Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Σε κάποιες παραλίες της Ιταλίας απαγορεύονται τα κάστρα στην άμμο και η ηλιοθεραπεία!


Οι Αρχές επέβαλαν πρόστιμο στον Στίβεν Σπίλμπεργκ επειδή πλησίασε κοντά στις ακτές με το ταχύπλοό του,

«Ιταλία, χώρα των (παράλογων ή μη) θερινών απαγορεύσεων», θα μπορούσε να πει όχι μόνο ο αμερικανός σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, αλλά και χιλιάδες άλλοι τουρίστες που συρρέουν κάθε χρόνο στα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της γείτονος.

Προχθές Τετάρτη, η ιταλική ακτοφυλακή επέβαλε πρόστιμο 172 ευρώ στον Σπίλμπεργκ επειδή το ταχύπλοο σκάφος του «πλησίασε υπερβολικά τις ακτές της Σαρδηνίας». Ο κινηματογραφιστής κάνει αυτή την εποχή διακοπές στη Μεσόγειο με την τεράστια, μήκους 85 μέτρων, θαλαμηγό του, τη «Seven Seas», η οποία είχε αγκυροβολήσει ανοιχτά του νησιού. Κάποια στιγμή, ο διάσημος σκηνοθέτης αποφάσισε να επιβιβαστεί σε μια λέμβο δέκα μέτρων και να κατευθυνθεί προς την παραλία Πόρτο Λίσια, όμως η ακτοφυλακή εντόπισε το σκάφος και επέβαλε πρόστιμο, επειδή προσέγγισε την παραλία σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων.

Παράξενες δεξαμενές .

Unusually Shaped Reservoirs  awesome 2
Unusually Shaped Reservoirs  awesome 2
Unusually Shaped Reservoirs  awesome 2
Unusually Shaped Reservoirs  awesome 2
Unusually Shaped Reservoirs  awesome 2
Unusually Shaped Reservoirs  awesome 2

Τα ναρκωτικά της δεκαετίας του 1960 .

Drugs From The 60s  featured
Drugs From The 60s  featured
Drugs From The 60s  featured
Drugs From The 60s  featured
Drugs From The 60s  featured

..Ατάκες που άφησαν εποχή!
 • Ακόμα κι ένα κρεμμύδι μπορεί να σε κάνει να κλάψεις, αλλά μόνο ένας καλός κωμικός μπορεί να σε κάνει να σε κάνει να γελάσεις.
 • Παρακαλώ να γελάτε πιο γρήγορα, δεν έχω πολλή ώρα στη διάθεσή μου.
 • Tα κουλούρια έχετε δει πόσα τα έχουνε κάνει; Tόσα δα! Στο τέλος δε θα μας πουλάνε κουλούρι, τρύπα θα μας πουλάνε.
 • Tι γίνεται, τελικά, μ' αυτό το IKA; Πας για αμυγδαλές και σου κάνουν εγχείρηση προστάτη! Ένα φίλος μου είχε προβλήματα με τη χολή του και όταν πήγε στο IKA ζήτησε να του κάνουν εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας... Tο ωραίο είναι ότι η μπλόφα έπιασε... Tου κάνανε εγχείρηση χολής!
 • Η τελευταία απογραφή του πράσινου της Ελλάδας, είναι αισιόδοξη. Σύμφωνα με αυτή έχουν απομείνει τέσσερα πεύκα στο Bέρμιο και τρεις λεύκες στην Kόνιτσα.
 • Στις φυλακές γίνεται το αδιαχώρητο, δεν δραπετεύει πλέον κανείς. Που αλλού θα βρούνε οι άνθρωποι δυο γεύματα τσάμπα;
 • Kαι μια συμβουλή, να είσθε ευγενικοί με την πεθερά σας, οι μπέιμπι - σίτερς είναι πολύ ακριβές στις μέρες μας.
 • Ανακοινώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας θα διακόψουν την οκτάωρη στάση τους για τρίωρη προειδοποιητική εργασία…
 • Τελευταία οι δημόσιοι υπάλληλοι πηγαίνουν για δουλειά πολύ πρωί. Kι αυτό για να βρουν θέση. Όσοι πάνε αργότερα τους τρώει η ορθοστασία. Όσοι καθυστερήσουν κρατιούνται από τις χειρολαβές!
 • Των φρονίμων τα παιδιά πριν μαγειρέψουνε πεινάνε.
 • Στο τέλος, όπως πάμε με τις πυρκαγιές τα μόνα φυτά που θα μας μείνουνε θα είναι οι πολιτικοί.
 • Καλείς υδραυλικό τη Δευτέρα στις πέντε να σου φτιάξει τη βρύση κι έρχεται πέντε παρά τέταρτο. Ίδια μέρα, ίδια ώρα. Ένα μήνα μετά, όμως!
 • O Έλληνας αγοράζει δύο αυτοκίνητα. Παρκάρει το ένα και κυκλοφορεί με το άλλο. Έτσι έχει πάντα μια θέση πάρκινγκ στη διάθεσή του.
 • Ένας φίλος μου δεν έπινε για να μην πάθει κίρρωση του ύπατος, δεν κάπνιζε για να μην πάθει έμφραγμα, δεν έκανε σεξ για να μην πάθει έιτζ… Tελικά, τον πάτησε αυτοκίνητο!
 • Tα πράγματα έχουν αλλάξει από την εποχή του Χριστόφορου Κολόμβου. O Κολόμβος ξεκίνησε για τις Iνδίες και βρέθηκε στην Αμερική! Mε την Oλυμπιακή αν ξεκινήσεις για τις Iνδίες, θα βρεθείς στις Iνδίες... Oι βαλίτσες σου, όμως, θα βρεθούν στην Aμερική!
 • Δεν ξεπουλάμε εμείς την Eθνική μας κληρονομιά με δόσεις. Nτούκου άμα θέλετε, το συζητάμε.
 • O οποιοσδήποτε τραπεζικός μπορεί να γράψει ένα ποίημα χωρίς αντίκρισμα, αν όμως, ένας ποιητής γράψει μια επιταγή χωρίς αντίκρισμα... Xέσε μέσα...
 • Θα γίνει κι ο ανασχηματισμός. Tι ανασχηματισμός, δηλαδή… Όπως θα είναι μαζεμένοι γύρω από το υπουργικό τραπέζι θα πάνε μια θέση πιο ’κει.
 • Παερισσότερες ατάκες εδω • Το τροπικό νησί που ταξιδεύει πάντα μαζί σας .

  Tropical Island That Always Travels With You  awesome 2
  Tropical Island That Always Travels With You  awesome 2
  Tropical Island That Always Travels With You  awesome 2
  Tropical Island That Always Travels With You  awesome 2
  Tropical Island That Always Travels With You  awesome 2
  Tropical Island That Always Travels With You  awesome 2

  To σύγχονο θαύμα του Μωυσή


  Το σύγχρονο θαύμα του Μωυσή

  Το νησί Jindo είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στην Κορέα, δίπλα στα νησιά Jejudo και Geojedo. Αποτελείται από 250μικρότερα νησιά, και είναι διάσημο για την εμφάνιση ενός στεγνού δρόμου στη μέση της θάλασσας, κοντά στο τέλος του Φεβρουαρίου και τα μέσα Ιουνίου του σεληνιακού ημερολογίου. Δεδομένου ότι μοιάζει με απόσπασμα της Παλαιάς Διαθήκης στο βιβλίο της Εξόδου, η εκδήλωση ονομάζεται «Το θαύμα του Μωυσή». Όταν αποσύρονται τα νερά δημιουρείται ένας δρόμος περίπου 30-40 μέτρων σε πλάτος και 2,8 χιλιόμετρα σε μήκος, ο οποίο παραμένει για περίπου μία ώρα πριν χαθεί και πάλι κάτω από τα νερά της θάλασσας. Σύμφωνα με το θρύλο, πολύ καιρό πριν, υπήρχαν πολλές τίγρεις στο νησί Jindo.
  Το σύγχρονο θαύμα του Μωυσή
   Όταν οι τίγρεις άρχισαν να εμφανίζονται συχνά στο χωριό, οι άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο στο νησί Modo. Το νησί ουσιαστικά εκκενώθηκε και έμαινε μόνο μια ηλικιωμένη γυναίκα, η Bbyong, η οποία προσευχόταν καθημερινά στο Yongwang, θεό του ωκεανού, να την αφήσει να δει ξανά την οικογένειά της και πάλι. Γύρω από τον Φεβρουάριο, Yongwang εμφανίστηκε στο όνειρό της και της είπε, «θα στείλω ένα ουράνιο τόξο στη θάλασσα αύριο. Βάδισε πάνω σε αυτό και θα διασχίσεις τη θάλασσα». Την επόμενη μέρα η γριά Bbyong βγήκε στη θάλασσα και προσευχήθηκε ξανά, και καθώς το ουράνιο τόξο εμφανίστηκε, το θαλασσινό νερό διαχωρίστηκε και δημιουργήθηκε ο δρόμος. Μέσα από αυτό το δρόμο, η οικογένειά της και οι άλλοι χωρικοί γύρισαν πίσω στο νησί. Από τότε, όταν η θάλασσα υποχωρεί και δημιουργείται ο δρόμος, οι άνθρωποι γιορτάζουν το φαινόμενο, με γιορτή προς τιμήν του θεού Yeongdeung και θυμούνται τη γριά Bbyong. Κατά τη διάρκεια της γιορτής, εκτελούνται παραδοσιακοί χοροί και το νησί Jindo προσελκύει πολλούς τουρίστες.

  Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/07/to_22.html#ixzz1TZ8m7yD0

  Ο Κέβιν Σπέισι στην Επίδαυρο,

  Ο Κέβιν Σπέισι ως «Ριχάρδος Γ»,

  Πολύωρες βραδινές πρόβες, κι όλη μέρα… ξεκούραση,

  Σήμερα η Επίδαυρος ζει ήσυχες στιγμές. Τίποτα δεν προοιωνίζεται ότι την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 27.000 άνθρωποι θα παρακολουθήσουν την πλέον αναμενόμενη παράσταση των Επιδαυρίων, το «Ριχάρδο Γ» του Σαίξπηρ με τον Κέβιν Σπέισι σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες. ΄Η σχεδόν τίποτα. Το στήσιμο του ογκώδους σκηνικού έχει ολοκληρωθεί και στις 9 το βράδυ, μόλις δροσιστούν οι αρχαίες πέτρες από την κάψα του Ιουλίου, θα ξεκινήσει η γενική δοκιμή κεκλεισμένων των θυρών (επιτρέπονται μόνο οι φωτογραφίες).

  O θρύλος των Μπαλσόι στην Αθήνα,

  Από τον «Σπάρτακο» του Γιούρι Γκριγκόροβιτς,

  Ο χορογράφος Γιούρι Γκριγκόροβιτς θα παρουσιάσει τον εμβληματικό Σπάρτακο,

  Ο εμβληματικός «Σπάρτακος» - μια από τις σημαντικότερες παραγωγές μπαλέτου στην ιστορία του θεάτρου Μπαλσόι της Μόσχας - θα παρουσιαστεί τον προσεχή Οκτώβριο στην Αθήνα και το θέατρο «Badminton». Πρόκειται για ένα ανέβασμα με το κύρος του αυθεντικού αφού προκειμένου να το επιμεληθεί θα ταξιδέψει στην Αθήνα ο ίδιος ο βετεράνος χορογράφος Γιούρι Γκριγκορόβιτς με το 70μελές συγκρότημά του.

  Ενα φρούριο για τον Ριχάρδο,


  Απομόνωση, πόρτες κλειστές σε «ανεπιθύμητα αδιάκριτα βλέμματα», μασάζ και μικρές μπουκιές ελληνικής κουζίνας επέλεξε στην Επίδαυρο ο Κέβιν Σπέισι, προτού στο αρχαίο θέατρο ενδυθεί τον ρόλο του σαιξπηρικού ραδιούργου βασιλιά

  Απρόσιτο ξενοδοχείο. Αυτό ζήτησαν με επιμονή οι άνθρωποι του λονδρέζικου θεάτρου Old Vic για την παράσταση του καλλιτεχνικού διευθυντή τους - συμπαραγωγή του θεσμού - στην Επίδαυρο. Και το ξενοδοχείο Αριστοτέλης στον μάλλον απομονωμένο οικισμό στο Γιαλάσι, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Παλαιάς Επιδαύρου, είχε τη δυνατότητα να είναι απρόσιτο.
  Χτισμένο σε ανηφορικό έδαφος με βράχια στο πάνω μέρος, όπου και το πάρκινγκ, γερό περίβολο και δύο αρκετά ψηλές σιδερένιες πύλες, θεωρήθηκε καλή επιλογή από τους ανθρώπους του Old Vic.

  O αρχαιοπτέρυγας δεν ήταν πουλί!

  Κάπως έτσι έμοιαζε ο Xiaotingia zhengi, η ανακάλυψη του οποίου έριξε των αρχαιοπτέρυγα από το βάθρο του πρώτου πτηνού που δημιούργησε η εξέλιξη


  IΩΑΝΝΑ ΣΟΥΦΛΕΡΗ

  Νέα ευρήματα αποκαθηλώνουν το διάσημο απολίθωμα από την εξελικτική θέση του,

  Ο αρχαιοπτέρυγας (Archaeopteryx), ο οποίος για 150 χρόνια απολάμβανε τη θέση του πρώτου πτηνού που δημιούργησε η εξέλιξη, φαίνεται πως τελικά δεν ήταν καθόλου πτηνό!

  Αυτό προέκυψε έπειτα από την μελέτη ενός άλλου φτερωτού απολιθώματος, του Xiaotingia zhengi, το οποίο βρέθηκε στην επαρχία Liaoning της Κίνας και χρονολογείται από την Ύστερη Ιουρασική περίοδο (161-145 εκατομμύρια χρόνια πριν).

  Αμερικανική οικογένεια κέρδισε για... 3η φορά το Λόττο,


  Καθώς επίσης και τον παγκόσμιο φθόνο,

  Η τύχη, λένε μερικοί, είναι το παν. Η είδηση ότι η νεαρή αμερικανίδα Κίμπερλι Μακ Κόλεϊ, από την Βόρεια Καρολίνα, κέρδισε στην τοπική λοταρία 100.000 δολάρια θα μπορούσε να μην έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους λάτρεις των «τυχερών παιχνιδιών». Όταν όμως η νίκη αυτή δεν είναι η πρώτη και μάλιστα η μητέρα της την ξεπερνάει σε κέρδος με φανερό προβάδισμα, τότε ίσως κάτι μας κάνει να ζηλέψουμε τη συγκεκριμένη οικογένεια.

  Η χρονολογική σειρά των νικών των δύο κυριών έχει ως εξής:

  -Το 2007 η μητέρα της Κίμπερλι είχε κερδίσει περισσότερα από 160.000 δολάρια σε ένα παιχνίδι τύχης στην Βόρεια Καρολίνα.

  Ερασιτέχνες αστρονόμοι εξορμούν,

  Αστρονόμοι επί τω έργω (φωτ.αρχείου) [REUTERS/Jeff Mitchell],

  Αρχίζει αύριο στους Φιλιππαίους η 5η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων,

  Τι είναι το σούπερ νόβα; Πότε θα έχουμε βροχή διαττόντων; Πώς μπορούμε να παρατηρήσουμε καλύτερα τον ήλιο;

  «Σφυρίζει» με νέο πρόγραμμα το «Τρένο στο Ρουφ»,

  (File: ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ_Το Διαστημότρενο.JPG ),

  Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρόγραμμα της προσεχούς περιόδου 2011-2012, στην Αμαξοστοιχία _ Θέατρο Το τρένο στο Ρουφ. Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, άνοιγμα σε νέους ανθρώπους, δρώμενα και φαγητό καθώς και μια παιδική παράσταση περιλαμβάνονται σε όσα το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει τον προσεχή σεζόν.
  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής παραστάσεις:
  > Στο Θεατρικό Βαγόνι, την Κεντρική Σκηνή του Τρένου - Θεάτρου, παρουσιάζεται το θεατρικό έργο «Ενας Ομηρος» του Μπρένταν Μπήαν, ενός από τους σημαντικούς Ιρλανδούς συγγραφείς του προηγούμενου αιώνα, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, την οποία συνέθεσε το 1962 για την πρώτη παρουσίαση του έργου στην Ελλάδα από τον θίασο του Λεωνίδα Τριβιζά. Η σκηνοθεσία είναι της Τατιάνας Λύγαρη.

  Αγρέπαυλη της Ρωμαϊκής εποχής μεταφέρεται ολόκληρη,

  Τα ερείπια της ρωμαϊκής αγρέπαυλης στην Κρήτη

  Τα ερείπια της ρωμαϊκής αγρέπαυλης στην Κρήτη

  Τα ερείπια της ρωμαϊκής αγρέπαυλης στην Κρήτη

  Τα ερείπια της ρωμαϊκής αγρέπαυλης στην Κρήτη


  Μία ρωμαϊκή αγρέπαυλη που είχε έρθει στο φως στην Κρήτη κοντά στο Καστέλι κατά τα έργα κατασκευής της εθνικής οδού Ηρακλείου - Μοιρών πρόκειται να αποσπασθεί ολόκληρη από τη θέση της και να μεταφερθεί σε άλλο σημείο όπου και θα ανασυντεθεί. Ετσι, όχι μόνον θα σωθεί το μεγάλο αυτό κτίσμα, δεδομένου ότι συμπίπτει με τη χάραξη της οδού Απομαρμά - Άγιοι Δέκα - υποέργο της εθνικής οδού- αλλά και θα προστατεύει και θα αναδειχθεί στο νέο χώρο.
  Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
  Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
  Link directory