Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

Καλύτερα χοντροί, παρά μια ζωή δίαιτα,


Στιγμιότυπο από διαγωνισμό ομορφιάς για... παχουλές στην Ουγγαρία,

Ερευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο μιλάει για τα οφέλη των περιττών κιλών,

Η παχυσαρκία είναι… υγεία; Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται καναδοί επιστήμονες, οι οποίοι εκτιμούν πως είναι καλύτερο για τον ανθρώπινο οργανισμό να παραμένει με μερικά επιπλέον παραπανίσια κιλά από το να υφίσταται διαρκώς την εξοντωτική διαδικασία μιας, σωματικά και ψυχολογικά, επίπονης δίαιτας.

Διασημότητες τότε και τώρα .

Celebrities Then And Now   awesome 2
Διασημότητες τότε και τώρα φοβερό 2
Διασημότητες τότε και τώρα φοβερό 2
Διασημότητες τότε και τώρα φοβερό 2
Διασημότητες τότε και τώρα φοβερό 2
Διασημότητες τότε και τώρα φοβερό 2
Διασημότητες τότε και τώρα φοβερό 2

....Τηλεπαθητικά ..ζώα...

 
Η θεωρία περί "τηλεπαθητικών ζώων" τα οποία αντιλαμβάνονται ότι το αφεντικό τους επιστρέφει στο σπίτι ενώ ακόμη εκείνο βρίσκεται μακρυά, ανήκει στον βιολόγο Rupert Sheldrake. Σε συνέντευξή του στο pyles.tv και τον Γιάννη Μούτσο, ο "αιρετικός" βιολόγος μίλησε για τα πειράματα που πραγματοποιεί προκειμένου να μελετήσει την "τηλεπαθητική  επικοινωνία" μεταξύ των κατοικίδιων ζώων και των αφεντικών τους.
Πώς αντιλαμβάνονται τα σκυλιά και οι γάτες , ότι ο ιδιοκτήτης τους επιστρέφει σπίτι;
"Αυτό που έχω μελετήσει ιδιαίτερα είναι είναι ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρούν εκατοντάδες ιδιοκτήτες κατοίκιδιων σε όλον τον κόσμο: αυτό που τα σκυλιά αντιλαμβάνονται πότε το αφεντικό τους  τους θα επιστρέψει στο σπίτι.
Πολλοί άνθρωποι έχουν σκυλιά ή γάτες, τα οποία φαίνεται ότι προσμένουν την επιστροφή του αγαπημένου τους μέλους της οικογένειας. Κάθονται και περιμένουν σιωπηλά κοντά στην πόρτα σε ένα σημείο που τα ίδια έχουν καθορίσει ως το "σημείο επιστροφής" του αφεντικού τους. 
Για να  διαπιστώσουμε εαν πράγματι συμβαίνει αυτό, κάνουμε μια σειρά πειραμάτων στα οποία μαγνητοσκοπούμε το μέρος όπου ο σκύλος περιμένει.

Ξεκινάμε από την στιγμή που ο ιδιοκτήτης του κατοικιδίου φεύγει από το σπίτι και παρακολουθούμε  όλο το διάστημα της απουσίας του. Έχουμε το timecode επάνω στη κασσέτα, επομένως μπορούμε να πούμε ακριβώς κάθε δευτερόλεπτο πότε το σκυλί είναι στο "σημείο επιστροφής του αφεντικού" και πότε όχι. Έχουμε δηλαδή μια πλήρη μελέτη της συμπεριφοράς του. 

Φροντίζουμε ώστε στις περιπτώσεις που μελετάμε, ο ιδιοκτήτης να φεύγει από το σπίτι σε απόσταση μεγαλύτερη των 8 χλμ τουλάχιστον και να επιστρέφει σε τυχαία επιλεγμένη ώρα. Επειδή αυτοί που αμφισβητούν τις μελέτες μας υποστηρίζουν οτι οι σκύλοι απλώς ακούνε ή μυρίζουν το αυτοκίνητο του αφεντικού τους, μεταφέρουμε τον ιδιοκτήτη με taxi και χρησιμοποιούμε διαφορετικό όχημα κάθε φορά. Επομένως δεν υπάρχουν γνώριμοι ήχοι και εικόνες. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος ο σκύλος να μπορεί να ακούσει ή να μυρίσει το αφεντικό του.
Στα πειράματα αυτά παρατηρούμε ότι το σκυλί φαίνεται να γνωρίζει πότε επιστρέφει ο ιδιοκτήτης του σπίτι. Ξανά και ξανά πηγαίνει και περιμένει στην πόρτα ή στο παράθυρο όταν εκείνος αποφασίζει να επιστρέψει σπίτι. Όσες φορές κι αν επαναλάβαμε τα πειράματα  το συμπερασμα  ήταν το ίδιο.
Τα σκυλιά πιθανότατα "επικοινωνούν τηλεπαθητικά" με τα αγαπημένα τους αφεντικά και αντιλαμβάνονται ότι αυτά βρίσκονται καθ'οδόν. Αυτή είναι η δική μου θέση."

Ο ελληνικής καταγωγής Alex Tsakiris, που ζει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αποφάσισε να διαπιστώσει στην πράξη εαν η θεωρία περί τηλεπαθητικής επικοινωνίας των ζώων με τα αφεντικά τους,  είναι μύθος ή πραγματικότητα.
Δημιουργός του skeptiko.com - στο οποίο φιλοξενεί απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και σκεπτικιστών από τον χώρο του "ανεξήγητου"- ο Tsakiris ανήκει στην κατηγορία εκείνων που ούτε  απορρίπτουν , ούτε αποδέχονται τα πάντα. Θεωρεί οτι κάθε άποψη πρέπει να ερευνάται εξονυχιστικά πριν την υιοθετήσουμε ή την απορρίψουμε.
Στην λογική αυτή, πραγματοποίησε το project "dogs that know" στο οποίο επανάλαβε το πείραμα του Sheldrake για τα "τηλεπαθητικά σκυλιά". Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε: η θεωρία περί "τηλεπάθειας των ζώων" αξίζει να διερευνηθεί περαιτέρω επιστημονικά!

Αστείες εικόνες .

Funny Mix # 143 ζώα 2
Funny Mix # 143 ζώα 2
Funny Mix # 143 ζώα 2
Funny Mix # 143 ζώα 2
Funny Mix # 143 ζώα 2
Funny Mix # 143 ζώα 2

....Ισόβια θα πει ισόβια...Σωτήρης Ξενάκης
Όταν βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να διαχειρίζομαι ειδήσεις όπως αυτή του βιασμού ενός δωδεκάχρονου κοριτσιού πριν από λίγες μέρες κάπου στην Βόρειο Ελλάδα, ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να διατηρήσω την ψυχραιμία μου.
Το πρώτο που σκέφτομαι πάντα είναι ποια ποινή αξίζει στους δράστες πράξεων όπως η συγκεκριμένη. Και δεν είναι λίγες οι φορές που η οργή μου, με οδηγεί σε δρόμους οι οποίοι στη χώρα μας, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος των δυτικών κοινωνιών, έχουν κλείσει εδώ και χρόνια.
Η άποψη στην οποία έχω καταλήξει είναι ότι οι άνθρωποι που κατηγορούνται για τέτοιας μορφής αδικήματα- παιδόφιλοι, παιδεραστές, βιαστές ανηλίκων κ.λ.π- δεν πρέπει να βγαίνουν από την φυλακή ποτέ. Η έστω, δεν πρέπει να βγαίνουν πριν φτάσουν στα βαθιά τους γεράματα.
Η περίπτωση αυτού του 45χρονου, που ομολόγησε τον βιασμό του δωδεκάχρονου κοριτσιού, νομίζω πως έρχεται να δικαιώσει απόλυτα την άποψη αυτή. Στο παρελθόν είχε ξανακάνει τα ίδια, έμεινε έξη χρόνια στη φυλακή, βγήκε έξω και έκανε πάλι δυστυχισμένο για πάντα ένα άλλο παιδί.
Επιστήμονες που ασχολούνται συστηματικά με περιπτώσεις ατόμων οι οποίοι διαπράττουν κτηνωδίες όπως η συγκεκριμένη, έχουν αποφανθεί ότι στην πλειοψηφία τους θα επιχειρήσουν να τις επαναλάβουν.
Ειδικά στη χώρα μας που τα ισόβια σημαίνουν το πολύ 17 με 18 χρόνια φυλάκισης, είναι επιβεβλημένο να επανέρθουν τα πραγματικά ισόβια δεσμά. Που φυσικά δεν θα ισχύουν για όλους χωρίς εξαίρεση αλλά για εξόφθαλμες περιπτώσεις επικίνδυνων ανθρώπων. Ισόβια δεσμά είτε στην φυλακή, είτε σε κάποιο ίδρυμα. Με μόνη παραχώρηση ίσως, να μπορούν να επιστρέψουν στην κοινωνία μετά τα 75 τους χρόνια η όποιο άλλο ηλικιακό όριο κριθεί ότι πρέπει να υπάρξει.
Δεύτερη ευκαιρία όμως για τέτοιους εγκληματίες, ΠΟΤΕ.

Το μοναστήρι mont-saint-michel στην Νορμανδία .

Mont-Saint-Michel Μονή φοβερό 2
Mont-Saint-Michel Μονή φοβερό 2
Mont-Saint-Michel Μονή φοβερό 2
Mont-Saint-Michel Μονή φοβερό 2
Mont-Saint-Michel Μονή φοβερό 2
Mont-Saint-Michel Μονή φοβερό 2

Αναβλήθηκε η δίκη των αρθρογράφων του περιοδικού «Focus»


Αναβλήθηκε η δίκη των αρθρογράφων του περιοδικού «Focus»
Για τις 29 Νοεμβρίου αναβλήθηκε από το Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, η δίκη των 13 Γερμανών δημοσιογράφων και αρθρογράφων του περιοδικού «Focus» που κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.
Οι κατηγορίες αφορούν στο εξώφυλλο της 22ας Φεβρουαρίου 2010, στο οποίο απεικονιζόταν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει απρεπή χειρονομία και στο σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού και της διαδικτυακής του έκδοσης, το οποίο που χαρακτήριζε τους Έλληνες «απατεώνες». Επτά από τους κατηγορουμένους εκπροσωπήθηκαν στο δικαστήριο από Έλληνες δικηγόρους.
Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε, καθώς για τους υπόλοιπους έξι, δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί εάν τους έχουν επιδοθεί οι κλήσεις κατηγορουμένου, καθώς δεν είχαν διαβιβαστεί τα σχετικά πρακτικά επίδοσης στην Εισαγγελία.
Γι' αυτούς μάλιστα είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των επτά κατηγορουμένων που παρίσταντο, δήλωσαν πως το δημοσίευμα δεν συνιστά ποινικό αδίκημα:«Ακόμα κι αν δεν μας αρέσει το δημοσίευμα, δεν είναι ποινικό αδίκημα. Μπορεί να είναι ενοχλητική η άποψη που εκφράζεται, αλλά πρέπει να αντέχουμε την κριτική στο πλαίσιο της ελευθερίας του Τύπου».
Έκαναν μάλιστα λόγο για έναν «υπερφίαλο εγωισμό» που διακατέχει ορισμένες φορές τους Έλληνες και τους οδηγεί σε μη σωστή κατεύθυνση, την ίδια στιγμή που στη χώρα μας γράφονται πολλές φορές για άλλους οξύτερα πράγματα και πιο ενοχλητικά.
Ο εκ των μηνυτών Θ. Φραγκάκης χαρακτήρισε μεθοδευμένο και κατάπτυστο το επίμαχο δημοσίευμα, υποστηρίζοντας πως δεν μπορούν να ισοπεδώνονται τα πάντα και να χαρακτηρίζονται συλλήβδην όλοι οι Έλληνες απατεώνες, στο όνομα της ελευθερίας του Τύπου.

Μην πυροβολείτε τα spoilers!


Με τον όρο spoiler εννοούμε μια σημαντική πληροφορία που αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης σε ένα βιβλίο ή μια ταινία που (θεωρητικά) καταστρέφει την εμπειρία της ανάγνωσης/θέασης σε περίπτωση που μαθευτεί εκ των προτέρων,

Γρηγόρης Μπέκος

Οταν γνωρίζουμε την υπόθεση ενός κειμένου το απολαμβάνουμε περισσότερο, λέει έρευνα,

Οι Νίκολας Κρίστενφελντ και Τζόναθαν Λίβιτ του Τμήματος Ψυχολογίας του Σαν Ντιέγκο στο Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο πλαίσιο μιας έρευνας που διενήργησαν έδωσαν σε αναγνώστες δώδεκα διηγήματα συγγραφέων όπως η Αγκάθα Κρίστι, ο Ρόαλντ Νταλ και ο Τζον Απντάικ. Ηθελαν να διερευνήσουν κατά πόσον επηρεάζουν οι «επιπρόσθετες πληροφορίες» που μπορεί να έχουμε την ανάγνωση ενός κειμένου. Τουλάχιστον τριάντα άτομα διάβασαν αυτά τα διηγήματα, άλλα ολόκληρα, στην κανονική τους μορφή και άλλα με παραγράφους «αινίγματα» που λειτουργούσαν ως spoiler.

Με τον όρο spoiler εννοούμε μια σημαντική πληροφορία που αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης σε ένα βιβλίο ή μια ταινία που (θεωρητικά) καταστρέφει την εμπειρία της ανάγνωσης/θέασης σε περίπτωση που μαθευτεί εκ των προτέρων.

Θάλασσα, μάθημα συμβίωσης,Α. ΓΑΛΔΑΔΑΣ

Αγνωστα, περίεργα και ενδιαφέροντα σε φόντο βαθύ μπλε. Πώς το ομαδικό πνεύμα ενώνει ψάρια, κοράλλια... δύτες που κάνουν ελεύθερη κατάδυση,

Σε βρίσκει ο Αύγουστος σε ένα μικρό και ήσυχο αυτή την ημέρα λιμάνι του Νοτιοανατολικού Αιγαίου; Εισπνέεις τον θαλασσινό αέρα (είναι καλό αυτό άραγε;), παρακολουθείς λίγο αφηρημένα ένα κοπάδι μικρά ψάρια. Εκτελούν όλα μαζί διάφορους ελιγμούς.

Είστε έτοιμοι να κάνετε παιδιά;,Τεστ που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε,

Τεστ Βρομιάς:
Αλείψτε τον καναπέ και τις κουρτίνες με μερέντα. Τοποθετήστε ένα σουβλάκι πίσω από τον καναπέ και αφήστε το εκεί όλο το καλοκαίρι.

Τεστ παιχνιδιών:
Αγοράστε μία κούτα 150 λίτρων και γεμίστε τη με LEGO (εναλλακτικά χρησιμοποιήστε στυλό ή βίδες). Παρακαλέστε ένα φίλο ή φίλη να τα σκορπίσει σε όλο το σπίτι.

Κλείστε τώρα τα μάτια και προσπαθήστε να πάτε στο μπάνιο ή την κουζίνα χωρίς να βγάλετε άχνα: Στο κάτω-κάτω θα μπορούσατε να ξυπνήσετε το παιδί!

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι εδώ!


Ένα αυτοκίνητο ZAZ Tavria του 1987 υπέστη τις κατάλληλες μετατροπές για να ... πετάξει,

Ενας ηλικιωμένος Ρώσος έκανε πραγματικότητα τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας,

Μοιάζει η ιδανική λύση για τις βασανιστικές ώρες που βρισκόμαστε «κολλημένοι» στο μποτιλιάρισμα. Ο λόγος για την εφεύρεση ενός ηλικιωμένου Ρώσου, ο οποίος έκανε πραγματικότητα τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας με ένα οικονομικό και διόλου εξεζητημένο ιπτάμενο αυτοκίνητο!

Πετάει μόλις τρία μέτρα πάνω από το έδαφος και όχι για μεγάλες αποστάσεις, ωστόσο, σκοπός του, σύμφωνα με τον 72χρονο Βαλέρι Μπουλγκάκοφ, πρώην πιλότο, είναι να χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των νέων συναδέλφων του στην απογείωση και την προσγείωση.

Θα ξεπεράσει τα 7 δισ. κατοίκους ο πληθυσμός του πλανήτη το 2011,Μετά από έναν αιώνα, ο αριθμός των κατοίκων σε όλη τη Γη, θα σταθεροποιηθεί γύρω στα 9 με 10 δισεκατομμύρια,

Τα 7 δισεκατομμύρια θα φθάσει περί τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου ο πληθυσμός της γης, σύμφωνα με έκθεση για τα δημογραφικά δεδομένα του πλανήτη που ανακοίνωσε σήμερα η το Εθνικό Ινστιτούτο Δημογραφικών Μελετών της Γαλλίας (INED), επιβεβαιώνοντας ανάλογη έρευνα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Το προηγούμενο «σκαλοπάτι» των 6 δισεκατομμυρίων κατοίκων ανέβηκε ο πλανήτης το 1999, δηλαδή πριν από 12 χρόνια. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο ρυθμός δημογραφικής ανάπτυξης θα επιβραδυνθεί τις επόμενες δεκαετίες και ότι ο πληθυσμός της γης θα φθάσει τα 8 δισεκατομμύρια το 2025.

Στη συνέχεια οι δημογράφοι του INED εκτιμούν ότι ο αριθμός των κατοίκων του πλανήτη θα σταθεροποιηθεί μεταξύ 9 και 10 δισεκατομμυρίων έως το 2100. Πρόκειται για μια εκτίμηση ελαφρώς κατώτερη από εκείνη των συναδέλφων τους στον ΟΗΕ, που επίσης προβλέπουν επιβράδυνση των ρυθμών αύξησης του πληθυσμού της γης.

Οι πρώτες 1000 ημέρες στη ζωή ενός παιδιού είναι οι κρίσιμες,


Οι προοπτικές της υγείας ενός ατόμου καθορίζονται μέχρι τα δεύτερα γενέθλιά του, λένε οι επιστήμονες,

Η θεωρία αναπτύχθηκε έπειτα από δεκαετίες ερευνών,

Οι πρώτες χίλιες ημέρες στη ζωή ενός παιδιού παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα εξέλιξη της υγείας του, υποστηρίζουν επιστημονικές μελέτες. Συγκεκριμένα έχει διαπιστωθεί ότι οι εννέα μήνες στη μήτρα της μητέρας και τα δύο πρώτα χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού, μπορεί να επηρεάσουν μόνιμα την μακροπρόθεσμη υγεία του - από τις πιθανότητες να παρουσιάσει διαβήτη ή προβλήματα στην καρδιά μέχρι το μελλοντικό του βάρος και προσδόκιμο ζωής.

Η θεωρία αναπτύχθηκε έπειτα από δεκαετίες ερευνών από τον καθηγητή Ντέιβιντ Μπάρκερ και τους συνεργάτες του στο πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον στη Βρετανία. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχουν ορισμένα στάδια στη ζωή του παιδιού που είναι κρίσιμα για την ανάπτυξή του. Αν οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές σε καθένα από αυτά τα στάδια, τότε μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα υγείας στη μετέπειτα ζωή του.

Οι σταρ αγαπούν τους κλασικούς,


Ο Τζουντ Λο και η Ρουθ Γουίλσον σε στιγμιότυπα από την «Αννα Κρίστι»Ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης γίνονται 3D καρτούν,


Στην ταινία του τούρκου σκηνοθέτη οι δυο ήρωες θα έχουν τη μορφή καρτούν, αλλά η δράση τους θα τοποθετηθεί στον πραγματικό κόσμο.

Ενας τούρκος σκηνοθέτης παρουσιάζει τους ήρωες με πιο σύγχρονη ματιά,

Ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης, οι δυο δημοφιλέστεροι ήρωες του Θεάτρου Σκιών, με ρίζες στην ανατολίτικη παράδοση, θα περάσουν από τον κόσμο των σκιών σε αυτόν του τρισδιάστατου σινεμά και των κινουμένων σχεδίων, σύμφωνα με τα σχέδια ενός τούρκου σκηνοθέτη.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory