Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Η αθέατη πλευρά της Τέχνης στην Σίφνο,


Εργο του Παύλου

Eργο του Παναγιώτη Τέτση

Εκθεση, με τίτλο «Η αθέατη πλευρά-Σύγχρονη ελληνική τέχνη από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης» παρουσιάζει η Εθνική Πινακοθήκη στο Παλιό Σχολείο του Κάστρου της Σίφνου. Ο τίτλος της έκθεσης, «Η αθέατη πλευρά» εκφράζει με ακρίβεια την διαδικασία από την ερευνητική περιήγηση στους χώρους φύλαξης, στην επιλογή των έργων, την έκθεση και την επικοινωνία της καλλιτεχνικής δημιουργίας με το κοινό. Πολλοί και σημαντικοί σύγχρονοι έλληνες καλλιτέχνες απαρτίζουν αυτό το μικρό δείγμα των συλλογών του Μουσείου. Στη μεγαλύτερη πλειοψηφία πρόκειται είτε για άγνωστα έργα, είτε για έργα που έχουν εκτεθεί παλαιότερα. Οι καλλιτέχνες είναι κυρίως από τη γενιά του 1960 μέχρι νεότερους της γενιάς του 1990.

Χορός στην Αγία Πετρούπολη .

Χορός Στην Αγία Πετρούπολη τέχνες
Χορός Στην Αγία Πετρούπολη τέχνες
Χορός Στην Αγία Πετρούπολη τέχνες
Χορός Στην Αγία Πετρούπολη τέχνες
Χορός Στην Αγία Πετρούπολη τέχνες
Χορός Στην Αγία Πετρούπολη τέχνες

Το «Dirty Dancing» επιστρέφει,


Στα σκαριά βρίσκεται το ριμέικ της επιτυχημένης ταινίας του 1987,

Η Μπέιμπι επιστρέφει... με το ριμέικ του «Dirty Dancing».

Ο Κένι Ορτέγκα, χορογράφος της ταινίας του 1987, ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει αυτή τη φορά το ριμέικ του πολύ επιτυχημένου φιλμ που ανέδειξε τον νεαρό τότε Πάτρικ Σουέζι και την Τζένιφερ Γκρέι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Entertainment Weekly.

«Η ευκαιρία που μου δίνεται να σκηνοθετήσω το «Dirty Dancing» είναι σαν να επιστρέφω σπίτι» δήλωσε ο 61 ετών σκηνοθέτης και χορογράφος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Κένι Ορτέγκα έχει σκηνοθετήσει πολλές μουσικές νεανικές ταινίες (High School Musical, Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert) αλλά και το πρόσφατο φιλμ «Michael Jackson's This Is It», ενώ έχει υπάρξει σκηνοθέτης και χορογράφος συναυλιών του Μάικλ Τζάκσον, της Γκλόρια Εστεφάν κ.α

Αυτό πόνεσε .

Έντερα του χάλυβα δεν
Έντερα του χάλυβα δεν
Έντερα του χάλυβα δεν
Έντερα του χάλυβα δεν
Έντερα του χάλυβα δεν

Το όνομα της Αριάννα Χάφινγκτον. Μπορεί να μην την γνωρίζουν πολλοί στη χώρα μας, πρόκειται όμως για τη γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στα δημοσιογραφικά πράγματα της Αμερικής. Και είναι «δικιά» μας, μιας και η καταγωγή της είναι ελληνική. Θεωρείται, και καθόλου άδικα για αυτό, η βασίλισσα της ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Είναι πάμπλουτη , χαρισματική προσωπικότητα αφού εκτός των άλλων είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος.
Γνωρίζατε πως βρίσκεται στη λίστα των 100 ισχυρότερων ατόμων παγκοσμίως του περιοδικού Τάιμ, ενώ το Φορμπς την κατατάσσει στην 28η θέση στη λίστα με τις 100 πιο δυναμικές γυναίκες του κόσμου;
Το 2005, η Αριάννα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον ίδρυσε την ηλεκτρονική εφημερίδα της «Huffington Post»
Αποτελεί μία από τις πλέον πιο δημοφιλείς ειδησεογραφικές ιστοδελίδες που τάραξαν τα

Παραλία γεμάτη γυαλιά σε παραλία στην Καλιφόρνια .

Glass Beach φοβερό 2
Glass Beach φοβερό 2
Glass Beach φοβερό 2
Glass Beach φοβερό 2
Glass Beach φοβερό 2

Επεσε ενα ταμπού 500 ετών!


Στα  39 της Αντιπλοίαρχος Σάρα Ουέστ είναι
 η πρώτη γυναίκα στους πέντε αιώνες της ιστορίας του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού, που θα διοικήσει ένα πολεμικό πλοίο πρώτης γραμμής - μια φρεγάτα ισχυρότερη απ' ό,τι ήταν ολόκληρος ο στόλος του λόρδου Νέλσονα.
Ο διορισμός της Ουέστ ως καπετάνισσας της «Portland» συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τις γυναίκες στο Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο τις περιόριζε, στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του, στις φιγούρες των ακρόπρωρων και στα ονόματα των πλοίων.
Τον Απρίλιο θα αναλάβει τη διοίκηση της φρεγάτας, το πλήρωμα της οποίας αριθμεί 185 μέλη και το οπλοστάσιό της έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον σομαλών πειρατών και λαθρεμπόρων κοκαΐνης στην Καραϊβική.
Η Ουέστ, ειδική στον υποβρύχιο πόλεμο και στον ναυτικό σχεδιασμό μεγάλης κλίμακας, έχει
πτυχίο Μαθηματικών, ενώ τον καιρό που υπηρετούσε στη Μέση Ανατολή πήρε και πτυχίο Νομικής. Στο τέλος της χρονιάς θα γίνει επίσης η πρώτη γυναίκα στο Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό που θα προαχθεί στο βαθμό του πλοιάρχου. Κέρδισε τον διορισμό της επιδεικνύοντας «ηγετικές ικανότητες, αυτοπεποίθηση, ηθικό σθένος, ορθή κρίση και εξαιρετικές ικανότητες επικοινωνίας» αφότου κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, το 1995, πέντε χρόνια μετά την κατάργηση της απαγόρευσης της συμμετοχής των γυναικών στο σώμα, η οποία είχε διαρκέσει 500 χρόνια. Οι υποστηρικτές της επικαλούνταν δεισιδαιμονίες ότι προκαλούν κακοτυχία, καθώς και τον περιορισμένο χώρο στα πλοία και φόβους για σεξουαλικές ακολασίες. Θέματα θάρρους και δεξιοτήτων ήταν δύσκολο να επικαλεστούν για τον αποκλεισμό των γυναικών σε μια χώρα η οποία έχει το παράδειγμα της Γκρέις Ντάρλινγκ (που το 1838 έσωσε με τον φαροφύλακα πατέρα της 13 ανθρώπους από το ναυάγιο του πλοίου «Forfarshire») και πολλές επιτυχημένες πειρατίνες, από την Αν Μπόννυ ώς την Λέιντυ Κίλιγκρου και την Γκρέις Ο'Μάλλεϋ, το 200μελές πλήρωμα της οποίας ήταν μάλιστα μεγαλύτερο απ' αυτό που θα διοικεί η πλοίαρχος της φρεγάτας «Portland».

Η Σάρα Ουέστ γεννήθηκε και πήγε σχολείο στο Λίνκολνσαϊρ (όπως και η Μάργκαρετ Θάτσερ) και σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Χέρτφορντσαϊρ πριν εισαχθεί στο Βασιλικό Κολέγιο του Πολεμικού Ναυτικού. Εχει υπηρετήσει σε ναρκαλιευτικά στο Ιράκ, έχει συμμετάσχει με επιτυχία στον σχεδιασμό διεθνών ασκήσεων και έχει συντονίσει επιχειρήσεις στα Βαλκάνια την περίοδο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, το 2008, μετά τον ρόλο της στην οργάνωση της απομάκρυνσης 4.600 βρετανών πολιτών από τον Λίβανο, το 2006. Στο Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό, οι γυναίκες αποτελούν κατά μέσο όρο από το 15% ώς το 20% των πληρωμάτων. Αποκλείονται πλέον μόνον από τους κομάντος του Ναυτικού, από το σώμα των δυτών ναρκαλιείας και από τα υποβρύχια - αν και η τελευταία απαγόρευση επανεξετάζεται και αναμένεται ότι θα χαλαρώσει.

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/08/e-500.html#ixzz1UiVLAtoB

Ηρακλής καταχειροκροτούμενος,


Συγκινητικός, μοντέρνος και διασκεδαστικός ο «Ηρακλής μαινόμενος» ενθουσίασε το κοινό της Επιδαύρου,

Αν και ένα από τα λιγότερο παιγμένα (και ενδεχομένως τα λιγότερο γνωστά) έργα του Ευριπίδη ,ο «Ηρακλής Μαινόμενος» απασχόλησε περίπου 11.000 θεατές στην Επίδαυρο κατά την διάρκεια της περασμένης Παρασκευής και του περασμένου Σαββάτου (6 και 7 Αυγούστου αντιστoίχως).
Οι θεατές καταχειροκρότησαν τους Νίκο Καραθάνο (Ηρακλής), Μηνά Χατζησάββα (Αμφιτρύων), Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Μεγάρα) και τα τρία παιδιά του Ηρακλή (Δημήτρης Κολλάτος, Ειρηγναίος Τσούραλης, Λούκα Μαρμαρινός) αλλά την παράσταση του σκηνοθέτησε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός «έκλεψε» ένα υπεραστικό λεωφορείο της δεκαετίας του 1960.
Το όχημα πάρκαρε στο μονοπάτι για το Αρχαίο Θεάτρο της Επιδαύρου λίγο πριν από την παράσταση της Παρασκευής προκαλώντας ερωτηματικά στο κοινό που περίμενε στον χώρο του προαυλίου, έξω από το Αρχαίο Θέατρο. Οι ηθοποιοί αποβιβάστηκαν με τις βαλίτσες τους και λίγο αργότερα, η παράσταση... άρχισε (αξίζει να σημειωθεί ότι τα φώτα του λεωφορείου διακρίνονταν πίσω από την ορχήστρα).

To Facebook κάνει κακό στην ψυχολογία των εφήβων,Δημήτρης Γαλάνης

Καθώς επίσης και στις σχολικές επιδόσεις τους,

Η υπερβολική ενασχόληση με το Facebook από τους εφήβους μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα αντικοινωνική συμπεριφορά και άλλες ψυχολογικές δυσλειτουργίες. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει πρόσφατη έρευνα επιστημονικός υπεύθυνος της οποίας είναι ο Λάρι Ρόζεν, καθηγητής ψυχολογίας στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Όπως ανέφερε ο ίδιος σε ομιλία του στο 119ο Ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Ψυχολόγων στην έρευνα συμμετείχαν 1000 έφηβοι από διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.

Παιδική παχυσαρκία: λύση το σπιτικό φαγητό,


Οπως δείχνει έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας,

Τα καταστήματα με πρόχειρο φαγητό έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, καθώς για τους γονείς αποτελούν την εύκολη λύση. Ετσι όμως τα παιδιά καταναλώνουν τροφές που καλύπτουν σχεδόν το μισό της απαραίτητης ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων ενός παιδιού και συχνά το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας νατρίου. Η λύση, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνιας, είναι τα παιδιά να σπιτικό φαγητό, ή έστω φαγητό παρασκευασμένο σε εστιατόρια με σπιτικές συνταγές .

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 544 οικογενειών, την ώρα που εισέρχονταν σε εστιατόριο πρόχειρου φαγητού γνωστής αλυσίδας εντός του νοσοκομείου του Σαν Ντιέγκο για το μεσημεριανό. Αποτελεί μια πρωτοβουλία που προώθησε και ο Εθνικός Σύνδεσμος Εστιατορίων των ΗΠΑ. Τα εστιατόρια που συμμετείχαν δεσμεύτηκαν να προσφέρουν γεύματα των 600 θερμίδων και λιγότερο, γεύματα που θα περιλαμβάνουν φρούτα, λαχανικά δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχες πρωτεΐνες ή γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά και με χαμηλά επίπεδα νατρίου και ζάχαρης.

Πιερ-Υβ Κουστό: Οι θάλασσες θυμίζουν πεδίο μάχης,

Ο 29χρονος Πιερ-Υβ Κουστό πρωτοστατεί στη δημουργία ενός διεθνούς δικτύου δυτών που θα εργάζονται για την προστασία των ωκεανών μέσω... ίντερνετ (Φωτογραφία: Pascal Robert),

Ελλη Ισμαηλίδου

Ο θαλάσσιος εξερευνητής μιλά για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και το... facebook των δυτών,

Όταν γεννήθηκε ο Πιερ-Υβ Κουστό, ο πατέρας του, ο διάσημος θαλάσσιος εξερευνητής και θρύλος του ντοκιμαντέρ, Ζακ Κουστό, ήταν 72 ετών. Η εποχή των μεγάλων εξερευνήσεων είχε ήδη περάσει και ο περίφημος θαλασσοπόρος διήγε έναν ήρεμο βίο, αναπτύσσοντας πλούσιο συγγραφικό έργο. Όλα δείχνουν, ωστόσο, ότι το περιπετειώδες πνεύμα, η ανάγκη για εξερεύνηση και η βαθιά αγάπη για το θαλάσσιο περιβάλλον είναι καταγεγραμμένα στο… DNA της οικογένειας Κουστό.

Μόλις στην ηλικία των 29 ετών, ο Πιερ-Υβ Κουστό είναι ένας από τους πιο δραστήριους δύτες, εξερευνητές και ακτιβιστές για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Τους τελευταίους μήνες, μάλιστα, πρωτοστατεί στην δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου δυτών που θα καταγράφουν με βίντεο και θα αναρτούν στο διαδίκτυο τις ομορφιές, τους κινδύνους και κυρίως τις παρανομίες που απειλούν τις θάλασσες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο κ. Κουστό θα βρεθεί στη Νάξο στο διάστημα 11-18 Αυγούστου, καθώς θα συμμετάσχει 3ο «Διεθνές Φεστιβάλ Αξία» της Νάξου, όπου θα παρουσιάσει έκθεση με σπάνιο φωτογραφικό υλικό του Ζακ Κουστό και θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Λίγες ημέρες πριν την άφιξή του στην Ελλάδα o διάσημος δύτης μιλά στο αποκλειστικά στο «Βήμα» για τη γοητεία και τους κινδύνους της θάλασσας, τη συνέχιση της κληρονομιάς του Κουστό και για το πώς όλοι μπορούμε να μετατραπούμε σε ακτιβιστές για την προστασία των θαλασσών.

Η διαχρονική απόλαυση του καφέ,


Η ημερήσια κατανάλωση 4-5 φλιτζανιών καφέ δεν σχετίζεται με προβλήματα υγείας,

Αν αγαπάτε τη γεύση του καφέ, μην αισθάνεστε μόνοι. Πάνω από 400 δισεκατομμύρια φλιτζάνια του μαύρου απολαυστικού - παγωμένου ή ζεστού - ροφήματος καταναλώνονται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο. Τόσο η τονωτική του δράση, όσο και η ιδιαίτερη γεύση του έχει φανατικούς λάτρεις: όλοι τους θα πρέπει να χρωστούν ευγνωμοσύνη στους Αιθίοπες, από τη χώρα τους κατάγεται το δένδρο του καφέ.

Ένας βοσκός στην Αβησσυνία (τη σημερινή Αιθιοπία), ονόματι Kaldi, παρατήρησε ότι οι κατσίκες του χόρευαν στα πίσω πόδια μετά τη βρώση κόκκινων καρπών. Ο Kaldi έδωσε τους καρπούς αυτούς στο τοπικό μοναστήρι, όπου με τη σειρά τους οι μοναχοί τους χρησιμοποίησαν προκειμένου να παραμένουν σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια των προσευχών τους.

Κυριαρχεί μάλιστα η αντίληψη ότι προτού ο καφές εκτιμηθεί ως ρόφημα, αξιοποιούνταν οι καρποί του, για την ακρίβεια από ιθαγενείς που μασούσαν τους ώριμους καρπούς και τους κόκκους ως τροφή.

Η Παναγία η Παντοχαρά του Ελύτη στη Σίκινο,

Η τοποθεσία που επιλέχθηκε για την ανέγερση του ξωκλησιού της Παναγίας της Παντοχαράς είναι ένας χώρος που κοιτάει στον βορρά, βλέπει ανεμπόδιστα στο Αιγαίο και στο βάθος φαίνεται η Σίφνος (Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ανδριόπουλος),

Λαμπρινή Κουζέλη

Επιθυμία του ποιητή εκπληρώθηκε με τα θυρανοίξια ναού στο κυκλαδίτικο νησί,

«Παρθένω Σικινίω Οδυσσέας Ελύτης ανέθηκε» διαβάζει ο προσκυνητής σε επιγραφή επάνω από την είσοδο του νεότευκτου ξωκλησιού της Παναγίας της Παντοχαράς στη Σίκινο. Αναγγέλλοντας τις εκδηλώσεις εορτασμού του εφετινού έτους Ελύτη στο Μέγαρο Μουσικής τον περασμένο Φεβρουάριο η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, σύντροφος του νομπελίστα ποιητή, είχε προσθέσει σεμνά, εν είδει σημείωσης με μικρά γράμματα: «Θυρανοίξια μιας μικρής εκκλησίας στη Σίκινο, αφιέρωμα του ποιητή στην Παναγία Παντοχαρά». Επρόκειτο για μια επιθυμία-τάμα του Ελύτη, την οποία είχε εκφράσει στην κ. Ηλιοπούλου και στην αδερφή της.

Τεστ μετρά τους χτύπους του γυναικείου βιολογικού ρολογιού,

Ενα νέο ορμονικό τεστ δείχνει πώς χτυπά το βιολογικό ρολόι της γυναίκας ειδοποιώντας την για πόσο ακόμη θα είναι γόνιμη,

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΣΩΛΗ

Καταγράφει τα επίπεδα της αντιμυλλερίου ορμόνης και μπορεί να δείξει τη γονιμότητα,

Ενα απλό ορμονικό τεστ μπορεί να δείξει πόσο γρήγορα χτυπά το βιολογικό ρολόι μιας γυναίκας και ως εκ τούτου να προβλέψει μέχρι πότε θα είναι σε θέση να βιώσει τη μητρότητα.

Για πρώτη φορά ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Σεντ Αντριους σε συνεργασία με συναδέλφους τους από τα Πανεπιστήμια της Γλασκώβης και του Εδιμβούργου κατάφεραν να μετρήσουν με ακρίβεια τα επίπεδα μιας ορμόνης ζωτικής σημασίας για τη γονιμότητα σε γυναίκες διαφορετικών ηλικιών.

Μετρητής...μπουκιάς ελέγχει το βάρος,

Το Bite Counter φοριέται στο χέρι και παρακολουθεί το πόσο τρώμε,

Θ. ΛΑΪΝΑΣ

Το Bite Counter παρακολουθεί πόσες φορές βάζουμε φαγητό στο στόμα,

Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια συσκευή η οποία κυριολεκτικά μετράει τις μπουκιές μας και έτσι βοηθά κάποιον να ελέγχει το πόσο τρώει ώστε να μην ξεφεύγει και να διατηρεί τη σιλουέτα του.

Ο μετρητής

Τη συσκευή που ονομάζεται Bite Counter κατασκεύασαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το βάρος τους και προσπαθούν να το ελέγξουν αλλά και εκείνους που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλλά θέλουν να διατηρήσουν την καλή σιλουέτα τους. Η συσκευή μοιάζει με ρολόι και φοριέται στο χέρι.

«Οι τελευταίες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να υποτιμούν τις ποσότητες τροφής που καταναλώνουν και οι παραδοσιακές μέθοδοι παρατήρησης και αυτο-ελέγχου έχει αποδειχθεί ότι αποτυγχάνουν. Τα πρώτα στοιχεία από την χρήση του Bite Counter δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην καταμέτρηση της τροφής και των θερμίδων που καταναλώνει κάποιος» δηλώνει ο Έρικ Μαθ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory