Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011

Ο γυμνός τυφλοπόντικας , ένα σπάνιο είδος .

Naked Mole Rat ζώα 2
Naked Mole Rat ζώα 2
Naked Mole Rat ζώα 2
Naked Mole Rat ζώα 2
Naked Mole Rat ζώα 2
Naked Mole Rat ζώα 2

....Σκέψεις...

Μην αρχίσεις να αγχώνεσαι τώρα για το τι πρόκειται να συμβεί. Είσαι αρκετά σπαστικός με το άγχος σου για ό,τι συμβαίνει.


Για σένα είμαι άθεος. Για το Θεό είμαι νόμιμη αντιπολίτευση.


Μια μέρα καθόμουν και σκεφτόμουν σχεδόν απελπισμένος. Ένα χέρι ακούμπησε στον ώμο μου και μια φωνή είπε με βεβαιότητα: 
-Ευθύμησε, γιατί τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα... 
...Ευθύμησα λοιπόν και τα πράγματα στ' αλήθεια έγιναν χειρότερα.

Φοβού τη μισή αλήθεια. Μπορεί να κρατάς τη λανθασμένη μισή.Δεν έχω πρόβλημα με το ποτό. Πίνω, μεθώ, πέφτω κάτω. Κανένα πρόβλημα.

Βασικά μου χρειάζεται μόνο ένα ποτό για να μεθύσω. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θυμάμαι αν είναι το δέκατο τρίτο ή το δέκατο τέταρτο.Πάντα κρατώ αποθέματα ποτού για την περίπτωση που δω κανένα φίδι, το οποίο επίσης κρατώ εύκαιρο.

Ποιος είπε πως είναι νωρίς για ποτό; Είναι ήδη αύριο στην Ευρώπη και χθες στην Κίνα!Αρχισα δίαιτα. Σταμάτησα να πίνω και σε δυο βδομάδες έχασα δεκατέσσερις μέρες.

Πυροτεχνήματα .

Αιχμάλωτοι Πυροτεχνήματα φοβερό 2
Αιχμάλωτοι Πυροτεχνήματα φοβερό 2
Αιχμάλωτοι Πυροτεχνήματα φοβερό 2
Αιχμάλωτοι Πυροτεχνήματα φοβερό 2
Αιχμάλωτοι Πυροτεχνήματα φοβερό 2
Αιχμάλωτοι Πυροτεχνήματα φοβερό 2

Κίνδυνος!! Αντρες ...δουλεύουν!!

Μια εικόνα ...χίλιες λέξεις!

Το παγκακια στο Κίεβο .

Artsy Πάγκοι του Κιέβου τέχνες
Artsy Πάγκοι του Κιέβου τέχνες
Artsy Πάγκοι του Κιέβου τέχνες
Artsy Πάγκοι του Κιέβου τέχνες
Artsy Πάγκοι του Κιέβου τέχνες
Artsy Πάγκοι του Κιέβου τέχνες

Η Καβάλα στα ...καλύτερά της.

Οι Δραμινοί δεν έχουμε κόμπλεξ ως αναφορά το γεγονός οτι δεν έχουμε ..θάλασσα , το γεγονός που μας θέλει   να βλέπουμε την Καβάλα ανταγωνιστικά δεν ισχύει τουλάχιστον σήμερα, μετά την παρουσίαση των Αμμολόφων  των υπέροχων αυτών ακρογιαλιων  θα ήθελα να  σας παρουσιάσω και την πόλη της Καβάλας είμαι σίγουρη οτι θα σας συναρπάσει τόσο η ιστορία ,αλλά και τα αξιοθέατα....
Αν μας έλεγαν να κατονομάσουμε, χωρίς να το πολυσκεφτούμε τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, σίγουρα η Καβάλα θα έβρισκε μια αναπαυτική θέση ανάμεσα στις πρώτες μας λέξεις. Το ίδιο ισχύει για τους περισσότερους, καθώς δύσκολα κάποιος μένει ασυγκίνητος μπροστά στις κοσμοπολίτικες αρετές της Μακεδονικής πόλης, με την αμφιθεατρική γοητεία και την θαλασσινή διάθεση.Εκτός από τα γνωστά της αξιοθέατα και τις προφανείς της ομορφιές, η Καβάλα έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα στους –τυχερούς- μόνιμους κατοίκους της. Γι’ αυτό, εμείς επιχειρούμε μια πρώτη αναγνωριστική εξερεύνηση της γοητευτικής «Μακεδονίτισσας» .
Μια πόλη… στο πιάτο
Η Καβάλα στα καλύτερά της
Από την πρώτη στιγμή στην Καβάλα, η ποικιλομορφία που πιάνει το βλέμμα κλέβει την παράσταση. Αμφιθεατρικά χτισμένη στην οροσειρά Σύμβολο, η πόλη απλώνει τις Καμάρες, το Κάστρο, τα άσπρα σπιτάκια, τα παλιά αρχοντικά και τις σύγχρονες πολυκατοικίες σε ένα τοπίο με φόντο το γαλάζιο του ουρανού, ενώ κάνοντας… μεταβολή, ένα άλλο γαλάζιο κυριαρχεί: Αυτό του Βόρειου Αιγαίου, μοιρασμένο γενναιόδωρα στο γραφικό λιμάνι και στις δροσερές παραλίες της περιοχής.

.

Ξεκινάμε από ψηλά, ανεβαίνοντας την Παλιά Πόλη, που ουσιαστικά διαχωρίζεται από την Νέα με τις περίφημες «Καμάρες», το παλιό υδραγωγείο δηλαδή που αποτελεί μνημείο του 15ου αιώνα. Προχωρώντας ανάμεσα στα στενά σοκάκια και στα παλιά αρχοντόσπιτα, μαζεύουμε μνήμες από κάθε περίοδο της πλούσιας ιστορίας της Καβάλας.
Από τα αρχαία χρόνια, όταν ακόμη η πόλη λεγόταν Νεάπολη και ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό λιμάνι στο οποίο έφτασε ο Απόστολος Παύλος, τα βυζαντινά χρόνια που έχουν αφήσει τα ίχνη τους στα τείχη, και την νεότερη εποχή με πρωταγωνιστές τους καπνοπαραγωγούς και τα καράβια που καθοδηγούνταν από τον Φάρο της Παλιάς Πόλης είναι όλα αποτυπωμένα στα πλακόστρωτα της γοητευτικής συνοικίας.

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Ιμαρέτ, ένα ισλαμικό κομψοτέχνημα του 19ου αιώνα χτισμένο από τον Μεχμέτ Αλή, λάτρη και ευεργέτη της πόλης. Στην όμορφη αυλή του μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή την έκθεση αιγυπτιακών αντικειμένων, προτού συνεχίσετε για το Κάστρο της Καβάλας. Δροσερός καφές στο Μπρίκι και δροσερή θέα από τις πολεμίστρες με πιάτο  ολόκληρη την πόλη από ψηλά ανήκουν στα… SOS.
του Γιώργου Κόκουβα

Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2011/08/blog-post_13.html#ixzz1Uu1hGS2v

Το πρώτο ζώο με τεχνητό γενετικό κώδικα!,

Ο C.elegans είναι το πρώτο - έστω και μικροσκοπικό ζώο - στον γενετικό κώδικα του οποίου εισήχθησαν τεχνητές πληροφορίες,

Ερευνητές από το Κέιμπριτζ προσέθεσαν ένα αμινοξύ που δεν υπάρχει στη φύση σε νηματώδεις σκώληκες,

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ δημιούργησαν για πρώτη φορά ζώο το οποίο περιέχει τεχνητές πληροφορίες στον γενετικό του κώδικα! Το επίτευγμα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Χημικών αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο στους βιολόγους ώστε να έχουν πλήρη έλεγχο των μορίων από τα οποία αποτελούνται οι ζωντανοί οργανισμοί.

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε νηματώδεις σκώληκες του είδους Caenorhabditis elegens – ο C. Elegans που έχει μήκος μόνο ενός χιλιοστού και αποτελείται από περίπου χίλια κύτταρα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα πειραματικά μοντέλα των επιστημόνων.

«Επέκταση» του γενετικού κώδικα

To Μουσείο της Βάσως Κατράκη στο Διαδίκτυο,


Λαμπρινή Κουζέλη

Εγκαινιάστηκε ο επίσημος ιστότοπος του ιδρύματος με πλούσιο υλικό για την κορυφαία χαράκτρια,

«Γεννήθηκα στο Αιτωλικό Μεσολογγίου», σημειώνει στην αυτοβιογραφία της η μεγάλη ελληνίδα χαράκτρια Βάσω Κατράκη (1914-1988). Στη γενέτειρά της θεμελιώθηκε -με την επιμονή και τη φροντίδα του συζύγου της Γιώργου Κατράκη-τον Απρίλιο του 1995 το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών-Μουσείο Βάσως Κατράκη, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Ιούνιο του 2006, με το σύνολο του έργου της Βάσως Κατράκη σε μόνιμη έκθεση. Τον περασμένο χειμώνα, μεγάλο μέρος από τον θησαυρό του Μουσείου παρουσιάστηκε στην έκθεση «Πνοή την πέτρα» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα. Σήμερα κάθε χρήστης του διαδικτύου μπορεί να περιηγηθεί στο έργο της σπουδαίας καλλιτέχνιδος μόνο με ένα κλικ του ποντικιού, στον διαδικτυακό τόπο http://katrakivasso-museum.gr.

«Μετά την ίδρυση του μουσείου, η δημιουργία ενός ιστότοπου ήταν το επόμενο βήμα προκειμένου να γνωστοποιήσουμε στο κοινό το έργο του μουσείου», είπε στο «Βήμα» ο γιος της χαράκτριας Σπύρος Κατράκης, μέλος του Δ.Σ. του μουσείου.

To hip hop φοράει τα καλά του στο Γκάζι,


Το 4ο Athens Festival το Σεπτέμβριο στην Τεχνόπολη,

Το hip hop ανανεώνει για μια ακόμη φορά το ραντεβού του με τους φίλους του. Ο τόπος γνωστός: Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Ηδη τις προηγούμενες τρεις χρονιές το έχουν επισκεφθεί περί τους 10.000 φίλους του εν λόγω μουσικού ύφους. Αρα και επιτυχημένο κρίνεται και ενδιαφέρον παρουσιάζει αφού φέρνει κοινό και μουσικούς κοντά σε μια κουλτούρα που την Ελλάδα δεν είναι και η πλέον γνωστή.

Ενα έξυπνο βραχιόλι... το γιατρό τον κάνει πέρα!


«Περιβραχιόνιο» θα παρακολουθεί τις κινήσεις και τις ποσότητες φαγητού που καταναλώνουμε,

Ξεχάστε τη ζυγαριά και τις μεζούρες: όσοι επιθυμούν να ελέγχουν το βάρος και την κατάσταση της υγείας τους θα μπορούν σύντομα απλώς να φοράνε ένα «έξυπνο περιβραχιόνιο» το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις τους και τις ποσότητες φαγητού που καταναλώνουν.

Το βραχιολάκι θα είναι εφοδιασμένο με αισθητήρες και μικροτσίπ που θα παρακολουθούν ορισμένους δείκτες υγείας του χρήστη, και με μια εφαρμογή που θα αποστέλει τα δεδομένα στο «έξυπνο» κινητό τηλεφώνο του χρήστη. Αποτελεί δε το τελευταίο προϊόν που κυκλοφορεί στην αγορά και στοχεύει στην εμμονή μιας ολοένα αυξανόμενης μερίδας πληθυσμού που θέλει να καταγράφει τα πάντα σχετικά με τη λειτουργία του σώματός τους - από το πόσο συχνά κάνουν σεξ ως πόσα χιλιόμετρα περπατούν την ημέρα.

Μπιτλ-μάνια σε μπαρ της Κούβας μισό αιώνα μετά,


Το καθεστώς προσπαθεί να διευρύνει τη νυχτερινή ζωή της Αβάνας,

Τα μαλλιά και η γλώσσα ήταν λάθος, αλλά το μόνο που ένοιαζε το κοινό ήταν ότι η μπάντα έπαιζε Μπιτλς. Κι αυτό, στην Κούβα, σε ένα νέο μπαρ που λέγεται Yellow Submarine. Πριν από μερικές δεκαετίες, μια τέτοια συνάθροιση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικές συλλήψεις, αλλά όχι σήμερα.

Αλλά ίσως ακριβώς λόγω αυτού του παρελθόντος, το συγκρότημα έπαιζε όπως τότε, την εποχή της αμφισβήτησης. Οι μουσικοί ερμήνευαν το «Dear Prudence» και το «Rocky Raccoon» σαν να ήταν καινούργια τραγούδια. Κι όταν έφτασαν στο «Let It Be», όλος ο κόσμος άρχισε να τραγουδά μαζί, κλείνοντας τα μάτια, σχεδόν σε έκσταση. «Χωρίς τους Μπιτλς δεν υπάρχει ροκ εντ ρολ. Η μουσική αυτή είναι αυθεντική.», λέει στους ο Γκίγιε Βιλάρ, ένας από τους ιδρυτές του συγκεκριμένου μπαρ.

Κλείνει για ένα χρόνο το Αγαλμα της Ελευθερίας,


Για να τοποθετηθούν νέα σκαλοπάτια και ανελκυστήρες στο μνημείο-σύμβολο της Νέας Υόρκης,

Κλειστό για ένα χρόνο θα παραμείνει το Αγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης.

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, το κόστος των εργασιών επισκευής θα αγγίξει τα 27,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων αναφέρει ότι θα τοποθετηθούν νέα σκαλοπάτια και ανελκυστήρες μέσα στο άγαλμα, αλλά το Νησί της Ελευθερίας θα παραμείνει ανοιχτό.

Γιγάντια πτηνά και έντομα είχαν παρέα οι δεινόσαυροι,


Γιγάντια πτηνά πετούσαν στους ουρανούς του Τζουράσικ Παρκ,

Θ. ΛΑΪΝΑΣ

Ανακαλύφθηκε πτηνό που όταν στεκόταν όρθιο είχε ύψος 3 μέτρα,

Εντυπωσιακές ανακαλύψεις στον τομέα της παλαιοντολογίας γίνονται τα τελευταία 24ωρα. Αρχικά ανακαλύφθηκαν ευρήματα που δείχνουν ότι την εποχή των δεινοσαύρων υπήρχαν έντομα που είχαν μέγεθος μεγάλων σημερινών πτηνών καθώς και πτηνά που είχαν μέγεθος σχεδόν διπλάσιο από αυτό του ανθρώπου!

Πτηνό γίγας

Ειδικοί του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ εντόπισαν και μελέτησαν ένα απολίθωμα που μέχρι σήμερα πιστευόταν ότι ανήκε σε ένα είδος δεινοσαύρου που το δέρμα του ήταν καλλυμένο με φτερά. Όπως υποστηρίζουν το απολίθωμα ανήκει σε ένα άγνωστο είδος γιγάντιου πτηνού που ζούσε πριν από περίπου 83 εκατομμύρια έτη.

Δύο σπουδαίες συναυλίες για δύο σπουδαίους σκοπούς,

Ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει στο Ηρώδειο ένα αφιέρωμα στους μεγάλους έλληνες συνθέτες και ποιητές με σκοπό φιλανθρωπικό,


Μαρία Φαραντούρη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Σταύρος Ξαρχάκος, Μάρθα Φριντζήλα, Ηρώ Σαΐα. Σημαντικά ονόματα της μουσικής που ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν σημαντικό κοινωνικό σκοπό. Μέσα από δύο συναυλίες προωθούν το φιλανθρωπικό έργο μη κερδοσκοπικών φορέων και ευαισθητοποιούν το κοινό. Κοινός τόπος, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory