Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Βέγγος και Καζάν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αστόριας,


Ο Θανάσης Βέγγος και ο Ηλίας Καζάν είναι τα πρόσωπα που θα τιμήσει το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο (Greek Cultural Center) στην Αστόρια, στο πλαίσιο του ετήσιου Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει την Παρασκευή, 29 Ιουλίου, και θα διαρκέσει ώς τις 4 Σεπτεμβρίου. Η προβολή των ταινιών θα γίνεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, απόγευμα. Συγκεκριμένα, θα προβληθούν οι ταινίες: «Θανάση πάρε το όπλο σου», «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι», «Δικτάτωρ καλεί Θανάση».

Παραλία στο Ισραήλ .
Σπάνια Βιβλιοθήκη του Λεβ ΤολστόιΗ σπάνια προσωπική Βιβλιοθήκη του Λεβ Τολστόι είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο Βιβλιοθήκες συγγραφέων. Έχει 22000 τόμους σε 30 γλώσσες.
Φυλάγεται όλο αυτό «ανεκτίμητο υλικό» στο μουσείο-έπαυλη του Τολστόι στην Γιάσναγια Πολιάνα. Σε τι συνίσταται η αξία αυτής της Βιβλιοθήκης; Συνίσταται πρώτ’ απ’ όλα στο ότι περιέχει μιά σειρά εκδόσεις, οι οποίες φυλάγουν τα ίχνη και τις σημειώσεις που άφησε ο Τολστόι όταν τις διάβαζε. Εδώ υπάρχουν επίσης και βιβλία με αυτόγραφα σχεδόν όλων των σύγχρονών του Ρώσων και πολλών ξένων συγγραφέων, τέτοιων, όπως είναι ο Τζον Γκαλσγουόρθι (John Galsworthy), ο Ρομαίν Ρολάν (Romain Rolland), ο Μπέρναρντ Σώου (Bernard Shaw), ο ΄Απτον Σίνκλερ (Upton Sinclair) και άλλοι. Εδώ μπορεί να δει κανείς ακόμα και εκδόσεις που δεν υπάρχουν ούτε στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, ούτε στη Βρετανική Βιβλιοθήκη, ούτε και στην Ρωσική Κρατική Βιβλιοθήκη της Μόσχας. Πολλά από τα βιβλία φυλάγουν επίσης και τα ίχνη της δουλιάς του Τολστόι-μεταφραστή. Αναμεσά τους είναι....
π.χ. οι μεταφράσεις Κινέζων κλασικών συγγραφέων από τα αγγλικά. Το βιβλίο του Λάο Ζι (Laozi) «The light of China» "Το φώς της Κίνας" ο Τολστόι το μετέφραζε, γράφοντας στα περιθώρια των σελίδων του. Ο Τολστόι μετέφραζε και τον Γερμανό φιλόσοφο-μυστικιστή του μεσαίου αιώνα Γιόχαν Σέφλερ (Johannes Scheffler), γνωστό με το όνομα Άγγελος Σιλέσιος (Angelus Silesius). Εδώ μπορεί να δεί κανείς σχεδόν όλα τα βιβλία και τις περιοδικές εκδόσεις, που χρησιμοποιούσε ο Λεβ Τολστόι στη διάρκεια σχεδόν όλης της ζωής του, μαζί και τα τελευταία 30 χρόνια, όταν συνήθισε να διαβάζει με το μολύβι στο χέρι.
Η Βιβλιοθήκη του Λεβ Τολστόι έχει απίθανα μακριά ζωή. Η συγκέντρωσή της άρχισε ακόμα από τους προγόνους του συγγραφέα. Ο Τολστόι την κληρονόμησε όταν αποτελόταν από 600 βιβλία, μαζί με την έπαυλη Γιάσναγια Πολιάνα. Το παλιότερο εδώ βιβλίο είχε εκδοθεί το 1613 και το τελευταίο βιβλίο αποκτήθηκε το 1910 όταν ο Λεβ Τολστόι δεν ζούσε πια.


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/07/blog-post_8920.html#ixzz1TPtoyrye

Ηλιοβασίλεμα στην λίμνη .

Sunrise On The Lake   awesome 2
Sunrise On The Lake   awesome 2
Sunrise On The Lake   awesome 2
Sunrise On The Lake   awesome 2

Διαγωνισμός για την ΜΙΣ ΡΑΔΙΟ στην Ρωσία .Grand Slam και δυνατές κραυγές


 Τις παραμονές του τουρνουά του Wimbledon (Γούιμπλεντον), οι Βρετανοί επιστήμονες έκαναν έρευνες για να μάθουν γιατί και το κυριότερο για ποιό λόγο φωνάζουν  οι τενίστριες  όταν χτυπούν το μπαλάκι.
Για τις γυναικείες κραυγές στα γήπεδα τένις για πρώτη φορά άρχισαν να μιλούν το 1992, όταν μιά διάσημη τενίστρια- η Μόνικα Σέλες ηττήθηκε στον τελικό του Γούιμπλεντον από μία άλλη αστέρα - την Στέφι Γκραφ. Ο διαιτητής του αγώνα  απαίτησε από την Σέλες να μη φωνάζει όταν χτυπά την  μπάλα. Η Μόνικα χαμήλωσε τις κραυγές  της, όμως έχασε το παιχνίδι της. Από τότε το γυναικείο τένις έπαψε να είναι ήσυχο άθλημα. Είναι γνωστό ότι η Ρωσίδα Μαρία Σαράποβα, χτυπώντας το μπαλάκι,  «βρυχίζει» σαν ένα μικρό αεροπλάνο κατά την προσγείωσή του. Η κραυγή της ως προς την ισχύ του ήχου φτάνει τα 100 ντεσιμπέλ. Η τωρινή πρωταθλήτρια του Γούιμπλεντον Σερίνα Γουίλιαµς υστερεί κατά 10 ντεσιμπέλ και η κραυγή της ακούγεται σαν μία μηχανική σφύρα.
Μήπως η κραυγή με την οποία εξοπλίστηκαν σχεδόν όλες οι κυρίες με ρακέτα στο χέρι τους προσδίδει δυνάμεις; Είτε  τους χρειάζεται για να φοβερίζουν τους αντιπάλους τους; Η καθηγήτρια ΄Αλισον Μακόνελ από το Πανεπιστήμιο Μπρούνελ, π.χ., θεωρεί ότι η ελεγχόμενη κραυγή βοηθά τους
παίκτες να χτυπήσουν στο μέγιστο βαθμό δυνατά. «Όταν ο παίκτης αναπνεύει πριν το χτύπημα, και μετά εκπνέει κραυγάζοντας, ο λάρυγγάς του συστέλλεται και ένα μέρος του αέρα παραμένει στους πνεύμονές του, βοηθώντας τον άνθρωπο να διατηρήσει την ισορροπία του σώματός του. Το γεγονός αυτό του δίνει τη δυνατότητα να μη βλάψει την σπονδυλική του στήλη, εκτελώντας κινήσεις με μεγάλη προσπάθεια. 
 Οι τενίστες σήμερα χρησιμοποιούν ειδική τεχνική, η οποία τους αναγκάζει να φωνάζουν.  Οποιοσδήποτε προπονητής θα σας πει ότι το κύριο μυστικό ενός καλού χτυπήματος συνίσταται στο χαλαρό ρυθμό του παιχνιδιού. Τέτοιος ρυθμός όμως πετυχαίνεται μόνο τότε, όταν η αναπνοή και το χτύπημα  είναι του ίδιου κύματος. Ακριβώς για αυτό τον λόγο  πολλούς νέους τενίστες τους μαθαίνουν να φωνάζουν  όταν χτυπούν το μπαλάκι για να τους ελέγχουν εύκολα. Γιατί οι γυναίκες φωνάζουν στο γήπεδο δυνατότερα από τους άνδρες; Αυτό εξηγείται πολύ εύκολα. Απλώς το άνω μέρος του γυναικείου σώματος εκ φύσεως είναι πιο αδύνατο από το ανδρικό. Συνεπώς οι τενίστριες χρειάζεται να καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες χρησιμοποιώντας την τέχνη της αναπνοής,- είπε η καθηγήτρια  Μακόνελ.


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/07/grand-slam.html#ixzz1TPtJQC8o

Τάνγκο μόνο για Αργεντινούς,

Ταγκό στο Μπουένος Άιρες (φωτ. αρχείου),

Αποκλείστηκαν οι ξένοι από το διαγωνισμό χορού στην Αργεντινή,

Στη χώρα του τάνγκο απαγορεύεται να χορεύεις με έναν ξένο. Την απόφαση αυτή πήρε η οργανωτική επιτροπή τού πιο φημισμένου διαγωνισμού τάνγκο της Αργεντινής προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων αλλά και μια υποψία: μήπως οι Αργεντινοί πήραν αυτή την απόφαση επειδή φοβούνται ότι θα χάσουν στον διαγωνισμό από έναν ξένο;

Το ερώτημα ψάχνει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»

Αναδημοσιευσα Απο Βημα

Greecelands

Το κονσέρτο για τον Τζάκσον διχάζει τα αδέρφια του,


Η μητέρα του Μάικλ, Κάθριν Τζάκσον, και τα αδέρφια του Λατόγια, Τίτο, Τζάκι και Μάρλον Τζάκσον,

Θα γίνει ή όχι συναυλία για τον Βασιλιά της ποπ τον Οκτώβρι-ο;

Η μητέρα του Μάικλ Τζάκσον, Κάθρην και τέσσερα από τα αδέρφια του ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για ένα τιμητικό κοντσέρτο στη μνήμη του «Βασιλιά της ποπ» στην Ουαλία στις 8 Οκτωβρίου. Η Λατόγια Τζάκσον, ο Μάρλον Τζάκσον, η Τζάκι Τζάκσον και ο Τίτο Τζάκσον ανακοίνωσαν το κονσέρτο και τον τίτλο του «Μάικλ για πάντα - Κοντσέρτο φόρος τιμής» αλλά δεν έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερες σχετικές πληροφο-ρίες.

Ισπανοί ιστορικοί ξεκινούν ανασκαφές για να βρουν τα οστά του Θερβάντες,


Επιδιώκουν να λύσουν το μυστήριο για τον τρόπο του θανάτου του,

Το έργο του συγγραφέα Μιγκέλ Ντε Θερβάντες ανήκει χρονικά στη «χρυσή εποχή» (1492-1648) της Ισπανίας, κατά την οποία παρατηρήθηκε εξαιρετική άνθιση στις τέχνες. Το διασημότερο μυθιστόρημά του, «0 ευφάνταστος ευπατρίδης Δον Κιχώτης της Μάντσα», ή ως γνωστόν «Ο Δον Κιχώτης», συγκαταλέγεται στα κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, έχοντας μεταφραστεί σε περισσότερες από εξήντα γλώσσες και έχοντας υποβληθεί σε συστηματικό και κριτικό σχολιασμό από το 18ο αιώνα.

Αναβάλλεται για τις 23 Αυγούστου η ακρόαση στην υπόθεση Στρος-Καν,

Τις τελευταίες εβδομάδες κερδίζουν έδαφος οι εκτιμήσεις πως η Δικαιοσύνη θα απορρίψει την προσφυγή κατά του Στρος-Καν,

Ηταν προγραμματισμένη για την 1η Αυγούστου - οι δικηγόροι του συμφώνησαν να αναβληθεί,

Οι δικηγόροι του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν, τον οποίο κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση η Ναφισάτου Ντιαλό καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης, συμφώνησαν να αναβληθεί για τις 23 Αυγούστου η επόμενη ακρόαση της υπόθεσης, που ήταν προγραμματισμένη για την 1η Αυγούστου, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους την Τρίτη.

Το «Attenberg» για τo Lux,


Στο φεστιβάλ της Βενετίας έφτασε η ταινόα της Ραχήλ Τσαγγάρη «Attenbeg»,

Γιάννης Ζουμπουλάκης

Η ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη στην τελική τριάδα των βραβείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Η ταινία «Αttenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη κατάφερε να περάσει στην τελική τριάδα για τo βραβείο Lux που απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Το φιλμ θα προβληθεί στο επερχόμενο φεστιβάλ της Βενετίας (στο ίδιο φεστιβάλ ,πέρσι, η ταινία της Τσαγγάρη χάρισε στην πρωταγωνίστριά της Αριάν Λαμπέντ το βραβείο γυναικείας ερμηνείας).

Αυτό σημαίνει ότι η ταινία της Τσαγγάρη κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε ταινίες όπως το «Άλογο του Τορίνο» του Μπέλα Ταρ και το «L' Ηavre» του Άκι Καουρισμάκι που ήταν επίσης υποψήφιες

Μιχάλης Κακογιάννης: Η ενσάρκωση του ελληνικού κινηματογράφου,

O Mιχάλης Κακογιάννης φωτογραφημένος την εποχή του «Αλέξη Ζορμπά»,

Γιάννης Ζουμπουλάκης

Ο ξένος Τύπος επισημαίνει την τεράστια απώλεια από το θάνατο του μεγάλου σκηνοθέτη,

Μια ολόκληρη σελίδα στον Guardian, μισή στους Times του Λονδίνου και αναφορές σε εφημερίδες όπως η Le Monde και η Le Figaro είναι απλώς δείγματα από τον απόηχο που είχε θάνατος του Μιχάλη Κακογιάννη στην Ευρώπη (πέθανε την Δευτέρα 25 Ιουλίου). Η είδηση του θανάτου του έχει κάνει το γύρο του κόσμου και τα μεγαλύτερα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα διεθνώς έχουν ήδη δημοσιεύσει και συνεχίζουν να δημοσιεύουν αφιερώματα για το μεγάλο δημιουργό, εγκωμιάζοντας το συνολικό έργο του σκηνοθέτη του «Αλέξη Ζορμπά», της «Στέλλας» και των υπόλοιπων μεγάλων επιτυχιών του.

Μύθοι για τη διατροφή το καλοκαίρι,

Κάθε γραμμάριο οινοπνεύματος αποδίδει 7 θερμίδες,

Μάθετε πώς θα ξεδιψάτε,

Κόβει την όρεξη η υπερβολική ζέστη; Ξεδιψάει το παγωμένο νερό; Παχαίνουν τα φρούτα το καλοκαίρι; Διατροφικά ερωτήματα που τίθενται μονίμως, γεννώντας διαχρονική… σύγχυση, ίσως γιατί κάποιοι από τους μύθους που τα περιβάλλουν συνδέονται με ισχυρές γευστικές απολαύσεις.

Φαγητό και καύσωνας
Η ζέστη δεν μειώνει την όρεξη, απλώς την «προσαρμόζει» στις κλιματικές συνθήκες της εποχής.
Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται το καλοκαίρι αντιμετωπίζονται από τον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της αποβολής του νερού. Εάν οι καύσεις που γίνονται στο εσωτερικό του οργανισμού παράγουν επιπλέον θερμότητα, η απαιτούμενη προσαρμογή γίνεται ακόμη πιο δύσκολα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα τροφής, ιδίως κατά τις μεσημεριανές ώρες_ ασχέτως με το αίσθημα της όρεξης.

Ο τουρισμός αλλοιώνει τον χαρακτήρα του Μάτσου Πίτσου,

Τουρίστες στο Μάτσου Πίτσου, που «γιορτάζει» τα 100 χρόνια από την... δεύτερη ανακάλυψή του,

Εκατό χρόνια μετά την (επαν)ανακάλυψή του από τον Χάιραμ Μπίνγκαμ η περιοχή κινδυνεύει να χάσει τον χαρακτήρα της,

Εκατό χρόνια συμπληρώθηκαν προ ημερών από την 23η Ιουλίου 1911, όταν ο Αμερικανός καθηγητής του Πανεπιστημίου Γέιλ, Χάϊραμ Μπίνγκαμ, με τη βοήθεια ενός περουβιανού χωρικού, σκαρφάλωσε τις δύσβατες πλαγιές των Άνδεων για να φέρει στο φως τα ερείπια της «χαμένης πόλης» των Ίνκας, γνωστής και ως Μάτσου Πίτσου.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο αριθμός των τουριστών στην περιοχή αυξήθηκε με ραγδαίους ρυθμούς, με μία μικρή παύση την περίοδο των βροχών. Η πιο διάσημη πέτρα της πόλης - φρούριο έχει χαραχτεί από μια διαφημιστική ομάδα για μπύρες. Και το Περού κέρδισε τον πόλεμο με το πανεπιστήμιο Γέιλ για τα ευρήματα που είχε μεταφέρει στην Αμερική ο Μπίνχαμ - η σταδιακή επιστροφή πολλών από αυτά έχει ήδη ξεκινήσει.

Ομως ο τουρισμός αλλοιώνει τον χαρακτήρα του διάσημου αρχαιολογικού χώρου, όπως τονίζει σε πρόσφατη ανταπόκρισή του από τις Ανδεις γιά την εφημερίδα Los Angeles Times ο αμερικανός δημοσιογράφος Κρίστοφερ Ρέινολντς

Πολλά από τα μνημεία έχουν υποστεί ορατές φθορές από την επαφή των τουριστών. Ακόμη και το όνομα της πόλης, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού, κάτω από τα ερείπια του Μάτσου Πίτσου, αλλάζει συνεχώς: Η πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής τη γνωρίζει εδώ και καιρό ως Αγουας Καλιεντες, ενώ ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων την ονομάζουν Ελ Πουέμπλο του Μάτσου Πίτσου.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory