθήκη Κεφαλονιάς,

Λυμπεροπούλου Κατερίνα,

Από τον Γιάννη Γαϊτη έως τον Κώστα Τσόκλη κι από την ΄Οπυ Ζούνη έως τον Αλέκο Φασιανό, το Δημοσθένη Κοκκινίδη και το Μανώλη Χάρο. Σύγχρονες απόψεις και τάσεις της ελληνικής ζωγραφικής, παρουσιάζονται στην έκθεση με έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων η οποία εγκαινιάζεται την Παρασκευή 29 Ιουλίου στη νέα Πινακοθήκη Τέχνης στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς. Τα έργα, σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων του 20ου αιώνα, προέρχονται από τη συλλογή του Γεράσιμου Στρίντζη και είναι μεγάλων διαστάσεων. Κι επειδή τα περισσότερα είναι εστιασμένα στην καλοκαιρινή διάθεση, ο εύγλωττος τίτλος της έκθεσης είναι: «Με τη γοητεία της απόδρασης».

Αδύνατο το ταξίδι στον χρόνο,

Όπως τα φαίνεται τα ταξίδια στον χρόνο θα παραμείνουν «ζωντανά» μόνο σε βιβλία και ταινίες επιστημονικής φαντασίας,

Θ. ΛΑΪΝΑΣ,

Ομάδα φυσικών βάζει τέλος στην επιθυμία του ανθρώπου για «βόλτες» στον χωροχρόνο,

Ομάδα φυσικών από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ υποστηρίζει πώς τίποτε δεν μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του φωτός. Αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι τα ταξίδια στον χρόνο είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν αφού για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αναπτυχθούν ταχύτητες μεγαλύτερες από εκείνη του φωτός.

Ο κόσμος της «Μήδειας»,

Οι συντελεστές της «Μήδειας» στην υπόκλιση του φινάλε.Ενα βήμα πιο μπροστά, η Αμαλία Μουτούση με το λευκό φόρεμα νυφικό-σάβανο,

Η Αμαλία Μουτούση που δεν έχει βγάλει ακόμα το μακιγιάζ της «Μήδειας» αγκαλιάζει την Ελένη Καραϊνδρου,

Η Νόνικα Γαληνέα χειροκροτεί όρθια την κόρη της, Μήδεια - Αμαλία Μουτούση,

Ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος με τη γυναίκα του, Φοίβη, ήταν από τους εκλεκτούς θεατές της παράστασης

Συνομιλία για τον έλληνα σκηνογράφο, Διονύση Φωτόπουλο και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Φεστιβάλ, Γιώργο Λούκο,

Αγκαλιά οι ηθοποιοί Λυδία Κονιόρδου και Μίρκα Παπακωνσταντίνου στην είσοδο του θεάτρου

Μια αγκαλιά στο Χρήστο Λούλη από την ηθοποιό Εμιλυ Κολιανδρή που σε λίγους μήνες θα φέρει στον κόσμο το παιδί τους,

Παρούσα και η ιστορικός τέχνης, Ιριδα Κρητικού,

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Αντώνης Αντύπας με την Ελένη Καραϊνδρου που έντυσε τη «Μήδεια» με τη μουσική της,

Θαυμαστές στο καμαρίνι του Χρήστου Λούλη - που έκανε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της παράστασης,

Από τους τακτικούς της Επιδαύρου, ο σκηνοθέτης Λευτέρης Βογιατζής ετοιμάζεται να αγοράζει το βιβλίο της παράστασης»,

Φωτογράφοι απαθανατίζουν το θέατρο του Πολυκλείτου το βράδυ της Παρασκευής που σχεδόν γέμισε από κόσμο - μια αισιόδοξη εικόνα

Πηγή:Χάρης Ακριβιάδης,

Μπορεί να μην ήταν αυτό που λέμε «δεν πέφτει καρφίτσα», ωστόσο, το θέατρο της Επιδαύρου έδινε μια πολύ περισσότερο αισιόδοξη εικόνα από πρεμιέρες άλλων παραστάσεων το βράδυ της Παρασκευής, την πρώτη ημέρα της «Μήδειας» σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα και με την Αμαλία Μουτούση στον ομώνυμο ρόλο.

Ο Σαββόπουλος στηρίζει το Αρσάκειο με Αριστοφάνη,


Το ταμείο Yποτροφιών θα γεμίσει από τα έσοδα των παραστάσεων «Αχαρνής» και «Πλούτος» στο Ηρώδειο,

Τη δουλειά του πάνω στις δύο κλασικές κωμωδίες του Αριστοφάνη «Αχαρνής» και «Πλούτος» πρόκειται να παρουσιάσει ο Διονύσης Σαββόπουλος την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο Ταμείο Yποτροφιώντων Αρσακείων Σχολείων, με σκοπό την παροχή μερικών ή ολικών απαλλαγών από δίδακτρα, σε οικογένειες μαθητών που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα.
Οι κατά Σαββόπουλο «Αχαρνής» πρωτοπαρουσιάστηκαν στην μπουάτ «ΡΗΓΑΣ» της Πλάκας τον Δεκέμβρη του 1976 και κυκλοφόρησαν σε δίσκο το Φθινόπωρο του 1977 (Λύρα).

Νέα πατέντα: Τηλεκατευθυνόμενο ναυαγοσωστικό,Τηλεκατευθυνόμενο ναυαγοσωστικό σκάφος. Η διεθνής εφεύρεση του ηλεκτρολόγου Μανόλη Μηναδάκη από τις Κάτω Ασίτες, που σώζει ζωές. Η "Ν. Κρήτη" σήμερα φέρνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας τη σπουδαία ανακάλυψη, μέσα από το φωτογραφικό υλικό και όλα τα στοιχεία που μας αποκάλυψε ο μόλις 48 χρόνων εφευρέτης του τηλεκατευθυνόμενου σκάφους, που έχει δοκιμαστεί υπό κανονικές συνθήκες, σε αναπαραστάσεις ατυχημάτων στη θάλασσα και έχει πάρει άριστα από τους ναυαγοσώστες και το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου. Μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο διάσωσης ανθρώπων, στα χέρια κάθε ναυαγοσώστη, που θα το κατευθύνει άμεσα, στέλνοντας σωστική λέμβο, σωσίβιο και ό,τι άλλο χρειάζεται, στο συνάνθρωπο που κινδυνεύει, παλεύοντας με τα κύματα. Ένα σκάφος που μεταφέρει τη ζωή μέσα στη θάλασσα, σε χρόνο που δε ξεπερνάει τα 30 δεύτερα, όταν ο ναυαγοσώστης μέχρι σήμερα δεν προλαβαίνει να κολυμπήσει μέχρι το σημείο του επαπειλούμενου πνιγμού σε χρόνο που να είναι λιγότερος από τα πέντε με έξι λεπτά!

Σαν χόμπι
Ο Μανόλης Μηναδάκης ασχολείται με τηλεκατευθυνόμενα σκάφη εδώ και χρόνια. Μάλιστα, πριν από χρόνια, η "Ν. Κρήτη" είχε και πάλι παρουσιάσει ένα άλλο σκάφος που είχε δημιουργήσει ο ίδιος με το συνέταιρο του, ηλεκτρολόγο Γιάννη Τερζάκη, από το Θραψανό, το οποίο και είχαν ρίξει στα νερά του αλιευτικού καταφυγίου της Παντάνασσας, κάνοντας επίδειξη που καταγράψαμε και δημοσιοποιήσαμε και τότε, μέσω της εφημερίδας μας και της «ΚΡΗΤΗ ΤV». Όμως, αυτά είναι από χόμπι.

Κατάλληλες για κολύμβηση 2000 ελληνικές ακτές,


Το 95% της ακτογραμμής είναι σε πολύ καλή κατάσταση,

Δύο χιλιάδες ακτές της χώρας είναι κατάλληλες για κολύμβηση. Πρόκειται για το 95% του συνόλου των ακτών, το οποίο σύμφωνα με τις μετρήσεις της τελευταίας τετραετίας είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Το 3% είναι σε καλή κατάσταση, ενώ δύο σημεία στη λίμνη Βεγορίτιδα δεν ενδείκνυται για μπάνιο.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο ειδικός γραμματέας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Α. Ανδρεαδάκης, παρουσιάζοντας τον νέο «Περιβαλλοντικό Οδηγό των Ακτών Κολύμβησης». Σε αυτόν θα καταχωρηθούν 1.450 ταυτότητες ακτών. Κάθε μία θα περιλαμβάνει τα βασικά χαρακτηριστικά της παραλίας, την οργάνωση, την περιβαλλοντική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, τις υφιστάμενες και τις δυνητικές εστίες ρύπανσης, κλπ.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory